- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
válasz
Stylewars_kp #56949 üzenetére
az még kevésbé fog tetszeni neki ahogy az elázott bútorlap ki fog nézni egy éven belül
az élfóliázás nem teszi vízzáróvá a felületet, sajnos.
-
kavalkád
senior tag
válasz
Stylewars_kp #56947 üzenetére
amit javaslok, hogy a fedőlap (a teteje) lógjon túl a fiókokon, csakúgy mint a konyhapult esetében, küönben az összes lecsöpögő víz au előlapokon fog kikötni és szétázik, ha pl bútorlapból készül.
-
Stylewars_kp
őstag
Ne kövezzetek meg érte, első bútor tervem.
450mm-es kör alakú mosdókagyló lesz rajta ami 140mm magas. Ezt részletesen lerajzolni nem akartam. Az egész mosdó lebegő lesz, nem akarok lábakat.
IKEA lefolyóval/szifonnal szeretném ami elég vékony, nem tudom, hogy elég helyet hagytam-e neki?
Fiók előlap és a korpusz közt körben 2-2mm ráhagyást csináltam. Elég lehet vagy sok is?
Egyszerű fiókcsúszót akarok [link] 12,5mm ráhagyással a fiók oldalfala és a korpusz közt.Köszönöm előre is kritikákat.
-
ViktorSz
tag
válasz
pweisz #56942 üzenetére
[kép]
Ilyet szoktam venni az üvegesnél,ez nem marja meg a tükröt.
Egyébként én ráragasztatom velük,mert annyira pitiáner összeg,hogy felesleges ezen spórolni.
Push-openesre még nem csináltam,csak ilyen "alá-fölé benyúlósra",mert eléggé ocsmány szerintem,ha a tükör tele van ujjlenyomattal. -
pweisz
senior tag
Sziasztok,
olyat csinált valaki hogy telibe tükrös ajtó szekrényre? Jelen esetben fürdőszobai szekrényre kellene. Mivel szokták ragasztani laminált faforgácslapra ? Illetve vajon ha push to open-re csinálnám a tükörnek az nem árt hogy nyomkodva van? (gondolom nem, de kitudja)
Köszi!
-
tothjozsi96
addikt
Köszi!
Most pontosan lemértem, a nyílástól a falig van 129 centi.
Így néz ki a dolog, az a baj hogy ebbe a helyiségbe vannak kiteregetve a ruhák, az összes pára felmegy a padlásra, minimális a cirkuláció a padláson, több szarufa elkezdett gombásodni.Ezért lett volna jó egy ilyen padlásfeljáró ajtó amiben van gumi tömítés, illetve nem kellett volna barkácsolni hanem egy szép - esztétikus megoldás lett volna.
-
tfe
tag
válasz
tothjozsi96 #56939 üzenetére
Na, akkor belmagasság függő a dolog. 250-es magasságnál kell neki 146cm, az plusz 26cm a nyílásodhoz képest, de ha 280 a magasság, akkor már csak 134cm (+14cm) kell.
Az R méret nem érdekes, ki lehet nyitni úgy, hogy ne kelljen ennyi hely. -
tfe
tag
válasz
tothjozsi96 #56936 üzenetére
Izé. Mekkora helyed van ?
Csak mert a C méret egyrészt függ a magasságtól, másrészt többféle B mérettel árulják ezeket. Nekem ilyen van, a B méret azt hiszem 70cm. Ha van egy normális 110-120-as nyílásod, akkor nem reménytelen a dolog. -
pali923
aktív tag
válasz
Peter Kiss #56914 üzenetére
Nálunk nem lett penészes a nagy franciaágy alja, de olyan szag kezdett terjedni, ami arra utalt, hogy ez lesz belőle. Nálunk is a leghidegebb szobában van. Én mindet kb. fél centi magas műanyag lábakra rakok, de akkor megemeltem az ágy alját, raktam alá kis 2 centi magas lécdarabokat, hogy tudjon szellőzni alatta. Szerintem most sokkal jobb lett a helyzet, legalábbis nem látszik és érződik, hogy baj lenne. Lehet, hogy neked is emelni kéne az ágy alatti rést, a szellőzés javítása segíthet.
-
tothjozsi96
addikt
Köszi!
Itt hagyom a katalógus linkjét, hátha valakinek hasonlóan szerencsétlen elhelyezésű a födémkihagyása és számít hogy mekkora hely szükséges a Fakro ajtóihoz.
-
kapu2006
tag
válasz
pacman_123 #56895 üzenetére
Köszi.
Ott nem kérdezek. Nem vagyok aktív. :-( -
York
tag
válasz
generatoros #56910 üzenetére
Face valamelyik asztalos adok veszek.
-
tfe
tag
válasz
tothjozsi96 #56923 üzenetére
Fakro-nak van harmonikaszerűen nyíló megoldása is, az teljesen jó lehet neked.
https://www.fakro.hu/padlasfeljaro-lepcsok/ollos-szerkezetu-padlasfeljaro-lepcsok/
Ezt nagyon szűk helyen is ki lehet nyitni.
-
tothjozsi96
addikt
válasz
fogtunder #56927 üzenetére
Köszi a választ!
A padlásra nem szeretnék felrakni semmit, vagy hogy mondjam, amit felakarok vinni azt feltudnám így is hogy "nincs hely". Le van szigetelve a födém, termékek dobozait vinném fel amik garanciálisak még, ilyesmiket. Olyan túl sok hely ehhez azért nem kell.
Ezzel a hely szűkével sajnos nem tudok mit kezdeni, egyszerűen akárhogy is szeretném, nem fog beférni az ajtó. Eddig tényleg abban voltam hogy ez a keret hosszúságában le tud nyílni, hiszen 3 részes. Csak az a baj hogy nem 3 egyforma részre van elosztva Fakro-nál a létra hanem a középső a hosszabb elem mint az alsó. Gondoltam arra is hogy a középső lépcső elemet félbevágni és oda kerülne a vasalat ami lenyitja, csak akkor meg kapásból ugrik a garancia és ha nem sikerül a "műtét" akkor ~50 ezer forintom bánja.
Na mindegy, akkor ez ugrott sajnos. -
fogtunder
nagyúr
válasz
tothjozsi96 #56923 üzenetére
Túllóg a kereten az enyém is, de nálunk folyosón van szóval nem zavaró. De láttam már olyat is, ami majdnem függőlegesen nyílik, fém létrával, mondjuk ha nincs hely szemből, akkor annak sincs sok értelme, mert hogy raksz fel bármit a padlásra?
-
snefi2
csendes tag
Hello
Rackeve es kornyeken keresnek megbizhato fatelepet
Esetleg valaki ismeros arra fele?
Snefi -
tothjozsi96
addikt
Létrára oldalról feltudsz lépni.
Amikor kinyitod akkor úgy nyílik a létra középső eleme hogy 30 centit túllóg a keret méretén.
Elég fura az egész, ki van hagyva egy betontálca, egyik oldalt 2" fűtéscsövek + kémény, másik oldalt pedig válaszfal.Mindenképp szerettem volna ilyen lenyitható padlásfeljárót, de úgy látszik nem fog összejönni. A videók alapján tényleg becsapós, egy videót láttam eddig ami elbizonytalanított hogy ez nem fog összejönni, az összes többi alapján meg nem mondtam volna hogy a kereten túl nyílik maga a létra.
-
tfe
tag
válasz
tothjozsi96 #56919 üzenetére
Ha nincs +30 centi helyed, hogy a létrát lenyisd, akkor te hogy fogsz odaférni, hogy felmássz rá ?
-
tothjozsi96
addikt
válasz
fogtunder #56918 üzenetére
Egy teljesen nem ideillő kérdés.
Olvastam hogy Greenwood padlásfeljáród van.Én most rendeltem egy Fakro ajtót, viszont most láttam egy videót ami ráébresztett arra hogy ez mégse lesz jó. Röviden annyi hogy én abba a tévhitben voltam hogy ezek az ajtók olyanok hogy a 60x120 keret méretében le tud nyílni a létra. Ugye 3 részes a létra, teljesen azt gondoltam hogy úgy van megtervezve hogy kis helyen is elfér és akkor lenyílik. Viszont most láttam egy videót amin 1:10-nél jól látszik hogy sokkal több hely kell ahhoz hogy a létrát ki lehessen nyitni. Most kerestem mindenféle dokumentációkat, Fakro oldalán semmit se írnak róla, de egy régebbi dokumentációt találtam ahol azt írják hogy a 60x120-as ajtónál 153 centi a teljes hossz ami szükséges ahhoz hogy letudd nyitni a létrát.
Azt szeretném kérdezni hogy a Greenwood-nál is így van ez?
Vagy ott a létra úgy van kitalálva hogy a tok méretében kinyitható?Nem tudom mi legyen, tök jó ez a Fakro ajtó, de ez sehogy se lesz jó nekem.
Holnap hozná a futár, ma szerencsére ünnepnap van, most írtam egy email-t hogy elállnék, viszont ezt egy céges kisfurgon hozná ki, nem tudom hogy ilyen esetben mi lesz egyáltalán, vagy ilyenkor tudom-e érvényesíteni az elállást, futárnak mondhatom hogy mégse kell.. Fogalmam sincs. -
Peter Kiss
őstag
Szoktunk párátlanítani géppel, annyira nem vészes egyébként a ház, a nagyobb gond az, hogy az én szobám a leghidegebb mindig, aztán jó eséllyel itt minden is kicsapódik.
Most valószínűleg azért jött ki, mert nyáron ablakot, ajtót cseréltünk, előtte 4 évig nem észleltem semmit (szobák külső sarkában volt penészesedés kb. mindig, de az kezelhető). -
Zοltta
senior tag
Ezt én is észre vettem
... De ahogy olvasom a topikot egyik sem az a megveszed, bedugod használod kategória, állíts még utána szinte mind, bár lehet ebben van valami igazság.
#56901 fogtunder
Köszi most már tudom hova tenni a márkát. Nem is tudtam ezt a Parskide dolgot róluk
#56903 Soká
Nem mondtam , mivel gondoltam ,hogy az ár adja magát
- Lambériázni, parkettázni, dísz lécezni
- Az M2300-as majdnem jó is lenne ,de ugye be vagyok vele határolva. -
Soká
senior tag
válasz
Peter Kiss #56914 üzenetére
Úgy gondolom, kellene venni egy páramérőt, hogy lásd, mi a helyzet, és az eredmény függvényében valamilyen aktív páraszűrést végezni.
Tudom, ez nem válasz a kérdésedre, de a pára ellen kellene tenni valamit és akkor a penész ellen is teszel. -
Peter Kiss
őstag
Sziasztok!
Valakinek ötlete, tapasztalata van azzal kapcsolatban, mivel lehetne a farostlemezt helyettesíteni?
Van egy görgőkön mozgó ágyneműtartóm, amit elkapott a penész, az alja farostlemezből, ennek is a padló felé néző lapja esett áldozatul. Nézegettem műanyag lapokat, de nem tudom, milyen lenne jó (illetve lehet-e méretre vágva szerezni), mondjuk farostlemezt (vagy bármi fát) is felrakom, ha van tipp, mivel lehetne csökkenteni az esélyét annak, hogy rámenjen a penész (értem, a lakás párás meg minden, de ezen túl).Köszi!
-
fogtunder
nagyúr
válasz
generatoros #56911 üzenetére
Arra a Makita LS1019 jobban hasonlít, csak az már megint egy másik kategória árban
-
epmd
tag
válasz
generatoros #56910 üzenetére
Egy 774 est hirdetnek 69ért,hibátlan állapotban a fészbukos asztalos adok-veszeken.
-
generatoros
tag
válasz
pacman_123 #56905 üzenetére
ami a csúszó csövek helyzetét illeti az nagyon hasonlít a Festool megoldásra, lehet azért tetszik, így kevesebb a helyigénye is.
-
ahenobarbus
tag
üdv,
Egy régi ágy felújítása történik. A kérdésem az lenne, egy 100*190-s bútorlapra, 64-s lukfúróval, kb. mennyit lyukasszak hogy nem fülledjen be a matrac rajta?
Előre is kösz.uff, ocs.
-
York
tag
válasz
generatoros #56907 üzenetére
Alkudni nem lehettet vagy 10-en alltak sorba erte
. Mazlim volt.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
generatoros #56902 üzenetére
773-tól 778-ig mindegyik ilyen rendszerű.
-
pacman_123
tag
válasz
-
York
tag
válasz
Nem irtam el a tipusat. A ket palcara gondoltam amin mozog, a legtobb tipusnal ez a "cso" hatra csuszik, ennel meg fixen elore all a vago egyseg mozog rajta. 60eft volt. Ezt mar erzem, hogy le kellene rogziteni, mert konnyen elore billen a WZ-nel soha nem tapasztaltam ilyet.
-
Soká
senior tag
válasz
Zοltta #56872 üzenetére
Azt azért érdemes tudnod - talán nem vált egyértelművé - hogy a gérvágók (a legeslegdrágábbakat leszámítva) eleve nem az a szerszámkategória, aminél a pontosság lenne a fő szempont. Azt is mondhatnám, hogy nem annyira asztalos szerszám mint inkább ácsszerszám. Legalábbis helyszíni vágásokra kitalált eszköz. Amivel - jó esetben - lehet pontosan dolgozni, de sosem olyan pontosan mint egy asztali körfűrésszel.
Nem derült ki, hogy mire is szeretnéd használni, de anno én is abba a hibába estem, hogy azt hittem, ezzel lehet a legjobban gérbe vágni dolgokat. De nem, inkább csak haladós munkára alkalmas. Ha le kell vágnod méretre egy lécet, parkettát elvágni, vékonyabb képkeretléceket, arra alkalmas, de ha pontosan szeretnél illeszteni, akkor még mindig jobb eredményt érsz el egy jó asztali körfűrésszel (ami persze háromszor annyiba fog kerülni mint a gérvágó...) -
fogtunder
nagyúr
válasz
Zοltta #56898 üzenetére
Az Einhellel kapcsolatban ne legyenek nagy illúzióid, rengeteg Parkside cuccot az ő licenszeik alapján gyártanak, barkács kategória.
Tavaly volt asszem 80-ért Stanley Fatmax 255-ös a Praktikerben, ránézésre az se volt rossz, de most 115K. Ha olcsón akarod megúszni az a narancs Makita talán az egyik legjobb, nyilván azzal a hátránnyal, hogy 13 centire vagy limitálva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó a saját tesztemben szereplő PVY Z20 Pro Evo elektromos kerékpár kiváló állapotban, házhozszá
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- iENYRID Aokda A1 (Új) elektromos roller eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest