Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2017-08-30 10:47:05

LOGOUT.hu

A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#28403) BReal válasza do3om (#28395) üzenetére


BReal
addikt

Egy kérdésem van: ki mondta, hogy ez a Volta ellen megy?

(#28408) .Ishi. válasza -Solt- (#28391) üzenetére


.Ishi.
aktív tag

+1

Meg valahogy a marketinges csapatukat kéne valahogy gatyába rázni. Lehetne sokkal jobban is csinálni a kedvcsinálást/hangulatkeltést/tease-elést, mint ilyen Poor Voltákkal meg wccfteches pletykákkal. Ehhez nem tőke kellene, hanem egy igazán jó marketingcsapat.

(#28409) -Solt- válasza .Ishi. (#28408) üzenetére


-Solt-
veterán

Az tény, hogy a marketinggel hadilábon állnak, lehetne ezt a részét sokkal jobban csinálni.

www.smart-bus.hu

(#28411) #45185024


#45185024
törölt tag

Na ezen a viharverte szobán még arról nem beszéltünk hogy a Dwarf megint egy Nanó szerű kis méretű kártyára utal.
Én nagyon csípnék egy kis kártyát ha meglenne a megfelelő teljesítménye és nem elszállt árazása.
Azt írják sokan hogy 16.-án nem lesz Vegáról hír inkább naples meg roadmapos jövőbenézés lesz.

[ Szerkesztve ]

(#28412) Szeszkazán válasza #45185024 (#28411) üzenetére


Szeszkazán
senior tag

Én is hó végét tartom esélyesnek a rendes Vega indításra. Biztos lesz nano, sokan szeretik a kis picur combos kártyákat.

(#28413) VTom válasza Abu85 (#28376) üzenetére


VTom
veterán

Tehát ha jól értem, a "közelít a nullához piaci részesedés" állítása áll szemben a "bejelentették, hogy kínálnak"-kal.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#28414) do3om


do3om
addikt

Megnyirbálták rendesen a Hsz-eket, biztos egy csomó valótlan dolgot állítottam. :U

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#28415) TTomax válasza do3om (#28414) üzenetére


TTomax
nagyúr

Nem erröl van szó. Ez egy radeon találgatós topic,tartsuk ezt tiszteletben (meg néha egymást is).Találgatni akármit lehet,még azt is hogy 1080Ti+50% lesz a vega.Az mindenkienk szive-joga,de ez itt most nem arról szól.Ha én lennék a topic gazda én is töröltem volna,söt még ennél többet is.Ott a vs ott lehet egymást földbe döngölni a semmiért. :)
Neked cimeztem,de de csak neked szól ... akinek inge.... :)

[ Szerkesztve ]

★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"

(#28416) Malibutomi


Malibutomi
nagyúr

Jelzem hogy nem voltam gepnel csak telon (most is), szoval nem en toroltem hozzaszolasokat hanem valamelyik modi.
Ugyhogy akinek torolve lett az szerintem figyeljen oda,mit hova es hogyan irkal.

(#28417) do3om válasza Malibutomi (#28416) üzenetére


do3om
addikt

Nem éreztem hogy az hsz-eim, annyira el lennének rugaszkodva a valóság talajától mint amikre írtam.
Viszont jogos hogy inkább VS-be való volt.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#28418) #45185024


#45185024
törölt tag

Ez egy nagyon nagyon gyors futópó :DDD Még mielőtt haterek beszólnának nem "vége"-nek kell kiejteni magyarul :) Ettől több hír sehol nincs...

[ Szerkesztve ]

(#28419) Armando_19


Armando_19
őstag

Olvasgatva a topikot, erősen elgondolkodtam, hogy egy szakmai fórumon, ahol hozzá értő emberekkel kéne eszmét cserélni a lehetséges variációkról, illetve arról, hogy mire számíthatunk az AMD új vga-ja kapcsán, hogy a fenébe burjánzott el ennyire az egymásra köpködés, hazugozás, meg az utálat szítás? Vagy a moderátorok nem fogják elég erős kézzel a gyeplőt, vagy maga a társaság lett tele hígagyú barmokkal. (már bocsánat). A nagy NV fanok, meg a lehúzós Jóskák nem is értem, minek néznek be ide egyáltalán. Egy abszolút laikus, aki érdeklődés szinten jön ide, és reméli, hogy össze szedetten talál némi infó morzsát, az most pontosan mit is gondolhat? Régen az ilyen találgatós topikok tele voltak mindenféle linkekkel, cikkekkel, más külföldi fórumokról átvett hozzászólásokkal, amik persze nem megerősített információn alapultak, de volt INFORMÁCIÓ értékük. Volt 1-2 off hozzászólás, és max jót kacagtam magamban mások hülyeségén. De ami itt megy, az sokszor nagyon messze áll a szakmaiságtól, a profizmustól, és magától a szellemtől, amitől a PH! régen egy nagyon jó hely volt. Lehet, hogy a Vega széria csúcsa nem fogja a földbe döngölni a 1080TI-t, és hogy a Volta egy utcahosszal lesz előrébb, de ez a zöldes emberek tapsikolós topikjába tartozik majd.
Sokaknak, mint például nekem iis, Freesynces monitorunk van, és igen is a Vegát fogom venni, ha ár/teljesítményben megfelelő lesz számomra. Márpedig az AMD igenis jól árazza be a termékeit.

Remélem, hogy visszatér a tisztelet más fórumtársakkal szemben, mert ez kezd lassan egy késdobáló sarki kocsmára emlékeztetni néha. :)

Akinek nem inge, nyilván nem veszi magára.

Szóval összegezve az itt ott olvasottakat, Május 31-re lehet számítani a hivatalos rajt kapcsán?

(#28420) Petykemano válasza Armando_19 (#28419) üzenetére


Petykemano
veterán

Szerintem olyan polarisos soft launchra lehet számítani, ahol bemutatják a kártyát, ellőnek majd pár összehasonlítást a 390X (léghűtéses, vágott, stb) és talán a Fury X (vizes) ellen, és 1 hónap múlva a boltokban.
A ryzen hard launch esetén ilyenkor már azért szivárogtak az infók a boltokba érkezett dobozokról.

Hogy teljesítmény tekintetében mire lehet számítani, azt már sokan sokféle módon elmondták. Vannak, akik arra szákítanak, hogy a Vega csupán a fiji 14nm-re portolt változata, és magasabb órajelen is csupán néhány százalékkal lesz gyorsabb, mint a fury x, az vízes hűtő pedig azért kell, mert annyit is fog fogyasztani. Ez persze teljes hülyeség.

A legegyszerűbb megfogni egy rx 470-et és duplázni a csíkjait, majd felszorozni a várt 1525-ös órajellel.

De azért nem ilyen egyszerű
Az ocnet fórumon utoljára mahigan foglalta össze, mi várható: geometria kikupálása, ami az összes gcnt sujtotta eddig. Alacsonyabb felbontáson, ahol kevesebb a pixel, de ugyanannyi a háromszög a gcn gyengélkedett. Ezen a polaris primitive discard acceleratora némileg segített, de lehet, hogy még mindig limitált sok esetben.
A Vega erre mindenképpen megoldást fog hozni

The stilt az AT raven ridge fórumán említette, hogy a korábbi apu példák alapján valószínűleg még a polaris is sávszél limites. A draw bin rasterizer ezen segít. Ugye ez is olyan dolog, hogy ha folyamatosan a mémóriához kell nyúlni valamilyen művelet során, akkor a magas fps eléréseben a memória rendszer elérésének késleltetése is gátat fog szabni. Azonkívül fogyaszt.

Fentiek mind olyan problémák, amelyek magyarázhatják azt a jelenséget, amiért ugyanazt az fpst az nvidia kártya kevesebb tflopsból ki tudja hozni. A gcnben belső buborékok keletkeznek különböző késleltetések miatt. Eközben persze a számolóegységek is fogyasztanak mind a sok terflops, meg a túlterhelt memóriarendszer is fogyaszt. Tehát emiatt nem csak a kihasználtság volt rosszabb a névleges teljesítményhez képest, hanem a fogyasztás is magasabb. Ezért jött az aszinkron compute ötlete, amivel be lehet fogni az üresjáratban ketyegő számítási kapacitást. Lásd doom, ahol befogták a buborékokat és látványos javulást értek el.

Amire én még számítok az a variable wavelenght, ami a változó simd méreteket jelenti. Ez szintén jelentős energiamegtakaítással járhat, mert kevesebb tényleges munkavégzés nélküli számolóegységet kell pörgetni.

A magam részéről 1080ti teljesítményre számítok

Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

(#28421) #45185024 válasza Armando_19 (#28419) üzenetére


#45185024
törölt tag

Hát Armando ez ilyen... Youtubber videóknál látszik ez leginkább, idén a legjobb magyar tech csatorna a theVR-é lett, mond ez neked valamit ? Félelmetes hogy a komoly külföldi csatornáknak is egy kettőtől eltekintve csak ilyen 50 ezres nézettsége van. Pedig vannak nagyon színvonalasak is. Változik a világ...

Messze nincs annyi szivárogtatás mint a Fury X , Furynál volt. ott tényleg csak a független tesztek nem szivárogtak ki, a PR tesztek már jóval előtte, bár mint tudjuk azok azért erősen hajlítják a teret mindenhol :)
Még azt is csak pár napja tudjuk hogy 4 féle lesz a neveikből. Annyira új az egész hogy keveset lehet valósan következtetésekre alapozni. Azért az hogy egy jó minőségű 580 hozza a Fury teljesítményét sok mindent elmond.
Láttam külföldi oldalakon érdekes vitákat is. HBCC szerepéről beszélgettek:
- system A, has 4GB of VRAM and HBCC off: 25FPS minimum and 50FPS average
- system B, has 2GB of VRAM and HBCC on: 50FPS minimum (+100%) and 75FPS average (+50%)
amire egy érdekes válasz volt hogy 8 Gigából attól ez nem fog 16-ot "csinálni", mert egyszerűen ahol nem kell ott nem dolgozik. Szóval az 1080 körüli dupla az csak izomból dupla, valóságban meg annyi amennyit az új tecnológiák hoznak. pl bépülnek motrokba vagy a Vulcan használja őket.
GCN4-nél pont az az érdekes hogy a 480 ott tudta hozni a 390xet és csak ott ahol NV supported játék volt, ami azért érdekes tény :K Ezek a kártyák már nagyon a Deep learningre építenek ami miatt egy két év múlva a mai minerkedéshez hasonló új terület fog nyílni.

(#28422) .Ishi. válasza Armando_19 (#28419) üzenetére


.Ishi.
aktív tag

Ha minden igaz, akkor a nagy bejelentés május 31-én lesz, a hivatalos rajt pedig június 5-én.

(#28423) #45185024


#45185024
törölt tag

Misztériusz véj :) Azért ne vegyétek készpénznek de ez egy cikk tényleg:

AMD claims imminent Radeon RX Vega 4GB cards will match Nvidia's 11GB GTX 1080 Ti

Minden esetre azt állítja jön 4 Gigással is! Jó csámcsogni való.

[ Szerkesztve ]

(#28424) #85552128 válasza #45185024 (#28423) üzenetére


#85552128
törölt tag

"4GB of HBM2 Vega graphics card memory could potentially have similar memory bandwidth"

Semmit nem jelent. A Fijinek is nagyobb sávszélje van mint a 1080 Ti-nek, ettől még köze nincs hozzá teljesítményben.

Szerk. most látom, hogy ezeréves cikk, lényegtelen akkor....

[ Szerkesztve ]

(#28425) VTom válasza #85552128 (#28424) üzenetére


VTom
veterán

Én sem hinném, hogy 4GB-val szerelnének Vegát, vagy ha igen, akkor nem a 1080Ti ellen.

Már a Furynál is kevés volt a 4GB. Nem a sávszél miatt, hanem a mennyisége miatt.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#28426) do3om


do3om
addikt

Ha jön valami a következő hónapban még mindig nagy kérdés hogy milyen adagolással?
Emlegettek itt 4 változatot amiben vajon benne van minden? (nano, duo)
Ha igen akkor talán közel biztosra vehető hogy kettőnek lőttek is kapásból, a fenti kettő talán hónapok múlva jöhet. Az eddigieket figyelembe véve. Bár a duo hétköznapi embereknek édes mindegy.
Ez a felállás nem lenne jó, reméljük másképp alakul.

Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

(#28427) korcsi válasza VTom (#28425) üzenetére


korcsi
veterán

A jelenlegi felállás, hogy a 4GB VRAM+HBCC != Fury 4GB VRAM, aztán majd meglátjuk.

Én simán el tudom képzelni, hogy elég lehet 4GB ram is. Ahogy nekem össze állt a kép, nem a betöltés volt eddig lassú hanem a törlés, új hely felszabadítása, ha a törlést megoldották akkor lehet tényleg hatékony lesz.

Játék közben kellene monitorozni a PCIe buszon áthaladó adatok mennyiségét, abból lehetne következtetni arra, hogy mennyi a valós olvasási igény van a VRAM-ból.

[ Szerkesztve ]

referencia 5700(XT) plexi ARGB-s blokk eladó!

(#28428) Televan74 válasza korcsi (#28427) üzenetére


Televan74
nagyúr

Majd ha megjelenik,akkor megnézzük milyen lesz játékok alatt.10-12 oldal tesztjét megnézem és utána átlagolom az olvasottakat.Kíváncsi leszek arra 4GB -ra, mit tudnak majd összehozni vele. :K

Amikor nincs remény! Jusson eszedbe nincs isten, csak én!

(#28429) VTom válasza korcsi (#28427) üzenetére


VTom
veterán

Igen, a törlés a probléma, de nem tudom ezt mennyire lehet driverrel megoldani, és mennyire kellenek hozzá a játékfejlesztők. Mert ha nagyon, akkor az elég nehéz út lesz.

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#28430) HSM válasza korcsi (#28427) üzenetére


HSM
félisten

Plusz rengeteget lehetett olvasni, ez a HBC vagy mi ram kezelésről, hogy eddig nagyon nem volt hatékony a hely kihasználása. Bár erősen szkeptikus vagyok ezzel a technológiával, azért nem tartom elképzelhetetlennek sem, hogy jól működjön a rendszer a gyakorlatban. :K

Az is rásegít erre, hogy régebben (3-5 éve sacc/kb) elég áll leejtős játékokat lehetett csinálni 1-2GB VRAM igénnyel, manapség pedig semmivel nem látványosabb textúrákkal már megzabálnak 8GB-ot, nekem valahol ez is nagyon fura.

(#28429) VTom: Arról volt szó itt a topikban, hogy DX12 alatt néhány sor kóddal aktiválni lehet a driver ram menedzselését. Ez nem tűnik túl nagy elvárásnak, ha tényleg így oldják meg, és főleg,ha cserébe leveszi a gondot a fejlesztő válláról, ami a memória-menedzsmentet illeti.

[ Szerkesztve ]

(#28431) #45185024 válasza #85552128 (#28424) üzenetére


#45185024
törölt tag

Jó oda fogom írni a megjelenési dátumokat bár az előző cikknél nem láttam ilyet.
AMD Full RX Vega felhozatal kiszivárgott: Leggyorsabb 'VEGA Nova' olcsóbb, mint a GTX 1080 Ti 599 $
2017 Május 14, Tegnap délutáni még frissnek számít ? :)
Igazolni véli az általam ide előzőleg bevágott árazást és felteszi a kérdést hogy lehet egy 1070-től drágább kártya az 1070 ellenfele...
Hacsak úgy nem hogy gyorsabb :DDD

[ Szerkesztve ]

(#28432) velizare válasza #45185024 (#28431) üzenetére


velizare
nagyúr

kommenteknél látni, hogy kb. 2 hónaposak. nem mintha azóta többet tudnánk (sic!) a témáról.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#28433) Yutani válasza velizare (#28432) üzenetére


Yutani
nagyúr

Nem nagyon látok 18 óránál régebbi kommentet a Pepe által linkelt hír alatt.

#tarcsad

(#28434) smc válasza Yutani (#28433) üzenetére


smc
addikt

Gondolom az előző cikkre írta.
Aminél egyébként ott van a dátum: 28 March 2017.. :U

5600X 2x16GB 6800XT | i5-3570 2x4GB 1050TI | MS Surface Book | iPad Pro 12.9 | iPhone X | iMac e2008

(#28435) velizare válasza Yutani (#28433) üzenetére


velizare
nagyúr

értsd jól! az ebben linkelt cikkről van szó.

Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.

(#28436) Yutani válasza velizare (#28435) üzenetére


Yutani
nagyúr

Ok. Benéztem.

#tarcsad

(#28437) Abu85 válasza VTom (#28425) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

A 4 GB igazából egy lehetőségként lebeg. Régóta téma az érintettek között, hogy ha 8 GB-os kártyákat hoznak, akkor nem tudják megmutatni, hogy a HBCC mennyire hatékonyan bánik az allokációkkal, mert gyakorlatilag minden játéknak elég 8 GB. De ha hoznak egy 4 GB-os kártyát, akkor arról ugye köztudott, hogy bizonyos beállításoknál, bizonyos programokban a 4 GB már nem elég, de ugye nem azért nem elég, mert ennyi kell a programnak, hanem azért, mert annak a 4 GB-nak a fele-háromnegyede feleslegesen betöltött adat. Hozzá se nyúl a program, csak a helyet foglalja. A HBCC pont ezt küszöböli ki, tehát itt már elég lenne a 4 GB is, és meg tudnák mutatni, hogy a HBCC a gyakorlatban is szuperül működik.
Erről egyébként van egy rakás adat már. Például a Witcher 3 esetében a HBCC off egy 4 GB-os Vega prototípuson 3,2-3,5 GB memóriát igényelt, de a HBCC-t bekapcsolva ez az igény lecsökkent 0,9-1,3 GB-ra. Tehát azt lehet mondani, hogy az eredeti igénynek a jelentős része csak szemét volt. Feleslegesen létező allokációk. Effektíve ha hoznának egy 2 GB-os Vegát (nyilván nem hoznak majd), akkor az simán futtatná a Witcher 3-at maximumon.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28438) #45185024 válasza velizare (#28432) üzenetére


#45185024
törölt tag

Valóban nem tudunk többet azóta sem, csak egy kérdésem van ezel kapcsolatban.
Egy most 580at vásárolni akaró de a teljesítményét kicsit keveslő embernek mit tanácsolnánk teljes szívből várjon egy 4 Gigás Vega e kártyára vagy vásároljon most 580-at? Emiatt azért azt gondolom aktuális a téma.
A tegnapi cikkből meg csak annyit hogy
"The information reportedly comes from very reliable sources within AMD’s Headquarters."

Egyébként meg MAI HÍR:
AMD Radeon Vega spotted with 16GB memory and 1600 MHz clock

[ Szerkesztve ]

(#28439) myckey válasza Abu85 (#28437) üzenetére


myckey
veterán

Jól hangzik.

Aztán majd kiderül mi lesz belőle.

Reméljük a legjobbakat.

"Biztos mint a halál! Sóhaj, Szobaasszony, Fárosz.. 2, 9, 11. " Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye "

(#28440) #85552128 válasza Abu85 (#28437) üzenetére


#85552128
törölt tag

Milyen Witcher 3-mal mértek 3 GB fölött ? Az egyértelműen worst case mert pont az egyik legkevésbé VRAM igényes játékról van szó, legtöbbször 2-3 GB között van vagy kevesebb. Ha már ezt akarják demózni akkor ott van a ROTTR, vagy a Doom ami 4 GB-vel be sem engedi kapcsolni a legmagasabb részletességet.

Amúgy meg egy 400$-os kártyával ne akarjanak már "lehetőségeket" demonstrálni, ne a user legyen már (megint) a tesztelő.

[ Szerkesztve ]

(#28441) Abu85 válasza #85552128 (#28440) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Próbáld meg 3x4K-ban, mindent kimaxolva. Főleg a 8xMSAA-val a Hairworksre, úgy elmegy 3,3-3,5 GB-ig, mert sok lesz a minta, meg két extra kijelző.

Tökmindegy ezzel a HBCC megoldással, hogy 4 vagy 8 GB. A jelenlegi meghajtókkal gyakorlatilag 100%-os hatékonyságú. Az kell, hogy az emberek lássák, hogy nem az a probléma, hogy a játék sok memóriát igényel, hanem hogy tele lesz szeméttel a VRAM. Használhatatlan, de onnan nem eltávolítható allokációkkal, ami egy játéknak az amúgy 2 GB-os valós memóriaigényét fel tudja nyomni akár 8 GB-ig is, vagy tovább. A HBCC modellel a hardver vezérli a memória menedzsmentjét, így anélkül tud benne allokációkat törölni, hogy arra engedélyt kérne a processzortól, és elkezdődne egy rakás ellenőrzési folyamat, hogy az adott allokáció egyáltalán törölhető-e. Utóbbi teszi a mostani modellt rosszá, mert mire ez az ellenőrzés lefut, addigra már rég kész kellene lennie legalább két új képkockának, de nem lehet kész, mert ellenőrzés folyik, tehát munkastop van.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28442) #45185024


#45185024
törölt tag

Ki lehet a "very reliable sources within AMD’s Headquarters". ??? :)))))

[ Szerkesztve ]

(#28443) #85552128 válasza Abu85 (#28441) üzenetére


#85552128
törölt tag

3x4k 8xMSAA - ok, igazi real world scenario. Hány FPS volt mellette ? Egyébként meg ha így van még normál módban sem érné el a 4 GB-os korlátot, szóval olyannal kéne demózni amihez tényleg 8 GB "hagyományos" VRAM kell.

[ Szerkesztve ]

(#28444) Abu85


Abu85
HÁZIGAZDA

Ehhez a GPMP modellhez visszatérve. Annyira nem beszélhetünk újdonságról. Az NV is ugyanezt tette a Volta GPU-ba, tehát ugyanúgy látják azt a problémát, hogy a szoftveres vezérlés rendkívül kiszámíthatatlan, és sok gondot okoz. Persze az NV-nek annyiban nehezebb, hogy van egy jogi vita az Intellel, hogy az x86/AMD64-et támogató ATS-hez kell-e x86 licenc. Emiatt egyelőre csak IBM-hez jelentették be a funkciót, de nyilván megpróbálják majd bizonyítani, hogy nem kell hozzá x86, hogy normálisan használják a hardvert. Ha más nem, akkor lesz belőle egy újabb FTC-re kerülő ügy, mert lehet, hogy hatósági döntés kell, hogy az NV ezt a funkciót bevethesse, és fontos funkcióról van szó, ugyanis erre megy az ipar. Az Inteltől ki fogják kényszeríteni, hogy adjon a támogatására engedélyt.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28445) VTom válasza Abu85 (#28437) üzenetére


VTom
veterán

És a HBCC-t driverből fogják vezérelni alapból, vagy a játékokat rá kell majd szabni a fejlesztőknek valamilyen szinten?
Kicsit azért tartok ettől, mert lehet, hogy tudja a Vega, és elég lenne neki a 4GB, csak mire a fejlesztők eljutnak oda, hogy elkezdenek jönni azok a játékok, amiknél működik rendesen a HBCC, a Vega már kiöregszik. Ha drivervből megoldható, vagy minimális módosítással, akár patch-ből a fejlesztők által, akkor szuper lenne.

Egyébként szvsz a Witcher 3 pont nem jó példa vizsgálni, mert alig fogyaszt VRAM-ot.

[ Szerkesztve ]

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#28446) Yutani válasza VTom (#28445) üzenetére


Yutani
nagyúr

Hardveres a HBCC, nem szoftveres. Legalábbis Abu ezt mondta eddig folyamatosan.

#tarcsad

(#28447) Abu85 válasza #85552128 (#28443) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

FPS-ről nem volt szó.

A gyakorlati eredmények azt mutatják, hogy HBCC-vel a jelenlegi programokban nagyon nehéz túllépni a 2 GB-os memóriahasználatot. Még olyan programnál is, ami hagyományos szoftveres vezérléssel 10 GB-ot eszik. Egyszerűen nem lesz feleslegesen allokált terület a memóriában.
Emiatt egyébként készül egy demó, ami direkt erre a képességre játszik, és több száz gigabájtnyi kódolatlan textúrával dolgozik, hogy egyáltalán a határra tolják a 8 GB-os HBCC-s modellt.

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28448) VTom válasza Yutani (#28446) üzenetére


VTom
veterán

Igen, közben látom, hogy írt még egy hsz-t, csak már előbb elkezdtem ezt írni. :B

Akkor jó lehet ez, kíváncsian várjuk.

Minden szempontból jobb lenne, fogyasztás és talán ár szempontjából is a kevesebb VRAM igény. :K

Everybody has a plan until they get punched in the mouth.

(#28449) Abu85 válasza VTom (#28445) üzenetére


Abu85
HÁZIGAZDA

Jelenleg úgy áll, hogy csak HBCC vezérlés lesz a driverben. A hagyományost nem teszik elérhetővé, de van egy olyan terv is, hogy a vásárló ki-be kapcsolgathatja a HBCC-t. Ezzel az a gond, hogy több tesztelést igényel a meghajtó oldalán, mert minden tesztet végig kell futtatni a HBCC on és off beállítással.

Mivel ez az egész hardveres megoldás, így szoftveresen nem igazán lehet optimalizálni. A fejlesztők például a legacy API-k alatt bele sem tudnak avatkozni. Az explicit API-k esetében lesz egy kiterjesztés, amivel a fejlesztő ki-be kapcsolhatja a HBCC-t, ez egy sor. De több kiadott DX12 játékra ezt sem kell beírni, mert rájuk kényszeríthető a hardveres menedzsment. Mindenesetre a jövőben azt ajánlják majd, hogy inkább kérjék egy sorban a hardveres menedzsmentet, minthogy száz-kétszáz sorban optimalizáljanak Vegára. Egyrészt nem tudnak olyan jók lenni, mint a hardveres, másrészt rengeteg felesleges munkát vennének a nyakukba. A felszabaduló erőforrást a többi hardver optimalizálására érdemes fordítani.

[ Szerkesztve ]

Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

(#28450) nubreed válasza #45185024 (#28438) üzenetére


nubreed
veterán

Vegyen GTX 1070 -et. :DDD

We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.

Útvonal

Fórumok  »  Videokártyák  »  AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.