Hirdetés

2024. május 30., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22483) peppe79 válasza runner 125 (#22481) üzenetére


peppe79
senior tag

Nem is szeretnék a függőlegesbe munkalapot illeszteni. Az nekem sem szimpatikus megoldás, meg valóban nincs is értelme.
A simán 2 centivel túllógatott munkalappal az a helyzet, hogy szinte biztos, hogy néha a munkalap élébe belevágja az ember a kézfejét, csuklóját, netán könyökét, és az valószínűleg nem lesz fájdalommentes.
Ezért ez a megoldás csak úgy jöhetne számításba, ha a munkalap sarka ívelt lenne, illetve a front felőli és a rá merőleges oldal is postformingolt.

A másik a vízzárás kérdése: sajnos még nem találkoztam olyan esettel, ahol az élbeültetés illesztésénél, vagy az ABS élzárás mentén pár év elteltével ne szivárgott volna be a víz.
Hiába a tökéletes illesztés, a drága tömítőragasztó, vagy csak a sima sziloplaszt; előbb-utóbb az élek mentén, a vékonyka dekorit lemez alatt utat talál a víz.
Én a sziloplaszttal eddig csak úgy értem el tartós eredményt, ha a vágott éleket picit felcsiszoltam, a szilót néhány milliméter szélesen "ráfuttattam" a munkalap felületére is, és azt egy alumínium végzáró profillal "takartam le".

Persze van ettől jobb, és esztétikusabb megoldás is, mint például ez a két oldalán postformingolt munkalap:
http://www.konyhai-munkalap.com/news/konyhai-munkalap-elbeultetessel-biztos-benne-/
Ha megoldható lenne, hogy a sarok rész ne legyen ennyire éles, hanem egy picit ívelt, akkor nem is gondolkodnék a rendelésen. De sajnos ez nekem még így is csak egy fél megoldás.

Ami most nagyon megfogott, az a Schlüter Rondec Step profil, ami kimondottan munkalapokhoz való, burkolható élvédő. Maradt ki még vagy 3 négyzetméter csempém, így simán le tudnám burkolni a magasabban lévő munkalapot. Van neki sarok profilja is, így szépen lekerekített éleket kapnék mindenhol.
Létezik olyan változat is, aminél a front és a tető is burkolható, de nekem az a változat tetszik nagyon, ahol a front részen látható marad a széles alulemez:
http://www.espace-aubade.fr/donnees/produits/originales/mise-en-oeuvre-schluter-systems-rondec-step-1.jpg
Már csak az a kérdés, hogy ez mennyire megfizethető. De az biztos, hogy még mindig olcsóbb, mint egy corian munkalapot legyártatni.
Szóval egy ilyesmi megoldásban gondolkodok, legyen az burkolható, vagy a nélküli profil.
A Forestnek is úgy tudom, hogy van valamilyen munkalapra való élvédője, amit körbe lehet futtatni, de élőben még soha nem láttam. Azt ismeri, vagy használta már valaki?

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.