- iPhone témaösszefoglaló
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- bambano: Bambanő háza tája
- Kalacskepu: Elrontott Radeon X1950 Pro megjavítása
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
Új hozzászólás Aktív témák
-
miresz
veterán
válasz
banderasz77 #14499 üzenetére
7870-ből szerintem ez most nagyon jó áron van: Sapphire 7870 2GB DDR5 11199-03-20G
A HIS 7870 is nagyon jó áron van de szerintem a hűtése nem lehet valami acélos: 7870 Fan 2GB GDDR5 (H787F2G2M)
-
miresz
veterán
válasz
banderasz77 #14492 üzenetére
Nem hiába. Nem a minőségről híresek.Sokszor még a gyári órajeleket sem bírják.
ZozzHUN által linkeltek is nagyon jók. Az más kérdés,hogy nem szépek.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
banderasz77 #14487 üzenetére
-
zserbox
őstag
válasz
banderasz77 #14492 üzenetére
igen, olvass vissza kicsit
ja igen az összesre 3 év gari kivétel a sapphire ott csak 2év a gari -
miresz
veterán
válasz
Gigabyte 7850 OC 2GB GDDR5 GV-R785OC-2GDJa mégem.
Asus 7850 2GB DDR5 HD7850-DC2-2GD5-V2
Sapphire 7850 2GB DDR5 OC 11200-14-20G
Szerintem ezek.
Kicsit drágábban esetleg ez: MSI R7850 Power Edition 2GD5/OC HD7850 2GB GDDR5
-
zserbox
őstag
válasz
ez veszélyes kérdés
én személy szerint elégedett vagyok a sapphire dual-x-es oc-s verziómmal. -
ZozzHUN
addikt
válasz
->Raizen<- #14462 üzenetére
Olyan hűvös a kártyád mint az enyém Twin Turbo II-essel, nem semmi, valamit nagyon tudhat az a VGA.
odorgg:
Vigyázz, mert a hűtő súlya le fogja húzni a nyákot és baj is lehet belőle. Valamivel támaszd ki a végét legalább (én cellux-os gurigát használtam 6870x2-nél, de létezik Scythe tartóka is)
-
banderasz77
addikt
Melyik 7850 2 GB kártya most az ár/érték arány bajnok?
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
kockaharcos #14480 üzenetére
Nem adom el, visszaadom hardverkernek, mert ők 11199-00-20G-t árultak, és én meg 11199-16-20G-ost kaptam, aminek kicsit gyengébb a hűtése és nincs VRAM(4/8)-VRM hűtés sem.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Gtaati #14340 üzenetére
Ahogy néztem 1100/1200on neked is 50 fokosnak kéne lennie 45-50% ventivel játékok alatt, ehelyett akkor 70 fokos és 60%-os a ventilátor? Beszéltem már cikkírókkal akik kettő ugyanolyan kártyával tapasztaltak ekkora eltérést, de azért én a helyedben rákérdeznék a boltnál a cserére, mert persze legjobb lenne a darky féle kártya
Nézz egy ASIC quality-t kérlek (GPU-Z-ben jobb klikk fent és ott lehet megnézni)
-
törölt tag
válasz
->Raizen<- #14464 üzenetére
Tényleg mint az oviban!
Nekem van igazam...nem nem...nekem van igazam! ejha!
Annyit azért hozzá tennék hogy az MSI ab-ben megtalálható az rpm monitorozási opció. Hirtelen nem emlékszem a 3-ik vagy a 4-ik opció a sorban! -
odorgg
addikt
válasz
zserbox #14471 üzenetére
+(#14474) kovsol
Még tavasszal Vaterán vettem, az akkori ref GTX480-amhoz 5k-ért. 480-at eladtam, hütő maradt, és marad is még amíg müködik, ugyanis a legtöbb AMD+NV VGA-val kompatibilis, csak a ventikhez kellet kábelt csináltatni, hogy minden VGA-ra rálehesen csatlakoztatni. Már kb fél éve a polcon porosodott, gondoltam újra munkára fogom
-
Dealer95
őstag
Na ha már ennyire téma volt a hőfok kíváncsi lettem mit tud a 7850 Dual-X.
FarCry3 alatt néztem, ami nálam jobban melegíti a kártyát mint a Hitman vagy bármi más.
4XMSAA-alap órajel,alapfesz : [link]
-alapfesz, GPU: 1100MHz:[link]
-feszemelés, GPU:1160Mhz Memória:5250Mhz: [link]Feszemelés után jön meg csak a hangja, addig kb. semmi.
-
zserbox
őstag
válasz
Malibutomi #14473 üzenetére
részemről oké de akkor ő is kattanjon már le mert tényleg olyan mint az oviba
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #14469 üzenetére
én egyet se lehet az a baj
, szerintem az elején csak szimplán fel akartál vágni hogy milyen fasza hűtésed van csak hát aztán szarul sült el a dolog most meg próbálod menteni magad.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
banderasz77 #14458 üzenetére
Szerintem ma páran túl sok páleszt gurítottak le.
Ott vannak a screenek linkeltem őket mennyire melegszik a kártya 3 játék 1 benchmark mérés egy alulfesz és egy max tuningos eredmény alapójeles tesztekkel játékok alatt a téma részemről tárgytalan. -
Malibutomi
nagyúr
Kicsit tullihegtetek ezt a hofok temat szerintem.
darky@
De azert tegyuk tisztaba a dolgot az egesz onnan indult, hogy hitman alatt azt irtad max 48 fokos a kartyad, az mar kiderult, hogy ezt csak rendesen alulfeszelve tudod elerni, de ugymeg barkinek megy. Szoval nem rossz a hutesed, de kicsit tuloztal mikor a hofokokat mondtad. -
odorgg
addikt
válasz
miresz #14466 üzenetére
Tényleg nem rossz, és a ventiket is a VGA vezérli, gyári profillal nem lépte át a 20%-ot. Saját profillal 30% és 45-46 fok volt max, hangja is rendben van. Gyári hűtőt elcsomagolom, és ha majd egyszer eladásra kerül a VGA, szinte új gyári hűtéssel kapja majd az új tulaj.
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #14462 üzenetére
hát máris 57°C van aranyapám
az kerek 7-el több mint az 50, már megvan a matek szigorlatom szal biztosan állítom ezt neked.
de a furmark és RPM venti kiírás nem megy neked még -
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14454 üzenetére
1250 Mhz-s gpu 1,3v hitman absolution 10 perces gameplay után screenshot. 1080p fullhd ultra 4x msaa:
Max 57 fok. Ez több mint kiváló eredmény szerintem a windforce 3 hűtőtől. Az összes mérésem reális nem trükköztem semmit hiába vergődsz és erőlködsz itt. -
troland26
őstag
válasz
banderasz77 #14458 üzenetére
én is , ... na kell az ingyencirkusz karira a bejgli mellé
-
banderasz77
addikt
De betegek vagytok ti....
Jókat mosolygok itt..... -
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #14453 üzenetére
háááá még mindig nem jön az a fránya furmark na mindegy is.
biztos neked van igazad és mi tudunk vmit rosszul hát légy boldog ezzel a csoda kártyáddal, de mást ne hülyíts. -
miresz
veterán
válasz
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
"A hamis vádaskodást befejezheted mert én nem használok több accot! És ezt bárki bármikor le tudja ellenőrízni!"
Hát persze, hogy nem
Tudod kit nézzél hülyének
És most tegyük fel, hogy ez egyetlen valamirevaló mérésed az a hitman-es, és ott ugye alulfeszelve, 1000mhz-en volt 47-48 fokos a kártya.
Szóval szerinted lehetséges-e (még józan paraszti ésszel is belegondolva), hogy plusz 100mhz-es magórajel illetve jóval magasabb magfeszültség mellett mindössze 2-3 fokot melegedik a GPU ugyanolyan terhelést feltételezve?Valahogy én ezt kötve hiszem
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14445 üzenetére
Eredeti steames Dirt 3 benchmark screenshot (van ideje felmelegedni a kártyának) default órajelek-->
1080p ultra 4xmsaa
[link]
Eredeti metro 2033 benchmark dx11 1080p quality very high 4xmsaa af 16x DOF: enabled2x futott le a 2. teszt végénél screeneltem.
(#14448) GeneraL_XTX: A hamis vádaskodást befejezheted mert én nem használok több accot! És ezt bárki bármikor le tudja ellenőrízni!
-
kovsol
titán
Nekem 1,138V az alap és hiába állítom lejjebb akkor is 3D ben ezt kapja.
-
miresz
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14449 üzenetére
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
->Raizen<- #14444 üzenetére
Akkor igazold a fenti állításodat egy ugyanilyen teszttel kérlek: Hitman, 1250mhz GPU,1,3volt legalább 15perc játék 99%-os leterheltség.
-----------------------------------
Kivettem az élét[ Módosította: stevve ]
-
noby
aktív tag
válasz
Malibutomi #14434 üzenetére
köszi így már okés
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
->Raizen<- #14444 üzenetére
Duma.
Csinálj alapfeszen, alapórajellel ugyanilyen alapon egy FC3 tesztet. Vagy bf3-at vagy tök mind1 hogy mit.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
GeneraL_XTX #14442 üzenetére
Nem azt állítottam hanem azt hogy 1250 mhz-n nem ment 70 fok közelébe sem 1,3v-on a vga. Alapórajelen alapfeszen meg 50 fok. Most ezt az alulfeszeléses értéket csak érdekesség képpen közöltem mert kockaharcos is leközölt nemrég alulfeszes eredményeket gameplay közben. Kockaharcosnak sem hibás a szenzor a kártyáján ahogy nekem sem.
(#14445) GeneraL_XTX
Egyik játék sincs meg nekem.
A hitman a leg vga izzasztóbb játék jelenleg ami megvan nekem a gépen. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
->Raizen<- #14441 üzenetére
Jézusom....mi nem ezt kértük
Te azt állítottad hogy a kártyád alapórajelen alapfeszültséggel se lépi át a 60 fokot, de még az 50-et se nagyon terhelés alatt.
Erre bedobsz egy alulfeszelt, -100mhz-es tesztet
Gratulálok megintcsak.
-
->Raizen<-
veterán
Hitman absolution gameplay screen 10 perc után. Ultra 4xmsaa 1080p. A játékot az elejétől kezdve toltam. A vga 1 ghz-re lett állítva a venti fordulat auto-n volt alulfeszelve lett a gpu 1.081 mV-re. 1,218v az alapfesz. 46-47 fokon ugrált a hőmérséklet.
A képen olvasható értékek sorrendben:
Gpu hőmérséklet: 47 fok
Gpu usage: 99%
Gpu vcore: 1.081mV
Fan speed: 44%-on
Gpu core clock: 1000 mhz
Mem: 1200 mhz
Vram usage: 1361 Mb.
Rpm-es osd-t nem lehet az én kártyámnál beállítani sajnos. -
miresz
veterán
válasz
Garsza #14433 üzenetére
Hát te tudod,de én tuti,hogy nem cserélném. Semmit sem fogsz észrevenni. Ráadásul a Garid is ugrik a kártyáról,a hűtés cserével.
(#14437) Garsza: Hangos? Nekem is olyan kártyám van mint neked,de 50%-os ventillátor fordulatot,még nem is hallani,pedig nem vagyok siket,és én is szeretem a halk gépet. Nálad akkor valami nics rendben az tuti. A 75C' meg kb nudli hőfok.
A hűtöcserét pl. a pasztából,vagy a csavarokból,mert meg van festékpontozva,(nem biztos,hogy olyan helyen ahol te is látod)vagy matricázva az egyik csavar.
-
banderasz77
addikt
Sziasztok!
Egy i3-3225 kihajtja a 7850-et FullHD-ban?
-
Garsza
veterán
de nekem nem V2 DCII hűtésem van hanem sima DCII
És nem sima Twin Turbo veszek hanem Twin Turbo II a legujjab kiadást.
De közben keresgéltem teszteket és egyet találtam és az szerint biztos hogy megéri cserélnem.
Itt a tesztAz aláírásomban szerepel a kártyám pontos típusa meg le is írtam az első kérdésemben.
-
noby
aktív tag
az lenne a kérdésem,hogy mw3 multi alatt full hd ben max grafikán eddig vólt90-100fps em most egy ujj rendszer telepítés után meg fix60 amit a frapsal mérek lehet hogy abban kell valamit engedéjezni vagy tiltani hogy feljebb menyen nem értem.
