Hirdetés
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- sh4d0w: Kalózkodás. Kalózkodás?
- GoodSpeed: Kell-e manapság egérpad vagy sem?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Olcsó USB WiFi AC adapter
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
plekk
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Max 78 fokra ment fel FC3 ban de az is ritkán alapfeszen tuningal 1150/1250-on.
Ha ezek nem rossz hőfokok akkor megnyugtattatok.
De nyílván ha lehet akkor inkább hűvösebb legyen
-
Apollo_21
addikt
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Gondolom csak akkor kell aggódni 90fölöttnél ha tartós..tehát nem 2-3percekről beszélünk igaz?
-
Apollo_21
addikt
A Sapphire kártyák mostanában..némelyikük "black screen" problémát produkál
hát nekem egy Asus DcuII van..vagy driver hiba vagy nemtudom...vmi más..de kb 20perce is volt 1 és még kb másféhéttel ezelöttis.....akkor ctrl+alt+del kombóval feléledt a rendszer..de sehogy máshogy nemvolt hajlandó visszakapcsolni a monitor akkor...most a restart segített... -
plekk
tag
válasz
troland26
üzenetére
Nekem is ugyanilyenek a hőmérsékleteim mint neked de7870 esem van ugyanilyen hőmérsékletekkel 1150/1250 en járatom alapfeszen
Tehát játék alatt pl FarCry 3 vagy épp Most Wanted alatt 72-75 fokon megy, de engem egy kicsit zavar ez hogy ilyen a hőmérséklete.
2 db házhűtőm van - 12 cm esek.
az egyik egy nagyon lassú nem vezérelhető fos, a másik meg egy ARCTIC COOLING F12 Pro PWM ---> de ez egymagában mit sem ér.
Egyébként nem tudom hogy mennyi az a bizonyos kritikus hőmérséklet egy ilyen VGA nál.
Ha esetleg tudod akkor leírhatnád már csak a kíváncsiság kedvéért kérdezem. -
Apollo_21
addikt
Csodálatos jelenségnek lehettem tanúja 2. alkalommal
Asus V2 TOP-om is elérte a BS....
és ez most nemvicc
Bárkinek hasonló jellegü gondja? 12.11bétával? -
plekk
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Na a te házadban szerintem jócskán jobban jár a levegő már csak ha azt nézzük az a 19 es venti maga sokkal jobb mint az én 2 db 12 esem egy ilyen házban.
Tele van a házad ventivel ráadásul neked még a CPU sem generál plusz hőt mivel vizezve van nekem meg csak az alap i5 ös hűtés van rajta. -
troland26
őstag
konkrétan a házamban egy plusz venti sincs .. mondhatni nincs légáramlás benne , húzva a kártya (7850V2) 1150/1300 olyan 72-75c-ig megy fel game alatt gyári venti vezérléssel (35%) hangtalanul . Még ez a hőfok is messze van a károsnak mondható hőmérséklettől ezért nem értem az alulfeszelés értelmét .
-
plekk
tag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Igen de nemcsak az volt a gond hanem a ventik száma sem elég ezek szerint mivel nagyon bennreked a hő a házban.
Előlapot levettem benyujtottam a kezem közvetlenül utána és bizony éreztem hogy szauna van.
Ja és másik dolog hogy elöl amit LED es ventinek neveznek na az nem ledes és ráadásul kibaszott lassú és nem PWM es.
Tehát azt kell hogy mondjam hogy nem egy HD7870 nek valo a házam.
-
kittl1120
csendes tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
nem csak elsötétül a kép
-
logaritmus
tag
Úgy néz ki, hogy meglettek a végleges órajelek.
1232/1477 1.313V -on Idle-ben a temp 44°C és a fan speed 28%
Alap feszültségen jóval hűvösebb Idle-ben olyan 28-29°C
Terhelés alatt (BF3 és furmark) felment a temp 72-73°C -ra és a fan speed volt ekkor 55% körül.
A hangja a kártyának 50% felett kezdett megjönni, de így is bőven tűrhető
. -
plekk
tag
válasz
kovsol
üzenetére
Igen ez nyílván így van a te esetedben, mondjuk ő sem azért feszelte alul mert neki is 60 fok körül van a hőmérséklet, hanem azért mert nemrég váltott házat egy Aerocool Extreme Engine 3T ről egy ugyanilyenre amilyen nekem van Cooler Master Elite Knight 350. De úgy néz ki hogy nem érte meg mert neki jócskán hűvösebb abban a házban a gép mint a CM ben és ezért is hozta el ide hogy az enyémben is megnézzük.
2 venti ment a házban és bizony kicsitt megugrottak a Tempek a CM házban.
Bár neked nemtudom milyen házad van.
-
plekk
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Nos így már értem, én azt mondtam neki hogy tegye fel a 12.11 b drivert és használja a karit alapfeszültségen.
Akkor gondolom ezzel nem mondtam neki rosszat.
Köszönöm a segítséget! -
plekk
tag
válasz
troland26
üzenetére
A fogyasztás szerintem ilyen kártyák esetében lényegtelen, legalábbis nálam sosem volt villanyszámla probléma még anno az 5870 el sem, egy hd7850 esnél meg pláne lényegtelen.
Az alulfeszelés a hőmérsékletek miatt lehet lényeges de nyílván ha valakinek nagyon jó szellős háza van ami lehűti megfelelően a kártyát akkor ott ez sem igazán lényeges. -
kittl1120
csendes tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Például az előbb f1 2012 mentem 3-4 kört ,majd hírtelen fekete képernyő a ledek világítanak a gépen de csak a gép kikapcsolásával szűnik meg.
-
DanielXXXV
nagyúr
Persze, mert a beta11 sokkal jobban használja a kártyát, alapon erősebb lesz, de azonos feszültségen kevésbé lesz tuningolható, de egyből kiderült volna a probléma, ha növelitek a feszt vagy csökkentitek az órajelet.
troland26: Hűvösebb lesz a kártya, csendesebb lesz, kevesebbet eszik stb.
-
troland26
őstag
Valaki elmondhatná nekem , hogy miért jó móka alulfeszelni egy kártyát ? Kevesebb hőt termeljen vagy kevesebbet fogyasszon ? Van ennek értelme ?

-
plekk
tag
válasz
DanielXXXV
üzenetére
Azt mondta hogy sosem jelentkezett neki eddig semmilyen probléma, de ezek után inkább alapfeszültségen fogja használni.
Bár nem tudom hogy ez jelentkezhet-e a driverem miatt: 12.11 beta
Mert neki meg 12.10 van fenn. -
plekk
tag
Hali
Egyik ismerősöm elhozta az ASUS Radeon HD7850-DC2-2GD5-V2 2GB kártyáját.
Azért hogy megnézzük hogy milyen hőmérsékleten üzemel a gépházamban mivel az én hd7870 em kicsit magasabb hőmérsékleten megy mint kellene és leteszteltük hogy az övé mennyiben változik ha áthozza.
Kiderült hogy tényleg rossz a házam szellőzése, de nem is ez a lényeg hanem az hogy ő ki akarta próbálni úgyis a kártyáját ahogy nála otthon megy azaz alulfeszelve:
1100 mv GPU 1150/ MEM 1250
ezután inditottunk egy most wanted et és a kezdőképernyő beakadt mégpedig úgy hogy becsíkozódott és csak az ujraindítás segitett neki.
Utána visszatettük alapfeszre és jó volt.
Szerintetek van valami gondja a kártyának vagy csak az alulfeszelést nem birta? -
->Raizen<-
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Jó játék billentyűzettel sorozatba nyerek minden fejben dől el.

modern 1990-2011 kategória
protothype széria
hockenheimring gp 1982F333 sp-vel 1:58 2-es köridőkkel toltam az imént a 10 körös versenyt majdnem 1 perc előnyöm volt a géppel szemben.

A gpu 44 fok volt 42%-os venti fordulat volt alatta és 44-51% ingadozó gpu usage figyelhető meg játék alatt.
-
kittl1120
csendes tag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Komplett gépet rendeltem a Pcx webáruházból 1 hetes a gép.
i5 3570
asrock b75 pro 3
kingston hyperx 2x4gb 1600
ctg 500
1 tb vinyó
Far Cry 3 alatt volt black screen , majd furmark teszt minden maxon és ott is 10 perc után jelentkezett ez a hiba. -
kittl1120
csendes tag
Az én 7850-et kedden viszi a futár gariba,
kíváncsi vagyok , mit mondanak a Black screenre
mennyi ideig szokták vizsgálni a garis cuccokat ? -
Kroni1
veterán
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Értem köszi! Kár, pedig gyönyörű képe van AA mellett! Nem vagyok ferrari fan, de a történelmi pályák és autók miatt nagyon tetszik, az irányitása is valóban jó!
-
->Raizen<-
veterán
válasz
Kroni1
üzenetére
Játszom. Élsimítást nem tolerálja vedd ki és problem solved. Hát igen konfigolni kell a dolgokat irányítás terén és aztán elég jó játék lesz ez nem annak való aki 200-al akarja a kanyarokat bevenni mert itt bizony fékezni kell és jól belőni a féktávokat.
12.10-es driverrel win8 alatt nekem nincs egyéb grafikai bug TDF alatt. -
RMZ250
senior tag
válasz
rayoliviero
üzenetére
Nekem 7870 V2 van 27,5 cm.
-
logaritmus
tag
válasz
logaritmus
üzenetére
Furmark bugos, GPU-Z tökéletesen mutatja, hogy megkapja! Akkor egy kicsit megrángatom az órajeleket

-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
logaritmus
üzenetére
Mivel ellenőrizted a GPU feszt? Nekem is csak Tweak-el működik a feszelés, de a GPU-Z szerint nem megy, pedig de, mert hőmérsékletben és a tuningban látszik.
-
Kroni1
veterán
Játszik valaki a Test Drive Ferrari-val? Nagyon bejön a játék, de nálam bugos! Másnál se szereti a 7850-est vagy csak nálam lehet valami gond? Van hogy a fák hatalmas 2D-s téglalapok amik belógnak akár a pálya közepére, és előfordulnak villogások és más grafikai hibák amik idegesítőek..
-
kovsol
titán
válasz
logaritmus
üzenetére
az a TDP limitet növeli nem pedig a feszültséget.
(#14748) marcias szoktak adni a dobozban egy molex-6pin átalakítót
-
logaritmus
tag
Furmark-nak hihetek terhelés alatt amit ír feszültség értéket? Mert én driver-ban betoltam a +20%-ot és terhelés alatt ugyanúgy marad 1.219V, ami 1.337V -nak kéne legyen ....
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Turbo is járt nálam igen. Hangosabb volt terhelésen,mint a sima,és baromi csúnya is,úgyhogy szerintem jobban járt.. NEM SZOKTAM A LEVEGŐBE BESZÉLNI,ELLENBEN VELED,AKI CSAK OKOSKODNI JÁR IDE! KEZD BAROMI IDEGESÍTŐ LENNI,HOGY MINDENKINÉL JOBBAN TUDSZ MINDENT,MINDIG!
-
Blood Mage
senior tag
válasz
M@rdel
üzenetére
tényleg, már majdnem annyi mint a 7870
de a 7850 gondolom kisebb, halkabb, kevesebbet fogyaszt, hőmérsékletben is jobb lehet + már ez az 55k is már nagyon a maximuma amit ki tudok adni vga-ra... még gondoltam az iceq x hűtő megéri azt az 5k-t és mellesleg meg lehet, hogy már pár ezer és 7870, de ez gyárilag az egyik legjobban húzott kari, azt írták róla, hogy már önmagában is a 7870 szintjén van 
-
marcias
őstag
Egyébként a 7870-en 2x6pin-es tápcsatlakozó van. Nekem 430W-os Corsair tápom van, és ahon csak 1 6pin-es van. Gondolom ez finom célzás, hogy vegyek nagyobb tápot.

-
marinea2
addikt
válasz
DroiDMester
üzenetére
Jogos.
-
válasz
miresz
üzenetére
Volt nálad a sima(amit rendelt) Turbó is? csak mert hülyeséget ne írjál ha még nem tesztelted, a sima turbó vagyis amit eredetileg rendelt az igaz hogy ronda (bár valóságban sokkal másabb mint képeken) de halkabb és jobban is hűt

Szóval én NAGYON NEM örülnék ha a sima Turbót rendelem és küldenek egy Turbó-X et

-
DanielXXXV
nagyúr
válasz
logaritmus
üzenetére
Terhelés alatt mit tud? Egyébként nekem jobban bejön az IceQ X, mint a sima IceQ.
-
miresz
veterán
válasz
logaritmus
üzenetére
Szerintem örűlj neki,hogy nem azt kaptad amit rendeltél,hangosabb is és baromi randa,amit eredetileg szerettél volna.Viszont, amilyet kaptál,már járt nálam is nagyon jó kártya,és még jól is néz ki.

-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
ezt keresd a neten a BC2 fórumokban

átállítottam pár dolgot az MSI-n belül és voilá. működik (kop-kop) -
marcias
őstag
válasz
M@rdel
üzenetére
Nagyon jó áron vannak ezek. A hűtésük teljesítményéről/halkságáról van tapasztalat?
logaritmus: nekem pl. sokkal szimpatikusabb az, amit kaptál. 5cm-rel rövidebb. Nekem a 30cm-es nem férne be a házamba. Hol rendelted egyébként, vajon én is olyat kapnék, ha berendelném a másikat?

-
rayoliviero
veterán
válasz
logaritmus
üzenetére
Nagyon szép kártya.
Én ezt rendeltem a PCX-től: Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5-V2
-
M@rdel
őstag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Ha már HIS--> árgép 7870
Nem elterjedt, de szerintem nagyon jó kártyákat gyártanak.(#14739) logaritmus Majd írj tapasztalatokat.
Nagyon pofás kártya!
-
Dealer95
őstag
válasz
Blood Mage
üzenetére
Ennyiért majdnem 7870-et kapni.
Én inkább azt vennék. -
Blood Mage
senior tag
HIS 7850 IceQ X Turbo 2GB GDDR5 (H785QNT2G2M) - Core Clock 1000MHz. Mindez 55ropiért. Vélemények (mint márka / iceq hűtő / gyárituning / ár)?

-
and1ao
őstag
válasz
->Raizen<-
üzenetére
Neked tudjuk hogy különc kártyád van
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nekem is realtek hangkeltő van meg msi ab. Akkor nekem mé nem feketézik soha semmilyen körülmények között?
Valamint nem látom az összefüggést a két dolog között két külön világ az msi afterburner meg a realtek hangkártya driver. 
-
blade zte
őstag
Beszarás, lehet megjavult!

Sapphire hd7850-re minden driver letöröltem, és tisztán telepítettem a legújabb betát. Több óra alatt több játékot játszottam, és nem jött elö. Igaz, azokat 1 óránál kevesebbet. -
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
azt hittem tudod miről van szó csak húzod a nép agyát

-
- = Zk = -
félisten
hát, akkor jó. pont ma (is) volt ilyenem.
sőt tegnap is. azelőtt nem, csak akkor, mikor az MSI AB ütközött a régi Realtek hangdriverrel....
mióta megvan az új alaplap, az ahhoz megírt drivert használtam. nem volt semmi ilyen fekete képernyős mizéria. ahogy visszatettem a régit, rögvest black screen
BC2 alatt is ez volt régebben... meg most is. tehát nálam az MSI AB vs Realtek a felelős ezért. 100%. teszteltem. nem 1x(#14733) zserbox
ígymár oké, csak.. túlkomplikáltam fejben a dolgot. ezért nem értettem
-
Repsol600
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Főleg játék közben, beakad a hang és fekete képernyőt kapsz. Videó
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
A hang beragad a kép játékok közbe elmegy no signal jelet küld a monitor resetelni kell felpörögnek a ventik a kártyán.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
eskü nem értem....

menet közben fekete, játék közben? hol/hogy is kell elképzelnem ezt a hibajelenséget?

(#14727) zserbox
nini, felébredt a helyi mókaficek is![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nem az összes sapphire hibás ami kijön a gyárból. Csak egyre több 7850 korábban meg csak 7870!
Kerámia konzenzátor okozza a hibát. A gpu környékén. -
zserbox
őstag
válasz
- = Zk = -
üzenetére
hát kapcsold ki a monitort azt már is fekete

-
- = Zk = -
félisten
válasz
->Raizen<-
üzenetére
hol is kéne látnom a sapphire 7870 GHz-emnél fekete képernyőt? lemaradtam egy kottát

-
rayoliviero
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Lehet tudni milyen hosszú az Asus? Mert az oldalukon nem találom.

-
marinea2
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Talán a driver a fos. Vagy méginkább a BF3
-
kovsol
titán
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Nekem 7850 se írt ki ilyet még soha. Tegnap letoltam két 1000 tickites szervert és a max vram használat 1720MB -ra ment fel a monitorozás szerint. 1080p ultra 2xAA 16xAF.
-
- = Zk = -
félisten
válasz
banderasz77
üzenetére
hááát, ez eddig oké. de a 6950-essel ilyet nem kaptam... szal ezért nem értem a dolgot

-
banderasz77
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
Na ez más lehet, tényleg elfogyott a VRAM, de a végén azt írja, hogy legyél benne biztos, hogy olyan VGA-d van, amiben van legalább 512MB memória....
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Végül is szar a helyzet, már csak azért is, mert neked 4x annyi van és még ez sem elég....röhej.
-
marinea2
addikt
válasz
- = Zk = -
üzenetére
És ez most komoly?

-
Malibutomi
nagyúr
válasz
rayoliviero
üzenetére
Ha szamit a meret akkor vedd az msi-t. Kb egy sxinten van az asussal. Nekem a 7870 nagyon jo, a 7850-rolnem kovsol tud meselni.
-
rayoliviero
veterán
Szerintem ezt veszem Nem kockáztatok a Sapphire-al.
Ez az Asus milyen hosszú lehet? Nehogy ne férjen be a Fractal Design R3 házamba.Esetleg még az Msi Twin Frozr 7850 jöhet szóba, de gondolom az Asus jobb, az árbeli különség minimális.
-
Raidon
őstag
Na igen ezert filozok max 3000 a difi de mindenkeppen meg akarom varni a januari fizut.
Szaros gyar leallas stb es kurvara nem tudom kiszamolni mennyit fogok keresni...
De Januar 10-ig mar kibirom addig meg filmezek meg legalabb van PH
Meg ha integralt VGA-val is de legalabb van
Meg egy pont az Intel-nek -
blade zte
őstag
válasz
Raidon
üzenetére
Mitmondjak, a gta 4, ami már megvan 4 éves, ott 1200mb-t ír a feltételezett felhasználandó memóriának, ha maxon tolod. Nameg az általam vett vidikari nem volt vészes, 50ezer forint, és overclocked edition(sapphire h7850 2gb oc). Mennyi az 1 gigás? 46-8? Késöbbi játékoknál mindenképp kell, ha nem akarod, hogy a teljesítmény helyett a ez tartson vissza a jó grafikától.
-
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi
üzenetére
Gondolom azért, mert abból fogy a legtöbb.
-
tuttika
tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Ja kiirja a monitorom hogy energiatakarékos és fekete kép de a venti nem pörög fel ugyan ugy pörög ahogy addig is alap értékeken csinálja
-
kovsol
titán
válasz
Raidon
üzenetére
6850-hez képest a 7770 régebbi játékokban gyengébb, újabbakban kb egyforma, vagy picit jobb.
Én 6850 -t cseréltem 7850-re, mondjuk én tuningolom is így kb alap órajeles 7870 szinten mozog a teljesítménye. Van olyan játék ahol kétszer gyorsabb így, de mindenhol borítékolható egy erőteljes javulás. Viszont most már a 7870 is elég kedvező áron van így az még jobb választás lehet. Főleg ha nem akarod tuningolni a kártyát, akkor nem éri meg a 7850. -
Raidon
őstag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Kozbe olvasgatom itt a dolgokat... Sapphire om volt korabban.
Akkor nekem sem volt vele bajom. 3850,5770
Most MSI volt ez is megfelelt mindennek semmi problema nem volt vele driverek teren.7850 bol lattam tobb fele kiszerelest pl egyik masik kicsivel jobb orajelre stb.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- HP ZBook Firefly 14 Gen8 I7-1165G7
- Dell Precision 3571 4G LTE i7-12700H 16GB 512GB FHD RTX A1000 4GB 1 év teljeskörű garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3837, 94% Akkumulátor
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

hát nekem egy Asus DcuII van..vagy driver hiba vagy nemtudom...vmi más..de kb 20perce is volt 1 és még kb másféhéttel ezelöttis.....akkor ctrl+alt+del kombóval feléledt a rendszer..de sehogy máshogy nemvolt hajlandó visszakapcsolni a monitor akkor...most a restart segített...
?

12.10-es driverrel win8 alatt nekem nincs egyéb grafikai bug TDF alatt.

Tényleg halk idle-ben 28% a venti fordulat és 29 Fok a mag Afterburner szerint.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)