- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZCoyote
őstag
válasz
BomiBoogie #16297 üzenetére
Engem meglepett mert gyári hűtőkkel nem ez a tapasztalatom.
-
ZCoyote
őstag
Csatlakozom a topichoz egy ASUS Radeon HD 7870 DirectCU II 2 GB kártyával. Pozitív csalódás ért, meglepően csendes még terhelés alatt is.
-
eldarin
tag
Sziasztok!
Van egy Sapphire 7850 2gb OC kártyám amit 1050 Mhz-en használok a Catalystban húztam csak meg 12.11 béta driver van fenn. Felraktam az Asus GPU Tweak-et bepipáltam a settingsben az Overclock range enchanchement-et de amikor vissza térek a tuning fülre egyszerűen nem engedi tovább húzni mint 1050... leszedtem már a drivert meg a programot is újra raktam őket de még mindig nem tudom átlépni a 1050-es limitet valami ötlet?Köszi előre is.
-
kovsol
titán
válasz
Blood Mage #16290 üzenetére
Jelenleg úgy vannak megírva a programok, hogy a PCI-E buszt ne terheljék túlzottan. Viszont pl nekem CF vagy SLI esetén az alaplapom csak x8/x8 -t tud, de pci-e 3.0 vagy x8/x4/x4. Mivel ez dupla sebesség a 2.0 hoz képest ez x16/x16 vagy x16/x8/x8 nak felel meg 2.0-ra átszámolva. Kb csak ilyen több kártyás rendszer esetén van bármi haszna is. Persze ehhez olyan alaplap kell ami támogatja és olyan proci és vga szintén.
mod: jah most nézem az én alaplapom csak 2db pci-e 3.0 és 1db pci-e 2.0 foglalatot tartalmaz, szóval három kártya esetén x16/x8/x4 a felállás, szóval így ez már felejtős
mondjuk ez nem is fenyeget, hogy valaha 3 vga kártyát rakok bele.
-
kovsol
titán
Ideiglenes VGA kártyámmal mértem egy 3dmarkot míg nem ér ide az új kari: Intel HD4000 GHz OC MAX TOP Editon 1300/1866MHz +H2O
Az a vicc több mint 1000 pontot bukok CPU pontra az IGP miatt!!
Sry az offért. -
fauv
őstag
köszi
-
fauv
őstag
Srácok a kártyám PCI Express 3.0 tud, de a lapom csak 2-est, ez mennyire rontja a teljesítményét a kártyának?
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #16282 üzenetére
Szerintem örülj neki!
Sajnos vannak ilyen boltok! Én is tapasztaltam a nem éppen vásárló barát hozzáállást! Nem az Ipon-nal kapcsolatban,hanem egy debreceni kereskedéssel. Egyébként korrekt és megbízható a cég. Gariztatni kellett a VGA-mat és kerek egy hónapot volt náluk. Ezt leszámítva nem volt és nincs is probléma a bolttal. -
csucsbicep
nagyúr
válasz
gyuribácsi88 #16279 üzenetére
Számomra durva, amiket írtok, nekem eddig a leghosszabb garanciáztatásom 3 nap volt.
-
- = Zk = -
félisten
ne menjünk át IPON véleményezős topikba szvsz.
de nekem soha semmi bajom NEM volt a bandával. sem a Dévaissal, sem a másikkal....
-
karesz501
senior tag
válasz
gyuribácsi88 #16279 üzenetére
Flegmák, lekezelőek.... Ilyen az egész csapat, kizárólag a törvénynek megfelelően járnak el és nem tesznek érted semmi plusszt. Ez van, ezt írják róluk mindenhol, cserébe ők az egyik legolcsóbb kisker.
-
Dévai utcai iponba lévő dolgozók munkához való hozzáállása olyan mint a híg fos, azért nem 500ft-ot költöttem el nálunk hanem negyedmilliót, de úgy látszik ez a mai világban nem számít, na nem érdekes soha többet nem vásárolok tőlük, és ezt az ismerőseimnek is javasolni fogom, pedig se én se az ismerőseim nem kevés pénz költünk számtech és egyéb elektronikai cuccokra. De aztán majd ne sírjanak ha mindenhol a rossz hírüket keltem.
-
Repsol600
addikt
válasz
gyuribácsi88 #16271 üzenetére
Hát ja mert még 8 napon belűl vagy, én már egy több hónapos hdd-t cseréltettem.
- = Zk = -: Hát ja nem azt mondom hogy mindegyikkel 1-2 hónapot szórakoznak, de sokszor van ilyen. Gondolom attól is függ mennyi munkájuk van.
-
odorgg
addikt
válasz
gyuribácsi88 #16269 üzenetére
Z68 pro 3 Gen3, de helyi kiskerből vólt a lap, nem Ipon.
Viszont Ipon a teljesen döglött 7850-esemen, 3 hétig ült rajt "vizsgáljuk a hibát" indokkal
Pénzt vissza lehet kérni persze, csak hajlamosak a 30 napos visszafizetési határidőt tartani, de legyen szerencséd.
-
Gabás
addikt
válasz
seederking #16272 üzenetére
1. Nem igaz, hogy bármilyen vásárlásra érvényes a 8 napos szabály.
2. Nem szeretem sem az off-topikot, sem a személyeskedést, ezért ezt sem folytatom itt, kár trollkodni. -
Macronel
csendes tag
Na most be raktam a gépbe egy 3600as low profile kártyát(mert ez van itthon pci-os) ezzel most ment a cod 4 kb 20 fpssel azzal nem volt gond meg ez a kártya biztos nem rossz, de amikor most lejátszok egy vimeos fideót megint el kezd kicsit remegni a 2. monitor képe. Erre tudnátok valami magyarázatot adni nem csak a videókártyából fogtam ki hibásat...?
-
seederking
őstag
Gondolom tapasztalatból beszélsz...Szóval mi nem igaz?Azon kivül,hogy beböffented,hogy nem igaz mást is tudsz mondani?
Egyébként te mi vagy itt házigazda vagy moderátor,hogy állandóan rinyálsz?
Szedd össze az összes ide nem tartozó hsz-t,jelentsd a modiknak és verd ki ha ez boldoggá tesz.
Ha az adott vga-k gariztatásáról van szó miért ne lehetne tapasztalatot vagy tanácsot írni?
Mikor pl 7950-el vagy egymás csini gépházainak mutogatásával kapcsolatban van tele a fórum akkor hol vagy?Vagy csak nem mersz szólni... -
-
Repsol600
addikt
válasz
gyuribácsi88 #16269 üzenetére
2 nap
örűlhetsz ha 2 hét lesz, nekem egy teljesen rossz meg se mukkanó hdd kicserélése is majdnem 1 hónapig tartott.
-
-
odorgg
addikt
válasz
gyuribácsi88 #16267 üzenetére
Az alaplap is lehet hibás. 1 hónapja gariztattam egy Asrock lapot ezzel a hibával, hogy nem látott semilyen PCIE-os VGA-t. Az vólt a legszebb benne, hogy 2 hónapig nemláttam a lapot, mert Kínába küldték javításra, majd vissza...
-
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #16263 üzenetére
Nekem 1,138V alapból
Viszont holnap nap megválok az MSI 7850 TF3 kártyámtól.
Bepróbálok helyette egy Tahiti LE kártyát.(#16266) csucsbicep 1138 érték megmarad
-
rayoliviero
veterán
válasz
csucsbicep #16263 üzenetére
Értem.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
rayoliviero #16243 üzenetére
Mondtam már a Tweak-nek hihetsz, a GPU-Z szerint nem működik a feszállítás, közben meg igen. Ezeken más a tápellátás és a szabályzó is szerintem, mint a referencián.
Mellesleg az Asus progija, minden 7850-es kártyának 1135mV-ot ad alapból.
-
lowzor
veterán
válasz
gyuribácsi88 #16259 üzenetére
Cseréld meg a tápkábeleket. Nekem megoldotta, mikor hasonló problémám volt.
-
válasz
rayoliviero #16260 üzenetére
És ha inkompatibilitási probléma van, azzal mit lehet kezdeni?
-
rayoliviero
veterán
válasz
gyuribácsi88 #16259 üzenetére
Nekem egy 2500K procival + két Z77 lappal is ezt csinálta egy Sapphire 6850. Miközben a videókártya másik gépben hibátlan volt. Valami inkombatibilitási probléma volt. Ha tudod, próbáld ki másik gépben is a kártyát.
#16261: Én kénytelen voltam eladni a kártyát. De ne vedd biztosra, hogy az a baja, lehet más is. Ezért lenne jó kipróbálni a kártyát másik gépben is és rögtön kiderülne, hogy rossz vagy jó. Én is zt csináltam anno, másik gépben leteszteltem a kártyát.
-
Sziasztok
Tegnap vettem egy gépet (alkatrészeket) összeraktam (minden alkatrész zsír új).
És a pcie-es videókártyára ha rádugom a monitor kábelt nincs kép (ASUS 7870) viszont ha az alaplapra integrált videókártyára dugom a kábelt, van kép. (alaplap asrock b75pro3).
Biosban az elsődleges megjelenítőnek a (pcie) van berakva de még sem ad képet.
Létezik hogy a zsír új videókártya rossz? Ventik felpörögnek rajta, a tápellátásnál a két zöld led világít, még sem ad ki képet.
Valakinek valami ötlet? Vagy tényleg gyári hibás kártyát fogtam ki?
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #16254 üzenetére
Nem. A referencia fesze is ennyi a 7850-nek. 1150-et mennie kéne ennyin, ha szerencséd van 1200-at.
-
Gabás
addikt
válasz
seederking #16249 üzenetére
ez nem igaz, ráadásul teljesen off topic, úgyhogy jó lenne leállni már vele…
-
zserbox
őstag
válasz
rayoliviero #16254 üzenetére
nem sok nekem is annyi, azon vígan megy 1200-t a gpu.
-
zserbox
őstag
válasz
rayoliviero #16251 üzenetére
gpu tweak-el elméletileg lehet állítani, de nekem akkor se állítja el hiába veszem lejjebb/feljebb a csúszkát.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #16251 üzenetére
Akkor nézd meg, hogy stabil-e egy magasabb órajel, ha 1,21-re rakod Tweak-el a feszt.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #16247 üzenetére
-
seederking
őstag
válasz
karesz501 #16242 üzenetére
Sokan olyan dolgokat írnak le ezzel kapcsolatban ami nem vagy részben igaz.
Erre annyi lenne a megoldás,hogy megkérdezi a felelős szervet ezzel kapcsolatban.Függetlenül ettől : "Uraim, az iPon (is) egy webshop. Ergo, 8napon belul elallhatsz a vasarlastol"
Mert ez is félrevezető..Nem kell ahoz előre utalni,nem kell ahoz futárt kérni,nem kell ahoz webshopon rendelni,hogy a vásárlói jogaidat érvényesítsd.Ergo minden tekintetben él a 8 napos vásárlástól való elállás.Na meg ez : "Az az egy baj van vele, hogy nem kötelesek azonnal cserélni.... Mivel webshop, nem is tudják
Lehet inkább egyszerűbb nekik is azt mondani, hogy nem tudnak cserélni, és visszaadják a pénzt, amire van ugye 30 napjuk."
Ez tetszik a legjobban : ""Lehet inkább egyszerűbb is azt mondani""
Ha látják is rajtad,hogy fingod nincs a jogaidat illetően akkor lehet,hogy minden pofátlan dolgot meg is csinálnak veled.
Ezért kellene informálódni...Mesélek ezzel kapcs vmit.
Vettem anno egy winyót ami besz@rt gari időn belül.Fölhívtam a boltot,hogy vinném gariba vagy csere vagy pénz vissza.Mondja az eladó nekem,hogy mivel karácsony van nem tudják 14 napon belül ezt teljesíteni mert bezárnak az ünnepekre./Törvény előírja a 14 napot/
Na mondom any...tokat.fölhívtam az nfh-t és informálódtam.
Bevittem egy papirost amin leírtam a hiba okát,termék adatait és kértem ÍRÁSBAN,hogy a bolt indokolja miért nem tudja teljesíteni a 14 napos előrit garit.
Jelzem ezt az nfh-nál tanácsolták.
Reakció : Kipótoltam x ft-al és kaptam egy nagyobbat helyette.
Itt is csak szerencsém volt igaz?
Mind1 igazából,mert akinek nincs annyi esze pl,hogy telefonáljon és rákérdezzen az meg is érdemli,hogy hülyeségekre hallgatva tegye amit tesz. -
zserbox
őstag
válasz
rayoliviero #16247 üzenetére
nekem is ilyen, egyszerűen nem tudja monitorozni meg állítani se.
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #16245 üzenetére
Akkor nézd meg MSI AB-el. Pipáld ki, hogy Unlock Voltage monitoring és irasd ki vele játékokban a feszt (settings/monitoring).
-
lowzor
veterán
válasz
rayoliviero #16243 üzenetére
Hova ír 1,21-et? A VDDC-hez?
-
rayoliviero
veterán
Tudja valaki, hogy 1,135 V alapfeszre (ennyit írt ki az Asus gpu tweak) terhelés alatt a GPU-Z miért ír ki 1,210-et? Akkor most melyik a valós, az 1,135 vagy az 1,210?
-
karesz501
senior tag
válasz
seederking #16236 üzenetére
Nincs mit felhívni az nfh-t, ne légy rest elolvasni az ide vonatkozó kormányrendeletet mielőtt általánosságokat írsz
1.: A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat.
2.: A gazdálkodó szervezet köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb költség nem terheli. A gazdálkodó szervezet azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.Tehát, nem kell azonnal pénzt visszaadjanak. Ez van. Rendesek voltak Veled, de nem kötelező...
-
Majkee84
aktív tag
Üdv!
Megnéztem, hogy mennyi feszt kér a gpu az 1200-as órajelhez és úgy néz ki, hogy 1.180V-on stabil 12.11-es catalysttel. Ez a fesz rendben lesz 24/7-re? -
Macronel
csendes tag
köszönöm a válaszaitokat kicserélik az iponban a kártyát 4-5 munkanapon belül
-
Entladen
csendes tag
na tegnapelőtt ismét felhívtam a céget,de már nem voltam jó kedvemben...lebeszéltük,visszaküldöm a kártyát és ők postafordultával küldik az újat.Tegnap elküldtem.
Remélem azzal már nem lesz gondom -
seederking
őstag
Basszus ne legyetek már "restek" fölhívni azt a kib@szott nfh-t ha már van.Magyaráz mindenki össze-vissza a gariztatással kapcsolatban miközben van 1-2 dolog ami rohadtul nem úgy van.
Kp-val fizettem a boltban és ötödik nap vittem vissza egy cuccost (nem vga) és azonnal vissza kaptam az árát.
Szóval akinek ilyen problémája van hivja az nfh-t és segítenek.Már nem egyszer kértem tanácsot tőlük és így legalább magabiztosan rájuk hivatkozva tudod érvényesíteni a vásárlói jogodat!Nem pedig félve oda menni,hogy jóskapista azt mondta hogy cserélhetem. -
Macronel
csendes tag
válasz
seederking #16233 üzenetére
dede
-
lowzor
veterán
válasz
karesz501 #16228 üzenetére
1200-ig kéne húzni kb azt is +30%-hoz. Példányfüggő, hogy mennyi feszt kér 1200mhz-hez. Én 1150 fölé még nem mentem, de azt viszi alapfeszen. A ramok is 1675-öt mennek az enyémen (Elpida ramos)
Trémárkban a 7870-nek 1200-on 8400 körül van a graphics score
7950-nek 1200-on 11000 felett -
karesz501
senior tag
válasz
Macronel #16229 üzenetére
nem tudod 1:1 -ben ráfizetéssel cserélni ASUS-ra! 8 napon belül el tudsz állni a vásárlástól, így 30 napon belül visszafizetik a vételárat.
te peddig ettől 100% függetlenül vehetsz egy ASUS-t.... így működik ez.
szerk.: és 30 napig áll a pénzed egy második VGA-ban.....
-
karesz501
senior tag
válasz
lowzor #16224 üzenetére
Milyen OC-s szemmel? Meddig kell ahhoz húzni egy 7950 -et, hogy 30% -ot verjen egy 1200/1450 -es 7870-re?
Mert ha ehhez fűt és zabál akkor nem megyek tovább, esetleg ha sikerül egy kitesztelt tuning példányt kifogni csak akkor.... A 7850-en lehetett vagy 30% -ot húzni, a 7870-en nálam "csak" 20-at. Viszont jó üzlet volt és elbírja kényelmesen a tápom és a gép hűtése.
De persze le tudnám cserélni egy 7950-re ami megy kis +fesszel 1200/1500 -at
, kérdés, hogy megérné-e és elvinné-e a Chieftec CTG-500 12V-os ága a tuningolt 7950-et
-
MZsoltee
veterán
Az asusban is van hibás. Igaz ez 7870-es.
-
Macronel
csendes tag
jo akkor meg kérdem ujra mert nem tiszta most. az asus jobb mint a sapphire a gari miatt tehát inkább ha lehet akkor arra kéne lecserélni? a másik hogy az asust lehet-e tuningolni és ha nem akkor az mekkora hátrány?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
Macronel #16216 üzenetére
Lehet különböző felbontás, legfeljebb furán (mondjuk így) fog kinézni.
-
patex1983
őstag
válasz
rayoliviero #16211 üzenetére
Az egy kalap f*s
Én is felraktam, de kb 1óra után le is szedtem, az AB rendben van.
-
MZsoltee
veterán
Beszéltünk róla, hogy csinálok egy 7870 vs 7870myst testet.
Milyen programok legyenek benne? Lehetőleg benchmarkolhatóak.
-
Macronel
csendes tag
Az asust lehet húzni egy kicsit azért vagy nem. Azért kérdem mert még nem volt "videókártyám" soha. Azt tervezem hogy 3 monitoral fogok játszani az mennifog ezzel pl bf3 és ha igen milyen grafikán?
-
rayoliviero
veterán
Ez az Asus Gpu Tweak csinál érdekes dolgokat. Át akartam állítani a ventilátort 20%-ra, újraindítom a gépet és ő 50-re átállítja. Ha user define-ban is beállítok valamit, azt is elfelejti. Le is törlöm ezt a programot, az Msi progija megbízhatóbb.
-
-
Macronel
csendes tag
ti mit ajánlotok a saaphire oc-s 7850est cseréltesswem ki az iponnal vagy pénzvisszafizetéssel váltsak egy asusra +2 ezer forintért, és ennek anevébe nincs az benne hogy oc az jelent valamit?
-
patex1983
őstag
válasz
fenergie84 #16199 üzenetére
Igen, de ez amúgy minden AMD szériával így van. Mindegyiknek vannak/voltak kisebb-nagyobb hibái, egy időben ezért is vettem inkább nvidiát...
Jó persze, a zöld oldal sem hibátlan...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest