- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sellerbuyer: HDMI vagy DisplayPort kábellel szebb a kép?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- skoda12: Webshopos átverések
- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sellerbuyer: Milyen laptopot vegyek? Segítek: semmilyet!
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Entladen
csendes tag
Na megérkezett a cserekártyám...de nem sapphire-t kaptam,hanem XFX Radeon HD7850 Core edition-t.
Nemigen hallottam még erről a gyártóról...valakinek valami infó?
Jobb mint a Sapphire?Megbízhatóbb?http://xfxforce.com/en-gb/Products/Graphics-Cards/AMD/AMD-Radeon-HD-7000/AMD-Radeon-HD-7850.aspx
-
Entladen
csendes tag
na tegnapelőtt ismét felhívtam a céget,de már nem voltam jó kedvemben...lebeszéltük,visszaküldöm a kártyát és ők postafordultával küldik az újat.Tegnap elküldtem.
Remélem azzal már nem lesz gondom -
Entladen
csendes tag
válasz
Blood Mage #15881 üzenetére
Tudom hogy ez nem a cpu topic...de eddig úgy gondoltam,hogy a 7850 miatt volt a felpörgés,
de most nem az van benne.....így már kérdéses.Kollégánál amikor tesztelte a videokarimat,nála nem volt venti felpörgés,csak simán fekete lett a monitor,a gép meg ment tovább....és természetesen csak a reset segített.
Akkor valszeg a BS sem jár mindig felpörgéssel és hang beakadással.
Lehet,hogy nem csak a videokarit kell gariztatnom,hanem más problémája is van a gépnek?
Ilyen szart raktak volna össze? -
Entladen
csendes tag
egy kérdés...ez így normális?
semmi extra,csak egy sima online java játék megy a gépen....
Akkor lehet,hogy a ventik felpörgése nem is a videokari miatt volt?Mert a kollega aszonta,hogy amikor nála bejött a BS akkor nem pörögtek fel a ventik...CPU
AMD FX-8150
Mag 8
Végrehajtási szálak 8
Név AMD FX-8150
Kódnév Zambezi
Csomag Socket AM3+ (942)
Technológia 32nm
Specifikáció AMD FX-8150 Eight-Core Processor
Termékcsalád F
Kiterjesztett család 15
Modell 1
Kiterjesztett modell 1
Lépés 2
Változat OR-B2
Utasítások MMX (+), SSE, SSE2, SSE3, SSSE3, SSE4.1, SSE4.2, SSE4A, AMD 64
Virtualizáció Támogatott, Engedélyezve
Hyperthreading Nem támogatott
Ventilátor sebesség 6553 RPM
Busz-sebesség 200.9 MHz
Előírt Busz-sebesség 2209.9 MHz
Mag frekvencia 3600 MHz
Busz frekvencia 200 MHz
Átlagos hőmérséklet 71 °C
Gyorsítótárak
L1 adat-gyorstár méret 8 x 16 KB
L1 utasítás-gyorsítótár méret 4 x 64 KB
L2 egyesített gyorstár méret 4 x 2048 KB
L3 egyesített gyorstár méret 8192 KB
0 mag
Mag-sebesség 3917.5 MHz
Szorzó x 19.5
Busz-sebesség 200.9 MHz
Előírt Busz-sebesség 2209.9 MHz
Hőmérséklet 71 °C
1 végrehajtási szál
APIC ID 0 -
Entladen
csendes tag
Amúgy mennyire szerencsés megemlíteni,hogy a kártya be lett téve másik gépbe is és le lett tesztelve?Vagy ezt inkább nem ki kellene hagyni a mondandóból?
-
Entladen
csendes tag
Na VGA(7850) teszt megvolt a kolléga gépén is...most hívott.
Nála is bejött a BS....szóval innentől indulhat a harc a gariztatásért -
Entladen
csendes tag
na ma is tesztelgettem...
kivettem az egyik RAM-ot,futtat aztán csere...első vissza,második ki...de mindkét esetben előjött a hiba(BS).
Fogtam egy 120-as ventit,ráirányítottam az alaplapra és a karira...a változás annyi volt,hogy BS előtt nem pörögtek fel a ventik,de a kép attól még elment.....
Szóval egy már biztos...ha vége ennek a hercehurcának,biztos teleteszem a házat ventikkel,rendesen
Még jön,hogy holnap átadom kollégának a karit és leteszteli az ő gépén is...aztán ha nem,akkor sztem gariztatom....pár videó már van az eseményről...talán meggyőzi őket -
Entladen
csendes tag
Na Realtek driver leszedve,AMD High Definition Audio Device is letiltva,de a hiba még mindig jelentkezik(BS).
Kollégával megbeszélve...elviszi a karit,beteszi a gépébe és meghajtja.Aztán majd kiderül...ha nála is rossz,akkor jöhet a harc a gariztatásért.
4 videót már csináltam a BS-ről,4 különböző játéknál...de még fogok egyet vagy kettőt...biztos ami biztos.
Talán így már szánnak időt játék tesztekre is.De úgy érzem az eddigiek alapján,hogy megint én leszek a béna...
Kezd tele lenni a ...... -
Entladen
csendes tag
válasz
kittl1120 #15001 üzenetére
úgy érti,hogy én is már túl vagyok egy "garanciás" teszten...kártyát elküldték tesztre....picivel több,mint 2 hét után visszakaptam(ugyanúgy),hogy a kártya jó....
Szóltam is nekik még külön azért is,hogy csináljanak játéktesztet,mert ott szokott ilyet produkálni...a válasz csak annyi volt,hogy a 3DMark lefutott többször is és több verzió is....baja nem lehet a kártyának
Játéktesztet nem csináltak,mert minek....ez csak szoftveres hiba lehet.
És ugyanott vagyok most is,ahol kezdtem....jöhet a következő kör.
Én is komplett konfigot rendeltem...csak nem a pcx-nél... -
Entladen
csendes tag
Ezt kipróbálta már valaki,akinek gondja volt a kártyával?
https://usite.hu/prg/Realtek_HDMI_Audio_Device
-
-
Entladen
csendes tag
válasz
kittl1120 #14765 üzenetére
Nekem több mint 2 hetet volt gariba....és visszaküldték,hogy a kártyának semmi baja...3DMark lefutott többször is....de nálam a hiba még mindig fennáll...
Mondjuk egyszer a 3DMark alatt is volt BS-em...de akkor mindent maxra állítottam a programban.
De most itt olvasva a hozzászólásokat már teljesen belekavarodtam.Szóval kártya vissza gariba,vagy azért teszteljem a gépet másik karival is és az enyémet tegyük egy másik gépbe?
Esetleg próbáljam meg még a béta verziót?
Lassan 2 hónapja megvan a gépem...de nem jutottam eddig előbbre vele...csak a szívás és isten tudja mennyi időt töltöttem el,hogy próbáltam rájönni a hibára.
Tud valaki egy normális progikat,amivel letesztelhetem a gépet?
Nekem nem 1x-2x csinálja a BS-t...hanem mindig,ha nekiállok játszani egy játékkal -
Entladen
csendes tag
Az a baj,hogy csak egy GT6600-os van otthon....ami egy kicsit gyengécske már.Esetleg azzal letesztelni a gépet,hogy kilőjem a többi lehetséges hibát.Vagy ez nem lenne jó ötlet?
Egyáltalán elvinné még ez a gép? -
Entladen
csendes tag
Minden alapon van,semmi húzás,semmi tuning...
Próbáltam már,hogy a kártya fölé tettem egy 12cm-es ventillátort....a jelenség ugyanúgy eljött! -
Entladen
csendes tag
válasz
->Raizen<- #14652 üzenetére
Nyolcszori telepítés után asszem már egy pár driver próbán átestem....
Most nem vagyok otthon így nem tudom megnézni konkrétan melyik van fent...de elméletileg a legújabb.
Viszont a bétát még nem próbáltam... -
Entladen
csendes tag
Sziasztok!
Nem ismeretlen problémával jövök ide,ahogy nézem nem vagyok vele egyedül...de én már kezdem feladni a dolgot
Nemrég vettem egy gépet:proci: AMD FX-8150
alaplap: ASUS M5A78L-M/USB3
vga: Sapphire Radeon HD7850 2Gb
táp: Chieftech 500w
RAM: 8GB(2x4) 1600MHz
Van még benne egy 60Gb-os SSD+1TB HDD...de gondolom ez nem sokat számítA problémám a következő:
A gép rendesen működik minden probléma nélkül egészen addig,amíg el nem kezdek játszani.
Egy darabig megy a játék,de pár perc után hallani,ahogy kezdenek felpörögni a ventillátorok és egy idő után a monitorról elmegy a kép (DVI no signal),viszont a gép pörög tovább...
Ilyenkor már csak a reset segít.
Természetesen elsőre nem ide(ez már a vég),hanem telefon az üzletnek,hogy ilyen jellegű problémám van.
Mondták,hogy küldjem be a vga-t és majd elküldik tesztre.Gondoltam ha már lúd legyen kövér,nem a vga-t küldtem be,hanem bevittem a gépet,hátha foglalkoznak a problémával,ha netán mégsem a videokari a rossz.
Na több mint 2 hét után kaptam vissza a gépet azzal,hogy visszajött a tesztről és a kártyának semmi baja...ők is letesztelték,több 3DMark-ot lefuttattak,de egyik sem akasztotta ki a gépet...ami igaz is.Kérdeztem,hogy játéktesztet csináltak-e?A válasz nem,mert minek...ha a 3DMark lefutott,akkor ott nincs baj...itt már csak szoftveres probléma lehet(kb 8x raktam már újra a gépet).
Szóval a gépet visszakaptam,de a probléma még mindig fennáll...
Vagy 8 játékot kipróbáltam már,de mindegyiknél eljátszotta...és nem új játékok voltak.Ennek a konfignak zsigerből vinnie kellene bármelyiket(COD4,COD2,FAR Cry...)még a gyerek egyszerű kis játéka alatt is kiakadt.
Az tény és való,hogy a 3DMark végigfut otthon is...de a probléma attól még jelen van és már nem tudok mit kezdeni vele
Szóval van egy gépem amit nem tudok arra használni amire vettem
Mit javasoltok,merre tovább?
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Leminősítik az S26 Ultra zoomkameráját
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hisense LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- MSI GeForce RTX 4080 SUPER GAMING X SLIM 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- MSI Radeon RX 6400 AERO ITX 4GB GDDR6 64bit Videokártya !
- MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit Videokártya !
- GIGABYTE GeForce RTX 5060 Ti WINDFORCE OC 16GB GDDR7 128bit Videokártya !
- GIGABYTE Radeon RX 7600 XT Gaming OC 16GB GDDR6 Videokártya !
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman ZM-T7 Corsair 550W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest