- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Alap tuninghoz AMD overdrive-ot szabad használni vagy inkább az AB-t javasoljátok?
A 7870-nél mekkora tuningnál kell elkezdeni emelni a feszt?Szerk: mennyit mennek átlagban alapfeszen?
Köszi
-
soultrapp
senior tag
hy!
azt nem tudjátok mikor jelennek meg a 8xxxes karik?mennyivel lesznek jobbak a 7xxx től.
milyen árban lehetnek majd?
megéri-e megvárni őket? -
karesz501
senior tag
válasz
MontyCrew #16589 üzenetére
Félre ne érts, nekem sincs bajom az iPonnal, úgy működnek ahogyan egy webshop. De ha meg tudod oldani, hogy személyesen mész (én mindig úgy veszem át tőlük is a dolgokat, hogy bele tudjak kukkantani a dobozba, amit persze nem mindig hagynak...) akkor kicsit kényelmetlen ez a fajta mentalitás. Az a baj, hogy mivel ott vagy személyesen, próbálsz velük úgy kommunikálni mint egy üzletben az eladókkal, de ez NEM egy üzlet, hanem egy webshop raktára. És kifejezetten nem szimpatikusak az eladók/raktárosok, fejből köpik a kormányrendelet minden pontját és KIZÁRÓLAG a szerint járnak el. Nem tudnak fénymásolni, nem írnak alá és vesznek át semmit, igazán annak örülnének szerintem a legjobban ha mindenki futárral hozná-vinné a dolgokat.
A szervízes srácok jófejek, de kevés idejük lehet a munkára mert nagyon nem szépen dolgoznak. Összeszereltettem velük a gépet, mert nem túl gyakran csinálok ilyet és az elmúlt években notebookom volt, de szépen lassan darabjaira szedtem már az egészet és újra összeraktam mert nem szép munka. Ennyi az iPon tapasztalatom, remélem segít.
-
MontyCrew
senior tag
válasz
karesz501 #16588 üzenetére
nekem ipon garival nem volt problémám,, igaz ismerősön keresztül ment a dolog, viszont PCX normál vásárlóként történt az esetem és minden probléma nélkül, késés vagy fennakadás nélkül lezajlott a dolog. Hardverkerrel, nekem is és még 2 másik társamnak is nagyon jó benyomásai vannak, de nekem problémát okoz személyesen vinni mindig ha valami garanciális ügyintézés lenne..
-
karesz501
senior tag
válasz
kockaharcos #16587 üzenetére
Szerintem ebben semmi meglepő nincsen, ez a törvény és az iPon a kezdetek óta így működik...
Ami NEKEM újdonság volt (tegnap), hogy a hardverker nagyon nem így működik és hogy mennyire normálisak voltak velem, próbáltak egy olyan megoldást találni, hogy mindenkinek jó legyen és "maradjon náluk a pénzem". Mondom, iPon után tátott szájjal bámultam az eladó srácra, mintha nem is Magyarországon lettem volna. -
karesz501
senior tag
Ha a garancia tényleg fontos, akkor az iPont egyáltalán nem ajánlom. Ők egy klasszikus webshop, nem több és nem is kevesebb. Kizárólag a törvényi előírásoknak felelnek meg, nincs pozitív hozzáállás, vásárló vásárlóként kezelése. Szerintem ők egy átmenet a nagykerek és a kiskerek között.
Vásároltam 1-2 kiegészítőt a hardverker-nél, minimálisan került többe mint az iPonnál, DE amikor nem olyan volt a 80k -s videókártya mint ahogyan én gondoltam és 1 nap után visszavittem (el akartam állni a vásárlástól és venni egy másikat...) akkor KICSERÉLTÉK. Amikor kiderült (még ott, az üzletben), hogy a cserekártya nem jól volt feltüntetve a honlapon, akkor rendeltek nekem egy olyat amilyet szerettem volna és addig használhattam az eredeti videókártyát (ideiglenesen) amíg az új nem érkezik meg. Ez mind a héten történt, és mondanom sem kell, hogy az iPon után egy valóságos felüdülés volt. Van raktárkészletük, tudnak cserélni is, és nem 30 napon belül adják vissza a pénzt (mint ahogy a törvény maximálisan megengedi internetes vásárlás esetén) hanem azonnal. Nálam 5* -ot kaptak és ezentúl is ott vásárolok egy darabig.
-
melan
senior tag
Valaki tud ajánlani megbízható boltot? Mivel csak netről célszerű beszereznem (az itteni boltokban kb 8ezerrel több az ára), nem mindegy, ha gariztatásra kerül a sor, mennyire korrektek. A pcx.hu és az ipon.hu ahol eddig néztem. Van javaslata/ellenjavaslata valakinek?
-
Alpachino
veterán
válasz
rayoliviero #16579 üzenetére
A VGA instabilitását hamarabb kidobja, a CPU-ét akár 20perc elteltével, vagy még később.....De BF3-is ellenőrizd, mert az is jó erre a célra
-
BRIKLY
veterán
válasz
rayoliviero #16579 üzenetére
Azért annyira nem..Én 1050/1300-as kártyával lenyomtam 4-5kör BF3 multit,semmi gond nem volt,rá pár órára elkezdtem játszani,5 perc után BS-t kaptam.
Most 1100/1200-on eddig stabil. -
MontyCrew
senior tag
Én annakidején, mikor sokat tuningolgattam, BF3 multival teszteltem 1-1 metrot ha lehúztam már stabilnak mondhattam a gépet
-
Alpachino
veterán
válasz
rayoliviero #16576 üzenetére
Pont most tesztelem az új konfigomat a Crysis2-vel
....engem kb. 5perc után kidobott, az addig linx által stabilnak hitt értékeimmel, tehát még a procira nézve is gyilkos gém, nem beszélve a VGA-ról.
Ha egy pályát végigtolsz, akkor már stabilnak mondhatóak a beállításaid, minden tekintetben ( CPU, Ram, VGA)
-
rayoliviero
veterán
válasz
->Raizen<- #16577 üzenetére
Ok, kiprobalom.
Alpachino: Na ez jo, hogy ilyen gyorsan kiderul, hogy stabil-e.
-
Repsol600
addikt
válasz
MikaVejneGI #16575 üzenetére
Ok köszi az infót, valószínű nekem is MSI-m lesz.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
rayoliviero #16576 üzenetére
1 pályát tolj végig legalább. 1025\1250-en pl.
-
patex1983
őstag
válasz
rayoliviero #16468 üzenetére
Ahogy ígértem, tegnap megint toltam jó pár órányi FC3-at 1050/1250 Mhz-en úgy néz ki stabil, nem volt újraindulás, semmi hiba.
Kezembe akadt a fogyasztásmérőm, nem tudom mennyire megbízható, valami német gyártmány, gondoltam lemérem a pc fogyasztását úgy mindenestül együtt. Ha esetleg mást is érdekelne:
CPU..............Core i3-540@3700 Mhz@1,248V
VGA..............ASUS HD7850-DC2-2GD5-V2@1000 Mhz/1250 Mhz
Motherboard...Asus Asus P7H55-M
RAM..............2*4 GB Kingston HyperX Blu DDR3 1600 Mhz@1,5V
Monitor..........BenQ 2225 HD
SSD..............Samsung 830 64 GB
HDD..............Samsung 500 GB HD502HJ
Power Supply.Chieftec 450W CTG-450-80P
Coolers..........3X Coolink Swif2 1200 + 1X Coolink Swif2 120PIDLE.................................80 W
Monitor Off+Zero Core On...48 W
Linx CPU Full Load............140 W
GPU FULL........................199 W
Unigine Heaven..................187 W - 203 WAzért jó találmány ez a Zero Core
-
Majkee84
aktív tag
Üdv!
Egy kicsit megkésve, de beszállok én is egy Sniper Elite V2 eredménnyel:Created: 2013-01-12 at 12:44:51
Build Version: 1.05, Jun 7 2012
================================Average FPS: 35.5
Minimum FPS: 17.5
Maximum FPS: 262.4Number Of Frames: 2717
Average Frame: 28.191ms
Minimum Frame: 3.812ms
Maximum Frame: 57.092msGPU Name: AMD Radeon HD 7800 Series
Feature Level: DX11.0
Driver version: 8.17.10.1169
Dedicated VRAM: 2025MBResolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
daveoff
veterán
HDAO használja ki legjobban az AMD kártyák adottságait. Igaz csökken az fps valamennyivel, de azzal a legszebb a játék. Mondjuk én 7950-el nem vettem észre fps különbséget SSAO vs HDAO
-
soultrapp
senior tag
válasz
kockaharcos #16570 üzenetére
Nekem hdao-n van.far cry ban,,akkor ezért nincs olyan sok fps-em high-on very-highon
Le is kellet venni egy két dolgot high-ra meg medium-ra,hogy jó legyen a multi -
->Raizen<-
veterán
válasz
soultrapp #16567 üzenetére
Én ssao-t használok.
[link]
"The algorithm is implemented as a pixel shader, analyzing the scene depth buffer which is stored in a texture. For every pixel on the screen, the pixel shader samples the depth values around the current pixel and tries to compute the amount of occlusion from each of the sampled points. In its simplest implementation, the occlusion factor depends only on the depth difference between sampled point and current point.
Without additional smart solutions, such a brute force method would require about 200 texture reads per pixel for good visual quality. This is not acceptable for real-time rendering on current graphics hardware. In order to get high quality results with far fewer reads, sampling is performed using a randomly rotated kernel. The kernel orientation is repeated every N screen pixels in order to have only high-frequency noise in the final picture. In the end this high frequency noise is greatly removed by a NxN post-process blurring step taking into account depth discontinuities (using methods such as comparing adjacent normals and depths). Such a solution allows a reduction in the number of depth samples per pixel to about 16 or fewer while maintaining a high quality result, and allows the use of SSAO in soft real-time applications like computer games.
Compared to other ambient occlusion solutions, SSAO has the following advantages:
Independent from scene complexity.
No data pre-processing needed, no loading time and no memory allocations in system memory.
Works with dynamic scenes.
Works in the same consistent way for every pixel on the screen.
No CPU usage – it can be executed completely on the GPU.
May be easily integrated into any modern graphics pipeline.
Of course it has its disadvantages as well:
Rather local and in many cases view-dependent, as it is dependent on adjacent texel depths which may be generated by any geometry whatsoever.
Hard to correctly smooth/blur out the noise without interfering with depth discontinuities, such as object edges (the occlusion should not "bleed" onto objects)." -
soultrapp
senior tag
grafikánál melyik a legjobb? hdao-hbao-ssao?
-
karesz501
senior tag
Ne keseregj, sőt! Az 1,1Ghz az 27% OC a ref. órajelhez képest, ami nagyjából adja is a 20%+ teljesítményt.
A memóriákat próbáltad húzni? Egy 1,1Ghz -es 7850 nagyon jól teker azért a pénzért amit adtál érte, szerintem best buyszerk.: milyen karid van? mellesleg nálam sem ment a feszállítás, pedig váltig állítja mindenki, hogy lehet....
-
Tomix24
addikt
Játékonként/programonként más tuningot bír el minden kari. 3Dmark11-el bírják pl a legtovább(rövid terhelést kap). Sniper v2-nél eléggé visza kellett vennem, mert a lövedék repülésekor már kivágott. stb stb.
A Ramok, bármilyen márka is 1300-at szoktak menni. Azt állítsd be nyugodtan. A Gpu mázli kérdése is, van akinek 1300 körül is megy, de nálam átlagos szellőzés és 60-as még a fűlre nem bántó venti mellett 1190 volt a maximum, 1215 V mellett.
-
Giot
addikt
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #16554 üzenetére
48e
Ennél többet pofátlanság lett volna elkérni egy használt kártyáért, még akkor is ha jól tuningolható. (szerintem) -
csucsbicep
nagyúr
válasz
kovsol #16552 üzenetére
Mennyiért ment el a 7850?
Én is gondolkodtam, hogy kipróbálok egy Powercolor vagy Asus 7870-et, de nem éri meg, főleg, ha kifogok egy anituningos példányt. Majd, ha megjelenik tavasz végén vagy nyár elején a HD8xxx, majd, akkor arra váltok vagy, esetleg HD79xx, ha nagyon lemegy az ára addigra.
-
kovsol
titán
-
- = Zk = -
félisten
hmm....
több óra (kör) BF3 nál nem megy 40fok fölé a vga, és ezt 30-32%-os ventisebességgel teszi. valszeg ebbe közrejátszik a hiperszuper szellős ház is... de ne feledjük, hogy a gép a gázkonvektor mellett van. szinte közvetlen mellette.. pár centi távolságról beszélünk.egyelőre BS sem volt (kop-kop)....
-
Repsol600
addikt
válasz
csucsbicep #16537 üzenetére
Értem.
Azt eladom, úgy néz ki van is már rá vevőm.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Malibutomi #16547 üzenetére
Sokaknak ez egy hobbi, mint mondjuk másnak a motortuning, ezzel szerintem nincs baj. A másik leszarozása az már más tészta. Mondjuk én is milliomos lennék, akkor biztos nem ez foglalkoztatna főleg, hogy mennyit megy 11-ben a 6magos i7 meg a GTX690QSLI.
-
zserbox
őstag
válasz
Malibutomi #16547 üzenetére
Tény hogy felfelé haladva egyre drágábban egyre kevesebb érezhető pluszt adnak.
Meg hát a direkt szarul optimalizált játékok... -
Malibutomi
nagyúr
Most kérdezek, nooffense senkinek, véleményekre vagyok kiváncsi.
Ti nem érzitek, hogy vga meg cpu fronton is csak hypeot hajtja a többség?
Őszintén a legtöbbször 5 meg 10 fps különbségekre megy a rongyrázás, és sarkallja ujabb drága cuccok megvételére az embereket.
Elég szomorú ez. -
daveoff
veterán
válasz
csucsbicep #16543 üzenetére
(#16541) Anaren91:viccnek szántam, és hidd el én is megkűzdöttem, hogy ilyen procim legyen, mint amilyen van....
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
csucsbicep #16543 üzenetére
Ja le is húzhatnák a rolót 1 hét múlva.
Amíg az intelnek van pár milliárdja hogy megvesztegesse az összes gyártót, aztán kifizesse az egy milliárd euros büntetést, amit kapot érte, addig nem nagyon lesz itt kiegyenlített verseny. -
Anaren91
senior tag
Most jöhetnek itt az Intel fanboy hozzászólások lehet hogy nem tudnak kihatani 2 680 gtx et meg mittom én milyen szuperhardkór quad sli s configokat de nem is mindenkinek van pénze 100k körüli procikra. A full gépem volt 170 be és teljes mértékben megvagyok vele elégedve... ha nem is hajtja ki a kártyámat teljesen ez a proci akkor is csak 33 volt és így is teljesen játszható élményt nyúlt minden játék alatt...nem vagyok se fps huszár se 3d mark fan szóval az én igényeimet kielégíti és egyáltalán nem szar... főleg annyiért amennyiért adják.
-
Anaren91
senior tag
válasz
zserbox #16530 üzenetére
DX 11 exevel indítom 4 ghz n megy a procim jelenleg és am meg nem értem hogy miért jön mindenki azzal h az amd procik hurkák... ha logikusan belegondolsz miért gyártana az amd olyan kártyákat amit a saját processzpruk nem képes teljes mértékben kihajtani? Azért hogy az intelnek csináljon plusz pénzt? lehet hogy nem egy 100k forintos processzor de sztem 33k ért egy sokkal jobb ár/teljesítményű procit kaptam mint ugyan ilyen értékű intelnél...
-
Repsol600
addikt
MSI HD7870 Twinn Frozr III kártyákat mennyire érintette a BS hiba? Volt már ezek közül is?
-
karesz501
senior tag
válasz
rayoliviero #16524 üzenetére
sajnos lehetséges a memória.... ez van, így is szép eredmény és legalább halk
-
zserbox
őstag
válasz
Anaren91 #16526 üzenetére
ilyen hurka procikkal nem csoda hogy csak ennyi fps-etek van.
a játékokba ha kicsit ésszel állítgatsz és nem csak felcsapod ultra giga max-ra akkor elég sok plusz fps-t össze lehet kaparni.
az hogy megéri-e a pluszt sztem annyira nem egyértelmű.
ha van rá lé vegye meg mert ha 7850-t vesz akkor tuti a 7870 után fog ácsingózni. -
Anaren91
senior tag
Meg... Haveromnak egy Saphire 7850 OC ja van fx 4170 el meg 8 giga rammal FC 3 ba maxon kb 25 fps e van... nekem igaz fx 6200 as procim van de ugyan úgy 8 giga ram és egy Powercolor 7870 ami az egyik leggyorsabb a 7870 ek közül ha jól tudom (1150/1250) és nekem most hogy kilőttem igaz az msaat van 69-75 fps em. 9k pluszt bőven megér. Nembeszélve arról hogy haver be is szopta a sapphire al mert bs es.
-
zserbox
őstag
válasz
rayoliviero #16524 üzenetére
a gpu tweak-el ténylegesen állítod a feszt vagy csak állítasz a csúszkán és cső?
mert én ha állítok a csúszkán akkor is ugyan úgy 1.21-et kap -
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #16508 üzenetére
1228 mV-ig engedi állítani nekem a gpu tweak, megint feltettem.
Most teszteltem alapfeszen úgy, hogy csak a gpu volt felhúzva 1050-re és stabilnak tűnik. Akkor ez a memória még az 1250-et sem bírná, lehetséges ez?
A ventilátoron amúgy lehetne állítani gpu tweakben, hogy még ne legyen hangos. De hiába állítom be, gép újraindítás után elfelejti.
-
melan
senior tag
Hát tudjátok... rengeteget hezitálok. Korábban a 7770-et néztem ki, de már első perctől kezdve legbelül a 7850 volt, amit szerettem volna. Most, hogy eldöntöttem: meglépem a 7850-et, meglett a pénz is, már a 7870-en gondolkodom. Ennek sosem lesz vége (de, ha elfogy a pénzem
Kérdés: megéri a 7870 a többlet árat? +9ezer lenne. -
Anaren91
senior tag
Hmm hát igen dobott a kártyán egy kicsit
Viszont 1 kérdés még. Ezzel a Driverrel folyamatosabb lett a kép FC3 ban nem néztem még de sztem olyan 30 fps körül lehet full hd ba kimaxolva viszont az egér mintha késne 1 kicsit ami számomra elég zavaró... ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy az egerem lenne a ludas? Razer Copperheadem van.
-
gelacihun
aktív tag
válasz
Tomix24 #16493 üzenetére
Nálam NEM ment valami jól 8120-al (csak ezzel játszom tehát elég lényeges szempont ) !!!
Cseréltem I5 3570-k-ra és JÓL megy ,és mondom főleg a 7870-al társítva (GTX560 meg a procinak kevés ) !
És ez tapasztalat nem pedig a szomszéd már majdnem látta
A Tesztprogik igazából hidegen hagynak , a hétköznapi alkalmazás fusson v. szárnyaljon -
Anaren91
senior tag
válasz
csucsbicep #16514 üzenetére
Gondolom előtte azért nem árt letörölni az előző verziót? Vagy ráfrissíthetem simán?
-
Anaren91
senior tag
Sziasztok. Ma megjött a Powercolor HD7870 es kártyám. Következő kérdésem lenne : melyik drivert érdemes felrakni hozzá? olvastam h a 12.11 elég durva cucc de abból még csak bétát látok az amd oldalán. Tehet valami kárt a béta verzió a kártyában? Vagy van esetleg valami babrált verzió? Powercolor honlapján van fent egy 12.11 nek írt verzió leszedtem de a szoftver infóban a ccc 12.10 et ír...
-
Giot
addikt
Mi a manó az a -Teljesítmény vezérlő beállítások- a CCC Overdrive-jában?
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #16508 üzenetére
Azt a kis lakatot próbáltad kinyomni?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16485 üzenetére
85-90 fok esetén lehet majd aggódni, a táp meg bőségesen elég. De, ha teljesítményben elég a mostani órajel, akkor fölös szórakozni vele.
Egyébként neked, hogy engedte 1,3V-ig a GPU feszt a Tweak? Nálam sehogy sem ment.
-
->Raizen<-
veterán
Ingyen RAVAGED hétvége van a steamen.
Nekem nagyon tetszik a játék!
-
korcsi
veterán
válasz
->Raizen<- #16425 üzenetére
Logikus...
És ha 7930-nak hívnák?
Nálam 3,39 eurót ír?
-
Giot
addikt
válasz
zserbox #16500 üzenetére
Igen, igen a házszellőzés nem korrekt. Nem is tuningolgatom tovább.
Közben lefutott 1100/1200 on a 3dmark vantage
GPU Score: 21190
Csak összehasonlításként anno a Sapphire 5850 Toxic-om 950/1200-on :
GPU Score :17273
Hasonló körítéssel.
Persze nem a Furmark-kal játszom de ennél extrémebb terhelést nemigen kaphat egy GPU.Szerk: Levett oldallappal. De kicsi a házam nem tud rendesen friss levegőhöz jutni
-
zserbox
őstag
az meg a másik hogy furmark alatt lehet fel megy eddig de ha játék alatt nem akkor meg?
azt próbálgasd ne furmarkot.
de tuti a házszellőzésed szar és bent reked a meleg mert 4000-en pörgö ventillátor az egy orkán, csak ha a házban van 50-60fok és azt kavargatja akkor az semmire se jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Honda topik
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Tuningmesterek, teszterek, figyelem! Itt a Thermal Grizzly spéci tesztpadja!
- Üzleti vita és megbeszélés
- Linux kezdőknek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3058
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3138
- Surface Laptop 4 i7-1185G7 16GB 512GB magyarbill 1 év garancia
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Eladó szép állapotban levő Samsung S22 8/128GB / 12 hó jótállással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest