Új hozzászólás Aktív témák
-
Sanyabá
senior tag
Ha valaki egy olcsó szalagcsiszológépet keres :[link]
-
pali923
aktív tag
válasz
Speciali #35191 üzenetére
Ismerem, aki ezt leírta, és azt is, milyen kapcsolatai vannak a kínaiakkal. Nem kispályás játékos, és évtizedekkel ezelőtt kezdte a kínai árukat ide behordani. A történet szerintem valós, bár nyilván minden részletre nem emlékszem. Az is lehet, hogy ez a gyár nem gyárt gagyit, de biztosan nem csak annak a japán cégnek termel. Viszont a japánoknak egyszerűen el akarták adni, hogy csak nekik gyártanak.
Tulajdonképpen csak azt akartam érzékeltetni, amit mindannyian tudunk: nem feltétlenül igaz, ami rá van írva egy termékre. Ettől még lehet jó minőségű, de sajnos gagyi is. Vannak olyan legendák is pl. hogy egyes kínai gyárakban a műszak vége után tovább folyik ugyanaz a termelés, csak akkor már nem kerülnek rá a címkék az árucikkre. A minőség viszont ugyanaz. Állítólag.
Még az is lehet, hogy valakinek ilyen nem Triton nevű Tritonja van itt közülünk. -
raidx
őstag
válasz
pali923 #35187 üzenetére
Az biztos, hogy Litium alapú akkukat csak kínában gyártanak. Amit pl. Sony márkanáven veszel meg vagy bármi más nevesebb cég termékét, a gyártás során még töltetlen állapotban mérik a cellák belső ellenálását. Annak a java megy a nevesebb cégekhez. Sajna amit olcsón megtudunk venni az olyan amilyen. Vegyes a dátum és a belső ellenálás ami egy pakk esetén lényeges lenne. Ha komplett pakkot veszel szinte biztos, hogy 1 cella kilóg a sorból és hamar tönkrefog menni a pakk. Sok esetben elég lenne a hibás cellát cserélni. De védelem hiányában viszi magával a többit is.
Valaki írta, hogy 4,2-4,3 voltra töltve többet tud a pakk. Az igaz meg az is, hogy sokkar hamarabb tönkremegy.
4,3 voltnál már csak 0,5 Volt a túltöltésig ami legtöbb esetbe tönkre is teszi az adott cellát.Igényesebb emberek, főleg a modellezők cellánként töltik a pakkot mert elkerülhető a túltöltés. Sajna tényleg kisporolják a még középkategóriásnak mondott pakkok esetén is a BMS-t. Ami a tultöltést és túlmerítést hívatott megakadályozni. Sajna az a kis védelemi rész annyiba kerülne mint maguk a cellaák. Ha a cellákon nem sok adat szerepel csere esetén megméred az átmérőt az az első két szám, megméred a hosszát, az a második két szám és utánna írsz egy nullát. A geometriai méret meghatározza az Ah értéket. A darabszám meg a Volt értéket. Youtubon láttam filmat ahol a srác gramos mérleggel próbálta kiszűrni a gagyi cellát. Nem ment. Mivel a használat során már kiszűrte ezért szétvágta és először homok jött majd egy jóval kissebb cella. De ezt megoldást kondenzátorral is láttam.
-
aszamóca
aktív tag
Néhány hete volt itt eszmecsere a régi mesterekről, azok szaktudásáról, ill. szaknemtudásáról. Íme egy videó.
-
raidx
őstag
válasz
thyeby #35179 üzenetére
Nem bogarásztam vissza de van olyan kép is ahol látszik, hogy maga a zenkoló egyben a határoló is. Valamikor magya oldalon sima HSS fúróval is láttam ilyet de aranyárban. Azt hiszem a zenkolót sima fúróra is fellehet rögzíteni mivel a fúrószárra rögzíted. Az meg független a hatszögtől.
-
Speciali
tag
válasz
pali923 #35187 üzenetére
szerintem ez mese. Ha egy japán cég gyárat müködtet Kinában, akkor nem gondolnám, hogy csak a müködés megkezdése után valamikor ellátogat a saját gyárába.Ez igy nagyon kamu izü.
De tegyük fel, hogy egy kinai gyár gyárt neves cégeknek akkukat. A cégnek vannak elvárási, ami pénzbe kerül Lehet ez minöségibb anyag, vagy nagyobb idöráforditás, stb.
Ha viszont ugyan az a gyár, olcsobb áron gyártja "ugyan azt" a terméket egy nevenincs cégnek, akkor nem fog annyi idöt, pénzt stb belefeccölni abba a termékbe, vagyis az a termék legfeljebb csak küllemre lesz ugyan az, de inkább még ugy sem.
Amugy egy komoly cég ha gyártat Kinában, az viszi oda a technologiát, a gyártosort, meg a betanito szakembereit stb. -
Sziasztok!
Köszöböket szeretnék legyártatni valakivel.
Valami ilyesmi profilról lenne szó:
(Elnézést a béna rajzért, most nincs a közelemben olyan gép, amivel jobbat tudok csinálni.)
A lényeg, hogy van a két oldalán 1-1 ~45 fokos letörés. Az alsó két perem nem mindig egyforma szélességű, és magasságú.
Valami keményebb fajta fából lenne jó elkészíteni, gondolom.Egyelőre kettő darab küszöbről van szó, de még függ az új ajtóktól is, lehet akár 6 db is a végére. Ez legkésőbb két hét múlva derül ki.
Ha valakit érdekel a munka, az legyen kedves megkeresni privátban, és megbeszéljük a részleteket, és pár nap múlva tudok értelmes rajzot adni pontos méretekkel.
Bp. 3. kerületében lakom, de elmegyek érte kb. bárhova távolsági busszal, vagy vonattal, úgyis szertek világot látni.
Köszönöm!
-
zoli03
őstag
válasz
thyeby #35176 üzenetére
Nyugodtan kereshetsz, szívesen segítek, ha tudok. Amúgy pár éve az elemlámpák lett a hobbim, ezek többsége 18650 Li-Ion akkuval megy, így megfordult már kezem között jópár fajta akku (darabszámra jóval 100 felett).
NiMH-hoz sajnos nem értek, nem foglalkoztam vele. Nem is volt NiMH akkuval működő szerszámgépem, én csak hobbiszinten asztaloskodok (vagy lehet nem is lehet annak nevezni), így nekem csak a Li-Ion akkus szerszámok jöhetnek szóba, mert lehet, hogy egy hónapig hozzá se nyúlok.#35187 pali923: csak megbízható helyről veszek akkumulátort, főleg kínai webshopokból (eBay-ről, AliExpress-ről nem, bár ha van megbízható eladó, akár innen is lehet venni). Van sok review a termékeknél, hazai fórumokon is van sok információ, honnan érdemes rendelni. Hamar kibukik, ha hamisítványt küldenének. Amúgy meg otthon is könnyen le lehet tesztelni, ma már egész olcsón vannak olyan töltők, amik tudnak mérni kapacitást (nekem is van), de használat közben is kibukik, ha nem eredeti. Amíg eredeti, a gyári értékeket tudó cellákat kapok olcsón, addig nem érdekel hogy hogyan/hol gyártják.
-
pali923
aktív tag
válasz
zoli03 #35169 üzenetére
Egy hifis fórum tulajdonosa komoly üzleti és egyéb kapcsolatokkal rendelkezik Kínával. Többek között elemeket is importál nagy tételben Magyarországra. Ő írta le a fórumán ezt a történetet: a partnere egy kínai gyár, ahol elemeket gyártottak nagy tételben, többek között egy neves japán cég számára is. Hogy hogyan, milyen címkével, nem tudom. Aztán egyszer a japán főnökök jelezték, hogy megnéznék a gyárat. A kínaiak kicserélték a cégtáblát a főkapun a japán cég nevére, minden főnöknek névjegyeket gyártottak, amin szintén a japán cégnév szerepelt, és eljátszották, hogy a kínai gyár a japánok nevén fut. Aztán mikor hazamentek a japók, minden visszacsináltak.
Na most ezek után döntse el mindenki, mikor milyen akkucellát vesz, akár az ebay-n, akár egy magyar boltban. -
Armahun
addikt
válasz
generatoros #35184 üzenetére
Nem azért bites a vége, hogy bittartóba tedd.
Az egész lényege a gyors csere hagyományos tokmányban.
Mivel ugyan az a mérte mint a behajtó hegyet tartó szárnak, cserélgetésnél nem kell a tokmányon sokat csavarni a ki-be fogáshoz. -
thyeby
őstag
Vettem én majd ötezerért is ilyet. Az se különb.
Tudsz olyanról, amit keressek?
Az a baj, hogy a magmérethez fafúró kell nekem, a csavarmérethez már fém csigafúró. És ilyet én még csak fafúróval láttam, ami az ára szerint komolyabb kell, hogy legyen. De mit ér, ha fix a fúrószár, és nem állíthatod a furatmélységet? -
generatoros
tag
Nagyon egyet értek. A bites befogás még nem tudja azt amit ahagyományos fúrószárak. Nekem nem szoktak megforogni a hengeres szárú fúróim. persze ez nem volt mindíg így. meg kell öregedni és lelassulva rájövünk arra hogy a fúrás fordulatszáma és az előtolás is minél kisebb annál inkább nem forgatja meg a tokmányban a fúrószárat. A bites befogás parasztvakítás. Ha minden oké vele akkor meg üt a- drága-
-
thyeby
őstag
válasz
AndrewBlase #35181 üzenetére
Igen, el tud. Mert mindegyikben egy hernyócsavarral lőheted be a furat mélységét. De ez jól kijátszható. Megcsípeted köszörűvel a fúrószár palástját ott, ahol a hernyócsavarral érintkezik. És volia!
-
thyeby
őstag
A bites befogásút simán be tudod fogatni bármilyen hárompofás tokmányba.
Nekem is ugyanez volt az első szavam, amikor megláttam a Festool fafúróját, és a kisgép szervizes megkocogtatta a kobakom, hogy szoktam én ezt használni gondolkodásra is olykor? Meg is vettem menten. És még jobb befogatni, mert el se tud fordulni. -
thyeby
őstag
Nem nagyon értem ezt a méretezést.
Vagy tíz éve használok ilyeneket. A fotón látottról nagyon hiányolom a határoló gyűrűket.
Így egy akkurátus csavarkötéshez négy helyett elég három fúrógép a gyors haladáshoz. De úgy rémlik, hogy kokain áron ugyan, de létezik olyan, ami egymaga tudja a magméret, a csavarméret fúrását, és még a zenkolást is. Sajnos nem tudom linkelni, mert nem tudom a nevét. Akkor két fúrógép végzi négy munkáját. De most nem vagyok biztos a dolgomban, lehet, hogy ezt csak álmodtam? -
mdk01
addikt
Hillerék(gondolom ismered őket) mondták, hogy Li.ion-os alsókategóriás gépeknél vigyázni kell a terheléssel, mert 100k+-os gépek vannak csak ellátva cellavédelemmel és ha egy védelem nélküli gép aksija túl van terhelve(túlerőltetve a gép, mondjuk egy csavarbehajtással) akkor 1-2 hónap alatt is kilehet nyírni az aksit.
Munkátokból kiindulva ezt simán eltudom képzelni, bár nem tudom milyen makitáról van szó.
A hiltinél meg azt tudom simán elképzelni, hogy ezt a védelmet alapból belerakják, bár 100k alatt nem hiszem hogy van gépük. -
thyeby
őstag
válasz
zoli03 #35169 üzenetére
Hmm. Meggyőztél talán. Igazán akkor leszek meggyőzve, ha kipróbálom, amit írtál, és beválik.
Ha aktuálissá válik a cellacsere, megkeresnélek, hogy gyámolíts.
Első körben tudod, mi érdekelne engem? Van két Hilti 15, valahány tized, és úgy 2,8 Ah maghalt cellepackom. Meg tudnád nekem nézni, hogy mennyibe kerülne ugyanolyan Ni-Mh cellákat rendelnem? Emlékeim szerint vagy negyvenezerbe fájt volna beszerezni a cellákat hozzá. Lefújtam pénz híján. Meg főleg azért, mert bizalmatlan vagyok. Ez már elég sok pénz ahhoz, hogy kidobjam az abalakon. Honnan tudhatom hát meg, hogy mit is használ a Hilti ezekbe az akkukba?Ha az emlékezetem nem csal, akkor pontosan erről van szó.
-
bim
veterán
Tapasztalta már valaki hogy nagyon hamar csökken a kapacitása a Makita LI-ion akksijának?
Már nem az első eset amikor belefutok. Tavaly a kilátóknál az ütvecsavarozó ami leégett és most a saját új akkus körfűrészemnél tapasztalom hogy hamarabb merül. Alig pár hónapos gépről beszélünk. Érthetetlen.
Nem akarok párhuzamot vonni a Hiltivel de a 2 éves akkujának a teljesítménye cseppet sem csökkent. -
zoli03
őstag
válasz
thyeby #35167 üzenetére
Neten rákeresve lehet listákat találni, hogy melyik gyártó milyen akkukat használ. Na nem mintha olyan sok gyártó lenne, aki normális high drain cellákat gyárt (amiket én ismerek: A123, Sony, Samsung, Panasonic, LG, Sanyo). Ha én magánemberként bármilyen felirattal kérhetem egy kínai cégtől a termékét, akkor szerinted ezt nagy szerszámgépgyártó nem teheti meg? Az akkugyártónak tök mindegy, hogy nyomtat-e rá valamit. Amúgy ha akarod, én is rakok bármilyen fóliát a Li-Ion celládra, akár még rá is nyomtatok bármit.
XRP, PowerMax: ez nekem nem innováció, csak marketingszöveg. Ott van például a Tesla Model S, többezer Panasonic akku van benne (nem is titok, hogy milyen, ha akarod, te is rendelhetsz magadnak ilyen akkut, nekem is múlt héten jött 4 db). Ha más nem is, a Tesla biztos megtehetné, hogy saját akkut tervez magának, saját innovációkkal. Mégis inkább új gyárat épít a Panasoniccal együtt, hogy valahogy biztosítani tudja az óriási akkumulátor igényét. Sehol nincs egy szerszámgépgyártó akkumulátorigénye a Teslahoz képest, itt többszáz millió celláról beszélünk.
"Az, hogy Sanyo, nem mond semmit. Nem is utal a cella tartalmára. És a gyakorlat az, hogy köszönőviszonyban sincs a tényleges kapacitás a felirattal, amikor cellát rendelsz."
Ilyet nem mondtam sehol sem. Amúgy egy márkás cella tudja azt, ami rá van írva kapacitás. Van típusa is a cellának, ha rákeresel, nagyon részletes, gyári specifikációt találsz róla, valamint szubjektív teszteket is, így mindent tudni fogsz róla, amit kellhet. Itt van pl a Panasonic NCR18650B adatlapja, meg van adva, hogy hogyan csökken a kapacitás a ciklusok számának növekedésével. -
Seremala
csendes tag
Köszi mindenkinek az észrevételeket!
Visszaolvasva átgondolatlan nagypofájúságnak tűnik az az "akkor valószínűleg 2 gépet veszek inkább..."
Meg azt se írtam oda, hogy mire használnám. Makita 10.8V-os DF330 fúrót, TD090 ütvecsavarozót használok tán már hatodik éve. A Parkside arra kéne, hogy az előfúrás-zenkolás-csavarozás hármasból a süllyesztést megoldja, ne kelljen cserélgetni a fúrószárat. Nagy csodát nem várok tőle, nem is terveztem venni mostanában fúrót, de ezt a 13k-t megéri ez a kényelmi funkció.Nem rossz a linkelt Dewalt, de az most túlmutat a kereten. Ha költenék rá ennyi, akkor valószínűleg Makitát vennék, hogy egységes maradjon a géppark színe
"Tehát akku miatt drága gépet vagy pót akkut nem célszerű venni. Kivéve, ha munkádhoz napi szinten használod. Akkor kell a biztonság!"
Ez teljesen jogos! Az akku felújítós linket eltettem a könyvjelzők közé, egyelőre még jól húzzák a meglévők. -
thyeby
őstag
válasz
zoli03 #35166 üzenetére
Szedtem már szét Makita akkut, Hilti akkut, DeWakt akkut. Egyikben sem volt ráírva a cellákra, hogy ki, és mikor gyártotta.
Ha ez publikus lenne, akkor egészen biztos, hogy ugyanattól a gyártótól szereztem volna be ugyanazt a cellát.
Bari építette nekem össze, kicsit több van már a tarsolyában, mint néhány forrfüles cella összekötése. Tévedhet Ő is, ez igaz. De mindig? Ez nem igaz.Gondolkozz a következőn:
Ilyen akku jelöléseket kell, hogy ismerj, mint XRP, PowerMax, és nem sorolom tovább. Minden nagyobb gyártó jelöli valamiképp az akku innovációját. Ezek bejegyzett, oltalom alatt álló szabadalmak, amivel a gyártó rendelkezik, más nem is használhatja még a nevet sem. Nem a cella gyártója áll védelem alatt, hogy tisztán tartsuk a szót.
Linkelj nekem XRP cellát. Mindegy, hogy Dzsepenből, vagy Csájnából.
Az, hogy Sanyo, nem mond semmit. Nem is utal a cella tartalmára. És a gyakorlat az, hogy köszönőviszonyban sincs a tényleges kapacitás a felirattal, amikor cellát rendelsz. És egy cella gyártója sem tesz még utalást sem arra, hogy mennyi a várható élettartam. Ilyet fogsz találni, hogy 1000 újratöltést bír. Ami persze nem igaz. Napi egy töltéssel három évet kellene bírnia. Heti egy töltéssel mennyit is? Van ismerősöd, akinek húsz éves az akkuja, és most kezd csak meghalni?
Ezek olyan kapitális ipari disznóságok, hogy ha felszínre kerülne, mint a fauvé dízelmotorok károsanyag kibocsájtásának máig csengő botránya, akkor se változna semmi, csupán nyilvánosan is beismernék a nyílt titkot. És el nem tudom képzelni, hogy a jövőben a gyártók nem fognak maszatolni az átlagfogyasztás és/vagy károsanyag kibocsájtás értékével. -
zoli03
őstag
A Li-Ion akkuk névleges feszültsége 3,6 vagy 3,7 V. Egy 3,6-3,7 V-ra töltött Li-Ion akkunak kb 30-50% a kapacitása egy 4,2 V-ra töltötthöz képest (van, amelyiknek még ennyi sincs). Ennek semmi értelme nincs, így nem használják/töltik a Li-Ion akkut. Ha kímélni akarod, akkor elég 4,1 V-ig tölteni, nem 4,2-ig. De teljesen felesleges kímélni, ma már nagyon olcsók és mi nem olyan eszközben használjuk, ahol nagyon körülményes/drága cserélni.
thyeby: a DeWalt is (meg az összes többi szerszámgépgyártó) valamelyik akkugyártónak a Li-Ion celláját használja, nem magának gyártja. Ha te kicseréled egy normális, márkás cellára, akkor ugyanúgy bírnia kell, ha nagyobb kapacitásút raksz bele, akkor még az üzemidő is jobb lesz. Ez nem tapasztalat kérdése, ennek így kell működnie (ha valami miatt mégse így működött, akkor ott valami alapvető hiba történt a csere közben).
-
thyeby
őstag
válasz
aszamóca #35161 üzenetére
Te vagy az első, aki ilyen tapasztalatról számol itt be. Egy év már volt, de nekem az nem jelent semmit.
Rendeltünk forrfüles cellákat - nem volt túl olcsó. Emlékeim szerint 2Ah-s packot cseréltünk talán 2,6 Ah-ra. Az eredmény pedig gyakorlatilag nulla. Amíg a DeWalt eredeti akkui több, mint nyolc évig mentek úgy, hogy 4-6 óra folyamatos nyúzást bírtak, addig ez a kraftosabb újracellázott varázslat gyakorlatilag 10 Db 6x100 as csavar behajtása (előfúrva!) után kilehelte az erejét. Szóval még annyit sem bírt ki, amíg a másik tölt. Kár volt érte adni tízezer forintot.
És ez a gyakoribb tapasztalat, amit az újracellázott akkukról olvasok. De olyat még soha sehol nem olvastam, hogy az erősebb tényleg erősebb lett, és olyat meg pláne nem, hogy nyolc éven át bírta.
Szóval a magam részéről lezártnak tekintem ezt az újracellázott akku dolgot. Lehúzás és parasztvakítás. Sokkal kifizetődőbb a gyári stabil akku. És az az olcsóbb, ezt megtapasztaltam.A lakásfelújító topikban írtam némi tapasztalatot és véleményt a választáshoz. Akit érdekel, lehat akár hasznos is számára.
Erről a lidis, meg aldis csúcstechnológiájú barkács dolgokról meg ennyit:
Régebben beszaladtam magam is a csőbe. Már egyetlen lidis, aldis vásárolmány sincs meg. Eltűntek a műhelyből nyomtalanul. Magyarul kidobtam mindnek az árát. Megáll a lábán az, aki szerint ez egy közepes Einhell minőség átcímkézve. De nekem az Einhell gépek is eltűntek a műhelyemből, mint a kámfor.
Most történt tegnap:
Kell egy kézi gyalugép. A tetőről lekerült lecekből akarok kerítést a kutya miatt 17 méteren. Ezeket a leceket be nem dugom a 300-as kombi gépembe. Megnéztem a kínálatot. Barkács akkor se kell, ha csak erre az egy munkára kellene, mert nem biztos, hogy kibírja. Hiába a garancia, nekem már tele van a hócipőm a garanciás ügyintézésekkel. Legközelebbi gép 40 ért egy 82 mm-es Makita. Van tízzel olcsóbban ugyanez Maktec. De nem kell. Nagy betűvel odaírják mellé, hogy Barkácsolásra! És ugyanígy vastagon szedve. Tízezerért nem kockáztatok. Épp leltem húszért egy használt Makitát. Nem gatyáztam, meg is vettem. (Most van úton.) Mert abban jobban megbízok, mint ugyanennyiért zsírúj barkácsgépben. Tapasztalatom, hogy még egy vérző nyakú ipari gép is sokkal többet tud, mint ugyanennyiért az új barkács verzió.
Tudom, hogy ezt a használt Makitát ugyanennyiért el fogom tudni adni rövid idő alatt, miután végiggyalultam a bontott tetőleceket vele. Semmilyen barkács gépet, semmilyen lidis szerszámot nem lehet jelentős bukás nélkül eladni. A használt gépek árai mutatják legjobban egy adott gép valós értékét. Jobb érzésű gondolkodó ember a használt barkácsgépet meg se hirdeti. Egyszerűen kidobja, vagy elajándékozza olyannak, akinek még olyan sincs.
Nem azt akartam, hogy az jöjjön le, milyen nagy az arcom, nem is akarok lesajnálni senkit, aki barkácsgépért pénzt ad. Csupán megtapasztaltam ezt is, azt is. Aki egyszer fúrt már akár hobbi célra egy hilti fúrókalapáccsal, az kényelmetlenül fogja érezni a kezében ezeket a strauszausztria németminőségeket. Én nem azért szabadultam minden lidis dologtól meg az idők során, mert az nem jelent fétist számomra, az ipari meg de. Nekem egyik se jelent fétist, azt hiszem. Csak szeretem, ha valamit lehet arra használni, amire való.
Dolgozok barkácsgépekkel ipari léptékben. Néhány darab nekem bevált, és príma ár/érték arányt mutat. De ha arányaiban nézzük, akkor kb húsz típusból kettő vált be. Tizennyolc nem. Ebből matematikázhat, aki tud. -
raidx
őstag
Nekem ilyen van. Az OBI-ba 8999 Ft volt. Most is annyi. Ez igencsak megegyezik a Lidl-masinájával. A 12 voltnál egy kis csúsztatás van. Ugyan a Li akkucellák 4-4,2 V-ig tölthetők de valójában biztonsági és élettartam okok miat a 3,6-3,7 volt a járatos. Mivel mind két gép 3 cellás nagyjából ugyan azt tudják. Sajnos LiPo és LiFePo tipusban a hasonló cellák drágábbak sokkal. Annyival nem hosszabb az élettartamuk. Bár azok biztonságosabbak.
-
raidx
őstag
válasz
Seremala #35158 üzenetére
Annak a gépnek 12 voltos LiIon akkuja van. Jó tulajdonsága, hogy az akku fél töltéssel akár egy évig is elvan használat nélkül. Azok az akkuk felújíthatók. Vagyis a cellák újra cserélhetők és megint évekig bírja. Ha a felújítást céggel csináltatod is lényegesen olcsóbb mint az új akku. Ha magad csinálod akkor meg még olcsóbb.
De nem csak ők léteznek.
A felújítás esetén kicserélik a cellákat újakra és ha kell az elektronikát is. Mivel előfordul olyan pakk hogy x üzemóra után letilt az elektronika, aminek szerepe csak a túl merítés és túl töltés megakadájozása lenne. Ezek a cellák mind kínába készülnek és a hazai árakhoz képest olcsóbban is beszerezhetők.
Tehát akku miatt drága gépet vagy pót akkut nem célszerű venni. Kivéve, ha munkádhoz napi szinten használod. Akkor kell a biztonság! -
aszamóca
aktív tag
válasz
zoli03 #35160 üzenetére
Még valami az akkucseréhez. Nekem a Metabo-ba ment ki az akku. mikor rendelni akartam bele, szembesültem azzal a ténnyel, hogy egy új gép árán, (16990 volt, és 14lett volna az akku) akartak hozni bele.
Amcsi oldalon pedig, 4000Ft-nak megfelelő dollárért árulták. Ez is érdekes.
Azután berendeltem a belevaló cellákat egy elektronikai alkatrészáruházból, 3ezeregynéhány forintért, és kicseréltem. Egyedüli szépséghiba, hogy nem volt ponthegesztőm az áthidalások elkészítéséhez, ezért forrasztottam. Ennek két, három éve, és megy. -
zoli03
őstag
válasz
thyeby #35159 üzenetére
Lidl/Aldi gépek akkuiban is minőségi cellák vannak (ha jól emlékszem, az Aldi ki is szokta emelni a hirdetéseiben, hogy Samsung cellák vannak az akkuban). Innentől kezdve nemigazán lesz jobb egy ipari gép akkuja.
A másik meg, ha mégse lenne benne márkás cella (ami 99%, hogy kizárt), akkor Kínából rendelek bele (pl Sony US18650-VTC5 jó áron van), és akkor az 1500 mAh helyett kapásból 2600 mAh lesz az akku kapacitása, és csak 4000 Ft-ba került.
Amúgy mostanában a csomagoláson/használati útmutatóban szokták írni, hogy honnan/mennyiért lehet a Lidles gépekbe akkut rendelni, én ott olcsóbb árra emlékszem (a 20V-os doboza a padláson van, ha nagyon érdekel valakit, megnézhetem). -
thyeby
őstag
válasz
Seremala #35158 üzenetére
Szia! Érezd jól magad itt köztünk, és ne légy bátortalan, kérdezz, ha tudsz válaszolj, ha tudsz.
Egyféle értelemben indikátora is az a topicnak, hogy van legalább egy ember, aki az elejétől már huszonhatezer hsz-t végigolvasott. Köszönjük ezt a megtisztelő kitartást!
Egyébként tényleg volt itt szó már annyi dologról, hogy nem tudom, létezik-e lefedetlen kérdéskör. Azért senkitől nem várjuk el ezeket végigkínlódni kérdezés előtt. A kereső hasznos lehet persze.Kérdésedre röviden ennyit:
Magad fejtetted meg. Két gépet köll venni. Igen ám, de az már 26 ezer pénz. Nem lenne okosabb kicsivel megtoldani, és vásárolni igazi ipari gépet két akkuval? Mert az is egy dolog, hogy a lidis, meg az aldis, az minden, csak nem ipari, a másik dolog, hogy ehhez folyamatosan olyan minőségi akkukat kapsz, amik elmennek 6-10 évoig.
Itt egy példa. Ugyanezt 1,3 A/h-val még olcsóbban kapsz, de most ha rákeresel a jófogáson, a napokban hirdettek 2db 2 Ah-s ilyen DW akkut, amiben 5-6 töltés van csak, darabonként hatezerért.
Többen is dicsérték már ezt a lidis occó gépet, de épp az általad írottak miatt nem adnék 26 ezret két barkácsgépért, mikor egy tízessel drágábban jóval ütősebbek vannak igásló kivitelben. -
Seremala
csendes tag
Sziasztok!
27-től megint lesznek Parkside gépek a Lidlben. Egy 12V-os akkus csavarozót 13k-ért vennék. Ehhez van valakinek pótakku beszerzési forrása? Itt találtam első körben, de ha 9950,- egy új akku hozzá, akkor valószínűleg 2 gépet veszek inkább...
OFF: Új vagyok itt, gondoltam egy két infót írok magamról: faipari technikusként végeztem a Kozmában, saját kis vállalkozásban dolgozom. Bútorlap forgácsolóként megállom a helyem, asztalosként bőven hobbistának számítok... De majd igyekszem!
A fórumot az elejéről olvasom esténként gyerekaltatás közben, a 26900. hozzászólásnál tartokEzúton is köszönöm az eddig leírt rengeteg hasznos tanácsot!
-
zoli03
őstag
Köszi mindenkinek, thomgrande Banggoodos linkjén tökéletes lesz, én azt valahogy nem találtam meg Banggoodon. Azért is akarok elsőre jót, mert ha nem jó méretűt kapok, igaz, hogy a pénzem visszakapom, de egy csomó idő eltelik, mire megérkezik a második rendelés.
-
raidx
őstag
Azt elfelejtettem. Kicsit jobban ügyelni kell a meghúzásnál mert a patron először a perselyt fogja meg és utánna a marószárát. Kiszedésnél, ha 8-as szárra akarsz váltani az egész patront ki kell venni és segédlettel kinyomni a perselyt. Nálam nem esik ki magától. Persze ez változhat a többszöri használat utánn.
-
raidx
őstag
válasz
zoli03 #35153 üzenetére
Nekem nemrég érkezett meg az a "máshogy kinéző". Azért néz ki máshogy mert olajba barnították (korrozióállóbb). Igaz még csak szerelési próba volt de jónak tűnik. Ajánlottan küldték Kinából, gyorsan itt volt (12 nap). Két napja megjött a kis "C" maróm is. Indulhat az asztalgyártás a jövőhéten.
Innen remdeltem. Azajánlott miatt drágább egy kicsit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
- Raktáron! Új, 11kW-os, type2-es, 3 fázisú, 3x16A-es fali töltő, dobozában, 2 év garanciával!
- LG 6 Motion Inverteres DirectDrive mosógép (F2J5WN4W)
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest