Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
- Mi történik egy netes csalás után?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Csalók a Facebookon. De ennyi???
- Hiányzik a gamer érzés
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eagl3
veterán
Az egy dolog, hogy a rajz lehet hibás, de ezt a rajzot konkrétan értelmezni sem tudom. Azon kívül, hogy mekkora hely kell a gépnek semmi mást nem tudok kivenni a rajzból. Hogy jön a * és ** jel után egy bevásárló kocsi jelölés?
A lábazatmagasságokat pedig, ami a lényeg lenne, ember legyen a talpán aki megérti ebből.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"megvetetem a gépeket előre, megnézem/lemérem mit vettek és ahhoz csinálom a bútort"
Bizony-bizony, ez nálam is alap. NEM elég az sem, ha megmondják, mi lesz a típusa a gépnek, mert ha mégsem azt veszik, akkor én szívok az átalakítással. Legyen ott teljes valóságában a gép, akkor tudom a pontos méretszámítást megcsinálni. -
AndrewBlase
senior tag
válasz tothjozsi96 #57133 üzenetére
Amikor egy 40 M hosszú, 12 M magas épületet állványoztunk körbe, nagyon nem volt mindegy, hogy kábeles, vagy akksi ütvefúróval dolgozunk. Ott azért elég bajos lett volna hosszabbítóval kinlódni.
Vagy amikor a kémény mellé kell beszabni 1-2 cserepet, ott is praktikusabb a madzag nélküli.
Meg úgy általában, egy-egy pár perces használathoz tökéletes az akksi gép.Miért mindig én???
-
nagyúr
válasz generatoros #57137 üzenetére
Most megint (7:09-kor) 940 euro. Ráadásul ingyen szállítás. Most akkor ez kamu?
-
pali923
aktív tag
válasz liszi70 #57155 üzenetére
Hát, a fene tudja, ha ilyeneket látok, sosem kattintok rá. Nincs ingyen ebéd, akárminek is látszik.
Már nem emlékszem a részletekre, de olvastam valami hasonló csalási kísértetiesekről akkor az ebay.-n, ami Bulgáriából indult. Vásárlás nem lett belőle senkinek, csak kifizetés. Az arcoskönyvön volt egy időben sok ilyen, igaz, akkor az ár töredéke lett volna az eredetinek. Sokan bedőltek neki, ahogy kiderült a bejegyzésekből, a pénz meg elszállt.
De mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Ha meg mégis jó buli lesz valakinek, akkor én is örülni fogok. Meg kicsit csodálkozni is.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
fogtunder
nagyúr
válasz liszi70 #57155 üzenetére
Igen. Törölték a rendelést, aztán küldtek egy mailt, hogy akkor utaljam el külön valami spanyol számlára. Rizikó nincs benne, mert az Amazon visszaküldi a pénzt, de ismét beigazolódott, hogy ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen az nem is igaz. Pláne, hogy mostanság hiány is van több Dewalt cuccból.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
sörösló
aktív tag
válasz AndrewBlase #57154 üzenetére
Pont erről van szó. Akkus gépet nem azért kell venni mert most ez a trendi! Aki terepen dolgozik és ebből él, az vegye meg és használja. Igaza van. Amikor terepeztem és a 15 kilós hegesztőtrafót egyszer felvittem 6 méterre a létrán, rögtön elmentem egy könnyű inverterest venni. De annak aki soha ki nem teszi a lábát a barkácsműhelyéből, esetleg kétévente egyszer kitelepül a kertbe, tök felesleges a drága akkus gépeket megvenni. Pláne ha már egyébként is van megfelelő hálózati gépe az adott feladatra. Alapesetben aki csak barkácsol, annak az akkus fúró-csavarozó az egyetlen értelmes szerszám. Abból még több példány is elkél a háznál.
-
fogtunder
nagyúr
válasz liszi70 #57158 üzenetére
Amazon, de harmadik fél árulja, az meg hát olyan, amilyen. A reális akció amúgy szerintem 20-30% lett volna, de bennem is ott mozgott, hogy ki kell próbálni, hátha. Meg ugye ott van az effekt, hogy hiába vagyok tisztában a pszichológiai háttérrel, nagyon akarok venni valami szerszámot, ha már ez nem jött össze. Ha 10 emberből egy elég hülye, már nagyon jól jártak.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz fogtunder #57160 üzenetére
Tudom hogy ez nem az Amazonos szett... de hazai forgalmazótól, és szerintem nagyon jó áron van. DeWalt szett
DeWalt jelenelg elég hiánycikk Mo-n. 1 hónapja kb orrfűrészt akartam venni. Heteket vártam mire be tudták szerezni- úgy hogy papíron mo-i külső raktáron volt. És mégis... -
fogtunder
nagyúr
válasz ph_5.5 #57161 üzenetére
igen, már nézegettem a többi szettet is, de az van, hogy van már így is két fúró-csavarozóm, egy ütvecsavarozóm és a kardfűrészem is használható arra, amire szoktam, az amazonos szett a brutális ár/érték aránya miatt lett volna jó. és amit sörösló is írt, annyit nem használom terepen, perpill leginkább új dekopír és kézi körfűrész kellene, azokat meg vezetékesből 100K alatt megúszom.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Stylewars_kp #57163 üzenetére
elsőre én is, mint sokan, akik hobbiból barkácsolnak, vettem a Parkside cuccokat, a két fúró csavarozó is LIDL-ből van, de az utóbbi időben drága is lett, és nem is vagyok már megelégedve a minőségükkel. az ütvecsavarozóm az Dewalt, imádom, nagyon jó kis gép. gérvágóból nem ezt akartam venni, de készlethoány volt kb mindenből és találtam egyet olcsón, ez lett. nincs rajta mélységhatároló, ami néha jól jönne, de tudok nélküle élni. asztaliból direkt ezt kerestem, a szögállítása eléggé szopás, de megoldható türelemmel és ebben a kategóriában nem is átlagon aluli. szóval alapvetően elégedett vagyok a Dewalt gépeimmel, amiket eddig vettem. nyilván utána kell járni, mert ők is gyártanak szart.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz fogtunder #57162 üzenetére
Az Amazonos amikor én klikkeltem rá, akkor már nem tűnt olcsónak (feltehetően akkor már árat állítottak) Most láttam még egy hazai szettet. Ebből ha eladod az akkus fúró-csavarozót akkor 300e magasságában van egy orrfűrészed, körfűrészed és dekopírod, táskákkal akkukkal Bár ez így még tényleg soknak tűnik...
Az amazonnak tavaly volt egy esete amikor Canon 600/4-es teléje volt elárazva. (mondjuk 3.5 milla helyett valami töredékáron) Ott az első pár vevőnek ki is küldték, mert a név kötelez... ahogy észlelték a gondot természetsen átállították az árat.
Ebay, Amazon böngészés közben én mostanában nem láttam jó árakat (gyenge Ft miatt főként). És inkább itthon vettem meg szinte mindent. (más témakörökben főként) -
Stylewars_kp
őstag
válasz fogtunder #57164 üzenetére
Én csak apróságokat vettem ami Parkside. Viszont ismerősök közt van olyan aki használja ipari szegmensben is. Viszont nekem nem nyerte el a tetszésemet. Inkább egy B&D mint egy Parkside. Alapból Makitás vagyok, de sajnos ott is vannak rossz szériák/típusok.
A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa. Kosztolányi D.
-
ph_5.5
aktív tag
válasz tothjozsi96 #57166 üzenetére
Jogos... ez így elég átverős. Most megnéztem egyesével a termékeket. Olcsóbban jövök ki úgy mint így csomagban.
DCS331 48e
DCS570 60e
DCS367 68e
TSAK VI 2 db 18e
TSAK II 1 db 27e
3 X 5Ah akku plusz töltő 82e
Össz 303ezer
Éljenek a magyar akciós árak... -
ph_5.5
aktív tag
válasz fogtunder #57167 üzenetére
Én a Parkside zöld szériát selejtezem folyamatában. Drága selejtezés lesz hosszabb távon.. de ami már megvan, azokkal egyelőre sokkal jobban élvezem a "munkát". Ha ez lenne a fő melóm akkor csak pro gépeket vennék. Mert egyszerűen nagyon más minőséget használni.
Apropo minőség.. Torx fejű csavarokat már használok egy ideje, de kb 1 éve belefutottam a Fischer egy T20-as fejű sorozatába ami drága ugyan de jó vele dolgozni. Erre most szembe jött velem a múltheti akcióban az Aldiban dobozos csavarszett. Volt vagy 5-6 féle kiszerelés (színkóddal), és az egyik 4 féle torx fejű forgácslap csavart tartalmazott. T15-20-25 fejjel, eltérő átmérővel és hosszal. Elhasználtam egy részét, és azt kell mondjam tlejesen korrekt.
Nem emlékszem a pontos mennyiségre darabonként, de az össz ára 1.299 Ft körül volt... és tegnap a Fischer melletti összehasonlításban is helyt állt. (keményfába ütvecsavarozóval tekertem be őket) A fejek pontosan fogják a tox biteket, a csavarok kellően hegyesek és élesek. Nem tudtam egyet sem eltörni sem akác sem tölgybe csavarozáskor. (előfúrás nélkül)#57170fogtunder
Nekem bevált a TSAK, elfér benne a fúró mellett 3 féle szett fúrószár, bitcsomag, akku, töltő... és így tuti nem hagyok otthon semmit amikor máshol használom. A Parkside koffere (az az izé ha annak nevezhető a zöld szériához. Tudom, olcsó, ennyire futja) használhatatlan volt.
A Workzone sds+ fúrókalapács koffere is abban jó hogy nem koszolok össze semmit a géppel amig viszem, plusz elfér benne a fúró, vés amit használni fogok. És igazából összességében kevesebb helyet foglalnak mint ha külön lenne szétszórva az asztalon minden. Bár ennek egyik oka hogy nálam nincs normális polcrendszer...[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz ph_5.5 #57171 üzenetére
én tényleg nagyon ritkán megyek el itthonról máshova szerelni, szóval könnyen tudok élni nélküle. a korábbi munkapult elég egyszeű szerzet volt, ott jó volt, hogy szépen egymás mellé tudom állítani a dolgokat dobozban, szerencsére az elmúlt két év pont elég volt, hogy rájöjjek, mit utálok benne, úgyhogy idén tavasszal szétszedtem és újraépítettem modulárisra és kerekekre raktam, hogy el tudjam helyezni a dolgokat megfelelően a munkaterületen. itt már figyeltem a megfelelő tárolóelemek kialakítására, vannak mély fiókok, egy csomó méretre készült tároló, beszereztem szortírozókat és így megoldottam, hogy a limitált hely ellenére jó legyen a kihasználtság, mindennek legyen helye és ne a pult tetején álljanak a dolgok. sokkal jobb így dolgozni, mint a korábbi káoszban, mindig tudom, mihez hova kell nyúlni, szabadon rendezhetem be a műhelyt annak függvényében, hogy mit kell éppen csinálni, a végén pedig 15 perc alatt visszatolok mindent a helyére és felporszívózok. szerintem ez is egy fontos dolog, ahogy a jó szerszámok, a jól megtervezett műhelybútor is növeli a produktivitást.
Parkside témára visszatérve, a zöld cuccokat én már meg se veszem, a feketéket nagyrészt szeretem, bár a kardfűrész távtartója, amivel a vágásmélységet lehetne szabályozni, már feladta a harcot és gyárilag se működött túl jól. és egyre drágábbak is, mondjuk a tavaly év végi vésőkalapáccsal elégedett vagyok, nagyon szépen lehet vele betonba is fúrni, meg hornyot vésni a falba, a táskában két fúrószár és két véső elfért ennek is. de a fűrészeik csapnivalóak, az elektromos tűszegező is elég gyalázatos, az oszcilláló multiszerszám is egy retek, de amennyit használom, nem érdemes venni egy rendeset. de pl szegeket és kapcsot megyek majd holnap venni, mert azok jók és olcsók. kellékeket is szoktam még venni, mert abból is vannak jó áron használhatóak. csak túl nagy a szórás és egyre drágul, kezdi elveszteni a régi jó ár/érték arányát.
-
ViktorSz
tag
Csinálj 10cm-es lábazatot,az előlap magassága pedig legyen ugyanakkora,mint a többi ajtóé.Mivel csúszós,ezért nem fog elakadni a lábazatban.Én szinte mindig 90 magasra csinálom a pult tetejét ált. 38mm-es munkalappal és akkor ez szokott lenni az ajtóméretem:756*595.Ebből még levonod a gola fogantyút és 99%,hogy jó lesz.
-
Eagl3
veterán
válasz ViktorSz #57173 üzenetére
Ha 90cm a pultmagasságom, 38mm vastag a munkapult és GOLA profilt teszek, akkor eleve nem fér be a gép
Valószínű berendelem majd előbb a gépet és lepróbálom, hogy lenyílik-e 10cm-es lábazattal. Csak előbb terveztem megrajzolni, kiírni és szabni a konyhát mint ahogy a gépeket rendelem. -
ViktorSz
tag
Már hogyne férne be ?!
A 90-es pult alja ugye 86,2 és 82 cm a minimum...
Vagy ott érted félre,hogy a mosgépnek is akarsz csinálni egy korpuszt?Ha igen,akkor ne tedd,ott egyszerűen hagyjál ki 60 cm-t,a gép a padlón van és az esetleges 10-es lábazatot csak elvezeted előtte.
Vagy ha más a baj,akkor nem értem.
Most már abban sem vagyok biztos,hogy tudod-e egyáltalán,hogy ezeket a gépeket be lehet szintezni a pult alá,tehát az első 2 lábat kézzel(villáskulccsal),a hátsót lábat pedig középen elölről ,csavarbehajtóval tudod felemelni.
Szóval az ajtómagasság amit írtam,annak jónak kell lennie[ Szerkesztve ]
-
mdk01
addikt
Nekem már az első hsz-od is zavaros volt kicsit.
Kezdjük ott, hogy hogyan és miért szeretnéd a GOLA-t összepárosítani a m.géppel?
VOlt szerencsém a GOLA-hoz, de konyhánál még nem. Ennek az egyik oka az lehetett, hogy véleményem szerint nem lehet a mosogatógépet megoldani vele és bármi más megoldás rontja az egységes összképet. -
bbchris
senior tag
válasz generatoros #57113 üzenetére
Gyanús volt nekem is az a 20 Ft ezt úgy szokták hogy egy műveletes élezéssel azaz vagy tető vagy mellszög oszt kifújva na most gondolj bele hiába csábító az ár hacsak fél munka így trükköznek egyesek sajnos . 1600 Ft-ért egy TFZ Z=80 -at élezni eléggé nonszensz főleg ilyen élezőkorong árak mellett főleg hogy most az euro kúszik felfele . Nem olcsó szakma sajnos és elég komoly géppark kell hozzá . 24 éve csinálom de nem egyszerű ma sem .
Szóval nem kell meglepődni ha egy kopottabb lapot felárasan csinálják , meg kell gondolnunk mit élezünk és mennyiért nem válogatásként hanem pont azért mert kb 150 ezer + Áfa a korong de mindig azon vagyunk hogy meg tudjuk csinálni -
sörösló
aktív tag
válasz bbchris #57183 üzenetére
Erről a témáról írhatnál kicsit bővebben is. Hogy kellene, Te hogy csinálod stb...
Én mát több helyen éleztettem, mindenütt a fog tetejét köszörülik. Mondjuk érdekelne hogy a TFZ lap trapéz fogaiból a trapézt hogy kellene szabályosan élezni. Mindhárom lapot és a fog belépő élét is, vagy a holkeres fogakat és a hozzátartozó tompa háromszög tetejűt? -
bbchris
senior tag
válasz sörösló #57185 üzenetére
Nagyon egyszerű , finom homlokszög illetve finom hátszög persze ez kopástól függ . Mindkét műveletre van gép van homlokélező valamint hátszög élező kombinált automata gépünk . Kombináltban azt jelenti hogy tud homlokszöget is élezni de mivel van külön gép így nem kapcosljuk át csak nagy átmérőnél pl D=700mm fűrésznél .
A DHZ fűrészre is van csapozó korong ami az íves részt élezi . Mi mindkét műveletet elvégezzük .
A Boronkay úr is komplettan élez ő sem akar fél munkát végezni , lehet többért élez de az tuti jó nem az mint egyes dumagyurik jönnek hogy ők olcsók aztán csak homlokszögből vagy csak hátszögről élezik ez utóbbi egy picit jobb éleznek aztán ugye ha erősebb kopás van az meg szépen benn marad így nem lesz annyira éltartós . -
epmd
tag
válasz bbchris #57186 üzenetére
Nem akarom a Boronkay céget lehúzni de amikor kényszerből karácsony előtt(az Ake helyett) odavittünk 4 garnitúra szabászlapot elővágóval olyan életlenül,sorjásan kaptuk vissza,hogy használhatatlan volt.Az egyik elővágóból meg egy fog is hiányzott pedig nem úgy lett odaadva.
-
bbchris
senior tag
Sorjásan , most mire gondolsz ? Nem egy ügyfélnek magyaráztuk el ha egyről beszélünk hogy a hordozón lehet sorja de az az elővágót illetve a vágás minőséget nem befolyásolja . Önmagában a vídia nem tud sorjás lenni mivel ugye az porkohászati úton készül . 96 fognál mi sem szoktuk lereszelni meg az elővágón a 24 fogat sem mivel az ugye az él alatt van és simán letörik károkozás nélkül . Jahh a dumagyurik szokták magyarázni hogy az baj na ezeken jót röhögök . Azt se kell elhinni hogy az élezőgép körbe csíkot hagy meg egy kisebb árkotAzmiatt nem fog törni a főlap de az elővágó sem . Ha tör az elővágó az azért szokott lenni mert kihajlanak a fogak . 0.7 a hordozó nagyon kényes . Sokan elkövetik azt a hibát pl hogy ha nem használják az elővágót leengedik ezzel nincs is baj ezt így kell de elkezd vele puhafát vágni a főlappal és rárakódik az elővágóra egy gubacsba aztán elindítja az elővágót takarítás nélkül és máris megvan a fog kihajlás . Aztán jön a reklamáció hogy élezés után is töri stb . Minden elővágót ha jelentősen nincs kihajolva a fog én se veszek észre csak ha kérik hogy nézzem át valamint ha észreveszem akkor jelzem hogy bizony szabálytalanok a fogak .
Most hogy miért hiányzott a fog azt nem tudom de szokott olyan lenni hogy kezdődő repedés és amikor ráengedem az élezőgépet bizony előfordulhat hogy lefordul a vídia akármilyen finoman engedem rá . És ez nem a mi hibánk ez rejtett hiba sajnos de egy fogpótlás se több ezer Ft ha ilyen van . Most már befotózom a szerszámokat amiket hoznak az ügyfelek , nem egyszer hasznos volt már Nem védek senkit mindössze a tapasztalatokat írtam csak le . -
epmd
tag
válasz generatoros #57189 üzenetére
Ja,Ake lapok vannak és a Leitz élezi.Érte jönnek,megélezik,és visszaküldik postán.
-
epmd
tag
válasz bbchris #57188 üzenetére
Akkor amit sorjának írtam az nem tudom mi de a konkurencia élezése után ezt nem tapasztaljuk.Nem lenne gond ha kiesik egy fog az élezésnél,csak egy telefont megért volna,hogy pótolják e a fogat,ehelyett odaadják megélezve fog nélkül. Új garnitúrát is macerásabb beszerezni az Altendorfra sajna mert megrendelős.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Sziasztok!
3 éves kislányunknak készíttetünk egy natúr fenyő ágyat. Teljesen tudatlan amatőrként szeretném valamilyen természetes módon felületkezelni az ágyat, amit aztán nyugodt szívvel már akár azonnal használhat.Ti mit javasolnátok?
- lenolaj?
- tungolaj?
- maradjon natúr?Előre is köszönöm a tippeket és válaszokat!
Üdv
GáborMay the force be with you!
-
-
pweisz
senior tag
Sziasztok,
szóval BOSCH GKT 55 GCE -be keresnék Holkeres lapot, 165 x 20 mm. Lehet nem jól keresek, de nem nagyon találok. Létezik DZH lap ebben a méretben?
-
pweisz
senior tag
válasz N.GÁBOR #57192 üzenetére
Én a saját ágyamon, illetve szekrény ajtókon, ezt használtam: https://www.rusztikusteglashop.hu/biopin-termeszetes-kemenyolaj-tobb-szinben-es-kiszerelesben-515
Len olajjal nem túl jó a tapasztalatom, van ahol idővel foltos lett, illetve az nem is véd úgy. Tung olaj jó lehet.
Viszont az olajoknak elég erős szaguk van, jól szellőző helyen kell legyenek, és akkor ahogy kikeményszik elmúlik, ezért is nem ajánják szekrények belsejébe mert ott sose szellőzik ki, idők végezetéig szaga marad
Lényeg a lényeg hogy olajnál szerintem nem fogja tudni egyből használatba venni. De majd többiek kijavítanak ha rosszul gondolom. -
bbchris
senior tag
Több okból , ha erősebben kopott a lap akkor csak erősebb mellszög élezéssel lehetne kiszedni ami kb akkor idő előtt elkopik így a hátszöggel ki lehet szedetni másrészt egyben szabályozza is a fogak egyforma magasságát .
#57191epmd :
Igen mi okvetlenül telefonálunk hogy bizony ez történt és pótlásra kerül a sor . Nem is szoktak vitázni ezen .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest