Hirdetés
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- Victoryus: Rapoo VT9Pro egér
- Gurulunk, WAZE?!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
félisten
Konyhai szagelszívó, aktív szenes, csak beltéri használat esetén az elvezető csőben lehet páralecsapódás?
3 részes felső szekrény, középen az elszívó, belül elvezetve a cső, jobb szekrény felső oldalán meg kivezetés. Várható hogy a szekrény oldalán végigcsurog valami? Ha jobban kiáll a cső akkor meg a munkalapra csöpög? Tippre nincs szükségem, aki használ(t már) ilyet olyan válaszoljon. -
serfozotibi
csendes tag
Én kimondottan a diszperziós faragasztókról beszéltem. A fehér színű vízbázisú, áttetsző filmréteggé szilárduló anyagról. A pattex, tudomásom szerint egy univerzális ragasztó, annak idején folyékony szögnek hívták a reklámban. Annál és az ahhoz hasonlóaknál bizonyára mások a felhasználásra vonatkozó utasítások, amely mindig szerepel a csomagoláson. Nyilván nem kell egy csempére vagy falfelületre 80 kg-mal préselni a ragasztandó tárgyat. A fa ragasztása esetén azonban elmondható, hogy szorítóban kell tartani amíg a kötés ki nem alakul. Kivéve persze olyan csapozások esetén amelyek egyébként is szorító kötést hoznak létre. Biztos van olyan ragasztó ami nem fogja meg tökéletesen a munkadarabot, hisz sokfélét forgalmaznak a világon, óhatatlan, hogy kevésbé minőségi is létezzen a piacon. Ettől független, én még nem igazán találkoztam olyan rossz faragasztóval, noha, nem is tettem ki olyan szélsőséges körülményeknek az általam készített dolgokat.
-
GeriCool
aktív tag
válasz
Winner_hun #35085 üzenetére
Persze elfelejtettem mondani, hogy csak wc papírt illetve 1-2 tisztíószer lenne rajta. Tehát súly inkább csak saj áll t maga. De, akkor említem neki, hogy ilyen bútorlapba nem való. Vagy ragasztunk vagy látszik. Köszi!
-
raidx
őstag
válasz
serfozotibi #35095 üzenetére
Én azt hiszem a ragasztótól is függ. A pattex Fix akár csempe és műanyag viszonylatba is dolgozik és nyomd oda 10 másodpercig. Itt aszthiszem a 80 kiló szóba sem jöhet.
De nagyon sok fajta ragasztó van és lehet olyan is amit nagyon préselni kell. Néztem Mathiastól filmet ahol a ragasztókat tesztelte. Bizony volt közte pár ami engedett és a fa sértetlen maradt. -
serfozotibi
csendes tag
válasz
thomgrande #35094 üzenetére
Azt hiszem van alapja a felvetésednek, de valahogy a faragasztás kapcsán nekem mindig az jut eszembe hogy minél nagyobb erővel bepréselni a ragasztóanyagot a fa rostjaiba. Valószínűleg azért mert még így tanították nekem, az én oktatómnak is az a Speciali féle zártszelvényes táblásító szorítója volt, a kontraprofilos bútorfrontokat is abban ragasztottuk, nagy erővel. Ahogy thyeby is írja, azzal biztos nem rontjuk el ha meg van préselve rendesen.
Winner_hun: Szétjöhet a ragasztás, bár én még csak olyan esetben találkoztam a jelenséggel, hogy a tudtomon kívül megfagyott a ragasztó, és onnantól az ugye bedöglik. Valamint, azt írja a szakkönyv is, hogy akkor 100%-os egy ragasztás ha mindkét ragasztandó felületet megkenjük, és ragasztó találkozik ragasztóval, ez sem véletlen van így írva. Sajnos ekkor viszont sok kifolyik a préseléskor, ami pazarlás, szóval néha eszembe jut, hogy talán valami ragasztógyártó cég írta azt a tankönyvet.
-
thomgrande
tag
válasz
serfozotibi #35092 üzenetére
Már csak az a kérdés hogy mennyiben befolyásolja a ragasztás minőségét hogy 20 vagy 80kg val nyomom a ragasztandó felületeket.
Ez volt az eredeti felvetésem. Ha mindig a fa törik akkor gyakorlatilag mindegy hogy 20 vagy 80kg. -
Winner_hun
félisten
válasz
serfozotibi #35092 üzenetére
Soha nem a ragasztás törik, hanem mellette az anyag.
Amennyiben jó a ragasztás. Ragasztásnál is szétjöhet, max. 30%-nyi területen. Akkor még jó a ragasztás.
-
serfozotibi
csendes tag
válasz
thomgrande #35089 üzenetére
Soha nem a ragasztás törik, hanem mellette az anyag. Még oktatómmal csináltunk ragasztott anyagokon szakítópróbát.Többféle faragasztót is kipróbáltunk és mindig ugyanaz lett az eredmény, valamint a legtöbb esetben már a ragasztástól pár mm-re, néha egy centire is kiszakadtak a faanyag rostjai. Olyasmi ez mint a hegesztés, ott sem törik el a varrat sohasem, sokkal inkább a tőle pár mm-re, a hőtől kilágyult anyag adja fel. Bár ez elsősorban ívnél szokott gond lenni, a védőgázzal már kiszűrték ezt a problémát.
Speciali: Jó volt olvasni amit írtál, ez is megerősített engem abban, hogy a németeknél kicsit jobban adnak a minőségre, ami itt nem annyira jellemző. Mégis mindenki patrióta itt Dániában, és ha valamire rá van írva hogy Made in Denmark, akkor az csak jó lehet. Megjegyzem, szeretném én ha ennyi dolog hátoldalán szerepelne a Made in Hungary, de kis hazánkban ezt a címet már rég Kína birtokolja.
Visszatérve, tapasztaltam már több területen is, hogy amit itt annyira dícsérnek azt csak kompromisszumok árán nevezhetjük jónak. Szeretik használni a "Verdens bedste" (A világ legjobbja) feliratot, pl amikor a mostani lakásunkban a tetőablakok lefestése mellett döntöttem, - mert hogy még natúran voltak hagyva a kb 10 éves veluxok- nah ekkor vettünk a helyi Bauhausban egy ilyen hiperszuper csodás dán lazúrfestéket, amiből egy 0,75 l-es 300dkk-ba vagyis 12ezer Ft-ba került. Egy évet sem bírt, a párával együtt folyt lefelé az ablakokról, aztán hoztam otthonról sadolint 3500 Ft-ért, amelyen még csak fakulást sem veszek észre már 4 éve. Rengeteg vicces sztori van, ami nekem nagyon furcsa, de persze valamiért mégis itt vagyok, az biztos hogy kedvesek az emberek, és ami még fontosabb, megfizetik a munkánkat. -
MrChris
nagyúr
válasz
Nekünk most van egy olyan ragasztónk amire ez a jellemző, elég csak egymásra tenni a két fenyőt és ha megkötött már a fa törik. Nem is mindenhol használjuk, mert marha kemény, erős és vannak helyek ahol évek múlva bontani kell, új alkatrészre kell cserélni. Ettől még, hogy erős, az illesztés miatt is meg kell szorítani.
Viszont újra használunk csontenyvetEgyik oka pont a bontás/csere, meg különféle filcek ragasztása is gyorsabb és jobb vele, de ez már kevésbé asztalos jellegű munka...
-
thyeby
őstag
válasz
"Nem a ragasztás?"
Hosszú évek óta nem volt még olyan ragasztásom, amikor a ragasztás oldott, s nem a fa tört. Kivételt ez alól csak az képezett, amikor (tudtomon kívül) bedöglött ragasztót használtam. (Akkor nem tudom, hogy a fa tört volna-e? Kár, hogy nem próbáltam ki. Leázott. Kishajót gyártottam.)
-
thomgrande
tag
válasz
thyeby #35088 üzenetére
hogy tört a fa.
Nem a ragasztás? Mert nagyon nem mindegy. A pillanat és kontakt ragasztóknál jelentősen befolyásolja a ragasztás minőségét a préserő.
Az alapkérdés nem a véletlenül összeragadás volt.
Speciali: de szerintem nagy erőt nem lehet vele kifejteni.
Mennyi az a nagy erő és kell-e az a nagy erő?
thyeby: Tökéletesen működik. A szorítóerőt a kalapács adja, és az ékek szöge. -
thyeby
őstag
válasz
thomgrande #35086 üzenetére
Minél mélyebbre préseljük a rostok közé a taknyot, annál jobb lesz a kötés. Van ajánlott préserő - az elég szok lenni. De többször jártam úgy, hogy préselés nélkül, csak véletlenül összeért fadarabok úgy megragadtak, hogy tört a fa.
Egyébként biztos, ami biztos. Túlpréselni nem lehet, alul meg de. -
thyeby
őstag
válasz
zoli03 #35081 üzenetére
Régebben kipróbáltam. Tökéletesen működik. A szorítóerőt a kalapács adja, és az ékek szöge.
Nyugodtan próbáld ki. Nem sok munka, nem sok anyag. -
thomgrande
tag
válasz
Speciali #35083 üzenetére
Már csak az a kérdés hogy mennyiben befolyásolja a ragasztás minőségét hogy 20 vagy 80kg val nyomom a ragasztandó felületeket. Persze azonos feltételek esetén. Tehát a felületek minősége azonos nem girbe-gurba felület. Kell-e a nagyobb szorító erő vagy csak biztos ami biztos, úgy biztos jobb lesz.
-
zoli03
őstag
válasz
Speciali #35083 üzenetére
Köszi, részletesebben is érdekelne. Fényképed nincs róla?
Ismerősöm meghegeszti, azzal nincs gond, a többi munkát simán megcsinálom én (tervben van egy inverteres hegesztő is, de eddig nem volt rá nagyobb szükségem, a kisebb munkákat meg ismerősöm megcsinálja nekem bármikor). -
Speciali
tag
válasz
zoli03 #35081 üzenetére
sosem használtam ilyet, de szerintem nagy eröt nem lehet vele kifejteni. Én anno 40x40-es zártszelvényböl hegesztettem szoritokat. A menetes orsók egyszerü M 20-as menetes szárak, két anya egymástol kicsit távolra hegesztve. A menetes orsóra 90 fokban egy köracél hegesztve (T alakban).
A csuszkák U és szögacélbol készültek. Anyagköltség elenyészö volt, a munka volt vele kicsit hosszadalmas.
Ha tudsz hegeszteni, vagy van valaki aki tud, az elökészitett anyagokat hamar összevarrja. A furásokat meg biztos meg tudod csinálni.
Ha kell, további infokkal szolgálhatok erröl a megoldásról. -
GeriCool
aktív tag
Üdv!
Olyan segítséget szeretnék kérni, hogy egy ismerősömnek kell csinálnom egy kb 120-150cm hosszú 10-12cm mély polcot bútorlapból (18mm). Viszont szeretné, hogy a felfüggesztés ne látszódjon.
Nézegettem a rejtett polctartókat és azokat általában 22-25mm anyagvastagságtól ajánlják.
Szóval a kérdés, hogy tudtok e ajánlani olyan megoldást ami a 18as bútorlapba is megoldható és budapesti beszerzéssel. Köszönöm! -
zoli03
őstag
Ez a fajta táblásító szorító a gyakorlatban is jól működhet? Mert amikről néztem videókat eddig, azok közül ezt lehet a legegyszerűbben/leggyorsabban/legolcsóbban megcsinálni.
A héten megvettem próbaképp az Extol Premium szorítót (80x300 mm), nem olyan, mint a képeken. Kb feleannyi, mint a legolcsóbb Bessey, kézbefogva a Bessey kicsivel minőségű, de hobbicélra az Extol is tökéletesnek tűnik. Majd használat közben kiderül, hogy mennyire bírja, de eddig úgy néz ki, hogy nem volt rossz vétel.
-
Soká
senior tag
válasz
AndrewBlase #35071 üzenetére
Hát, igen, tipikusan marketing szerszám
Formatervezőként dicsérem, aki ezt végigtervezgette, kitalálta, szakiként meg azt mondom, hogy pontosan annyira képes, amit egy ekkora doboznyi kéziszerszámmal is megold egy gyakorlott szaki.
Az van, hogy ugyanezt, mondjuk egy kicsivel nagyobb méretben és dupla ennyi súlyból egészen masszívan is meg lehetett volna oldani. Tényleg rossz nézni, ahogyan fúrás közben az egész nyeklik-nyaklik.
De azért jó, hogy ilyen is van. -
-
MrChris
nagyúr
válasz
Elsőre nagyon tetszetős kiskiszállónak meg barkácsnak látszik. De ahogy tolja az oszlopfúrót nyikliknyaklik az egész, meg a többi része is. Minden vékony lemezből van hajlítva, tejfölösdoboz műanyagok. A koncepció jónak látszik és meg is lehetne csinálni rendesen. Két ilyen dobozba már a különféle maró, gyalu, csiszoló és egyebek beleférnének, kis túlzással minden.
-
raidx
őstag
válasz
AndrewBlase #35074 üzenetére
Az akkoumlátort ki lehet váltani hálózatival is! Igaz nem olcsón de egy LiFePo4 pakk is szóbajöhet, ha hordozható kell. Akár több száz Ah-s is összerekható. Ismerősöm meséli, ha áramszünet van a faluba ami gyakran előfordul. Viszi be az elektromos robogó Lifepó pakkját rákapcsolja az inverterre és megy a 220 a lakásba.Pár filmen láttam hasonló rögzítési megoldást. Nyilván ez volt az ötletadó. Azt hiszem, a modell építők tudnák ezt inkább hasznosítani.
-
Winner_hun
félisten
válasz
-
Speciali
tag
Még gondolkodok rajta, hol lenne ez ideális...
Talán olyan esetben, ahol a szállithato súly limitet semmiképp nem lehetne tullépni, de mégis kellene szerszámokat vinni. Pl egy repülögépes (vagy ür-) utazás során, vagy ahova csak gyalog, esetleg biciklivel, lóháton lehetne eljutni.A reklámfilmben én inkábberre tenném a hangsulyt, nem arra, hogy a beföttes üvegek között nem találom meg szerszámaimat.a 600 Dollár körüli az ára. Hogy ez sok vagy nem, tudni kéne mit nyujt ez a készlet minöségben.
Ez az antracit és zöld szin, valahonna ismerös. Valami Facetool vagy milyen gépeket láttam ilyen szinben.
-
AndrewBlase
senior tag
De telhetetlen vagy!
Legyünk őszinték, akármilyen "minőségi" cucc is ez, hátulütője éppen az akksi. Arra jó, hogy a vigyorgó háziasszony megcsináljon otthon ezt azt, de komolyabb munkára nem hiszem, hogy be kellene fogni.
-
raidx
őstag
válasz
Nagyon szuper kis barkácscentrum. Majd ha enyém lessz az öttalálatos nyeremény veszek is egyett. Azért egy elszívást is megoldhattak volna, meg egy marógépet.
-
bim
veterán
válasz
Lehidalok!
Otthonra a szuper de melóban nem tudnánk rá vigyázni. -
AndrewBlase
senior tag
Kis hellyel rendelkezők varázsdoboza.
-
Speciali
tag
válasz
serfozotibi #35039 üzenetére
én töled a 100 km-re lévö Németországban vagyok, de távolságban Magyarországhoz közelebb, mint Dániához, München mellett.
Elöször nekem is csalodás volt az itteni hozzáállás. Azt hittem hogy a német precizitás az mindenre kiterjed. Az elözö cég, ahol elöször dolgoztam itt, az Aldinak készitette az üzlet butorait. Ugyan olyanokat, mint amiket otthon is látni. Elöször belépve a mühelybe, már láttam, a precizséget nem viszik tulzásba. Persze ezeknél a durva berendezéseknél talán felesleges is lett volna. A következö cég, ahol most is dolgozok, ez is üzletek berendezését csinálja (köztük az Aldit is), de néha vannak privát munkák. Azt látom, a privát munkát nagyon jol meg kell csinálni, jobban mint otthon.És persze bitang drágán. Az üzlet meg közületi, az meg sokszor "jo lesz az".
Itt is sokan vásárolnak áruházbol (szemetet) butort, persze nem örök életre, hanem rövid idöre, aztán hamar ki is cserélik (fenntarthato pocsékolás és környezetszennyezés)
Asztalossal csak a jobb moduak dolgoztatnak, persze azért jol megélnek itt a kis asztalosmühelyek is. Fábol egyre kevesebb butort látok.
A természetes hatás a naturfánál itt is dívik, egy kicsit engem is megfertözött.
Számomra érdekes ország Dánia, meg ugy az egész Skandinávia, nem sokat tudok rola . Ezért szivesen olvasom, ha valami ottani vonatkozásu dolgot irsz.
A használt müszaki dolgok piacán eddig csak elado voltam itt, venni nem is szándékozok használtan. Autot vettem itt csak igy, de az egész más téma persze. Kollégám vett itt e-Bajon , volt is baja belöle. Lapos tv a szervizben kötött ki, laptop, ami szinte uj volt, egy vacak aksival érkezett.
Itt is vannak sumákok, akik a szart akarják jopénzért adni. Nagyon sok a külföldi, tehát ha az igaz is lenne, hogy a németek mind becsületesek, akkor is lenne böven esély rá, hogy az ember belefut egy nem egyenes külföldi eladóba. De ahogy hallom, az Északi tengernél mások az emberek Németországban. Meg ugy általában, a Skandinávokrol is csak jot hallani itt Közép-europában. Aztán persze ezek csak sztereotipiák, a valoságot meg kell tapasztalni. -
MrChris
nagyúr
válasz
thomgrande #35061 üzenetére
Köszi! Mennyi ötlet van! Videó elmentve
somogyib: Ezeknél általában a fehér borítás is leharcolódik így az is cserés. Milyen jól megfigyelted! Ott direkt nincs végig vezetve, mert már alig látszik, ez inkább munka spórolás, főképp mert eddig kézzel ment minden. Ezen kívül pedig ahol a nyaka véget ér a billentyűzet jobb és bal felén konkáv szögben is megtörhet és akkor nagyon elvékonyodna. Lehetne persze bonyolítani, hogy oldal nézetből egy ferde marás legyen, mert nem látszik még játék közben lenyomva sem.
-
somogyib
őstag
válasz
MrChris #35060 üzenetére
Ha a fehér műanyag részeket le lehet szedni a fáról - ahogy írtad -, akkor szerintem nem lehet probléma.
A harmadik képen a legalsó ábrán nincs végigrajzolva a levágandó (piros) rész. Ha lemarod, akkor szerintem a pontos betoldáshoz mindenképpen a billentyű végéig kell marni. (ezek a C, E, F, B billentyűk).
-
somogyib
őstag
válasz
thomgrande #35063 üzenetére
Így már értem.
(#35064) thyeby Ok, értem. (én azért még nem vagyok túl ezer sarkon
)
-
thyeby
őstag
válasz
thomgrande #35061 üzenetére
Tök jó!
Ezt megjegyzem magamnak.
Biztosan Chris is. -
thyeby
őstag
válasz
somogyib #35062 üzenetére
Több ezer ilyen sarok maráson vagyok túl. Nem rádiuszba, csak sima él lekerekítés. Tapasztalatom, hogy ha mecsípetem visszafele előbb, akkor nagyon kevés selejtem keletkezik. Szóval én már zsigerből így csinálom.
De a lekerekítéshez helyes, amit mondasz, csak akkor annyival egészíteném ki, hogy mindig úgy kell forgatni az anyagot, hogy rosttal párhuzamosan kell indulni, és a merőlegesre érkezni. Akkor se szakad ki. Ha rosszul van forgatva, nagy az esély a kitörésre.
-
MrChris
nagyúr
válasz
thyeby #35059 üzenetére
Valószínűleg ilyesmi lesz.
Másik project. A zongora billentyűk oldala a sok játéktól kikopik. Ez még enyhe kopás, tisztítás után jó lesz pár évig. Viszont vannak amik már 1-2mm-t is kivájódnak. A billentyűk lucfenyőből vannak, műanyag felső borítással és az elejükön is műanyag van, van amelyiken egybeöntve a felső résszel. A feladat az hogy le kéne venni az oldalából amennyit szükséges és friss fával visszapótolni, persze méretre pontosan. Akár a fehér borítások cseréjével, amit amúgy gyakran csinálunk. Minden billentyű egyedi alakú, picit más szögekben törik meg és előfordul hogy picit meg van tekeredve. Persze mindegyik billentyűnek a fej és nyak része más szélességű, pár tizeden belül de egységesen ingadozik. Főképp a fej a problémás 22,25-22,65 között váltakozik. Itt egy sematikus felülnézeti ábra pirossal jelölve ahol le kéne venni belőle 1-2mm-t, majd az újat felragasztva méretre kéne marni. Mindezt nagyon pontosan. Van rá elképzelésem, de hátha másnak jobb ötlete van. Meg jó sűrűpásztás lucfenyő is kéne hozzá...
-
thyeby
őstag
válasz
MrChris #35057 üzenetére
Továbbra is azt javaslom, hogy dekopírral csináld.
De ha sok egyforma kell, akkor dekopírral ráhagyással vágsz, aztán egyetlen egy sablont pontosra kireszelgetsz, és csapágyas egyenesmaróval (tisztító maró) minden sarkot fazonra igazítod.
Trükk a maráshoz, hogy ne szakadjon ki a sarok:
Minél kisebb ráhagyással dolgozol. Mondjuk fél mm-el. Aztán ráteszed a sablont két szorítóval, és egy sarkot két fogásból csinálsz meg. Egyszer jobbról félig visszamarod, aztán balról. A balról marásnál erős kéz kell, mert akkor iránnyal szemben marsz, és ki akar szaladni a kezedből a gép. -
thyeby
őstag
válasz
AndrewBlase #35055 üzenetére
Pontosítsunk, mert azt hiszem, félreértettelek. Tudsz egy képet róla linkelni? Szerintem nem egyre gondolunk.
Ja?
Most értelmeztem, amit írtál.
Ha a 30x30 közepébe tesszük a körzősablont, akkor épp egy kört rajzolunk a kockába. Akkor 15 cm lesz a rádiusz (sugár), mi meg csak 2 cm-t akarunk a sarkon kerekíteni. Ha jól értelmeztelek, akkor egy kört vágsz ki. De ha csak lecsapsz a sarkokból a négyzet közepébe szúrt körzővel, akkor az eredmény szinte szögletes lesz. Túl nagy lesz a rádiusz.
Le kellene rajzolnom, hogy értsd, de már nagyon fáradt vagyok. -
AndrewBlase
senior tag
válasz
thyeby #35054 üzenetére
Életemben nem használtam még, így csak egy elgondolásom van, ami viszont lehet, hogy téves, de azért megosztom.
A körzősablon hegyét belenyomjuk a lap (esetünkben a 30×30 cm-es deszka) közepébe, a távolságot beállítjuk a sarok -2 cm-re, oszt jóccakát, húzzuk/marjuk az ívet.
Persze abban igazat adok, ha változó a méret (nem négyzet), akkor állandóan állítgatni kell. -
thyeby
őstag
válasz
AndrewBlase #35053 üzenetére
Azon a sablonon (egyetlen darabon, de van vagy háromféle) van egy tucat rádiusz, meg kosárgörbe. Nagyon kell figyelni, hogy két egyforma ívet rajzolj mellette. Szóval az inkább alakzat szerkesztésére jó. Kevesen tudják, hogy kell használni. Én se tudom.
-
serfozotibi
csendes tag
válasz
MrChris #35051 üzenetére
Én is úgy szoktam, ahogy thyeby kollega mondja, berajzolom egy festékes doboz mentén, vonalon kívül levágom dekopírral, majd szalagcsiszolóval készre formázom. Bútorlapnál is működik, mert a csiszoló nem pattogttatja ki a lamináltat. Több lap esetén, egyikről másolható a másik, fölé rakom a készet, és hozzácsiszolom. Szerintem haladós, nem nagyon van jobb megoldás, ja de, a cnc, de az nem nagyon van kis barkácsoló köreinkben. Aki mégis rendelkezik vele, attól elnézést!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra / 256 GB / 12GB RAM / 5G / Ezüst / Független / 2,5 év gyári garancia
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad T540P - i5-4GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest