Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garsza
veterán
Helló olyan kérdésem lenne hogy garanciális ügyintézésnél meddig húzhatja az eladó az adott termék cseréjét? Tudom nem ide tartozik de régebb volt itt ilyesmiről szó a fórumon.
Azért kérdezem mert gariban vissza küldtem a 7870 es kártyám és már hétfőn volt 3 hete hogy nem kaptam vissza. -
Garsza
veterán
Helló meg tudjátok nekem mondani hogy meddig tart a Crisys 3 Bete teszt?
Holnap kapom vissza a 7870 gariból és ki szeretném próbálni a játékot. -
Garsza
veterán
Helló meg tudjátok nekem mondani hogy melyik gyártók adtak már ki ujj fajta HD7870 Videókártyát? Azt hiszem LE az alneve. És mi a pontos megnevezésük?
-
Garsza
veterán
Helló. Volna egy olyan kérdésem, hogy a 7870 -em mért fogyasztott majdnem 20W többet nyugalmi állapotban mikor a monitor alvó üzemmódba kapcsol mit a 7770 jelenleg?
-
Garsza
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Köszi a lényeg hogy legaláb médiumon elmenjen addig még visszakapom a 7870 -et.
-
Garsza
veterán
Helló tönkre ment a videókarim és küldöm vissza gariba. Szeretnék addig helyette venni egy Saphire 7770 GHz arra van most pénzem 24000 találtam itt aprón. Az volna a kérdésem hogy milyen beállítások mellet lehet vele Bf3 multit játszani hogy legyen legalább 45-50 FPS--em.
-
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
már leszedtem a hűtő bordákat vissza csináltam eredeti állapotába. De nincs semmi változás. Vayis van anyi hogy egyáltalán nincs kép azóta hogy egyszer bejött az alaplap biosa. A gépem nem sípol mert nincs alaplapi hangszóró a házban. Csak a Biosz postnál látom hohy azt írja ki hogy load GPU Bios vagy ezt a kódot 00B2. És nem indul a gép de hagyom vissza küldöm gariztatni és lesz ami lesz nem tudok mást csinálni.
-
Garsza
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
igen az van de még kell szereznem egy másik videókártyát. De amit linkeltél angolul van én meg nem nagyon vágom az angolt.
-
Garsza
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
A GPU ép karcolást sem látok még a környékén sem. Megpróbálnám még a biost fel tenni hát ha az segít mielőt visza küldebém garanciában. Ha adna valaki leírást hogy kell csinálni.
-
Garsza
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Az mit jelent? Hogy lesarkaztam a GPU-t.
-
Garsza
veterán
válasz
banderasz77
üzenetére
Lehetséges hogy csak az a gond? Leírást tudtok adni hogy lehet megcsinálni.
És ha a bios ment el az mitől mehetett el?
-
-
Garsza
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Tudom hogy kellet volna. Ezekszerint ez a kártya már nem fog működni.
-
Garsza
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Biztos hogy nem törtem le semmit. Zárlatot se csináltam biztos. Azóta kivettem megtisztogattam és most piros fekete csíkok jelentek meg.
Tudom hogy csak áramtalanított gépnél kéne csinálni de elfelejtettem áramtalanítani.
Át tettem másik foglalatba ugyan az a helyzet.Még amit csináltam az egyik vrm re ragasztottam rá a hűtő bordát.
-
Garsza
veterán
válasz
szasanyi
üzenetére
Helló kivettem ma a VGA -m hogy ujra pasztázzam és amikor vissza raktam csak függőleges kék fekete csíkok jelentek meg a monitoron. Ennek mi lehet az oka? A paszta okozhat zárlatot? Vagy ilyesmi?
Meg még ami lehet gond nem áramtalanítottam az alaplapot mikor vettem ki csak a gép volt kikapcsolva. -
Garsza
veterán
válasz
ZozzHUN
üzenetére
Eddig nem volt semmi borda a RAM -okon meg a VRM -eken most raktam rá amit kaptam a hűtőhöz.
Pocok77: Szerintem jól van felrakva mert egyszer levettem hogy megnézzem és a paszta szinte teljesen ki volt nyomva a GPU és a Hűtő közül. De mint írtam csak MSI Kombuctor használatával megy fel 77fokra játékkal vagy Unengine Heaven -nel csak 60fokig megy fel 1200Mhz -en.
Még anyi hogy a VRM -nek menyi a még egészséges hőfok?
-
Garsza
veterán
válasz
fenergie84
üzenetére
Mert hangos és nem is hűtött a legjobban. Játék alatt 1200 on felment akár 77fokra 50% ventinél, ezzel játék alatt 1200 on 65 fokig megy és a venti 45% pörög nem is hallani a gyári az nagyon hangos 50%-nál.
Ezzel a hűtővel MSI Kombutstorban ment nagyon fel a hőfok 76fokra csak nem tudom abban mért ment anyira fel mikor Heaven ben meg játék alatt 100% venti fordulaton (ami még mindég csendes) nem megy csak 60fokog.ZozzHUN: és neked milyen a gyári hűtőd?
-
Garsza
veterán
válasz
kockaharcos
üzenetére
Helló nekem is van ilyen gondom de még nem jöttem rá az okára. Esetleg ha valamit megtudsz akkor jelzel nekem.
Az előző kérdésemre tud valaki valamit mondani?
-
-
Garsza
veterán
Helló. Ma feltettem a videókarimra (Asus HD7870 DCII első kiadás) egy Twin Turbo II hűtőt és 100% ventifordulat mellet 1200MhZ és1.231V fesz mellet felmegy a hőfok 76fokig ez normális mert nekem soknak tűnik mondjuk a hővezető paszta nem minőségi hanem valami noname.
-
Garsza
veterán
de nekem nem V2 DCII hűtésem van hanem sima DCII
És nem sima Twin Turbo veszek hanem Twin Turbo II a legujjab kiadást.
De közben keresgéltem teszteket és egyet találtam és az szerint biztos hogy megéri cserélnem.
Itt a tesztAz aláírásomban szerepel a kártyám pontos típusa meg le is írtam az első kérdésemben.
-
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Mondjuk én nem a pro változatot veszem anem a twin turbo II de gondolom az csak jobb lehet.
-
Garsza
veterán
Helló egy ilyen hűtőt Accelero Twin Turbo II
rendeltem a videókártyámra és az volna kérdésem hogy végig e éri teljesítményben elég e tuning esetén, meg szerintetek menyivel jobb mint a jelenlegi sima DCII. -
Garsza
veterán
Helló meg tudja nekem valaki mondani hogy az Ujj Hitmenben a videók alatt mért nem megy a hang? Hangerők fel vannak véve játékban nincs gond de videókban totál csend van. Tudom nem ide tartozik.
-
Garsza
veterán
válasz
seederking
üzenetére
nekem is jobb egér billel játszani. Pedig van Xbox 360 controlerem is, de csak a fiókban pihen nem bírtam megszokni.
És itt a lényeg az egész megszokás kérdése kinek mire áll rá a keze. -
Garsza
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
közben ki tudtam kapcsolni a Vsync -et. C:\Users\Garsza\Documents\Assassin's Creed III
ebben a mappában van egy Assassin3.ini nevű file abban van egy vsync sor annak az értékét átírtam 1 ről 0 ra.
De a helyzet nem javult. Az én meglátásom szerint mikor megkel jeleníteni az embereket a képernyőn a program nem hajtja ki a videókártyát. Mert minél több részletet kell megjelenítenie annál lejeb esik az FPS szám de érdekes módon a GPU kihasználtsága is. Próbáltam a CPU -t húzni de 3400 és 4000 MHz között egy FPS különbség nem volt. -
Garsza
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
csak az a helyzet hogy nem találok a játék menüjében olyan beállítást hogy kikapcsoljam. Abból gondolom hogy be van kapcsolva hogy nem megy 60 fölé az FPS.
-
Garsza
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Én ép most játszok vele. De nekem minél több dolgot kell megjelenítenie annál kisebb az FPS szám. Úgy értem ha például állok egy helyben és lenézek a földre akkor felmegy az FPS 60 ra de ha felnézek akkor leesik akár 20 ra is de ami a legérdekesebb hogy a GPU kihasználtság nem megy 50% fölé. Mi lehet az oka?
Meg hogy lehet a Vsyncet kikapcsolni? -
Garsza
veterán
Játszi itt valaki AC3 mall érdekelne hogy lehet kikapcsolni a Vsinc et mert én nem találom. Meg ha leesik az FPS 60 alá akkor mért nem hajtja ki a CPU-t teljesen. És nálam nem csak a bosztoni részről van szó.
Az Operában is leesett még 30 ra is -
Garsza
veterán
Helló mostanában olyasmit csinál a gépem hogy be van állítva hogy kapcsolja le a jelet a monitorról 5 perc tétlenség után. Ez meg is történik. De egy idő után bekapcsol a monitoron a háttérvilágítás és fekete képet ad ennek mi lehet az oka?
-
Garsza
veterán
Helló nekem meg olyat csinál a gépem hogy elveszi 1-2 másodpercre a jelet a monitorról. Főleg olyankor ha elindítok egy BF3 multit és rögtön az után ha bejött a játék mielőtt még bespawnolnék. De csinálta már Win asztalon is. És mindegy húzva e van vagy csak alapon van a kari.
-
Garsza
veterán
válasz
seederking
üzenetére
Nekem is volt ilyen gondom a sapphire kártyámmal és nem is tudtam megoldani. MSI Afterburner a megoldás.
Azt még nézd meg hogy a settingsben a van e lehetőség rá hogy kipipáld mert nekem nem volt.
Közben látom neked sem lehet kipipálni én nem tudtam vele mit kezdeni. -
Garsza
veterán
Köszi a válaszokat.
Még nem biztos hogy veszek mert egyszerűen nem bírok dönteni hogy mit csináljak.
Arra gondoltam váltok Intelre a teljesítmény és fogyasztás miatt
Asrock Z77 Extreme4 + I5-3570K párosra gondoltam ez 84500HuF volna
Közben hirdetem a jelenlegi procim meg alaplapom a procira úgy néz ki van vevőm de a lapért nem nagyon kapkodnak 43000HuF ért hirdetem (sok volna érte?) és félek a nyakamon marad úgy hogy most azon filózok hogy inkáb veszek bele egy fx-8320 procit. (meg egy kicsit sajnálom is a lapom). -
Garsza
veterán
Ismeri itt valamelyikőtök Brav3T nevű eladót, esetleg személyes tapasztalata van valakinek vele.
Mert szeretnék venni tőle egy alaplapot meg procit és nem szeretném hogy átverjen. -
Garsza
veterán
Helló szerintetek érdemes leváltanom a jelenlegi alaplapom meg procim amik garisik
Egy intel platformra Asus Maximus V Gene lap garis + i5-3570K OEM 7nap próbagari.
kb 10000HuF val jönnék ki többe. Vagy inkáb vegyek egy ujj FX procit a jelenlegi lapba. -
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
de videóknál nincs bekapcsolva nekem a HW gyorsítás az órajelek alapon vannak mikor netezek álandóan.
Meg az OC profilt csak akkor kapcsolom be MSI A. val ha játszani akarok -
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
netezés közben is előjön néha ott meg ugye nem számít a tuning.
-
Garsza
veterán
Helló mitől lehet hogy néha elmegy a jel a monitoromról 1-2 másodpercre és vissza jön?
-
Garsza
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
és mért nem? Le van zárolva vagy ilyesmi?
-
Garsza
veterán
Helló az volna a kérdésem hogy az Radeon Bios Editor 1.28 mért nem tudja megnyitni a 7870 kártyámról származó biost? Azt írja ki hogy nem ati bios.
-
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
és ha a sapphire oc bioszt rárakom azzal működni fog a kártya?
-
Garsza
veterán
Azt nem tudja nekem valaki megmondani hogy az Asus 7870 kártyámnál hogy tudnám elérni hogy a power limit 20% nagyobbra lehessen állítani?
-
Garsza
veterán
Tud nekem abban valaki segíteni hogy minden asus 7870 en csak 20% állítható e a power Limit? Esetleg nem e lehet meghekkelni hogy továb lehessen állítani?
-
Garsza
veterán
FX-8320 nem kell esetleg valakinek Szlovák vebshopból tudok szerezni újonan 49000HuF ért. Már van nekik raktáron.
-
Garsza
veterán
íHelló. Van nekem ugye az a gondom hogy V2 Asus helyett sima verziót kaptam. Gianni -val odáig jutottam hogy jövőhéten kap V2 verziót és ha kifizetem a különbözetet akkor kicseréli. A jelenlegi kártyám alapfeszen max 1200MHz bír a ramok 5600MHz ig húztam tovább még nem. Menyi az esélye ha kicseréltetem a kártyát V2 -re akkor nagyobb tuningpotenciál lesz benne?
-
Garsza
veterán
Közben tesztelem a kártyát amit kaptam és oda jutottam hogy találtam egy beállítást ami stabil és nem kel túl nagy venti fordulat sem hogy lehűtse a hűtő. A gyári alapfesze a kártyának 1,219V.
Most pedig beállítottam
GPU: 1150MHz
GPU fesz: 1163mV
Ram: 5600MHz
BF3 kb 30percig stabilan futott rajta. És a hőfok 40% venti fordulatnál 74°C ig ment fel.
A zaj is elviselhető úgyhogy nem tudom mit csináljak.
Mi van ha a kártya amit kapnék cserébe antituningos lesz akkor hiába volna a V2 hűtő.
Meg ezen a kártyán Hinyx ramok vannak. Annak a valószinűség hogy azon is azok lesznek kicsi szerintem. -
Garsza
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ő azt mondta V2 amit küld többször is rákérdeztem, mert nekem is kicsit gyanúsan olcsó volt csak mikor megkaptam akkor derült ki hogy nem azt küldött. Meg jelenleg nincs is neki V2 változat.
-
Garsza
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
lehet hogy megér de most nincs rá keretem. Mert ha vissza küldöm akkor ki kel fizetnem a vissza küldés postáját kb 1500HuF + 4000HuF a külömbözet plusz 1250HuF a postaköltség a másik kártyára az kb 7000HuF val volna drágább. És annyit most nem szeretnék rákölteni. Későb meg ha már szükségem lesz a tuningra akkor veszek rá valami jó hűtést.
-
Garsza
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
és menyi az a hőfok ami még egészséges hosszú távon. Mert ha felviszem 1200MHz re akkor felmegy akár 76 °C ra is a hőmérséklet és a venti 40-50% közt pörög. 40% fölött már hangos.
-
Garsza
veterán
De a pénzt vissza kérhetném. De az nekem nem megoldás mert azért akartam Gianninál venni egy V2 mert 60990HuF ért hirdette. Végül is meg is egyeztünk hogy küldi a kártyát annyiért. Csak mikor megkaptam nem azt kaptam hanem sima változatot. Mondta vissza fizeti a pénzt csak azzal nem lennék semmi vel előréb mert V2 nincs keretem olyan áron amilyenem webshopban meg lehet kapni. Meg buknám a postaköltséget is.
-
Garsza
veterán
Helló az aláírásomban szereplő videó kártya hűtését milyenre érdemes lecserélnem? Nem vagyok vele elégedett. Ha tuningolom már túl hangos. Eredetileg nem ilyen kártyát rendeltem csak ezt küldte helyette Gianni.
És nem tudja kicserélni olyanra amilyet szerettem volna, V2 verziót akartam. -
Garsza
veterán
Helló olyat csinált ma a videó kártyám hogy kb 1másodpercre elvette a jelet a monitorról. 2 fordult elő egyszer játszottam MoHW val másodszor interneteztem mindkétszer alapbeállításokon volt. Eddig még nem fordult elő ilyesmi de nem is használtam eddig alap beállításokon. Mi lehet az oka?
-
Garsza
veterán
Helló az volna a kérdésem hogy normális e hogy egy Asus HD 7870 DC2 2GB GDDR5 hőfoka felmegy 74 °C ig
1150/5400 MHz 1200mV beállítás mellet 40% ventifordulatnál? Ez a sima változat nem a V2.
A házam jól szellőző tágas ház egy Aerocool Strike X GT, oldalt egy venti, elől egy venti, felül egy venti, hátul egy venti.Esetleg ha van valakinek ilyen verziója az megoszthatná velem az ő hőfokait. Hogy legyen viszonyítási alapom.
Jah még anyi hogy Asus GPU Tveake szerint nem 1200mV kap a kártya ami be van állítva hanem csak 1170mV. -
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Én az asus oc bioszát szeretném rátenni esetleg progit tudsz ajánlani amivel fel tudom rakni.
-
Garsza
veterán
Találtam biosokat VGa khoz az volna a kérdésem hogy ezek az adatok mit jelentenek?
GPU Device Id: 0x1002 0x6818
113-AD41000-101
6818.15.17.0.1.AS02
(C) 1988-2010, Advanced Micro Devices, Inc.
ATOMBIOSBK-AMD VER015.017.000.001.000838
787-0317T3.b
Clock State 0
Core Clk: 1100.00 MHz
Memory Clk: 1250.00 MHz
Flags: Boot
Clock State 1
Flags: Optimal Perf
Clock State 2
Flags: UVD
Clock State 3
Core Clk: 300.00 MHz
Memory Clk: 150.00 MHz
Flags:főleg a Clock State ra vagyok kíváncsi. Tudtommal két féle órajel éllásban tud lenni a kártya akkor itt mért van 4
-
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
És hol tudnék letölteni egy OC s bioszt az asus kártyámhoz? Meg arra is rá lehet tenni?
-
Garsza
veterán
Helló szeretném megkérdezni hogy mért van az hogy az Asus kártyámnál csak 20% a max power limit a Sapphire nál meg 50% volt?
-
Garsza
veterán
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Akkor ha felmelegszik 75°C játék alatt a VGA -m tuningolva az még nem gond?
-
Garsza
veterán
Menyi az a hőfok a GPU nál ami játékok alatt még egészséges.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LED Happy Birthday felirat USB áramforrás / 12 hó jótállás
- Corsair MM350 pro XL egérpad, új
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 Pro 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 16" WQXGA+ AMOLED TOUCH 1évgar
- Thinkpad L13 Yoga i5-10210U 16GB 1000GB 13.3", Touch gyári magyar világítós bill 360 Gar.: 1év
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi