- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- perge666: Anbernic kézikonzolok
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- bambano: Bambanő háza tája
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
zolika010 #17399 üzenetére
12.10 a legutolsó WHQL. A napokban jön a 13.1. AMD oldaláról le tudod szedni. Ha egyszerűen régebbi Catalyst van a gépen, akkor első körben elég, ha rátelepíted.
Egyébként semmilyen sweeper nem kell, ha úgy biztosabbnak érzed, van egy "uninstall" lehetőség is a telepítésnél, használd azt.
-
zolika010
tag
Hali!
Melyik most a legfrissebb, legstabilabb driver, tudnátok adni egy linket? (Asus 7870 dc v2)
Még annyit kérnék hogy ki hogyan rakta fel? Rátelepítette az előzőre simán, vagy előtte a másikat érdemes leszedni? Driver sweeperrel nem szeretnék bajlódni
Előre is köszönöm -
Entladen
csendes tag
Na megérkezett a cserekártyám...de nem sapphire-t kaptam,hanem XFX Radeon HD7850 Core edition-t.
Nemigen hallottam még erről a gyártóról...valakinek valami infó?
Jobb mint a Sapphire?Megbízhatóbb?http://xfxforce.com/en-gb/Products/Graphics-Cards/AMD/AMD-Radeon-HD-7000/AMD-Radeon-HD-7850.aspx
-
banderasz77
addikt
válasz
fenergie84 #17393 üzenetére
Köszönöm.
-
fenergie84
addikt
válasz
banderasz77 #17392 üzenetére
Sapphire-ből könnyebb hibásat kifogni (BS), MSI-n és Asuson 3 év gar van, az utóbbinak nagyon kicsit jobb a hűtője
-
banderasz77
addikt
válasz
BomiBoogie #17382 üzenetére
Esetleg összefoglalnád mik az érvek mellette?
-
Romeo619
senior tag
válasz
peu407 #17385 üzenetére
Szóval, akinek nem megy elsőre a HDMI kacsolattal a TV-n ahang annak ezt kell leszednie!
HMDI ATI/AMD driver itt pedig a ATI HDMI Audio Device R2.70-t kell választani! -
Raggie
őstag
válasz
peu407 #17385 üzenetére
Hát megpróbálhatod újrarakni az alap realtek drivert, de lehet hogy az felülírja ezt(bár valószínűleg nem, mert ez az AMD driverbe épül be ha jól emlékszem és a realtekbe csak megjelenítés szintjén). Erre már nem emlékszem, szerintem ilyen eltűnős dülüg nekem nem volt.
-
Raggie
őstag
válasz
Romeo619 #17381 üzenetére
@Romeo619: PC restart? elvileg nem kell más. Meg nézd meg, hogy a Realtek Interfészben van-e olyan kis pipa vagy valami amit be kell pipálni, hogy berakja az állapotsávba.
Ja, meg ha win7-ed van akkor az is lehet, hogy csak bekerült a nyilacskával megjeleníthető ikonok közé, vagy esetleg az elrejtett ikonok közé. Ha rányomsz a nyílra és ott a testreszabásra akkor be tudod állítani. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #17380 üzenetére
Legalább az MSI-t vedd, de a legtöbb jó tapasztalat az ASUS-ról van itt a fórumban.
-
banderasz77
addikt
válasz
BomiBoogie #17376 üzenetére
Sapphire OC, vagy +2k az MSI TwinFrozer vagy még ehhez is +2k az ASUS alap V2. ???
-
Alpachino
veterán
válasz
Beretvás #17351 üzenetére
Erre mondtam, hogy a crysis2 a legjobb stabilitást tesztelő progi....ha itt stabil, biztos lehetsz benne, hogy megtaláltad a karid max. stabil oc-át. Nekem 20MHz-el kellett vissza vennem a többi játékokhoz képest, ha azt akartam, hogy ebben a gémben stabil órajeleken nyomuljak
-
Raggie
őstag
Még egy utolsó a HDMI-s hang témára:
Ezen a képen amit zölddel bejelöltem annak kell megjelenni a Relatek Audio kezelőfelületénél.Szerk.: nna nem sikerült a kép, mindegy, akkor belinkelem az eredeti véltozatot: LINK
(itt ne a pirossal bekarikázott csatikat nézd, hanem a legalsót, azt a kicsi HDMI csatlakozó ikont. Nna annak kell megjelenni elvileg.) -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #17372 üzenetére
Az ASUS V2 a nyerő.
-
Kroni1
veterán
válasz
Sztem eleve a 7850 a best buy. Azon belül a jó márkák közül válassz és akkor nagyon nem tudsz mellényúlni. Azt kell venni, ami neked szimpatikus, tetszik, és a legolcsóbban hozzá tudsz jutni. Én az ASUS és a Gigabyte közt vaciláltam mert árban közel egyformák voltak, de régóta gigabyte párti vagyok, jobban is tetszett a kisebb méret miatt, így 50k-ért egy 2GB-os Giga OC kártyát vettem.
-
Raggie
őstag
válasz
Romeo619 #17371 üzenetére
Van valami olyan a realtek-nél, hogy Realtek HDMI Audio driver for ATI/AMD.
Ez egy külön driver az ATI kártyákhoz, hogy menjen a hang az ATI kártya HDMI-jén keresztül is. Nekem anno ezt a laptopomon egy HD3650-en fel kellett raknom, hogy menjen a hang a HDMI-n.
Elvileg a win7 alapból fel kéne, hogy tegye, de ezek szerint lehet hogy nem mindig sikerül neki.Itt van egy topic erről: LINK
Ez nem a te kártyád, mert csak egy gyors Google keresést toltam erre a hdmi driverre, de kis keresgélés után tuti megtalálod, hogy a tiedhez melyik kell(lehet, hogy ezek csak Realtek chipenként különböznek és nem számít, hogy melyik ati kártya van mellé, nemtom).Remélem segítettem valamicskét.
-
fenergie84
addikt
válasz
Szerintem a T nem éri meg a plusz pénzt
-
banderasz77
addikt
7850-ből, a javaslatok szerint az ASUS V2, ebből van T verzió is, ami tuningos és az MSI TwinFrozer a nyerő.
Mégis melyik a best buy? -
Kroni1
veterán
válasz
Romeo619 #17368 üzenetére
Attól még hogy régen meűködött a kábel, lehet, hogy most már nem jó! Itt mindenkinek megy a HDMI-n a hang, csak a kijelző energiatakarékosság mellett szarakodik, úgyhogy ezek szerint nálad más a gond. A Beta driver se fogja megoldani, mert működnie kell az összes driverrel a hangnak, más dolgokat javítottak a bétában! Mindazonáltal elképzelhető, hogy a te esetedben véletlenül tényleg pont nem műxik a VGA-n a hdmi hangkimenet, de én ezt tartom legkevésbé valószínűnek.
-
Kroni1
veterán
válasz
Romeo619 #17365 üzenetére
Igen, NVidianal nekem is volt ilyen kis átkötés, hogy az alaplapi audio chip-et át tudja küldeni a VGA a kimenetén. De erre az ATI/AMD kártyáknál egy jóideje nincs szükség, asszem a HD2xxx sorozat óta van bennük saját Audio chip.
Ez nem az igazi így, hogy a képernyőn nem állíthatom be h kikapcsoljon pár perc tétlenség után! Ráadásul a Zero-Core is csak kikapcsolt megjelenítőknél aktív, ha jól tudom ugye?! Tehát jelenleg vagy lemondok a zero-core ról, vagy nem lesz HDMI-n hang ha a monitor egyszer már kikapcsolt energiatakarékosságból.. Remélem ezt a bug-ot javítani fogják!
-
Romeo619
senior tag
anno a GTS250-el ment a kábelnek tuti semmi gondja sincs
max megpróbálom bedugni máshova. De mondom anno a gts-nél volt egy ilyen kis kábel amit a kártyára meg az alaplapra kellet kötni, és átállítani, hogy digital output.
-
Tomix24
addikt
Nem is gondoltam hogy a TV-HDMI kapcsolat itt ennyire gond
1. Biosban legyen bekapcsolva a HD hang, illetve engedélyezve.
2. Friss Driver AMD és Realtek esetleg Dx11, legyen fent. HDMI kábel kipróbálható több bemeneten is a TV-n
3. Képernyő kikapcsolás legyen kilőve.
4. Plazma esetén ellenőrizni nem e a TV-n kell állítani/engedélyezni a hang forrását külső eszközből.
Mennie kell így mindennek. -
Kroni1
veterán
-
Tomix24
addikt
-
Romeo619
senior tag
válasz
Kroni1 #17357 üzenetére
Nem megy, ugyan úgy azt íjra, hogy nincs csatlakoztatva. ATI HDMI Audio nincs csatlakoztatva. Restart is megvolt. de tényleg nem kell valamit külön összekötni? Bár a kártya felismeri a TVt meg kiírja, hogy LG TV
bár azt írja, hogy a kijelzők nem támogatják a hangot amit egy TV-ről elég nehéz elhinni
-
Kroni1
veterán
válasz
Romeo619 #17355 üzenetére
Restart után nekem is megy most, próbáld ki!
Visszatérve a két hangkimenet egyszerre történő használatára, csak annyit kéne tenniük a driverben, hogy két vagy több kimenetet is be lehessen pipálni.. Régen XP alatt nekem ment a jack kimenet és az SPDIF egyszerre, aztán (ugyanazzal a közös XP/Vista Realtek driverrel!) a Vista már csak egyet tudott egyszerre, és ez Win7 alatt is így maradt..
-
-
Kroni1
veterán
Igen, eléggé érzékeny a lelkem.. A 6850-el nem volt semmi gondom, de ez néha azt csinálja, hogy csak a TV-n megy a kép HDMI-n, próbálok rákattintani a hangeszközökre, nagynehezen kb. 5 perc után jön be, és nincs ott a HDMI out a lehetséges hangkimenetek közt! Aztán restart és ott van!
Tomix24: Akkor megpróbálom a képernyőkímélőt kilőni, kösz a tippet!
-
karesz501
senior tag
válasz
Kroni1 #17344 üzenetére
Ez engem is érdekelne, eddig nem sikerült rá választ találjak és/vagy kapjak
Ami még érdekes lehet, hogy vajon egy olyan megoldás is működne-e, hogy a TV-n megy egy HD film ami HDMI-n keresztül kapja a képet és a hangot a videókártyától DE mindeközben az alaplapról a System/speaker hangot adja ki?
-
Beretvás
veterán
válasz
BomiBoogie #17341 üzenetére
Ez egy nagy nulla már ennyi OC-töl is elszállt Crzsis 2 alatt..
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Nem annyira ON-topic, de hátha valaki tud segíteni. A gépemet néha a monitornál ülve a Logitech X-540 rendszerrel, néha pedig a másik szobában HDMI-vel a TV-n használom. Mivel a HD7850-esben van ugye saját audio chip, ezért azt szoktam használni, a TV pedig szépen tovább is adja róla az 5.1-es hangot az erősítő felé, de ugye váltásnál az alapértelmezett hangeszközt így folyamatosan váltogatnom kell. Elméletileg rá lehetne venni valahogy a Windows 7-et (vagy a 8-at) hogy az alaplapi Realtek audio chip 5.1 (jack) kimenetet és az AMD HDMI audio out-ot egyszerre használja és kiadja mindkettőn a hangot?! Tud valaki erre megoldást?
-
Alpachino
veterán
válasz
Beretvás #17337 üzenetére
Ne furmarkal tesztelj
a legjobb GPU, sőt egész rendszer stabilitását pl. a BF3, Crysis2-vel ellenőrizni......
1150/1350MHz alapfeszen nem túl acélos tuningnak tűnik, de nem is rossz, nekem a DC2-es 1200MHz-en alapfeszen, a fent említett játékokban stabil, ami már igazán jónak mondható
-
Beretvás
veterán
Na most ott tartok , hogy: 1150/1350 és furmarkal stabilnak tűnik... Ez mennyire jó?
-
Beretvás
veterán
válasz
gyuribácsi88 #17332 üzenetére
Ha kiírom akkor lehet bannolnak...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Beretvás #17331 üzenetére
Onnan, hogy a kép artifactol, csíkoz, pöttyöz vagy egyszerűen kifagy.
Teszteld Furmarkkal, Unigine Heavennel és pár óra játékkal.PH teszt:
A HD 7870-nél tett kísérletünk során 1170 MHz-es GPU (+17%), valamint 1450 MHz-es memória órajelet (+21%) sikerült kipréselnünk a nálunk járt kártyából, amit szintén nem számít rossznak. -
Ma még egyszer azt olvasom valahol az "elbaszni" szó helyett hogy "elbacni" lemészárolok valakit
-
Beretvás
veterán
válasz
BomiBoogie #17329 üzenetére
Esetleg valami körülbelüli ahonnan elindulhatok? Meg honnan látom hogy nem bírja?
-
Beretvás
veterán
Hali.
Van egy ref 7870esem, és az érdekelne hogy mennyi oc-t bírnak ezek?? Nem csináltam még ilyet nem akarom elbacni..Van valami érték amire belövöm és tuti jó?
-
GoZoL
senior tag
Sapphire 7870-et én is visszaküldtem gariztatni a héten, de félek nem fog jelentkezni teszt alatt és vissza fogják küldeni :S. Olvastam itt régebben hogy a Sapphire elismerte a hibát és nyilatkozott is és valaki nem tudná belinkelni ezt az oldalt? A külföldi garanciáztatást, hogy tudom elindítani? Állítólag ott nem problémáznak ismerik a hibát!
-
Tomix24
addikt
Érdekes cikk, a 13.2 bétáról:
[link]Én azt mondom szopcsi, ez alapján a 7000-es szériának. Lehet folyamatosabb kép lesz mint eddig, de a teljesítmény is vissza fog esni láthatóan ez miatt. Más kérdés hogy én nem láttam akadozást eddig még.
-
RVR400
veterán
válasz
banderasz77 #17316 üzenetére
Ennél már csak az lett volna durvább, ha így kérdezi:
Van valaki akinek a Tv-re van kötve a TV? És ha igen hogy oldotta meg, hogy a TV a TV-n legyen??
-
Romeo619
senior tag
Van valaki akinek a Tv-re van kötve a TV? És ha igen hogy oldotta meg, hogy a hang a TV-n legyen??
-
Tomix24
addikt
válasz
BomiBoogie #17313 üzenetére
Hát ja, ha bármit változtatnak, akkor a Sniper V2-n rögtön fog látszódni.
CPU független , azonnal skálázódik minden változás. Kihasználja a GCN Architecture-t, és mindent szeret ami miatt drágább egy VGA -
Tomix24
addikt
válasz
BomiBoogie #17311 üzenetére
Holnap reggelt is írnak valahol. Csak hogy a cukorszintet is beállítsam
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Azt hittem, reggelre tele leszünk új driveres benchmarkokkal. Lehet, hogy érdelődés hiányában mégsem adják ki?
-
lowzor
veterán
válasz
- = Zk = - #17299 üzenetére
Felesleges pénzkidobás lenne FX mellé még 1 7870, főleg BF3 multiba, ahol atom proci kell. Még 1-et sem tud 100%-osan kihajtani, nem hogy kettőt. Nyaralni fognak a 7870-ek, ha ezt megléped
-
kockaharcos
senior tag
válasz
- = Zk = - #17285 üzenetére
Látom nálad az a VGA kihasználtság, ha 1,75GB memóriát bekap a kártya
Szerintem normálisan beszélek/tem.
-
válasz
Malibutomi #17306 üzenetére
THX
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #17303 üzenetére
Normális, nézd meg 2-6-ig az extend desktop opciót dobja fel. a különböző kimenetek miatt van ennyi.
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #17302 üzenetére
Nekem már volt előtte 4850CF, az egész kiváló volt, de nem skálázódott olyan jól, mint a mostaniak. Ahol működött a 7870CF, ot elég durva eredményeket produkált. 3dmark11-ben 16k körüli graphics score-t tudott.
Volt olyan játék, ahol hozta a dupla fps-t a két kártya. -
- = Zk = -
félisten
válasz
gyuribácsi88 #17303 üzenetére
nekem is így jelöli...
nem tudom, normális-e -
Az asztalon a catalyst control centerre kattintva (jobb klikk) így jön fel
Ez normális?
-
->Raizen<-
veterán
válasz
daveoff #17300 üzenetére
Nekem még sosem volt SLI\Crossfire konfigurációm. Az 1 chipes vga kártyákat kedveltem mindig is! Meg persze sokat olvastam a témában és ugye sok a gond velük nem túl sok az olyan progam aminél megfelelő a skálázódás.
(#17303) gyuribácsi88: Ez qrva jó még válogathatsz is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B550M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN I3 NEO Enermax 650W
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3180
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest