Hirdetés
- Milyen mosógépet vegyek?
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- MultiCooker avagy az elektromos kukta. Ötletek, tippek, tanácsok, receptek.
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VodkaTV kiegészítő Kodira
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- MárkaLánc
- POCO X6 PRO 5G első napok - MultiSIM - Toronyhelyzet Hajdúszoboszlón
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomgrande
tag
válasz #46372352 #35801 üzenetére
Ebben a magasságban szabvány méretekkel nem nagyon jön ki ez a kiosztás. A gyártók alakítják a szabvány méretet. Más a méret tömör fánál és a fóliás ajtóknál is. A dupla magasság az már ajtólap. Felárért általában csinálnak egyedi méretet.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Hunyus
senior tag
válasz serfozotibi #35803 üzenetére
Szia.
Pappírt is úgy szoktál hozzá rendelni,esetleg honnan érdemes? -
félisten
Sziasztok!
Egy ilyen polc rendszert szeretnék egy pici szobába.
Tárolásra kell, és íróasztalként is funkcionálna.A piros rész iróasztal lap lenne merevebb anyagból.
A kék rész egy beszögellést jelent, hogy a fejem elférjen.A méretek remélem érthetőek. az egész mélysége 75cm.
A legolcsóbb megoldást keresem, ami kellően masszív szerkezetet ad. Lehetnek benne egyéb merevítők és segéd alkatrészek is. Ajtókat később tennék rá.
A lábak aljánál szándékosan van lemez hagyva, hogy a parkettát ne nyomja meg anniyra.
Hátsó borítás nem szükséges, csak ha jobban járok vele a merevség miatt.Anyagvastagságra ötletem sincs, főleg szerszámokat tárolnék benne.
Szeretném, ha valamennyire szállítható és szétszedhető lenne.Ajánlatok is jöhetnem privátban, de sacc/kb. tippek, vagy segítő ötleteket itt is szívesen olvasok.
Nem azonnal szeretném a kivitelezést, hanem szeptember közepén-végén.Kössz előre is!
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
MrChris
nagyúr
Gondolom csak az asztal lesz 75 mély, esetleg az alatta lévő rész. Konyhai szekrények 60 mélyek ami hátul van nehezen elérhető, át kell emelni ami előtte van, vagy ki kell venni az elől lévő tárgyakat ha valamit hátulról veszel ki. Alul még elmehet, esetleg nagy erős fiókokkal ami bírja a szeszámok súlyát. Felül, asztallap felett inkább fele mélység praktikusabb lenne. A hátlap adja a fő merevséget, 18mm-es bútorlapot lapszabásznál ledarabolhatod pontosra, élfóliázva, elől 2mm-es abs-el, asztallapnál 38mm-es munkalappal. Ez talán a legolcsóbb, erős és könnyen megvalósítható. Viszont elég nagy tömegű lesz, úgy is megtervezheted, hogy több dobozból álljon, így szétszedhető lehetne, viszont még több anyag, még nehezebb.
Szerintem jobban át kéne gondolni és részleteiben megtervezni mi is lenne célszerű. Én kézzel skiccet szoktam rajzolni hogyan is nézzen ki, aztán számgépen méretezve mi mennyi, hogy szabás itán ne érjen meglepi.
Neten vannak nagyon jó ötletek ilyen szekrényekre amikből kedvedre ollózhatsz. -
félisten
válasz MrChris #35809 üzenetére
Az egészet 75 centi mélyre tervezem (kivéve az asztallap feletti beugrót), mert egy 5,9 nm-es panel-félszobában kell a fal (parkettaszegély) és az ablak között megvalósítani minél több tárolást.
Hátulra mehetnek majd a ritkán, vagy szezonálisan használt dolgok: gumimatrac, korcsolya, fúró, stb.
A tetejére téligumi szett menne fel, mert nincs garázsom.
Fiókot nem tervezek, inkább dobozokba szeretem rakni a dolgaimat rendszerezve.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
thomgrande
tag
válasz #46372352 #35806 üzenetére
Miért vagy rákattanva erre a szabványos méret dologra. Ha bútorlapból lesz akkor Te döntöd el. Ha előre gyártott előlapok akkor az adott forgalmazó méreteiből választhatsz. Jóformán ahány forgalmazó annyi méret.
Hézagok. Amit kiadnak a lehetőségek. Van akinek a 2mm tetszik van akinek a 4mm jön be. Ezek a szabályok nincsenek kőtáblába vésve."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Met
nagyúr
A parketta szegőt nem akarod azon a részen felszedni? Hülyén néz ki ha nem ér falig a szekrény.
Én úgy csinálnám, hogy.
A piros vonal lenne egy 38-as munkalap.
Alatta lenne két oldalon 1-1 doboz (szerintem ne polcozd be fixen hanem ilyeneket tegyél be) 18mm-es bútorlapból. Így bármikor tudsz variálni a polcok magasságával.
A munkalap felett is két doboz 18mm-es bútorlapból és köztük lehet rögzíteni fixen a három polcot.
A dobozokat a falhoz tudod rögzíteni, a munkalapot meg az alsó dobozokhoz.Nem vagyok asztalos
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Winner_hun #35813 üzenetére
Van valami barna natúr bútorlap amit lehet festeni, abból sincs 38 vastag és 75 mély?
Nem tudom mi a neve, egyszer tv asztal alá csináltam egy dobogót, szürke kellett ezért az előre fóliázott ki lett lőve."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
Met
nagyúr
válasz Winner_hun #35815 üzenetére
Azaz, hát igen, van benne valami.
"If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
thomgrande
tag
válasz #46372352 #35816 üzenetére
Akkor ezt az asztalossal kéne megbeszélni. Én személy szerint nem örülnék neki ha velem gyártatnának valamit de a részleteket mással beszélik meg. A lehetőségeket neki is ismerni kell.
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Pgabor79
aktív tag
Szerszámgépek hajtóműveihez milyen kenőanyagot - zsírt - illik használni? Némelyik gépemre ráférne egy kis karbantartás. (Szétszerelés, alapos tisztítás, fogaskerekek, csapágyak kenése...)
-
Sleek
senior tag
válasz Pgabor79 #35823 üzenetére
Attól függ milyen állapotban vannak
Ha zárt a ház és nincs 100 fok felett a hőmérséklet akkor nlgi 00 nlgi 000 vagy nagyon max nlgi 1
Az nlgi 2 zsír azért nem jó mert ahogy forognak a kerekek csak kicsapják a zsírt és nem tud vissza folyni.
Nlgi 00 /000 az félfolyékony zsír.
Hajtómű olajat kézi szerszámokban általában nem használnak.<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
thyeby
őstag
Sziasztok!
Már napok óta nem tudok a fórumra belépni. Módosult valami bizonyára, mert nekem évek óta ugyanazok a beállításaim a számítógépen. A gyerek számítógépje minden gond nélkül azonnal beléptet, az enyém nem. De nekem kényelmetlen lesz gugolva fórumozni, úgyhogy Fiúk:
Valószínűleg fentiek okán én elmaradok a későbbiekben.
Jó volt Veletek fórumozni. Az öreg motorosoknak megköszönöm tisztelettel mindazt a sok önzetlen szakmai segítséget, amit kezdőként kaptam itt. Akkoriban többet ért számomra ez a fórum, mint bármilyen szakirodalom, mert célzottan az aktuális problémámra fókuszálva rohamléptekkel haladhattam addig a tudásig, míg már önállóan is határozottá lettem. Neveket nem sorolok, mert ha valakit kifelejtenék, pirulhatna az arcom miatta - hosszú idő volt ez.
Winner_hun-nak búcsúzóul küldök egy őszinte elismerést, aki életre keltette ezt az akkoriban szokatlan dolgot, hogy legyen a prohardveren egy asztalos fórum. Gyakori, hogy a szokatlan megközelítések nem várt sikert hoznak. Nos, az asztalos klub talán ezen is túllőtt. Mára a google elsők közt hozza a fórum találatát az "asztalos" szóra keresve - bizonyára a nagy látogatottság okán. Hogy túllőtt, az alatt pedig azt értem, hogy spontán, néha kicsit rásegítve ugyan, de igazán színvonalas topic lett. Ez tapsot érdemel. És további sikereket!Néha, ha problémám lesz, biztosan legugolok majd ide kérdezni (már ha ki nem dob majd a rendszer annak okán, hogy hosszú ideje nem léptem be, vagy el nem felejtem a jelszót), de napi szinten már valószínűleg nem leszek jelen.
Sziasztok!
[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
föccer
nagyúr
válasz thyeby #35828 üzenetére
Átállt az oldal a HTTPS-re. Elvileg egy sima újboli bejelentkezés kellene csak. Ha ez nem megy, akkor írj ebbe a topikba és segítenek.
Csak ezért ne hagyd itt a fórumot.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás.
-
raidx
őstag
válasz r.levente75 #35831 üzenetére
A gépház még üzenetet is küldött róla. Leírták azt is, hogy kell felejtés esetén új jelszót kérni. Nekem a böngészőm épp nagyobb frissítésen esett át és olyankor előszokott fordulni, hogy nem működik a jelszó adatbázisa rendesen. Most is bejelentkezést kért az oldalon így fel sem tünt a váltás.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
raidx
őstag
Nem a fenét! Van egy ritkán használatos kis sarokcsiszolóm. valamiért bele néztem a bőröndjébe és állt benne az olaj. A gép meg rettenetesen sírt. Kimostam a maradékot, megkentem és egyből csendes lett.
Aki nem próbálja meg a lehetetlent, az a lehetségest sem fogja elérni soha. (Goethe) RaidX
-
serfozotibi
csendes tag
válasz Hunyus #35807 üzenetére
Nah itt vagyok, bocsi csak kicsit sok a dolog
Én nem rendeltem még hozzá soha papírt, mert mindig tudtam venni valami szerszámboltban. Egy a lényeg, 75x533 legyen a mérete, de ez nem fog gondot okozni, egyik leggyakoribb méret. Ahol tartanak csiszolószalagot, ott ilyennek lenni kell. -
Sleek
senior tag
Márkás gép volt ? Azért írtam ,hogy általában. Nem pedig azt ,hogy nem töltenek bele.
Amúgy ha rendes hajtómű olaj kerül bele akkor és megvan a mennyiség akkor sem szabadna sírni.
Pl sebesség váltó.
A fél folyékony zsírt pont ezmiatt alkalmazzák , nem túl folyós viszont nem túl híg sem.[ Szerkesztve ]
<OLYMPUS E-M10II VÁZ + EZ-M1442 II ,Canon R8 EF 24-70mm f/4L IS USM , TAMRON 70-210mm f/4 Di VC USD , SIGMA 150-600MM><Kross Level A2 Merida Scultura 300 ,Wilier GTR Team Rim Giant Xtc Slr 2 >
-
félisten
Sziasztok!
Vettem az Obi-ban fenyő ajtókat, amiknek a keretéről le kell szednem a takarólécet, hogy be tudjam tenni a helyére.
Apró fejű szöggel és valami fehér színű ragasztóval van rögzítve.
Próbáltam egy deszka segítségével kalapálni a takarólécet, de meg sem moccan.
Mivel tudnám leoldani azt a fehér ragacsot?Kössz előre is!
-
félisten
Heló!
Ilyesmi a tok keresztmetszete:
Annyi különbséggel, hogy nálam minden léc téglalap keresztmetszetű, nincs letörés belül, mint a képen.
Azért vettem ilyet, mert a panel 68cm-es helyére csak ez megy bele, ha leszedem a tok egyik részét.
A másik fajta tokos ajtóból 75cm a legkisebb. Ennek meg pont 68cm a belső szélessége.raidx: forró víz leszedheti?
-
félisten
válasz hzsolee #35845 üzenetére
Igen, maga a tok, rosszul fogalmaztam, amikor takarólécet írtam.
Nincs más megoldás panel fürdőszoba ajtónak. Sehol nem láttam 68cm széles és 203cm magas ajtót,pedig hónapok óta keresek.
Lehet egyénileg csináltatni, de az tuti nem jön ki 25-ből, mint ez az ajtó.
Inkább szétszedem erővel, és kijavítom, minthogy dupla enniyért csináltassak ajtót.Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
aszamóca
aktív tag
Ha ragasztva van, azt csak roncsolással lehet szétszedni ami nem célravezető megoldás. A kiálló részt hosszirányban ha levágnád, gyalulnád, majd csapolás, vagy rejtett csavarozás útján visszarögzítenél egy méretezett lécet, akkor megoldható esztétikusan
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
-
aszamóca
aktív tag
Elkészült végre a homlokcsiszolóm.
Nem, nem hangfalnak hívják, gyűjtőnéven hangsugárzónak. A hangfal egy valamekkora tetszőleges geometriájú lapba épített hangszóró.
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt a HyperOS 2, gyorsan érkezik a régi modellekre
- RAM topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen mosógépet vegyek?
- További aktív témák...