Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#50966) junkpod válasza blakey (#50964) üzenetére


junkpod
nagyúr

:) vicces ez a drága vs olcsó lejátszó tulajdonosok között :)

- Out of the box gyakorlatilag használhatatlan,
Nem igaz. Van olyan eszköz ami out of the box is használható, androiddal is. Ugye az nem számít az out of the box ellentétének, hogy feltelepítek android alá egy szoftvert (Vidon.Me, hivatalos KODI)? Hiszen ez alapfunkciója az androidnak, hogy szoftvert telepítesz.

- nagyon könnyű, ezáltal a kábelek is lehúzhatják a polcról
Hát hallod ez aztán kifogás, csavarozd rá a polcra, vagy ragaszd rá. Ez már annyira kekeckedés, hogy el sem hiszem, hogy leírtad.

- egyszemélyes médialejátszónak alkalmatlan
Még nem hallottam ezt a kifejezést, hogy egyszemélyes médialejátszó. Nem tudom mit jelent és szerintem más sem. De önmagában képes lejátszani akár belső memóriából, akár csatolt USB eszközről bármilyen filmet.

- ahhoz, hogy elfogadható médialejátszóként működjön "mókolni" kell
Szerintem nem kell töbet mókolni, mint egy "out-of-the-box-drágalejátszó" fw frissítése. (ugye minden lejátszót először fw frissíteni kell miután bekapcsolod). Itt is ezt kell (SD-re felmásolod, vagy ha jobban tetszik felmókolod a LibreElec fw-t és újraindítod a lejátszót).

- nem tökéletese a LibreELEC alatt sem
Minden SW-nek vannak bug-jai, még a többszázezres eszközök is lefagyhatnak. Bár nem tudom mire gondolsz, a 3D full frame kivételével nem ismerek "tökéletlenséget" (nem bug-ot).

- kétséges, hogy meddig lesz támogatott LibreELEC szinten
Kétséges, hogy bármelyik piacon lévő akárhány forintos lejátszó, meddig kap frissítéseket. Erre sehol semmilyen garanciát nem kapsz.

A többit hagyjuk, mert szimpla kötözködés a nagypapás vonallal együtt.

Azt kellene megérteni, hogy ha bárki itt lejátszó vételre kér tanácsot akkor (úgy mint más topikokban, pl HM erősítők) azt kellene megkérdezni, hogy milyen megjelenítővel, milyen erősítővel rendelkezik és milyen felhasználói szokásai vannak. Aztán ha véletlen 3D full-frame igénye ébred a juzernek, akkor bátran javasold a HiMedia lejátszókat, de ha nincs ilyen akkor a legolcsóbb, bizonyítottan működő S905 jelenleg a legjobb javaslat. Ezek tények, nem "nagypapás" beszólások.

Box's don't touch!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.