Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- E91 blog 2. rész
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Mi történik egy netes csalás után?
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- Diáklaptop - Dell Latitude 3140 - Királyunk ajándéka
Új hozzászólás Aktív témák
-
nesa
veterán
válasz Bokrász #21350 üzenetére
Biztos jo a bleki de szerintem draga, nagyon draga, ez olcsobb es minden szempontbol jobb A PSR12 megeszi reggelire minden szempontbol, raadasul a bleki az mar csak barkacs kategoriat gyart vagy 25 eve, nekem is van 3db bleki gepem teszik a dolgukat de nem akkora asz egyik sem, bar a flex az nagyon jo.
[ Szerkesztve ]
-
ahenobarbus
tag
udv,
mondjuk a 100 ron az kb. 6756 huf, szóval messze van a másik 40k-s árától amit linkeltél
más: nálunk az ócskapiacon volt 100 ron-ért Bosch PEX 115A, 150-ert PEX 400-s és a helyi barkácsáruházban van a skil 7440-s csiszológép 200-ert. googlizás alapján ezek mind excentrikus csiszolók (random orbit sander). melyiket volna érdemes beszerezni hobbi barkács felhasználásra?
uff, ocs.
-
Skillet
addikt
válasz szuszinho #21353 üzenetére
ahelyett is lehet bármi alternatíva, csak azt ne felejtsd el, hogy az a plusz aksi kincset ér. csak olyan szettet vegyél véleményem szerint, amihez 2 akku van.
makita szokott lenni 2 aksis + ledes lámpa, akcióban sacc 35 körül. szintén 10,8 voltos Li.[ Szerkesztve ]
Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
nesa
veterán
Nem mert az a metabo egy jatek, ebben a 10,8 as kategoriaban a bosch fenyevnyi elonybe van 22nm vs 30nm nagy a kulonbseg nagyon nagy.
#21352) ahenobarbus
A RON-t nemtudtam ertelmezni, a gep ujara 40k felett van, ehez neztem.
Romanoknal mindenbol van hamisitvany szerintem meg a hamisitvanybol is, raadasul ocska hamisitvany a cigok mindenhol hazalnak az ilyen vackokal.Hilti
Bosch
Stihl.........[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
én ERRE gondoltam.
nekem is ilyen van. nem mondanám gyengének. eddig nem volt vele bajom. mindent megoldott.de ha tényleg az erősebb kategóriából kell választani, akkor van alternatíva a bosch-ra
mégpedig szerintem EZ
igaz, ez már 12 volt, de még mindig Li. és 34nm-rel büszkélkedhet.
és anno egy youtube videot is láttam, ahol odavert mindent. makitát, boscht...mindent. rákeresek mindjárt.
nem mellesleg az egyik ismerősöm is ezt használja. imádja.[ Szerkesztve ]
-
Skillet
addikt
ITT van
rendesen megizzasztják a cuccokat.
a makita eléggé rosszul szerepel. nekem azért ilyen bajom nincsen vele. de a 12 voltos aeg odaveri a bosch-t is (10.8v) a teszt alatt.
de az tény, hogy a bosch nagyon durva gép ebben a kategóriában.Mess With The Best! Die Like The Rest! 8G GALANT VR4^ever
-
nesa
veterán
válasz Skillet #21356 üzenetére
Az ilyen 12v os valojaban nem az, valamelyik piacon a bosch is kaphato 12 es aksival, ami annyittesz hogy a 3db cella ami benne van nem 3,6v hagyomanyos lithium hanem az ujabb 3,7v os jobban birja a tultoltest es 4,1v korul tartja magat a bosch(Ilyen cellakat raktunk most epp kolegam 12v gepebe 2x3db ment bele ugyhiszem 5,6AH lett 2800 as cellak mentek bele 4 napja hasznalja tolteni meg nem kellet) szetpattinthato aksival rendelkezik kihuzod a cellekat es atlehet forrasztani masikra akar nagyobbra is de ez nemteljessen ilyen egyszeru nem minden cella jo furogepbe.
-
Armahun
addikt
válasz Skillet #21357 üzenetére
Ez a teszt nekem egy hatalmas kamunak tűnik.
Szerintem ugyan azzal a fúróval használta az összes gépet, látni, hogy egyre nehezebben halad be a fába.
A hitától már két kézzel nyomja bele, mert nem visz a fúró.
Persze hogy az nyer aminél még éles volt.[ Szerkesztve ]
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Skillet
addikt
válasz Armahun #21359 üzenetére
igazad lehet.
akkor ITT egy másik. itt is kamu szaga van?
barátomnak van ilyen AEG. ő mindig dícséri. mindent azzal old meg és imádja.
én anno majdnem ilyet vettem, de végül a makitát választottam mert olcsóbb is volt, meg a lámpa is jól jött. az is külön egy 10-es lett volna.[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
válasz Skillet #21360 üzenetére
Ez már hitelesebb.
Jó az aegek, volt kollégának is volt egy régebbi típus, amit az nála ablakozásnál kapott az becsületére válna bármelyiknek.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
macera2
aktív tag
-
lrobertoc
tag
Üdv Mindenkinek,
Ismét egy kis segítséget kérnék az alábbi csokrokra hobbi farigcsáló lévén:
1. negatív sarokba milyen megoldást javasolnátok mosogatóhoz? 2 tálcás L alakú mosogatót építenék be, de nincs ötletem, hogy a munkalapot hogyan lehetne összetenni? Egyszer már csináltam egy L alakú munkapultot, ott összemarattam és 3 összehúzóval húzattam, közé Helmipur ment! De a mosogató esetében ezeket rögtön ki is kellene vágni.... vagy ebben az esetben csak a tálcákat szoktátok kivágni?
2. szintén negatív L sarok: ha sarokpántot használok, hogyan szokás az ajtófrontokat számítani? A két ajtófront találkozásánál hány mm fugát szokás hagyni? Pl. az L alak két szára 30-30 cm. A 18-as lapra 16mm ráütést szeretnék, a frontok vastagsága 16mm, akkor a frontok szélessége mekkora lehet? 28,2cm-en koppon lennének?
3. tetszik a lapostipli technológia, viszont próbálgattam egy OBI-s Einhell gépet, de nem kaptam 100%-os eredményt azon az oldalon, ahol a lamello nem enged mozgási teret. Pl egy saroknál egy fél mm difi tuti hogy volt, ha a síkot nézem.. Mondjuk ez egy alap gép, de mit tud egy makita v. társai??
-
pali923
aktív tag
-
pali923
aktív tag
Már fenyegetőztem vele, hogy írok a porszívómról. Gyakorlatilag hulladék darabokból van, csak a ventilátort kellett megvenni eddig. Mostanában jutottam el odáig, hogy működik is, csak a vásárolandó alkatrészek hiányoznak: a csövek és a porzsák. Mindegyik folyamatban van. Most még meg lehet kritizálni, és lenne még legalább egy kérdésem is.
Így néz ki:
Felül van a motor, ezt örököltem, 2800-as fordulatú orosz csoda, örökös lesz, mint a nyomorúság. A szívó rész ez alapján készült, itt van egy rajz, ezt kicsinyítettem le a ventilátorhoz arányosan.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
pali923
aktív tag
Alatta van a Thien-féle módszer alapján készített szeparator, ennek ezer változata van a neten. Valaha vettem egy táblát hajlítható rétegelt lemezből, akkor éppen csak ilyet kaptam. 7 mm vastag, még volt belőle annyi, hogy ezt is meg tudtam csinálni belőle. Gondolkodtam a plexin is, de ezt már nem kellett venni, igaz, hogy a plexi látványosabb lenne . Így csak azt látom, hogy felszívja az anyagot, és bekerül az alján levő vödörbe.
Szeparator alja:
teteje:Az a tapasztalatom, hogy nagyon hatékonyan szűr, és nem nagy kaland megcsinálni, még amatőrként nekem is sikerült Jófajta porszívók elé is érdemes csinálni egyet megkímélendő a porgyűjtőket.
Az enyém kicsi, csak 16 literes a vödör az alján. Természetesen ez is bele van marva a lapba, csak arról nincs képem. Ide kellett volna a békazár, de macerás lenne a vödörre rögzíteni, ezért a legegyszerűbb megoldásként van alatta 3 léc, tökéletesen rögzít. Az egészet egy faállványba raktam, bármikor szétszedhető, mozgatható és kicsi. sajnos nekem ez is szempont.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
pali923
aktív tag
Természetesen szívesen veszek minden építő bírálatot.
Kipróbáltam, nagyon jól szív, igen sok levegőt tud mozgatni. A kifújó részt elég egyszerűen gondoltam elkészíteni, de rájöttem, hogy nem lesz jó úgy. Egy kicsi porszívós zsákot tudtam rárakni eddig jobb híján. alig egy perc után elfogyott a szívóerő, meg is ijedtem, hogy rossz az egész konstrukció. Aztán rájöttem, hogy csak a porzsák telt meg, ettől viszont az egész működésképtelen lett. Szerencsére csak a finom por egy részét fújja ki, de az is elég neki. Csak egy kicsi zsákot akartam rátenni, minden flanc nélkül. Innen rendeltem anyagot (sajnos zsákot nem varrnak akármilyen méretet), ebből fogok varrni vagy varratni egy ideillőt. Laposat képzeltem, amit majd csak felfúj a gép, ezért szélesebb kicsit az alsó lap.
Most azt gondolom, hogy alulra teszek valamilyen dobozt fából, arra applikálom rá a zsákot. A doboz funkciója az lenne, hogy a zsákból a port könnyű legyen üríteni, ha el akar dugulni. Na ehhez kérek tanácsot, mekkora ökörség, amit elgondoltam.
Már nagyon szeretném beüzemelni.A helyzet reménytelen, de nem komoly.
-
bandus
veterán
hagy kérdezzem meg, hogy ti főleg bútorokkal foglalkoztok, vagy van köztetek egy kissé "művészlélek" beállítottságú is?
a lényeg, hogy vettünk egy egyszerű kis zenélő dobozkát, ami barátnőmnek nagyon tetszik, de papírból van. ennek szeretnék valahol, valakivel csináltatni egy fa dobozt, így saccra 5*4*3 cm méretű lehet. valamelyikőtök foglalkozik ilyesmivel, vagy tudtok-e ajánlani olyan kollégát aki igen? köszönöm!
"a jövötsajnos nemlehet tudni csakhamárotvagy deakormegmár azajelen"
-
lrobertoc
tag
válasz lrobertoc #21364 üzenetére
PLS!
nagyon kellene valami ötlet az alábbi sarokmosogató beépítéséhez:
http://www.mosogatobolt.hu/components/com_virtuemart/shop_image/product/ATLANTIC_83.20_U_4e0dc58fb9525.jpgHogyan tervezzem a munkapultot? 45fokban vágva??? Az elejét mivel tudnám összehúzatni? Főleg, hogy a 60-as munkalap 4 cm-re alapból kiugrana a korpuszhoz képest....
-
Predator2
addikt
Helló
Bocsánat, hogy eltűntem csak összejöttek a dolgok.
A gépeket megnézni/kipróbálni sajnos nem fogom tudni. Megbízom a ti tanácsotokba/szaktudásotokban.
Átolvasgatva amit írtatok
Hitachik:
HITACHI DS12DVC akkus fúró-csavarozó kofferben (2×1,2Ah/12V)
Ez a kettő ugyan az csak az akksikban val különbség ha jól látom:
HITACHI DS12DVF3 (1×2,0Ah/12V) akkus fúró-csavarozó kofferben
Hol tudnék még1 akkut venni hozzá? (ne a gagyi fajtából)HITACHI DS12DVF3 (2db×1,5Ah/12V) akkus fúró-csavarozó kofferben Ő csak akkor jöhet szóba ha be tudnám szerezni 30 körül. Esetleg hol tudnám olcsóbban beszerezni?
Makita az ajánlásotok alapján:
MAKITA 6271DWPE akkus fúró-csavarbehajtó (2×1,3Ah/12V) kofferben
Dewalt:
DEWALT DC740KA 12V NiCd akkus fúró-csavarozó (2×1,3Ah/12V akku)
Illetve találtam 3 gépe apródon amiken elgondolkodtam. Mind a három Bosch.
Akkumulátoros csavarhúzó , Bosch új ipari!
Sajnos nincs garancia. Bolti bemutató darab.Új Bosch PSR 14,4 LI-2 akkus fúró,csavarozó + ajándék szárkészlet
Bosch PSR 14,4 Li2 fúró-csavarozó
Év végül a kérdések:
Ajándékba lenne apumnak. Ti melyiket választanátok a felsorolt listából?
Ha netán tönkremegy az egyik ni-cd akksi akkor lehet helyette a gépbe rakni egy li-ionos akkumulátort?
Mennyivel jobb vagy éppen rosszabb a Makita a Dewalt/Hitachikhoz képest? Vagy a Makita esetében csak a nevesebb márka miatt kerül ennyibe/ennyivel többe?
Van annyival jobbak a Boschok, hogy megérje gari nélkül inkább azt venni?
Köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
epmd
tag
válasz Predator2 #21377 üzenetére
Szerintem a Dewaltal, Makitával, és a legelsőnek linkelt Hitachival nagy bakot nem lőhetsz!Zöld,barkács Boscht nem vennék ipari gép árán.Az a garancia nélküli,kék Bosch jó gép,de ha elromlik,akkor az elégé zsebbenyúlós lesz javíttatni.És ha lehet,2 aksival vegyél,mert a gyári aksi elég drága önmagában külön.
-
Predator2
addikt
És ha bemennél egy boltba a garis gépek közül melyiket vennéd le a polcról?
(ajándéknak, nem ipari használat, de mégis megbízható/tartós gép)
Ha netán tönkremegy az egyik ni-cd akksi akkor lehet helyette a gépbe rakni egy li-ionos akkumulátort?
Azt gondoltam a Hitachik közül a második változatot fogod ajánalni.
[ Szerkesztve ]
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
nesa
veterán
En mar uj NI-CD aksis geper nemadnek 10k nal tobbet a Li-ion eg es fold mennyivel praktikussabb hogy barmikor radughatod a toltore nincs memoria efektus es ugyanaz a kapacitas fele sulyu....mondjuk NI-MH ba se nagyon van memo efektus de annak meg az elettartama igen rovid.
-
-
Speciali
tag
Zöld Boscht mellözném. A többi jo lehet. Én itt a cégnél egy evig használtam valami ilyesmi Hitachit, mint amiket linkeltél. Mikor megkaptam sem volt uj, ütve vágva volt, birta, amig végre tönkrement.
A zöld Boscht kivéve, szerintem mindegyik gép elnyühetetlen hobbi, hetvegi használattal.
Li akksit nem fogsz tudni betenni egy eredetileg nem Li-os gépbe. Nem passzol a feszültség valoszinüleg. De ha mégis, nem érné, mert uj akksi, es valszeg uj töltö is kellene. -
Speciali
tag
válasz lrobertoc #21375 üzenetére
munkalap összehuzatoval tudod összehuzni a munkalapot. Be kell süllyeszteni.
ML összehuzato -
msbing
újonc
200x90 cm-es ágykeretbe szeretnék ágyrács helyett MDF lapot vagy rétegelt lemezt tenni (mert nagyon vékony fekvőbetét lesz csak benne, fájós derekú, "inkább a padlón alszom" embernek). Nem szeretném, hogy túl nehéz legyen az egész konstrukció...meg haza is kell cipelni azt a táblát. Mit gondoltok, milyen vastag kell legyen a lemez (akár az MDF vagy a rétegelt), hogy elbírjon egy max. 100 kilós embert és ne vetemedjen az idő múlásával?
-
nesa
veterán
válasz Predator2 #21379 üzenetére
En mar akus NI-CD gepeket alakitottam litiumosra, addig egyszeru hogy kiveszed a regi cellakat a gond ott kezdodik hogy a Li-ion cellak merete koszono viszonyba sincs a NI-CD es a NI-MH val nem veletlen teljessen mas meretuek, aztan kerdeses hogy a regi aku haz szetszedheto-e es hogy fog beleferni a kello mennyisegu cella, utanna nagy kerdes hogy a regi tolto mit tud kezdeni a Li-ion aksival feltolti-e rendessen vagy a tolto tulmelegszik es levalt(esetleg tultolt es bumm) az eggyik 9,6-18v makitaval igy jartunk, egy masik tipusu makita 9,6os tolto meg tok faszan kezeli a cellakat 9,6 helyett 10,8 ra lett cellazva es 12,4 nel kikapcsol, ez makitanal nemokoz gondot szinte mindbe szabvany RS motor van amik olyanok hogy PL 6-14v.
Ha a tolto nem megbizhato Li -ionhoz akkor be kell szerezni egy alkalmas toltot ez par ezresbol megvan kinabol.
Ja megvalami mig a ni-cd cella 1,2V a Li-ion 3,6 vagy 3,7 de vannak mar ugyhiszem 4 voltos cellak is.
#21386) msbing
Kerdeses milyen surun lesz alalecezve, azert par helyen nemart perforalni, kell kis szellozes.
[ Szerkesztve ]
-
Armahun
addikt
És egy olyan megoldáshoz mit szólnátok, hogy az ágyrácsra rátenni egy vékony rétegelt vagy farostlemezt.
Lehet akár perforált is.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
epmd
tag
válasz lrobertoc #21364 üzenetére
3.-hoz válaszolva.A Makitát,és társait nem igazán lehet összehasonlítani szerintem,egy Einhellel,az utóbbival,nagy minőségi kompromisszumokkal,barkácsolni lehet.Nekem egy Bosch van,aminek ugyan olyan talpa van ,mint a drágábbik Makitának. Teljesen kottyanásmentes,precíz gép mind a kettő,de nekem a Bosch jött be jobban.11 év,és vagy 20000 keksz után is úgy működik,mint az elsőnél.
-
msbing
újonc
válasz Winner_hun #21390 üzenetére
két centis kókuszlap lesz rajta, az elég gyorsan szárad. a kifurkálás az milyen sűrűséget jelenthet? attól nem lesz törékenyebb a lap? ha ágyrácsra tesszük (vagy csinálunk alá keresztbordázatot, akkor lehet, hogy 10-es lap is elég?
-
lrobertoc
tag
válasz Speciali #21383 üzenetére
Ez világos, hogy "normál" esetben azzal húzatnám össze, de szerintem rövid változat sem férne el elől az L alakú mosogató tálcáinak kivágása miatt!
Szóval egyenlőre tanácstalan vagyok..... lehet 45 fokos csapott sarkot kellene tervezni és ahhoz sarok mosogatót nézni.... de akkor meg olyan munkalapot kell választani, amiből van 60-asnál nagyobb és nem egész táblát kell megvenni.......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest