Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de számomra azért nagyjából kikristályosodott a lényeg.
Hasznos infókhoz jutottam, köszönöm.
Asszem hamarosan csatlakozom a topichoz egy 7870-el... -
zserbox
őstag
válasz
Tomix24 #16896 üzenetére
nem, 2
jó kártya 1-el is de ha nem sokkal drágább és kihasználod a kártyát(tuningolod) akkor kell és kelleni is fog a 2Gb
ha meg ennyire korrekten akartok mérni hogy no cpu limit akkor illene egy fullHd monitor is ha már fullHD-s dolgokról beszélünk.+nem tudom hogy emeljem ki hogy húzott gpu -
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #16894 üzenetére
És 1 Gigás? ..
A többi karinál meg mi a problémád? Havernál/munkatárs-nál erős CPU van. Hadd ne ott ellenőrizzem a VGA-kat néha napján , kizárva a Cpu limitet. És attól hogy 7950-em van épp, ide is benézek, ez van, tiltass ki innen ha nem tetszik.
(#16897) zserbox - Zárjuk le. Jó játékot!
-
-
zserbox
őstag
válasz
rayoliviero #16891 üzenetére
ha nem bírja akkor hagyd a kisebb feszen kevésbé melegszik/csöndesebb 25Mhz nem ér annyit és úgy tuti stabil
Tomix24:
viszont most már nincs több időm szájkaratézni, remélem belátod hogy igazam van de hanem akkor is igazából mind1. -
rayoliviero
veterán
Fesszel már próbáltam (1,25), sajna az 1100-at sem bírta a gpu. Akkor a meória marad, a gpu-t még kipróbálom 1025-ön, ha nem bírja hagyom 1000-en, mert fesz emeléssel is csak 150-et bírna a jelek szerint. Mondjuk ez elég érdekes... Hogy kb. 25 vagy 50 MHz eltérés van alapfeszem és 1,25-ön.
-
zserbox
őstag
válasz
Tomix24 #16885 üzenetére
ott az én mérésem is pl és nem 32..., de én azt kérdeztem, mivel a gyárból kijött 7870-re se érdemes a te feltételezésed alapján 2Gb mert egy 7850 2Gb 1200 órajelénél nem tud többet.
-
Tomix24
addikt
válasz
rayoliviero #16884 üzenetére
A GPU-t húzd inkább. 1300 felett már nem sokat hoz a memória(szintetikusban van látszata főleg). Feszt adj neki, és mehet. 1150 van minden 7850-ben , addig kényelmesen fel fogsz tudni menni.
-
Tomix24
addikt
7870 - elfenekeli, mindegy hogy húzod. Oda meg már tényleg kell a 2GB.
Max Payne 3 - Húzhatod ahogy akarod, 2x 4x élsimítás. Kipróbálod? Megírod hány FPS-ed van. CPU-t ne húzd elég alapon. A kihajcsa-e egy egész más témaJó példa a Sniper Elite V2
7850 - alapon 23Fps kb, CPU tök mindegy, 1-2 FPS-t ad ha a legújabb van is. Szarrá húzva ~32 Fps
Pont a napokban méregettük z e-péniszt jópáran
Ez az erős VGA dolog elég relatív... nem gondolod. Ha meg 50-60-ra feltolod az FPS-t, akkor meg mindenből leveszel, elveszel, és hopp, 1300 helyett 800 körül megáll 1080p-n is.(#16880) HSM Lehet léptetni, több oldal van. (legalul)
-
rayoliviero
veterán
1000/1300-at bír a kártyám. 1050-et tuti nem bír a gpu-m, memória az bír többet is valószínűleg. De a memóriánál 1300-1350 felett már nem nagyon jelentkezik gyorsulás, úgy mondtátok.
Érdems a gpuval 1025-el próbálkoznom és a memóriát felhúzzam 1350-re? Vagy hagyjam így, mert nem fog már annyi gyorsulást hozni? Csak ha van értelme, akkor szenvedek vele...
-
-
-
Tomix24
addikt
-
BRIKLY
veterán
válasz
kockaharcos #16871 üzenetére
BF3 multiban az 5850-emről is elfogyott a VRAM 1440*900-on... persze visszábbvéve a grafikát elfért,de hát na...
-
Tomix24
addikt
És még egy cikk az 1GB VRAM-ról: [link]
Jó olvasást -
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #16874 üzenetére
Ha pár ezer FT-ról vitatkozunk, akkor az 1GB-os modellnél jobb a 2 persze. Könnyebb eladni, illetve 3-4 játéknál nem lenne FPS gond a RAM elfogyás miatt. Időt állóbb ha ez megnyugtat. Csak ezt az elfogy az 1Gb hagyjuk már, mert HD texture Mod-os GTA/Crisy/Skyrim esetleg BF3 multi 64-es szerver-en kívül nem fogja meg semmi. Ezt mentsétek el, és így hírdessétek az igét
Max Payne -na még az is érdekes. Minden maxon , és épp elment a játszhatósági határon. Nem tudok nyilatkozni, hogy mekkora FPS lett volna 2x 4x élsimításon. Ha valaki megnézné a 7850/2gb tulajok közül. Ha több mint 40-50Fps, akkor elismerem, a fentiekhez beírható a nem játszható játékok közé.
A Tahitit is szét fogják páran szedni már látom
-
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #16870 üzenetére
1.Dehogy téged, csak a hasonló "nem volt még ilyen karim, de tudod milyen" kollégák lerontották a hírét
2. Nem FullHD, de elképzelheted hogy Hitman-nél akkor mennyivel rosszabb lenne a helyzet mindkét karinál...Kollégának csak ennyit tudott összeméréskor a monitorja. Nálam 1080p-n megy minden.
3. "a beállításokat sose eszetlenül kell használni" - Hát akkor miről beszélünk. Ha nem maxon használod a beállításokat akkor a VRAm fogyasztás sem így alakul. Az élsimítások meg csak elveszik az erőt. 2x felett a 7850-nél nem ajánlanám, hacsak nem akar valaki diavetítést.
4. "Ráadásul ha felraktad volna 4XMSAA-ra, ami azért nem extrém, a gpu tuti meg se érzi, vagy fullhd-ra, mindjárt összecsinálta volna magát az 1GB-s" De a 2GB-os is összecsinálja magát, mert nem bírja erővel. Látom nem érted.. Hagyjuk, már nincs ilyen karim. Ha lesz neked is véletlen , próbáld ki
kockaharcos: Csak Singel volt meg(virágboltos) - Ott nem volt gond. Multiról nem tudok nyilatkozni.
De elég jól kezelték a játékok az 1GB-ot, szépen beosztották, nem terpeszkedtek el mint egy 3GB-os 7950-en, ahol 2300-at is mértem Hitman alatt -
HSM
félisten
válasz
Tomix24 #16865 üzenetére
Visszalapoztam, és te is azt írtad, hogy akad játék, ahova kevés: [link]
Max Payne-ban is 4XMSAA 1400MB-ot kér, a 2X-es is 1100-at a képmentéseid alapján. [link]
Nálam ez nem annak a jele, hogy elég 1GB. Na, mindegy.Ahol meg már 1-10FPS az esés, ott már régen nagyon-nagyon kevés volt az 1GB, az nálam már nem lenne élmény a különböző apróbb disznóságok miatt, mint pl. több játékban az utólagos kirajzolás, vagy a memória telíődésekor/tartalomcseréjekor megjelenő apróbb belaggolások.
Régen, 4850 OC-ből váltottam 512-ről 1GB-ra és elég sokat foglalkoztam a kérdéssel, mert nem kevéssel volt drágább/nehezebben beszerezhető az 1gb, és nem volt sok felesleges pénzem, hogy a VGA-ban esetleg haszontalanul áljjon... Tapasztalatok: [link] Amiket itt leírok, megmagyaráz pár dolgot, pl. miért sikerült egyes review-okban az 1gb-s karival picit több FPS-t mérni. És ezért mondom, ha már 1-10FPS-t írsz, az már elég durva.(#16869) Tomix24: "Ok vissza véve az élsimítás, és lám még erősebb is az 1GB-os modell(ez ugye egy nem reklámozott előnye is)"
Na, látod, épp erről beszéltem pár sorral feljebb.
Ráadásul ha felraktad volna 4XMSAA-ra, ami azért nem extrém, a gpu tuti meg se érzi, vagy fullhd-ra, mindjárt összecsinálta volna magát az 1GB-s. Szval azért az szépen látszik, hogy a 2GB bőséggel elég mindenre, míg az ember 1GB-vel okszor már borotvaélen táncol. -
kockaharcos
senior tag
válasz
Tomix24 #16869 üzenetére
Gondolom annyiból gazdálkodik a kártya, amennyiből tud, ha 1GB van neki, akkor igyekszik nem kifutni belőle, ha 2GB van, akkor meg "elterpeszkedik" Far cry 3 játszható szinten valóban nem eszik 1GB fölött
viszont a BF3 minden esetben 1300MB fölött eszik, nem tudom 1GB-os kártyával hogy alakult/alakulna? Nézted esetleg?
-
zserbox
őstag
válasz
Tomix24 #16869 üzenetére
azért az meredek hogy engem okolsz azért mert 38 adtad el
rosszul eteted a farcry-t akkor ha csak 900-at eszik
amúgy meg rohadt proci igényes és lehet a szegény i5 2400-ad se hajtja ki a 7950-ed.
én se alapon használom a 2500K-t
szerk: ez nem fullHD
a beállításokat sose eszetlenül kell használni persze hogy nincs érelme felrakni 16x élsimításra de az egyéb javítószarok is visznek memóriát valamint ha megrángatod 1200-ra az órajelet máris más lesz a kislány fekvése -
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #16866 üzenetére
Ez kész.. Csoda hogy 38K-ért tudtam csak eladni, megboldogult 7850-es karimat
A sok hasonló beszólás miatt.
Ennyi sületlenséget. Far Cry 900! Mega alatt evett, és eszik most is. Magasabb beállításon a 7950-esem alig bírja szerencsétlen a játékot. Ha kell az 50Fps legalább AVG-be, akkor le kell butítani a játékokat.
Hitman is hasonló. Milyen 70 Fps? Áhh, lefáradok .Tessék:
7850 1GB VS 7850 2GB (Márka/órajel ugyanaz) CPU ugyanazNa mit látsz ezen? 8x élsimítás, elfogy az 1GB-oson a VRam. 2GB-os karival lehet játszani élvezetesen? Nem. Ok vissza véve az élsimítás, és lám még erősebb is az 1GB-os modell(ez ugye egy nem reklámozott előnye is)
-
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #16863 üzenetére
Abszolút osztom a véleményed.
Egy játéknál sokkal fontosabb, hogy élvezetes legyen, mint hogy jól nézzen ki. -
HSM
félisten
válasz
Tomix24 #16860 üzenetére
"1-2 játéknál 4K Mod esetén más a szitu, ott kell a 2GB, mert a kari bírja."
No, erről elmélkedtem én "elméleti" síkon.
Az erőforrászabáló élsimítás persze, megeszi a karit, ha ész nélkül tolod rá, de mint írtam, nem csak az zabálja meg a felbontás a VRAM-ot. Bár nálam még egyetlen 7000-es se járt, de annyiból van tapasztalatom, és nem csak a "levegőbe beszélek" hogy már volt több játék, amivel játszottam, és az 5850-em 1gb-ja miatt kellett itt-ott visszavennem, pedig amúgy bírta bőséggel.
Aztán javítsatok ki, de én a 7850-et azért némileg erősebb karinak gondolom a tesztek alapján egy húzott 5850-nél... -
BomiBoogie
MODERÁTOR
Persze, a "nem elég" kérdés is, tudom... mindent feltolva fullHD-ra a Jóisten VGA-ja is lehet kevés.
Hogy is van ez?
Én elfogadom az indokot, hogy érdemes egy fullHD monitorra váltani, lehet, hogy meg is lépem majd idővel, de ugye tudod, úgy van ez, amíg a Polskiban ülsz, nem tudod, mennyivel jobb a Mercedes, csak azt mondod, nem ér annyit.Én is valahogy így vagyok még, inkább megspórolom azt a pénzt, amíg az igényeimnek megfelel.
A játékélmény így is megvan, néha meg is lepődök, milyen egyszerű, akár platformjátékok milyen szórakozást tudnak nyújtani, pedig a gépem töredékét sem használják ki.
-
karesz501
senior tag
válasz
Tomix24 #16860 üzenetére
Errol beszelek! En is vegigporoszkaltam (rohantam) a 7-es szeria nehany allomasan (7770, 7850, 7870, 7950) kezdve 1gb --> 3gb ea ugyan ezen a velemenyen vagyok. Teljesen eleg az 1 gb a 7850-be, foleg az ujabb jatekoknal, mert ott ugy is le kell venned az elsimitast. Ennyi. Nehezebb lesz eladni, mert ezt az emberek eleg nehezen latjak be, ezert mar jobban megeri megvenni egy 2gb-osat, de semmivel nem lesz jobb szerintem.
Meg abban az esetben jobb a 2gb 7850, ha romma huzod, mert olyan 1,1 - 1,2 ghz kozott mar szepen megy 7870+ szinten.
-
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #16859 üzenetére
Pedig minőségi ugrás egy szélesvásznú 23"-os FullHD 16:9 monitor, nekem másfél méterre van, nem kell tekergetni a fejem se, pont jó.
Sokkal jobban kitölti a látómeződ, és praktikus is a plussz hely, és itt most nem játékokra gondoltam.
Azon meg csak mosolygok, hogy nem elég ehhez a felbontáshoz egy 7800, mert nálam az 5850-el sincs semmi komolyabb gond, igaz, nem is játszok az elmúlt fél év legújabb dobásaival. A korábbi 1680*1050-es felbontáshoz se éreztem semmi jelentős lassulást mikor monitortcseréltem kb. egy éve.
Most akkor hogy is van ez? -
Tomix24
addikt
Nekem nem kell elmagyaráznod, hisz te elméleti síkon(vagy eltévedve) én meg gyakorlati síkon elmélkedek
Volt nálam már minden ami 7000. Tahiti / 1GB / 7750 / 7770 / kolléga Hawk 7870-sét is kielemeztük. Most meg 7950 3GB .Az igazi tapasztalat az hogy amikor elfogyna az 1GB, akkor olyan szinten elfogy a 7850 ereje (mindegy hogy 2GB-os) hogy értelmetlenné válik azon beállításon használni, vagyis az erőzabáló élsimítást 2x-re vesszük le mindkét karinál, ott pedig 1GB alá megyünk fogyasztásban. 1-2 játéknál 4K Mod esetén más a szitu, ott kell a 2GB, mert a kari bírja.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Én a gépújításnál 15-ért szereztem ezt az 1280-as monitort egy régi CRT helyett. Olyan kényelmes nekem ez az 5:4-es arány, most azért, hogy jobban tekergessem a fejem, és ne legyen elég a kártya fullHD-ra, nem fogok monitort cserélni. A minőségi ugrás egy fullHD tévé lenne, de ahhoz meg olyan hátra kéne ülnöm, hogy át kéne kéredzkednek a szomszédhoz.
Tomix24-nél is ott a pont. -
HSM
félisten
válasz
Tomix24 #16856 üzenetére
De tényleg nem a felbontás, ami igazán eszi a VRAM-ot, az csak egy rész. Nézz meg egy GTA4-et (azért azt, mert az kiírja, mennyit kér) és látni fogod te is.
Arról nem beszélve, ha egy 2GB-s 7800 elfogy, akkor mellédobsz mégegyet, és máris 40-60fps, míg ha az 1GB-s mellé dobsz mégegy 1GB-st, akkor a végeredmény hogyismondjam, nem lesz éppen optimális.
Nem véletlen hozták ki a 7900-akat 3GB rammal, és árulják úgy a mai napig. -
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #16855 üzenetére
A 4K-tól én egyáltalán nem félek... Ahhoz olyan monitor is kelleni fog, ami még jóideig sokszorosába fog szvsz kerülni, mint egy VGA upgrade, hogy meghajtsd képpel....
Ráadásul nem is vágyom jobbra, nekem 23"-on a FullHD teljesen hawaii a jó kis IPS moncsimon, ha nem kerülne sokkal többe se váltanék.És ezzel szerintem nem vagyok egyedül.
-
Tomix24
addikt
válasz
BomiBoogie #16855 üzenetére
Már most is pislognak, hiába a 2Gb.. Butítani kell ha nem akarnak 20-30 Fps-el játszani, Úgy meg elég az 1gb. De pár ezer forinton már tényleg nem érdemes spórolni, ha eljutottunk idáig. Jobban el lehet majd adni a 2Gb-ost, ha másra nem is jó.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Mostanra pedig már gyakorlatilag olyan minimális az árkülönbség az 1 és a 2 gigásak között, hogy én is mindig az utóbbit ajánlom a most vásárlóknak, hogy ne legyen gondjuk vele, azért a fullHD felbontás már elég sztenderdnek mondható. Mire jön a 4K, ezek a kártyák már úgyis csak pislogni fognak.
-
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #16848 üzenetére
Nem volt rossz döntés nálad az 1gb, figyelembe véve a procid meg a géped többi részét.
Én csak annyit mondtam, hogy sajnos szűkös, és később csak még szűkösebb lesz, ahogy terjednek a 2gb-s kártyák, és jönnek ki a szebb és szebb játékok... Ezért ha valaki megteheti, érdemes rászánni azt a plussz néhányezret. De mint az előzőben is írtam, azért meg lehet ezt oldani, még mindig nagyságrendekkel jobb, időtállóbb helyzetben vagy, mint mondjuk ha egy 7770 vagy 6870 lenne a masinában....
-
-
karesz501
senior tag
válasz
BomiBoogie #16850 üzenetére
Nemhiszem, 1080p alatt még biztos nem egy darabig.... Addigra meg itt lesznek a 8xxx széria bestbuy kártyái, majd akkor cserélsz
-
karesz501
senior tag
válasz
BomiBoogie #16848 üzenetére
ha nem FHD-ban JÁTSZOL, akkor az 1Gb bőven elég. mire kijönnek azok a játékok amik 720p -n is megeszik az 1+ Gb-ot, addigra a 7850 is elvérzik
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Egyébként az is szerepel a cikkben, hogy a jövőre nézve értelemszerűen biztosabb 2 gigás változat. Már a cikk óta is jelentek meg nagy címek (AC3, FC3, Hitman stb.), amik már megeszik az 1 gigát fullHD-n.
Mikor én vettem, értelemszerűen ez volt a legolcsóbb, ráadásul 1280-as felbontáson mire már lesz olyan játék, aminél elfogy az 1 GB VRAM, akkor már a gép is el fog fogyni valószínűleg. Monitorcserét egyelőre pedig nem tervezek. -
HSM
félisten
válasz
BomiBoogie #16835 üzenetére
Kicsit dejavu érzésem van... Tisztára ugyanez volt az 512mb-os 4870-eknél, áh elég az. Csak nehogy betegyél egy játékot, ahol mégse.
-
-
kockaharcos
senior tag
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kockaharcos #16838 üzenetére
Tényleg, régen még felül volt emlékeim szerint.
De ezzel is csak 1210mV a max, úgyhogy kb semmire sem jó.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #16841 üzenetére
És akkor az Afterburnerben is működni fog?
Használtan én az Asus GPU Tweak-et, de nem bejövős annyira
-
válasz
kockaharcos #16838 üzenetére
AGT -vel de párszor leírtam már!
És nem kell használni a progit, ha nem szereted (én szeretem csak sajna nem engedi a 7950 nél a feszt állítani nálam) én is csak a órajel kitolásra használom, driver újratelepítésig megőrzi és minden proginál kitolja és nem kell futni csak egyszer mikor feloldod
Ahogy írtam MINDEN tuning proginál és CCC -ben is kitolja közel 2X addig engedi utána
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #16750 üzenetére
1000/1300-an stabil alapfeszen. 2 óra Heaven lement, utána még 3 óra, játszottam is egy fél órát Far Cry 3-al.
A Gpu lehetett idáig sok neki. Pedig azt hittem 1050-et minden kártya bír, úgy látszik az enyém kivétel. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #16837 üzenetére
Nem tudom, de nekem a fesz állítás csak a Tweakkel megy, MSI AB-nél nem engedi állítani, pedig engedélyeztem neki... Trixx még VDDC csúszkát sem hoz ki.. Nem tudom milyen lehet rajta..
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #16837 üzenetére
Értem, nekem valamiért nem, vagy tényleg nem kapcsol vissza.
Még annyit segíthetnél ha gondolod, hogy az órajelhatárokat hogy tudom kitolni? GPU-nak elég az 1400MHz, mert annyit nem megy, de a memóriára kíváncsi volnék, 1450 a max amit enged, azt viszont viszi 24/7-be is.
csucsbicep: Trixxnél tekerd kicsit lentebb, ott van az
-
válasz
kockaharcos #16831 üzenetére
Nálam mutatja rendesen AB is mikor vissza kapcsol 2D re
load
és a teszt leállítása után 2D
asdxv Zafír 7850 -en nem CHIL fesz szabályzó van ott sajnos csak driver ből lehet lekérni az meg azt mutatja amit a tuning progival beállítottál
csucsbicep hát ha be is látsz a hűtő alá lehet nem lesz szerencséd mert Asus szépen át szitázta DIGI+ VRM -re ha minden igaz de elvileg CHiL 8225 nek kéne lenni pedig
látom megelőztél
szóval a lényeg ha chil lenne akkor aida64 nél ki kell írnia az érzékelő ablaknál akkor is ha DIGI+ VRM re van átszitázva.. szóval úgy néz ki a v2 -nél is több al verzió
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
csucsbicep #16834 üzenetére
Ez tényleg vmi egyedi Asus megoldás lehet, mert ez van ráírva: DIGI+ VRM.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #16832 üzenetére
Ahogyan ez a cikk már novemberben megírta.
Shedding 1GB of memory (and thus some of the price) from the HD 7850 2GB has resulted in essentially zero performance degradation in 1080p gaming.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #16830 üzenetére
De V2-es 7850-em van, mindjárt megnézem milyen szabályzó van rajta.
-
lowzor
veterán
válasz
7850-nél úgy, volt, hogy beállítottam neki az 1,214V-ot és végig annyit kapott terhelés alatt (legalábbis a GPU Z szerint). A droppolást először a 7870-nél vettem észre.
-
banderasz77
addikt
Hi!
A legújabb PH-s cikk is azt ismétli, hogy FullHD-ig elég a 7850-nek az 1 GB.
Üdv.
-
kockaharcos
senior tag
válasz
De, be volt pipálva, Trixx nem volt rajta soha. Vagyis újratelepítés óta nem. Csak AB.
na most kivettem, kíváncsi vagyok!
szerk:
Afterburner ugyanúgy 3d fesz értéket mutat, aida64 viszont 0,8V körülit, gondolom ez a valós, mert 30 fokig visszahűl a kártya.. -
válasz
kockaharcos #16827 üzenetére
Minnél jobban terheled a GPU -t annál többet DROP -ol (legalábbis 7950 nél ezt tapasztaltam) de sz.tem 7870 nél is így van mert nem sokkal eszik kevesebbet
Elvileg az AB nél minden VGA -nál (amelyiknek engedi a GPU feszét állítani) el lehetne játszani ezt a trükköt csak kéne tudni hogy milyen fesz szabályzó és mit kéne beírni hozzá a CFG -be!
Amúgy meg az összes VGA -n Drop ol a VRM van olyan is ahol felfelé PL: a 5850 Xtreme karimon(azon is CHIL fesz szabályzó volt) meg felfelé ment mondjuk 1,15.v adtam neki TriXX be és majdnem 1,200.v kapott valóságba
de ez nagyon egyéni dolog mert egy másik ugyan ilyen kártya meg halál pontos volt 1,15.v nál 1,1495.v kapott tehát függ a kártyán alkalmazott alkatrészek minőségétől is
nincs véletlenül bepipálva az erőltetett fesz állítás az AB -nél?
mert akkor azért nem veszi vissza, vagy ha TriXX el babráltad win indulás óta az is be szokta fagyasztani 2D re a 3D -s feszt!
csucsbicep: neked 50.es v2 karid van nem? azon nem CHiL fesz szabályzó van hanem valami egyedi asus sz.tem ott meg a v1 en volt jobb mert azokon CHIL 8225.ös van!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
DroiDMester #16822 üzenetére
Érdekes, nálam nem írja ki a pontos típust az Aida, csak ennyit: GPU érzékelő típusa Diode (ATI-Diode)
-
No elkezdem tesztelni 1160/1360mhz-en alapfeszen...
Amúgy a UH miért ír a procira 3.4ghz-et amikor3.7-en hajtom?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #16825 üzenetére
A két érték az Afterburnerben beírt feszültségre vonatkozik.
Mennyit menne tényleges 1300mV-al a kártya? Vagy hogy van ez pontosan?
Most már az AB is mutatja a feszültséget, miért nem veszi le a feszt 2D-re, folyamatosan 1200mV körül megy a feszültség, órajelek 300/150, de a fesz valamiért nem..
Mi az oka?
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #16825 üzenetére
Működik a dolog, köszönöm szépen!
Érdekes ez, mindjárt megnézem 1.3V-ról mennyire esik le.
-
válasz
kockaharcos #16824 üzenetére
no akkor ugyan úgy csináld ahogy 79xx tropikba írtam! amúgy a 7870 DC2 v1 egy 8225.ös van úgy látszik a v2 már jobbat tettek
-
kockaharcos
senior tag
válasz
DroiDMester #16822 üzenetére
GPU érzékelő típusa Diode, CHiL CHL8228 (ATI-Diode, 70h)
az enyémen ez van úgy néz ki
-
válasz
kockaharcos #16818 üzenetére
Próbáld meg amit a 79xx tropikba írtam csak te
VDDC_CHL8225_VIDReadback = 0
MVDDC_CHL8225_VIDReadback = 08228 helyett 8225.el mert elvileg az van az Asus -okon de nézd meg aida64 ki írja az érzékelő ablakánál
ja majd írd meg hogy működik e a dolog mert ezt még nem próbáltam ki
-
lowzor
veterán
válasz
BomiBoogie #16820 üzenetére
Szerintem igen, mert eléggé meghajtja. De azért játékokkal is teszteld, az a biztos.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
lowzor #16819 üzenetére
Ha egy kártya (MSI 7850 1GB) Heaven alatt 1-2 óra után sem artifactol, akkor végülis lehet biztosra mondani, hogy maga a kártya jó?
Szóval akár egy hibaellenőrzésnek is alkalmas? Nem tuningórajelet akarok egyelőre, csak magát a kártyát tesztelni, hogy tudjam, biztosan nem hibás-e. -
kockaharcos
senior tag
Közben most nézem,hogy terhelés alatt 1184mV-ra droppol le a kártya, és ezen tudja a gpu a 1220MHz-et stabilan.
Eddig erre a jelenségre nem voltam figyelmes, csak a 7970 topicban sokan írnak erről,aztán most ránéztem, de ezzel 100%-ban biztos vagyok abban is,hogy az MSI Afterburner hibásan mutatja a feszültséget, állítani lehet, de a monitorozása fail, pláne mikor 1050mV-on vagyok a kártyával alapórajelen, és 1.219V-ot mutat így is.
-
válasz
csucsbicep #16813 üzenetére
Akkor mivel érdemes? Most perpill nincs idő órákat játszani...
Nézem a kártya határai. Eddig 1120/1320 alapfeszen. (FC3)
-
Furmark-kal lehet mérni a vga stabilitását? Mennyi után mondható stabilnak a kari?
-
korcsi
veterán
válasz
csucsbicep #16771 üzenetére
-
kovsol
titán
-
Gaboman
nagyúr
válasz
csucsbicep #16806 üzenetére
Azok ilyen 65-70 környékén mozognak árban, akkor már inkább kicsivel több és tényleg 7950.
Új hozzászólás Aktív témák
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- GYÖNYÖRŰ iPhone SE 2022 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3369
- Vállalom Xiaomi Okoskamerák szoftveres javíttását
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest