Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
daveoff
veterán
válasz
- = Zk = - #17299 üzenetére
Bekapcsolt CF-el random win fagyások, játszhatatlan játékok(microstutter), melegedés, hang, stb.
Biztos javulni fog az új driverekkel, ha végre kijönnek, de akkor se az igazi, nagyon függ a programoktól.
Nekem nem volt türelmem hozzá. Procival nem volt gond i5-3570k@4,2GHz volt alatta. -
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #17296 üzenetére
néznék én, de... nem hiszek az ilyeneknek. én annak hiszek amit itt látok a monitoromon...(drága ez a kis mizéria, de... elkerülök pár dolgot
)
szerk.
érdekes. mondok egy friss példát.
69502GB-ről váltottam 78702BG-re. mondták minek, mert hogy ugyan az a kettő. meghogy a tesztek stb stb.
kivettem a kártyát, be a 7870 és "gyorsult" a Bf3. pl a min FPS-em nem megy 45 alá (a fix a 65-70. az alá csak pillanatokra esik be, nem zavaró. nem folyamatosan)(#17297) daveoff
mi volt a gond, konkrétan... -
milszab
senior tag
2D-ben próbáltátok lejjebb vinni az értékeket? Ha igen mennyire sikerült?
-
daveoff
veterán
válasz
- = Zk = - #17295 üzenetére
BF3-ban kockaharcos még a tuningolt i7-2600k-val se tudta kihajtani a két 7870-et
Nekem 1 hónapig volt meg a 7870CF! Csak a gond volt vele.... -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #17295 üzenetére
Bf3 "nuldózerre" is optimalizált. Nézned kellene bf3 multis grafikonokat hogy hogy alakul a cf skálázódás. [link]
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<- #17294 üzenetére
BF3 multi alatt kijönne a CF erőssége, nekem az az érzésem. min fpsem megnőne gondolom. tán nem is kicsit..
a többit meg lecarom, mert.... nem nagyon nyomulok mással..szerk
igen, ilyen elven akkor a BF3 multiban kijönne az FX+CF előnye.... -
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #17290 üzenetére
A lényeg hogy erős videókártyához erős processzor illik hogy ki lehessen használni a teljes sebességét az alkalmazásokban a videókártyának. A mai mezőnyben sok az 1-2 szálat terhelő játék még mindig és abban az intel processzorral szerelt konfigok előnyben vannak.
-
- = Zk = -
félisten
-
karesz501
senior tag
válasz
ezeket a kártyákat arra találták ki, hogy terhelve legyenek. nem lesz semmi bajod ha így használod, csak fölösleges ilyen erős CF rendszert építeni, mert pénzkidobás. nyugodtan megteheted, működni fog a dolog, de inkább lőnék egy erősebb CPU-t (esetleg alaplappal) és mellé egy erős kártyát.
-
HSM
félisten
válasz
Akkor képzeld el az autópálya helyett mondjuk a Hungaroringet, trabi fékekkel, felfüggesztésekkel és virsligumival. Hol lennél a 800lóerős biturbó motoroddal? Egy modern középkategóriás 150LE-ős autótól úgy kikapnál, öröm lenne nézni....
-
- = Zk = -
félisten
hát, még mindíg nem értem.
ugyan felfogtam amit írtatok, de.... nem tudom, nem értem. marad a szokásos: make it urself... ahogy azt már megszoktamszerk, értem
de miért baj ez nekem?... ha már a kocsi-motor példa...
akkor én ezt úgy látom, hoyg megyek a német autóláyán 250-nel, a kocsim motorja kellemesen zakatol, nincs túlterhelve, nem jár a maximumon. hm? -
karesz501
senior tag
válasz
- = Zk = - #17285 üzenetére
fölöslegesen használnál CF-et, nem hozná csak a 60-70% -át a névleges teljesítménynek. mintha nem tudnál elég jó minőségű üzemanyagot tankolni egy járműbe. kellemetlen nagyon, és fölösleges.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
A gpu kihasználtság erősen függ az adott produktum optimalizáltságától is. De ha egy jól optimalizált játéknál ha beterheled a vga-t rendesen és nem 95-99% körül zakatol a gpu akkor a processzor hagy még benne erőt kihasználatlanul. "Erős motor trabant kasztniban." Tudna még gyorsabb lenni a vga több frame-t kipumpálni de nem tudja mert nincs rendesen "etetve".
7870 Crossfire összeállításhoz már egy i7 2600k-t vagy egy erős ivy bridge i5-ös procit ajánlanék alaposan megrángatva 4,2 4,5 ghz-re.... -
Dealer95
őstag
válasz
Nem hajtaná ki a VGA-t a proci.
Nem lenne olyan látványos a gyorsulás.
Szerintem. -
Dealer95
őstag
válasz
- dupla
-
- = Zk = -
félisten
válasz
kockaharcos #17284 üzenetére
ez nem az ipon fórum, beszéljetek rendesen velem, főleg TE....
buhehe
nah ,de most frankón. miért isbaj, hoyg ha a vga(k) csak 60-70%-on dolgoznak? akkor a gyári 2GB/db-ból csak 1,75Gb-t fogyasztanak, vagy mi?
nem érteni eme értelmet sry(#17286) Dealer95
de még mindíg nem értem ezt a "kihajtja" dolgot... mi értelme ilyen szemondtból, mire is jó, vagy...?!
(igen, vannak hiányosságaim e témában is)
-
kockaharcos
senior tag
válasz
- = Zk = - #17283 üzenetére
Olvasd el újra amit írt, aztán rájössz
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #17256 üzenetére
miért, mi bajom lehet/van akkor ha csak 60-70%-on pörög a cpu?
(#17254) zserbox
buhehe -
karesz501
senior tag
válasz
->Raizen<- #17280 üzenetére
nálam mindegyik 7xxx kártyán volt, még a 7950-en is....
-
milszab
senior tag
Nah úgy néz ki nálam 1150/1300 a vége 1,21V-on.
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #17278 üzenetére
akkor pakold rá az MSAA-t és fogsz
szerk: tedd fel 4x-re!
-
karesz501
senior tag
válasz
->Raizen<- #17275 üzenetére
kiváncsi leszek, hogy FC3 javul-e bármit mikrolag terén, pl.
-
válasz
->Raizen<- #17275 üzenetére
Ki tudja, hátha megerőltették magukat a srácok ...
-
->Raizen<-
veterán
válasz
gyuribácsi88 #17273 üzenetére
Én már nem nagyon számítok jelentős sebesség növekedésekre.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
gyuribácsi88 #17273 üzenetére
Ugyan, ha San Francisco környékén vannak, akkor 9 óra vissza, még csak ebédidőben vakaróznak.
-
Linkelje majd valaki ha kijött az új driver !!! Aztán fussanak a benchmarkok
-
melan
senior tag
válasz
daveoff #17270 üzenetére
Feltettem az amd honlapján található cap kiegészítést, gondoltam az hátha tartalmaz előre mentett profilokat egyes játékokhoz, de nem változott semmit a catalyst...
Monitorozásra eddig az open hardware monitort használta, ez most a kártya adatait is megjeleníti (sőt, ennek a ventijét is szabályozhatom belőle) csak azt nem tudom mennyire megbízható. Korábban az aidát használtam, mert az tud log-olni is.
-
melan
senior tag
Most jutottam odáig, hogy gépberakjam a kicsikét... majdnem nem sikerült! Az Aus H77pro-n olyan hülyén vannak megoldva a sata csatlakozók, hogy 90 fokkal el vannak forgatva + kiemelve az alaplap síkjából. Ezáltal majdnem kitartja a vga végét! Meghűlt bennem a vér, mikor megpróbáltam betenni!
Most megy fel a driver, de már látom, hogy hűtés ide vagy oda, nekem ez hangos lesz. A korábbi Musashihoz (azaz a csendhez) van szokva a fülem, most ez a leghangosabb a gépben. De tényleg elég hangos, ráadásul az egyik búgó, a másik meg kicsit fejhangúbb hangot hallat. Visszább lehet ezekből venni?
A másik: érdemes e felrakni az Asus vezérlőprogiját, ha egyelőre nem akarom tuningolni?Uhhh... újraindítás után halkabb lett. Gondolom a driver megoldotta
) Így már jó!
Az Asus saját progiját érdemes felrakni? Mivel lehet/érdemes monitorozni a hőmérsékletet, órajeleket?
-
Romeo619
senior tag
Üdv,
ma jutottam hozzá a kártyához, ASUS 7870. Kérdésem az lenne, hogyan tudom átkötni a hangot TV-re?? Simán HDMI-vel megy át vagy itt is kell az a kis kábel??
-
BRIKLY
veterán
Csak nem akar jönni az a driver. Pedig már várom hogy tesztelhessem.
-
Emu
őstag
válasz
csucsbicep #17262 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, akkor sajnos csak az MSI jöhet szóba
-
peu407
senior tag
válasz
->Raizen<- #17259 üzenetére
Köszönöm!
-
Emu
őstag
Valaki le tudná nekem mérni az ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2 kártyájának a hosszát? Sahol nem találok gyári adatot...(csak annak a résznek a hossza érdekelne ami a gépen belül van, mert max. 24,5cm fér be a házamba)
-
peu407
senior tag
válasz
csucsbicep #17255 üzenetére
Mi az a CAP2?
-
válasz
- = Zk = - #17248 üzenetére
Mielőtt bele éled magad a 7870CF -be, egy CPU UPGRADE -et nem ártana meglépned ha nem akarod 60-70.% on járatni a VGA -kat
-
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = - #17253 üzenetére
öreg hiba
még holnapig van idő! -
HSM
félisten
válasz
zserbox #17244 üzenetére
Nekem nem jön be az új kari, nem sokkal gyorsabb, de sokkal jobban pazarolja az áramot, ergó hangosabban is hűthető. Engem hidegen hagy.
Én nem aggódnék nagyon 7850-el se, kb annyival drágább, amennyivel gyorsabb.
Ez az új Tahitis 7870 abban nagyon jó, hogy gyorsabb a sima 7870-nél de megtartja annak ár/sebesség arányát, nemúgy, mint a 7950/70, ami már prémium árú.
Akinek jó ár/sebesség arányú kariból kell a lehető leggyorsabb, és más szempontok nem olyan fontosak, annak igen jó bolt egy ilyen ennyiért, azt meg kell hagyni, abszolút megértem az erre váltó topictársakat is. -
melan
senior tag
Végreeee
Összeszedtem magam (meg a pénzt) és megrendeltem az új kártyám - ma jött meg: Asus 7850 DCU.II V2. Csak sajna még itt pihen az asztalon, mert valaki folyton zaklat a telón, míg...
Na de a lényeg: melyik drivert érdemes felrakni alá? A gyárit, amit adtak, az Ati honlapról a 12.11 bétát (ebből a .net 4.0-sat vagy az anélkülit) vagy az Asus honlapjáról elérhetőt, ha frissebb mint a CD-n lévő? -
gyuromoj
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #17221 üzenetére
Szerintem ennek semmi köze a TDP-hez. Az órajel ugrálás amúgy nem nyűg, hanem feature a boost-nál
-
karesz501
senior tag
válasz
banderasz77 #17235 üzenetére
mondhatni nagyon rendben van
-
kockaharcos
senior tag
válasz
banderasz77 #17230 üzenetére
Igen,jó lesz teljes mértékben!
-
Gaboman
nagyúr
Most már én is kíváncsi vagyok hogy rosszul döntöttem e azzal hogy a Blacket rendeltem meg a X-Edition helyett.
-
daveoff
veterán
válasz
banderasz77 #17235 üzenetére
Szerintem igen, arra figyelj, hogy elég hosszú a kártya, mert túllóg a hűtés. Ha esetleg ez gond lenne, azonos árban az MSI TwinFrozr is ugyanilyen jó szerintem. A kettő közül választanák a helyedben, az hogy melyiket már szimpátia kérdése. Egyikkel sem nyúlsz mellé.
-
daveoff
veterán
válasz
- = Zk = - #17232 üzenetére
AMD-ben erősebb az IGP, úgyhogy az jobb választás egy VGA nélküli géphez.
-
milszab
senior tag
-
daveoff
veterán
válasz
banderasz77 #17230 üzenetére
Most pakoltam össze egy gépet kollégámnak, i3-3220+ASUS HD7850 DCII+2x4Gb Corsair 1600MHz+FSP 400W A gép tökéletesen megfelel FHD felbontásra, szépen megy rajt minden gamma. VGA nincs tuningolva.
-
banderasz77
addikt
válasz
kockaharcos #17229 üzenetére
De az viszont frankón párba lenne vele ügye?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
banderasz77 #17228 üzenetére
Elég lesz a 7850 is.
-
banderasz77
addikt
Közben nézelődöm, de nagyon az az érzésem, hogy a kis i3-3220 mellé hiába tennék 7870-et, nem hozná ki a pluszt, ergo felesleges lenne akár 1k-val is többet áldozni, mint egy 7850. Jól gondolom?
-
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #17224 üzenetére
Ez a driveres dolog... Ha az új karit új driverrel teszteli, tesztelheti az összes korábbi karit újra. Nyilván nem fogja. Én régen is azért nem "hittem" nekik, mert nem voltak konzisztensek egymással az összehasonlítások. Ellenben a bemutató rész, fogyasztás, hang, tuning részek nagyon rendben vannak szerintem, részletesek, alaposak.
-
zserbox
őstag
válasz
BomiBoogie #17224 üzenetére
én eddig se hittem.
-
Gtaati
őstag
Kérdésem a következő lenne: Se asus tweakel se msi AB-vel nem engedi nemlehet inaktiv a gpu feszültségének állítása, ez csak a gigabyte 7870oc-nál van így vagy más gyártóknál is, illetve fel lehete-e ezt oldani, vagy milyen programmal menne, a másik kérdésem h ezeknél a programoknál is illetve a driverben is lehet egy csúszkán állítani +-20%-ban egy teljesítmény csúszkát ez gyakorlatilag mit csinál a kártyával, milyen hatással van rá? Mert ugye ha plusz 20%kra teszem a kártyát nől a teljesítménye is de még jobban melegszik is, újrapasztáztam mx-2vel így a mag jobban leadja hőt és 75 fok körül marad, de vramok képesek 100-105fokot is elérni, +20%-al és gpu stressz esetén, mondjuk a gigabyte elég érdekesen oldotta meg a gyári hűtés mivel szinte a bordát ráengedték a hynix ramokra de közte valamilyen puhább rózsaszínes gumis-rágógumis hővezető csík van! és gondolom az zsugorodik és többszöri borda le és felrakás során lehet h marad hézag? Köszönöm!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Bocsi a dupláért. Megkérdezik a tesztes fórumban, hogy miért régi drivereket használtak, erre kitiltják őket? Miféle fórum ez?
Ráadásul az én meglátásom szerint bele is fértek a kommentek a fórum szabadságába, az első különösen ártatlan megjegyzést tesz.Az indok: "i'm waiting for new ati whql drivers to rebench" ?
Én nem hiszek többé ennek a techpowerup-nak.
-
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #17222 üzenetére
Szerintem itt ugyanarról van szó, mint annak idején pl. az 5830-al, hogy azok lesznek Tahiti LE csipek, amik nem tudnak beleférni a 7950 minőségi követelményeibe, pl a fogyasztás miatt, vagy hibás bennük az L2 egy része, amit így a memóriavezérlővel kikapcsolva működő csip lesz belőle.
Tehát alapvetően magasabb fogyasztás várható a 7950-hez képest, némileg szerényebb teljesítmény mellett.
A 7950-nek nem lesznek ellenfél, mivel elvileg egy limitált példányszámú kiadás lesz csak ez a 7870 boost, ráadásul a fogyasztási mutatók se túl fényesek. Persze, ez sokakat nem érdekel, de sokakat annál inkább, ha mást nem a hang miatt.
Nálam is a hang/fogyasztás/melegedés miatt lett felejtős ez a kari a 7870-el szemben... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Megnéztem azt a tesztet a 7870 Black Edisönről. Kérdéseim:
- miért a 12.8-as WHQL driverrel tesztelnek? Értem én, hogy nem a bétával, de 12.10 mehetne
- ahhoz képest, hogy mennyivel nyújt nagyobb teljesítményt, a fogyasztása durván megugrik a 7870-hez, de még a 7950-hez képest is. Ez miért jó?
- a 7950 legtöbb helyen 5-10 FPS-sel tud többet, vagy még annyival sem. Nagyon jól kell belőniük ennek az árát, ha azt akarják, hogy el is menjenek... -
kockaharcos
senior tag
-
-
HSM
félisten
válasz
zserbox #17217 üzenetére
Több pontot kap a review-ba a kari, és ehhez nem kell jobb minőségű, kisebb fogyasztású GPU-t válogatni rá. Meg kellett lépni, mert az NV is meglépte. Mert ugye az emberek a review alapján választ, nyilván, mert akkor nem kell egy rakás VGA-t megvenie, és magának letesztelni.
Ettől függetlenül örülök, hogy a sima 7870-eket nem sújtották hasonló energiapazarló okossággal. -
Tomix24
addikt
Lassan kelnek az Amcsik, és itt a nyűves Catalyst 13.1.. Utálok várni.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
zserbox #17213 üzenetére
Majd ha megjön az enyém a Sapphire 6870el össze tudom hasonlítani hangban és hőmérsékletben is .
Pedig már két teszt is ezt az ábrát mutatja, de majd élőben kiderül mit tud az én régi kártyám ellen, ez is egy halk, jó kártya, ha ilyen hangos lesz az nemem tökéletesen megfelel. -
kovsol
titán
válasz
zserbox #17207 üzenetére
62 fok terhelés alatt ? Kajak mindjárt szétkapom és újra pasztázom lehet csak annyi a baja.
Amúgy azt is érdemes figyelembe venni a borda méretét nézve a képen, hogy a 7850 kártyámnak kb ott vége is volt ahol itt a ramok befejeződnek. Sokkal hosszabb a kártya.
Amúgy ha feljebb rakja az ember a power limitet akkor folyamatosan boost feszültségen megy. -
daveoff
veterán
válasz
csucsbicep #17204 üzenetére
Szerintem meg ahhoz képest, hogy tahiti GPU elég gyenge hűtésnek néz ki.
De Kovsol kolléga hőmérsékleteket még mindig nem közölt.(#17210) zserbox: akkor az felett lehet elsiklottam, de az tényleg sok
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- NVidia RTX 3080 Founders Edition + 12VHPWR átalakító
- GIGABYTE RTX 4080 SUPER 16GB GDDR6X GAMING OC - Gari 2027.12.10. -ig - Eladó!
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- Manli RTX 2060 6GB /Jótállással!/Dobozos!/Posta ok! Beszámítás!
- Apple iPhone 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest