Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28751) Malibutomi válasza SaGaIn (#28749) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Elegge bakugrasban megy most az AMD es az NV ahogy kinez (legalabbis elmeletben, a jovobelitervek alapjan)
Jon a Vega aztan Volta, aztan Vega refresh/Navi es igy tovabb.

(#28752) do3om válasza Abu85 (#28745) üzenetére


do3om
addikt

Sajnos én nagyon értetlen vagyok. ;]
Szóval mindenkinek a gamer RX Vega kell?
Másik eset, nincs RX vega csak professzionális, és majd szép pénzért vegye meg játékra aki akarja?

Mi köze a cégeknek a Titan xP-hez? Valószínűleg az ára tetszett meg az AMD-nek és ehhez akarja igazítani a sajátját, csak ez egy gamer kari, és ott a Ti fele annyiért. A cégek meg Teslat vesznek ami jobb de dága. Szóval mi ez a Titan xp emlegetés mindig? Kit érdekel már az xP?

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#28753) SaGaIn


SaGaIn
senior tag

Ti komolyan elhiszitek hogy ez Liqud sky nem egy humbug? Hogy fenébe streamelnének egy játékor 30fps fullHD-ben úgy hogy ne laggolja szét magát? Ezt az ötletet kb 2-3 évente feldobja valaki de használható megvalósítás szinte lehetetlen..

[ Szerkesztve ]

"DOS addresses only 1 Megabyte of RAM because we cannot imagine any applications needing more." Microsoft in 1980 "We can" -said Google, than they made Chrome. What happend next is history.

(#28754) golya87 válasza Malibutomi (#28751) üzenetére


golya87
őstag

Az egyértelmű, hogy az AMD dúrva csúszásban van. Szvsz a HBM szűkös mennyisége miatt. Ilyen a világon nincs, hogy Raja már tavaly (októberben talán?) örült, hogy mennyire jó a Vega és még mindig sehol semmi. Gondolom már akkor volt működő példány, amin látszott, hogy ez gyors lesz, nagyon. Aztán telt, múlt az idő, de a Hynix nem gyártott eleget.
Arról volt szó, hogy a Samsung is elkezdett gyártani HBM-et és már interposert is tudnak készíteni házon belül. Lehetséges, hogy nem válthat az AMD beszállítot és a Hynix-hez lett láncolva?

A bakugrós piaci megjelenés nem feltétlenül rossz a kiadók szempontjából. Nem veszik el egymástól a rivaldafényt és egymást is "reklámozzák" megjelenéskor.
Abu miért kezeli úgy az AMD-s dolgokat, mintha a sajátja lenne? Szeretem, hogy ennyire tájékozott a témában és sok belsős dolgot tud, de én ezt egy feleslegesen hordott keresztnek érzek a részéről.

[ Szerkesztve ]

(#28755) Abu85 válasza do3om (#28752) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Sokaknak szüksége van a professzionális meghajtóra, azt meg Gaming Vegára nem lehet telepíteni.
Megvehető játékra, csak drága. Itt a professzionális terméktámogatást kell megfizetni, amit egy szimpla gémer nem fog kihasználni. Más kérdés, hogy ha valaki mondjuk a játékmotorokkal dolgozik és mellette gémer is. Számukra elengedhetetlen egy olyan termék, amire telepíthet normál és Pro meghajtót is.

Titan Xp-t nagyon sokan céges feladatra vették, mert olcsó és gyors. Maga a Titan és ez a Vega Frontier alapvetően professzionális termék. Azért olcsók, mert nincs hozzájuk 24/7-es terméktámogatás, és egyedi driverigénylés, de ez nem mindenhol kell. Emiatt sikeres a Titan sorozat, és emiatt akar az AMD egy hasonlót.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28756) Abu85 válasza golya87 (#28754) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

HBM-ből van egy rakás. Semmi köze az egészhez. Szállítják több cégnek is, ahogy a Frontier is előrendelhető.
A probléma az, hogy sokat változott az uncore rész és sok vele a szoftveres munka. Ráadásul olyan dolgokra kell szoftveres támogatást írni, amilyet soha senki nem csinált korábban. Egy hardver akkor adható ki optimálisan, ha nagyjából csak 10%-nyi teljesítmény maradt benne, amit majd kihoznak a kiadás utáni hónapokban. De a Vega egy-egy új meghajtója folyamatosan dobálja a nagy extrákat, tehát még mindig van benne teljesítmény, amit ki kell hozni azelőtt, hogy odaadnák a médiának lemérni.
Ha hardverrel lenne gond, vagy valamelyik komponens nem lenne elérhető, akkor nem szállítanák az előrendelőknek, nem lenne Frontier Edition, stb.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28757) Pug válasza Abu85 (#28750) üzenetére


Pug
veterán

A technológia megváltozik, és az a helyzet, hogy hiába nő a TFLOPS, ha a memória folyamatos korlát. Emiatt dolgozta ki az AMD (Vega) és az NV (Volta) is a GPMP modellt, ahol a GPU hozzáférhet a CPU laptáblájához. Ilyen formában az egyik legnagyobb aktuális korlát lesz kiütve a rendszerből. Ezek a váltások szükségesek. Amikor a GeForce 3 megjelent, akkor a GeForce 2 Ultrát nem tudta lehagyni, mégis nagyon gyorsan agyonverte az utána érkező programokban.

Értem én, csak tudod mi a probléma, ha itt is ez lesz a kezdeti performance reláció gaming alatt, akkor a Vega bukásra van ítélve... :(

(#28758) Abu85 válasza Pug (#28757) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Se a Vega se a Volta nincs amiatt bukásra ítélve, hogy továbblépnek az elavult módszerekről. Ez a fejlődés tipikus menete.
A GP102 elsődlegesen a sok ROP miatt gyors, de ebből a szempontból se a Vega, és most már azt is tudni, hogy se a Volta nem fog előrébb lépni a mostani egységszámnál. Ennek az oka, hogy az AMD és az NV nem az aktuális programokra, hanem a kiadandó generáció time-frame-jére fejleszt, ahol a sok ROP nem fog kifizetődni. Ezért nem is erőltetik ezek duplázását. Sokkal inkább erőltetik a ROVs teljesítményt, amiben például ma az Intel Gen9 IGP-je a Maxwell és a Pascal generációt is bucira veri, de a Volta, illetve a Vega is ezen a területen hoz majd komoly előrelépéseket. Nem szimpla százalékos, hanem sokszoros gyorsulásokat.

Igazából a nyers feldolgozókra vonatkozó számadatokban se a Vega, se a Volta nem lesz valami nagy durranás. De a motorháztető alatt, mindkettő sokat változik.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28759) golya87 válasza Abu85 (#28756) üzenetére


golya87
őstag

Ha "csak" szoftveres problémákat kell megoldani, akkor miért nem szivárognak ki adatok, hogy ebben és ebben a már működésre bírt játékban ennyit és ennyit hoz?
Számomra hihetetlen, hogy a vas már kész van X hónapja és csak a szoftvert reszelik.

(#28760) Abu85 válasza golya87 (#28759) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Jönnek a mérések:

A SPECViewperf 12.1 catia-04 viewset (Catia), creo-01 viewset (PTC Creo) és sw-03 viewset (Solidworks) alatt a Radeon Vega Frontier Edition rendre 135,75, 83,94 és 114,88 pont, míg a Titan Xp rendre 107,29, 65,2 és 67,75 pont.

Ezek a legfrissebbek. A többi akkor jön, amikor az OEM csatornákon túlra jutnak a hardverek és a meghajtók, de ezekre már nagyon figyelnek a cégek, hogy idő előtt semmi ne szivárogjon, vagy ha igen, akkor az legalább a végleges közeli állapotot tükrözze.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28761) solfilo válasza Abu85 (#28758) üzenetére


solfilo
veterán

És azt lehet tudni, hogy ezek a fejlesztések hozzávetőlegesen mikor fordulnak termőre a játékokban? Csak mert ha egyelőre a játéktesztekben nem virít a Vega igazán, akkor sok játékos vásárlótól elesnek majd.

solfilo

(#28762) do3om válasza solfilo (#28761) üzenetére


do3om
addikt

Te ilyen értetlen vagy?
A Prey szar lett ezek futtasd ha Vega karit veszel.
;]

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#28763) Pug válasza Abu85 (#28758) üzenetére


Pug
veterán

Tudod te is, hogy arra értettem, hogy ha a Vega nem tudja minimum a 1080Ti-t gaming vonalon befogni, akkor biza a gaming szegmensben bukásra van ítélve.
És befogni a most elérhető címekben kell a 1080Ti nem a 2 év múlva megjelenőkben.

Ezen nincs mit szépíteni. :U

(#28764) Malibutomi válasza do3om (#28762) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Kosz de az agyatlan trollkodas nem ide valo. Ha nem tudsz semmit hozzatenni a topichoz akkor nem muszaj irni feltetlenul.

(#28765) BReal válasza Pug (#28746) üzenetére


BReal
addikt

Kérdés, hogy neked miért sanszos, hogy még a Pascalt se éri el. Amikor találgatásokról beszélünk. :D De mindegy...

(#28748) nubreed: A Poor Volta "rejtett" tábla rémlik? Emlékeim szerint az január eleji újság volt. Ez olyan, mint amikor kijött a Polaris, ott voltak a dián, hogy CF-ben veri a 1080-at, megcsillagozva, hogy ez Ashes of the Singularity x beállításon értendő. Ebből azt a következtetést vonta le pár fórumozó, hogy mindenhol gyorsabb lesz a 1080-nál. :D (hozzáteszem, skálázódó játékokban 4k-ban 2%-ra van a 1080-tól, szóval nagyon is közel van hozzá).

[ Szerkesztve ]

(#28766) Kabala


Kabala
csendes tag

"A Radeon RX VEGA rajttal kapcsolatban az AMD vezetője, Lisa Su is elárult egyet s mást, amikor a J.P. Morgan egyik elemzőjének, Harlan Surnak adott interjút. A nemrégiben bemutatott Radeon RX VEGA Frontier Edition várhatóan június második felében válik elérhetővé kereskedelmi forgalomban, így az első VEGA alapú termék lesz a piacon. Lisa Su szerint nem sokkal később, az elkövetkező pár hónap során a gépi tanulásra szánt platform, valamint a játékosoknak szánt platform is bemutatkozik."

Ez simán lehet augusztus/szeptember.
Abu eltűnt biztos a piros betűs cikket fogalmazza. :) Igaza is van az újság az olvasókból él, illik őket korrekten tájékoztatni.

(#28767) Raymond válasza BReal (#28765) üzenetére


Raymond
félisten

"Kérdés, hogy neked miért sanszos, hogy még a Pascalt se éri el."

Ez nem csak neki kerdes, az a helyzet hogy mara mar a kemenyen elvakult AMDs reddit kozossegben is nagyon sokan rezignaltak a hozongok kozul. Te abba a kis csoportba tartozol aki meg hisz, pedig rengeteg jele van annak hogy a kartya csalodas lesz es meg eltart egy darabig amig megerkezik. Ez van, sajnos mar azt se lehet mondani hogy "majd kijon a Prey es meglatod milyen jo" vagy hogy "jon a Computex es meglatod milyen jo" vagy epp az utolso Lisa Su nyilatkozat utan meg azt sem nagyon hogy "majd jon junius vege es meglatod milyen jo" mert a par honap elmeletileg ugyan jelenthet kettot is, de angolban ugyanugy mint a legtobb nyelvben ez nem kettot jelent meg ha a par kimondottan az is. Aki azt mondja par honap az inkabb 2+ tavlatokban gondolkodik. Es itt meg csak azt sem tudod hogy arra erti-e hogy lesznek review-k es benchmark eredmenyek (soft launch) vagy ehez jon-e a tomegszallitas kezdete is ugyanakkor (hard launch).

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28768) BReal válasza Raymond (#28767) üzenetére


BReal
addikt

Ez nem hit kérdése. Nem írogatom sehol, hogy igenis de jó lesz a kártya. Lesz, amilyen lesz, ezen nem stresszelek. De azok a kijelentések, hogy "több jele van annak, hogy a kártya csalódás lesz" egy igazi nagy bullshit. Ha ti ennek örültök, hajrá, tapsoljatok. Az viszont igaz, hogy a marketing osztályon lehetne egy takarítást végezni.

[ Szerkesztve ]

(#28769) Pug válasza BReal (#28765) üzenetére


Pug
veterán

Mondjuk a csucs Vega szivarogtatott ara... Ami ugye a 1080Ti alatt figyel... Persze ez csak tippeles... De valoban tobb jel utal sajnos arra, hogy a Ti nem lesz befogva...

(#28770) BReal válasza Pug (#28769) üzenetére


BReal
addikt

Az RX480 picivel olcsóbban nem hozza a 1060 teljesítményét? Amúgy ha minden igaz (és egyelőre még ez is csak pletyka), 1070, 1080, 1080 Ti szintre is jön Vega. Miért csak a 1080 Ti-s csúcs Vega árát kell nézni? Csak a 250-260e-től elérhető GPU-k léteznek? Ugyan már. A másik meg a szivárogtatás... várjuk meg a hivatalos infókat (még ha ez a találgatós topik is).

[ Szerkesztve ]

(#28771) Malibutomi válasza Raymond (#28767) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Az megvolt hogy nem modta azt senki hogy par honap. Azt mondtak nem sokkal a Frontier utan, es hogy par honapon belul az osszes Vega alapu cucc elindul (gamer, gepi tanulas, APU-k stb.)

Igy megy ez az elso teves hir megmarad az emberekben a valosig mar el sem jutnak.

[ Szerkesztve ]

(#28772) BReal válasza Malibutomi (#28771) üzenetére


BReal
addikt

Igazából az lenne a legjobb, ha minimális kommunikációt folytatnának, aztán lehetne robbantani a termékekkel. De hát ilyen a sajtó... kiegészítve egy rossz marketinggel.

(#28773) Raymond válasza BReal (#28768) üzenetére


Raymond
félisten

+(#28770)

Pedig hit kerdese. Csak akkor nem latod a jeleket ha nem akarod. Ha az altalanossagban nem erted a jeleket az se lenne gond, az AMD ugyanezt jatszottak el mar nem egyszer amikor tudtak hogy a kijovo termekuk nem hogy nem veri a konkurenciat de meg csak nem is lesz minden viszonylatban egyenlo vele (ertsd pl. hogy az ar/teljesitmeny/fogyasztas harmasbol csak ketto lesz a masikokhoz merheto).

Pl. az RX480 v. GF1060 - hozza is meg nem is, jatek fuggo es ezen kivul ott van az is hogy nem olcsobb (ev elejen volt olcsobb amikor soportek ki a keszletet mert jott az RX580), az elerhetoseg is problemasabb es persze ott van hogy a magasabb fogyasztas miatt a hutes is hangosabb volt igy gyakorlatilag talan 2 modell lett ajanlva allandoan ha valaki RX480-at keresett - XFX GTR mert csucs PCB es tuningolhatosag volt vagy az MSI Gaming X a halk hutes miatt. Plusz a kartya mar nincs es per pillanat ugy nez ki a helyzet hogy az RX580 ugyanannyiba kerul mint a GF1060 vagy meg dragabb es meg a fogyasztasra is ratettek egy lapattal az RX480-hoz kepest.

"Amúgy ha minden igaz (és egyelőre még ez is csak pletyka), 1070, 1080, 1080 Ti szintre is jön Vega."

Fantasztikus, ezek a kartyak kerek egy eve jelentek meg, tehat mire kijon a Vega mar 1+ evet kesett. Ezert kell neki vagy jobban teljesiteni ugyananniert vagy ugyanugy olcsobban. Az RX580 arat figyelembe veve szerinted ennek milyenek az eselyei?

"Miért csak a 1080 Ti-s csúcs Vega árát kell nézni?"

Nem csak az van nezve, a tobbi szintre is kell valami, de per pillanat az a csucs amit verni kell.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28774) Raymond válasza Malibutomi (#28771) üzenetére


Raymond
félisten

"Frontier Edition will ship with 16GB of HBM2 towards the latter half of June. You will see the enthusiast gaming platform, the machine learning platform and the professional graphics platform very soon thereafter. And so, we will be launching Vega across all the market segments over the next couple of months. "

Ugy ertemezed ahogy akarod, de a kiindulo pont junius vege, tehat egy honap mulva. Aztan a tobbi a "very soon after" es "next couple of month" - a harom felsorolt termekbol meg ha a gaming lenne az ami eloszor jon (ertelme nem sok van a teorianak mert a Frontierbol az ML es a PG-t a konyebb csinalni, de gye fene), az meg mindig olyan ket honap. Plusz ott van hogy se az RX580 se az RX480 nem volt elerheto minimum hetekig majdnem egyaltalan es honapokig normalis aron. Nem latom most miert lenne mas a helyzet, tehat az hogy majd vehetsz egy jatekosoknak szant Vega-t az minium ket honap.

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28775) myckey válasza Raymond (#28773) üzenetére


myckey
veterán

Ez már nem vs. topic? :F

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#28776) BReal válasza Raymond (#28773) üzenetére


BReal
addikt

Frissített tesztekre gondolok (de még linkelhetnék jópár tesztet). Elfogadod vagy sem, a DX11 címekben átlagolva is beérte a 1060-at, a DX12 címek legtöbbjében pedig veri. Vulkanról nem beszélve. Az meg, hogy itthon hogy alakult az ára, senkit nem érdekel (itthon kb. 2-3 hónap kellett ahhoz, hogy pl. az MSI brutálisan olcsó legyen, jópár ezerrel olcsóbb, mint a legolcsóbb 1060 6GB-os modellek), tekintve, hogy külföldön végig olcsóbb volt az RX480 8GB. A fogyasztással kérlek ne gyere, mert ha rászánt az ember 1 percet, ugyanolyan fogyasztásra be lehetett lőni, mint a 1060-at, de lehet még alá is. És alapból is kemény 30W volt a különbség. Az RX580 pedig olcsóbban nyitott külföldön, mint a 480, ennyit erről... és emellett közel jópár %-ot is gyorsult, így egyértelműen lehagyta a 1060-at. Még mindig, a nevetségesen kicsi magyar piac ilyen szempontból lényegtelen. Azt meg meg sem említetted, hogy a 1060 ugyanígy kihozott egy emelt órajeles változatot, ahol volt 1-2 nagy jós (írnám, hogy ki, de inkább nem), aki azt írta, hogy lehet a 8Gb-es modelleket fogják váltani, és nem lesznek drágábbak. Annyira nem lettek drágábbak, hogy kb. mind 10e Ft-tal (vagy annak megfelelő valutányi összeggel) lett drágább. :)

Nekem mindegy, mit hiszel, én majd megnézem a számokat. És remélem, hogy nem a te jóslásaid jönnek be. :)

[ Szerkesztve ]

(#28777) Raymond válasza myckey (#28775) üzenetére


Raymond
félisten

Nem, a #28776-al mar viszont igen :)

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28778) Malibutomi válasza Raymond (#28774) üzenetére


Malibutomi
nagyúr

Fentebb azt irtad "aki azt mondja par honap mulva..." raadasul a Lisa Su interjuval kapcsolatba emlited.. Erre irtam hogy nem mondott ilyet senki mint kiderult, csak az elso teves hirben volt emlitve.
Persze mindent ki lehet magyarazni.

(#28779) myckey válasza Raymond (#28777) üzenetére


myckey
veterán

Akkor csak véletlen írtad bele magad is.

Értem. :K

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#28780) Raymond válasza Malibutomi (#28778) üzenetére


Raymond
félisten

Az ott a Lisa Su idezet, az nem egy cikkbol van hanem a call transcript-bol, tehat azt mondta szo szerint.

(#28779) myckey

Akkor a negy bekezdesbol azt az egyet kihagyod es ugy csinalsz mintha nem letezne es mindjart jobb napod lesz :) Ettol meg a Vega nem jon hamarabb, de mondjuk erosen kivanhatod es lehet megis, a filmekben is igy mukodik :)

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28781) nubreed válasza BReal (#28765) üzenetére


nubreed
veterán

A Radeon Rebellion videó pont ma került a szemem elé, és ott van benne a Poor Volta poszter. Mekkora lol az egész. :DDD

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#28782) -Solt-


-Solt-
veterán

Látom megint megy a szabadnapos óvoda... némelyikőtök komolyan orvosi eset.

www.smart-bus.hu

(#28783) Yutani válasza -Solt- (#28782) üzenetére


Yutani
nagyúr

De ettől sajnos még hónapokra vagyunk az RX VEGA-tól, bármennyire nem tetszik nekem sem. Bár nem vagyok célközönség, sosem költenék ennyit PC alkatrészre, nem vagyok már nagy gamer. :(

#tarcsad

(#28784) Raymond


Raymond
félisten

Ha nem jon juniusban a Vega akkor az legalabb arra jo lesz hogy egy kis eselyt ad egy ETH crash-re a kovetkezo egy-ket honapban, igy talan lehet majd kartyat venni otthonra jatekokra is. Ha ez itt meg par hetig folytatodik akkor a maradek RX580 hamarosan teljesen el fog tunni a boltokbol (egy-ket het, mar most is alig van) es amint megjelenik a Vega azok is fel lesznek vasarolva banyaszatra aztan ugyanott leszunk mint tavaly az RX480-al.

[ Szerkesztve ]

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28785) BReal válasza Raymond (#28784) üzenetére


BReal
addikt

És neked lényeg, hogy ki és mire veszi meg a kártyákat? :(

(#28786) nubreed válasza Raymond (#28784) üzenetére


nubreed
veterán

Szerintem nem kell ezt túl dramatizálni. Az AMD -nek csak az a lényeg, hogy minél több kártyát eladjon és növekedjen a profit, a részvényesek pofáját betömjék. Most hogy ezt a bányászok vagy a gamerek valósítják meg, tök mindegy.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#28787) Raymond válasza BReal (#28785) üzenetére


Raymond
félisten

Gondolkodj mar el egy kicsit azon amit irtam :U

Privat velemeny - keretik nem megkovezni...

(#28788) BReal válasza Raymond (#28787) üzenetére


BReal
addikt

Akkor ezt írd nubreednek is, hisz ő is ezt írta. Mindenesetre én befejeztem. :W

[ Szerkesztve ]

(#28789) #85552128 válasza nubreed (#28786) üzenetére


#85552128
törölt tag

"Tök mindegy"

Ööö nem. Azokat a kártyákat megvennék azon a piacon is ahova eredetileg szánták ha nem vásárolnák fel többezres készletekben őket a bányászfarmokhoz. Amit a bányászoktól kapnak az nem több mint rövidtávú haszon ami többszörösen is visszaüt. Egyrészt később majd amikor kijön az új játékszer és majd nyomott áron ráborítják a használt piacra a meglévő régi kártyákat (aztán majd jönnek a user panaszok és a rossz vélemény az AMD termékekről mert a 0-24-es miner kártya nem biztos, hogy sokáig bírja majd...). Másrészt pedig, hogy ha a gamereknek nem jut abszolút kártya vagy normális áron akkor vesznek a konkurenciától - ahogy ez az RX 480-nál is történt. Ezzel pedig az AMD jelentős részesedéstől esik el az egyik célpiacon, amivel csak másodlagos tényezők lehetnek...

[ Szerkesztve ]

(#28790) BReal válasza #85552128 (#28789) üzenetére


BReal
addikt

Én azt látom, hogy megjelenés után rövid időn belül használtan mindenféle VGA-t raknak fel itthon is HA-ra, legyen az AMD vagy NV. És gondolom nem mindet bányászásra vették.

[ Szerkesztve ]

(#28791) solfilo válasza BReal (#28790) üzenetére


solfilo
veterán

Nem mindet persze, de érdemes vigyázni, több user is megfordult frissen vásárolt hardveraprós kártyájával az azonnali kérdésekes topikban (meg gondolom a kártya témájában is voltak ilyenek), VRAM hibák, egyebek, vélhetően szénné hajtott ex bányász kártyát vettek. Ez lassan rombolja az AMD nevét.

solfilo

(#28792) nubreed válasza #85552128 (#28789) üzenetére


nubreed
veterán

A használt piac szvsz Kelet Európában sokkal jobban pörög, mint nyugaton vagy Amerikában. (És a miének egy nagyon nagyon kis piac). Ott van arra pénz, hogy megvegye az aktuális új kártyát és nem fogja a földhöz verni ha a régit egyszerűen felteszi a polcra, nem fog azzal bajlódni, hogy meghirdesse és eladja.

De értem amit mondasz, de nem gondolnám azt, hogy a bányászok felvásrolják mondjuk a teljes készlet 85% -át. Szvsz mindenkinek fog jutni.

[ Szerkesztve ]

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#28793) solfilo válasza nubreed (#28792) üzenetére


solfilo
veterán

RX 480-nál ez ment sajna start után elég sokáig. Bányász topikokban linkelgették a 1-2-4 kártyás bányász rendszerek fotóit, többi topikban meg ment a sírás, hogy nincs készleten sehol.

solfilo

(#28794) #45185024 válasza nubreed (#28781) üzenetére


#45185024
törölt tag

Én már elvittem ezt a Voltázást a VS-be elmagyaráztam de nem sokat ér itt is tovább csináljátok.
Akkor konkrétan idézzük fel mint mondott Raja:

KoolNerdz:
What does Vega mean for Nvidia Volta? Is there gonna be a different design? Tell me a joke.

Raja Koduri:
One thing for certain is that Vega Instinct is well positioned to deliver dramatically better performance per dollar;, and TCO(total-cost-of-system ownership) is probably the most important metric to our machine learning and hyperscale customers and combined with Epic/Naples – Vega is extremely attractive..
You want a joke:)
Vega needs some extra Volta(ge) for overclocking:)

Ha ebből nem értetek már nem tehetek róla... Az a baj hogy a fejekben csak a "Gaming széria" létezik és képtelenek vagytok akkor is ettől elvonatkoztatni ha valamit egy gazdasági rendezvényen mondanak.

[ Szerkesztve ]

(#28795) .Ishi.


.Ishi.
aktív tag

Volta and Vega - AMD Has a Mountain to Climb

AdoredTV-s videó, a leakelt videók alapján a gaming Vegák legjobb teljesítményét 1080Ti alá tippeli. Az a fejtegetése is érdekes, hogy az AMD indul a deep learning piacon a Vegával, míg a játékos piac másod- vagy harmadrangú fontosságú lesz. Az AMD-nek egyszerűen nincs pénze arra, hogy erőteljesen kettéválassza a profi és a gamer piacot, míg az nVidiának van, és ezért is vannak néha galibák a fejlesztésben.

(#28796) .Ishi. válasza #45185024 (#28794) üzenetére


.Ishi.
aktív tag

A Computexen úgyis többet tudunk majd, 8 nap és reméljük lesznek végre hasznosabb infók. :K (Ahogy az AMD Redditen írták, legalább egy hétre le kéne tenni a vasvillát :DDD )

(#28797) #45185024 válasza .Ishi. (#28795) üzenetére


#45185024
törölt tag

Igen ezt teljesen alá lehet írni amit mondasz ill amit Adored mond.
Ha megnézzük akkor a Frontier nagyon közel van az RX Vegához. tulajdonképpen csak dupla memória meg a pro driverek meg kis MHz, viszont ha megnézed a Frontier árát meg egy Volta árát akkor egyből lejön hogy miért merik kijelenteni 69 ezer dollár/4 harcol az 1-2000 dollárral.
Driverből fogják faragni a teljesítményt csak azt saccolják meg sokan alá hogy ez mennyi pluszt hoz majd a Frontierhez képest !!!

[ Szerkesztve ]

(#28798) nubreed válasza #45185024 (#28794) üzenetére


nubreed
veterán

Ne már, ezt pont nekem írod? Engem pont nem érdekel ez a Voltázás se pro se kontra. Én csak a kollegának reagáltam, hogy megtaláltam a videót és benne a posztert. És a "lol" -t az AMD marketing gépezetére értettem, számomra kicsit erőltetett a Rebellion videó, nem tudom komolyan venni, de nem magára a termékre ami majd jön a Volta ellen.

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

(#28799) Jack@l válasza nubreed (#28786) üzenetére


Jack@l
veterán

Bányászós duma már elég lejárt lemez. (pár éve se hittem el mikor amiatt az egekbe próbálták nyomni az árát)
Réges rég célhardverrel bányásznak.
Az nv bevételének több mint felét a gamer piacról húzza be.

[ Szerkesztve ]

A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.

(#28800) #45185024 válasza nubreed (#28798) üzenetére


#45185024
törölt tag

Csak a Te témádhoz kapcsolódtam, a Rebellion kampány tényleg gáz, szerintem nagy dobra verték az 580 at.
Nem zárnám ki hogy az a Vergához készült csak nem jelent meg időre :D

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.