Hirdetés
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Gurulunk, WAZE?!
- A KOReader ebook olvasó program
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Milyen mosógépet vegyek?
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomgrande
tag
válasz #05304832 #21598 üzenetére
Ha csavarozni kell akkor én 5x60-as csavart használok. Lapba 5-ös furat élbe 3,3-as. Nekem még elmozdulással nem volt problémám. 130 kilómat simán elbírja a 8 csavar amit 550-es szekrénynél fúrok.
Az azonos méretű furatok nekem azért nem jöttek be mert ha a két lap között maradt egy "hajszálnyi" akkor bármeddig is húztam akkor is ott maradt."Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
epmd
tag
válasz runner 125 #21600 üzenetére
És gondolom lábak is vannak a szekrény alatt.
-
yooccoo
aktív tag
majd két hónapja nem olvastam a topicot, van valami kérdés hozzám?
-
yooccoo
aktív tag
válasz #22145024 #21558 üzenetére
amiben semmi meglepő nincs, mint ahogy mi is ismerjük, milyen jó kemény is tud lenni egy 3-8 rétegben újrakent anyag
kb olyan a párhuzam, mint a cromvanádium körfűrész és a vídiás között
mint ahogy mdf-re sem használunk gyorsacél lapkás marót, csak vídiást
sokkal több folyómétert lehet vele megmunkálni, bármilyen anyagról legyen is szó -
runner 125
nagyúr
Pontatlanul írtam, mivel ezen bútorlap alatt még fiókhely van, nem közvetlenül a 4 láb. Szóval tényleg csak az oldalsó rögzítés tartott.
vzozo
Ha, van némi kreatív hajlamod, rajzold meg, úgy sokkal könnyebb tanácsot adni, vélemény formálni, mint szavak alapján.
Töltsd le a Google SketchUp-ot és rajzold meg pl ott. Gyorsan érthető és tanulható progi.[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
mdk01
addikt
válasz runner 125 #21597 üzenetére
Bocs rosszul emlékeztem. Elkezdtem írni a hsz.-t aztán elaltattam a gépet mert el kellett mennem és egy óra múlva már másképp emlékeztem.
-
_Petya_
őstag
Sziasztok,
Bútorlapból szeretnék szekrényt készíteni. A hátlapot hogyan szokás felszerelni? Láttam már olyan megoldást, hogy az oldallapok hátuljára bemarást készítenek, és ide süllyesztik a hátlapot, de simán bemarás nélkülit is.
Hogyan érdemes ezt csinálni? Nincs tűzőgépem, így csavaroznám a hátlapot, és lehetőleg bemarás nélkül, simán az oldalllapok hátsó élére. Ezesetben mekkorára kell méretezni a hátlapot? A szerkény hátának teljes méretére, vagy valamennyivel kisebbre?
Köszi előre is!
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
runner 125
nagyúr
-
_Petya_
őstag
Köszi, semmiképp nem akarom falcolni, még az se gond, hogy oldalról csúnya lesz, nem fog látszani az oldala. Tehát minden oldalon 2mm-el kisebb lesz, vagyis 16 mm marad rögzíteni. Szegelni érdemes, vagy vékony facsavarral felcsavarozni?
Petya
Fontos feladatot soha ne bízz olyan gépre, amit egyedül is fel tudsz emelni!
-
Speciali
tag
válasz _Petya_ #21615 üzenetére
ha nem látszik és nem is akarod falcolni, akkor semmi gond. Én 30-as huzalszeggel szoktam a hátlapot rögziteni. Igazábol ez egy ilyen szakmai "izé", hogy be kell falcolni vagy nutolni a hátlapot.
Van azonban, amikor ez tényleg csak egy szakmai vaskalaposság, meg ugye egy asztalos nem akar kiadni a kezéböl egy amatörnek tünö holmit akkor sem, ha, ennek amugy más értelme nincs.
Én is beszoktam falcolni, ha látszik ha nem, valahogy jobban alszok töle. -
szuszinho
őstag
Üdv Mesterek!
Lassan leadom a lapszabászatnak a konyhabútor méreteket, előtte pár dolgot szeretnék tisztábban látni.
Az ajtók is bútorlapból lesznek ABS élzárással. Emiatt ugye minden élénél +2mm, amit rá kell számolnom. A korpusz(alja, oldala, tetején 38as munkalap lesz) és az ajtó között mekkora távolságot kell hagyni?A beépíthető főzőlap 57mm magas. Lehet közvetlenül alá fiókot tenni (nem tudom, hogy ezek alja teljesen zárt-e)?
Beépíthető mosogatógép helyét (600) simán csak üresen kell hagyni? Eléggé össze-vissza adják meg a gép méreteket. A korpuszt 550 (+ajtó vastagság 18) mélyre tervezem, amennyiben a gép mélysége nagyobb, akkor nem néz ki furán, hogy kilóg valamennyit a mellette levő ajtók síkjától?
-
unreg1
tag
válasz szuszinho #21619 üzenetére
Igen, élenként 2mm-t kell levonni a méretből 2-es ABS esetén.
Ajtók között hagyj kb 3 mm-t, hogy lehessen játszani a kivetőpánttal.
A beépíthető főzőlap aljából mennek a vezetékek, így közvetlenül nem tudsz alátenni fiókot, nézd meg, mennyi hely kell neki. Nem a hozzávaló sütő megy alá?
Igen, a beépíthető mosogatógép helyét simán üresen kell hagyni.
De a legjobb, ha beütöd a keresőbe a típusát és hogy "beépítési rajz", a legtöbb fent van a neten.
Valami ilyesmit kell, hogy találj. -
-
Speciali
tag
válasz szuszinho #21621 üzenetére
Lehet a fözölap alá is fiokot tenni, ha rögzited a vezetékeket a korpuszhoz, munkalaphoz. Ha a bekötés a falon a fiok mögött van, akkor valoszinüleg oda nem tudsz teljes mélységü fiokot tenni.
Én 6 mm-t szoktam levonni a korpusz méretböl a front mérethez. Tehát ha van egy 70x50 cm-es külsö méretü korpusz, akkor az ajto mérete 69,4x49,4 cm. Ha van fiok, vagy egymás felett nyilo ajtok, akkor azok között 3 mm-t hagyok.
Mosogatogépek vagy 60 cm szélesek, ez az elterjedtebb, vagy 45 cm. Én 60,5 cm-t szoktam hagyni szélességben.
De igen, hülyén fog kinézni, ha kilog a mosogatogép. Az 55 cm mélységü korpusz elég kell hogy legyen, ehhez a mérethez gyártják a gépeket. Persze a bekötések nem lehetnek a gép mögött, mert akkor nem lehet betolni a gépet a szekrény sikjába. -
pali923
aktív tag
Győrben van a Somy Kft. Nem tudom, máshol mekkora cégek csinálják ezt, ez elég nagy cég lehet, komoly gépeik vannak. Az élzárást is automata csinálja, meg hatalmas lapszabász gépük is van.
Persze lehet, hogy csak engem nyűgöz le egy ilyen gép, de mikor először láttam az élzárójukat, leesett az állam: egy csomó szalag benne van, és csak nyomogatják a gombokat, hogy most melyik menjen. Csak az elején beteszik a polcot, a végén meg kiszedik, ennyi a munka. A műhely másik végében meg van egy hatszor akkora gép, el sem tudom képzelni, mit csinál, szerintem bútort rak össze
Nekem természetes, hogy végleges méretet adom meg, ezek szerint nem mindenkinek.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
Bokrász
csendes tag
Üdv. mindenkinek!
Besárgult, natúr fenyő bútor mellé kell további korpuszt készítsek. Mivel tudnám antikolni, hogy hasonlítson a színe? Köszönöm. -
Bokrász
csendes tag
Hallottam restaurátoroktól, hogy zöldséglevek és teák keverékét használják új darabok antikolásához. Gondoltam, van valakinek erre konkrét receptje.
-
gabi9107
csendes tag
Hali
valakit érdekel esetleg cnc marás sablon gyártás és további asztalos munkák????
-
pali923
aktív tag
Ja kérem, Budapest egy másik ország Eddig sem vonzott, ezek után meg aztán végképp nem költözök oda.
Nem tudom, tudsz-e szállítani, lehet, hogy megéri, nagy tételben meg biztos vannak kedvezmények. Láttam többször is sok egész táblát vinni cégeket.
Igazából ritkán használok bútorlapot, de ez a cég jól is dolgozik, precízek nagyon. Egy ideig egy másik céghez jártam, alig 100 méterre vannak egymástól. Aztán ez a másik cég felhúzott egy hatalmas csarnokot, a főnök jó esetben a pultnak támaszkodva nézi a beosztottait, azóta azt tapasztaltam, hogy nem érdemes oda járni.
Eddig egyszer történt olyan, hogy egy darabot elfelejtettek kettévágni, nem is fért be az autómba. Akkor szóltam nekik, és láthattam a lapszabász gépet. Digitális kijelző beállít, vág, ez kb. 12 másodpercig tartott. Mindez egy legalább 6x4 méteres asztalon. Mondtam: ja, így könnyű Ehhez képest az itteni Zatik egy kisipari műhely.[ Szerkesztve ]
A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
martong
tag
Sziasztok, új vagyok a témában. Nagy fába vágtam a fejszémet.
Új családi házunk összes bútorát én akarom megcsinálni, már amit a bútorlapból ki lehet hozni.
Ehhez lennének kérdéseim:Jópár hsz-t elolvastam, de nem mindet Bocsi ha már volt a téma.
A legtöbb szekrény korpusza fehér alap laminált bútorlapból (18) készül majd.
Lényeges árkülönbséget látok az egyes szállítók árai között. Van ekkora minőségi különbség? Budapesti viszonylatban gondolkodom. Hasonlóan lényeges árkülönbségek annak szabásra, élzárásra. Van valami kritérium, hogy hol NE csináltassam?
Példa: Eddig a legolcsóbb: Baumax 1800 Ft/m2 és ingyen leszabják.Láttam egy nagyon klassz konyhai megoldást, de semmi érdemleges anyagot nem találok hozzá.
Egy függőleges "fiók" a felső szekrény mögött, ami lefelé csúszik a munkalapig. Mivel 40 cm mély felső szekrényt tervezek, bőven elférne egy ilyen. Sejtem, hogy a vasalása nem egyszerű ügy.
Valaki látott már ilyet működően:
Egy videó itt, a végén mutatják rövid ideig: http://www.youtube.com/watch?v=vSGmeTQOZz4Köszi
Okos embernek a nagyapja ültet diófát.
-
runner 125
nagyúr
-
pali923
aktív tag
válasz runner 125 #21641 üzenetére
Ezen az oldalon meg is lehet rendelni Oroszországból, 230.000-ből meg is van. +szállítás
Egyébként valóban Blum, ha igazak a keresős információk, de a Blum oldalán nem találtam, még USA-ban sem.
Először akkor hidaltam le, amikor vettünk néhány IKEA-fiókot. Van hozzá fék, ami lelassítja és behúzza a fiókot, ha belököd. 12.000-ből meg is van darabja.[ Szerkesztve ]
-
pali923
aktív tag
válasz runner 125 #21643 üzenetére
Nem a fiók volt ennyi, hanem valami olyan szerkezet, amit leírtam: csak hozzáérsz, és behúzza, a végén meg lefékezi. Ilyet lehet venni a fiókhoz, külön. Egyébként elég jófajta fiókokat árulnak, nem tudtam, hogy Blum, de komoly szerkezetek, az biztos.
-
runner 125
nagyúr
válasz #05304832 #21644 üzenetére
Melyik az M magasság, a 83mm?
Itt talán még jobb árak vannak, nem?
pali923
Jah h meg sem kell lökni a fiókot? Úgy már értem, bár ez szvsz tök felesleges holmi, nekem a kényelmi elvárásaimat a fékes Tandembox-ok bőven kielégítik.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Winner_hun
titán
Bútorlapban tényleg lehet olyan feszültség hogy hosszabb vágás után elgörbül az él? 2 db 2 méteres darabot vágás utáni összeforgatáskor a két vége összeért de középen 4-5 mm hézag volt. Ez normális vagy valamelyik géppel volt gond? Télen volt, azt mondták a hideg miatt van de én ezt nem igazán tudom elhinni.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Winner_hun
titán
válasz #05304832 #21649 üzenetére
2040x425
Körben 2 mm-es ABS
Ha jól rémlik akkor valaki említette ott hogy az automata lapszabászon szokott ilyen előfordulni, ha lapszabász körfűrészen kézzel vágják akkor nem. Hogy milyen gép azt passzolom. Nem most volt csak most jutott az eszembe hogy rákérdezek.Azt nem tudom hogy lehetséges-e hogy a bútrolapban olyan feszültség van ami vágás után jön ki és élre hajlik tőle a bútorlap.
[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest