- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
CptMisi
őstag
válasz
Motion_Blur #18197 üzenetére
kíváncsi vagyok, mennyit foglalkoztak az 5xxxes kártyákkal
-
Motion_Blur
félisten
-
CptMisi
őstag
válasz
Cybertrone #18195 üzenetére
persze, így van.
-
Cybertrone
veterán
válasz
CptMisi #18194 üzenetére
Azért szaporodnak szép számmal azok a játékok mejek meg-meg makkanak 2 maggal sajnos... Crysis 1 magot használ aktívan, ezért gyorsult a magas órajeles c2d-től... A többi game többé kevésbé használja a 4 magot! Szerintem amugy megnyugtatóbb látni hogy 4 magon eloszlik a terhelés, míg 2 mag 100%-on teker...
-
CptMisi
őstag
-
Mankó
veterán
válasz
Dj Dekko! #18191 üzenetére
Nem nagyon tudnám kihasználni a 4 magos procit, mivel nem grabbelek, tömöríteni se tömörítek a szokásos film kitömörítéseken kívül.
Alapalkalmazások vannak, plusz 1-2 nagyobb nevű játék. Olyan vid.karit keresek, aminek szinte semmi hangja nincs, vagy esetleg rálehet műteni valami viszonylag olcsó de jó hatásfokú passzív hűtést. S azt meghűteném egy halk 12es ventivel. Nálad mekkora hangja van az 5850-nek?
-
Dj Dekko!
őstag
Egyáltalán nem kevés!
Sokan hiszik ezt, ez TÉFHiT!
Nekem az e8400 elött egy Q6600 osom volt ami 3.2 - 3250 Mhz-en.
e8400 esem 4250 Mhz megy 1Nap prime stabilan 1.22V, 5850esem kíséretében...
CrySis, nem akarok túlozni de kegyetlen sokat gyorsult.
Metro 2033 se vette észre a processzor cserét.
Unreal 3 már érdekes dilemma.... Nincs vele gond, viszont mind két processzor mag 100% on terhelődik.... GTA 4 is ebbe a sorba tartozik... de annak lényegtelen hogy 2-4-6 magos gépet raksz alá mert akkor is megöli...
Én véleményem szerint Még mindig bőven elég a 4Ghz az 5850-eshez főleg FULL HD felbontás mellett?! Viccelsz?!Ha hosszú távon akarod járatni a processzorodat... Sok sok tömörítés, videó grabbelést akarsz csinálni... akkor Quad Magos procit válassz...
Ha Főleg játék a domináns akkor én inkább a Core2Duo e8400 iránt mennék...
Persze ez pénz kérdése.... i7 ben is rengeteg bírja a 4000Mhz. A kérdés az hogy meg e tudod fizetni, avagy meg - e akarod azt fizetni?! -
Mankó
veterán
Szerintetek egy c2d 8400@ 8*500 - 4ghz + 4gb ddr2 @ 1000 kevés lenne egy 5850-hez? Mindenképpen érdemes aládobni már egy 4 magos procit? Full HD felbontásra kellene.
Köszi -
Dj Dekko!
őstag
Elég szimpatikus lett a GTX 560 Ti videó kártya. (alapórajele 5850nél) 10% al erősebb.
Fej fej mellett van a HD 5870 essel....
Viszont 60 ezres ára szerintem picit sok érte.
Egy biztos, még nem váltom le az 5850 est... gtx 560 ti videó kártyára...
Viszont egyre erősebb bennem a CrossFireX érzés. -
xxx88
csendes tag
Sziasztok. Tanácsot akarok kérni. Van egy Gigabyte 5870-s videokártyám. Szerintetek van értelme egy Arctic Cooling Accelero Xtreme 5870 videokártya hűtőt rá tenni, mert a gyári hűtővel szerintem egy kicsit hangos. Várom a tanácsokat.
-
Teasüti
nagyúr
Sziasztok!
5870-em van és olyan 45%-os ventinél már elöjön egy kávédaráló hang, ami nem volt korábban.
Mintha kettő venti lenne benne, egyiknek kávédaráló bőgő hangja van, másiknak meg a jól megszokott porszívó.Ötlet?
Aftermarket hűtőt nem raknék rá, egyrészt nem akarok rá költeni, másrészt ragaszkodom a házból kifújós hűtőhöz.Ez így garanciális probléma? Lehet vmit mókolni rajta? Kenés, stb?
szerk: egyáltalán veszélyes ez? Mert ha csak a zavaró tényező van, akkor lehet inkább megbarátkozom vele, semmint felküldeni Pestre, meg hetekig unatkozni.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
ProEvoFan #18175 üzenetére
Az még hagyján, de 1920x1080-as felbontáson a 460 SLI-ben több, mint 100%-os gyorsulást mutat
Na ez a nemsemmi
valamit igencsak nem jól mérhettek a srácok vagy a "biztonsági tényező" lett rosszul megválasztva
Mod:
Na jó csak a linkelt oldalon 2 játéknál a többinél "csak" 100%-hoz van igencsak közel -
ProEvoFan
nagyúr
érdekes teszt lett ez....[link]
az 5870-et elveri a GTX460....aha persze -
csupe
csendes tag
EAH5850/G/2DIS/1GD5 jószágom van cca. 1 éve, aminek a ventije alapjáraton most elkezdett ciripelni. Pontosan olyan hangja van, mint a vinyó kerregésnek. Rohadt idegesítő, hogy folyamatosan ez hallatszik a vasból.
Van valami ötletetek, hogy lehet ezt orvosolni? Lehet egyáltalán gariztatni? Gyanítom nem nagyon foglalkoznának vele.
Előre is köszi a tippeket. -
Dj Dekko!
őstag
UHHH! Az nvidia nem viccel!
Wáááá!
2Kilo? ? ? -» Meglehet! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Jani18 #18152 üzenetére
Akkora felbontáshoz bőven elég még a 3Ghz is... aki más hogy hiszi az hazudik...
Az más téma hogy ha húzod a procid gyorsulna még a program proci limites dolgoknál...
De ilyenről nem sokat tudok...
Elég lesz a kártyához Full Hd felbontáshoz...
Még két kártyához is...mert azért a full hd nem arról híres hogy proci limitekkel szaladgálnának a játékosok!Jól olvastam hogy van valami új driver az AMD kártyáihoz?!
Kérdésem a következő!
Ezek nem csak HD 68xx / HD 69xx sorozathoz valók?! -
hoffman_
nagyúr
Huhuu, én ezt a kártyát vissza se adom!
1680x1050-en játszom. Felküldtem Very High-ra, beraktam egy 4x élsimítást, és nekiestem. Meglepően jól teljesített, amíg nincs fight, addig teljesen játszható, átlag 26-28 fps-sel megy. Nem egetrengető, de játszható. Más kérdés, hogy ha lelövöm az élsimítást, és visszarakok minden gamer-re, akkor se jobb egy fikarcnyival sem. Ergo nem a kártya számlájára íradnó. Kész, ez a vga marad
HSM:
Persze hogy nem
A következő 2,4 lesz mert elfáradt a vas, már jópár éves, az a teteje. Más kérdés, hogy az se lesz elég semmire, ez a proci még 3,3ghz-n se hajtaná ki ezt a szörnyet
Viszont kíváncsi vagyok, hogy legalább lesz-e változás.
-
Giot
addikt
válasz
hoffman_ #18162 üzenetére
Mekkora felbontáson tolod? Kb brutál procclimited van
, de hátha a Crysis-nál nem lesz olyan jelentős és megdolgoztatja jobban a dögöt!
A Vapor nem rossz. Az 5850 Toxic-on is az teljesít szolgálatot. De ide már kevés hiszen 80%-on teker: [link]
Szerk: Szerintem a legszebb kártyák között vannak a Vapor-X-ek. -
hoffman_
nagyúr
Hát, a Black Ops egy optimalizációs romhalmaz, még ezzel a kártyával is lag van multiplayerben. Bár ez természetesen a Treyarch és az én kicsi, öreg cpu-m hibája. Elég friss a rendszer, csak CoD 6-7 van fent, úgyhogy sok tapasztalat nincs. A 3dmark06 8909 pontot dobott, ami elég ratyi, itt is ordít a limit. Most megy fel épp a Crysis, utána jön a Warhead és a HP 2010. Ezek után már lesz némi kép, és ha visszajön a 4850, akkor onnantól már majdnem finis a cikk.
Külsőre meg hát, mennyire? Nagyon
Batár egy jószág, a VaporX meg még engem is megdöbbentett. 65%-on már van hangja, de nem rosszabb, mint a 4850-em ugyanezen a fordulaton, ellenben 40 fok fölé nem ment a gpu. Agyam eldobtam, mikor láttam.
-
Giot
addikt
Elképzelhető de a gyári tuning nagyon csekély 765/1125 ennyit bármelyik 5850 simán hoz, alapfeszen is.
Érdekes hogy órakelváltáskor ezt a hibajelenséget produkálja. Nincs tuningolva a VGA-d?(#18160) hoffman_: "azt hittem h bugos a Catalyst " Elég jók a Vapor hűtések!
Tapasztalat? Mennyire tetszett a cucc?
-
hoffman_
nagyúr
válasz
TeeBee73 #18159 üzenetére
Na, akkor az pont elég lesz, hogy maxon fusson majd
Csak előbb vissza kell rakjam az 5870 helyére
Egyébként most pattintottam be, és frankón megy
2D legalábbis, most végeztem a profilokkal. Lassan betolok neki valami játékot. Egy Shappire VaporX példányról van szó, és ijesztőek a hőfokok... 4850 idle, start után 60 fok, ez pedig 30, azt hittem h bugos a Catalyst
-
LW
őstag
Sziasztok.
Sapphire 5850 Vapor-X em van, amit 2010.03kor vettem. Két monitort használok, és a kezdettől fogva fenn áll a probléma, hogy órajelemelésnél egy-egy fekete csíkot bedob.
(pl. hardveres flash gyorsításnál)A kérdésem az, hogy az itt található biosokból érdemes e valamelyiket felrakni, illetve, mit tudok tweakelni, hogy megszüntessem a jelenséget.
Továbbá érdeklődöm afelől, hogy tudja e valaki, hogy Toxic és Vapor-x között van e hardveres eltérés, ami gondot okozhat, ha pl feltennék egy toxic biost?
Még nem volt részem videókártyaflesselésben, ha van valami intő jótanács, kérlek titeket osszátok meg velem, mielőtt póruljárok.
üdv. LW
-
TeeBee73
veterán
Néztétek már a 11.1beta drivert?
Csak egy Heaven tesztet próbáltam eddig, kb. 35%-ot gyorsult. Nem semmi. -
hoffman_
nagyúr
válasz
Zoo123 #18148 üzenetére
Hát jó, de azért engedelmeddel én az 5870-et rakom majd bele
Egyébként én is pont így terveztem. Mindenesetre köszi a tippet
Amúgy a Win 7 jóféle, tényleg nagyon jó driver szempontból, 4850-et is kezelte, már a telepítés végső fázisa is natív felbontáson ment.
Jani18:
Igen.
-
Jani18
aktív tag
Hello Lenne egy kérdésem.Hamarosan szeretném lecserélni,a HD5770-em et,egy 5870-re.
A mostani Q9300-as procim,3.5Ghz-n van.Elég lesz az 5870 kihajtásához?Full HD felbontás mellet is elbír majd vele szerintetek? -
-
Zoo123
senior tag
válasz
hoffman_ #18136 üzenetére
Én úgy látom hogy a HD4xxx és a HD 5xxx-es kártyákra külön driver van, szóval én mindenképpen a következőképen járnék el:
1. 4850 még a gépben, driver uninstall,
2. 4850 kiszed, 5850 berak
3. 5850 driver feltelepít, tesztel, örül.
4. 5850 driver uninstall
5. 5850 kiszed, 4850 visszarak
6. 4850 driver feltelepítéseÍgy garantáltan nem lesz probléma.
Nemek Win7 van, az alapból kezeli az 5850-et, végszükség esetén, külön driver nélkül is elkocog, a sebesség sem olyan vészes -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18139 üzenetére
Hát igen, az érzés... De amíg minden játékot tudok játszani a kb. 50-60K-s értéket képviselő 5850-emen egészen minimális kompromisszumokkal, addig nekem a GTX570-580 maximum az e-penis növelést képviseli...
Az 5770 az persze más kategória, ott már komolyabb kompromisszumokat kell kötni, annyival meg nem is olcsóbb. -
Dj Dekko!
őstag
Ez sajnos így van.
De az érzés teljesen más...hogy egy gtx 580 3Sli rendszered van ami fél év alatt 200 ezret buksz, igaz...
Vagy egy szerény 5770 es....
Ki mit engedhet meg magának... szerintem amióta fejlesztem a gépem... egy jobb autót kaptam volna már bármelyik márka kereskedésben!Az egész piac a felhasználókért van, legjobban a középkategóriát akarják megcélozni azt a bűvös 35-40 ezer forint környéki árakat... mert ez teszi ki a felhasználok 60% át...
Az ilyen GTX 580 meg hasonló konfigurációs rendszerekkel egyik cégse keres túl sok mindent... Hiszen valljuk be... 100 avagy 1000 emberből 1 nek tellik zsebből 150k csak egy videó kártyára...
De amíg megveszik addig el is fog értéktelenedni az összes, mert fejlesztenek...pont ez miatt, hogy ha a csávó megvette 150 ezeré a jó kis nvidia kártyát... megveszi a 680 ast is majd 150 é... és így tovább! -
Giot
addikt
válasz
hoffman_ #18136 üzenetére
Jártam úgy hogy amikor nálam volt haver 4870-ese beragadtak az 5850 referencia frekvenciái, ami a 4870-nek sok volt ezáltal őrületbe kergette a 4870 memóit. Mindig mikor betöltött a Cata szétesett a kép.
Szóval mikor majd visszateszed a 4850-et erre ügyelj.
De szerintem nincs más dolgod a Catalystal.
Talán még táp ügyben, ne hajtsd meg nagyon az 5870-et, nehogy kifogyjon a cufla az FSP tápból. Igaz nem ismerem a hatásfokát, te ismered mennyire megbízható a cucc. -
hoffman_
nagyúr
Sziasztok!
Holnap kapok kölcsön egy 5870-et, mondhatjuk, hogy tesztelésre
Azt szeretném kérdezni, hogy van-e valami teendőm a driverrel kapcsolatban. Most egy 4850 van bent(ez is jön majd vissza), 10.12-es Cata mellett. Kell uninstalláljam, vagy bármi egyéb teendő?
Kíváncsi vagyok, hogy ilyen visszafogott környezetben mennyit hoz majd a 4850-hez képest
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18134 üzenetére
"Egyszer élsz, kezedbe a döntés...
"
Én éppen ezért nem fogok soha dual-gpu meg full prémium karikat venni soha. Még egy középkategóriás kártya évi kb. 20K-s értékvesztése se piskóta, de egy duplaGPU-s szörnyé...
Inkább elköltöm valami hasznosabbra.
A GTX560 TI-vel az a baj, hogy új, és hogy pont annyival tud többet a GTX460-nál, hogy lehet neki már kicsit pofátlanabb árat adni... Na, majd ha bejönnek az olcsósított 1GB-s 6950-ek...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder #18133 üzenetére
Én erről tudok mutatni teszteket, guru3d oldalán is...
Ha jó lapod van a Crossfire X kiépítéshez akkor 2 darab 5850-es (725-4000), 5970 teljesítményt hoz, (850/4800on már elveri a 2db 5850 es a hd 5970est)
2Db 5870 es már azért erőteljesebb kombo mint egy 5970 es.
Másrészt, jobban húzhatod mert nem fűtik fel egymást. Alaplapod 2x16-on tud vele dumálni.
Jobban eltudod adni *piacon mint egy hd 5970 est...
Persze ez két kártya, hátránya a két slot, és driver függő hol megy szépen.
Egyszer élsz, kezedbe a döntés...(#18132) HSM Nézegettem ezt a GTX 560 Ti videó kártyát is... de hát azt hittem rosszul látok... 280 EURO.
Nem vagyok ész matekból de ha csak 270 forintal számolom az eurot akkor 75-76 ezer ft.
Az mióta számít középkategóriás kártyának?!
Annyiért dobálják a HD 6950 est már... érdekes. -
válasz
Dj Dekko! #18131 üzenetére
Nem irom, le, de mar tobb ember megjegyezte,hogy nem igazan jott be neki minden teren a 2 gpu (igaz azok egy kartyaban).
Hogy most mennyivel lehet jobb,vagy rosszabb, ha fizikailag van 2 drb kartyad azt nem tudom..Lehet igazad van,es kiprobalom, egy probat meger.
lehet buszken fogom hasznalni, mert en ugynond a presztizs jatekokat szeretem, ahol van azert System Requirementsazokkal meg szerintem mind menni fog a CF
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18131 üzenetére
A prémium kártyákért mindig is arányaiban is jóval többet kellett fizetni, mint egy középkategóriás tucatkártyáért....
És amíg csak átnevezgetések meg ár optimalizálás van ebben a szegmensben (685/70) addig nem is nagyon fogod olcsóbban megkapni az 570 szintjét. Amúgy a 6950 olcsóbb nyákos, 1GB-s verziója lehet még szigorúan rövid távon jó alternatíva, ha másért nem, talán picit lenyomja az 570 árát...
Bár amíg az 1GB a standard videómemória mennyiség, addig talán a játékokat is úgy próbálják írni, hogy kisebb-nagyobb kompromisszumokkal beleférjenek...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder #18129 üzenetére
Azért ne írd le a Crossfire x et...mert ahol van támogatás... nevetve elveri a gtx 570 est...
Kicsit megráncigálod a 2 Gpu, még GTX 580 as kullogni fog a rendszer után...
1 Probát megér...
Másrészt azok is csak 12xx/15xx megássak...
Ha jövőt veszed alapul 2gigás hd 6970 minimum...
De én is beérem egy CrossfireX el... de nem tudok dönteni...sokkalom picit a +45 k a kártyámra egy gtx 570 é... -
CptMisi
őstag
válasz
DeathAdder #18129 üzenetére
69xx? 2/4GB csak elég
-
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18127 üzenetére
Ha beraksz mellé mégegy ilyet CF-be, akkor a GPU-k ereje összeadódik, de továbbra is 1GB-os kártyaként fognak viselkedni memória terén, ugyanis mindkét kari saját memóriájában külön-külön benne kell legyen ugyanaz az adat.
-
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18121 üzenetére
Itt leírtam [link], nekem hogy megy, meg milyen beállításon, meg hasonlókat....
1 játék miatt azért még szvsz kár új VGA-ért rohanni...
De tény, hogy azért az 1GB fedélzeti memóriának is már látszanak a korlátai...
-
-
Dj Dekko!
őstag
Úgy néz ki búcsúzom kedves hd 5850 es kolegáktól... következő hónap elején.
GTX 570 vagy HD 6950 lesz...
Jobban húz a szívem a 6950 hez...
Bár tesztekben valahol eléggé elpofázza a gtx 570, bár hozzá tették azt is.. driver problémák vannak még vele. -
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18119 üzenetére
Ja, miért nem ezzel kezdted.... Akkor itt van elásva a titok nyitja... A GTA4-nek maxon esélytelen az 1GB....
Így nem fair az összehasonlítás.... A 2GB-s 5870-nek nem lett volna baja a maxos GTA4-el, hidd el...
-
hálistennek annyira nem jön be a játék,mint a san andreas, ezért hanyagolható..
Egyébként lehet azért bírta jobban a GTX275, mert 1,8 Gb-os volt.De ugyanazokkal a beállításokkal nem ment, ezért vissza kellett venni,addig -addig vettem vissza míg egyszer csak Uninstall lett belole
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18114 üzenetére
Az user-error... Volt GTX260 216sp-m másfél éve, és a 4890-en egy hajszállal jobban ment a GTA4. Az 5850 meg jóval erősebb a 4890-nél, míg a GTX275 alig veri a 260-at. Az 5870-ről meg ne is beszéljünk...
Ha GTX260-at szénné húztam, akkor lett egy árnyalatnyival gyorsabb... [link]
-
Cybertrone
veterán
válasz
DeathAdder #18114 üzenetére
Az a szar semmivel sem megy jól... Nemkell magadat kínozni, add el vegyél gtx-et!
-
tom_tol
addikt
válasz
Motion_Blur #18109 üzenetére
a winflasht nem kéne erőltetni
dos boot és atiflash -
egy ujrabb rossz tapasztalat az 5870-el.
A GTA IV abszolut nem megy vele tisztan.megy az 50-el,de gyakran 17-el is.
erdekes ,hogy a volt GTX275-ömmel sokkal jobban hasitott ez a játékEz megint szíven ütött
-
Termi16
őstag
Sziasztok!
Nemrég lettem én is 5870 tulaj, konfigomat látjátok az adataimnál.
Olyan problémám van, hogy A Footbal Manager 2011-ben játék, pontosabban meccs közben szétesik a kép, mintha nem lenne vsynch, aztán elkezd "ugrálni", majd fekete képernyőt kapok. A játék alatt zenét szoktam hallgani, az megy tovább szépen. Bármit nyomok, nem reagál a gép, nem tudok kilépni se, ctrl+alt+del-re sincs válasz.
A játék nem egy húde gépigényes valami, egy alap kis 3d-s meccsmotor van benne, de semmi extra. Rengeteg másik játékot próbáltam már, amik sokkal gépigényesebbek, mint pl az új COD, Mafia 2, Assissins Creed 2, Dragon Age stb... Mindegyik hibátlanul megy.
Legújabb catalyst van fent, win7 64bit.
Nekem driver gondnak tűnik így elsőre, de nem tudom hogyan lehetne orvosolni.
Ötletek?Thx előre is!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #18111 üzenetére
Már nem váltok i7 re... mikor nyáron jön az LGA 2011 es új i7 es rendszer...
Remélhetőleg elérhető áron lesz majd...
Számomra is...
Azért a 21 ezer pont meg van ezzel a procival is ... 06ban! -
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek 5850 OC mire éri meg legalább leváltani úgy értem minimum...
75 ezerekét dobálják a 2 gigás 6950 est.
Szerintetek, egy e8400 (4.4 ghz) lenne értelme cserélni?
Full hd felbontásban használom a gépet természetesen. -
ffodi
veterán
válasz
Motion_Blur #18105 üzenetére
Parancssorból próbáltad már így? --> atiwinflash -f -p 0 XXX.rom
Természetesen előtte bele kell lépni abba a könyvtárba, ahol van a progi, illetve a biost is oda kell tenni. Az X-ek pedig a bios nevét helyettesítik értelemszerűen.
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18105 üzenetére
A Sapphire oldalán nem volt hozzá, újabb BIOS? Referencia PCB-s?
Nekem a Toxic-nál adtak ki hozzá újabb BIOS-t és simán felment az ATi Winflash-el. -
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #18103 üzenetére
Igen, 10.12... Én valami Abu-által linkelt drivert használok, azzal meg vagyok elégedve, leszámítva, hogy a youtube-os videók 5-ből 1-szer GPU-recover ablakot csinálnak, ami azért irritáló, mégha gondot nem is okoznak.
A BIOS módosítással vigyázz, jelenleg nem tudok olyan programról, ami az elvárható/szükséges minimum színvonalon el tudná végezni a feladatot.
Más gyártó BIOS-ánál arra kell figyelni, hogy igazából csak refi karinál működik, de ott se 100% a siker. A két újabb Asus BIOS pl. már a saját tervezésű kártyájukhoz való, ez a BIOS infó második sorából derül ki, ami a felhasznált nyák azonosítója, vagy valami hasonló, annak egyeznie kell optimális esetben.
-
Motion_Blur
félisten
Szerintem is. És 1 hét alatt 2x úgy jött be a Win hogy szét volt esve a kép, mintha a kártya széthibázta volna magát. Pedig semmi baja, restart uán + játékok alatt sincs semmi baja. Mióta felraktam a 10.12-es drivert azóta van ez (igaz ezelőtt a kártya BIOS-át is módosítottam).
Gondoltam hogy felrakok egy ASUS BIOS-t a kártyára, de ezek közül melyiket válasszam? [link]
A legfrissebb abban különbözik a többitől hogy minden módban több feszt kap a GPU (0.95v helyett 1.06-ot stb..)
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #18101 üzenetére
Ez elvileg valami driveres nyűg...
Hogy pontosan mi, és mi a megoldás rá, azt sajnos nem tudom.
-
Motion_Blur
félisten
üdv!
Na ilyet se láttam még.. megy a gép pár órája, nem is játszottam, nem indítottam 3D-s alkalmazást és azt veszem észre hogy hangosabb a gép a megszokottnál. Megnézem, és GPU 99% load, 3D órajelek.. pedig nincs megnyitva semmi, ram és proci használat is a megszokott. Minden háttéralkalmazást bezártam, és így is valami fullra terheli a kártyát. GPU-Z és a GPU Observeres Gadget szerint is.
Mi a f@sz lehet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 512GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3077, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új FULL HD webkamera + Számla
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest