- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
kavalkád
senior tag
válasz
liszi70 #56097 üzenetére
ilyenre, bár szvsz felesleges ezt a magas árkategóriát célozni, nem hiszem, hogy bármilyen extra szolgáltatást nyújt egy 100 eFt-s gép egy ötödannyiba kerülővel szemben. én a jófogásról vettem egy noname gépet használtan, tökéletesen teszi a dolgát.
az egyetlen előny amit látok az általad felsorolt gépek némelyikénék, az a nagy méretű tartály, de tapasztalatból azt javaslom, hogy tegyél elé egy örvényleválasztót, sok munkát/pénzt spórol meg, hogy nem kell a szűrőt állandóan takarítani, és/vagy porzsákot cserélgetni. így a nagy tartálynak sem lesz jelentősége. -
York
tag
válasz
liszi70 #56097 üzenetére
Nem veletlen hivjak az egyiket porszivonak a masikat forgacselszivonak.
Benne van a neveben melyik mire valo. A porszivo kuzdeni fog a forgacs elszivasal, a forgacs elszivoban meg nincs megfelelo filter a por megszuresehez, tobbek kozott. Az egyik nagyobb vakummal a masik nagyobb legszallitassal operal. -
csudri
őstag
válasz
fogtunder #56052 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, nagyon szimpatikus ez a Holzmann gép, felkerült a listámra. Néztem róla videókat, szerencsére én értem a németet is, valóban elégedettek vele.
Az mennyire elvetemült ötlet, hogy az ember vesz valami kezdő gépet (mittudomén valami Einhellt 40ezerért) és ha valóban olyan igényekbe fut bele a hobbiprojektek során, akkor söpri ki a malacperselyt? Mivel nem dolgoztam még asztali körfűrésszel, ezért nem is tudom pontosan, hogy mit is keresek, be fog-e jönni, stb.
Anno kézi körfűrésszel voltam úgy, hogy volt egy Parkside-om, ami amíg csak sziriszari léceket daraboltam vele, addig tökéletes volt, de amikor 5x20-as pallók jöttek be a képbe, akkor váltanom kellett, eladtam és vettem egy Stanley-t, amit most éppen imádok. De kezdőként nem vettem volna meg egy ekkora dögöt.
Mondjuk a kézinél csak 15ezer volt a diffi, míg az asztalinál ez inkább 70ezer.
-
commanDOS
senior tag
Sziasztok!
Lelkes amatőrként lenne egy kérdésem:
Fürdőszobába tervezek egy egyszerű polcot, front fehér laminált lapból.
A frontra 2-es ABS élzárást szeretnék. A többi szabadon lévő élt 0,4-essel lezáratnám a pára miatt. A polclapok éle egy síkban legyen a két függőleges oldallap síkjával, vagy inkább tegyem beljebb őket mondjuk 5mm-rel?
Egyébként tök egyszerű szerkezet, 7*60-as konfirmátor csavarokkal tervezem összeépíteni, amik kapnának 1-1 fehér csavarfejtakarót. + szintén a nedvesség miatt 4db szekrénylábat is kapna. -
Ismét szó volt az elszívókról. Évek óta agyalok, kell-e nekem is. Itt nyilván sokan felhördülnek, hogy asztalosműhelybe persze, hogy kell.
A dolog ettől bonyolultabb. Évtizedekkel ezelőtt úgy döntöttem, nem alakítok ki elszívót, mert egyrészt kisipari gépeim vannak, amin nincs csonk az elszívóhoz, és minden gépet ellátni por- és forgácsterelő kiegészítőkkel, elszívócsonkokkal borzasztó munka és pénz lenne. Másrészt amikor más műhelyben, elszívóval rendelkező gépekkel dolgoztam, azt tapasztaltam, hogy elszívó működése mellett is ugyanúgy érdemes porálarcot húzni, mert finom por azért jócskán jelentkezik. Így én évtizedek óta elszívó nélkül, porálarcban csiszolok, és gyakran egyengetés-vastagoláshoz, szalagfűrészhez, körfűrészhez is felhúzom, mert van por bőven ott is.
Utóbbi időben viszont azon agyalok, hogy ha nem is közvetlen a gépekre, hanem a forgács/por gépekről, földről való felszippantásához érdemes lenne beruháznom egyre. Pacman linkelt képe is hasonló funkciót mutat, persze nekem nem kellene fali csőrendszer, csak görgőkön húznám ide-oda a gépet és a lengő csövet. Van ezeknek akkora ereje, hogy a forgács felporszívózásához tudjam használni hatékonyan? Melyik gépet és csövet ajánlanátok erre a felhasználásra kb. 100k-ig? -
válasz
kadabra #56078 üzenetére
Szia!
Nekem ami bántja a szemem, az a szerkezet torziós merevsége. - Bocsi a nem feltétlenül szakmai szavakért, kötelező jelleggel mindig megjegyzem, hogy én csak gépészként tudok itt bármihez hozzászólni.
A lényeg: Alul a kerekek egy vonalban vannak, így a dobozok önmagukban instabilak, az asztallaphoz, ami pedig összeköti a lábakat, egy vékony kapcsolatot látok. Ha tologatás közben megakad az egyik kerék, akkor kvázi letöröd a "lábát" az asztallapnak, mert a láb hasra akar esni.
Ha jól látom, ilyen fekete kiemelő megy fent keresztben is hátul. Azt ha kiengeded a lábszekrények széléig, már sokat segít.
A dobozokra ha teszel 4-4 kereket a sarkaik alá, akkor megint egyel jobb, mert úgy már egyenes talajon nem tudnak önerőből szögben kitérni az asztallap alól.
A harmadik egy tanács: Tegyél be alulra lábfejtávolságra egy lapot 45 fokban. Lehet, hogy korlátozza a lábteret picit, de ha van valami amire fel tudod tenni a lábad, az sokat javít a kényelmeden. Esetleg merőlegesen merevíts rajta (T profilban, a T teteje néz feléd 45 fokban).
Ezzel az alját is ki tudod merevíteni, és lesz egy lábtartód. -
varsam
őstag
válasz
kadabra #56078 üzenetére
Szia,
ez így tényleg nem tűnik stabilnak.
Én a helyedben azokat a fekete magasítókat kivenném onnan, és ennyivel megemelném a dobozok magasságát és arra ültetném rá az asztallapot, amit így már a doboz tetején keresztül fel tudsz csavarozni több helyen.
Hátulra/felülre a lap alá állítva tegyél be egy kb 20-30cm magas lapot, az még nem lóg bele a lábtérbe és merevít is.
A billentyűzetet pedig felteheted az asztallap alá, létezik kimondottan erre való sín: [link]Az én véleményem amúgy az, hogy ha ott tényleg napi sok, akár 8 órát is dolgozni akar valaki, akkor az asztalon legyen a billentyűzet, sokkal kényelmesebb. Ha ott lent van, egy idő után fájni fog a csuklója az egyénnek.
-
Gaborkik
tag
válasz
indianjoe23 #56079 üzenetére
Szerintem lovakhoz nem sokat lehet kezdeni fával. Nem véletlenül készül a legtöbb lóetető hegesztett acél szerkezetből. A lovak azért elég keményen megdolgozzák ezeket. Az sem segít, hogy a szabad ég alatt vannak az etetők többnyire és a lovak is tudnak sártengert gyúrni az etető köré. Mondom ezeket úgy, hogy jártam elég sokat lovardába javítani dolgokat. Ami mégis fából készül sokkal robusztusabb szerkezet kell, hogy legyen.
-
kavalkád
senior tag
válasz
vagy az átlók mentén is teszel be deszkákat vagy az oszlopba bemarod a deszkák helyét, szorosra.
update: most látom, hogy már elmondták a megoldást.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
indianjoe23 #56081 üzenetére
Hát én nagy csodát nem várnék ettől, se a lábak nincsenek rögzítve, se a keret nem fut körbe, ez valamennyire így tekeredni fog. Én kihegyeznék 4 10x10-est, a végét megégetném, amíg a külseje elszenesedik, leverném a földbe és úgy raknám vissza a deszkákat.
-
NeoPampalini
senior tag
válasz
indianjoe23 #56085 üzenetére
Nem tudom, mi mekkora ezen az etetőn, de a lovak miatt valami komolyabb anyagvastagsággal és csapozással indulnék neki a dolognak.
Szerk.: ...és lehet, hogy az oszlopok földbe rögzítése is sokat dobna a strapabíróságon.
-
indianjoe23
csendes tag
-
ViktorSz
tag
válasz
Lehetséges,hogy annó túl nedves anyagból lett csinálva és a tippre kb 20cm széles deszkák elcsavarták az egész szerkezetet száradás közben.
Most hogy "beállt "a szerkezet,szedd szét és csavarozd újra!
Vagy jó lesz,vagy nem,de legalább csak idődbe fog kerülni -
JóGéza
aktív tag
válasz
Csavarozz rá egy-egy deszkát átlósan két merőleges oldalra, az merevíteni fogja.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
Le van ütve a földbe a 4 oszlop?
-
indianjoe23
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék valamilyen hatásosabb kötés alkalmazására.
Ismerősnek összeütöttem egy szabadtéri ló etetőt. Ilyesmi.
Egy méter magas oszlopok, 1,20 méteres deszkák minden oldalon, az elején leemelhető változatban, ott kerül begurításra a szénabála. Minden deszkát 2-2 masszív hatlapfejű csavarral rögzítettem az oszlopokhoz. Mintegy fél év után már az egész megdőlt egy irányba, valószínű a csavarok a fenyőt nem kímélték. Mivel, hogyan tudnám masszívvá tenni? -
kadabra
csendes tag
Sziasztok, homeoffice-hoz készítek magamnak egy mozgatható íróasztalt.
Ez akar lenni az eleje:
Ez pedig a hátulja/alja:
- a képen a fekete asztallábak azok görgők szeretnének lenni
- nem rajzoltam be a fiókokat, és oldalra a számítógéptartót
- egy kihúzható billentyűzettartót is odaálmodtam a fiókrészek fölé fióksínnel rögzítve a két fekete asztallaptartóhozSemmiképpen nem szeretnék hátlapot ami bekorlátozza a lábteret, azonban hátlap nélkül aggódom a stabilitása miatt.
Attól félek, hogy amint összeraktam az asztalt és ráteszek pl egy pohár vizet azonnal összecsuklik az egész. Ahogy számolgattam az asztal önsúlya kb 95kg. A bele és rápakolt kincsek pedig kb 35kg.Kompromisszumos megoldásként egy picike, mindössze 10cm széles hátlap elegendő lehet az asztal stabilitásának a biztosítására?
-
Caldera1
tag
válasz
pacman_123 #56071 üzenetére
Nekem hiányzik a szöveg jobb oldala
IPad-ről ill. mobilról van lehetőségem, mindkettőnél hiányzik. Bár az incsek, meg köblábak között már eleve elvesztem
Szerintem nekem jó a standard 100 mm végig, ha túl nagy az átmérő, akkor csökken a szívóerő. Bár a műhelyem méretét ~ 5.6x3.1 méteresre tervezem, ergó nem kilóméteres csőhálózatot akarok kiépíteni. Meg eleve zsilipelem a hálózatot, talán a legtávolabbi géphez 9-10 méteres csőhosszúság megy. A körfűrész középen lesz, a forgácselszívó oldalán lesz a kombi gyalu, a maróasztal és a gérvágó. (Később talán szalagfűrész). -
AndrewBlase
senior tag
válasz
runner 125 #56073 üzenetére
-
Caldera1
tag
válasz
pacman_123 #56070 üzenetére
No igen, az IGM oldaláról van a kép, ők maguk is írják, max. 45 fokos leágazások legyenek, erre a képen lazán van 90 fokos is.
Lényegtelen, a képpel csak arra akartam utalni, hogy nem egy hosszabb csövet dugdosok hol erre hol arra a gépre, amit éppen használok, hanem egy ilyen fali kiépítés lenne, és csappantyúkkal szabályoznám a levegő irányát. Még pénteken rendeltem egy csomó kiegészítőt az IGM-től, többek között 100 mm-es csövet is (átlátszót), No igen gombhoz a kabátot, de majd csak eldöntöm már melyik elszívó legyen...
-
hunaqua
addikt
Meg szeretném kérdezni ,hogy most készülő konyhához honnan érdemes Fiókrendszereket,síneket,kiegészítőket venni? Ahol kedvező áron jó minőségű dolgokat árulnak?
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Srácok, üvegajtóhoz ki milyen típusú pántot használ, preferál?
Gyártanék néhány vitrint magamnak, és valamilyen "egyszerű de nagyszerű" megoldást keresnék. Ami minél szolidabb / kisebb és lehetőleg az üveget ne kelljen fúrni hozzá.Köszi!
-
Sziasztok!
Állványos fúró témában vegyes felhasználásra (fa és fém fúrásra) melyik típust ajánlanátok a barkács kategóriában? (szükség van a pontos fúrásmélység kijelzésére és jó lenne ha fixálni lehetne a beállított mélységet)
Scheppach DP 40 vagy DP 50 (nem jöttem rá mi a lényegi különbség a kettő között) avagy Parkside PTBM 710 A1 ? (Utóbbi mennyibe került a Lidl-ben?) Most a DP 40-es elég jó árban van.. -
pacman_123
tag
válasz
Caldera1 #56066 üzenetére
" és gondolom az 550 wattosak légszállítása már kevés lenne az ilyen kiépítéshez):"
Ezen rágd át magad, jó kis olvasmány, de alapműnek mondják a témában. Az egész érdekes, de odalinkelek ami az elszívórendszer átmérőjét és az elszívó teljesítményét hasonlítja, párosítja:
http://billpentz.com/woodworking/cyclone/ducting.php#dust_volumes
Lefordítva a Hyundai 750W-os elszívójára: 1400 m3/h, azaz 824 CFM ("köbláb"/perc) levegőt mozgat, a táblázat alapján gondolkozhatsz ~ 100-160mm elszívócsövekben is. Nyilván nem kilométer hosszan és amit korábban írtam: az el(vagy le)ágazások ... 45 fok, 2x45 fok, az elzárószelepek jó helye, csövek megfelelő típusa ... de ezt a fenti doksiban is érintik.
-
pacman_123
tag
"Valószínűleg "eleget"..."
Főleg mert sehol nem stimmelnek a leágazások, kanyarok. MIndenhol derékszög, ami további merénylet a levegőáram ellen:
Itt egy jó kép, de sokat lehet találni, érdemes az "efficient dust collection tubing" témában kutakodni. Ahol lehet egyenes belső falú cső, ahol törik/hajlik: ott 45 vagy 2x45 fokban fordulni, értelemszerűen a szívás irányában. És csak ahol nagyon szükséges, használni a bordás falú/ flexibilis csöveket, de abból is van sima belső falú, hobbista fórumon már emlegették. Egy Jay Bates féle megvalósítás:
-
Soká
senior tag
válasz
Caldera1 #56066 üzenetére
Fogalmam sincs, hogy egy ilyen kiépítés mit rontana a szívás hatásfokán. Valószínűleg "eleget"...
Nem tudom, megnézted-e a alaposabban, mindkét elszívónál ugyanaz a fotó szerepel. És egyiken sincs "márkanév", amit persze tessék idézőjelek között érteni, mert természetesen ezek mind nem márkatermékek, a Hyundai is megrendeli egy OEM gyártótól, akik olyan nevet szitáznak rá, amilyet a megrendelő kér. Zoli gépétől az enyém annyiban különbözik, hogy az enyémre szegény kínaiak tükörírással szitázták fel a márkanevet))
A Ferm lapostiplimaróját korábban én úgy "reklámoztam", hogy az olcsók között egy jó darab, aztán valaki felvilágosított, hogy a mostani Ferm gép minősége köszönőviszonyban sincs a régivel.
Sajnos semmi sem állandó. -
Caldera1
tag
Köszönöm mindkettőtöknek! Irigyellek benneteket, hogy már 10+ éve hobbiasztalosok vagytok!
No igen, jó kérdés: vajon ugyanazt a minőséget kapnám, mint ti 10 évvel ezelőtt?
Két céget találtam, ahol jó áron lenne:
Van ez: [link] Heimwerk (barkacsgep.com)
és ez: [link] Hyundai (barkacsgep.co.hu)
A Hyundai kicsit drágább, de olcsóbb a szállítás, a Heimwerk akciós, de drágább ott a szállítás, durván 63 ezer és 61 ezer az áruk.
A domain névhasonlóság ellenére külön cégnek tűnnek.
Így szeretném használni (ha elkészül a műhelyem tavasszal), és gondolom az 550 wattosak légszállítása már kevés lenne az ilyen kiépítéshez):
-
arvaiz69
csendes tag
válasz
Caldera1 #56062 üzenetére
Szia!
Igen, jól tudod, nekem is Hyundai forgácselszívóm van. Az én forgácselszívóm már biztosan van 15 éves, akkor vettem amikor a gyalugépet. Nálam is tökéletesen működik. Ha a beömlőről lefűrészeled azt a keresztcsonkot, amit Soká fórumtárs le is fényképezett, nem lesz vele gondod. De akkor eszedbe ne jusson belenyúlni, mert a fém propeller nagyon csúnya munkát végez a kezeddel. Én rengeteget használom, nagyon sokat gyalulok, a szalagfűrészgépre is ezt csatlakoztatom. A hosszlyukfúrógéphez is ezt használom. Amíg nem volt műhelyporszívóm, addig a marógéphez is ezt használtam. Bátran kijelenthetem, hogy ezt a forgácselszívógépet használom a legtöbbet. Szinte mindig megy. A zsákok is teljesen elfogadhatóak, nem tudok arra sem rosszat mondani. Emlékezetem szerint még nem történt vele semmi probléma. Megbízható gép, csak ajánlani tudom. Mostanában nem néztem az árakat, de amikor én vettem ez volt a legolcsóbb forgácselszívó a piacon.
Üdv.: Zoli -
Soká
senior tag
válasz
Caldera1 #56062 üzenetére
Nekem is van egy Hyundai. Én tk. kedvelem, bajom még nem volt vele. Egy gyalugép által termelt forgács esetén érdemes lefűrészelni a gép beömlőjén található keresztforma rácsot, ami a kézzel történő benyúlás ellen véd, mert azon fennakad a forgács és eltömődik a cső. Fogalmam sincs, hogy más gépek tudnak-e nagyobb szívóerőt produkálni, nekem éppen elég, amit tud. A motorja elég halk, strapabírónak tűnik. A kapcsolója még nem romlott el. A vászonzsákokat már mostam két alkalommal, szerintem nem engedik vissza a port. De nálam jó ha hetente egyszer megy. Termeltem vele összesen vagy 8 zsák fűrészport. (tehát nem forgácsot)
Szerk: azt azért nem szabad elfelejteni, hogy én egy 13 évvel ezelőtti gépről beszélek, fogalmam sincs, hogy a mostani köszönőviszonyban van-e a régivel? Lásd régi 500W-os fúrógépek és mostaniak, régi és új Ferm lamellázó...
Az elszívóhoz adott cső viszont kuka, kell venni jó PU csövet (jó drága) -
Soká
senior tag
válasz
arvaiz69 #56060 üzenetére
Köszönöm a beszámolódat! Ez azért a magam számára valamelyest megnyugtató, mármint olyan értelemben, hogy a kisebb fűrészgéptől ne tántorítson el. Ugyanakkor az is kiderül, hogy mások a szempontjaink, mert nekem a lagunában éppen az a vonzó, hogy nagyobb méretet képes átfűrészelni. Vagyis, hogy kisebb rönköket is át lehet tolni, ami nálam számítana, mert én a legkevésbé borovi pallókból dolgozom, sokkal inkább lombos fákból és én "bukok" a különféle kisebb méretű fafajokra. Tehát szárad itthon például néhány kisebb gyümölcsfa rönk, tiszafatörzs, amiknek a feldolgozása gondot okoz. Ehhez jól jönne olykor egy nagyobb szalagfűrész. Ugyanakkor van egy olyan félelmem, hogy ha egy gép nagyobb méret átvágására alkalmas, akkor ez esetleg - lehet, hogy nincs igazam - nincs jó hatással a vágásminőségre.
Abban is más a gyakorlatunk, hogy én borovi pallókat körfűrésszel darabolnék és nem szalagfűrésszel. Persze, ha lenne nagyobb szalagfűrészem, akkor lehet, hogy azt használnám inkább. Én a szalagfűrészt akkor preferálom, ha olyan értékes faanyagot darabolok, ahol számít, hogy mennyi megy forgácsba. Ha 75mm felett van az átvágandó méret és ha kanyarítani kell.
Az már csak egyéni szociális problémám, hogy kevés a helyem és mozgatni sem bírnék mázsa feletti eszközöket... Olyan szalagfűrészre vágyok, amit szükség szerint ki tudok gurítani a műhelyből, három lépcsőfokon keresztül és vissza. Ha netán 2,3m-nél hosszabb pallót kell vágnom. -
arvaiz69
csendes tag
Szia!
Az igazság az, hogy a meglévő szalagfűrészemre nem tudok rosszat mondani. Megbízható, precíz fűrészgép. A Laguna átvágási magassága ugyan sokkal nagyobb, de én azt soha nem fogom tudni kihasználni, mert nem rönk vágásra fogom használni. Éppen az átvágási magasság az, ami egyáltalán nem ösztönöz a cserére. Ami nagyon vonzó, az az 1900 wattos motorteljesítmény. Amikor a Makita szalagfűrésszel 10-12 darab 4 méteres borovi pallókat kell 3,5 cm vastagságúakra feldarabolni, na akkor érzem igazán, hogy kevés a Makita 900 wattos teljesítménye. Nem mondom, hogy csiga lassú, de azért sok idő elmegy vele. Úgy gondolom a Laguna fűrészgép sokkal nagyobb teljesítményű motorjával ezt a mennyiségű faanyagot sokkal gyorsabban felfűrészelném. Igazából ez az egyetlen egy indokom van lecserélni a meglévő Makita fűrészgépemet. Tudom ez az ok nem annyira indokolná a cserét, mert ezt a 10-12 darab borovi pallót havonta csak egy alkalommal fűrészelem fel. Minden más munkához teljesen elegendő a Makita teljesítménye. Igaz, nagyon vonzónak tartom a Laguna gép modern felszereltségét, itt a kerámiabetétes szalagvezetőre és a lábpedállal működtető tárcsafékre ami a kereket megfogja. A Laguna kerékátmérő tekintetében csak egy kicsivel nagyobb, mégis az az érzésem sokkal komolyabb fűrészgép. A Laguna jelenlegi 560.000 Ft-os ára már egy olyan magas ár, amit nem akarok érte megfizetni, akármilyen vonzó is számomra. Futok még egy kört, hátha sikerül a Kentech Kft. 12%-os kedvezményével megvenni, ha összejön akkor megveszem 492.8000 Ft-ért. Ha nem jön össze, akkor megmaradok a Makita fűrészgépnél.
Soká
senior tag
válasz
arvaiz69 #56057 üzenetére
Sajnos(?...) én lépéshátrányban vagyok és legjobb esetben is olyan szalagfűrészre gyűjtögetek, amitől te szabadulnál eme Lagunáért, szóval társulni nem tudok. Még ha ki is tudnám fizetni, kicsit azt érzem, hogy hobbis körökben most elindult egy spirál, egy kasztosodás, a tehetősebb hobbisták egymást húzva hajtanak kissé sznob irányba, amivel én nem tudok de nem is nagyon szeretnék versenyre kelni. (a lényeg azért továbbra is az alkotáson lenne és szakmaismereten, kevésbé a birtoklás örömén, legalábbis nálam.)
Én személy szerint arra lennék kíváncsi, hogy a mostani fűrészednek mik a korlátai, mire nem alkalmas már? Túl az átvágás max. méretén. -
arvaiz69
csendes tag
Szia!
Igazad van! Szóval ez a Kentech Kft. webáruháza, https://kentech.hu/shop/
itt most minden Laguna gép árából adnak 12% árkedvezményt, ha egyszerre három terméket vásárolunk. Mint korábban írtam én a Laguna 14 BX szalagfűrészt szeretném megvenni. Keressetek rá, hátha valakinek elnyeroi tetszését. A hobbiasztalos fórumon már több fórumtárs is ilyen Laguna fűrészgépet vásárolt, elégettek vele. Csak pár fontos paraméter, ami esetleg vásárlásra biztatna valakit. A gép amerikai gyártmány, a fűrészgépen 1900 wattos motor van, ami 220 voltról működik. 350 mm-es kerék van rajta, a max átvágási magasság 34 cm. A szalagot kerámiabetét vezeti meg, A szalagfűrészlapot, egy tárcsaféket működtető, lábpedállal azonnal meglehet állítani. A gép saját tömege 120 kg, tehát elég masszív szerkezet. Ezt a videót az egyik fórumtárs készítette a fűrészgépéről, berakom ide, hátha valakinek segít a döntésben.
https://www.youtube.com/watch?v=RMSaX8VW2fI
-
arvaiz69
csendes tag
Sziasztok!
Gondoltam megkérdezem ezen a fórumon is, hogy mostanában akar-e valaki közületek Laguna gépet vásárolni? Azért kérdezem, mert most a Kentech Kft 12% kedvezményt ad Laguna gépre, ha legalább három darabot vásárolnak. Én szeretnék egy Laguna 14BX szalagfűrészt vásárolni, ezért érdeklődök, valaki csatlakozna-e hozzám. Telefonon beszéltem a Kentech Kft alkalmazottjával, aki azt mondta, nem számít hogy külön-külön megrendelések, számukra az a lényeg, hogy Ők három gépet tudjanak megrendelni, mert így kapják a kedvezményt. Ha esetleg valaki szeretne Laguna gépet vásárolni, a könnyebb kommunikáció miatt megadnám a telefonszámom. 06-70 / 940-7485
Üdv.: Árvai Zoltán -
Soká
senior tag
válasz
csudri #56050 üzenetére
(Ezt még délben írtam, de elfelejtettem elküldeni...)
A kérdésedre válaszolva: az a plusz 10kg éppen ahhoz kell, hogy ne legyen használhatatlanul gyenge a konstrukció. A HS105 ránézésre nekem szimpatikus volt, egy valaki panaszkodott a leégett motorjára de ki tudja mi kellett ahhoz, hogy leégjen...
Az ajánlott Holzmann elgondolkodtató. Nem is ismertem.
Szerintem az áraik nagyjából kifejezik a jóságukat, a pénztárcád fog dönteni.
Most nem, de régebben a jófogáson árultak HS 105-ösöket féláron garancia nélkül "csomagolássérült" darabként.
A használt darab jó opció lehet, de kell némi ismeret, hogy ne nyúlj bele a kakiba. -
fogtunder
nagyúr
válasz
csudri #56050 üzenetére
Én is innen indultam két éve, aztán a tesztek és egyéb felhasználói vélemények bizonytalanná tettek a Scheppach asztali fűrészeivel kapcsolatban, elég nagy szórást mutatnak minőség terén, itt meg ugye lényeges lenne a pontosság, mert azért veszünk ilyet gépet.
A múltkor láttam egy Bosch GTS 10-et használtan 60-ért, nézz szét Facebook csoportokban, hátha van valami eladó, esetleg a Holzmann TK255-re nézz rá, van róla pár német nyelvű videó YouTube-on, amennyire értem őket, elégedettek vele az emberek. Picivel keret felett van, de egy szar gép 60-80-ért sokkal drágább, mint egy normális 110-ért.
Én speciel inkább kivártam, amíg lett több pénzem és vettem egy Dewaltot, amivel teljesen elégedett vagyok, nem olcsó, de jó és a mostani 200-as lappal is tudok 62mm-t vágni, ez azért többnyire hobbi célra elég szokott lenni, ha kicsit megflexeli az ember a riving knife belsejét, 216-os tárcsa is belemegy. A másik esélyes a Metabo 254-ese volt, de arról sincs túl sok értelmes teszt, ennyi pénzért meg már nem akartam lyukra futni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó AS-48A olajmentes kompresszor 4L tartállyal, dupla hengeres kivitelben!
- Eging PV 410W silver napelem verhetetlen áron
- Genesis HOLM 510 - RGB, 160 x 75cm Gamer asztal + ÁFÁS számla
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! GigabyteB650M R5 7500F 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB Lian Li O11 ROG Dynamic XL 650W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest