- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- bambano: Bambanő háza tája
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- weiss: Logi MX Master 3S FW NEM frissítés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Entladen
csendes tag
Amúgy mennyire szerencsés megemlíteni,hogy a kártya be lett téve másik gépbe is és le lett tesztelve?Vagy ezt inkább nem ki kellene hagyni a mondandóból?
-
Entladen
csendes tag
Na VGA(7850) teszt megvolt a kolléga gépén is...most hívott.
Nála is bejött a BS....szóval innentől indulhat a harc a gariztatásért -
válasz
Krisztina87 #15559 üzenetére
ha 2GB-os 7850 és 7870 között van 15e FT, az nem igazán éri meg. ha a 7850-es 1GB-os (így tűnik reálisnak a 15e), akkor viszont ér annyival többet a 7870.
3 évre egyik kártya sem igazán időtálló, de ilyen távra én inkább a 7870-et venném a 2GB-os 7850-nel szemben. az 1GB-os 7850-et pedig 6-9 hónapnál hosszabb időre nem érdemes megvenni.
-
DEV_NULL
őstag
Silent Pro M520at veszek mellé. Most meg is rendeltem... Köszi a válaszokat!
-
-
DEV_NULL
őstag
Üdv emberek!
A sztori a következő... Van egy kb.7 éves 450es gps csifi tápom amiben már ventit is cseréltem mert a gyári 2200es yl zörgött nagyon. Ez a táp egy 3.2-n hajtott Q9400et szolgál és jelenleg egy 7600GS-t
mert a 4850em ramhíbás lett. Az érdekelne ez a táp a tuningolt Q9400 mellett elbírna-e egy 7850 Twin Frozrt?
Köszi a választ!
-
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester #15582 üzenetére
már leszedtem a hűtő bordákat vissza csináltam eredeti állapotába. De nincs semmi változás. Vayis van anyi hogy egyáltalán nincs kép azóta hogy egyszer bejött az alaplap biosa. A gépem nem sípol mert nincs alaplapi hangszóró a házban. Csak a Biosz postnál látom hohy azt írja ki hogy load GPU Bios vagy ezt a kódot 00B2. És nem indul a gép de hagyom vissza küldöm gariztatni és lesz ami lesz nem tudok mást csinálni.
-
válasz
Garsza #15574 üzenetére
no a bios frissítéssel még nagyobb kárt okoznál! egy hűtő le-fel rakásától nem száll el a BIOS ráadásul ha a bios lenne rossz semennyire nem adna képet és a gép is csak sípolna induláskor!
Én inkább arra tippelek hogy vagy tényleg megsértettél a gpu környékén egy parányi SMD kondit, vagy a FET -eknél van zárlat a felrakott bordák miatt! De már olyannal is találkoztam hogy le sarkazták a GPU -t az is pont ilyen tüneteket produkál, nem kell nagyon elég csak az 1.ik sarkának a vége megsérül
Sz.tem először szedd le a hűtőt meg az összes bordát amit feltettél takarítsd le a GPU -t is rendesen (lehetőleg tiszta 96.% -os alkohollal) meg a FET -eknél is (nem tudom oda mit és hogy ragasztottál) és tedd visza a gyári hűtőt(elég egy gyufa fej mennyiségű paszta nem kell túlzásba vinni) És úgy próbálkozz hátha szerencséd lesz és menni fog
-
Garsza
veterán
válasz
->Raizen<- #15579 üzenetére
igen az van de még kell szereznem egy másik videókártyát. De amit linkeltél angolul van én meg nem nagyon vágom az angolt.
-
Garsza
veterán
válasz
->Raizen<- #15577 üzenetére
A GPU ép karcolást sem látok még a környékén sem. Megpróbálnám még a biost fel tenni hát ha az segít mielőt visza küldebém garanciában. Ha adna valaki leírást hogy kell csinálni.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Garsza #15576 üzenetére
Amikor levetted illetve visszaraktad a hűtőbordát a gpu sarka megsérülhetett lepattant belőle esetleg.
De szerintem elektrosztatikusan fel lehettél töltődve és egy apró kisülés hazavágott valamit a kártyán. Dolgoztam gyárba diagnosztikus technikusként. Az esd védelemre nagy hangsúlyt fektettünk. Én teljes áramtalanítás után szerelek és szigorúan a szélét fogom meg a vga-nak ramnak stb. Előtte egy fémes tárgyat megfogok hogy leföldeljen. Soha nem romlott még el szerelés után egy elektromos alkatrészem sem semmilyen eszközömnél. -
Garsza
veterán
válasz
banderasz77 #15575 üzenetére
Az mit jelent? Hogy lesarkaztam a GPU-t.
-
Garsza
veterán
válasz
banderasz77 #15570 üzenetére
Lehetséges hogy csak az a gond? Leírást tudtok adni hogy lehet megcsinálni.
És ha a bios ment el az mitől mehetett el?
-
kovsol
titán
válasz
banderasz77 #15570 üzenetére
Vagy lehet az egyszerűbb ha talál olyan embert akinek van igp a procijában, esetleg integrált, de az alaplapja több vga kártyát is tud kezelni, szóval ha berakja másodiknak, oké nem fog CF ben menni, de szerintem úgy is megoldható, bár ebben nem vagyok biztos.
-
-
lowzor
veterán
válasz
szasanyi #15540 üzenetére
Pedig ezt mondjuk...Nagyon levan downclock-olva a ref órajele. Amúgy ha a 7950 nem volt elég erős neked, akkor a 7870-től mit vársz?
Nekem 3 napig volt meg a 7870, mert 1200 mhz-en 10%-al (sem) volt erősebb, mint az ugyanekkora órajelen járó 7850-em.
Ezt hagytad ki:
Játékokban is nagyon durván (40-50%-al) megnő a teljesítmény, ha tuningolom, bár ref órajelen gyenge, a 7870-nél 10%-al erősebb úgy is.
Ezek után csak gratulálni tudok annak, aki alapórajelen használja a 7950-et.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Hosszú távra tervezz nyugodtan a 7870-nel, főleg, hogy a 3 év garis ASUS-t nézted, egyértelműen megéri. A különbség mindig megmarad a 7850 és a 7870 között, mivel mindegyiket lehet húzni. Az árkülönbség megéri, főleg úgy, hogy eleve már 50-től indul a 7850 is, ha ennyit szánsz rá, akkor a 7870 is beleférhet.
Mondom én is 7850 tulajként.
-
kovsol
titán
válasz
karesz501 #15562 üzenetére
Oké egy 7850-t 860Mhz helyett járathatod 1200-on is ha jót fogsz ki és ez %-ban durva tuning, de 1200-t egy 7870 is viszi, és akkor megint ott tartunk, hogy 10-15% eltérés azért van köztük azonos órajelen. Viszont 7850 1250 felett elég ritkaságnak számít, míg 7870 van akinél 1300 -t is viszi.
Ha most vásárolnék akkor egy 7870 -t vennék, de viszont annyival nem jobb, hogy egy meglévő jól tuningolható 7850 -t lecseréljek így utólag. -
karesz501
senior tag
válasz
Szerintem alapesetben nem.... A legjobban az a 7850 éri meg az árát, amit alapfeszültségen tuningolsz cca. 20-25% -ot (1100Mhz). Itt nem melegszik és nem károsul a kártya, ezt nem kihasználni vétek.
Garanciavesztéssel nem jár, a gyári programok is támogatják és engedélyezik.
-
Bali27
addikt
válasz
Én is a 7850-en gondolkodtam, de aztán láttam a tesztekben hogy mennyivel több FPS-t hoz a 7870. Szóval én nem bántam meg.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Egy alap 7850-hez képest egy pl 1,1 ghz gyárilag oc-s 7870 megéri az árát. Pl gigabyte 7870 oc windforce 3 ventilátoros monstrum.
(#15562) karesz501: A 7870 is húzható.
-
Krisztina87
tag
Azt szeretném megtudni, hogy a HD7850 és HD7870 közötti 15.000 Ft-os jelenlegi árkülönbség megéri e?
Egyik esetben sem történne tuningolás, csak hosszú távra terveznék valamelyikkel (3 év kb). -
odorgg
addikt
Én speciel ezért downgradeltem 7970-680-ról, mert azt látom, hogy az új gamek max élsimítással mindegyiken játszhatatlanok, míg nélküle egy 7850-en is mennek szépen
Másrészt évekig NV kártyákkal tóltam, de a Radeonok alap színbeállításai, sokkal jobban tetszenek mint az Nv-s. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Minden Gaming Evolved játékban jobb a GCN a vele azonos árú Keplernél. Pár játékban sokkal. Azzal nem tud mit kezdeni az AMD, hogy ezt nem látod. Igazából nem tudom mi az elvárás? Az új Hitmanben a HD 7950 elveri a GTX 680-at. A Far Cry 3-ban ott van a nyakán. Ehhez képest a GTX 680 annyiba kerül, mint egy HD 7970 GHz Edition, ami az előbbi programban 27, míg az utóbbiban 15 százalékkal gyorsabb. Ezért lenne érdemes tisztázni, hogy azonos áron milyen előnyt várnál el? A HD 7950-től is az elvárás a kérdés. Ennek az ára a GTX 660 Ti szintjén van. Az említett Gaming Evolved játékokban ezt a kártyát állva hagyja, a GTX 680-nal versenyez teljesítményben. A Hitman esetében tudok neked konkrét eredményt is mondani: HD 7950 42 fps, míg a GTX 680 37 fps. A Far Cry 3-ból is van guide-om, de ott még jönni fog patch. Az 1.04-es is folyamatosan cserélt le shadereket gyorsabbakra. Erre megint új driver kell majd mindkét oldalon. Ezzel a játékkal a fejlesztés közben gond volt. Szeptemberben még TWIMTBP cím volt, majd októberben mentek az AMD-hez, hogy rakja már össze. Ezért lett Gaming Evolved cím, csak ugye az AMD kapott két hónapot a shaderek optimalizálására. Jellemzően fél év is kevés, szóval marad a patch-elés, mint lehetőség.
-
válasz
Úgy látom te sem érted amit írtunk, te nem tuningoltad a 7950 ed csak sajnálni tudlak, mert a legsz@rabb 7950 be is van +40.% tuning ALAPFESZEN
De ha már szóba került az FC3 tessék 2 kép Very High FHD -ban
7950 Default 800/1250MHz ~54.FPS
7950@1150/1500 76.FPS ezt szinte az összes 7950 es tudja ami egyébként ~44.% OC
Az én karim meg +60.% OC -t tud és ha megnézed a képeket kb 1:1.ben arányos az OC -val a gyorsulás de ne vegyük ezt alapul legyen csak egy teljesen átlagos 7950 ami 40-50.% tuningot tud alapfeszen szóval akár hogy nézed ha nem tuningolsz elég hibát követsz el mert ingyen lenne 1,5X erősebb VGA -d
-
Kroni1
veterán
válasz
banderasz77 #15550 üzenetére
irta, FC3 1080-ban fullon jatszhatatlan volt.. arra vagyok kivancsi, h nvbol melyik kari tudja ezt siman es az mennyibe kerul?! de en amugy egy rosszul optimalizalt jatek miatt nem vennek masik karit. (mondjuk ennyit meg egyaltalan nem koltenek vga-ra..)
-
BRIKLY
veterán
válasz
kockaharcos #15546 üzenetére
Én már több százszor szedtem ki úgy a kártyáimat a gépből,hogy nem volt áramtalanítva...Kizárt,hogy az miatt halt meg a kártyája.
-
-
szasanyi
félisten
válasz
Garsza #15545 üzenetére
Valami gebasz csak történt, ha előtte hibátlanul működött most meg nem. Én kivenném újra, szétszedném letisztítanám, átnézném és újra az egész berakási művelet. Áramtalanítás után! Sőt, azután érdemes megnyomni a főkapcsolót is, és akkor nem kell várnod semmit, mert azzal a kondikból is eltűnik minden.
Ha nem látsz semmi rendellenességet, minden pontosan helyén van és ezután sem lesz jó, akkor bizony gáz van. Fontos, hogy a garancia miatt NE látszódjon sérülés a csavarokon sem semmi máson, vagyis az, hogy szerelted a kártyát!csucsbicep: nem akarom ismételni önmagam, a lényeget - amit nem tartok elfogadhatónak ezért az árért - már leírtam. Nem kell, hogy mindenki egyetértsen vele mert attól még lehet igaz! Nem tuningoltam a 7950 OC kártyát azért nem volt elég jó? Ne má'...
banderasz77: de ha kikapcsolom, akkor nem tudok netezni!
Az árához képes (lévén ez a 2. leggyorsabb volt ugye). De konkrétam a FC3 tette be az ajtót, amit nagyon vártam. 1080p, DX11, Ultra (AA + HDAO) konkrétan játszhatatlan. Ezért minek álljon 80k+ egy VGA-ban? Kompromisszumokkal egy 45k-s 7850 is bővel elég.
-
Garsza
veterán
válasz
kockaharcos #15546 üzenetére
Tudom hogy kellet volna. Ezekszerint ez a kártya már nem fog működni.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Szerintem az árak rendben vannak teljesítmény szempontjából, sőt az lenne mondjuk a furcsa, ha a 60K-tól kezdődő 7870 leverné átlagosan a 75-80K-tól induló 660Ti-ot. Csodadriver ide vagy oda, de az AMD-s srácok azért a beta driverekkel szép pluszt kiszedtek a GCN-s Radeonokból, mellesleg nekem a beta8-al sem a beta11-el sem volt az ég világon semmi gondom Win8 alatt, ahová pedig 12.10WHQL-t ajánlják, tökéletesen tette a dolgát mind.
-
Garsza
veterán
válasz
szasanyi #15543 üzenetére
Biztos hogy nem törtem le semmit. Zárlatot se csináltam biztos. Azóta kivettem megtisztogattam és most piros fekete csíkok jelentek meg.
Tudom hogy csak áramtalanított gépnél kéne csinálni de elfelejtettem áramtalanítani.
Át tettem másik foglalatba ugyan az a helyzet.Még amit csináltam az egyik vrm re ragasztottam rá a hűtő bordát.
-
szasanyi
félisten
válasz
Garsza #15542 üzenetére
Attól függ mit használtál, de normális esetben nem okozhat ilyen gondot mert nem vezeti az áramot. A kártya és tápvezeték biztosan jól illeszkedik a helyére? Kivétel és berakás során nem zártál rövidre vmit?
Ilyet műveletet csak áramtalanított gépnél csinálunk, hogy mindennemű problémát megelőzzünk! Esetleg a VGA hűtésének le-, felszerelése közben nem nyomtál, sértettél, törtél (bár ezt csak észrevetted volna) valamit? -
Garsza
veterán
válasz
Helló kivettem ma a VGA -m hogy ujra pasztázzam és amikor vissza raktam csak függőleges kék fekete csíkok jelentek meg a monitoron. Ennek mi lehet az oka? A paszta okozhat zárlatot? Vagy ilyesmi?
Meg még ami lehet gond nem áramtalanítottam az alaplapot mikor vettem ki csak a gép volt kikapcsolva. -
szasanyi
félisten
Ez biztosan így van, én ezzel nem tudok és nem is kívánok vitába szállni. A lényeg - amit már korábban is mondtam neked, és mi miatt kissé bosszús vagyok - az, hogy az ember vesz egy új, több szempontból is jobb GPU-val szerelt VGA-t 80k+ áron, és az van ami eddig: majd a GCN, majd a driver, majd a játék. NEM látom az előnyt, és nem érzem a sebességtöbbletet amit - a tecnoblabla alapján - látnom kéne. De legalább a az AMD játékokban alázná a Keplert, de még ott sem. Tudom, majd jön csodadriver...
Szóval kecsegtetés, ígéret és magas ár van, a többi majd, apródonként jön meg - vagy úgy sem. Átlag felhasználóként (gamerként) mitől kéne optimistábbnak lennem?
Én eljutottam oda, hogy már nem érdekel, hogy a játék, a driver vagy a hw az oka, hogy ártól függetlenül csak kompromisszumokkal és/vagy küszködéssel mennek a játékok.DroiDMester & asdxv: na, ne má' srácok... ne mondjátok már nekem, hogy egy Sapphire HD7950 OC 3GB kártya (ami nem mellesleg 135k volt februárban melynél egyetlen vigaszom, hogy ezt nem én fizettem ki) azért nem hozta amit elvártam, mert nem tuningolok?! Ez nem 7850 ár-, és teljesítmény kategória ahol legtöbbször valóban csak tuninggal lesz igazán jó a sebesség.
Ha Ti valóban így gondoljátok, akkor egyrészt nektek jó mert semmiben sem tudtok csalódni, másrészt Ti vagytok a hardverpiac ideális célszemélyei. -
válasz
miresz #15517 üzenetére
pedig pont az a lényege a keplernek, amit nem látsz annak. adott egy konzervatív, potenciális jövőbeli irányokat nagy ívben lesz**ó architektúra, ami a jelenben hatékony - ehhez hozzátéve az nVidia marketingjét (ahogy Kroni1 is írta), bizony nagy ász lett belőle. rég volt már 2012 március, amikor azzal volt tele a sajtó, hogy a 680 olcsóbb, kevesebbet fogyaszt, és még gyorsabb is, mint a 7970?
és erre még rátettek egy lapáttal azzal, hogy a 7970 GHz startjakor elhitették, hogy a 680 még annál is gyorsabb - pedig az már végképp nonszensz volt.
lehet, hogy 1-2 év múlva a 680 (vagy főleg a 660Ti) minden második játékkal csukalni fog (bár a 9600GT-ről is azt mondták sokan, és az sem lett úgy) - ha valaki ettől tart, akkor valóban vegyen inkább radeont. here and now, a keplerrel nincs komolyabb gond.@Tomix24: felesleges elkezdeni a keresztesháborút. senki nem mondta, hogy ár/teljesítményben nem jobb a piros oldal (az ár/érték már más kérdés, de az sokkal szubjektívebb), és a professzionális felhasználás sem került szóba. egy csomó dologra jobb a GCN - de az emberek nagy része ezeket a kártyákat játékra veszi.
a 384-bites kepler kapcsán meg milyen ábrándozásról beszélsz? új generáció fog kijönni mindkét oldalon, ami a jelenlegi finomítása lesz. nem tudom, lesz-e 384-es kepler, de simán benne van a pakliban. szóval mi a probléma? -
Tomix24
addikt
Árban a 7950-hez van közel a 660ti, teljesítményben/tuningolhatóságban alatta. [link]
A rosszabb hír viszont hogy a 660 ti-ben csak 1.5GB VRaM van(ami elég gyors, a maradék vér lassú). Hardveres gyorsításra erősebb egy 7750-es kari, tehát munkára sem lehet fogni. Ez a megnéznél egy 384-bites keplert, ez pedig ábrándozás. Addigra kijön már a 8000-es sorozat is az AMD-ből.
+ Amióta kint vannak a 7870-es Le karik(Tahiti LE), azóta a 660ti azokkal van erőben egy vonalban, de árban 30%-al is drágább lehet a 660ti. Szerintem kapáltak neki.
-
-
mrhitoshi
veterán
válasz
szasanyi #15508 üzenetére
Ez a konzol vs pc nagyon szubjektív. Nekem azért felállt a szőr a hátamon, mikor az RDR-rel játszottam. Élsimítás mint ha nem is létezne. A másik nagy probléma a FHD hiánya ugye. Egy Uncharted még jól is néz ki, meg amik HD-ben futnak, de a többi...
Én egy miatt mentem vissza PC-re, mert a játékok jóval kevesebbe kerülnek. -
kerekfej
őstag
Philips HD7850 elég sokat fogyaszt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Kroni1 #15528 üzenetére
A legtöbb natív sztereó 3D-t támogató játékot az AMD Quad Buffer SDK-jával csinálták. Ezért működik Windows 7 mellett is. Viszont ennek a hátránya, hogy a 3D Vision licenceket a játékfejlesztők nem fizetik ki, így az NVIDIA támogatása nem lehetséges az AMD Quad Buffer SDK-jával. A DirectX 11.1 SDK-ja általános, kötelező a támogatása, illetve nem lehet a fejlesztőket fizetésre kényszeríteni ahhoz, hogy a hardveren fusson a sztereó 3D. Ebből a szempontból ez lesz az igazán általános megoldás.
-
Kroni1
veterán
AMD believes an open ecosystem approach offers a sustainable platform for developers and gives customers a range of choices when creating a stereo 3D setup at home or office, as well the widest variety of gaming titles, including DiRT 3, which has native stereo 3D support, "Dragon Age 2," "F1 2010," "World of Warcraft", and the upcoming "Deus Ex: Human Revolution."
-
Kroni1
veterán
Nincs egy lista valahol ezekről a játékokról szerinted?! A Dirt3 amúgy natívan műxik a Windows 7-el is, vagy rosszul emléxem?!
Ha csak teszt jelleggel, de lassan úgy érzem ismét ki kell majd próbálnom a Windows 8-at, egyre több előnyére derül fény, és talán a támogatottsága is egész jó már...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
adamssss #15523 üzenetére
Quad buffer támogatást igényel. Gyakorlatilag ez minden frissebb grafikus driverben van. Azokban a játékokban működik, amelyek a DX 11.1 sztereó 3D SDK-jával csinálják a támogatást. Ott gyakorlatilag az egész keretprogram bele lesz építve a játékba. A beállításoknál ezt majd külön lehet állítgatni. Úgy képzeld el, mint az Avatar játékot, vagy a Dirt 3-at, illetve a Deus Ex: HR-t. Ezek már ma natívan támogatják a sztereó 3D-t. Van még pár, de nem jutnak eszembe, ezek alapján be tudod lőni, hogy milyen lesz.
-
válasz
Kroni1 #15525 üzenetére
Tridef-et nem próbáltam, arról nem tudok nyilatkozni. Én még az első generációs vision-el egy ócska Tn paneles monitoron játszottam. Nyilván egy tv (gondolom ips) sokkal jobb élményt ad.
Azt aláírom, hogy meg lehet szokni, sőt tényleg valakinek hosszú távon is bejön, de szerintem még mindig nem az igazi... (a metro amúgy már akkor is gyönyörű volt 3D-ben, csak kicsit diavetítés volt maxon FHD-ben)Abu: Értem. Magyarul ez egy lehetőség a gyártóknak, de nem automatikus. Ergo azért mert win8-am van, nem tudok minden játékot 3D-ben futtatni.
-
Kroni1
veterán
válasz
adamssss #15519 üzenetére
Sokan más véleménnyel vannak a 3D-ről, mint te. Van akinek annyira bejön FPS-ek alatt hogy már csak úgy játszik, van aki direkt ezért épített Eyefinityt... Én már lassan két éve játszok 3D-ben az LG TV-men és a 3D monitoromon is, de még nem untam meg, és pl. ha a Dirt2-t ha berakom 3D-be a mai napig elájulok, annyira szép! Nem a 3D miatt váltottam nV-re. Mint írtam, kiváncsiságból, mert volt lehetőség kipróbáltam mert érdekelt a kártya, meg hogy mi a különbség a Tridef meg a Vision közt. Sokan dícsérték a Visiont, de én az arra optimalizált játékokkal nem igazán játszom.. Tény, hogy kell a 3D-hez erős VGA, a Visionnak kicsit nagyobb is a gépigénye, mint a tridef-nek, de egy 7850-es vagy nv esetén egy 660-as már elég a 3D@FullHD-hez..
-
lowzor
veterán
válasz
DroiDMester #15522 üzenetére
Az enyém mondjuk csak 1150/1600-at megy alapfeszen, de hát így is brutális. Ezt én is észrevettem, hogy 800 mhz-en nem valami nagy szám, de tuninggal brutálisan megjön az ereje
Már 1100-on is olyan szinten van, hogy annál nem kell több.
-
válasz
Kroni1 #15521 üzenetére
Az az érdekes, hogy az nV még így is bőven képes tartani a részesedési versenyt, és uralja a piacot, hogy egy "némileg gyengébb" arhitektúrára épülő cuccait enyhén rosszabb ár/érték mutatóval lehet megvásárolni
Azt elismerem, hogy a 7xxx sorozat jobb az nv megoldásainál, de amilyen az AMD supportja, az egyszerűen röhej. Gyakorlatilag 2012.10.22-e óta nem voltak képesek összetákolni egy normális dirvert ami viszi a mai játékokat.Ez egy vicc.
Az egy másik kérdés, hogy mi "power userek" leszedjük a beta-t, de könyörgöm ez a normális hozzáállás?
Aki csak használni szeretné a gépét az keresgéljen mindenféle fixek meg miegymás után után, hogy normálisan elinduljanak a játékok... Nem lesz ennek jó végeAbu: És ezt mindenféle driver nélkül tudom aktiválni az összes játékban?
-
válasz
lowzor #15516 üzenetére
Hagyd úgysem fogja az ilyen ember megérteni...(valamennyire ismerem a kollégát nem 20.éves suhanc) régi motoros és csak az alap dolgokat ismeri/használja!
Ha tudná hogy egy 7950.Boost ALAPFESZEN el ketyeg 1200-1250/1600MHz en ahol még a 7970 Boost -ot is le előzi, akkor nem így állna a dolgokhoz 900/1250.MHz en valóban elég lájtos a 7950 de 1100/1400.on már hasít rendesen
és ezt mi tudjuk ő meg nem ennyi a történet...... FC3 meg én úgy gondolom az új driver el sokat fog javulni (pont ezek az apróságok végett nincs már közel 3 hónapja WHQL driver mert nem akarják félkészen kiadni)
-
Kroni1
veterán
válasz
miresz #15517 üzenetére
Az az érdekes, hogy az nV még így is bőven képes tartani a részesedési versenyt, és uralja a piacot, hogy egy "némileg gyengébb" arhitektúrára épülő cuccait enyhén rosszabb ár/érték mutatóval lehet megvásárolni. Ez köszönhető szerintem a technikai megoldások mellett többek közt az nV PR gépezetének, a gyártókról a fejekben megragadt korábbi képzeteknek, az elégedett márkahű vásárlók és fanboy-ok táborának.
Volt idő amikor az AMD sokkal jobb processzort csinált mint az Intel, mégis utóbbi adott el többet a konkurens generációból.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
adamssss #15519 üzenetére
A sztereó 3D a Windows 8-cal eleve megoldódik. Ott a DirectX 11.1-ben a fejlesztőkörnyezet, amivel minden játékhoz natív támogatás készíthető. Csak quad buffert támogató drivert igényel, de keretprogram nem kell. Mindennel kompatibilis, mindenen ugyanolyan és ezzel mindenki örül.
Szerk.: A DirectX 11.1-es API kell hozzá, de bármilyen minimum DX10-es VGA-n működni fog. Gyakorlatilag a Windows 8-hoz van kötve, de komolyabb hardveres követelménye nincs. Persze a VGA-n a kimenetnek tudnia kell a sztereó 3D-hez szükséges sávszélességet. Ez valamennyire limitáló, de számos DX11-es VGA megfelelő. A ma kaphatók közül szinten mindegyik.
-
válasz
Kroni1 #15515 üzenetére
A 3D miatt kár volt NV-re váltani. A 3D egyszer üt, másodszor jó, harmadszor ok, negyedszer már inkább játszol normálisan. Nekem volt 3D-m, de szerintem az autós játékokban teljesen felesleges. (most őszintén ott mit nézel?), az FPS-ekben zavaró, Egyedül az ilyen AC játékokban lehet kiélvezni, de ott is csak ideig óráig.
Ráadásul ha nem is felezi, de brutálisan visszafogja az fps-t.Abu: De ha ez csak dx11.1-en működik akkor ezt natívan az nv karik nem támogatják. Vagy tévedek?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
szasanyi #15497 üzenetére
Mindegy, hogy mit tud a Kepler, vagy a GCN. A forward+ lighting nem azért került a DiRT Showdownba, mert a Codemasters ki akart bacni az NV-vel, hanem azért, mert szükségük volt rá, hogy hatékonyan kezeljenek egy rakás pontfényforrást. Bármennyire hihetetlen ebből a Kepler és minden más architektúra profitál, és nem csak a GCN. Persze a GCN-en a leggyorsabb, de a fejlesztő azt fogja nézni, hogy a forward+ lighting a hagyományos forward renderhez képest többszörösen gyorsabb. Ezzel már neked jót csinált, mert nem 4-5 fps-sel fut a játék, hanem 30-40-nel.
A deferred rendereknek is megvannak a nyűgjei. Például az MSAA. Mit kínál rá az AMD? Egy compute shaderes MSAA-t, ami először elemzi a képet, majd kijelöli, hogy hol van értelme futtatni a deferred MSAA kódot. Ez is a GCN-en a leggyorsabb, de a fejlesztő megint azt fogja nézni, hogy nagyjából ugyanolyan jó eredmény mellett az elemzős megoldás 10-70%-kal gyorsabb mindenen, függően a képkockától. Ezzel megint neked csináltak jót.
Ugyanígy a legnagyobb probléma ma az átlátszóság kezelése. Régen nem volt ez gond, mert forward render mellett nincs kivágva a felület, így azok le lesznek renderelve. Deferred renderrel egy ablak mögül még azelőtt eltűnik a poligon, mielőtt kiderülne, hogy az az ablakból látszik. Ilyenkor kell egy speciális rutin, hogy az jól legyen megjelenítve. A fejlesztőnek sorrendbe kell rakni az objektumokat, így jól visszakövethető, hogy mi az ami látszani fog, de kivágta a render. Aztán lehet renderelni és ennyi. Persze ez még mindig nem problémamentes. Ilyen hibák előfordulhatnak, ha nem tökéletes a sorting. [link] - látható, hogy az elől lévő ablaknál, ahol a csaj ül a gép ajtaja nincs kirajzolva, de a másik ablakban meg ki van. Alternatíva az OIT, itt nem számít a sorrend, mert az elv, hogy ne legyen felállított sorrend. A GPU compute shaderrel meghatározza, hogy mi látszik és mi nem. [link] - ezzel a gond megszűnt. A deferred render motorokhoz az AMD már kínál egy forward+ tack-on algoritmust OIT-vel, ami sokkal jobb ezekben a szituációkban, mint rendezgetni, majd esetleg hibát keresni a rendezésben, ha nem jó. OIT-vel még a dizájn szabadság is sokkal jobb lenne. [link] - az ilyen komplex helyzetek bármiféle komoly odafigyelés nélkül leképezhetők, mert az algoritmus figyel a problémákra. Itt sem azt fogja nézni a fejlesztő, hogy jaj ezt compute shaderben megoldva fájni fog a Keplernek, hanem azt, hogy jobb lesz a grafika, megmenti magát sok limitációtól, illetve általánosan gyorsabb megoldás minden hardveren.
Ezek a problémamegoldásról szólnak. Van probléma? Nagyon is. Van megoldás? Jelentős részükre igen. Gyorsabb minden hardveren a megoldás? A tradicionálisnak tekintet megvalósításoknál az. Innentől kezdve a Kepler és a GCN viszonya fel sem merül. Mindkét architektúra profitál ezekből, csak a GCN jóval többet. -
miresz
veterán
Hát ebben eltér a véleményünk.
Én nem látom akkora ásznak a Keplert az Nvidia kezében,mit azt egyesek gondolják.Szerintem a 7xxx szériás AMD kártyák nagyobb sikert arattak,mint a 6xx szériás Nvidiák. A csapból is az folyt,hogy a Kepler majd megszorongatja a Radeonokat. Aztán vahogy elmaradt a nagy elpáholás. Szerintem szűkül az Nvidia piaca,bár ez nem tesz jót a verseny piacnak.
-
lowzor
veterán
-
Kroni1
veterán
Én vettem kiváncsiságból egy Ti kártyát mert már rég volt nV-m, dícsérték is a 3DVisiont páran a monitorom topicjában, és jókat is olvastam a kártyáról a tesztekben is. Tetszett maga a HW, de sajnos le kellett cserélnem egy 7850-esre, mert nem felelt meg az ÉN igényeimnek. Sosem voltam fan egyik irányban sem, mindig azt vettem ami szimpatikus volt nekem és a pénztárcámnak is, de az én játékaimban (rFactor, Race 07, Dirt-ök, F1-ek, NFS-ek, MotoGP, Borderlands2, Bioshock, Metro2033 stb..) a Vision javarészt kevésbé vagy egyáltalán nem volt kompatibilis az AMD-re optimalizált Tridef-el ellentétben! Ezek mellett megszoktam pár fícsört az AMD-nél (előbeállítások, hotkey-ek) ami nagyon hiányzott az nV meghajtójából, úgyhogy ezzel el is dőlt, hogy én maradok a CGN-nél..
-
szasanyi
félisten
válasz
lowzor #15512 üzenetére
Ha tuningolsz, akkor nyilván nem alternatíva a GTX670-re váltás (680 még úgy sem) a jelentős árkülönbség miatt. Egyébként olvastam a tapasztalatokat, és sem a hw sem a driver nem tökéletes egyik oldalon sem. Mint mondtam nekem az böki a csőröm, hogy a GCN nem hozza az "elvártat" és lehet, hogy csak ígéret marad. Viszont aki emiatt vett AMD kártyát (ezt sem nem kevés pénzért azért azt tegyük hozzá), az sztem jogosan dörmög egy FC3 megjelenése után.
-
szasanyi
félisten
És ez az említett okokból szvsz nem is fog változni. Az NV befolyása jelentős, és a játékfejlesztőknek sem érdekük az, hogy programokat úgy készítsék el amivel a Kepler kártyák kínlódnának.
asdxv: én ez lényegtelennek tartom, mert egyrészt nem tuningolok, másrészt tuning eredményt nem alapórajeles eredményhez hasonlítani, akkor ugyanolyan mértékben a másik kártyát is túl kell hajtani.
-
válasz
miresz #15498 üzenetére
ez ugyanolyan elfogult a másik irányban, mint azt írni, hogy a GTX 660 Ti a boostos 7950-nel van egy szinten. technikailag valóban a 7870 ellenfele a legagyásított GK104, viszont egyes játékokban azzal küzd, másokban meg a 7950-nel. ha reális akarsz lenni, akkor bizony a kettő között van, és ennek nem az nvidia gonoszsága az oka, hanem az, hogy a kepler a jelenleg elérhető játékmixben jobban kihasználja a tranzisztorait, mint a gcn.
a nagy architektúrás lemaradás meg egy ígéretes nyári start után megmaradt mítosznak. a dirt showdownon az pipa, abban tényleg sokkal jobb a tahiti / pitcairn duo (és személyes véleményem szerint a legérdekesebb engine dolgozik alatta, ami az elmúlt években megjelent), viszont a többi gcn-friendly-nek beharangozott game-nél igencsak megnéznék egy 384-bites keplert - lenne nagy csodálkozás, azt hiszem.
-
szasanyi
félisten
válasz
DroiDMester #15503 üzenetére
A Boost verzió +25Mhz-e nem váltja meg a világot a gyári 900Mhz-es OC órajel után. Ez a relatíve teljesítmény összesítés kicsit olyan, mint a statisztika - sokszor csak a lényeg nem jön át. De én nem is általánosságban mondom, hanem kimondottan GCN téren - és azt sem elsősorban az AMD-nek róvom fel, hogy nem azt nyújtja amit elvileg nyújthatna. FC3 tesztet láttál már?
Ez GCN optimalizált játék, ezt nemigen lehet megmagyarázni. A "sz@r" Kepler nem, hogy sokkal gyengébb lenne... a hülyék, biztosan nem mondták neki, hogy itt Hé, itt biza a GCN-nnek kell jobbnak lennie!
darky@: Bár iróniának szántad, de magad sem tudod ez mekkora igazság! Gondolom nem sok PS3 van otthon, mert tudnád: ott nincs kínlódás, csak játék és játékélmény. Sajnos többnyire csak 720p-ben, bár egy jó elektronikával ellátott TV-n ez is nagyon jól mutat, az exclusive címek meg különösen igényesek.
Éppen azért hajlok afelé, hogy kiszállok ebből a mókuskerékből - legalább átmenetileg -, amíg megjelenik az új konzol-, és VGA generáció. Akkor majd kiderül melyik beruházás lehet jobb, és hosszabb távú. -
válasz
szasanyi #15501 üzenetére
ki is próbáltad a 2 riválist? GTX670 és a 7950 Boost ot (tudom volt 7950.OC -d)
Amúgy sz.tem nincs miről beszélni mert 7950.Boost = GTX670
És vegyük hozzá hogy a 7950.be van közel laza +40-50.% Tuning ami a gétéixről nem mondható el, és nem árt az se megnézned hogy a GTX670 100.e, a 7950.Boost meg 80 Szóval inkább ne is tárgyaljuk tovább
-
lowzor
veterán
válasz
YellowFlash #15458 üzenetére
ennyi
nincsmit, örülök, hogy műkszik -
szasanyi
félisten
És még egy fontos körülmény, legalább is az én véleményem szerint: a GTX660-Ti nem azért 80k mert olyan jó és annyit ér, hanem egyrészt mert nem adják olcsóbban, másrészt pedig nem tud megmutatkozni az említett GCN előnye így a két GPU architektúrájából eredő - egyébként lényeges - különbség. Pontosabban csak szintetikus tesztekben jól látható, a gond csak az, hogy azzal meg senki nem játszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Jövedelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Temu
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3022
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest