- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
Új hozzászólás Aktív témák
-
patex1983
őstag
válasz
karesz501 #15989 üzenetére
Az én házam is alsó tápos (CM-690-II Advanced) és így vannak a ventik elhelyezve:
Alul és oldalt is vannak benne helyek, de azokat nem használom. Így nálam az Asus 7850 V2 alapon 28 fok, full terhelve 57 fokot mértem eddig max, játékok alatt változó, 55 fok az átlag 1050/1300Mhz mellett. -
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
Sapphire 7870 Ghz Edition 2GB változatról szeretnék többet tudni megbízhatóság, melegedés zaj....
Jelenleg egy ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2 van a gépembe ehhez szeretnék még egyet rakni.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
logaritmus #15995 üzenetére
Attól még hűti pl a nyákot és eleve friss levegőt tol be.
-
logaritmus
tag
Mivel most olvastam ezt a venti "mizériát", hogy honnan jöjjön a levegő meg honnan ne, ezért én kíváncsi lettem egy venti mennyit befolyásol a VGA hőmérsékletben. Nekem ugye HIS 7870 van egy HAF932-es házban, tehát oldalt van egy bazinagy venti, ami közvetlen a VGA-ra tolja a kinti levegőt. Idle-ben a venti használatával még nyertem 4 °C-t, de terhelés alatt már semmit sem számított, hogy tolja-e rá a kinti levegőt a venti vagy sem. Pontosan ugyanannyi hőmérséklet értékeket kaptam terhelés alatt ventivel és venti nélkül egyaránt.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #15991 üzenetére
Én is.
-
Giot
addikt
válasz
fenergie84 #15992 üzenetére
Naná de most csak 20 percem volt játszani.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #15987 üzenetére
Valós játékokkal leginkább, kíváncsi vagyok meddig jutsz el.
-
Giot
addikt
válasz
fenergie84 #15986 üzenetére
A helyzet az hogy régebben is tapasztaltam hasonlót, de nem volt ennyire feltűnő így figyelmen kívűl hagytam.
Az viszont pozitív hogy 1050/1200Mhz stabil. Ennyit enged az Overdrive a GPU-nak.
Majd később mérek egy pontosabbat. -
karesz501
senior tag
@milszab, hülyegyerek: teljesen igazatok van, de nekem alsótápos a házam... valamiért biztosra vettem, hogy mindenki másé is az. pedig ugye nem.... nálam a CPU ugye a VGA alatt van a 2 ventihely felül pedig "rálát a VGA-ra, pont lehetne adni neki levegőt direktbe.
DE utánaolvastam az internet vad világában, és az alábbi felettéb tanulságos ábrát találtam. MEA CULPA!
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #15987 üzenetére
Főleg játékokban. De ha kétszer egymás után lefut a Heaven alapbeállításokon, az már jó jel.
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #15982 üzenetére
Kösz, le is töltöttem. És a stabiltást tuning után mivel teszteljem?
-
Giot
addikt
válasz
fenergie84 #15984 üzenetére
Két fajta van/volt piacon, az enyém analóg csatis.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #15977 üzenetére
Asus GPU Tweak.
-
tthomasso
tag
válasz
milszab #15961 üzenetére
Egy CM690-es házban van alul is venti, ami alulról felfelé tolja a levegőt. Szerintem sokat ér, csak porszűrőt ne felejts el rakni eléje. Ezenkívül még 5 db, azaz összesen 6 db 12 cm-es venti van a házban, mindegyik ventiszabályzó panelra kötve. Ilyenkor télen leveszem a fordulatszámot, nyáron meg növelhetem, ha szükséges. A 7870-esem jelenleg 31 fokos, játék közben max. 50.
-
rayoliviero
veterán
Asus 7850-et szeretném tuningolni egyelőre alapfeszen. Melyik program ajánlott? És mivel tudom letesztelni a stabilitást?
-
Giot
addikt
Üdv!
Megjött a 7850-em. használtan vettem itt az aprón. Ez a tipus: [link]
Próbálgatom, egy nagyon furcsa dologra lettem figyelmes. Játék betöltésnél mikor a logók bejönnek (Fekete háttér) csíkozódik a képernyő. Ingame is ha valami sötét helyre érek ugyancsak ezt tapasztalom.
De csak akkor látszik ha a sötétebb tónusok vannak túlsúlyban.
Elsőnek a legutóbbi BETA drivert tettem fel, azzal nagyon csúnya volt. Most feltettem a legutóbbi WHQL drivert azzal jobb a helyzet. De látszik. Mi okozhatja?
Nekem még D-Sub-os monitorom van, 2 átalakítóval is próbáltam, nem változott a helyzet. -
miresz
veterán
válasz
csucsbicep #15969 üzenetére
Hát igen szerintem a legjobb 7850-ek közé tartozik,ha nem a legjobb.
-
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #15969 üzenetére
Szerintem meg a te 1200/1500 -as kártyád után nem hiszem, hogy bármelyik jobb lesz. Fölös lenne cserélgetni
-
melan
senior tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom egy ilyen megvételén, de elbizonytalanít a BS lehetősége... Igazság szerint eközött és egy 7770 között vacilálok, amiről nem olvastam negatív tapasztalatokat. Azért az a 20ezer különbség megnyomja az idegeskedést, ha gond van vele, pláne, ha nehezen gariztatható (azaz nehezen reprodukálható) hibája van.
Igazság szerint jelenleg a 7770 is kiszolgálná az igényeim, de hosszú távon (nem nagyon cserélgetek, most adtam el 4 év után a 4850-em) jobb lenne a 7850, főleg, hogy minden menne kompromisszummentesen.
Szóval megköszönném, ha valaki írna pro/kontra tapasztalatokat... -
patex1983
őstag
válasz
karesz501 #15964 üzenetére
A fizika törvényei szerint a meleg levegő felfelé száll, szóval ha fentre rakna olyan ventit, ami a házba befelé fúj, csak a cpu, alaplap és vga által termelt hőt nyomná vissza a házba. Nem hiába tervezik úgy a házakat, hogy fentre bentről kifelé fújó ventit/ventiket pakolnak.
Alulról a befelé fújó venti alapjáraton jó ötlet, ha a por nem akadály. -
karesz501
senior tag
-
karesz501
senior tag
válasz
milszab #15961 üzenetére
szerintem nem lenne jó megoldás, mert a kártya aljára nyomná a frissebb levegőt. legyen kereszthuzat a házban (elöl be, hátul ki --> processzorhűtő is ebben az irányban) és megpróbálnék a ház tetejére +befújást tenni ha megoldható, az a VGA-t fújná telibe.
a 2*92mm ventivel az a baj, hogy azokat nehéz PWM módban bekötni, ergo maxon mennek majd ami meg k hangos. szerintem.
-
milszab
senior tag
Ha beraknék a ház aljába egy 12-es ventit, ami ugye közvetlen neki tolná a kártyának a hideget, érne valamit? Csak mer nincsen nekem ilyen hely, de lehet csinálni ha megérné!
Valakinek esetleg nincs így megcsinálva háza? Amúgy elöl-hátul van 12-es ventim. Mer vagy ez a megoldás, vagy pedig a gyári hűtőre rakni 2*92-es ventit. Ez mind a 2megoldás azér olcsóbb lenne mint 1 komplett vga hűtő!
Amúgy dúrva, hogy raktam a gépbe 1 hangkarit és midjárt 5fokkal megnyomta a hőfokot.
-
Gtaati
őstag
válasz
karesz501 #15958 üzenetére
Hát, a hűtőt levettem újrapasztáztam és jobban meg is húztam így ennyi a hőfok egyébként lazábbra hagyott csavarok esetén plusz 10 fok rámegy furmark burn tesztel, ház cooler master elite knight 350 levett oldallal, rácsokból a porvédő-zajfogó szivacs mindenhonnan eltávolítva, cpu hűtő egy dark rock pro 2 ami szintén kellemesen hűvös levegőt mozgat a kártya felett pár mm-el, egyébként a videokártya hibamentesen kifogástalanul teszi a dolgát, semmi fagyás akadás black screen, semmi csak ha terhelődik akkor kicsit hangos... engem zavar!
-
karesz501
senior tag
válasz
Gtaati #15949 üzenetére
Ez nem hangzik valami jól, ott lesz nálad valami egyéb probléma. Ezek a Giga hűtők a jobbak közé tartoznak, nézd meg a hőmérséklet adatokat ezen a teszten. 50 fok fölé nem ment teljes terhelés alatt, pedig izmus CPU dolgoztt alatta, kihajtotta rendesen.
Milyen házad van? Szellőzik rendesen? Lehet inkább ott kéne keresgélni a megoldást, ezen a hűtőn annyit nem javítana egy drága VGA hűtő szerintem.
-
daveoff
veterán
válasz
->Raizen<- #15951 üzenetére
A lényeg,hogy a mai játèkok elmenjenek rajt, de nem kell a max rèszletessèg!
De az fps gondolom meg lesz így is....
-
daveoff
veterán
Sziasztok!
Egyik kollégám szeretne gépet vásárolni, és videókártya téren HD7850-re esett a választás. Kérdésem a következő lenne, szerintetek egy i3-3220 proci mire lenne elég? FHD játékra szeretné a gépet, persze nem kell minden játéknak maxon futnia....
Valamint, egy minőségi FSP 400w táp elegendő lenne hozzá? -
Gtaati
őstag
válasz
MZsoltee #15945 üzenetére
Hát a bajom az h igazából megtartja az optimális hőmérsékletet max terhelés mellet kb 75 fok, de ezt én sokallom és szeretném hűvösebben tartani, a másik h ilyenkor már megy 60 %-on a ventik és van nekik rendes hangjuk, ha kb 60 -65 fokot megtartaná és csendes lenne akkor semmi bajom nem lenne vele! 20-40% között még tűrhető a ventik hangja de afelett engem zavar, hát röviden ennyi!
-
MZsoltee
veterán
válasz
kovsol #15942 üzenetére
Amiről tudok az 1,3V-al ment, így azért szépen eszik, de ha le tudom vinni 1,25-re tuning mellett vagy ne adj isten 1,2V-re akkor már nem lesz gond idle úgyis alig fogyaszt.
miresz: Vettem, köv héten hétfőn veszem át. Addig van lehetőségem még tesztelni a "sima 7870" el. Van fogyi mérőm is, ha gondoljátok adjatok tippeket miket mérjek ki és hogyan egy kisebb tesztet összedobhatunk.
Gtaati: Mi baj a giga hűtésével?
Várom az UP-okat a 7870-es hirdetésemben.
-
Gtaati
őstag
Helló! Érdeklődnék hogy valaki tudja-e Gigabyte 7870ocnek a hűtő felfogató csavarjainak a furat távolsága mekkora 53 vagy 54 mm? Azért kérdezem h a gyáritól eltérő hűtések közül melyik mehet fel rá? Illetve de gondolom ahogy nézegettem ha 7950/7970 hűtője is felmenne erre? Vagy kérdezem másképpen hogy a 79xx szériára kiadott hűtők felmennek-e a 7870-re? Esetleg ki milyen hűtőt ajánlana? Artic extrem III, deepcool V6000, Alpenföhn peter stb Köszönöm!
-
lowzor
veterán
válasz
csucsbicep #15935 üzenetére
Elvileg 1200-on hozza a 7970 szintet.
-
MZsoltee
veterán
válasz
csucsbicep #15935 üzenetére
Vigyék el 58k-ért a 7870-emet és akkor pipa.
-
Tomix24
addikt
1080p ig élsimítás nélkül még nem tellik be igzából 99%-ban. Az alatti felbontásokon meg lehet 2x-nél nagyobb élsimításokkal is babrálni, ha valaki arra gerjed. Bár ezek a karik a 2012-es játékoknál már fizikailag sem bírják el erőben az élsimítást. Szóval tök mindegy a 7850-nél kb hogy 1 vagy 2. De ha megvetted, akkor meg tényleg tök mindegy már
-
fauv
őstag
ezek szerint ha jól értem, akkor a VGA memóriája a full HD-s megjelenítéskor számít, ott már számít az 1 GB feletti rész.
köszi
-
Tomix24
addikt
Semmi, az 1GB-os 3-5%-al gyorsabb mint a 2GB-os társai.
"1 Gb feletti részt, az egész csak egy jó reklám fogás "
De mind ki tudja használni, illetve túllépni a 2012-es játékoknál, ha 2x-nél nagyobbra teszed az élsimítást. Ekkor leesik az FPS kicsit, vagy néhol drasztikusan is akár. 1080p-ig , élsimítás max 2-en-nél nem vennél észre különbséget. (Crisys 2 + HD texture pack, Skírim + HD texture pack - ezek kívételek, ide nem elég a HD modok miatt a kari) -
fauv
őstag
Srácok, az lenne, a kérdésem, hogy a memórián kívül mi a különbség az 1 GB / nekem ez van / és a 2 GB Sapphire 7850 OC között.
Bementem egy szám tech boltba és ott azt mondták, hogy jelenleg nincs semmi olyan progi, játék ami ki tudná használni az 1 Gb feletti részt, az egész csak egy jó reklám fogás, ezzel szemben mindenki meg van őrülve, hogy minél nagyobb memóriával rendelkező kártyát vegyen.
Szal mi az igazság?
-
hhx
tag
válasz
rayoliviero #15913 üzenetére
Normális, kattints a bus interface mellett a kérdőjelre és leírja, hogy miért is pontosan.
Energia spórolás céljából, ha nincs komoly terhelés akkor a sebességet is vissza veszi a gép. Ha komoly terhelés éri felugrik az pcie 2.0 vagy gép függően 3.0-ra. -
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #15913 üzenetére
Terhelés alatt nézd
-
teljesen rendbe van, ugyan úgy 4fázis ahogy a ref, én egyedül a Chil fesz szabályzót és a DrMos(fet) et hiányolom mert akkor minden tuningprogi kezelné a fesz állítást és elvileg akkor lehetne alulfeszelni is!
vrm rendbe van tuning nélkül szinte hideg ezért nincs is nagyon hűtésük
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #15899 üzenetére
Mi a véleményed a PCB-ről? Mennyire spórolták el az alkatrészeket Zafírék a referenciához képest? Hány fázisú a tápellátás?
-
kovsol
titán
Ez az asus 7870 tényleg kapott 10/10(40)Mhz túlhúzást a gyártó oldala szerint is. Besírok rajta
58k ért még nem is vészes az ára szerintem, igaz nem v2.
-
marinea2
addikt
válasz
hülyegyerek #15906 üzenetére
Úgy veszem észre mostanában nagyon sok hiba akad a Sapphire 7850esekkel :S
-
-
marinea2
addikt
válasz
Blood Mage #15904 üzenetére
Ez hol volt?
-
Blood Mage
senior tag
válasz
Entladen #15883 üzenetére
nyögve nyelős ez az indulás.. amikor én vettem a gépem akkor is az volt, h 5x kellett visszavinni a gépet a szervizbe, mire rájöttek h memo kompatibilitási probléma van.. hú de annyi szarakodás volt vele -.- ja bocs, arról nem is beszélve, h kikapták a procimat!!! és tök mással adták vissza.. és egy full legyengébb C2D volt..
ON: reméljük ez a hsz lesz a megoldás a problémádra: #15894
-
marinea2
addikt
válasz
hülyegyerek #15900 üzenetére
Milyen gyártmány a 7850-ed?
-
Bali27
addikt
Az AMD chipset driverét megéri feltenni Win8-ra? Tapasztalata van valakinek ebben?
-
lowzor
veterán
válasz
hülyegyerek #15900 üzenetére
Cserélik, hidd el. Mondjuk ha aprón olcsón eltudsz csípni egy hűtőt, az jó. De nem sokkal leszel előrébb, ha 65 helyett 55 fokos lesz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 Pro 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3065, 100% Akksi
- Apple iPhone 13 mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! Dell Latitude E5530 - i5-3GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 15,6" HD I Cam I W10 I Gari!
- DELL WD19S dokkoló + 130W töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest