- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- erkxt: A Roidmi becsődölt – és senki nem szól egy szót sem?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- droidic: Így beszélhetsz élő emberrel EA supportban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- MasterDeeJay: Noname 1TB-os SATA SSD teszt
- hcl: MS Office365 Linuxon
Új hozzászólás Aktív témák
-
karesz501
senior tag
válasz
fenergie84 #16199 üzenetére
Én most cseréltem ASUS 7850 --> 7870, mindkettő remek kártya, de a 7850 szerintem jobban "megéri a pénzét".
-
fenergie84
addikt
Egyre jobban azt érzem, h amilyen ígéretesnek tűnt a 7850/7870 sorozat, most annyira már nem, nem a teljesítményére értem, hanem ezekre a hibákra, amik előjöttek az elmúlt időkben
Áldom az eget, hogy rábeszéltem magam az Asus 7870-re... -
BRIKLY
veterán
válasz
patex1983 #16197 üzenetére
Nálam a tipikus hang beakadós BS hibát produkálta ha húzom.Alapon jó,így garanciás csere kilőve..Kicsit zavaró,hogy ennyi pénzért no tuning.
Igaz,platform váltás óta nem próbáltam húzni,majd este tesztelem,megpróbálom 100% venti fordulattal,hátha tényleg valami túlmelegszik.(#16199) fenergie84: Én meg bánom,hogy nem ASUS kártyát vettem +6k-ért.. érdekes módon még nem nagyon láttam,hogy valakinek gondja lenne vele.
-
patex1983
őstag
válasz
rayoliviero #16196 üzenetére
Érdekes módon nálam is ugyanez a jelenség mutatkozott több órányi FC3 közben. Ugyanolyan VGA, 1050/1300 Mhz-en. A ram-okat visszavettem 1250-re, azóta nem találkoztam ezzel a problémával, igaz nem is volt még időm annyit játszani, majd hétvégén.
Ez szerintem nem tipikusan BS hiba, mert nem fagy be a játék, nem pörögnek fel a ventik, nem akad be a hang, egyszerűen csak fogja magát és újraindul a gép.Egyébként olyan, mintha túlmelegedne valami a VGA-n, mert a az első újraindulás után rövid időn belül ismét restartolt játék alatt.
A ventivezérlés nálam nem alapon van, AB-vel létrehoztam egy venti profilt és 60 foknál pl 50%-os fordulatot adtam meg, ennél nem is ment még magasabbra a hőmérséklet.Fura.
-
rayoliviero
veterán
válasz
karesz501 #16194 üzenetére
Amúgy ez az 1,135 V GPU-Z szerint 1,210 terhelés alatt. Most akkor nem tudom melyik a valós. Asus Gpu Tweakben van 1,135, de lehet az valójában mégsem annyi.
Még játszok így vele picit és ha kell, kap feszültséget.
Kár, hogy nincs egy megbízható program, ami magától leteszteli a videókártyát tuning esetén, hogy stabil-e. Napokig próbálgatni játékkal, az elég kemény...
BRIKLY: Én is ettől félek, hogy nehogy hibás legyen. De elvileg nekem a tuning miatt jelentkezett fekete képernyő, azt írták.
-
BRIKLY
veterán
válasz
rayoliviero #16193 üzenetére
Az enyém is ilyen humoros ha húzom..Egyik nap játszok több órát hiba nélkül,másnap 3 perc játéktól BS..És hiába állítok 1100MHz mellé max feszt..Most platformváltás óta alapon használom,hogy biztos lehessek abban,hogy az enyém nem tartozik a többi hibás közé.
-
karesz501
senior tag
válasz
rayoliviero #16193 üzenetére
Igen, nyúztam egy 7850 V2-őt
Ha auto-n hagyod akkor magától szabályoz a hőmérséklet függvényében, egy kifejezetten halk kártya!
70-80 fok meg sem kottyan neki, bírja rendesen.Nekem 1100/5200 -on volt stabil, de NAGYON meg voltam elégedve a teljesítményével, szuper kis kártyesz
Szerk.: adj neki egy kis + feszültséget, nem sokat csak pár vonásnyit és tuti nem lesz több reboot
-
rayoliviero
veterán
válasz
karesz501 #16192 üzenetére
1050/5800 alapfeszen (1,135). Neked is Asus van? De azt nem értem, hogy tegnap Heaven alatt ugyanezzel a beállításokkal csinált egy fekete képernyőt, majd újraindul a gép.
De ma akármit csinálok vele, stabilnak tűnik. Ezt nem értem....
A ventit Te 10%-on és auto-n hagytad? Én igen, de 70 fok-ig is elment FarCry alatt. De afölé nem, akkor már rákapcsolt rendesen...
-
karesz501
senior tag
válasz
rayoliviero #16191 üzenetére
Akkor jó eséllyel stabil, gratula! Mi lett a "vége"?
-
válasz
csucsbicep #16188 üzenetére
a törvényben nincs szó cseréről. sőt, igazából az internetes vásárlásról sem. a törvény mindössze távoli felek közötti szerződéskötés esetén (ilyen a webshopos megrendelés) biztosítja az elállás jogát, ami vétel-eladás esetén az eladó részéről a vételár visszafizetését jelenti. ha ehelyett ő cserét ajánl, és a vevő belemegy, az már a kettőjük magánügye.
általában igaz a jogalkotásra, hogy a törvények által adta joggal visszaélni nem szabad, tehát a rendszeres megveszem-kipróbálom-visszaviszem típusú user nem viselkedik a törvénynek megfelelően. de ezt elég nehéz bizonyítani, úgyhogy gondolom a webshopok vezetnek valamiféle feketelistát.
-
karesz501
senior tag
válasz
csucsbicep #16188 üzenetére
Az az egy baj van vele, hogy nem kötelesek azonnal cserélni.... Mivel webshop, nem is tudják
Lehet inkább egyszerűbb nekik is azt mondani, hogy nem tudnak cserélni, és visszaadják a pénzt, amire van ugye 30 napjuk. -
karesz501
senior tag
válasz
csucsbicep #16185 üzenetére
De ennyire???
@gbors: ezért nem is értem ezt a sok kezdeti hercehurcát. megveszed webshopban, 8 nap alatt teszteled, és ha nem tetszik vagy nem megy, elállsz tőle és veszel egy másikat.
-
karesz501
senior tag
válasz
rayoliviero #16177 üzenetére
Nálam Heaven alatt atomstabil kártya 1250/1500 FC3 alatt 3mp és fagyi....
Szerintem használj valami izmos játékot tesztre, ezek a szintetikusok nem izzasztják meg annyira ezeket a 78xx szériás kártyákat (sem).
@Mad_Boy: A 7870 -esek jól húzhatók nagyon, olyan 1,2Ghz körül alázzák rendesen a 660Ti -t.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16177 üzenetére
Nem valoszinu, ha tullepi a fogyasztas hatart, akkor visszavesz a GPU.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
BomiBoogie #16181 üzenetére
Ne húzzuk le mert itt több embernek van gigabyte 7870 oc és probléma nélkül működnek! És a youtube sincs tele black screen hibás giga 7870 oc kártyákkal.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
->Raizen<- #16179 üzenetére
Akkor már húzzuk le a listáról a Gigabyte-ot is, azt nemigen fognak ajánlani. ASUS DC2-t viszont annál inkább. Vagy MSI Twin Frozr III.
Ahogy darky@ mondja, sok a hibás a Sapphire-k között, sajnos, itt a fórumokban is egyre több tűnik fel. -
Mad_Boy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis gyors segítségre lenne szükségem.
VGA vásárlás előtt állok és pár napig meg voltam győződve arról, hogy egy Sapphire 7870 OC-t fogok vásárolni, egészen addig amíg meg nem láttam, hogy a Gigabyte Gtx 660Ti OC már csak 9E forinttal drágább, ekkor úgy gondoltam, hogy az a pár fps gyorsaság az nvidia javára megér nekem ennyit. Na ez addig tartott míg meg nem láttam, hogy az új 12.11 Catalyst-al mennyit gyorsultak 7xxx kártyák.
Persze azóta jött ki újabb nvidia driver is, csak arról nincsenek tesztek.A jelenlegi helyzet pedig teljes tanácstalanság....
Nektek akinek ebben van tapasztalatotok mit javasoltok?
Minden választ előre is nagy köszönök!
-
rayoliviero
veterán
Power target-om tegnap nem volt atallitva maxra. Es akkor volt gep ujraindulas Heaven futtatas kozben. Ma feltoltam maxra a power target-ot, de maradtak ugyanazok az ertekek 1050/2800 es ma nincs hiba. Mar orak ota fut a Heaven hibatlanul. Lehetett a tegnapi ujraindulas oka az, hogy tuningoltam, fe a power target-ot nem emeltem fel?
-
MZsoltee
veterán
válasz
->Raizen<- #16172 üzenetére
Elég ha kinyitom az ablakot és az ajtót: kereszthuzat.
-
- = Zk = -
félisten
érdekes
megint BS-t kaptam.... de több kör BF3 után csak...az tünt fel, hogy nem hűt a venti... szal lehet felmelgedett a kicsike.
de érdekes MSI AB szerint 20 fokos volt 80-100% kihasználtság és 20%-os ventivel... hm.
néha bekattan az MSI isebből lehet fix vezérlés lesz a vége
-
soultrapp
senior tag
válasz
->Raizen<- #16165 üzenetére
Hát azért ez elég gáz a sapphire részéről,hogy képes kiadni a szarokat is.
És aki megveszi meg kezdheti a garanciáztatással.Miresz: jó a házad,de én az ssd-t is lentre raknám és kivenném a hdd keretet középről és jobban menne a levegő hátra.
-
karesz501
senior tag
válasz
banderasz77 #16162 üzenetére
Ez biztos? Mert ha előreutalással fizetsz, akkor a szerződés szintén a két fél távollétében jön létre.
Én előreutalással fizetek és személyesen veszem át mindig, és 8 napot mondott nekem a garanciát intéző felettébb kedves troll. -
Macronel
csendes tag
ez áletem első saját és jobb gépe és én például kifogtam
-
-
Macronel
csendes tag
hogyan érdemes még tesztelni hogy biztos ez e a probléma? milyen benchmarkokat tudtok mondani?
-
soultrapp
senior tag
-
Anaren91
senior tag
-
Macronel
csendes tag
garanciában cserélik az ilyet?
-
Macronel
csendes tag
amúgy az iponon kértem tesztelést is az mit takar magában? gondoltam hogy nem állnak le játszani a géppel de érdekel hogy ott akkor csak felpörgetnek mindent vagy csinálnak többet is?
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. A napokban fog megérkezni a Powecolor hd7870 Vortex II es kártyám és érdekelne hogy a Powercolor kártyáknál is fellelhető e a black screen hiba ? neten nem nagyon találtam olyan esetet ahol ezekkel a kártyákkal lett volna gond de mondjuk haveromnak a sapphire 7850 e is ezt csinálja és parázok hogy én is kifogok egy olyan darabot.
-
Macronel
csendes tag
sfp hexa 500w
-
Macronel
csendes tag
úgy se ment és csak hard resettel lehet ujra indítani a gépet. Amúgy az lehet hog a bios verzió nem a legújab vagy az alaplap driver?
-
Macronel
csendes tag
Hello most vettem új gépet, egy sapphire hd7850 2gb gddr5 oc videókártyám van és 2 monitorral használom , ha el indítom a far cry3-mat(mással még nem tudtam tesztelni) az a monitor amin nem a játék megy el kezd vibrálni kicsit csíkokban szemcsésedni utánna egy kis idő múlva amikor a játékban már én irányítok és nem csak videó akkor ki kapcsolnak a monitorok és talán a gép is lefagy ezt nem tudom. Nem tudjátok mi okozhatja a hibát?
-
miresz
veterán
válasz
Malibutomi #16124 üzenetére
A kábelrendezés sokat számít a hűtésben is ebben igazad van kolléga.
Az én konfigomban a 7870 bf3 multi alatt nem megy fel 60C' felé,úgy,hogy a ventilátorok a kártyán 38%-on mennek,ami a gyári alaptól +8%.
-
lowzor
veterán
válasz
- = Zk = - #16138 üzenetére
De ha tuningolod, akkor meg abban is elnáspángolja, mert több tuningot lehet neki adni.
(#16139) Alpachino:
Szép
-
Blood Mage
senior tag
válasz
kockaharcos #16134 üzenetére
ejj de szigorú valaki!
Mindenki nevében elnézést kérhetek, hogy egy pici "szórakozásra" adtuk be a derekunkat![
(#16133) zserbox: láttad volna az ősrégi gépem. Akkor még nem volt apámnak kompresszora, szóval 4 évet lehúzott a gép takarítás nélkül
/OFF]
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Blood Mage #16131 üzenetére
OMG!
Csoda hogy nem jart meg erre modi amugy. -
kockaharcos
senior tag
Emberek, nem kéne befejezni ezt??
Blood Mage: Gainward mióta gyárt AMD/ATI kártyákat? Tudomásom szerint nem gyártanak, így ebben a topicban abszolút nincs helye a gépednek.
Itt a megfelelő topic: Hogy is néznek ki a gépeink
Nem illik tele offolni a szakmai topicot, mert lesz seggberúgás!! :
-
zserbox
őstag
válasz
az hagyján hogy midenhol kábel(mivel nincs is hova dugni a tálca mögött)
de hogy mekkora por van benne
az enyém ehhez képest patika tiszta -
lowzor
veterán
válasz
lol, te még nálam is ritkábban takarítod úgylátom
Én úgy, hogy betömtem oda az ODD alá a kábeleket -
Blood Mage
senior tag
gyenge idegzetűek kérem ne nézzék ezt meg
utálom a kábeleket, amikor nyúlkálnom kell odabent. Azt hiszem ez jól látszik. Szerintem egy-két SATA kábelre csomót is kötöttem
asdxv Pont nem látom, hogy te hogy rendezted el.. de ennél nehéz bénábban
MOD: úgy nyeli a port hogy beszarok..
évi 3-4x ki kell pucolni. Most kicsit elhanyagoltam
-
Blood Mage
senior tag
válasz
a te házadban nincs is kábel!!
nekem akkora káosz van, hogy csak na :S mindjárt csinálok képet.. azt hiszem lesz min szörgyűlködnötok....
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Teljesen jó!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Na egye fene... ez tényleg korrekt munka.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
->Raizen<- #16122 üzenetére
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #16121 üzenetére
Nekem a külseje jön be nagyon, a többi olyan semmitmondónak tűnik ehez képest. Ezen látszik, hogy dolgoztak a designerek
A belseje tényleg nem a legjobb, sőt... de 7 éves
Ez se hűt amúgy rosszul. Elöl egy 14 centis befúj, hátul egy 12 centis kifúj. -
->Raizen<-
veterán
válasz
kockaharcos #16121 üzenetére
Egyetértek veled kolléga! Itt páran csodálkoznak a 70-80 fokos kártyákon a ház nagyon sokat számít. Valamint a hűtés kialakítása. A kábeleket ha el tudja az ember normálisan rendezni az akkor már nem fog okozni turbulenciát stb stb.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
->Raizen<- #16116 üzenetére
Kicsit túlzás?? Szerintem nagyon túlzás, én egy ilyen házba nem raknék cuccokat. Nem szeretem a Codegen érzést..
A "mi" házunk(haf912plus) legalább néz ki valahogy ja, és még belül is fekete. Mellesleg úgy hűt, mint nagyobb társai.
Tudod asdxv,hogy nem sértő szándékból írtam.
-
lowzor
veterán
válasz
Optikai csalódás (remélem)
Most megvizsgáltam, de nem látok hajlást rajta.
-
zserbox
őstag
válasz
-
rayoliviero
veterán
válasz
rayoliviero #16094 üzenetére
Erre valaki?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Mintha a jobb fele tényleg lejjebb lenne, túl nehéz neki a hűtő?
-
lowzor
veterán
válasz
Blood Mage #16113 üzenetére
Az biztos
Ennél szebb házat még nem gyártottak szerintem. Bár a cuccok, meg a táp kábelei sajna már elég nehezen férnek el benne. Azért vettem ezt a tápot, mert a 7950-nek tuninggal meg kell kakaó, meg hátha lesz a jövőben CF (ha nagyon olcsó lesz majd esetleg használtan a Tahiti LE).
(#16114) daveoff:
Egy kis józan paraszti ész, hogy ne érjen hozzá a procihűtőhöz a kábel
-
Blood Mage
senior tag
válasz
marinea2 #15905 üzenetére
ipon... E8400 helyett már nem emlékszem pontosan mit de E6xxx széria legalját adták (cserélték el), legelső gen harmatgyenge órajel.. visszavittem a papírjaimat aztán kicsit tanácskoztak, majd visszacseréltük a procikat. de odabaszott volna h direkt megveszem a legerősebb c2d erre kikapják belőle és vmi no komment cucc marad a nyakamon.. Ja és kárpótlásként kaptam egy XFX kulcstartód
már fene tudja, h a proci huzabona miatt vagy h fél tucatszor kellett visszamennem a gépemmel
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Medence topik
- EAFC 25
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- OLED TV topic
- Milyen videókártyát?
- Túra és kirándulás topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti / 16GB / 500GB SSD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Nintendo Switch bazár (Okosított Nintendo Switch konzolok, játékok, tartozékok)
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged