Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- MasterDeeJay: HDD működési idő rekord 29766 nap :)
- gerner1
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- iRiver: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
- sziku69: Szólánc.
- joghurt: frenda dsttöytoi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dyde
aktív tag
válasz
föccer #35998 üzenetére
Néztem már az összes ilyen helyen de sehol sem találtam olyat aminek zárt az egyik oldala, és akár méretben megfelelne még úgy is hogy 2-t ha veszek akkor kijön. Sajnos vagy mind nyitott, vagy túl magas. A méret fontos lenne ezért gondolkoztam gyártásban. De azért köszi
-
Dyde
aktív tag
Sziasztok! Bp-en vagy esetleg a környékén keresnék egy megbízható nem túl drága asztalost. Térelválasztóként üzemelő polcos szekrényt szeretnék csináltatni (vmi ilyesmit csak 230x160x25-ös méretbe és az egyik oldala zárt legyen. Ha valaki ismer asztalost, vagy akár Te magad az vagy és mostanában van annyi időd hogy vállalnád, privátban nyugodtan keress meg
Többiek: árban körülbelül mire számíthatok ami reális lehet? Egyik oldala zárt bútorlap lenne, másik meg polcos. -
raidx
őstag
válasz
#46372352 #35994 üzenetére
Régen a parkettások az adott parketta fűrészporát keverték össze rozslisztel és vízzel. ez volt a tömítő anyag (rájbolás). Ha kevés a rozsliszt kimorzsálódik, ha sok kifehlredik. Kb.2 rész fűrészpor 1 rész rozslist és ebből vízzel kenhető masszát keversz. Ez száradás itán bírta a gyalulást és vagy 10-évet. Ettől olcsóbb nincs. De kapható ma divatos kivitelbe is megfelelő fa színben. De azt hiszem a szikoplaszt olcsóbb mint a kész javító.
-
GoTi
újonc
Üdv az uraknak!
Érdeklődnék Szegeden vagy a közelben hol tudok körfűrész lapot éleztetni? -
Zola007
veterán
válasz
Winner_hun #35983 üzenetére
az pont jó, az 300 Ft-os is 25-ös vesz le, akkor nem kell új lapot vágatnom, ha sikerül egy ilyet szerezni.
-
Zola007
veterán
válasz
Winner_hun #35981 üzenetére
Ez billentyűzettartóhoz alkalmas szerinted?
Mennyi a beépítési szélessége?
Úgy értem, ha adott egy 700 mm-es széles nyílás amibe menne, mennyit kell leszámolni a bútorlapból?Nekem kellene egy olyan, amit ha kihúzok, akkor lockolható a végponton stabilan, lötyögés nélkül
A legjobb lenne, ha lehetne állítani a végpontot.
Létezik ilyen? -
zoli03
őstag
Ha már ennyire téma a fióksín: sima, egyszerű sínből melyik a legolcsóbb, amit már érdemes megvenni? Nem kell semmi extra, fékes. Az ilyen 3-400 Ft-osak gondolom felejtősek.
-
MrzNur
újonc
válasz
thyeby #35964 üzenetére
Mérj rá tolómérővel vagy mikrométerrel, de biztos, hogy kilágyult sajnos.
Fánál is keletkezik akkora hő, hogy a termikus kölcsönhatás által szövegszerkezeti változás jön létre.
HSS-nél a kék szín ezt jelenti.
Hasonló munkáknál érdemes bevonatos fúrót venni, a jobb hő és kopásállóság (inkább bútorlapnál) miatt.
-
Zola007
veterán
válasz
thomgrande #35971 üzenetére
elnézést, ha nem fogalmaztam elég körültekintően.
azért nem a fiók kihúzhatóságát írtam, mert a sínre voltam kíváncsi.
a 426 és 526 továbbra sem jön ki sehogy -
raidx
őstag
válasz
thomgrande #35975 üzenetére
A Festool biztos nem! De a kínaiak mindent szeretnek hamisítani, a hazai kereskedők többsége meg mindent szeret jó áron eladni. Így belefuthat az ember a Kínaí lágyacél fúróba.
-
generatoros
tag
válasz
thomgrande #35972 üzenetére
A fa fúrásánál is tud komoly hő keletkezni. A kék szerintem még nem veszélyes, főleg egy jobb fúrónál.
-
raidx
őstag
válasz
thomgrande #35972 üzenetére
Á dehogy. Kaptam pár darab fához köszörült kínai fúrót. Keményfát nem szerették, szinte elkenődtek Nem kellett azoknak kilágyulni. Alapból lágyak voltak. Ügyesek ezek a kínaiak! Állítólag valami készletbe voltak, azt mondja a tulaj, hogy még a vídiás fúrók sem bírták a téglát.
-
thomgrande
tag
válasz
Zola007 #35965 üzenetére
Valaki tudja hány cm a kihúzott hossza egy 30 vagy 35cm-es fióksínnek?
Ebből a kérdésből szerintem 100 ból 99 ember arra következtet hogy mekkora a fiók kihúzhatósága a korpuszon kívülre mivel nem teljes kihúzású sínről beszélünk. Szerintem. De úgy látom Te inkább arra vagy kíváncsi hogy kihúzott állapotban a sín első és végpontja közötti távolság mekkora. -
raidx
őstag
válasz
Winner_hun #13480 üzenetére
Ilyen akkor szokott leginkább előfordulni, ha több cella van és balanszol a BMS. Vagyis megpróbálja a cellák feszültséget 0.1 V-on belül összehozni.
Balanszolás két féleképpen zajlik általában. A már kellően feltültött cella töltését leállítva folytatódik a töltés addig míg minden cella el nem érte a megfelelő szintet. Másik eljárás esetén a már kész cellát egy ellenállaton keresztül eklezdi kisütni a szabályzó majd ismét tölteni kezd. Ez zajlik addig még minden cellák kész nincsenek.
Ezzel elkerülendő, hogy egy cella túl töltődjön. Azt a Li akkuk nam tolerálják és hamar kuka a pakk.Az egyszerűbb esetekben, ahol nincs cella védelem (BMS) a töltő érzékeli a kész feszültséget és úgynevezett kiegyenlítő töltésre kapcsol. Ekkor is történik balanszírozás de ez már a töltők sokfélesége miatt nem egyforma kivitelű és kevésbé precíz.
-
Zola007
veterán
válasz
AndrewBlase #35966 üzenetére
azért kérdeztem a teljes kihúzott hosszát, mert nem fiókhoz kell
az átlapolást pedig csak egyszer kell kivonni, erre értettem a dolgot.
Ha a hasznosat nézzük, akkor 213 vagy 313, ha a teljeset, akkor 513 vagy 613köszi mindenesetre
-
generatoros
tag
-
Zola007
veterán
válasz
thomgrande #35961 üzenetére
2db 300 vagy 350mm hosszú elemből áll
tehát ha az átlapolás 87mm, akkor 600mm és 700mm-ből lejön 87
én szintén nem értem mit nem értesz -
thyeby
őstag
Figyelj, thomgrande!
Te biztosan tudod a jó választ.
Kellett hirtelen egy jó fa fúrószár - fontos volt, hogy pont tíz legyen a tíz. Elszalantam a boltba, betettem a kosárba egy Festool-t - arról tudom biztosra, hogy nem lehet belekötni. Igen sürgős volt a munka, toltam hát a fába, ahogy csak bírtam. Úgy 120 furat után végeztem, és amikor vettem ki a gépből, láttam, hogy jól elszíneződött - szép acélkék lett. Amíg pörgött, nem láttam ezt. (Nem is nagyon figyeltem.)
Ezzel kilágyítottam?
-
bim
veterán
válasz
yooccoo #35953 üzenetére
Töltés közben hűti a makita és a hilti is a cellákat de más töltési metódus van. Hiltinél beszélgettem az eladóval és az ő Li-ion rendszerük folyamatosan tölt és hűt nagyobb cellái vannak és van közötte légjárat, a makita meg tölt és utána hűt ciklikusan. (állítólag) Ott is van hézag cellák között.
Hiltinél olyan még nem volt hogy hűtenie kellett volna az akkut töltés előtt, makinál meg szinte olyan nincs hogy ne hűtene előtte. Ha hiltinél töltőn marad az akku és épp a napon van néha megindul hogy hűtse az aksit. Lehet apróság de az ilyenek miatt is veszek inkább ilyet.Amúgy az utóbbi időben eszméletlen nagyot ugrott előre az akkus technológia. Nem feltétlenül a telepek teljesítménye, inkább a gépek fogyasztása csökkent.
-
Zola007
veterán
válasz
thomgrande #35958 üzenetére
köszi
tehát 513 és 613
613 az pont jó -
Zola007
veterán
Valaki tudja hány cm a kihúzott hossza egy 30 vagy 35cm-es fióksínnek? (ez a sima 3-400 Ft-os 20kg teherbírású fehér fém sín)
-
thomgrande
tag
válasz
szucszoli89 #35955 üzenetére
Attól függ hogy neked ez a fogalom hogy hosszlyukfúró milyen mérettartományt takar?
Természetesen a 8-as száron kívül. -
szucszoli89
csendes tag
Valaki tudja, hogy lehet-e 8-as befogóval rendelkező (felsőmaróhoz) hosszlyukfúrót kapni? És ha igen, hol?
-
yooccoo
aktív tag
-
bim
veterán
válasz
pali923 #35941 üzenetére
Itt inkább az a kérdés milyen elektronika védi a cellákat. Mekkora intenzitással meríti és milyen melegen veszed ki amikor lemerült. Ha nem jól kezeli az akkut akkor teljesen lényegtelen elsőre mennyit vágsz vele mert pár hónapon belül drasztikusan csökkenni fog ez az érték.
Ahogy elnézem a gépbe befelé tolod az aksit ez akár azt is jelentheti hogy a motor levegőt fúj rá és így tartja normális hőfokon.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÚJ- Hp Elitebook 840 G8 i5 11. gen 14" Magyar laptop / notebook- Win11
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 650W
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest