Hirdetés

2024. június 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6908) thyeby válasza Soká (#6904) üzenetére


thyeby
őstag

"akkor neked mi az üzlet ebben?"

Nem látok bele, hogy Őt konkrétan mi vezérli, de engem nem lepett meg, hogy ingyenes. Alapvetően egy adatbázis építésbe kezdett bele. Ahhoz, hogy felnőjön ez az adatbázis, és értéke legyen, kezdetben ingyenesen kell, hogy adja magát. (Így volt ezzel sok hirdetőújság is: Az apró, a bazár, etc. Hirdetési díjtételük épp annak függvényében növekszik, hogy hirdetéseik együttvéve milyen piaci értékkel bírnak. Kezdetben hirdetni ingyen lehetett, csak a vevőnek kellett fizetnie az információért. Később már legalább egy újságot meg kellett venni egy "ingyenes" hirdetésfeladáshoz. Aztán SMS-ben lehetett ingyen hirdetni, Ma pedig már csak az ingyen elvihető rovat, és pár gesztusból fenntartott rovat ingyenes.)
Van egy olyan szempont is, hogy az oldal látogatottságának függvényében megnyerhetők egyéb, (nem a profilba tartozó) fizetős hirdetők is.
Egy vállalkozók E-mail címei, egyéb adatai nevű adatbázisnak pedig komoly piaci értéke van. Visszaélésnek minősül visszaélni vele, de gyakorlatilag megfoghatatlan a tettenérés, és jelentős piaca van.
Van olyan szempont is, h referenciát jelent az informatika szakmában, hogy egy nagy látogatottságú weboldal üzemeltetője valaki. Az már letett az asztalra valamit, hiteles a tudása. Vannak esetek, amikor megtérül ingyen programot írni, servert belőni egyféle hírnévért cserébe.

De egyvalami biztos: Kihívás, és egyben komoly megmérettetés. Ez magában is lehet nagyon nagy motivációs erő.

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.