- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- WhrlpoolMind: Búcsú a HD3870-től
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #15298 üzenetére
érdekes....
én a BF3multi miatt frissítettem a gépet (FX+7870). azelőtt X6+6950 volt... háát, ég és föld a különbség.
a proci 45-60%-on teker. a kártya néhol 80-95%-on... az fps érték megfelelő, multihoz pont jó (Y)
persze lehet ehhez már közrejátszik a DDR2ről 3ra váltás is...hm. passzúgyhogy én már nem hiszek semmilyen tesztnek, csak annak, ami a szobám négy fala között törénik
szerk
anno, mikor megvettem a 3870X2-t a 6400+ X2 alá, akkor voltak bajaim... ma, hogy "ha" az FX-re rákötöm a 7950-et én valahogy nem félek
de előbb majd egy 7870CF-et nézek meg.... remélhetőlegDE... majd minden kiderül
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #15298 üzenetére
...inkább töröltem,jobbnak látom nem írni semmit......
-
válasz
miresz #15297 üzenetére
Értem egyből be is fostál ha már valós dolgokról van szó.............
Ha lenne 7950 -ed kíváncsi lennék tőled egy FC3 -tesztre mert a FX -ed(etek) nem képes kihajtani (játszható beállításon) a 7950 -et 1100/1500 az hótt ziher, de inkább hadjuk a témát mert látom ma is van aki kötekedős kedvében van........
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #15295 üzenetére
Semmi-semmi. Csak arra gondoltam,hogy tényleg milyen jó a procid,mi meg még több millióan szenvedünk ezekkel a szarokkal.... Ha esetleg eladnád gondolj rám,jó lesz nekem,legalább nem fog billegni a számítógép asztalom....
(#15296) - = Zk = -: Szerintem nem lesz elég nekem egy 7750-est alig akar kihajtani 4Ghz-n.
Vegyél valami i7-et,az talán...
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #15293 üzenetére
i7-860@~4200.MHz már kezd kevésnek bizonyulni, de még így is mérföldekkel jobb mint a jelenlegi legjobb 8.magos AMD
ezt nem hagyhattad ki, gondolom.... bár ne "ismerném" a PH-s "életedet"
.... akkor elhinném, hoyg nem direkt írtad. így.
csak kérdezem. mert majd tervben van nálam is a 7950. de akkor megvagyok nyugodva, hogy az FX-em elég lesz alá. arra amire kell, bőven
egyelőre jó a 7870 is..de mit is keresel te itt amikor már 7950-esed van?
buhehe
-
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #15293 üzenetére
Ez ismét erős túlzás.
Ahogy nézem szeretsz te túlozni sokszor,és utána örülni neki ezzel a smile-val.
Ez az egyik kedvenc smile-d gondolom.
-
válasz
- = Zk = - #15291 üzenetére
Hát már kéne nekem is platformot váltani kissé korosodó(közel 3,5.éves) i7-860@~4200.MHz már kezd kevésnek bizonyulni, de még így is mérföldekkel jobb mint a jelenlegi legjobb 8.magos AMD
+ 8.giga 2400.as Kingston HyperX Beast + Asus Maximus III Formula
De így inkább 1szerűbb mert látszik minden a képen
De miért is kérdezed?.....
-
mrhitoshi
veterán
válasz
DroiDMester #15290 üzenetére
Az a baj, hogy 27"-on ekkora felbontással 108,78 a pixelsűrűség. Egy 21,5 FHD monitor is akkora pixelsűrűséggel dolgozik mint egy akkora monitor, amit írtál, és ha egy távolságon kívül nézed a 27"-os monitort, akkor az már kezd kevés lenni. Egy 42"-os TV-n legalább UHD kellene 1m-es távolságban. Minél több a pixel, annál feleslegesebb lesz majd az élsimítás.
Nem hiába reklámozza az Apple a retina kijelzőket. Egy meghatározott távolsághoz meghatározott PPI tartozik, ezért mondjuk fél m távolságra még elég is lehet 21,5"-on FHD, de legalább 2560x1440 kellene már, és akkor 27"-on jóval nagyobb felbontás.
Nem tudom erre a pontos számítási képletet, de levezethető a szem fizikájából. Vannak a fórumon nálam okosabbak is ebben a témában, így nem akarok pontos számokkal dobálózni, de kellene már az az UHD felbontás. -
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #15290 üzenetére
Te mivel is hajtod a 7950(?)-esed? (cpu)
-
-
bitum3n
tag
válasz
BomiBoogie #15279 üzenetére
Most is az van fent, érdemes lenne letesztelni win 7 alatt is?
-
milszab
senior tag
válasz
kovsol #15267 üzenetére
Hát a 4870-esem kicsivel többet vette, de kb 3játék volt ami alatt már picit lehetett hallani! És iylenkor már 80fok körül volt. Szerintem itt a venti vezérlés van nagyon eltúlozva. Ahogy észrevettem ilyen 60fok körül próbálja tartani. Mikor nyomok egy Alt+tab-ot, 60-67körül van a hőfok. De alapjáraton frankó. Szobahőmérsékletnél 4fokkal melegebb csak mindig.
-
miresz
veterán
válasz
gyuribácsi88 #15275 üzenetére
Jó áron van,meg kell venni.
Ui. Bár most látom az Asus-t nézted,én is arra szavazok.
-
Köszönöm a helpet, mivel több helyen is dicsérték, így megveszem az ASUS-t.
Kösz mindenkinek
-
mrhitoshi
veterán
válasz
Malibutomi #15249 üzenetére
Majd akkor nem kell élsimítás, mikor majd 19"-on is UHD-ban játszunk.
Amúgy 42"-on a FHD tyúkfing. Ott baromira előjön minden ajánlott nézési távolságban. De már 19"-on 1440x900-as felbontáson is nevetséges a grafika. Ezen a ponton mondtam azt, hogy jó kerül amibe kerül, de veszek egy 22"-os FHD monitort. Nem bántam meg.
Viszont 42"-ra legalább UHD kellene szerintem. -
Tomix24
addikt
válasz
gyuribácsi88 #15277 üzenetére
A Ref kari : (A kinézetet nézd, mert több gyártó is jöhet így)
[link]A Ventije hangosabb mint a te általad írtaké, ennek ellenére melegebb a kari
Ergo, a húzásnál is előbb fagyhat szét.
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB GDDR5 PCIE
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE
(Halkak és hűvösek) -
kockaharcos
senior tag
válasz
+2 az asusnak, csak azért mert én kettőt vettem, és mind2 hibátlan volt
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
+1 az ASUS-nak.
(#15278) bitum3n
Ha alapórajeleken is BS, akkor sajnos könnyen lehet, hogy rossz kártyát fogtál ki.
Driver újratelepítést, illetve 12.10-es telepítést próbáltál esetleg? -
bitum3n
tag
válasz
BomiBoogie #15243 üzenetére
Na 1200on is ugyanúgy előjön, most épp nfs mw közben, de volt bf3nál is...
-
válasz
Tomix24 #15276 üzenetére
Oké értem, vagyis egyet nem, mi a franc az a referencia kártya?
Akkor ezek közül inkább melyiket vegyem? Csak azért mert ma adnám le a rendelést ...
SAPPHIRE 11199-03-20G HD7870 2GB GDDR5 GHZ EDITION OC PCIE
MSI R7870-2GD5T/OC HD7870 2GB GDDR5 PCIE
ASUS HD7870-DC2-2GD5-V2 HD7870 2GB GDDR5 PCIE
-
Tomix24
addikt
válasz
gyuribácsi88 #15272 üzenetére
Garos legyen, és ne OC-s kari , ha lehet. Az OC órajel szintet a Catalystból is el lehet érni 3 mp alatt. Pénzkidobás. Jó/jobb márka nincs szeintem jelenleg, de a hűtés/hang miatt ne REF kari legyen ha jót akarsz
-
-
miresz
veterán
válasz
Milyen árban van? Amúgy jó.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
OC változatot nem érdemes venni, kivéve, ha ugyanannyi, mint a sima.
Sapphire helyett mostanában ASUS az ajánlott. -
-
->Raizen<-
veterán
válasz
gyuribácsi88 #15269 üzenetére
10-20%
Sok a problémás sapphire kártya. Érdemes kerülni egy darabig. Msi-t Powercolort gigabyte 7870oc-t tudom ajánlani. -
Tomix24
addikt
válasz
gyuribácsi88 #15269 üzenetére
Ezt a linket nézd meg. Játékonként, felbontásonként, és összességében is kapsz választ a kérdésedre: [link]
-
Sziasztok, bocsánat ha már volt ez a kérdés korábban, de csak annyi lenne a kérdésem hogy mekkora a különbség egy 2gb-os 7850 és egy 2gb-os 7870 között? Játékok alatt természetesen.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #15226 üzenetére
hmm....
én nem íratom ki. én nem hiszek neki. na meg, annyira nem is érdekel igazáncpu+vga-t szoktam figyelni BF3 alatt. (Y)
-
milszab
senior tag
Dirt 3-nál miért látom úgy mintha nem lenne folyamatos a kép? Monitorom miatt lehet? Mer az fps megvan bőven.
-
Attix82
addikt
válasz
->Raizen<- #15261 üzenetére
CPU limit? Nem is írtam ilyet
-
-
Attix82
addikt
válasz
->Raizen<- #15255 üzenetére
De azt is vedd figyelembe, hogy az FPS értékek már a GPU miatt is lecsökkennek drasztikusan 8x AA mellett. Így CF vagy SLI-nél van értelme 2GB+ VRAMnak.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Attix82 #15254 üzenetére
Annyira nem jár távol az igazságtól az ab osd része ami mutatja a vram használatot. Hitman absolution chinatown pálya mindent maxon 8x msaa és pálya betöltése után berángatott párszor csúnyán mire elkezdett folyamatosan menni. Crysis 2 mindent csutkán szintén zenész. Max payne 3 nál feleződik harmadolódik az fps 8x msaa-val. Mivel én sem látom a különbséget full hd-ban a 4x meg a 8x msaa között többnyire 4x-es élsimításon hagyom van olyan amikor megelégszem az fx aa-val is.
-
Attix82
addikt
válasz
->Raizen<- #15253 üzenetére
Picit meredeknek tartom, hogy jelenleg szükség lenne 2gb+ VRAM-ra. Az oké, hogy mutat valamennyit, de maga a képen amit lát az ember biztos nem annyi. PL látok 1500 Mb, de pillanatnyilag 1100 Mb-ra van szükség a folyamatos fpshez.
-
korcsi
veterán
válasz
Malibutomi #15249 üzenetére
Post fx AA van benne, azért nem láttál, kapcsold ki az élsimítást, és vedd le low-ra a post fx-et akkor fogsz recét látni.
-
Pocok77
tag
válasz
BomiBoogie #15243 üzenetére
Hát igen. Már én is elküldtem volna gariba,de minek? Ha nem tudom saját magam is reprodukálni a hibát akkor milyen indokkal küldjem vissza? Örülök hogy működik
3 év sok idő
-
ZozzHUN
addikt
válasz
->Raizen<- #15244 üzenetére
Azért aki hosszabb távra tervez, az vegye le az MSAA-t
-
->Raizen<-
veterán
Szerintem is a mai játékokhoz bőven elég a 7870 4x msaa-val 1080p-be. Max payne 3 is kifogástalanul fut.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
bitum3n #15242 üzenetére
Ha engem kérdezel, én egyelőre a 7-et sem cserélném le 8-ra, persze, én a játékok stabilitását/kompatibilitását tartom szem előtt.
Első körben azért esélyesebb, hogy a kártyában lesz a megoldás.Egyébként a BS rejtélyes is lehet, lásd Pocok77-et feljebb.
-
bitum3n
tag
válasz
BomiBoogie #15241 üzenetére
Rendben ezt megpróbálom. Az hogy milyen winfos van fent nem kellene hogy befolyásolja ezt a bs dolgot ugye?
Nem szívesen cserélném le a 8-at már.. -
bitum3n
tag
Hali!
Remélem csatolja a képet rendesen. Szóval szerintetek ezek a beállítások rendben vannak?
Továbbra is kapom a BS-t, próbáltam egyel régebbi drivert is, de ugyanúgy.
Kivenni a karit és tesztelni az integráltat nem tudom, mert csak egy hdmi kábelem van a tv-hez :S -
and1ao
őstag
válasz
Freiherr #15230 üzenetére
Ha normális az a táp akkor a mai egykártyás rendszeren bőven elég még kisebb CF SLI-t is bőven képes elhajtani.
Egyébként meg nem tudom ki hogy van vele de vannak olyan alkalmazások ahol effektive semmi különbséget nem látok Fullhd-ba 8x AA és a 4x-es között csak zabálja a VRAM-ot orba szájba. PL FC3 is ilyen.
-
Freiherr
őstag
Köszönöm a válaszokat.
Durva ez,hogy már most is a határon mozog egy 2GB-os kari Fhd-ben,akkor mi lesz még 2-3 év múlva?
Lehet 7950 lesz,csikol a dolog,meg gondolni kell a jövőre is,úgyis gondolkodom a platformváltáson 1155-re.
Viszont akkor már bejátszana egy Fhd monitor+lehet akkor már kevés lenne az 500w-os táp is,nem egyszerű ez a számítástechnika. -
khorvat
senior tag
válasz
DroiDMester #15220 üzenetére
Ezeket az adatokat(bal felső sarok) mivel lehet a játékok közben monitorozni?
-
válasz
- = Zk = - #15224 üzenetére
Hát mérget nem lehet rá venni a ki írt V-ram fogyasztásra de közel annyi az annyi
íme játék beállítása 4x MSAA -ra 1421.Mega vRam ot kér
8x MSAA -ra 2030.Mega vRam ot kér, és ha jól emlékezem 7850 -el nem engedte ide állítani már
Ja és meg cseréltem OSD -n a megjelenítés sor rendjét így már annyira nem téveszthető össze a cpu és rendszer memória adatai
************************************************************************************
#15227 khorvat : MSi AB + HWINFO beállítását itt már leírtam -
khorvat
senior tag
Sapphire HD7850 2G Dual-X (2db DVI) kártyával Win 8 Pro 64bit (legális friss telepítés!) restart után bejön a BIOS, majd tölti is az oprendszert de végül fekete marad a képernyő! Ha restartolok van hogy ugyanúgy nem indul max dob a win8 egy helyreállítási lehetőséget. A monitor DVI-on csatlakozik a géphez ekkor.
Amit még megfigyeltem, hogy ha HDMI-n is van egy kijelző csatlakoztatva a DVI mellett akkor gyakrabban van a fekete képernyős indulás, ilyenkor 99%ban csak az segít ha a HDMI kábelt kihúzom és magában DVI-on a monitorral próbálok újra indulni!
ATI 12.11 beta11 with .NET4 drivert próbálok használni jelenleg!Ez VGA hiba lesz hasonlóan mint mikor többeknek játék közben fekete képernyőt dob, vagy az ATI beta drivere a ludas, esetleg simán a még kiforratlan Win8 sajátossága??? Esetleg mivel lenne érdemes csinálni egy gyors tesztet a VGA-mra tesztprogramok, játék nevek stb jöhetnek és amit tudok telepítek a teszthez!?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #15222 üzenetére
jaaa, igaz. a pálinka hatása még. sry
nem tudom, régen azt mondtad, hoyg nem lehet hinni egy monitotorzónak sem ilyen szempontból (én úgyemlékszem, te is ezt mondtad. ha nem, bocsánat)
ezért nézek fúrcsán. én is kiíratom de... nem tudom, mennyire valós. hihető -
Repsol600
addikt
válasz
- = Zk = - #15221 üzenetére
2,1Gb-ot eszik csak, a 3. sorban írja, a 3Gb az gondolom az össz. mennyiséget jelzi a kártyán. -
válasz
- = Zk = - #15221 üzenetére
Nem a 3020.Mega a Rendszer memória
a Vram ott van => Mem :1500MHz és 2116.Mega és annyi is próbáld ki a beállításainál ott is ki irja a játék mennyi vRam kell neki ha jól emlékezem 2.gigás kártyával nem is engedi 8X MSAA -ra tenni csak 4.re
-
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #15220 üzenetére
és Te ennek a kiírt 3GB-nak hiszel?.. értem ezt a monitorozóprogi hetőségére
-
válasz
Freiherr #15217 üzenetére
Ha alapjáraton hajtod a 760 -ast akkor NEM elég! De az ÖSSZES i5-7xx proci megy 4-4200MHz -et így nem szabad alapjáraton hajtani
a lényeg ha felhúzod 4000.MHz -re (a jobbak még alulfeszelve is viszik) akkor elég lesz még a 7950- hez is Ha van keret akkor a 7950 -et vedd meg!
Jóval erősebb és időt állóbb mint a 7870Már most van olyan játék(MP3) ahol 2.giga felett látom a vRam használatot!
-
Freiherr
őstag
Hali!
A konfigomban lévő i5 760-as kihajtana egy 7870-est?Gondolom 1680x1050 mellé felesleges lenne egy 7950-es,meg ahhoz már talán a proci is kevés lenne?
-
válasz
BRIKLY #15205 üzenetére
Érdekes dolog a ciripelés de............ Valamennyire köze van a GPU -hűtéséhez is Annó 7850 nél nekem a gyári Dual-X(igaz annak még nem az volt a neve, mert nekem a első szériás kék matricás volt) nem ciripelt, viszont mikor feltettem rá az AC Twin Turbo Pro hűtést akkor néha mikor 100.FPS felett volt akkor halkan de hallottam a ciripelést!
Most 7950 Dual-X -nél pont fordult a helyzet a gyári hűtővel néha szintén ciripelt De most hogy felkerült rá a
Alpenföhn Peter HD79XX Edition
azóta MEGSZŰNT a CIRIPELÉS még 500.FPS nél se ciripel
pedig a VRM hűtés maradt a gyári csak került rá néhány +borda
Szóval érdekes egy dolog.........
-
ZozzHUN
addikt
Akkor szar az összes, megveszem őket ár alatt.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
BRIKLY #15205 üzenetére
Nekem csak 3dmark 03-ban produkál komolyabb hangot a gép mert 1000 fps felett fut pár teszt.
(#15206) - = Zk = :Telepítsd újra a wint. Nekem amikor túlhúztam a határain túlra produkálta azt a kártya hogy a meghajtó leállt. De utána helyreállt és ment minden tovább nem tolt az arcomba ilyenkor kékhalált. -
Dealer95
őstag
válasz
- = Zk = - #15206 üzenetére
Tuning miatt volt már nálam ilyen Heaven alatt.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Tuningot szedd ki
-
marinea2
addikt
válasz
Ez még mindig a kókányolt winnel?
-
- = Zk = -
félisten
nekem új hibajelenség:
netezés közben képernyő elsötétül, majd vissza. zene minden megy a háttérben. visszakapom ak épet, erre ugye írja a jobb alsó sarok, hogy az aMD mittudomén mivan leállt majd helyrejött. oké... zavaros a kép... nyomok egy entert, erre kékhalál
0xa0000001-es hiba... most nézem mi is ez
-
BRIKLY
veterán
válasz
->Raizen<- #15203 üzenetére
Tudom,de nem ezt kérdeztem,hanem hogy másnak is ciripel-e..
-
troland26
őstag
válasz
->Raizen<- #15203 üzenetére
akkor meg pláne ...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG STRIX Z490-G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
- Apple Watch SE 2020 ezüst, 44mm // Számla // Garancia // Válaszható szíj //
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3210, 96% Akkumulátor
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest