- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GAI: Retro GPU-k mindörökké: a végleges koncepció, és a szereplők bemutatása
- eBay-es kütyük kis pénzért
Új hozzászólás Aktív témák
-
khorvat
senior tag
Én ugyanabból a kártyából kérnék egy másikat ha rád igaz , hogy jelenlegi ára magasabb lenne mint az az ár mikor vetted!
Ilyen EUR árfolyam mellett a korábbi pénzeddel kevesebb vásárló erőt képviselsz effektíve benyelsz pár % árfolyam veszteséget ha másik kártyára váltasz, de ez csak egy vélemény! -
válasz
kovsol #14595 üzenetére
Mint írtam mind2 jó, de a PowerColor HALKABB! nem azt írtam hogy az MSi hangos hanem hogy a powercolor sokkal halkabb
és ez így is van ha nem teszteltél még ilyen vagy a PCs+ os PowerColort akkor próbáld ki és te is meglátod akarom mondani meg hallod
2 vs 3.év továbbra is úgy vagyok vele ami megy 2.évig hibátlanul az 3.évig is bírni fogja, ha meg valaki arra utazik hogy 2,5.év múlva jobb áron fogja eladni mert van még rá ~fél év garancia nem sok értelmét látom, 2-2,5.év múlva sz.ted mennyiért lehet majd eladni a 7850-2gigást 20.e ért? ha meg van még fél év gari esetleg 22.ért nagy kunszt az a 2.e FT
-
S74
csendes tag
Sziasztok,
Holnap visszadják az árát a black screen crash sapphire hd 7850 2gb oc kártyámnak. Mit vegyek helyette? Asrock pro 3m, 3350p intel, 2x4gb ram, fsp hexa he400 táp. Előre is köszi. -
Pocok77
tag
válasz
DroiDMester #14594 üzenetére
Az MSI se éppen hangos. 50% felett jön meg a hangja. Sztem a +1 év garancia miatt jobban megéri.
-
kovsol
titán
válasz
DroiDMester #14594 üzenetére
Én meg msi -t vennék +1 év garancia miatt. Érzékeny vagyok a hangra és a házamból így se hallom ki az msi karit.
-
válasz
Sgt. Chris #14566 üzenetére
Ha ennyire bizonytalan vagy a Sapphire kariba akkor vegyél PowerColor -t vagy MSi TF -et Mind2 jó de én inkább a PowerColor -t mondanám mert a hűtése ugyan olyan hatékony mint az MSi TF csak épp lényegesen halkabb
-
khorvat
senior tag
Napokon belül kint lesz szerintem az AMD-től a 12.11-es végleges driver, már a bétákat nem is tolják mivel jön a végleges remélem tökletes végeredményt kapunk!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
banderasz77 #14589 üzenetére
Azt olyan 1300 körül már elég, fölötte nem igen gyorsul.
-
banderasz77
addikt
válasz
csucsbicep #14588 üzenetére
A memóriához nem is kell nyúlni?
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
banderasz77 #14586 üzenetére
Igen, kb. 1100MHz-en hozza az újabb játékokban, a régebbiekben kb. 1050-en.
-
banderasz77
addikt
A 7850-et fel lehet tuningolni 7870 szintre esetleg? Ha igen, milyen órajeleken teljesíti?
-
Size83
csendes tag
válasz
Sgt. Chris #14562 üzenetére
Nem kell félni a Sapphire 7850 től! Teljesen korrekt kis kártya. Tökéletes választás tuningra(is). Alap órajeleken másfél óra furmark extreme stress teszt után 65 fokra melegedik, halk, nem csörög mint a Gigabyte verzió. Volt egy asus 7850 is nálam ment vissza gariba csíkozott már 2d ben is. A csereárú szintén asus 7850 egy hét után kezdett csíkozni. Szóval ez is relatív, ki lehet fogni bármelyik márkából hibásat.
Black screen bakira meg majd megoldás lesz egy új driver driver aztán jónapot.
A TDR hiba is megőrjítette az nvidiásokat aztán jött egy-két driverfrissítés és volt nincs TDR.
Sok Sapphire kártyám volt már, még egyikben sem csalódtam. (Van itthon egy 4870 silent efficiency, 4 évet üzemelt húzva, feszelve a gyári hűtésével, és még mindig hibátlan.)
Egy krajcárt nem fizet nekem a Sapphire, de tényleg nagyon jó választás, ha van lehetőséged azt válaszd. -
->Raizen<-
veterán
válasz
csucsbicep #14579 üzenetére
Nekem lett a legjobb. Jó pár gameplay teszttel alátámasztva.
-
and1ao
őstag
Matrox +1 mert még lehet kapni és mert szeretjük
csucsbicep: hát igazándiból aki leginkább kardoskodott sajnos nem tudott felmutatni olyan környezetben tesztet amiből ezt letudnánk szűrni.
De a Sapphire-ok és Asus-ok továbbra is elöl járnak.
Én és miresz kolléga nyomtunk egy ugyanolyan tesztet és szinte fokra ugyanolyan eredménnyel végeztünk -
csoty
aktív tag
Akkor most nekem is segítsetek
Amióta megvan a 7870 sok BSOD volt már mindenféle órajelekkel feszültségekkel, most viszont bármit állítok 1000/1200 on megy a kártya, pedig most például 1110/1250ra van belőve 1.21V-n afterburnerben. Még egy AB frissítést megpróbálok hátha megy...
-
blade zte
őstag
válasz
Malibutomi #14572 üzenetére
Sajnos igen. Nvidiával is szívtam már, az is rossz volt(amiröl váltottam, mert leclockolva ment). Emberek tud valaki 3. Vidikártya gyártót?
-
Chapel
addikt
válasz
csucsbicep #14567 üzenetére
Én ugyan erre a kérésemre azt kaptam hogy akkor lesz mit visszaolvasnom
1 kérdésem lenne, 7870 ügyben történt előrelépés driver ügyben? Nálam a béta 6-os van, nincs vele hiba, de ha valamelyikkel jobb a helyzet akkor váltok.
-
Gtaati
őstag
Helló! Érdeklődnék h milyen programmal lehet állítani a kártya gpu vram stb feszültség értékeit, mert töbebn írtátok, hogy alulfeszelve is megy a 7870? Egyébként mi a 7870 alap feszültsége? Köszönöm!
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #14567 üzenetére
kinek nagyobb a f@sz@,akarom mondani kinek jobb a hűtése -
blade zte
őstag
Tegnap néhány kommentel feljebb leírtam, mi van a kártyámmal.
Bejött a black screen 50 perc körül!Alap órajelen!
Ugye ha melette zúg, akkor csakis a garancia segít? -
csucsbicep
nagyúr
Kicsit nem vagyok és 299 hsz. Valaki összefoglalná mi történt?
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
ZozzHUN #14565 üzenetére
Ez eddig is tiszta volt számomra, azonban az ASUS hosszú DCU hűtése nekem nem biztos, hogy befér, ezért inkább rövidebb VGA kellene a 7850-ből, ebből a rövidebb típusú hűtésűből a kézenfekvő lenne a Sapphire, de a lent említettek miatt annyira nem vagyok meggyőzve, így maradna más gyártó alternatívaként...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Neked is csak azt tudom mondani hogy 50-ert 7850, 57-ert inkabb 7870 hardverkertol.
-
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
hülyegyerek #14563 üzenetére
Jelenleg nekem is Sapphire van, már 2008 óta, soha semmi bajom se volt vele, igaz 4850-esről van szó, de ezekről a 7850-ekről nem egyöntetű a vélemény...plusz a 2 év gari, szemben a 3 évvel, ami több gyártónál megvan, nem hozza meg a kedvem a márkához.
-
hülyegyerek
addikt
válasz
Sapphire 2GB-m van, és black screen nuku, viszont iszonyatosan bírja a húzást.
-
Sgt. Chris
aktív tag
A rövidebb változatok közül melyiket ajánlanátok? Mert az ASUS lenne a legszimpatikusabb, de az éppen beférne, ehhez képest az MSI, vagy a Giga VGA-k rövidebbnek tűnnek, de legalábbis csak a nyák végéig lógnak. Nem ártana jól működő hűtés, de méretben se lehet a végtelenségig elmennem.
A Sapphire-ről ugy a gyakori "black screen" hiba miatt elriadtam, a Giga se meggyőző számomra, így igazából az MSI és az ASUS van versenyben... (a Gainward, VTX3D és tsai...nemigazán kerülnek szóba itt a fórumon, így nem tudok mihez viszonyítani...)
up: 7850 2GB-os verziókra gondoltam..
-
plekk
tag
válasz
kockaharcos #14556 üzenetére
Jaja
Úgytűnik hogy én arra rendezkedtem be hogy jól befűtsek a kicsikének
FarCry 3 - tuningolt kártyával - 27 fokos szobában - alaposan kibélelt házzal 2 db ventillátorocska.
Így utólag nem is csoda hogy szaunázott az ASUS.
-
válasz
miresz #14549 üzenetére
Semmire sem jó....... csak érdekesség képen, hogy egy jóval nagyobb(225.W+) TDP -vel rendelkező VGA is el tud lenni 50.fok körül ha alulfeszeli az ember és ugye a teljesítmény meg marad mert REF órajelen jár!
Amúgy a 7950 gyári REFERENCIA értéken(800/1250) járt nem alul órajelezve, szóval ha kötekedni akarnák neked is REF órajeleken(1000/1200) kéne járatni a VGA -dat
alulfesz az más téma, ott lehet le menni amennyire csak tudsz hogy stabil marad 1000/1200.on
-
plekk
tag
válasz
kockaharcos #14552 üzenetére
Na megvan a megoldás eddig úgy nem próbáltam hogy csak az előlapját vegyem le a gépháznak, az oldallapot a helyén hagytam és láss csodát egyből 66-67 fokot mértem 15 perc FarCry 3 alatt ráadásul most mértem meg egy androidos progival teloval hogy 27 fok van a szobámban, nem hittem a szememnek bár tényleg meleg van de ebben az emeleti szobában szinte már megszoktuk hogy ilyen a temp.
De ami igazán lényeges az az ELŐLAPJA a házamnak.
Amikor levettem az eleje telistele van rácsokkal ami kivan tömve szivaccsal nemcsoda hogy szegény előlapi venti alig kapott levegőt.
Szerintem a rácsozás nem gázos de a szivacsokat kipaterolom belőle az hétszentség!
Meg tolok bele még 2 ventit és szerintem nálam is rendben lesznek a hőfokok.
Így szerencsére vak lárma volt a dolog.
Köszönöm a segitséget mindenkitől. -
kovsol
titán
7850 és a 7870 "kihajtása" közt nincs akkora nagy eltérés. kb úgy állítod be, mintha ég és föld lenne a két kártya. Közel azonos cpu erőt igényel mind a két kártya. Amúgy meg tökre összetett kérdés, mert ha a játék 2 magot használ akkor rakhatsz alá 6 magos intelt akkor se leszel előrébb bármelyik kártyád van.
-
kockaharcos
senior tag
Plekk tőlem vette a kártyákat, nekem CF esetén,az általa írt órajeleken, amiket én mondtam neki, ott is max 63-65 fokig melegedett.
Semmi titok nincs benne, oldalra is kell egy ventilátor,hogy ne fülledjen be a levegő, tegnap láttátok az én kártyám hogy megy, egy napon lett rendelve mind2, és együtt is voltak használva.
Csak egy jó ház kell neki, ami nem engedi,hogy a meleg levegőt keringesse újra és újra, vagy ha még is, akkor el kell viselni,hogy befülled a kártya, sajnos ilyenek a nonref hűtések, hiába halk,szép,jó,stb. Jó ház is kell mellé, de ez már ki lett tárgyalva itt,és sok más helyen is.
Ezek íratlan szabályok
-
and1ao
őstag
válasz
->Raizen<- #14547 üzenetére
Khm Khm..... nem kell csodát várni tőle de van olyan ebbe az árba még a HAF-odat is porba nyomja hűtésbe csak hát ez coolermaster
-
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #14531 üzenetére
-
plekk
tag
válasz
GeneraL_XTX #14541 üzenetére
Egyébként valóban jól működik a kártya, sosem volt vele gondom a hőmérsékleten kívül.
Ha sikerül tesztelni egy jobb házban vagy esetleg ugyanebben pár ventivel többel akkor leírom a tapasztalataimat.
De köszönöm az eddigi tanácsokat is! -
->Raizen<-
veterán
Én úgy gondolom hogy egy kb 10k-s gépháztól ne várjon csodákat az ember. A haf 912 plus-t tudom ajánlani rendesen átjárja a levegő és jó a kábel elrendezés is. És a gigabyte 7870 kártyám elég hűvös is zárt oldallappal. 2 db rendszer ventivel. (Egy elöl a ledes egy hátul 12 centis.)
Mondjuk az hogy vannak a kelleténél jobban melegedő vga-k az talán azért is lehet mert nem sikerült olyan jól és a kelleténél nagyobb a szivárgási árama a chipnek. -
plekk
tag
válasz
Malibutomi #14542 üzenetére
Nem volt sokáig nyitva az ablak max arra a 10 percre nyitottam ki amig FarCry 3 ban futottam pár kört.
Tehát sokat végülis nem hozhatott szerintem. -
miresz
veterán
válasz
DroiDMester #14531 üzenetére
Szép. Hát úgy hogy én is 800Mhz-n hajtom,és 41%-on járatom a ventillátort rajt,és még alul is feszelem nekem se.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
Malibutomi #14542 üzenetére
De mindenképpen arrafelé mutat, hogy nem jó a ház hűtése. Az se a legjobb megoldás, ha leszeded az oldalát, a lényeg, hogy egy a gépházat jól átjáró "huzatot" kell létrehozni a házban, ezt viszont csak zárt oldallappal tudod elérni. Ehhez persze megfelelő ventik, és megfelelő méretű, kevésbbé zsúfolt ház is kell.
-
CJ3
senior tag
válasz
banderasz77 #14507 üzenetére
Egy 4 magos kellene a 7870 alá.....2 magoshoz pl 7850 amit kihajt......
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
GeneraL_XTX #14541 üzenetére
Mondjuk ha ranyitja az ablakot telen az nem epp realis.
Olyat nem mutatott, hogy nyitott haz, zart ablak, es nem alulfeszelve. -
GeneraL_XTX
veterán
Biztos, hogy szellőzési problémák lesznek ott, mert ez
2. verzió: nyitott gépházban nyitott ablaknál (alapfeszen)
1218 mV / GPU: 1150MHZ / MEM: 1250 Mhz / MSI Ab auto venti-----> max 69-70 fokMár közel van a reálishoz, egyrészt tuningolt a kártya, másrészt az FC3 fűti be a legeslegjobban.
-
plekk
tag
Nos akkor nem tudom mi lesz egyelőre még átgondolom a dolgokat.
Viszont lehetséges hogy kipróbálom majd a karit egy szellősebb házban is.
Mert ha csak egy levett oldallappal 7-8 fokot nyertem akkor egy jól szellőző hűvös házban még akár többet is nyerhetek remélem.
Viszont van benne valami hogy ugyanolyan házunk van Gtaati val.
:S
Majd szerzek a 2 ventim mellé még 2-3 mat próbára, hátha az dobna rajta valamit. -
GeneraL_XTX
veterán
válasz
ZozzHUN #14535 üzenetére
Ne kezdjük el már megint pls....talán nem tűnt fel, hogy a másik kollégának meg pont a Gigabyte-al van hasonló problémája?
Szerintem ezek kártyaspecifikus problémák, nem gyártói. Hogy mit lehet csinálni?
plekk: gariztatni nem hiszem, hogy emiatt lehetne, a kártya gondolom kifogástalanul működik. Azzal, hogy neked magasabbak hőmérséklet adataid, mint másoknak rövid úton el fognak hajtani.
Megoldás, ha veszel rá jobb hatásfokú hűtőt,ha ez ennyire zavar. Nekem is volt egy ilyen kártyám, még egy GTX460 ami jóval magasabb hőmérsékleten működött, mint a társai és semmit nem lehetett vele kezdeni
-
plekk
tag
Srácok nálam is hasonló a helyzet mint Gtaati nál mondjuk Furmarkkal én nem teszteltem inkább, de
alap hőmérséklet terhelés nélkül: 36-37 fokFarCry 3 alatt mértem:
1. verzió: zárt gépházban, zárt ablaknál (alapfeszen)
1218 mV / GPU: 1150 Mhz / MEM: 1250 Mhz / MSI AB automata ventifordulattal-----> max 77-78 fok .2. verzió: nyitott gépházban nyitott ablaknál (alapfeszen)
1218 mV / GPU: 1150MHZ / MEM: 1250 Mhz / MSI Ab auto venti-----> max 69-70 fok3. verzió: nyitott gépházban, zárt ablaknál (alulfeszelve)
1049 mV / GPU: 1000 Mhz / MEM: 1200 Mhz /MSI AB auto venti-----> max 65-66 fokMegnéztem hogy ha rányomom kicsit a hűtőt akkor mennyit változik, de nem változott a helyzet tehát a hűtő a helyén van.
Megnéztem GPU-Z ben az Real ASIC Quality t ami: 79,4----> ezt nem tudom hogy jónak számít e vagy sem.Remélem nem kell gariztatnom! :S
-
-
blade zte
őstag
válasz
Malibutomi #14528 üzenetére
Valószínüleg ez épp nem a kártya hibája volt, de kicserélem ebben az esetben(ha akkor is csinálja).
De az már holnapra marad.10 perc után sem jött elö, és most leálltam.
-
blade zte
őstag
Most nemrég jött meg a sapphire hd7850 oc 2gb-os kártyám.
Meg tudná valaki mondani, hogy ha az alap órajelröl (920mhz) felteszem 1075 körülire, akkor néhány percig minden tökéletesen megy, néha fél óráig is talán, és aztán hirtelen képernyö elsötétül, és zúg a gép, olyan hangosan, mint egy fünyíró(és gyorsan kikapcsolom).700Wattos tápegységem 88%-os hatásfokkal, i5-ös procim van, pci-e 2.0-ás csatlakozóm, és emelett core voltage-ot, és a power limitet is kitolom a lehetséges határig.
Ha valakinek is volt már hasonló, az kérem írja le tapasztalatát, mert megörülök, hogy egy overclockolásra király kártya, ami kaptam, nem bír el 100mhz-t.Ugye az ilyen zúgást a hütés csinálja?
Ja, és mindenfajta OC program ezt adja:asus gpu tweak, sapphire trixx, afterburner, catalyst.
És legutoljára még az, hogy ilyen teljesítményen a 60-61 fok ugye megszokott?
-
miresz
veterán
válasz
lecsokolbi #14516 üzenetére
Ez nem ugyanaz a HIS 7870-es,mint ami a hardverkeren van,amit én linkeltem. Az általad linkelt az tudom,hogy jó,mert már járt nálam is olyan.
-
ZozzHUN
addikt
válasz
DroiDMester #14514 üzenetére
Na ugye, azt a kis pénzt meg lehet költeni nagyobb procira, hogy legyen nagyobb a 3dmark pontszám
-
válasz
banderasz77 #14499 üzenetére
Nyugodtan MEGVEHETED a HiS -t teljesen rendben van a hűtése nemrég volt nálam ilyen VGA ugyan úgy 4.db hőcső van annak a hűtésében ahogy a Sapphire Dual-X nek csak nem látszódik annyira ki a burkolat alól az meg hogy nem 2.db venti van rajta nem sokat befolyásol 2-3.fokkal teljesít csak gyengébben mint a sapphire Dual-X , viszont halkabb mert csak 1 venti berreg rajta nem 2ő
És a gari is ugye 3.év és még olcsóbb is mint a zafír
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Ez alapján elégnek kell lennie.
-
GeneraL_XTX
veterán
válasz
El lehet vele lenni, de nem fogja kihajtani a kártyát.
Ha tervbe van véve a jobb proci akkor nyugodtan vedd a 7870-et, ha nem, akkor elég hozzá a 7850.
-
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Hát 50k körül HD7850 2GB
De 57k-ért már inkább a HIS 7870 GHZ Editiont mint 54-55-ért csilli villi 7850eseket, mert azok max kemény tuninngal érik be az alap 7870est, ezt pedig még 15-20%-al tudod tuningolni. Ha még többet szánsz rá akkor már jöhet a többi 7870, de azokkal sem fogsz sokkal nagyobb tuningot elérni, max +5-8%-ot, ami játékban 2-3% max, ami szerintem 4-5.000 felárat nem ér meg.
-
Gtaati
őstag
Helló! Én is csináltam egy tesztet, amiről szó lenne gigabyte 7870oc alap órajelen windforce hűtéssel cooler master elite knight 350 ház levett oldallal 23 C szobában alap hőmérsékletek: GPU/VRAM 37C/36C Furemark teszt 1080p-ben 15 perc a vége a dolognak az lett h GPU/Vram 72C/80C MInd GPU-Z-vel mind Aida 64 ezt mérte, a venti fordulatszámot nem tudom megmondani csak százalékban ami a végére felment 69%-ra! Ezeket a kártya újrapasztázás és szinte meghúzott csavarok mellett tudja ha lazábbra hagyom a felfogatás rugóval előfeszített csavarjait akkor a gpu kb 10C fokkal jobban melegszik és és okkal hamarabb eléri a magasabb hőmérsékleteket! Képeket csináltam csak elrontottam és nem nagyon látszik rajta semmi! Ezért írtam így le! Hát részemről röviden ennyi! Ettől függetlenül a kártya kifogástalanul működik és egyszer sem fagyott bele semmilyen szintetikus tesztbe illetve játékba sem!! Ami kicsit számomra zavaró ha melegszik és emeli a ventik fordulatát akkor azért van hangja a kártyának! Hát röviden ennyit tudok részemről hozzátenni!
-
zserbox
őstag
válasz
nem, azt írták ha már 55 ért vennél 7850-et akkor már jobban megér a +2k ért a 7870, de ettől még az olcsóbb 7850-ek nagyon jó vételek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Gyúrósok ide!
- Heroes of Might & Magic: Olden Era
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Milyen autót vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Elektromos autók - motorok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3391
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" - M2, 16GB/256GB - 15 ciklus - 100% akku(MC7W4MG/A) Csillagfény -HUN
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest