Hirdetés

2024. május 14., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#22701) aurartus válasza Sanyabá (#22699) üzenetére


aurartus
csendes tag

Tanuló koromban csak azt csináltam. Irdatlan szekrény hátfalakat,mennyezeti kazettákat, stb. Imádtam csinálni ennél szebb munka nincs is.Viszont nem túl szapora az biztos:(

[ Szerkesztve ]

Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...

(#22702) mdk01 válasza aurartus (#22691) üzenetére


mdk01
addikt

Nem teljesen értem.
Nincsen kimondottan élelmiszeripari lakk?
Spray-s dobozba is lehet venni lakkot.
Sőt van ahol azt töltenek bele a spray-s dobozba amit akarsz.
A polítúr amúgy megengedett az élelmiszeriparban? Ha igen akkor nem értem miért kell vizes lakk. Ha nem akkor meg mindegy mert az van felül.
Ecsettel is fellehet vinni a polítúrt úgy hogy az kiterüljön és csili-vili legyen csak olyan arányú oldat kell hozzá. Aki ebből él az tudja ennek a módját és hogyanját.

(#22703) Armahun


Armahun
addikt

A politúrból kipárolog rendesen a denszesz? Ill. pont az a denaturáló anyag amivel fogyasztásra alkalmatlanná teszik nem marad ott és ivódik be a csokiba az "aromája"? :F

Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezévében megszakítani igen nagy illetlenség.

(#22704) aurartus válasza mdk01 (#22702) üzenetére


aurartus
csendes tag

A sellak megengedett,használjuk is marcipán figurák lakkozásánál, csak nem denszesszel. Alapvetően élelmiszer iparban megengedett lakkal vonom be a belsejét, de kívülre szeretnék egy magasfényű makulátlan szép réteget, ezért gondoltam a politúrra.

Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...

(#22705) aurartus válasza Armahun (#22703) üzenetére


aurartus
csendes tag

Ismertem én olyat aki megitta a denszeszt :DD .Én nem azt használnék.

Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...

(#22706) thyeby válasza aurartus (#22685) üzenetére


thyeby
őstag

Nem is tudom, nekem ez a kérdés kicsit olyan, hogy a bicajomat politúrozhatom-e?
A sellak egy igen régi felületkezelő eljárás. Szemkápráztatóan szép felületet ad, ámde igen kényest is egyben.
Ha lányból lennél, akkor azt mondanám, hogy a kérdésed olyan, mint ez:
-Varrhatok-e zippzárat a riselt csipketerítőmre?

Azt válaszolnám, hogy persze, minden további nélkül, hiszen a tiéd.

Szóval oda akartam kilyukadni, hogy szerintem nem való. Ha a politúr tetszik jobban, akkor szedd le a lakkot, és úgy menj rá a sellakkal.

Több fa van, mint asztalos!

(#22707) thyeby válasza aurartus (#22705) üzenetére


thyeby
őstag

Ja!
A hadseregben a fél század vedelte a spirituszt, amit a spirkómelegítőhöz kaptunk. Hogy elviselhetőbb legyen az íze, beleöntötték a sztár narancsba. Kicsapta a narancsot.
Egyszer megkóstoltam, hogy tudjam már, mi az? Hát már tudom. Büntetni lehetne vele. Mondjuk azzal is, hogy egy óra teszkó! Halmazati büntetés pedig, hogy megiszod a spirkót, aztán nyomás a teszkóba.

Több fa van, mint asztalos!

(#22708) aurartus válasza thyeby (#22707) üzenetére


aurartus
csendes tag

Ott mi barbont ittunk :DD

Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...

(#22709) thyeby válasza #05304832 (#22670) üzenetére


thyeby
őstag

Nem rossz választás a Kress szerintem. Én már a másodikat nyűvöm. Az elérhető jobb porszívók legolcsóbbika, ami már elég sokat tud.

"Egyébként én is attól tartok hogy mikor a zsákos elszívón cserélni fogom a zsákot, akkor még a tökömön is por lesz és taknyom nyálam egybefolyik majd..."

Igen, ha nekiesel a zsákcserének, mint kanci a kocának, akkor borítékolható, hogy úgy lesz szóról szóra, ahogyan írod. Van azonban egy bevált trükköm erre. Csere előtt hagyom leállni a motort rendesen, aztán még zsák kioldás előtt jól megrázom a porzsákot. Ezzel a porzsákra belülről megtapadt tekintélyes mennyiségű finom port belerázom a nejlonzsákba. Ekkor várok legkevesebb öt percet, hogy a por üljön is le rendesen. Mostmár kinyithatod a nejlonzsák bilincsét, és óvatosan, mint ha lovat b@sznál, kihúzod a zsákot a gép alól. Havanna ragasztóval lezárod jól, és mehet a küső körletbe. Nem azt mondom, hogy így egy csepp por se lesz, de azt igen, hogy tizedannyi sem, mint ha a fent írt procedúrát kikerülöd.

"Nekem a körfűrész porolt a legjobban"

Attól függ, milyen körfűrészt használsz. Ha van porelszíváshoz csatlakozó rajta (100-as), akkor a forgácselszívó egész hatékonyan elszívja a fűrészport. Egyes gépek felső védőburkára is lehet kötni kisebb gégecsövet, ami csatlakoztatható lent a százas tömlőhöz. Így mégtovább javul a helyzet. Igaz, ez a felső védőburok sok esetben nem is használható - pl lecek fűrészelése - meg macerás is aládugni a fát, de ha olyan sablonmunka van nagyobb adag, ahol nem különösebb kínlódás a felső burok használata, akkor érdemes azt is feltenni.

A felsőmarónak is meg lehet esetenként nagyon jól oldani az elszívását. Ezzel is ugyanaz a baj, mint a körfűrésszel: Akkor hatékony, ha alul is, felül is elszívja az ember. Ezt egy asztalba épített felsőmaróval, steller mellett tolva rá az anyagot, nagyon jól meg is lehet oldani, de amikor kézben van a marógép akkor bizony cumi a por.

És az oszlopos fúróhoz is a 100-as gégetömlőt rakom a tokmány mögé. A forgácsot így csak 60-70 %-ban szívja el, de a port szinte teljes mértékben. A kis 30-as porszívótömlőt macerásabb a fúróhegy mögé jól beállítani - igaz, a szívás léptékkel erősebb, mint forgácselszívó esetén. De a szállított levegő szerintem utóbbinál sokkal több, és a por esetében ez a nagyobb előny talán, mint a szívóerő.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#22710) mdk01 válasza aurartus (#22704) üzenetére


mdk01
addikt

Jah értem.
Akkor belül lakk kívülre meg vmi szép felület.
Ennek a polítiúrozásnak mi lenne a lényege azon túl hogy szép fényes? El akarod mondani a dobozról hogy polítúr van kívül így emelve a minőségérzetét?
Ha így van akkor oké, de ha maga a fényes felület a lényeg akkor azt más sokkal jobb felületkezelő anyagokkal is ellehet érni.
Amúgy ha a polítúrt szeretnéd használni mindenképpen akkor én beecsetelném 3x 4x vékonyan ecsettel és ha nem sikerül szépen akkor egy kicsit labdával de mondom van olyan oldat amivel ha nem is labda minőségre(mert olyanra nem lehet ecsetelni) de közel olyanra meglehet csinálni a felületet és hidd el senkit nem fog érdekelni hogy az labdás vagy ecsetelt felület. Annyival nem fogsz tudni kérni érte hogy megérje labdázni.

Nagyon sokan a szekrényeket is már csak ecsetelik, mert nagyon vékony az a réteg aki megtudja fizetni a labdás árat, mondjuk egy tálalószekrényért. Én polítúroztam és látom a különbséget de láttam egy pár olyan ecsetelt bútort ami teljesen rendben volt.

[ Szerkesztve ]

(#22712) #22145024 válasza mdk01 (#22710) üzenetére


#22145024
törölt tag

A politúrra hajazó ecsetes megoldást utólag polírozni kell?

(#22713) aurartus válasza mdk01 (#22710) üzenetére


aurartus
csendes tag

Azt hiszem meggyőztél, készítettem egy ütem tervet és a politúrozás három nappal tolna ki egy fogást.

Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...

(#22715) mdk01 válasza aurartus (#22713) üzenetére


mdk01
addikt

....és arról még nem is beszéltünk hogy eredetileg úgy tanították hogy minden egyes polítúr réteg között 3-4nap pihenő időt kell tartani. Ezt senki nem tartja már be szerintem (már 20éve sem tartották be) csak legfeljebb nagyeon spec. esetekbe.

(#22716) mdk01 válasza #22145024 (#22712) üzenetére


mdk01
addikt

Nem kötelező, ha szép az ecsetelés és nem fér bele az árba, illetve nem egy több száz éves bútorról beszélünk. Ezt a megrendelő és a felújító dönti el.
A faragott, esztergált részeket amúgy sem lehet labdázni, így azok a részek a legkülönlegesebb bútoroknál is csak ecsetelve vannak.
Egy igazi szakembernek 5-10 üveg különböző arányú politúr is be van keverve attól függően mire kell neki és melyik rétegnél.

(#22717) generatoros


generatoros
tag

politurozás. nosztalgia vagy valami olyan dolog utáni vágy amit nem lehet utánnozni. kedves mesterek! Mükedvellő , ha úgytetszik dilettánsként szeretnék hozzászólni. 63éves vagyok elhiszitek ugye hogy gyermekkoromban az igazán fényes felületek a fán azok políturozottak voltak. a mügyyanta akkor még nem volt.nem csak fényes hanem igazi sík felületek voltak ezek. láttatok zongorát 1957-ben csillogni villogni? A régi mesterek istudtak valamit. nekem nem jutott zongora, de mivel társbérletben egy nagypolgári lakásban nöttem fel bp-en , volt a wc-ben egy lehúzótartályt körbevevő fadoboz ami ha hiszítek ha nem, szeríntem politurozott volt. A zongora és a fadoboz is több mínz 100éves lenne ma már. Hosszúlére eresztem mondanivalómat , pedíg csak azt akarom elmondani hogy ezek az élmények is hozzá járultak a fa szeretetéhez. időnként látok gyönyőrüen fényezett fából készült alkotásokat,.de hol van a politur. remélem értitek holvan a szeretet.

(#22718) generatoros


generatoros
tag

Megint a felületkezelés! Arégi ídőkből, apámal 1964-ben villanyt szereltünk az anker-közben bp-en, gödrös mester műhelyében. azt kell tudni a mühelyről hogyy igen drágán a kor nagyjainak dolgoztak: sidó ferenc. balczó andrás. Stilbutor, talán kicsit több faragással mint a stilusjegyei.Volt a műhelyben egy ember aki egésznap a már majdnem kész felületeket csak csiszolta. tölgyfából készült minden, általában szekrények. hétvégeken dolgoztunk a faterral és így. beleláttam a koncepciőba. tehát hetekig csiszolták a tőlgyfáát. a mainapig eltudják adni magukat. úgytudom az őrőkösök sem hagytak fel az ősi hagyománnyal. Tudom van cnc technologia stb,de az embert nem lehet legyőzni. felteszem a kérdést : egy profimódon politurozott vagy mügyantás butorral élni jobb? perszsze csak, kinek a fényezett felület a .kedves. Azt gondolom, hogy az ősi famegmunkálási technologiáknak mindenkép adóznunk kell.

(#22719) pali923 válasza generatoros (#22717) üzenetére


pali923
tag

Talán nem baj, ha idelinkelek egy hifis fórumról egy topicot. Egy asztalos irkál ide, aki hangfalakat készít, meg más hifis készülékek famunkáit. Érdemes végiglapozni, ha másért nem, a képek miatt. Hihetetlen dolgokat tud kihozni furnérokból és a felületkezelésből. Vannak lakkozott és politúrozott munkái is, van egy kis politúr tanfolyam is.

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22720) jimy_l


jimy_l
tag

Találtam egy frankós csiszolót.
Persze csak videón.

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22721) aurartus válasza pali923 (#22719) üzenetére


aurartus
csendes tag

Hű...Még jó, hogy a gyerek már alszik, mert csúnyát mondtam mikor megláttam a képeket :C

Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...

(#22722) generatoros


generatoros
tag

miért mondsz csúnyákat ? kedves aurartus

[ Szerkesztve ]

(#22723) aurartus válasza generatoros (#22722) üzenetére


aurartus
csendes tag

Mert leesett az állam és nem találom... :)

Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...

(#22724) thyeby válasza pali923 (#22719) üzenetére


thyeby
őstag

Háát igen!

Ilyen az, amikor találkozik a tudás és az ízlés.

Több fa van, mint asztalos!

(#22725) thyeby


thyeby
őstag

Cserélt már valaki csapágyakat a felsőmaróban?

Több fa van, mint asztalos!

(#22726) Winner_hun válasza thyeby (#22725) üzenetére


Winner_hun
félisten

Persze. Gép szétszed, csapágyak kicserél, gép összerak és használ. Ha nem akarsz vele bíbelődni akkor vidd el szervízbe.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22727) #22145024 válasza jimy_l (#22720) üzenetére


#22145024
törölt tag

huh, ez egészen érdekes megoldás!
Van esetleg más anyagod is erről? Különösen a fémekre vonatkozólag, mikor dörzsivel "szálcsiszolják"

(#22728) mdk01 válasza Winner_hun (#22726) üzenetére


mdk01
addikt

Milyen felsőmaró az amiben cserélni kellett a csapágyakat? Meg mennyi idő után?

(#22729) nesa válasza thyeby (#22725) üzenetére


nesa
veterán

Nekem is aktualis lesz olyan csapagyas a kedvencem POF 400 hogy mar hasznalni se nagyon merem, csere nemnagy dolog, nekem 1 eve kezdodott akkor szetkaptam becsiroztam eddig birta, most cserelni kell most csak a pof 1200 hasznalhato.

Ellenben ugyfest a sokat dicsert 97 es makita akuim kozul egy megfogja magat adni rovidessen, eleg furcsan veszi a toltest :O

#22728) mdk01

Az en POF 400 am oldalan az van 1985 :U

[ Szerkesztve ]

(#22730) Winner_hun válasza mdk01 (#22728) üzenetére


Winner_hun
félisten

10+ éves orosz csodában:D

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#22731) jimy_l válasza thyeby (#22725) üzenetére


jimy_l
tag

Ja, a balkándekkerbe. :W

Én legutóbb szoros illesztésű porvédőset vettem, Ez jobban tömít a por ellen :C

Nem összekeverendő a szoros illesztésű csapággyal, amit hideg hegyeken használnak, mert ha az megmelegszik akkor szorul. :Y

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22732) jimy_l válasza mdk01 (#22728) üzenetére


jimy_l
tag

Lehet az bármilyen felső kategóriás gép, csapágy, és szénkefe cserélendő.

Sót kb. két hete, szénkefét kellett cserélni a nagyobbik makita szalagcsiszolóban.
Kérdezték a boltban mikor volt csapágy csere, és szénkefe csere legutóbb, Csapágy csere még nem volt, viszont ez már a harmadik garnitúra szénkefe mióta megvan a gép, feleltem.
Mondták hogy szedjem szét, és nézzek rá a csapágyakra is, mert kb. ennyit bírnak, (három szénkefecserét).
És tényleg igazuk volt, mert már a végüket járták a csapágyak. Úgyhogy cseréltem.

A gép árának csak töredéke a csapágy ára. Viszont egy rossz csapágy nemcsak teljesítmény vesztést, de leégést is okozhat.

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22733) jimy_l válasza #22145024 (#22727) üzenetére


jimy_l
tag

Sajna nincs. :F

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22734) mdk01 válasza nesa (#22729) üzenetére


mdk01
addikt

Nesa, Winner: Akkor mindent értek.:))

(#22735) mdk01 válasza jimy_l (#22732) üzenetére


mdk01
addikt

Ez teljesen egyértelmű azért is kérdeztem hogy mennyi idősek, de mindkét lehetőségre volt példa nesa és winner esetében.

(#22736) thyeby válasza Winner_hun (#22726) üzenetére


thyeby
őstag

Huhh.
Látszólag egyszerű ez a csapágycsere.
Cseréltem már pl sk a sarokcsiszolómban. Jó lett. Eddig bírták a B&D-im. 5-6 év intenzív használat után ez príma teljesítmény. Igen ám, de ott lettem meglőve, hogy kicseréltettem a csapágyakat egy szervízzel, és üt a gép (meg talán melegszik is - kb egy perc használat után ki is szedtem az asztala alól.) Most nagyon jól jött, hogy vettem a metróban tartalékgépeket, mert így tudok ma is dolgozni.

Igen ám, de hogyan tovább?
Maradjak meg a B&D-k mellett, mint eddig, és dobjam ki őket, ha csapágyasok lettek, vagy térjek át inkább valami olyan márkára, amelyikben garantált lesz a csapágycsere utáni kiegyensúlyozott futás?
Szóval így már nem tudom, melyik az olcsóbb, ill okosabb megoldás? :F

Itt van pl ez a kis Makita. Az ára jó, csak bizonytalan vagyok, mert úgy emlékszem, hogy ennek csak 3,5 cm-es lökete van. Ha meg az itteni leírást böngészve jól értelmezem akkor az 57mm. Az ára jó, szerintem a 900W is elég nekem. (érdekes, hogy most drágábban adják a piros maktek megfelelőjét, - kevesebb garanciával - mint ezt.)
Csak ki tudja, mi lesz, ha majd ezek is csapágyasak lesznek? Ugyanis elég harmatos munkát végzett ez a technoform cég, amikor az MLS 100-amat tette rendbe. Először visszakaptam úgy, hogy az addig jó fék már nem volt jó. Szóvá tettem, megcsinálták, és visszakaptam úgy, hogy fordítva rakták bele a fűrészlapot. Otthon csak meresztettem a szemem, hogy miért nem vág ez a gép, míg rájöttem erre az orbitális hibára. Szóval nem egy jó ómen. És bizonytalankodok.
Itt vannak pl ezek a kifizethető Tritonok. Csak vajon hogyan tudok én ebbe 8-as patronra szert tenni. Esztergáltatni nem akarok, mert nem hiszek benne. A másik dolog, amit nem értek - ha jól értelmezem a specifikációt, akkor 1/2" és 1/4"-os befogatása van. Nem kevés 1 Kw a 12,7-es szárhoz? És nem balesetveszélyes egy ilyen kis géppel nagy kést forgatni? Az is érdekes, hogy 6-os és 12-es patron van hozzá. Angliában nincs a 8-asnak megfelelője? 3/8" az úgy 9,5mm.

Szóval hezitában vagyok.

Több fa van, mint asztalos!

(#22737) #22145024 válasza thyeby (#22736) üzenetére


#22145024
törölt tag

Ha a fészek nem ment szét, illetve a tengely nem sérült/görbült, akkor pont úgy fog futni az új csapággyal, mint mikor először beindítottad. A csapágyat némi szerszámmal te is le tudod cserélni. Ha meg vmi spécibb verziót, netán kerámiacsapágyat teszel bele, akkor még annál is finomabban fog járni.

A 8-as szárú szerszámaidhoz miért nem jó a szűkítőgyűrű?

mdk01:
Bocs, benéztem. Azt gondoltam, hogy "sima", ecsettel felhordott lakkal is el lehet érni egy alap polítúr szinet :B

[ Szerkesztve ]

(#22738) yooccoo válasza thyeby (#22736) üzenetére


yooccoo
aktív tag

12,7/8-as hasított hüvelyt raksz bele és már használhatod is

(#22739) thyeby válasza #22145024 (#22737) üzenetére


thyeby
őstag

"akkor pont úgy fog futni az új csapággyal, mint mikor először beindítottad."

Ezt mindeddig magam is így gondoltam, de hát a gyakorlat mást mutat.
Beadtam a szervizbe, visszakaptam, ordítóan üt. Mint egy ilyen budgetféle occóság. Merem állítani, hogy nem a szervizes vezetett meg, mert nagyon jó nexusban, szinte baráti viszonyban vagyunk. Azt gondolom, hogy csak a csapágy lehet a hunyó, mert más micsoda?
Nem néztem én meg jobban semmit ezen a gépen, sajnálom az időmet ilyesmire. Kiszedtem az asztalból, kidobtam. Mégcsak el se akarom adni bagóért, mert érzem, hogy az egy zsivány üzlet lenne.

Ezekről a kerámiacsapágyakról még sose hallottam. Mondanál róluk többet? Élettartam, ár, beszerezhetőség, méretválaszték? Mi a lelke?

Több fa van, mint asztalos!

(#22740) thyeby válasza yooccoo (#22738) üzenetére


thyeby
őstag

De jó, hogy itt vagy!

És korrekt lesz vajon ez az adafter? Nagyon sokat marok. Ha üt, szétrázza az agyamat. Nálatok beszerezhetős?

És ami jobban érdekel:
Vadászok most marógépekre. Meg kellene találnom azt a típust, amivel kiváltom lassan ezeket a sokat szolgált B&D-ket. Nektek milyen kínálatotok van kb 1Kw-os, 8-as patronú olcsóbb, de jó gépekből? Nekem jó volt a B&D. Nem ütött, csak hangos volt, de nagyon sokat ment. De így, hogy nem lehet benne csapágyat cserélni, úgy érzem, nem buli mégsem. Karácsony magasságában vásárolgattam a Metro-ban őket, mert akkor leárazták 20 ezerre. Most a lentebb linkelt Makita RP0900 az egyik esélyes jelölt, vagy a Triton Angliából.
Tehát ilyesmik között böngészek. Mutattatok nekem tavaly Freud-ot 70 körül. Nagyot, erőset, okosat, szépet. Van ennek kistesója? Mennyiért? Mennyire szervizelhető, mik a paraméterei?
Vagy három gépet gondolok venni valamikor nyár folyamán, vagy meg most a Makitát.

Ne öld magad, hogy utána loholsz, csak ha van épp a polcon! Csak tájékozódok. Meghát jó lenne előbb egy kis tőkét felhalmozni.

Több fa van, mint asztalos!

(#22741) #22145024 válasza thyeby (#22740) üzenetére


#22145024
törölt tag

reducer collet az angol neve (germánul nem tudom)
Ha teheted, érdemes a peremeset venni, mert az könyebben ki tudod venni az asztalba épített lévő gépből

Egyébként sima hasítottat vettem már a kisvakondban, csak rá kell szánni az időt, mert nekik is keresgélni kell több márka közt.

Kerámiacsapágy:
Felhívod bármelyik (pesti) nagyobb csapágyboltot és megmondják az árát. A járatosabbak néha vannak raktáron is. A sűrűbben alkalmazott darabok ugyanúgy vannak sortimentben, mint a már megszokott golyós csapágyaknál.
Alapesetben csak a golyók vannak kerámiából. Már az is nagy előrelépés. Sokkal precízebben fut(hat) és lényegesen jobban tűri a nagy sebességet.
Amit nem szeret, az a pofánvágás, de ez is inkább CNC-knél fordul elő, amikor kajakra nekimennek gyorselőtolással az anyagnak. Ezt kézzel elég nehéz előidézni.

[ Szerkesztve ]

(#22742) Bokrász válasza thyeby (#22739) üzenetére


Bokrász
csendes tag

Beadtam a szervizbe, visszakaptam, ordítóan üt.

Erről eszembe jútott az az eset amikor összeraktam az első gyalugépemet. Orosz piacról vettem a gyalugép tengelyt.Beszereltem, elinditottam de annyira remegett, hogy nem lehetett vele dolgozni. Kicseréltem a két olcsó csapágyat két lengősre és jó lett.

[ Szerkesztve ]

(#22743) pali923 válasza #22145024 (#22741) üzenetére


pali923
tag

Germánul: Spannzange. Még jobb úgy, hogy Fräser Spannzange.
Mert az ígéret szép szó, de a Landwirtschaftsausstellung még szebb! :)

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22744) aurartus


aurartus
csendes tag

Thyeby! Milyen ragasztót használsz a gyerekjátékokhoz? Van esetleg formaldehid kibocsátási előírás pl:E1 vagy itt csak nulla lehet?Rétegelt lemez miatt kérdem.

Főnök! Már háromszor vágtam,mégis rövid...

(#22745) jimy_l válasza thyeby (#22736) üzenetére


jimy_l
tag

Jut eszembe, egy csapágylehúzó azért nem árt.

Ha szavazással, bármit ellehetne dönteni. Már betiltották volna.

(#22746) #22145024 válasza pali923 (#22743) üzenetére


#22145024
törölt tag

Úgy tudom, a spannzange az maga a patron, ami a legtöbb esetben kúpos. Ez a reducer meg kivűl-belűl hengeres és a patronba megy bele, ha szükséges. :F

(#22747) pali923 válasza #22145024 (#22746) üzenetére


pali923
tag

Biztosan igazad van, annyira én sem vagyok járatos a germán nyelv szépségeiben, már ha van neki olyan. :)
Bár szerintem megoldható a probléma megfelelő patronnal is, meg ezt is Spannzange-nak hívják, és választani lehet méretet is. Vagy itt vannak ezek. Ha egyről beszélünk egyáltalán :)

A helyzet reménytelen, de nem komoly.

(#22748) yooccoo válasza pali923 (#22747) üzenetére


yooccoo
aktív tag

hiába hívják Spannzange-nak, ha egyszer kúpos a szerencsétlen :DDD

[ Szerkesztve ]

(#22749) yooccoo válasza thyeby (#22740) üzenetére


yooccoo
aktív tag

itt a kép róla
több száz darabot eladtam már és soha semmilyen probléma nem volt
miért is lenne? H7-es tűréssel készül :K

[ Szerkesztve ]

(#22750) yooccoo válasza thyeby (#22740) üzenetére


yooccoo
aktív tag

nekünk benn csak a korábban is itt lévő freud van
maktek-et tudok 28e körül

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.