Hirdetés

2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:10:55

LOGOUT.hu

Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20801) FerNandor


FerNandor
őstag

Sziasztok.
Opera minin nem tudok xda-ra bejelentkezni. Beirok mindent, rányomok és elkezd tölteni, de visszadob, nem történik semmi. Most itt pl 2x kellett rányomnom az "új" hozzászólásra, mert egyszer ugyanígy visszadobott.
Miért van ez?

"A shark could swim faster than me, but I could probably run faster than a shark. So in a triathlon, it would all come down to who is the better cyclist."

(#20802) air válasza FerNandor (#20801) üzenetére


air
nagyúr

Talán mert az Opera Mini nem böngésző. Bár ettől függetlenül működnie kellene. De xda-nak van saját alkalmazása, próbáld ki azt!
Szerintem sokkal jobb, mint böngészőből olvasni.

Egyébként az ilyen jellegű kérdést legközelebb az Android alkalmazások topikba tedd fel, mert ez nem szakmai probléma!

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#20803) AtHoS válasza Viktor0610 (#20797) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Akkor lehet én vagyok vérprofi, mert nálam működik ;]

Legfrissebb AirDroid telepít, majd AirDroid elindít a telón, itt válaszd a Fájlok ikont, ezen belül a Külső SD -re nyomj, ahol be is dob egy infó ablakot - itt értelemszerűen ne lépj ki, hanem menj tovább, - majd jelöld ki a külső SD-t és alul erősítsd meg a kijelölést.

Pontosan így megy a többi fájlkezelő esetén is a külső SD "megmutatása"

Ezt követően lehet pakolni oda ahová akarsz

read-only mode on the forum

(#20804) Viktor0610 válasza AtHoS (#20803) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Sejtettem, hogy ez a megoldás...
... de nálam nincs lehetőség a külső SD helyét megadni (mint a többi programnál, fájlkezelőnél) :D

LG G4, 5.1

Samsung Galaxy A54

(#20805) AtHoS válasza Viktor0610 (#20804) üzenetére


AtHoS
nagyúr

Mondjuk ennyire nem vágom a témát, LG G4-nél miért nem kéri az SD kártya kijelölését :B

read-only mode on the forum

(#20806) atala válasza Viktor0610 (#20794) üzenetére


atala
addikt

Köszi! Ahogy elnézem, típus függő, van amelyiknél ez sem megy root nélkül. Lehet, hogy maradok a Titanium Backup-nál

(#20807) Keeperv85 válasza #79335424 (#20792) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Én eddig is értettem, amit mondasz, de még mindig nem értek egyet. Attól mert a szoftverlejfeztő nem írja be a kódba a mentést,semmit sem kell kényszeríteni. Egyszerűen megoldható a probléma: megkéred rá és vagy megteszi, vagy megpróbál lerázni és hárít. Na most az utóbbi számíthat rá, hogy mivel a kínálata az én igényeim nem fedi le,másik megoldást fogok az övé helyett keresni. Nem kényszeríthetem sem én, sem a Google, ellenben a bunkósága elég hozzá, hogy indokolt esetben ne vegyek tőle alkalmazást...

Pro tipp: Windowson több millió alkalmazás nem ment semmit működés közben... ;) Tehát a Windows rossz, az M$ meg hülye...

(#20808) t.kristof válasza Keeperv85 (#20807) üzenetére


t.kristof
senior tag

Sziasztok!
Sony z1 compact telefonom van ami gariba fog menni kedden. Elvileg frissítik az androidot is rajta, ezért tudnátok ajánlani egy backup programot amivel mindent (vagy elég sok mindent) le tudnék menteni a telóról? Illetve rootolva van a telefon, ezt tudnám törölni valahogyan?

Előre is köszönöm!

Az élet sz*r játék, de k**va jó a grafikája...

(#20809) atosan válasza t.kristof (#20808) üzenetére


atosan
addikt

Szia,
Itt nincs ötletük?

Maine coon

(#20810) #79335424 válasza Keeperv85 (#20807) üzenetére


#79335424
törölt tag

Én a user szempontjából nézem a szitut. Szó sincs kényszerről. A fejlesztő azt csinál az alkalmazásával, amit akar. De vagy beleteszi a mentés lehetőségét, vagy nem kerülhet a Play -re. Én nem tudok ilyen szabályt hozni. A Google viszont megtehette volna. Én, a user, a Play -t használom, meg, úgy általában a Gapps -t. Fizettem érte, majd külön, az alkalmazásokért is, amiből szintén részesedik a Google. Sztem elvárhatok némi odafigyelést, az igényeim szem előtt tartását és, mint ahogy itt is rendszeresen olvasható, az igény megvan. Nem élek mesevilágban, pontosan tudom, hogy a Google nagy ívben sz...ik az ilyen igényekre. De, legalább ne állítsuk be úgy, mintha nem tehetne semmit! A Youtube -os letöltés példája nagyon jól mutatja a lehetőségeit és a hozzáállását.

(#20811) ksanc válasza #79335424 (#20810) üzenetére


ksanc
őstag

Figyelem ezt a vitát egy ideje, de szerintem nem nagyon van értelme vitázni.

Miről is van szó, ahogy én tudom?
Alapesetben nincs szükség külön mentésre, mivel az alkalmazás minden adatát, egy játéknál pl. az aktuális állást a data/data/sajátmappájába ment el. Ha jól látom, az a vita tárgya, hogy mi a francért nem határozhatja meg az user, hogy hova és mikor mentsen el pl. egy játékállást, mert a /data alapesetben nem is olvasható, nemhogy ide visszarakhassak egy mentést. Ami ugye probléma, ha valamiért FR kell vagy készüléket cserélek és nem szeretném újrakezdeni a játékot. Mert hivatalosan csak a komplett userdata-t lehet menteni/visszatölteni, ami nem egy jó dolog.
Na a FR vagy a készülékcsere normál esetben nem túl gyakori dolog. Nem éri meg a macerát a mentéssel szarakodni a fejlesztő szempontjából. A /data az MINDIG, MINDEN készüléken működik. Ellentétben más módszerekkel. Akkor meg az lenne baj, hogy x telefonon működik, y-on meg nem.

Kár azon vitatkozni, hogy ez miért igy van. Nem véletlenül alakult igy és ha belegondolsz, egy olyan látszólag baromi egyszerű dolog, mint a egy nyamvadt állásmentés és visszatöltés nem is olyan egyszerű. Az SD kártyát én kihagynám ebből is és mindenből, kizárólag arra lett kitalálva, akárhogy is szereti mindenki elfelejteni, hogy olyan adatokat tároljon rajta az user, mint a fényképei, zenéi, stb., pont. Ennyi. Lehet mókolni meg gányolni, de NEM másra lett kitalálva. Ha nem tetszik, venni kell egy nagyobb tárhellyel rendelkező eszközt vagy platformot váltani. Persze egyszerűbb a kis keret miatt a rendszert szidni.

Mellesleg te tudod, hogyan oldd meg ezt a mentés dolgot, akkor meg minek ez a felhajtás? Tanulja meg Pistike is, ha nagyon kell neki. A tudás hatalom, ennyi.

A Youtube-ot ne keverjük ide, ott szerzői jogvédelem van ugye a háttérben, ehhez a szituhoz nem sok köze van.

Szerintem :)

[ Szerkesztve ]

(#20812) #79335424 válasza ksanc (#20811) üzenetére


#79335424
törölt tag

Általában írtam a problémáról. Ha csak a saját szempontjaimat nézem, akkor pont le..om a játékállást, mivel egyáltalán nem vagyok gamer. Igazából a FR sem gyakori. A készülékcserebere viszont igen, még ha nem is a sajátjaimról van szó. A Titanium nem "tiszta" módszer. Ezért most úgy csinálom, hogy külön-külön mentem ezeknek a beállításait: Apex, Dolphin, Firefox, Elixír2, E-Robot, Foldersync, Gravitybox és még egy pár. Van, amelyikben megadható a mentés helye, de pl. a Dolphin ragaszkodik a saját mentés mappájához. Szóval, mentés után, ezeket még össze kell terelni és utána kimásolni. Majd, ugyanez vissza. Arra gondoltam, hogy lehetne egy rendszerüzenet, amire minden alkalmazásnak mentenie kell, méghozzá egy adott könyvtárba. Sztem ez egy tök egyszerű dolog lenne és nem hiszem, hogy sérülne bármelyik alkalmazás "egyénisége". Csak a mentés/visszaállítás válna sokkal egyszerűbbé.

[ Szerkesztve ]

(#20813) Keeperv85 válasza #79335424 (#20812) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Visszatértünk arra a dologra, hogy ha nem tojna az adott fejlesztő arra, hogya szabvány API-t használja, akkor lenne lehetőséged már menteni és visszaállítani is. Ellenben ha magasról tesz rá, akkor lehet akármilyen szigor. Mégis a Google hogy nézze meg mit tud a program? Egyesével fejtse vissza mind a 10 milliót? Vagy hogy képzelted el ezt?

(#20814) #79335424 válasza Keeperv85 (#20813) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ez nem túl bonyolult és nem kell hozzá semmilyen kódvisszafejtés. A mentésmappa mondjuk a felhasználói táron, az Android/data/save/alkalmazásneve/. A rendszerbeállításokban rá kell nyomni az "alkalmazások beállításainak helyi mentése" opcióra és megnézni, hogy van -e mentés.

beg:
Bocs, a Youtube lemaradt! Ha a szerzői jogok védelme volt az ok, akkor miért nem az összes videómegosztóról letöltés lett a kritérium? Miért csak a Youtube -ról? Ez egyszerű üzleti érdekből történt, a szerzői jogok védelme csak ürügy volt.

(#20815) Keeperv85 válasza #79335424 (#20814) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

"A rendszerbeállításokban rá kell nyomni az "alkalmazások beállításainak helyi mentése" opcióra és megnézni, hogy van -e mentés."

...és ezt a Google egyesével csinálja meg, minden alkalmazás, minden egyes verziójában? Te sem gondolod komolyan... :W

(#20816) #79335424 válasza Keeperv85 (#20815) üzenetére


#79335424
törölt tag

Azt hogy ellenőrzi, hogy egy alkalmazás hozzányúl -e a SELinuxhoz, tud -e letölteni a Youtube -ról, vagy rendeltetésszerűen használ -e minden API -t? Tán végignézi minden alkalmazás, minden verzióját?
Szerintem ebben az esetben nincs túl sok dolga. Elég a felhasználói visszajelzéseket figyelni. Hamar kiderülne, ha valamelyiknél nem működik a mentés.

(#20817) Keeperv85 válasza #79335424 (#20816) üzenetére


Keeperv85
nagyúr

Ha jelentik az app.ot, akkor megint témánál vagyunk: szűrni kell jogos-e a bejelentés és van-e alapja. Ilyen pedig elvileg már létezik is, szóval nincs probléma elvi síkon. Az API és egyéb sértéseket pedig nyilván logolják. Az viszont még mindig nem kritérium egy programban, hogy mentsen, csupán lehetőség. Sőt... van, aminek kell olyan funkció,hogy pont NE mentsen. Inkognitó lapos böngészés és társai... Ha pedig valamit ki lehet kapcsolni, akkor nem köztelezhető és a kötelezésnek nincs is semmi értelme, mert max. a fejlesztők nem készítenek Androidra legközelebb alkalmazást, az meg nagyobb cumi, mint pár dühös használó...

(#20818) #79335424 válasza Keeperv85 (#20817) üzenetére


#79335424
törölt tag

Az inkognító lapos böngészés a user érdeke és nincs mit menteni rajta, mert legfeljebb a funkció aktív/inaktív állapota tartozik egy alkalmazás beállításaihoz, a böngészési előzmények egy külön opció. Ezt is lehetne a user -re bízni. Ha akarja, akkor menti. Nem az a gond, ha egyszer be kell állítani, hogy mit mentsen.
Tudom, hogy a mentés nem kritérium, de ne kanyarodjunk vissza megint az elejére! Pont ezzel kezdtem, hogy sztem ez hiba, mert annak kéne lennie és már azt is vázoltam, hogy hogyan működhetne a gyakorlatban. Lásd be, hogy működőképes lenne, ha a Google -nek ez érdekében állna! A kérdés az, hogy miért nem áll érdekében, ha a felhasználóknak igen. A válasz egyszerű. Mert a Google egy profitorientált cég és ez az egész Android -story a bízniszről és nem a felhasználókról szól.

(#20819) ksanc válasza #79335424 (#20818) üzenetére


ksanc
őstag

Offtopik, avagy hogyan jussunk A-ból a látszólag A-hoz semmi köze B-be :)
Nem igazán hemzsegnek a fórumok és egyéb helyek attól, hogy miért nem lehet így menteni... Tehát az átlagfelhasználó pont leszarja. Vagyis a probléma nem lézezik.
Nekem is lenne pár ötletem, de nézzük fordítva: ha egy rinyára 10000 elégedett user jut akkor leszarom az 1 rinyálót.
Egyébként érdekes szidni egy pénzen alapuló gazdaságban és társadalomban bárkit is a pénzorientáltság miatt, pláne egy sikeres céget. Hacsak nem az irigység beszél belőled. :)
Próbáld meg a másik fél szemszögéből nézni. Vagy legyél jogtulajdonos, tedd elérhetővé munkád gyümölcsét 3 sör áráért és csodálkozz, hogy így sem jön be egy büdös fillér sem, de vadidegenek bezzeg kaszálnak. Rajtad. De téged ez nem érdekel, annyira jó látni a boldog mosolyt az emberek arcán. Te meg úgyis a mellékállásban éjszaka végzett árufeltöltésből élsz. Vagy csak sziplán a levegőből.
De leginkább rajta, csinálj egy olyan céget, ami az elgondolásaid alapján működik. Csak ne felejtsd el figyelembe venni a rajtad kívülálló körülményeket, az emberi ostobaságot, rosszindulatot és azt, hogy az emberek nem egyformák, pláne nem olyanok, mint te. Valószínűleg 3 másodperc alatt csődbe vinnéd a céget és vakarnád a fejed, mit szúrtál el, mikor olyan szuperul kitaláltad az egészet, hát hogy lehetnek ilyen hülyék az emberek, hogy nem látják, hogy te a kánaánt hoztad el nekik? :)
A demokráciának az előnye-hátránya ugyanaz: széles határok között mindenki azt csinál, amit akar, illetve amire képes.
Megvédhetsz mindenkit a saját hülyeségétől, csak annak ára van. És a rendszert, amiben ez megvalósítható, úgy hívják, hogy diktatúra :)

(#20820) air válasza ksanc (#20819) üzenetére


air
nagyúr

Azt nem igazán tudod mérni, hogy hány elégedett júzer jut egy rinyálóra, mert az elégedett júzer nem írogat fórumokba.
De készülékek saját topikjában és az Android alkalmazások topikba szinte napi rendszerességgel jön elő a kérdés, hogy hogyan lehet menteni a játékállásokat és egyéb adatokat, beszállításokat a készülékről, csere vagy szervizelés okán. A legtöbb esetben persze root nélküli megoldást szeretnének.
Most erre lehet mondani - én is szoktam - hogy ott a Helium, de bevallom őszintén még nem találkoztam olyan emberrel, akinek a Heliumos mentést-visszaállítás tökéletesen sikerült volna.
Pesze a felhasználok véleményét mindenki (Google, fejlesztők, kiadók stb.) leszarhatja, de arról te is megfeledkezel, hogy a fogyasztói társadalom alapját a fogyasztó adja.
És azt az alapigazságot is elfelejted, hogy egy elégedett vevő 3 másikat hoz, de 1 elégedetlen 10 potenciális vevőt visz.
Az te ilyen elven működő bizniced sem lesz sikeres, elhiheted.
Sok sikert a leszaráshoz!

[ Szerkesztve ]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#20821) #79335424 válasza ksanc (#20819) üzenetére


#79335424
törölt tag

Air leírta, amit válaszoltam volna.

(#20822) aprokaroka87 válasza #79335424 (#20821) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

az a gond,hogy sok app eleve nem titkositja a bizalmas adatokat a data/data részben...ezért lementéskor érdemes a lementő appnak azt is figyelembe vennie.
különösen a .db fájlok tartalmaznak kényes infót adott esetben.

(#20823) #79335424 válasza aprokaroka87 (#20822) üzenetére


#79335424
törölt tag

Nincs semmilyen app, aminek ezt figyelembe kéne vennie. Csak egy rendszerüzenet, amire maguk az alkalmazások végzik el a mentést. De, ettől még lehet a mentés titkosított, olvasása jelszóhoz kötött, stb.

(#20824) aprokaroka87 válasza #79335424 (#20823) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

de valamilyen titkositás kell,gondolom te sem szeretnéd hogy mások is lássák amit egy .db fájl tartalmaz...pl kinek és mit írtál egy üzenetküldő appban...ami sok sok esetben benne van a .db fájlokban.
és azt mondanom sem kell hogy pl létezik sq lite editor app telefonra is...és az átírt érték jelenik meg pl a facebook messengerben,ha te vagy valaki átírja az értéket a szerkesztőben...namost képzeld el ha valaki hozzáfér a biztonsági mentésedhez...

(#20825) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

akinek android 4.4 vagy az feleti oprendszere van és szüksége van képernyő rögzitésre az olvassa el ezt

www.greenbot.com/article/2158781/how-to-use-native-screen-recording-in-android-4-4-with-and-without-root.html

(#20826) atala válasza t.kristof (#20808) üzenetére


atala
addikt

Titanium Backup

(#20827) kurion


kurion
senior tag

Android 5.1.1-ben hol találom meg az audio file-t, mert szeretném módosítani kcisit ohgy hangosabban szoljon, esetleg ha valaki tudja mely értékeket kell módosítani azt is megkösszénném :)

"Csinálni jobb mint beszélni róla" - Magic Gladiator

(#20828) #79335424 válasza aprokaroka87 (#20824) üzenetére


#79335424
törölt tag

Mi vagyok én? Titkosügynök? Sztem maradjunk a realitásoknál!
1. Aki lenyúlja a telómat, annak nem az adataim kellenek.
2. Egyetlen üzenettel tudom törölni a tartalmat, vagy szervert indíttathatok távoli vezérléshez.
3. Ahhoz, hogy hozzáférjen, előbb a pinkóddal kell megküzdenie, amiből a második hibás próbálkozásra a teló képet készít az előlapi kamerával és küldi a helyadatokkal együtt.
4. Akit ezek az akadályok nem gátolnak meg, az a mentés nélkül, a telón is hozzáfér a titkosítatlan adatokhoz.

(#20829) aprokaroka87 válasza #79335424 (#20828) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

fájlkezelő...és már cseszheted is :)

(#20830) air válasza #79335424 (#20821) üzenetére


air
nagyúr

Viszont már tudom, hogy ezentúl mit fogunk válaszolni, ha valaki mentési megoldást keres.
"Kérd meg a fejlesztőt!" ;]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

(#20831) #79335424 válasza aprokaroka87 (#20829) üzenetére


#79335424
törölt tag

Ennél azért egy kicsit több kell. Milyen fájlkezelő az, ami csak úgy átugorja a lockot? Az adb alapértelmezésben ki van kapcsolva. Azt is üzenettel lehet aktiválni. Persze, CWM -ből megoldható, de azzal, mint írtam, a telón is hozzáférnek ezekhez az adatokhoz. De a lényeg sztem a belépési infók lennének. A Google cuccok alapértelmezetten titkosítottan vannak tárolva, FB -ot nem ismerem, mert nincs telepítve a kliens, a böngészős belépéseimet pedig a LastPass intézi. Annak a kliense pedig szintén titkosítottan tárol.

(#20832) aprokaroka87 válasza #79335424 (#20831) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

te most a pattern lockra gondolsz vagy a sim lock ra?
sim lock egy másik sim kártyával kijátsztható.
A pattern lock meg recovery-ből törölhető ugyebár.
Helyadatokat csak aktiv internet kapcsolattal tud elküldeni.
Aki ért hozzá...az megoldja
És a mentések sem a data partición vannak,igy FR után is ott maradnak a mentések.

Persze ezt csak a hozzáértők tudják

(#20833) #79335424 válasza aprokaroka87 (#20832) üzenetére


#79335424
törölt tag

Persze, hogy a pattern lock. De legfeljebb a gyárit tudod törölni a gyári recovery -ből, az enyémet biztos nem. De jó lenne, ha eldöntenéd, hogy tulképp miről diskuráljunk! Egy mentésfájl biztonságából indultunk és most ott tartunk, hogy miként lehet bejutni hátulról egy Androidos telóba. Be lehet. De, ha már bejut, akkor az ott, titkosítatlanul tárolt adatokhoz is hozzáfér. Akkor nem mindegy, hogy azoknak a mentései titkosítottak, vagy sem?

(#20834) aprokaroka87 válasza #79335424 (#20833) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

hát ha bejut akkor legalább azok az adatok legyenek titkositva amik kényesek.

ráadásul a mentések épp nem az aktuális adatokat tartalmazzák...és lehet hogy épp a mentésben vannak azok az adatok.

[ Szerkesztve ]

(#20835) #79335424 válasza aprokaroka87 (#20834) üzenetére


#79335424
törölt tag

"hát ha bejut akkor legalább azok az adatok legyenek titkositva amik kényesek."

Ezen semmilyen mentés sem tud változtatni. Ez ügyben az adott alkalmazás fejlesztőjénél reklamálj! Vagy, beszélgethetünk arról is, hogy ezeknek a titkosítottan tárolása miért nem kötelező alapértelmezetten.

(#20836) aprokaroka87 válasza #79335424 (#20835) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

jó hát igen..pl ilyen a facebook messenger app vagy pl az aosp üzenetküldő app is.

(#20837) Ádyka válasza Keeperv85 (#20788) üzenetére


Ádyka
őstag

Köszi, de ezt az útvonalat hogy tudom láthatóvá tenni? "sytem/media/notifications/"
Filekezelőben, és s gépre csatlakoztatva is csak a "telefon tárhely" látható.

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#20838) cappa72 válasza Ádyka (#20837) üzenetére


cappa72
nagyúr

Vagy adb-n keresztül, vagy X-plore, vagy ES explorer, vagy Root explorer programok segítségével eléred a rendszerpartíciót.
De root nélkül nem fogod tudni módosítani.
Módosítás előtt komplett rendszermentés legyen (CWM, TWPR vagy egyéb mod recovery-s mentés elegendő).

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#20839) #79335424 válasza Ádyka (#20837) üzenetére


#79335424
törölt tag

Root nélkül, alternatív megoldásként, automatizálóval megteheted, hogy akkuszintekhez hanglejátszást rendelsz. Akár TTS -sel kimondathatod az akkuszint százalékos értékét, megadott határértékeknél.

(#20840) Freeman007 válasza Mr Dini (#20488) üzenetére


Freeman007
aktív tag

Meglehetősen későn reagálok erre a hsz-re, de van valami megoldás, hogy a CWM recovery-t véglegesre lehessen feltenni? A terminal emulátort írtad, de azzal nem boldogultam, igaz nem is nyomkodtam sokat.

Előzmények: 1. link 2. link

"A mai ember azon a pénzen, amellyel nem rendelkezik, megvesz egy sor olyan dolgot, amire nincs szüksége, hogy iriggyé tegyen vele olyan embereket, akiket nem szeret."

(#20841) Mr Dini válasza Freeman007 (#20840) üzenetére


Mr Dini
addikt
LOGOUT blog

Szia!

Most kitaláltam egy jobb megoldást. Régen írtam egy flashable zipet recovery cserére. Ebbe csak bele kell rakni a recovery.img-det és felflahelni.

Megcsinálom és elküldöm, ha érdekel a dolog és ha megvan nekem a recovery.img-d.

Ezzel a CWM felülírja a recoveryt. :DDD

Hogy hívják az éhes horgászt? Gyere Pista, kész a kaja!

(#20842) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

üdv!eggyik ismerösöm navon mizu tipusú telefonján a gyári launcher ami egyébként a "samsung touchwiz kezdő" nevet viseli.
nagyon zabálja a ramot...a kérdés az az hogy ha feltelepitem rá pl a nova launchert,akkor azt a touchwiz kezdőt letiltja...ugyanis időnként leáll ez a touchwiz kezdő.
Tudom kinai förmedvény....

(#20843) Quasi_modo válasza aprokaroka87 (#20842) üzenetére


Quasi_modo
nagyúr

Amíg a Nova megy addig a többi fent lévő launcher pihen.
Normál esetben így kel lennie.

valami

(#20844) elfelejtette válasza Quasi_modo (#20843) üzenetére


elfelejtette
veterán

Valamelyik régebbi telefonomon volt egy 360launcher nevű förmedvény, felraktam a Holo-t, de amíg nem fagyasztottam a TiBi-vel, addig a GSmartBattery szerint kb. 10%-ban benne volt az aksi merülésben...

"Nagyon jó dolog fontosnak lenni, de még fontosabb dolog jónak lenni."

(#20845) #79335424 válasza elfelejtette (#20844) üzenetére


#79335424
törölt tag

Néha előfordulnak ilyenek. Nálam néhány, párhuzamosan üzemelő widget kavart be. Mivel csak az Apexet használom, ezért a gyárit lepucoltam. Így már nem volt gond.

(#20846) aprokaroka87 válasza elfelejtette (#20844) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

hát itt ugyebár a system-en van ez a Touchwiz kezdő...rootolni nem tudom.
Az egész készülék szenved...
De már a Touchwiz kezdő is elárul mindet.

(#20847) cappa72 válasza aprokaroka87 (#20846) üzenetére


cappa72
nagyúr

Miért nem tudod root-olni?
Amugy a navon eloszeretettel hasznal mtk alapot, es talan meg a bootloadercsem zart. Mentes utan szinte csak par perc a cwm, a root, onnantol meg mar szabad az ut.

Selenia 5w-40 motorolaj eladó! Na meg 4db Ford Kuga TPMS szenzor, 12k-ért

(#20848) aprokaroka87 válasza cappa72 (#20847) üzenetére


aprokaroka87
nagyúr

framarootal nem sikerült.
Android 4.4 van rajta
amúgy mtk mt6572 chipset van benne...de majd megnézem van-e frisebb framarot...mert nekem még egy régebbi lehet

de annyira nem fontos igazábol...mert hamarosan vesz másikat

[ Szerkesztve ]

(#20849) aprokaroka87


aprokaroka87
nagyúr

most komolyan...ettől nem fogod nyomkodni?! :)

m.hvg.hu/tudomany/20150825_munka_tanulas_fokuszalas_focuson_app

(#20850) air válasza aprokaroka87 (#20849) üzenetére


air
nagyúr

Szánalmas. :W
Még mindig várom a "lélegeztető" appot, amit percenként 15-20-szor bemondja, hogy "belélegez - kifúj". ;]

Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló

Útvonal

Fórumok  »  Okostelefonok  »  Android szakmai topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.