- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- TheLázs: Mi várható el a betegtől...?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- bobalazs: Alulfeszelt GPU profilok FPS teljesítményének összehasonlítása 10 játéknál
- Graphics: Hello Moto! - Kipróbáltam a Motorola Moto G55 5G-t. (videó is)
- GoodSpeed: POCO X6 PRO 5G 12/512 GB vs Samsung Galaxy S24 FE 8/256GB
- MasterDeeJay: Kínai DDR5 második felvonás - Puskill PSK-D5M4800BH-16G
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
Új hozzászólás Aktív témák
-
D@ni88
addikt
Sziasztok.
Akkus csavarozót keresek, de nem értek hozzá, ezért tőletek kérnék tanácsot
Ezt találtam, de nem tudom megérné-e, milyen tartós... max 15k-t költenék rá.Köszi
-
sysrq
őstag
Tegnap a Baumaxban láttam akkus fúrót Hitachi DS 14DFL-t 38.495 Forintért, és szalagcsiszolót Hitachi SB 8V2-t 39.200 Forintért. Hátha valaki most keres ilyesmit.
Tolóajtó vasalatot keresek, szimplát, felső függesztésűt. Budapesten van olcsó beszerzési lehetőség a sínre vagy már a webáruházak is alig tesznek rá hasznot?
2400 x 600 és 2400 x 850 lesz a mérete az ajtóknak. Milyen vastagot érdemes venni aminek már van tartása is de nem dögnéhez? -
Soká
senior tag
Urak!
A napokban faárú telep után érdeklődtem (a Faburg részben bejött de a táblásított anyagokat jóval drágábban mérik mint másutt).
Egy 70cm széles előszobaszekrényt kellene készítenem, Az alsó része 185cm magas, felette egy 100cm-es darab. Most arra lennék kíváncsi, hogy szerintetek ha egy kb. 25×80mm-es keresztmetszetű borovi anyagból készítem a szekrényajtók keretét, mennyire esélyes, hogy a 170×32cm-es ajtó vetemedjen?/dl/upc/2013-12/05/248874_agewfetoehwqwsgf_cs_szekreny_2_2.jpg
Oka van annak, hogy ilyen magas az ajtó, sokat nem tudnék rajta kurtítani.Szerencsétlenkedtem egy csomót az anyagvásárlással, mert a Faburgnál kaptam volna mindent, de a táblásított anyagokat igen drágának találtam, ezért végül nem vettem ott semmit. A hossztoldásmentes, csomómentes 18-as borovi tábla négyzetméter ára 10.000Ft. Ugyanezt a Bohácsnál 7.500Ft körül árulják, ami egy 3nm-es táblánál már 8.000Ft különbség. De a Bohácsnál meg nem találtam gyalult anyagot, csak fűrészárut, azt is csak nekem nem kedvező méretben.
Aztán elmentem a Zatikba, ahol a múltkor szépen összeírtam az árakat és ugyan nem olcsók, de legalább szépnek tűntek a luc anyagaik. Most viszont, hogy válogatni szerettem volna, kiderült, hogy gyakorlatilag egy százszor átválogatott, girbe-gurba készlet az, ami látszólag megtölti szépen a polcokat. Vannak léceik nagy méretgazdagságban, de 5 ép darabot nem tudtam volna összeválogatni -
ahenobarbus
tag
üdv,
Otthonra, hobbibarkácsolásra szeretnék egy gyalugépet beújítani.
Hirdetnek egy a litván Dauer 6009A gyalut, arról van valakinek véleménye, tapasztalata?
Vagy inkább a Woodstar pt85 és klónjait érdemes keresni, itt jó véleménnyel van a tesztelőnek: angol nyelvű teszt
Elöre is köszönöm.uff, ocs.
-
mdk01
addikt
válasz
#22145024 #21891 üzenetére
Csináltunk már pár ilyet.
Mi MDF lapra nyomtunk furnért majd fel lett csíkozva 20mm szélesre 5fokos alávágással.
Egymás mellé lett rakva, ragasztószalaggal szorosan egymáshoz rögzítve a látszó oldalról majd átfordítva telibe ráragasztottunk egy szövetet úgy hogy a két szélén elhagytunk 20-20mm-t ott ahol majd a nútba csúszik.
Teljesen jó lett szappan sem kell a működtetéséhez.
Élgömbölyítést nem tettünk rá csak el lett csiszolva az éle. -
törölt tag
válasz
Dízeles #21890 üzenetére
A szétnyílást úgy érted, hogy mivel nincs teljes felületen "megtámasztva" a szövettel, így jobban ki van téve egy esetleges vetemedésnek?
Az előtte lakkozásra azért gondoltam, mert akkor homogén módon zárom le a felület egészét, nem csak egy részét, mi szintén vetemedést okozhatna.
De félre ne érts, nem akadékoskodni szeretnék, hanem kiváncsi vagyok a miértre, mert későbbiekben szeretnék ilyen "rolót" egy íróasztalhoz."száraz (9-11% nedvt.)"
Emlékeim szerint a külföldi videókban olyan 7% körüli szokott lenni az ideális nedvtartalma a fának. Persze ez lehet, hogy mondjuk Colorado-ban könnyen elérhető, de mondjuk Mo.-on csak forszírozva. Ebben mi az valóság?Egy ilyen rolónál mi az ideális élmegmunkálás? A teljes félkör? Olyan értelemben kérdem, hogy melyik forma adja a legkisebb hézagot a rádiusznál (lusta vagyok lemodellezni, ha valaki tudja fejből
)
-
Dízeles
aktív tag
válasz
#22145024 #21886 üzenetére
Hali mintAdarab
Igen szükséges.Különben szétnyílnak a "sorok".Lelehet lakkozni előtte is de elvetemedhet és macerásabb is egyesével lakkozni és tárolgatni. Ha viszont a faanyagot száraz (9-11% nedvt.) és egyenes szálú csomó mentes kisebb az esélye a vetemedésnek.Javaslom tölgy,bükk,egzóták,kanadai nyár.10-12 mm vastag 16-18 mm széles két él fózólt,gömbölyített vagy félgöbölyűek a kész lécek.
A kezdő léc legyen szélesebb hiszen fogantyú is kell rá.
Ha teljesen új redőnyös szekrényt készítesz az elkészült redőnyhöz igazodva kell elkészíteni a vezető síneket .A legsarkalatosabb pont a sínek íves része.
A kész cuccnak akadás mentessen kel működnie. Parafin,szappan jó barát. -
hali.papa
csendes tag
HIRDETÉS!
Lenne egy eladó Dewalt DW55 gyalugépem...
Az asztal állítható. 2 késes 260cm gyalulási szélesség, asztal 1m hosszú. A gép motorja 2,2Kw-os, ipari áramról megy igény esetén átszerelhető 220V-ra is akár. cca. 50kg, van hosszá alu oldal vezető is (a képen nincs rajta).
A gépről tudok még képet küldeni illetve kérdésekre is szívesen válaszolok a kedves érdeklődő kollégáknak PÜ-ben -
Winner_hun
félisten
válasz
thyeby #21883 üzenetére
Ha a töltője hibásnak jelzi, ne használd tovább.
Ez nem feltétlen igaz. Nekem az első ilyen töltő által jelzett akkuhiba a vásárlás után kb. 3-4 hónappal volt. Jobban lemerítettem az akkut mint szoktam és ez nem tetszett neki. Levettem, visszaraktam, azóta is minden gond nélkül használom. Lehet nem egyből a lemerülés után kellett volna a töltőre raknom.
Ez lítiumosnál volt és 3 éve történt.
-
Dízeles
aktív tag
válasz
knifemaster #21872 üzenetére
Hali.knifemaster
Javaslom szárított fa anyagból készítsd el a léceket.Színezed , pácolod de! nem lakkozod.A lécek és a vászon a kész méretnél legyenek hosszabbak.
Egy megfelelő méretű sík felületen / szerelő lapon pl naturbutorlap/ enyhén kifeszített vékony vászonra -pl:lepedő- lehetőleg szórással hordj fel Palmatex ragasztót.Valamint a lécek hátuljára is. Mindezt kétszer.Ezek után a léceket egyesével óvatosan sorba,feszesen egymás mellé rakod a vászon ragasztós felére megfelelő méretben. Majd az egészet egy puhafa culaggal (ütőfa) óvva a léceket, kalapáccsal végig kalapálod.A méretre vágásnál rögzítsd a redőnyt derékszögben a szerelőlapon lécekkel felfele és asztali körfűrésszel méretre vághatod a szélességét.És lakkozhatod.A vásznat nem kell lakkozni.
A lécek egyenes szálúak és csomó mentesek legyenek!
Hajrá
Ja: A redőnyt lécekkel felfele terítsd egy hordóra (az oldalára) és csak vékony rétegben hord fel a lakkot. -
thyeby
őstag
válasz
pali923 #21879 üzenetére
A lényeget unreg1 leírta.
A hideget ez sem kedveli. Észrevehetően esik a teljesítménye tőle, de ha újra melegbe kerül, kijavul ismét.
Ha a töltője hibásnak jelzi, ne használd tovább.
A töltői szigorúan túltöltésvédelemmel vannak ellátva. Ez azért elengedhetetlen, mert ha sikerül túltölteni, akár fel is robbanhat.
Előnye alapvetően négy dolog:1 - Elenyészően kicsi önkisülése van, ezért akár több, mint egy évig is megtartja a töltést. Magyarul nem merül le magától.
2 - Jóval kisebb súly és nagyobb kraft jellemzi.
3 - Jól tűri a hirtelen terhelést. (A túlterhelést azt nem!)
4 - Gyorsan felveszi a töltést. (jellemzően 30-60 perc alatt) -
gabi9107
csendes tag
Hali
Valaki tud nagy átméröjü csiszolo korondot min 30cm
attol nagyob lenne a jó -
nesa
veterán
válasz
Bokrász #21873 üzenetére
Ahoz a makitahoz jofele tolto van nemtudod tultolteni feltoltes utan kikapcsol es ugyis marad.
Nekem van egy makita 6095D furom 96 os evjarat meg mindig jo de addig szoktam meriteni amig szinte uresjaraton is megnem all NI-CD ezt szereti, az aksi is 96 oshetvegen ezzel kellet gipszkartonoznom mivel a bosch epp mashol volt, cirka 100 csavar utan meg birta az aksi
-
Bokrász
csendes tag
Köszönet a tartalmas válaszért!
Megpróbálom betartani.
-
thyeby
őstag
válasz
Bokrász #21873 üzenetére
Ha a következőképpen használod, 6-8 évig is bírhatja szerencsével:
1 - Csak akkor töltöd fel, ha lemerült. Magyarul, amikor már nem hajt be egy csavart teljesen. Nem töltöd akkor, ha még nincs lemerülve.
2 - Mindig teljesen feltöltöd, sose veszed le félig töltött állapotban.
3 - A 6271 szépen megbírkózik ugyan a 6x120-as csavarok behajtásával, de nem erre hegyezték ki. Ha sok ilyen munkád van, használsz egy erősebb gépet inkább.
4 - Nem tárolod fagyban. Ez az akku a szobahőmérsékletet szereti, a nagy hideget nem bírja tartósan. Magyarul, ha akármilyen fáradtan hazaérsz éjfélkor egy külsős munkáról, kiveszed a Toyota csomagtartójából, és beviszed a műhelybe, szobába, melegbe.
5 - Sose tartod teljesen lemerülve az akkukat hosszabb ideig.
6 - Ha nem használod hónapokig, akkor negyedévente lemeríted, feltöltöd. A lemerítés ne legyen agresszív, hanem ahogyan rendesen dolgoznál vele.
7 - A két akkut mindig felváltva használod, s nem mindig csak az egyiket.
Ja, és a nyolcadik: Nem buherálod rá az autó akkujára, más töltőre! Csak a sajátját használod.Nekem is van egy ilyen 6271-esem. Nagyon szerethető kezesbárány. Talán három évesek az akkuk. Még ugyanolyanok, mint újkorukban.
Ha te is megtanulod szeretni, meghálálja.A teljes lemerítés nem az, amikor már nem hajtja be a csavart, fúrja ki a lyukat, hanem az, amikor engeded huzamosan lemerült állapotban leledzeni. Akkor kiszáll belőle a lélek.
Túltölteni nem tudod. Ez a Makita töltő ugyan nincs ellátva túltöltés védelemmel, de nem is képes túltölteni. Nyugodtan rajta hagyhatod akár egy napig is a teljesen feltöltött akkut. Nem árt, hanem talán még jót is tesz - kivált, ha minden alkalommal ezt teszed. Amikor azt jelzi, hogy az akku fel van töltve teljesen (zöld led világít, vagyis a led zölden világít), akkor valójában nincs fullra töltve. De nem is kell.
Azért ne hagyd hetekig a töltőn, az se lesz jó.
Ha bármikor be tud annyira forrósodni az akku, hogy a kezed nem bírja azt a meleget, akkor valami van. Vagy zárlat, vagy nagyon agresszív használat. Kiküszöbölöd azt, ami okozhatja. (Például nem dobod a tartalék akkut még a pólusvédő műanyag sapkával se - amit egyébként mindig ráteszel, ha nincs a fúrógépben az akku - a reissercsavaros dobozba, egyéb fémek közé.) -
Soká
senior tag
-
Bokrász
csendes tag
Üdv!
Ni Cd akku (csavarbehajtó) estén mikor beszélünk telyes lemerítés-ről, és honnan kezdődik a túlzott kisütés?
Szakszeűtlen töltés és odafigyelés hiánya miatt pár év alatt sikerűlt tönkretenni egy Bosch psr12 (12 hó) és egy Bleck&Decker (kevesebb mint egy év) akkuit. Nó meg egy Metabot, mondjuk ezt két órát felejtettem rajta egy kocsiakku töltőn (nincs saját töltője) és két cella meg adta magát (kiszállt belőlük a füst).
Mivel pár napja beruháztam egy MAKITA 6271DWPE akkus fúró-csavarbehajtó-ra mindent megtennék h. minél tovább hazsnálható legyen. -
knifemaster
tag
Sikerült rájönnöm,hogy bútorredőny kell nekem.
Szerintem SK lesz gyártva....
-
pali923
aktív tag
válasz
knifemaster #21870 üzenetére
Úgy 10 éve csináltattunk konyhaszekrényt. 2 cégtől kértünk árajánlatot, és szerettünk volna ilyen tolóajtót, csak felfelé tolva. Az egyik cég mondta, hogy van ilyen, kb. hétrétegű alapanyagból, baromi drágán, de beépítik, ha kérjük. A másik egy falusi asztalos vállalkozó, aki szintén tudott ilyet csinálni. Kimarta a nútot, majd 2centis léceket felragasztott egy használt postászsákra (nem viccelek!), berakta a nútba, és működik. 10 éve működik, ugyanis az ő ajánlata kicsivel volt több, mint a másikénak a fele.
Szóval vehetsz is ilyet biztosan, de lehet, hogy nem az lesz a legolcsóbb. -
knifemaster
tag
válasz
Winner_hun #21869 üzenetére
Úgy néz ki rosszul fogalmaztam.
Az ajtó működése és felépítése hasonlít a műanyag redőnyhöz az ablakon.
Ha ilyet szeretnék venni,mit kérjek a pultnál? -
Winner_hun
félisten
válasz
knifemaster #21868 üzenetére
A bútorlap az mahagóni, az ajtó meg tán pácolva van. Ha nem akkor mahagóni az is.
-
törölt tag
válasz
föccer #21861 üzenetére
Ha 2 napot nem is, de egy erős délelőttöt biztosan eltöltesz vele, ha nincs műhelyed.
Vagy megveszed készen, annyiba amennyibe kerül. Vagy rájössz, hogy nem is kell(egyébként nem lehetetlen normális áron venni nyír rétegeltet vágva, csak én 200km-re tudnék legközelebb ajánlani boltot, mivel nem ismerem a feléd lévő felhozatalt. A másik gondod a méret miatt lesz, mint azt már említették, mert nem fér bele az "orosz nyír" táblába)
szerk:
Egyébként ha toldod és alul pár stafnifával megerősíted, az nagyon gáz?
Mert akkor legalább készméretekkel tudsz majd dolgozni, kijössz egy orosz táblából, és mind a 4 oldala körbe lesz vágva -
törölt tag
válasz
föccer #21859 üzenetére
És ha szendvicsből csinálod? Akkor nem gond, hogy toldva van az egyik irányban. Ha mondjuk 3 rétegben használsz 4-es, orosz nyírt? A középső rétegbe mehet akár több apró is, ahogy kiadja majd magát a szabás. Mondjuk a ragasztó sem olcsó, de talán 6k-ba beleférne összesen. (kb 900/m^2 netto a 4mm-es nyír)
-
mdk01
addikt
-
föccer
nagyúr
Persze, értem én. Viszont nekem nincs szükségem egy egész táblára. Amire szükségem lenne az egy erős, könnyű lemez, amire felfúrhatom a lányom fa vonatját. Erre a legalkalmasabb a rétegelt lemez vagy a táblásított fák lennének.
Jelenleg úgy látom, hogy nem igazán van rá reális esély, hogy éppeszű összegből kihozom. Talán Zatiknál találok valamit.
egyébként ez a felületi osztályozás, az mit takar? Milyen osztályt, kb milyennek kell elképzelni?
üdv, föccer
-
mdk01
addikt
válasz
föccer #21845 üzenetére
Ritkán van szüksége az átlag halandónak rétegelt lemezre ezért nagyon sokáig állna raktáron a szabászatnak ergo nem éri meg. Ha ehhez még hozzá veszed azt hogy a rétegelt lemez vastagsága 3-40mm-ig van nagy átlagban, 1-3mm-es ugrásokkal, akkor ez még jobban lecsökkenti a lehetőségét annak, hogy a szabászat hamar túladjon egy tegyük fel, fél tábla anyagon.....és hogy még fokozzam, nézz körbe felületi minőségét tekintve, kapásból feltudnék sorolni 5-6fajtát(A/BB, BB/CP stb.) és ez még csak a nyír, ezen felül van az, hogy milyen a befejező réteg.
Szóval a lényeg az hogy sztem ne is keress olyan helyet ahol szabva adnak neked rétegelt lemezt, de ha sokáig mész a téma után találhatsz olyan helyet ahol adnak féltáblát, de azt meg általában keresztbe szabják nem hosszába de én ennek is nagyon kicsi esélyét látom.
Nézd ezt meg pl. hány fajta van -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Programozás topic
- Eredeti játékok OFF topik
- További aktív témák...
- Kugoo Kirin G1
- ÁRCSÖKKENTÉS Jura Impressa C5 fehér kávégép eladó
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Samsung Galaxy S21 Ultra 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus X670E-F R9 7950X 32GB DDR5 2TB SSD RTX 4080 16GB GDDR6X Asus ROG Strix GX601 1000W
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest