Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ja de már most temetik a mantle-t, hogy ennyi volt meg ilyen baromságok, csak egy hír kell és ennyi.

-
válasz
gainwardgs
üzenetére
Hát ja ahol van bika cpu szét húzva ott nem ér sokat úgy látszik.
-
-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Itt valóban van gyorsulás nem is elenyésző.
Jó lesz ez idővel, de pl számomra még nem kell ez.
Azt viszont kár itt bizonygatni, hogy szar a mantle egyértelműen nem az, mert hoz gyorsulást.
-
válasz
BlackSoft
üzenetére
Mivel nincs beépített bench és multiba tesztel mindenki ezért nem meglepő, hogy eltérő eredmények jönnek ki a teszt oldalak között. Ezen nincs mit meglepődni ugyanolyan helyzet sose lesz főleg egy 64 fős mapon. Számomra ezeket a teszteket is csak megközelítő eredményekként kezelem.
Az se ér semmit, hogy most valaki fraps-el fel vesz egy helyzetet azt beírja, majd biztos a másik vga tulaj csontra ugyanazt a helyzetet képes lesz produkálni.

(#1725) Malibutomi Remélem az kap beépített benchet mer azzal legalább pontot lehetne tenni a végére.
(#1731) players111 Ezekkel kár jönni nézd meg a time már nem is stimmel. Nem összehasonlítható a kettő mérés.
-
Igen tudom toltam cod 2-t anno esports szinten nálam is lowon volt minél több fps érdekében, de szerencsére kinőttem belőle viszonylag hamar.
Ezért is mondom, hogy kevés hc gamer van jelenleg szal nem értem az irányt.(#1660) Laja333 BF 4-es teszteket néztél vagy egyéb gémek?
-
Megint ez a hardcore játékos... mintha a legtöbb user hardcore játékos lenne úgy mondod ezt. És nem, nem csak a hardcore játékosok veszenk csúcs vga-kat mielőtt ezt írnád.
Én személy szerint azért vettem erős vga-t hogy fullon tudjak játszani vele, nem mediumon 200 fps-el.

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
+1.
Én se értem őket mi értelme van ennek önbizonygatást tudom elképzelni, hogy a kis lelkük megnyugodjon, hogy bezzeg ők a "jó" oldalon állnak mintha valami háború lenne rosszak vs jók és csak tárgyakról van szó nem is életekről.

-
válasz
daveoff
üzenetére
Ez elég érdekes teszt. Ilyen beállítások mellett hol van a BF4-be ilyen alacsony FPS egy 290X-el dx alatt?
Mer ez a 38fps eléggé hihetetlennek hangzik melyik szituáció ez egyáltalán? Több darab tank robbanás vagy mi?Megint egy semmit mondó leírás ez semmi kézzel fogható.
-
Lesz vmi benchmark steamon ott ki tudjátok próbálni tehát lesz értelme a drivernek. Remélem DX verzió is lesz benne másképp semmi értelme nem lesz.
(#1086) gbors Na ez is igaz EA most már az userek érdekeit nézi előbb kijavítják a dx hibákat és majd utána zöld utat ad a dlc, mantle párosnak.

-
Csak az a baj ezzel, hogy megint nem tartják a beígért megjelenést. Ugye december volt az első oké legyen január. Már január vége van akkor most jön a február és így megy előre...

Biztos jó lesz ez, csak ne nyomják ezt a marketinget üres ígéretek vannak semmi több meg repi így úgy, nevetséges.
-
Jó hogy mondod a 7870XT-t az ugyanilyen volt. Természetesen különbözőek vagyunk lehet ami nekem zavaró az másnak nem pl neked. Nálam minden venti 5V-on megy vagy az alatt amennyire le tudom tekerni szal PS vagy dreamweaver közbe alig hallom a gépet a HAF oldala meg ugye nem zárt simán hallottam ezt az idegesítő cincogást nem mondom, hogy nem tudtam vele együtt élni, de ahogy kipróbáltam a 680-at sokkal nyugodtabb voltam, hogy nincs az az idegesítő cicergés.
-
Én ezt annyival egészíteném ki ami nem is volt olyan régen 7950 PS szerkesztés alatt cicergett idegesítően ugye akkor nem megy se játék, se semmi hogy esetleg elnyomja a hangát. Gondolhatod mennyire idegesített, de ilyen volt a 7970-is. Azóta járt nálam 2db gtx 680 és ez a 780 egyik se cicereg PS alatt. A jó öreg 4870X2,5970 párosról nem is beszélek, de azt be tudom annak, hogy oda tényleg kellett combos áramkör a két mag miatt azt még el is néztem azoknak. Ami még nagyon szólt az a 6990 pl BF közbe gtx 680 felüdülés volt utána, na de ez szintén 2gpu-s rendszer.
Ugye nem nehéz kitalálni, hogy ps alatt miért ciceregtek az AMD-k...a fantasztikus power play miatt, el tudom képzelni a 290 a maga "kis" 2D-s fogyasztásával milyen lehet nem csak ciceregne, hanem lehet üvöltene is szerkesztés alatt.

-
válasz
ricshard444
üzenetére
Ez is igaz képzelem mennyire lesznek kihajtva azok a VGA-k.

-
Szerintem ők is belátják ezt csak nem írják le, áldom az eget, hogy nem vártam meg a sima 290-et és vettem azt, már tuti kihajítottam volna az ablakon szívtam én anno eleget ezekkel a hibákkal, mert kb évről évre ezek ismétlődnek AMD fronton minden olyan hiba feltűnik amik akkor voltak és emlékezetből tudom, hogy akkor is ezek voltak.

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Részben egyetértek vele is meg veled is. Valóban felesleges az ilyesfajta trollkodás. Viszont nem csak a hűtéssel van ott probléma hanem ami az AMD védjegye a driver minőség.
Megint kezdik azt amit anno ugyanezt csinálták már számtalanszor, hogy elb@szták az overdriverot mintha át se néznék amit kiadnak a kezükből csak gyorsan kapkodva kiadnak vmit.A 2D-s magas fogyasztást már fel se hozom...
-
-
24/7-es beállítás:
Average FPS: 84.8
Minimum FPS: 26.8
Maximum FPS: 399.4Resolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
Meg arról nem beszélve, hogy a boostos bios hogy agyon feszelte szerencsétlen kártyát johogy tdp limitbe futott. Igen volt 7970-em ghz edition és semmi baj nem volt vele ellenben most ez a 290 ezzel a vezérléssel egy vicc. Abu hiába állítja be ilyen olyan innovacionak a gyakorlatba egy baromság az egész főleg 95 fokra beállítani úgy hogy még így is üvölt a venti.
A custom hűtősök biztosan jók lesznek, csak mikor?
-
Ne is mond 7950 mennyit szívtam vele pont ez miatt a tdp limit miatt.Ez nem fejlődés hanem vissza lépés mert nem tudja tartani azt az órajelet ami megvan adva neki. Sokkal jobbak voltak a régi vga-k azok fixen mentek.
Most nem akarom az nv-t sztárolni, de ott nem volt olyan mint a 7950 eseten, hogy tele volt sírva a topik mert az a szerencsétlen vga vissza vette az órajelet drasztikusan.

-
válasz
Malibutomi
üzenetére
Mivel még csak ref létezik ezért azzal kell hasonlítani az hogy majd lesz ilyen olyan az a jövő zenéje.

Ezt nem vitatom, hogy gyorsabb de én azért a pár %-ért tuti nem aldoznam be a csendes működést.
Amúgy kíváncsi lennék a vrm cicergesekre is, hogy muzsikalnak mer nálam pl az is kizaro ok már. Az összes amd vga-m sikitott nv meg egyikse. Emlékszek anno hiába volt víz a vga-n sikitott nagy terhelés alatt.
-
válasz
huskydog17
üzenetére
Ez azz megint olcsón jutok AAA gémekhez,

-
Igen érdekes, hogy fele annyi a min fps NV-n mint AMD-vel, de mondjuk én játék közbe 30 fps-t se láttam még sose.

Igen azzal nézték.
Kell is mert néha van ilyen beakadás féleség és olyankor tölti fel a vramot elég szépen.
Rics: Sok értelme valóban nincs, mert én se vettem észre kült a 680 után.
-
Érdekes a Latency ott még mindég jobb az NV.

-
válasz
gainwardgs
üzenetére

(#457) ricshard444 Dehogynem, ez tavaly május, amit ő linkelt meg szerintem új mérés.
-
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Ami nem NV kitaláció az már nem is jó.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
(#336) belinho
"És akkor még jó fej voltam, mert én meg az AMD szponzorált ph-s mérést mutatom!"
Vigyázz erre Abu ugrik, de akkor jól van nem csak én látom így.

-
Első hsz-be bekerültek a grafikonok.

-
válasz
gainwardgs
üzenetére
DX9...annak ellenére elég szép.
-
válasz
kockaharcos
üzenetére
Ilyen értékekkel szerintem én is tudok jönni.
Idáig 1150/1600-ig jutottam fesz piszkálás nélkül.
-
Igazándiból kíváncsi voltam rá, hogy mennyit javult egy év alatt a piros oldal, na meg 85K-ért hozzá jutottam a kedvenc márkámhoz (XFX így a ház matricáihoz is illik
) ráadásul GHz Edition élettartam garral. A 680-at meg elpasszoltam gyorsba 90K-ért szal végül is még nyertem is rajta.
Készen vannak a grafikonok első hsz-ba be lesz téve.
(#206) TTomax Akkor szimplán ilyet fogtam ki megint. Még szerencse, hogy nem mindenhol ilyen.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Ha van kedved hozzá megcsinálhatod. Kell az xls? Én csak bele írtam az eredményeket.

-
válasz
daneeeeee
üzenetére
Ez egy jó kérdés, én se tudom. Viszont néztem pl Crysis tesztet ott is a 680 és a GHz edition egy szinten vannak, szal nem én mértem rosszul. Far Cry szintén azonos sebességgel fut és ugye mind kettő AMD-s gém. Hitmanba van mérhető kül még.
Volt ám azért Boost az utóbbi NV driverekbe is.
(#193) BeLucZ Mer az computeshader gém.
Dirt viszont nagyon durva ott nem számítottam ekkora kül-re bár egy fos ez a showdown, de nekem a Grid 2 miatt fontos volt mer az alatt is ez a motor fog futni és még Global Lightningot be se kapcsoltam... -
válasz
ricshard444
üzenetére
Már jó is.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Asszem nézek egy tuningot is mit bír, abba sajna a 680 nem jeleskedett hátha ez jól megy.
-
válasz
ricshard444
üzenetére
Mivel már nincs meg a 680 így a 70-es marad.
A kondi zaj szerencsére nem mindenhol ennyire hangos.(Hitman teszt kétszer van szarul vágtam össze a képet.
) -
Kész lett a teszt.

Aki talál hibát, vagy netán kihagytam vmit annak előre is sry.
Konfig:
Intel Core I7 3770K@4.5GHz
Gigabyte GA-Z77-D3H|
Geil Evo Veloce 2x4GB DDR3 2200MHz (CL 11-11-11-30 CR2)
Samsung 830 256GB SSD
Chieftec 850G-DF PSUVGA: Gigabyte GTX 680 2Gb (Driver: GeForce 314.07 WHQL)
VGA: XFX Double Dissipation 7970 GHz Edition 3Gb. (Driver: AMD Catalyst 13.2 Beta 6)
Windows 8 64Bit.
Aki kérdezné, hogy miért ezekkel a programokkal mértem: Azért mert elsősorban magamnak készítettem és én ezekre voltam kíváncsi csak volt aki kérte, hogy osszam meg, ezért megcsináltam táblázatba és közzé teszem.
A lényeg úgy hiszem könnyen leolvasható a 7970 GHz gyorsabb, viszont sok helyen nagyon minimális az előny van ahol az átlag ugyan annyi is lett...Abunak abban tényleg igaza van, hogyha a compute irányba mennek el a fejlesztések (Dirt, Sniper Elite, Hitman) akkor a 680 nagyon el fog maradni, de itt egy jó ellen példa is a Crysis 3 hiába AMD-s kb ugyanúgy fut mind kettő VGA-n.

[ Módosította: Barthezz2 ]
-
Megjött a
.Ami már most nem tetszik az a kondik hangja crysis közbe mintha egy egér kolónia zenélne benne ellenben a 680 kussba volt, csak magas FPS számnál volt hangja akkor se ennyire.
Úgy látszik ezek mind ilyenek. (7970) -
Én egyáltalán nem azért váltok.
Szimplán kíváncsi vagyok, hogy 1év alatt mennyit javult, ha uaz vagy rosszabb eladom, ha jobb akkor marad, ennyi. Hangos úgyse lesz mert nem ref kártya lesz. Nem vagyok én elfogult egyik márkával szemben se, most majd kiderül melyik a jobb és mennyivel. 
-
válasz
kockaharcos
üzenetére
Tuning azért nem lesz mert alapfeszen a 680 alig megy vmit, Lightning bios-al meg nem akarom feszelni ezért. Így fer mert a tuningra sosincs garancia.

Far Cry 3-ba nincs beépített bench mi?
(#131) TTomax Pont ettől félek a Win8. Elég sok szopó van vele ahogy olvasom, ellenben NV oldalon gond nélkül megy már kb mióta kijött.
-
Ha minden jól megy szerdán érkezik egy 7970 GHz edition. Ha kíváncsiak vagytok vmi tesztre írjátok le, mert még megvan a 680 is.

Magamnak már csináltam a 680-al bencheket csak is alapon tuning nélkül.
Természetesen a kíváncsiság hajt, hogy egy év alatt hova jutott a driver, hang már nem fog zavarni, mert nem ref lesz amúgy se.
-
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ez a kijelentés akkor is balgaság a garantált az a 800MHz az AMD erre ad garanciát nem 1120Mhz-re. Az hogy te most a topikba láttál pár darab ilyen példányt az egy dolog tuningra sose volt garancia.
"Ha meg ennyire tudatlan vagy 7950 témába akkor legalább nézzél/olvassál utána "
Ez meg no comment.

-
Volt.
7970 Ref:
-hangos hűtés
-több fogyasztás
-2D/3D váltási bugok
-bugos zero core (kék halállal kelt fel sokszor a gép)
-több erő (most már)
-nagyobb számítási teljesítmény (pl kódfejtés)
-1Gb-al több VRAM
-bugos driverek680 Ref:
-halk hűtés
-kevesebb fogyasztás
-kiegyensúlyozottabb teljesítmény (no micro akadás)
-gyenge számítási teljesítmény
-jó driver supportA 7970 tavaly ilyenkor még meg volt tudom azóta sokat változott és ha a jelenlegi helyzetet nézzük azért lesz jobb választás mint a 680, mert AMD pénzeli a játék fejlesztőket.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Milyen notebookot vegyek?
- MILC felhasználók szakmai topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- PlayStation 5
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Dell, Lenovo, Fujitsu, üzleti kategóriás notebook kiárusítás
- LG SP2 2.1 Soundbar 6 hó garancia, számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD digital konzol garanciával hibátlan működéssel
- Újszerű Apple MacBook Air M1 13.3 - 8GB/256GB - Asztroszürke - 238 Ciklus - 88% akku - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Ezért is mondom, hogy kevés hc gamer van jelenleg szal nem értem az irányt.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)