-
csoty
aktív tag
válasz
DroiDMester #14428 üzenetére
Ha jól tudom TT2-t rendelt, az meg jobb mint a Pro verzió
-
Gabás
addikt
válasz
DroiDMester #14428 üzenetére
Azt elhiszem, hogy jobb, de nem annyival, hogy megérje lecserélni a V2-es hűtést. A V1-es elég hangos volt, azon el lehet gondolkodni…
-
úgytudom Garsza kollégának a v1 van az annyira nem jó mint a v2, egyébként a v2 től is jobb az AC TT Pro azonos hang mellett kb 5-6.fokkal hűvösebben tarja a GPU -t
Garsza a Pro az újabb és valamivel jobb/halkabb mint a sima AC TT amúgy miért veszted a régi elavult TT -t mert árban ugyan annyi a Pro is, főleg itt az apróban 4-5.e ért is lehet kapni Pro -t
-
zserbox
őstag
én a sapphire 7850-emről tudok nyilatkozni Dual-X es verzió:
a ventik 2800 környékéig csendessek(Silencio 550-ben), de hát minden relatív -
Gabás
addikt
válasz
DroiDMester #14422 üzenetére
a DCII hűtő is gyakorlatilag néma, egyik alkatrész hűtése sem lesz jobb vagy jelentősen jobb > felesleges pénzkidobás
-
Garsza
veterán
válasz
DroiDMester #14422 üzenetére
Mondjuk én nem a pro változatot veszem anem a twin turbo II de gondolom az csak jobb lehet.
-
kovsol
titán
válasz
LevcsikGabor #14420 üzenetére
Én sokat toltam Diablo 3 -t és arra egy 6850 is bőségesen elég volt nálam full hd ban a fix 60+ fps hez is. Ha van SSD-d akkor a D3 -t érdemes arra telepíteni, meghálálja.
(#14422) DroiDMester nálam MSI kártya 2300rpm mellett se hangosodik fel, viszont 2500fölött már megjön a hangja.
-
lecsokolbi
aktív tag
A nagy értelmetlen hőfok vitában valaki tud használható választ adni a kérdésemre, köszi?
Link -
válasz
kockaharcos #14417 üzenetére
Hát most hogy jön ide hogy az én kártyám jobb mint a tied? mert sehol nem írtam olyat
én csak a kollégának írtam hogy azzal se megyünk sokra hogy látjuk egy adott kártyánál nem csak azt hogy hány % -on jár a venti hanem a hozzá tartozó fordulatszámot is, mert az asus DC2 v2 ventije ugye gyári venti vezérléssel nem nagyon megy fel 2000.RPM főlé ebben rejlik a halksága mert 2000 felett már kezdi hallatni magát, még egy másik(lehet ez 7870 Dual-X is) VGA 2000.RPM -en nem is hallani hogy megy a venti rajta.
Tehát nem csak a fordulatszám a lényeg mert ugye PL a házhűtő ventiknél is van ilyen példa egy 12.centis Noctua venti 1000.RPM nél még alig hallatszik még egy mezei 12.es venti 1000.RPM en tud baromi hangos lenni, VGA -ventiknél is van ilyen eltérés ezért van hogy egyik 2000 -nél még alig hallani míg a másik már igen csak hallani hogy megy Szóval nem értem most hogy jött ide a te vagy az én VGA -m De inkább ne firtassuk tovább.....
*********************************************************************************************
(#14411) Garsza nyugodtam VEDD MEG az AC TT Pro hűtőt LÉNYEGESEN jobb mint a gyári hűtésed igaz én 7850 en használtam és érdemes rákeresni a H.Sz -eimre van bennük rengeteg teszt kép ahol valós játékok alatti értékek vannak hozzáteszem nálam FIX 50.% járt a TT Pro ventije ahol gyakorlatilag SEMMI hangja és még így is lényegesen hűvösebb volt a kártya vele mint a gyári megoldással ami ugye hangosabb is volt -
and1ao
őstag
válasz
LevcsikGabor #14420 üzenetére
Diablo-t még kis is röhögi
Hitman-nél már AA-t nem kell túlzásba binni mert diavetítés lesz -
LevcsikGabor
csendes tag
Hali!
Egy ilyen kártya elég a Diablo 3, Himan Absolution FullHD-ra?
-
and1ao
őstag
válasz
áhh látszanak itt az értéket akkor valamiért az előzőn nem tudom mi volt a szinekkel
Az a baj Darky@ hogy még mindig nem kaptunk tőled hasonló tesztet mint pl amit én és miresz kolléga abszolváltunk ha pótolnád akkor meglátnánk 3 különböző kártyát nagyából azonos feltételek között és szerintem ez lenne a legkorrekebb
-
kockaharcos
senior tag
válasz
nem tudtam szerkeszteni, az első képet rosszul linkeltem, az bizony az előzőből maradt, csak sok kép van egy helyen, aztán összekavarodtam picit, de a lényeg az lett volna,hogy kb 40 fokon volt a kártya
Még azt is elfelejtettem írni,hogy 50 fokot soha nem érné el a kártya, 1050mV-on alapórajelekkel, csak ez a teljesítmény nem elégséges számomra, így kihasználom az alapfeszes tuning adta lehetőségeket
-
kockaharcos
senior tag
HD 7870 Direct CU II v2
1050mV Gpu : 1000MHz mem:1200MHz
A kezdet: Kép1
A csata
: Kép2
A vég: kb 15 percet toltam,hőfok úgy sem mozdul 2-3 perc után sehová esetleg +- 1-2 Celsius kép4
Tehát ezek alulfeszelt eredmények, sorrend ua. mint előzőnél(monitorozás)
Droidmester: Szerintem kifejezetten csendes a kártya, az hogy a te 7950-es kártyád mindennél jobb, ez tény de attól még az Asus is labdába rúghat
nemde?
Részemről ez a téma zárva, bár én nem is vitáztam
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #14415 üzenetére
én lezártam a témát és kérlek tartsd magad ahhoz amit az előző hozzászolásomban írtam.
vagy kép vagy semmi ebben a témában[ Módosította: stevve ]
-
->Raizen<-
veterán
-
zserbox
őstag
válasz
->Raizen<- #14404 üzenetére
szerintem akkor vagy egy olyan tesztet linkelj a topikba amit kértünk vagy inkább meg se szólalj itt mert csak növeled a feszkót amire senkinek sincs szüksége.
-
zserbox
őstag
akkor most feloldva?
ha igen köszönjük. -
Az ilyen heves vitákat a jövőben kerüljük, rendben? Egyelőre a karácsony szellemében a jutalmak elmaradnak, de ne éljetek vissza ezzel.
Köszönöm.
-
and1ao
őstag
válasz
miresz #14395 üzenetére
Közbe én is befutottam
SAPPHIRE HD 7870 GHz Edition 2GB GDDR5A te beallításaid alap órajelen bár minden a képen
-
miresz
veterán
Nah,a híres Windforce nem válaszol? Lehet lerepültek az óriáslapátok róla?Vagy ciripelnek rajt a VRM-ek? Nem bírja a gyári órajeleket? Memóriahibás?
Én ezeket tapasztaltam még csak Gigabyte kártyákkal,és a hosszú garanciáztatás nyűgjét. Nálam ezért nincs benn az ajánlottak között. Persze mindenkinek szíve joga mire költi a pénzét.
-
Apollo_21
addikt
Kilépek a furmark klubból
1perc után 75fok
jónekem ez méricskélés nélkül is...vmi van ezzel a progival amióta megvan a kártya nemláttam még 70felett..ezmeg 5perc és kihal mer 100fok? viccc
Sohatöbbet Furmark...
-
Garsza
veterán
Helló egy ilyen hűtőt Accelero Twin Turbo II
rendeltem a videókártyámra és az volna kérdésem hogy végig e éri teljesítményben elég e tuning esetén, meg szerintetek menyivel jobb mint a jelenlegi sima DCII.
Új hozzászólás Aktív témák
- Építő/felújító topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Mikrotik routerek
- Vírusirtó topic
- Chieftec játék értékes nyereményekkel!
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Wi-Fi 7-es ASUS router jött a játékos kedvűeknek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Wimius W2 okosprojektor / Számla + Garancia / 30 000 Ft
- HP EliteBook 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASUS VS228DE FHD TN 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest