Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28048) Petykemano válasza Ren Hoek (#28027) üzenetére


Petykemano
veterán

Teljesen egyetértek. Ennek a tízelésnek, hájpolásnak semmi értelme. Semmi értelme ennyire előre hintelgetni. Vajon hányan nem vettek pascalt, akik a P10-nél erősebb kártyát szerettek volna?
Ha valami bombasztikus cuccuk van, azt is elég mondjuk 1 hónappal előre megcsillogtatni. Mert 1 hónap kevés lehet arra, hogy a konkurensek reagáljanak. Na most én elhiszem, hogy ők 1 éve azt gondolták, hogy valami bombasztikus cuccuk van, amire nagyon büszkék, és alig bírják tartani a szájukat, hogy ne dicsekedjenek el vele, hoyg ... (lásd: poor volta) Csak ezzel közben felheccelik a közönséget. És ha a bombasztikus cuccok nem kimagaslóan überbombasztikus, hanem "csak" versenyképes, akkor a közönség elégedetlen.

így:
AMD: overpromise, underdeliver
Intel, nvidia: underpromise, overdeliver.

Ez az érzet az AMD munkássága kapcsán még akkor is igaz, ha egyébként bizonyos pletykák szárnyrakapásáról nem tehetnek. Tehát most ugye elhangzottak már ilyen 1600-1800Mhz-ek, ahogy a Polarishoz jöttek 1500Mhz-es pletykák, amik valószínűleg nem az AMD szándékos marketing szivárogtatásai.
Ezzel együtt az érzet akkor is mindig ez: overpromise, underdeliver.

A Ryzennél kivételesen szerintem jól csinálták. promóztak, egyre többet mondtak és egyre többet mutattak és szerintem azt kaptuk, amit vártunk, vagy inkább jobbat. Senki nem csalódhatott, mert az AMD nem ígérte, hogy lenyomja az intel processzorait, és a legtöbben a 4Ghz elérését is esélytelennek látták. A promóanyagokban az elért frekvencia meg egyre csak nőtt. Pedig a Ryzent is kb fél évvel a megjelenés előtt elkezdték bemutatni. Ott sikerült a jó kivitelezés. Szerintem.

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.