Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22901) thyeby válasza epmd (#22897) üzenetére


thyeby
őstag

Röhögünk rajta, de kapzsiság ide, frankóduma oda, bolondnak áll a szerencse - lehet, hogy talál magánál is hülyébbet, aki lusta beírni a keresőbe a típust.
Agyas kutatók kikutatták, hogy árverésen sokan halandók adni $1-ért akár $2-t. Magam is botlottam már bele egy alkalommal, hogy egy használt, több éves Triton maróért egy kockafejű angol £10-el adott kevesebbet, mint az új ára néhány hirdetéssel lejjebb. Pedig az automata csak £0,5-el überelte az aktuális licitet.

Több fa van, mint asztalos!

(#22902) thyeby válasza pali923 (#22898) üzenetére


thyeby
őstag

:K

Több fa van, mint asztalos!

(#22903) paye válasza thyeby (#22895) üzenetére


paye
tag

De miért titkolják az árát? Bármilyen oldalt néztem csak akkor mutat árat ha regisztrálok és bejelentkezem...? :W

(#22904) thyeby válasza paye (#22903) üzenetére


thyeby
őstag

Hmm, ezt én sem igazán szeretem, de így van.

Egy trükkel most momentán meg tudom Neked mutatni a C3-31 listaárát, ami netto € 6.831. Linkelt oldalon levő gép valószínűleg új, csak bemutató gép, vagy kiállított darab volt, esetleg lízingelt darab, ami visszakerült a céghez.

Ez a nagy titkolózás egy elterjedt üzletpolitika. Többnyire a nagyágyúk élnek vele, mint a Hilti, a Stihl is. Érdekes, a Festool nem követi ezt a trendet. Fix listaárai vannak, amitől a kereskedő sem térhet el, aki szerződésben van velük.
S hogy mi vezérli ezt az elvet? Szerintem többnyire az, hogy egy olyan vásárlóréteg van a célkeresztben, akinek többnyire létszükséglet a minőségi gép, a fizetéssel pedig nem kimondottan szőrözik. Itt aztán rá lehet tenni felárat, végső esetben pedig lehet engedni abból. Mint ahogyan az autókereskedésekben is, csak ott a listaár nem titkos kincs, amihez már hozzájutni is rangot jelent, hanem bele van kalkulálva, hogy abból a vevő még alkudozni fog.

Regisztrációhoz pedig azért van kötve szerintem a Felder-nél a tudakozódás, mert aki már az ár felől érdeklődik, az egy potenciális vásárlóerő. S lévén az, az ügynököknek meg kell őt fogni, győzni. Hírlevelekkel felszínen tartják az agyban a cég létezését, s hogy minőségi gépekhez lehet hozzájutni. Telefonon bombázzák, aki kapható rá, hogy a szakmáról csevegjen, és ezer apró, ámde hatásos trükkel próbálják levenni a lábáról.
Külön (jól megfizetett) tudományág foglalkozik a marketingnek ezzel a részével, akár a reklámokkal. És lehet jól csinálni, meg lehet rosszul. Sokan csinálják rosszul úgy, hogy a fegyver visszafele sül el, és a vevők nem sorakozót, hanem oszoljt produkálnak - és ez is minősíthet egy céget, teljesen függetlenül attól, hogy a termék maga sikeres, vagy az is bóvli, mint a marketingje.

Nem gondolom, hogy a Felder marketingje bóvli, szerintem mérhetően jól működtetik, de engem is zavar, hogy az árát nem tudhatom naprakészen, csak macerával. És sokszor azért nem jelentkezek be a honlapjukon, mert nem akarok telefonhívást kapni.
Azt nem tudom, látod, hogy ezt a jelenséget mérik-e, akik működtetik ezt az egészet? :F

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#22905) privatposta válasza Pydew (#22887) üzenetére


privatposta
tag

...vagyis valakinek megérte.
Talán közülünk volt valaki? :)

(#22906) thyeby válasza privatposta (#22905) üzenetére


thyeby
őstag

Igen. Tudtam, hogy harmadáron hamar el fog menni.

Több fa van, mint asztalos!

(#22907) pali923 válasza thyeby (#22906) üzenetére


pali923
tag

Elkezdtem számolgatni, hogy ennyi pénzből milyen gépeket tudnék kihozni. Szerintem a feléből már elég jó körfűrészt, gyalut meg marógépet tudnék venni, másra meg nincs szükségem. Ekkora marógép nekem túl nagy is. Egyetlen előnye lenne: a kis hely, ahol minden egyben van.
Így harmadáron persze már más lenne a helyzet.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22908) thyeby válasza pali923 (#22907) üzenetére


thyeby
őstag

Hmm, nekem a feléből van elég jó fűrészem, gyalum, és marógépem, mégis, sajgott nagyon a szívem, amikor ez a példány - így látatlanul - a képbe került.
Ennek a körfűrészéhez mérve az MLT100-asom, a gyalujához a HC330-asom, a marójához pedig az összes nagytudású felsőmaróm együtt is olyan, mint az enyémekhez mérve az Aldis szemfényvesztések.

Tulajdonképpen a Hammernél kezdődik valahol a kategória csúcsa. Ez a gép nagyon precíz (tartósan!), és meg sem érzi az ipari termelést. Nincs rajta semmi hókuszpókusz, meg marketinglézer, de nagyon jól használható. Ominózus példány pedig mindössze hat éves volt. Bármennyit ment is, még újnak számít. Az én HC330-asom már nyolc éves, de ha odaállítanék mellé egy új ugyanilyent, az semmivel sem tudna többet, mint emez - legfeljebb, ha később kellene csapágyazni, de a használati értéke kifogástalanul egyezik az újéval.

Mindent összegezve, akkor tudnál erről igazán nyilatkozni, ha dolgoznál egy napot ezzel, azután pedig azzal, amit a feléből sikerül összehoznod. Utóbbit cserpákolásnak éreznéd szerintem. Ebben a kategóriában 2 milláért ez a legolcsóbb gép. Egy valamire való lapszapászgép még használtan is 6-800 ezer pénz, egy jobb gyalu pedig, ami nem is Felder, ki se jön egy misiből. Szóval más kategória ez, mint a kicsike gépek, amikkel mi tengetjük a napjainkat. Más azoknál a nagyon elavult öntvény monstrumoknál is, amik fél évszázados létükre még mindig állják a sarat. Mert ez naprakész úgy mobilitásban, munkavédelmi szempontból elszívás tekintetében, és konstrukciójában is.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#22909) pali923 válasza thyeby (#22908) üzenetére


pali923
tag

Tudom én ezt persze, csak savanyú a szőlő. :)
Bár az igaz, hogy a marógép nekem ezen tényleg nagyon nagy lenne, semmi gyakorlatom ekkora tárcsák kezelésében, meg nem is csinálok ilyen komoly munkákat. A többi részét azért elviselném.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22910) tamac


tamac
újonc

Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni.Volt már valakinek dolga olyan, kombinált gyalugéppel aminek tengely végére marókést lehet szerelni?
Tapasztalatokat ha tudtok megosztani ,megköszönöm.

(#22911) thyeby válasza tamac (#22910) üzenetére


thyeby
őstag

Ezt az applikációt többnyire hosszlyuk fúrására használják. Korlátozottan egyebeket is lehet elvileg vele marni, de a marási feladatokra célszerűbb marógépet használni szerintem.

Több fa van, mint asztalos!

(#22912) #22145024 válasza thyeby (#22895) üzenetére


#22145024
törölt tag

thyeby,
Köszi ezt a linket. Eleddig mindig furcsán néztem a kombi-gépekre, főleg az 5in1 vagy "mégnagyobbtudású" masinákra.
A videót megnézve nekem az jött le, hogy ebbe pont annyit raktak, ami Helmutot, mint napi szinten barkácsoló egyént, kiszolgálja egy egész életen át, ha 2-3 évente a holtszezonban átpucolja/megkeni/kicseréli amit kell.
Semmi sallang, szépen letisztult, funkcionális alkotóelemek, amik közt egészen gyorsan lehet váltani.

Ha a csiszolóhenger az 5. funkció, az szerintem kicsit övön aluli. Kinek van kedve egy 3-4 lőerős motorral ilyet hajtani. Mondjuk Helmutot nem érdekli, én meg nem vagyok Helmut. (ilyenkor sajnos :D )

(#22913) thyeby válasza #22145024 (#22912) üzenetére


thyeby
őstag

"Ha a csiszolóhenger az 5. funkció, az szerintem kicsit övön aluli"

:N

Ez a csiszolás csupán egy apró, ámde nagyon hasznos figyelmesség a Felder részéről.

Az ötödik funkció egy nagyon profi hosszlyukfúró.

De félre ne értsen bárki is, nem vagyok Felder ügynök. Sajnos kispénzű lévén még csak Felder-fan sem lehetek. Ami eddig Tirolból (apróságok) a műhelyembe került, azok előtt fejet kell hajtanom. Tapintható minőség minden, amivel foglalkoznak.
Kereskednek néhány nem általuk gyártott pószpásszal is, azokról nem tudok véleményt alkotni, de úgy gondolom, nem adják ők a nevüket akármilyen idegen termékhez se.
A Hammer gyakorlatilag a Felder fapados járata. Ha ez ilyen, akkor milyen lehet egy teliextrás (mint pl X-Roll, beállító automatikák, tényleges anyagvastagság kijelző, anyagmozgató berendezés, etc.) Felder gép? Nem véletlenül világhírűek ők.

Több fa van, mint asztalos!

(#22914) #22145024 válasza thyeby (#22913) üzenetére


#22145024
törölt tag

Ok!
De ha már itt tartunk, van az oszc.csiszolókról is infód, akár gyakorlati, akár "virtuális"?

Mondjuk az fel sem merült, hogy vmelyik gyártónak lennél az ügynöke, esetleg a metebóé. De ha az leszel, akkor az adott márkának fel kell kötnie a gatyáját :D

"A Hammer gyakorlatilag a Felder fapados járata"
Nem tudom, hogy a csúcsszuper, fullszervós, "wifis" gépeket hol használja ki egy szaki, de szerintem sok cégnél is csak megveszik, mert van rá keret.
Germánban, sok tartományban már 6 havi folymatos munkaviszonyra adnak 5-10kEUR hitelt kb 6%-ra. És még csak fedezetet sem kérnek rá, majdnem olyan, mint egy folyószámla-hitel. És ez kb a legallja. Innét lehet interpolálni Helmut lehetőségeire :D

[ Szerkesztve ]

(#22915) pali923 válasza #22145024 (#22914) üzenetére


pali923
tag

Tegnap átnéztem a Felder nevű ugyanilyen gépet, ugyanezen okból, csak kíváncsiságból. Nem tudom, minőségben, meg árban mekkora a különbség, lehet, hogy még inkább tartós igénybevételre készült a Felder. Minden esetre a Felder majd 200 kg-mal nehezebb, szélesebb is, bár lehet rendelni 80 centis szállítási szélességgel is. A gyaluja 4 helyett 5mm-t tud, többféle kés mehet bele, többféle asztal, meg ilyen apróságok a látszólagos különbségek.
Nem is tudom, hogyan vinnénk be a műhelyembe 5 lépcsőn, a legkönnyebb verzió is 540 kg. Nem is veszek ilyet.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22916) #22145024 válasza pali923 (#22915) üzenetére


#22145024
törölt tag

Ennek a fenti hammernek egyedül a gyaluja nem tetszett, de szigorúan csak a képről ítélve, majdnem nulla gyakorlati tapasztalattal merek ilyet állítani.
Ha vennék egy ilyet (aminek per momentán nem látom értelmét arra amikre gyúrok), akkor csak az lenne a kizáró ok, ha nem lehetne bele cserelapkás gyalutengelyt rakni.

(#22917) thyeby válasza #22145024 (#22914) üzenetére


thyeby
őstag

Itt egy Uni-max-os, itt pedig egy Triton gép.

Szerintem jók, persze attól függ, mire kell. A mezei hengercsiszolóknál hatékonyabbnak is, takarékosabbnak is gondolom őket. Szeretnék én is venni egyet, csak nem tudom, hogy az elszívása gyárilag megoldott-e, és ha igen, akkor az milyen hatékony?

"Mondjuk az fel sem merült, hogy vmelyik gyártónak lennél az ügynöke, esetleg a metebóé."

:DDD

Ha lehet válogatni a halálnemek közül, akkor inkább az idegen légió, az kicsikét férfiasabb.

"Nem tudom, hogy a csúcsszuper, fullszervós, "wifis" gépeket hol használja ki egy szaki, de szerintem sok cégnél is csak megveszik, mert van rá keret."

Bizonyára ilyen is akad, de amikor egy cég ezeket az extra opciókat választja, azt szerintem többnyire mérhetően nagyobb termelékenységért, és kevesebb selejtképződésért cserébe teszi. Egy jobb cég megnéz minden aprópénzt, hogy mire költi azt. Fizetett üzemszervezők dolga ez (egyebek között) főállásban, a keretet pedig jobban szereti a tulaj inkább a jachtjába tankolni.
Persze, van egy olyan jelenség is vállalkozások esetéban, amikor célszerű valamire pénzt költeni, hogy a mérleg kiadás oldala jobban ellensúlyozza a bevétel oldalt - többnyire progresszív adózóknál olyankor, amikor sávot lépnek át. Speciali fórumtárs emlékeim szerint tavaly épp ilyesmi Felder beruházásról számolt be.
De hogy értsd jobban: Ha veszel egy X-roll rendszerű lapszabászgépet, arra kapsz a felárért cserébe a feldertől hét év garanciát. Mert ezt tartósan pontos, és gyakorlatilag gondozásmentes innováció. Egyéb csúszórendszerek pedig szeretnek a faportól eldugulni, elkopni, szorulni, akadni. Tehát, ha kifizeted ezt a rendszert, akkor nem kell fizetned a culáger munkabérét, amint a csúszórendszert puceválja, javítgatja. Tekintve, hogy kisebb erőkifejtés is kell a mozgatásához, mérhetően kisebb normaidő szabható adott művelethez. És most a pontosságról azért nem szóltam, mert gondolom, evidencia, hogy mit tesz az, amikor rosszul vannak leszabva az alkatrészek - akár pluszba, akár mínuszba. Egy kétszemélyes vállalkozásnak nem megtérülő dolog ez, inkább flanc. Inkább ott van ereje, ahol folyamatos termelés megy.

Több fa van, mint asztalos!

(#22918) thyeby válasza pali923 (#22915) üzenetére


thyeby
őstag

"Nem is tudom, hogyan vinnénk be a műhelyembe 5 lépcsőn, a legkönnyebb verzió is 540 kg."

Háát... Ha most a teszkó tévedésből egy ilyen géppel ajándékozna meg nyereményként az összegyűjtött engribörsz matricákért cserébe, szerintem villámgyorsan tudni kezdenéd.
De egyelőre ne agyalj, és ne szaladj matricát szerezni, mert valószínűleg nem fog tévedni a teszkó.

Több fa van, mint asztalos!

(#22919) pali923 válasza thyeby (#22918) üzenetére


pali923
tag

A francba, éreztem, hogy gyűjteni kellett volna azokat a matricákat! :DD

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22920) pali923 válasza thyeby (#22917) üzenetére


pali923
tag

Van itt még egy másik dolog is. A egész EU-ban, ezért nálunk is ezek a kisvállalkozások mérőszámai:

Az a vállalkozás minősül középvállalkozásnak, amely 250 főnél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves forgalma nem haladja meg az 50 millió eurót vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a 43 millió eurót.
Az a vállalkozás minősül kisvállalkozásnak, amely 50 főnél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves forgalma és/vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a 10 millió eurót.
Az a vállalkozás minősül mikrovállalkozásnak, amely 10 főnél kevesebb személyt foglalkoztat, és amelynek éves forgalma és/vagy mérlegfőösszege nem haladja meg a 2 millió eurót

Gondolj bele: Európa boldogabb felén egy 8 fős vállalkozás, amelyiknek az éves árbevétele 500millió Ft, csak mikrovállalkozásnak minősül, egy 200 fős, 15 Md(!) Ft-os bevételű vállalkozás is csak középvállalkozás. Na most ehhez kell mérni annak a Feldernek a néhány milliós árát. Az €-ban csak néhány ezer. Nekik aprópénz, nálunk meg egy vagyon.
Nálunk hány cég érte el a 15 Md árbevételt vajon? És azok itt már nagynak minősülnek, még ha a törvény szerint nem is számítanak annak.

[ Szerkesztve ]

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22921) pilu01


pilu01
senior tag

Üdv Mesterek!

Keresek kis mennyiségbe (fél zsák is elég lenne) bükk, tölgy, éger, v. nyír fűrészport, forgácsot apró fahulladékot.
Lassan ki kell vegyem a sóból a sonkákat, és ahonnan vártam a füst alapanyagot, onnan elvitték előlem, úgyhogy most nagy gáz van!
Pest, Pest megye keleti oldala lenne jó!
Minden segítő szándékot szívesen fogadnék!

(#22922) thyeby válasza pali923 (#22920) üzenetére


thyeby
őstag

Igen, így van, ahogy írod.

Sajnos a magyar szabályozórendszer (Én nem is úgy érzékelem, hogy szabályozórendszer, hanem úgy, hogy kopasztórendszer.) nemhogy nem engedi növekedni a vállalkozásokat, hanem addig préseli ezt a szektort, míg az nem kezd zsugorodni. A 90-es években senki nem úgy képzelte ezt a világot, mint ahogy lett.
De nem szeretek ezen siránkozni, mert az nem javít, hanem ront.

Nekem effektíve nem azzal van bajom, hogy itt nincs és/vagy kevés, drága a hitel. Sokkal inkább azzal, hogy egy munkán alapuló vállalkozásnak diszkréten növekednie kellene automatikusan. Őrült nagy a munkanélküliség. Óriási léptékkel nagyobb, mint amekkorát a politikai statisztika bevall. Ezek az emberek dolgoznának, termelnének, ha hagynák őket. Nem úgy kellene, hogy havi 50 ezret alapban le kell az asztalra csöngetnie annak alapban, aki vállalkozásban gondolkodik, hanem úgy, hogy amennyit keresett, azt fölözni csak le. De azt se úgy, hogy már induláskor kötelezve van mindenki a csalásra, mert világos, hogy a szabályokat betartani öngyilkosság. Annyi rengeteg járulékos költség van, ami fojt, hogy lehetetlen ezmiatt egy olyan egyszerű képlet, hogy dolgozok egy kicsit, akkor keresek egy kicsit, dolgozok egy nagyot, akkor keresek egy nagyot.
Speciali arról számolt be, hogy odaát semmi tudással, semmi akarással is jól meg lehet élni. Biztosan úgy értette ezt, hogy hozzánk képest. Nem tudom, mi a titka ennek a német receptnek?

Több fa van, mint asztalos!

(#22923) pali923


pali923
tag

Jött most egy ilyen hírlevél a kedvenc boltomból (Győr). Én nem vagyok vevő, de ha valakit érdekel valami, szívesen segítek:

Szeretnénk bemutatni Önnek a FESTOOL világújdonságát, a CONTURO ÉLZÁRÓ gépet és a hozzá kapcsolódó termékeket.
A gép rövid ismertetőjét megtalálja a mellékletben.
A bemutató 2014.02.12-én szerdán, 9-16 óráig lesz üzletünkben.
A gépeket ki lehet próbálni és szakértőnk válaszol a felmerülő kérdésekre.

Ezen a napon bármely megvásárolt vagy megrendelt
- FESTOOL gépre 10% engedményt adunk és a gép árának 10%-ért tartozékokat választhat AJÁNDÉKBA
- FESTOOL tartozékokra 30% engedményt adunk
- FESTOOL csiszolópapírokra HATALMAS ENGEDMÉNYEK lesznek (pl.: a legkedveltebb Granat P100-P500 : 100,-Ft + áfa/db)

A készleten lévő DEMO-s gépekből kiárusítást tartunk

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22924) pali923 válasza thyeby (#22922) üzenetére


pali923
tag

Sajnos így van. Én könyvelésből próbálok megélni, napokig tudnék mesélni erről. Csak egy példa: Angliában 90 napig folytathatsz egy vállalkozást úgy, hogy semmi papír nem kell hozzá. Ha úgy látod, hogy menni fog, bejelentkezel, és adózol, ha nem, akkor ennyi volt. Nálunk már a nyitás előtt fizetned kell, mielőtt bármit kerestél volna.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22925) thyeby válasza pali923 (#22923) üzenetére


thyeby
őstag

Príma ez a kis élzáró, de hát közel egymillióért? :Y
Lesz vajon olyan, aki megveszi? :F
A domino-ból indulok ki. Nekem visszatermelte már régen az árát, de nagyon sok szaki nem tudja megvenni, és csak hosszú távon válna rentábilissá. Pedig ez csak negyed millió. És a hozzávaló tiplikért egy vagyont kérnek. Szerencsére viszonylag könnyen és egyszerűen legyártható dübelek ezek, így szinte mindenki legyártja magának. (Nekem különösen szerencsém van, mert például ma is keletkezett olyan gyalult bükk hulladék, aminek a vastagsága már pont méreten van, és vagy 500 db tipli legyártható belőle elég gyorsan. Amíg nem volt dominóm, ez ment a kazánba.) Igen ám, de ehhez a Conturo-hoz a kellékanyagot nem tudja földi halandó otthon passzióból előállítani, és nekem nagyon erős a gyanúm, hogy éppen emiatt pimaszul nagy pénzt el is fog kérni a Festool cég a kellékanyagokért - azok nélkül ez a csodamasina pedig fabatkát sem ér. És akkor jön a kérdés, hogy nem jobban megéri-e, ha olyan céggel záratok bérbe, akinek telepített gépei vannak?
Persze, ez mobil. Vihető a helyszínre, ami bizonyos értelemben óriási ütőerő. Lehetne. Ha a helyszíni élzárásra úgy általában, de legalább néha néha szükség lenne. Javítson ki, akinek legalább néha jól jönne helyszínen egy ilyen gép.
És akkor arról még nem szóltam egy mukkot sem, hogy a demo verzióban a munkadarabot egy vákumos kis okosság tartja a levegőben. Tuti, hogy ez nem tartozéka a gépnek, és az is, hogy nem filléres dolog beszerezni. És remélhetőleg önállóan gyárti a vákumot, nem kell külön még egy vákumszivattyút is beszerezni hozzá - amiről tudom, hogy komoly pénz ám. Na, ja, akkor most megyünk a helyszínre. Visszük fényes homlokkal, büszkén ezt a vagyonba kerülő Conturo-t, visszük hozzá a vákumos asztalkát, amihez kell még egy asztalka ugye, és a kettőt valahogyan össze is kell gyógyítani, hogy mégse boruljon a bili munka közben. És persze viszünk annyi ragasztópatront, élvágó csecsebecsét, és egyéb szerszámokat hozzá, na, meg valami üres cipősdobozt, amibe üríthetjük a ragasztónkat, ha éppen másik félefajta is kell a munkához.

Szóval, én szeretem a Festool gépeket. Úgy általában mindet. És látom, hogy a Festool az innovációival mennyi sokat adott már a világnak. Mégis, felmerül a kérdés bennem: Nem lőttek vajon most ezzel a kis csodakütyüvel nagyon mellé? :F

Majd az idő igazol, amit igazol. Amúgy is, szinte ökölszabály, hogy ne vedd meg semminek a béta változatát, várd meg a frissítéseket, és ha azok is sikerültek, akkor már nem zsákbanmacskát veszel.

Több fa van, mint asztalos!

(#22926) epmd válasza thyeby (#22904) üzenetére


epmd
tag

Tegnap hallottam egy szerszámboltban,hogy a Festool is szabadáras már.A minap írtam neked a Festool demo gépek kiárusításáról,most akkor itt a lehetőség Győrben. :DDD

(#22927) generatoros válasza pali923 (#22924) üzenetére


generatoros
tag

Egy kicsi történelem óra. nálunk is így volt valamikor. A kezdő iparos csak sztk-át fizetett adót nem.1vagy 2 évig. ez lenne a normális hozzá állás a törvényhozók részéről főleg az egyszemélyes vállalkozók esetében. a középkorban a szabad költözködésért harcoltak ma lehet szabadon költözködni ha van pénzed. és jogod van a híd alatt aludni(aluljáróban) Mi a jófene változott? megmondom: bp-ről megrendelhetem , hogy az ebay kiszállít egy amerikai címre kb 2000f-ért egy cuccot és az évente hazalátogató rokonom elhozza a ridiküljében. Tehát. akisember rabszolga marad és a technika fejlődik. és örül hogy nem ukrajnában látta meg a napvilágot.

(#22928) gabi9107


gabi9107
csendes tag

Hali

Valakinek nincs othon esetleg valami vastagabb fajta lamináltja vagy mdf

összeragasztva 5x5x4.6 cm es kellene

(#22929) thyeby válasza #22145024 (#22914) üzenetére


thyeby
őstag

Leltem Neked győzködést.

Több fa van, mint asztalos!

(#22930) thyeby válasza #22145024 (#22914) üzenetére


thyeby
őstag

home made

Több fa van, mint asztalos!

(#22931) #22145024 válasza thyeby (#22917) üzenetére


#22145024
törölt tag

Köszi!
A triton teszik. Bár elég drága hozzá a kellékanyag, de talán ehhez is árulnak a győriek.
Ötletes a perforált inzert, hogy jobban szívja a port. Engem meggyőzött a videó alapján.

A hómméd az nagyon fájdalmas :N Ha egyáltalán nekiállnék egy ilyennek, az csak azért lenne, mert esetenként magas(abb) alkatrészt is kellene csiszolni; de akkor meg értelemszerűen fent is meg kell támasztani a tengelyt.

(#22932) Winner_hun válasza #05304832 (#22197) üzenetére


Winner_hun
félisten

Oké hogy hozza a 2k-s lakkokat amiért fel is csillant a szemem, viszont a fa szálait is felhozza ha jól gondolom amit az oldószeres 2k-s lakkok nem csinálnak. Jól gondolom? Mert akkor ezzel nem lesz ugyanolyan sima a felület ugyanannyi munkával.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22933) #22145024


#22145024
törölt tag

A japók közvetlenül állítják elő a papírt a fából, mindenféle egyéb kémia processz nélkül :D

Régebben kérdezgettem kézi gyalukkal kapcsolatban, akkor nem értettem, mi kerül ezen olyan sokba. Itt van 2 db 190 ill. 330 USD-ért. És még ráadásul kézzel is kell tolni :N

(#22935) Pydew válasza thyeby (#22922) üzenetére


Pydew
csendes tag

Németországban ha vállalkozást szeretnél csinálni, kell egy német lakcím. Ha megvan és vállalkozó vagy, akkor 1 évig nem kell adót fizetned, utána kell, de nem annyit mint itthon. S ha szimpi vagy a banknak, akkor ad 1-2%os kamattal 500 eurós hitelkártyát ha szeretnél. Legalábbis egyik ismerősöm ezt mesélte, hogy nála így volt.

(#22936) Winner_hun válasza #05304832 (#22934) üzenetére


Winner_hun
félisten

Akkor kell egy nitro alap vagy valami szállekötő.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22937) jimy_l válasza Winner_hun (#22936) üzenetére


jimy_l
tag

Csiszolás után, vizezés, utána finomabb csiszolás, majd valamelyik lakk, vagy lazúr. Az oldószeresek is felhúzzák a szálat, én azokat is elő vizelem.

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22938) Winner_hun válasza jimy_l (#22937) üzenetére


Winner_hun
félisten

Tudom hogy vízezéssel lehet segíteni rajta. Pl. Milesi 2k-s lakkja nekem egyszer se hozta fel a szálakat, de még nitrolakk se.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22939) thyeby


thyeby
őstag

Ki hogyan javítaná meg ezt a széklábat? (A fotón felülről nézve íves.)

Több fa van, mint asztalos!

(#22940) Winner_hun válasza thyeby (#22939) üzenetére


Winner_hun
félisten

Ha passzol a 2 db akkor összeragaszt, aztán az illesztéseknél csiszolás-pácolás-lakkozás. Egyszer csináltam már ilyet, igaz az sötét szék volt, semmit nem lehetett látni a javításból, a pácot is sikerült eltalálni. Igaz nem a régi anyag lett visszaragasztva hanem új anyagból lett a pótlás. A törés itt még szerencsésnek is mondható mert ferdén van, így a ragasztás számára nagy felület áll rendelkezésre.

Nem valószínű hogy az elemek úgy illeszkednek összeragasztás után hogy egy sima ragasztás elég legyen.

Van még a teljesen új láb is, úgy ha nem sikerül az utólagos színkezelés akkor az egész lábon látszik, nem csak egy részén és lehet úgy nem annyira észrevehető a javítás.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22941) mdk01 válasza thyeby (#22939) üzenetére


mdk01
addikt

Jó az amit Winner ír, de kétséges hogy fél évig lesz jó vagy örökké. Ez attól függ ki használja és mennyit.

Jó az idegencsapos megoldás azzal nagyon sokat lehet rajta javítani ,de én csak hátulról martam volna be ahol kevésbé(szinte semennyire) látszik a javítás.
A festés javítást meg az egész lábon kellett volna alkalmazni, miután fáig vissza van csiszolva szépen síkba az idegencsap, hogy ne lehessen észre venni a színbeli különbséget.
Nem is mutatja milyen lett a végeredmény, ezen a területen, pláne elöl...:U

(#22942) Robertoq


Robertoq
őstag

Egy gyors kérdés: 1,5mm fugával számoltam az ajtóknál, a kérdésem annyi, hogy a sima ráütődős kivetőpántot hova érdemes maratni: a szélétől 0,5 cm, a végétől meg 5cm jó lehet? (~70cm ajtók esetében) Illetve függ-e ez a pánt gyártótól, gondolok itt arra, hogy egy Blum vagy egy névtelenebb márka eseténmás hova kell maratni.

[ Szerkesztve ]

(#22943) ácsszerzet válasza thyeby (#22939) üzenetére


ácsszerzet
újonc

Fúrás,16-os menetes szár,ragasztó,oszt reccs :) .Amolyan idegencsap ács módra. Ja,utána full csiszolás és leken egy teljesen más színű páccal. Mint ha csak most jött volna ki azikea gyárból.

[ Szerkesztve ]

(#22944) Winner_hun válasza ácsszerzet (#22943) üzenetére


Winner_hun
félisten

Az ennyire ferde illesztésű daraboknál nem olyan egyszerű fúrűssal idegen csapot elhelyzeni. 1. ahhoz hogy belefúrj először közel merőlegesen bele kell fúrnod az anyagba, utána "kiegyenesíteni" a fúrót, majd megfúrni a lyukat. Mindezt 2 db anyagon. Ha nem pontos az illesztés akkor csálé a láb.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22945) mdk01 válasza Robertoq (#22942) üzenetére


mdk01
addikt

Két ajtó közé 3mm hézag kell.
Szélétől jó az 5mm, a végektől meg 100mm a lyuk közép.
Vannak spec. pántok amiknél máshova kell fúrni de sima egyszerű pántnál így jó lesz.

(#22946) mdk01 válasza ácsszerzet (#22943) üzenetére


mdk01
addikt

Hogyan?

(#22947) Sanyabá válasza Winner_hun (#22940) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Jó, de hogyan rögzited, ill. szorítod össze? :F Mivel íves lábról van szó, és a láb keresztmetszete sem kodrátos.
Ilyen esetben én egy új lábat csinálnék.

[ Szerkesztve ]

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#22948) Robertoq válasza mdk01 (#22945) üzenetére


Robertoq
őstag

:R

(#22949) epmd válasza ácsszerzet (#22943) üzenetére


epmd
tag

Ácskapocs? :)

(#22950) ácsszerzet válasza epmd (#22949) üzenetére


ácsszerzet
újonc

Úgy látom Te vetted a lapot :) .

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.