Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
imiadmin
őstag
Bakker... meg-root-oltam a telót..
-
imiadmin
őstag
válasz imiadmin #702 üzenetére
Jelentem, az Acatel 918D-n működik az installát cuccok áthelyezése SD-re!
minden (pl.: widget, iGO, stb) "átrakható" az SD-re úgy, hogy a Link2sd (ehhez kell a root) átmásolja a progikat az SD-re és egy linket készít a belső NAND-on... így a progi már nem a belső tárhelyet foglalja..
[ Szerkesztve ]
-
imiadmin
őstag
lehetni lehet, de sajna a progik -hiába rakod át őket SDre- egy része mindig marad a beső tárhelyen és szép lassan beteíti... lehet, hogy azt látod, hogy van még 20mega szabad, de már nem enged se letöteni se telepíteni semmit...
Én már elértem azt a pontot...ha valakit érdekel a 918D root-olása, leírom a lépéseket...
[ Szerkesztve ]
-
imiadmin
őstag
válasz szabekala #709 üzenetére
Szóval, sikerült root-olni az Acatel 918D telót az alábbi módon:
1. A progi ami kell: SuperOneClickv2.3.3-ShortFuse.zip
2. kitömörítés valahova: pl.: C:\SuperOneClickv2.3.3-ShortFuse\
3. telót debug módba kell kapcsolni: beállítások -> alkalmazások -> Alkamazásfejlesztés -> USB hibakeresés (ide pipa)
4. usb csatakoztatás.. driver: ..\SuperOneClickv2.3.3-ShortFuse\Drivers\android_winusb.inf
itt kiválasztani az "Android ADB interface"-t. (lehet, hogy nem kell megadni neki drivert, mert a progi megtalálja induláskor... és azért ezt megtettem...)5. progi indítása:
..\SuperOneClickv2.3.3-ShortFuse\SuperOneClick.exe- bejön, hogy donate-ljük.. majd később..
- sok helyen azt írják, hogy ki kell kapcsolni a telefont... én nem tettem… bekapcsolt állapotban volt végig.
- nyomjunk rá a Root gombra.
- megtalálja a telót. (tulajdonképpen ha az 5-ös lépés kimarad, itt megtalálja mint ismeretlen eszköz -!itt az összes ismeretlen eszközre rákérdez!- és rápróbálja a drivert..)
- elkezd dolgozni... megkérdez pár dolgot.. (pl.: hogy csinálhat-e BusiBoxot meg ilyenek.. csináljon...)
- mindent fogadjunk el...
- és kész a root-olás.ellenőrzés:
Én úgy ellenőriztem (már leválasztott állapotban), hogy letöltöttem a marketből a telóra az Android Terminal Emulator-t és a shell-ben nyomtam egy su parancsot.
itt rákérdez, hogy engedjük-e a proginak a root jogot. (mondjuk azt, hogy igen)
és már meg is kapuk a "#"-et..ha kérdés van, jelezzétek..
[ Szerkesztve ]
-
cappa
csendes tag
[Ez lesz] álmaink netovábbja?
-
indigo
aktív tag
Egy teszt tényleg jó lenne, mert az MT6575 képes 720p-ben felvenni videót és 8Mpixeles kamerát kezelni. Ezek egyike sem így van jelölve az ilyen oldalakon (etotalk, stb.). Szerintem egymástól másolják és halvány lila gőzük sincs, hogy mit.
Mondjuk nekem személy szerint egyik sem fontos a fentiek közül egy telefon esetében, de azért a pontosságot elvárom, hamár 300 dodót kérnek érte. -
süti5
őstag
Nekem fontos lenne a jó fényképező, ennek ugye nem lenne feltétele a mpixel hajhászás.
Azt veszem észre egyébként, hogy a kb. 5 évvel ezelőtti ericsson k800i-m 3mp-es kamerája is ugyanilyen vagy jobb képeket csinál mint a mostani gigabyte vagy az alcatel.Nekem jó lenne 3mpixel, de csináljon szép, éles, tiszta képeket. Ahhoz, hogy kis vagy közepes képeket előhívjak vagy emléket megőrizni bőven elég lenne és sokszor kiválthatná a fényképezőt.
-
kofy
tag
-
f8enter
aktív tag
Sziasztok,
Ma sajnos leejtettem a B63M-em, és összetört a kijelzője. Nagyon elégedett voltam vele, ha jól láttam, ugyanerre chipkészletre (MTK6573) épül az Alcatel 918D is. Van jelenleg a piacon más beszerezhető alternatíva jó ár/érték aránnyal?
GPS jó legyen ez fontos. -
f8enter
aktív tag
Köszi srácok, így tettem.
-
f8enter
aktív tag
A Samsung S6102 mennyire alternatívája az Alcatelnek?
-
imiadmin
őstag
Én nagyon szemeztem a galaxy Y duos-al (S6201)... volt egyszer az EURONICS újságban de kiderült, hogy nincs és nem is lesz... ekkor megjelent Indiában.. már majdnem megrendeltem onnan... akkor jött a képbe N.Gábor jóvoltából az Alcatel.... mikor megjött az Alcatel a postával, akkor természetesen megjelent itthon az S6201 is... azt hittem szétvet az ideg.... úgy voltam vele, hogy használom egy hétig az Alcatelt és ha nem jön be, eladom és veszek egy Y duos-t...
De nagyon pozitívat csalódtam a 918D-ben... ma már le nem cserélném a samsungra...
[ Szerkesztve ]
-
Rizzo
aktív tag
Hali!
Erre valaki?
Clear Eyes, Full Heart, Can't Lose!
-
jFox
addikt
Android Guruk!
Hogy tudok Androidon egy névjegyet SMS-ben elküldeni?
FG8, 2.2.2 Froyo -n próbáltam, de nem lelem sehol ezt az opciót.--==<< ...csütörtökön a lényeg, hogy egyet alszom és péntek! >>==--
-
fecg21
aktív tag
üdv mindenkinek !
Ha valakinek ehhez hasonló specifikációjú telefonja van( mtk6573 , 512mb ram , PowerVR SGX535 GPU) , az megoszthatná a tapasztalatait. [link]
A youtube-os teszt videók alapján nagyon is használhatónak tűnik az mtk6573. Vélemények? Ajánlott, nem ajánlott? Előre is köszönöm a válaszokat.
-
indigo
aktív tag
Én egy ehhez nagyon hasonló típust vettem (s820). Annyi a különbség, hogy az enyémben sgx531-es grafikus chip van. Nem tudom, hogy gyakorlatban mi a különbség a két GPU között, papíron az sgx531-nek 1db Texture Mapping Unit-ja van és 128bites adatbusza, az sgx535-nek meg 2db TMU-ja és 64bites adatbusza van.
A tapasztalatom a készülékemmel kapcsolatban, hogy a 2.3.4-es android nagyon jól illeszkedik a hardverre. Programok megnyitása és bezárása gyors, tehát nem kell várnom, hogy pl. kilépjek valamiből, stb. Nem vagyok egy gémer, így a játékokat nem teszteltem le. Eddig egy SE X8-at használtam gyári 2.1-gyel, majd nemrég tettem fel 2.3.7-et rá, de nem nyújtott akadásmentes felhasználást. Antutu Benchmark-kal lemérve mindkettőt közel azonos pontokat kaptam, mégis az új telefonom sokkal gördülékenyebb.
Visszatérve a telefonodra, szerintem jó választás, csak az ára kicsit magas. Főleg, hogy hónap végére/következő hónap elejére már itt lesznek az újabb maggal (MT6575) szerelt telefonok ugyanennyiért. Lehet várnod kellene kicsit. -
JOC27
csendes tag
Valaki segítsen. a7272+ típusú dual simes teló, android 2.3.4 op. rendszer gyárilag nem volt rá telepítve a market alkalmazás.
Feltelepítettem de nem megy rajta. Belépni be tudok a merketba, böngészni is, de letöltés közben lefagy a market alkalmazás. És ha be van állítva a google account, lassú a telefon, meg fagyogat.
Köszi. -
fecg21
aktív tag
Értem, szóval várnom kellene egy kicsit. Az az mt6575 olyan lényegi különbségeket rejtene-vagyis annyival gyorsabb, szebb, jobb lesz hogy megéri várni rá? Én személy szerint az általam linkelt telefonért azt a 180 dollárt (kb 40e. ft) nem tartom olyan vészesen soknak, bár ez már egy vízválasztó is-főleg ha azt nézem hogy kicsivel drágábban már Motorola defy-t is lehet venni. A gpu nekem különösen fontos, mert játszani is szoktam a telefonon viszonylag gyakran. És azért elkél még a 3d gyorsítás máshova is. A PowerVr meg gyenge cuccokat nem gyárt, nagy különbség nemigen lehet a két gpu között szerintem se. Köszönöm a válaszod, elképzelhető hogy várok akkor az új szériára. Holnap délután visszanézek ide a fórumra, hátha valaki tud egy-két biztos infót az új szériával kapcsolatban.
Érdekes ez a mobilarénás hír, az itt leírt tulajdonságokat papíron már az mtk6573 is tudja-meg a gyakorlatban is-legalábbis a youtube-s tesztvideók alapján. [link]
[ Szerkesztve ]
-
indigo
aktív tag
Az általad belinkelt e-bay oldal nálam angol fontban méri az árát, nem dollárban. Ezért tartottam soknak az árát.
A MT6573 tudtommal 'csak' a FWVGA felbontást támogatja, ami max. 854x480 lehet szemben az MT6575 540x960-asával. Nem tud 720p-ben felvenni videót, csak max. 480p-ben. A kamera kezelésben is szerintem van különbség, mert a 8MP az nem 'natív' az MT6573 esetében, hanem 3 vagy 5MP van felzoomolva - de ebben nem vagyok biztos. -
fecg21
aktív tag
válasz ktamas55 #742 üzenetére
A francba....lehet kevesebbet kellene éjszakáznom. Ezt jól benéztem. A 351 ft-os jelenlegi árfolyammal számítva ez igencsak drága lenne-ez durván 63.000ft, ezért az összegért már inkább Motorola Defy+ . Én hülye azt hittem hogy alapból usa dollárban vannak megadva az árak itt is.
[ Szerkesztve ]
-
indigo
aktív tag
Probálta-e már valaki a Smart Phone Flash Tool progit? Mert a flesselés nem nagyon akar nekem sikerülni Ha valakinek van tapasztalta, akkor hadd kérdezzek tőle pár dolgot.
-
FPeti77
csendes tag
Hello!
Sok éve agyalok én is egy dual sim telefonon de volna egy kérdésem, hátha valaki ugyan így használja a saját telefonját. Lehetséges e úgy beállítani a dual sim telefont (bármelyiket), hogy az egyik sim automata hálózatválasztáson legyen, a másik pedig kézin. Azért kérdezem, mert Szlovákián lakom, szlovák a privát számom, a céges pedig telenros Hu. Sokszor előfordult, míg nem volt a saját telom kézi hálózatválasztáson, hogy áttált egy magyar szolgáltatóra ha nem volt megfelelő a térerő és hónap végén pedig jött egy zsebbenyúlás számla mert roomingon keresztül ment. A cégesnek pedig fontos volna, hogy automatikusan áttáljon az elérhető hallózatok bármelyikére.
köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
cossie023
csendes tag
Szia!
Ugyan az enyém nem androidos, de Dual sim. Egy Samsung Star II Duos C6712-ről van szó. Ebben a kártyaszinten meg lehet adni, hogy kézi vagy automata legyen a hálózatválasztás. Külön be lehet eltérőt állítani a két kártyához. Kíváncsi vagyok, de szerintem a droidos telókon is van ilyen lehetőség!
Üdv: cossie
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest