- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- GoodSpeed: Ugrás 32 GB RAM-ról 64 GB RAM-ra: Corsair Vengeance CMK64GX5M2B6000Z30
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #28256 üzenetére
Nem szabad, hogy ártson neki. Ha árt neki, akkor ott elszúrtál valamit, vagy túlhúztad. kell hagyni annyi biztonsági tartalékot a kártyában, amennyi egy játék és egy maxra húzott furmark vagy procinál Linx teszt között van. Tény és való, a nem megfelelően beállított vagy nem megfelelő minőségű alkatrészek ilyenkor elpukkannak, de az normál használat közben is elpatkolt volna, és inkább előbb, mint utóbb.
Itt van az én példám is. Már 2,5 éves a karim és hibátlan, pedig gyári hűtős, és minden évben kapott 1-2 kör furmarkot, hogy ellenőrizzem a hűtését. A 920-as procim is, ami most ott van az apróban, kb 3 éves, kapott Linx-et orrba szájba 4ghz körül, igaz nem napokat, de mire kiteszteltem stabilra, már lehet a 2-3 órákból jócskán több is kijött. És köszöni szépen, teljesen hibátlan, nem kellett ehhez semmi más, mint kellő körültekintés, megfelelő hűtés és a specifikációk szélső értékeinek ismerete, betartása, némi matek és fizika ismeret. Sokkal károsabb az, amit egyesek főleg a SB procijaikkal csinálnak, adják neki a feszt ész nélkül és húzzák az egekbe az órajelet nem megfelelő hűtéssel, és a megfelelő hőmérsékletek közti különbséget se tudják sokan, nemhogy azt, hogyan is kéne Linx-el tesztelni, úgy értem, módszertanilag. Aztán meg megy a fejvakarás, miért kapcsol le játék alatt, meg miért nem működik a PCIE vezérlő, meg miért pukkan el tesztelés után.Na, akkor most képzeld el, hogy mit művelhet az 5850-el, amikor kb. a GTX480 szintjét hozza benne, annyira jól sikerült rá optimalizálni! Tényleg bődületesen meghajtotta a karit, a metro2033 nálam nyomába se ért, értsd ezt úgy, hogy metro-n 850/1150-en nem melegedet úgy a kari, mint Alan Wake alatt alapon!
Azért ez elég durva... Pedig ez nem is a DLC, hanem az alapjáték volt.
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #28254 üzenetére
Meg a nagyon kis felbontás... De nálam úgy van értelme a Furmarknak, ha tényleg kihajtja a VGA-ból a legrosszabbat. Ha nem így lenne, akkor nem lenne sok értelme ezt használni. Pl. Alan Wake-ben is volt pár jelent, ami igencsak megizzasztotta a vasat, sokkal jobban mint addig bármilyen más játék, vagy egy úgy beállított furmark, mint ahogy nálad volt... Ugyan most csak azért nem akarom feltenni, mennyit eszik, de bőven 50A felett volt a venti alapján.
Szükség volt rá egyből, hogy furmark-biztosra csináltam a ventiprofilom. -
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #28248 üzenetére
Egy dolgot nem értek. Hogy ilyen kicsi nálad az áramerősség? Ott valami nem klappolt... Nekem a refi, gyárihűtős 5850: [link]
Nálam lightosabb játékok alatt, tuning nélkül szokott 40A körül lötyögni, nálad meg ennyi furmark alatt?
Vagy még az lehet, hogy máshogy mér az 5870, de azt se hiszem, ugyanaz a motyó van rajta, csak több/erősebb fázissal. -
válasz
Motion_Blur #28200 üzenetére
az nem is olyan sok
nálam volt kb:7-8.db 5870 és vagy 18-20.db 5850 (abból lett kiválogatva a még meglévő PowerColor Ref 5850.em)
***************************************************************************************
#28206 HSM : a fent említett 5850.esem nekem is gyakorlatilag néma 2D -ben, de játék alatt is alig hallani, inkább csak tiszta szél zaj van brümmögő motorzaj semmi! Tehát van ám sok eltérés a ref hűtőkben is (sok féle ventivel szerelik enyémen ADDA venti van, aki ismeri az tudja hogy ezek mit tudnak
)
-
kop8
őstag
válasz
Motion_Blur #28203 üzenetére
Nekem csak ezeket mutatja:
[link] -
Smani
senior tag
válasz
Akkoriban éltem a vga-s korszakom
Most egy 5450-el nyomulok -
kop8
őstag
válasz
Kupeckodik
Nekem van a gigabyte 5870 oc-m, 2 ventis és nem elég halk....
A VRM hőmérsékletet hol tudom megnézni?
Nekem ez a hűtő csak a gpu-n van, máson semmi borda nincs! -
Ramses07
Modder
válasz
Motion_Blur #20882 üzenetére
Végre valakinél találtam normális tesztet!!
Pont ilyen hűtést akarok venni ilyen karira
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Motion_Blur #28039 üzenetére
Ma kb 10 biost írtam, már azt se tudom melyikben mit állítottam be.
Valahogy át tudnád linkelni a tiedet, ha még megvan?
-
Smani
senior tag
válasz
Motion_Blur #27997 üzenetére
Lehet az hosszú is
Úgyis olyan kihal lett ez a topik
-
Smani
senior tag
válasz
Motion_Blur #27990 üzenetére
mi lett helyette? Délután meghajtom a kis lightingot
-
Leslie1984
tag
válasz
Motion_Blur #27990 üzenetére
Gondolom, jó kis kártya az
-
dangerzone
addikt
válasz
Motion_Blur #27919 üzenetére
Na mi az, befekteted a megkeresett Fontokat?
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #27919 üzenetére
kösz
Hát én meggondoltam magam, mivel durván nyár végére tudom lecserélni. Ezért inkább valami 7970 vagy még kitudja mik lesznek addig
Mostanában nem akarok cserélni vga-t
-
JohnnyX
őstag
válasz
Motion_Blur #27913 üzenetére
Halkan megkérdezhetem, mi lesz helyette?
-
Smani
senior tag
válasz
Motion_Blur #27882 üzenetére
Igaz nekem VX450 volt de az elvitte az 5850Cf-t húzott i5-el anno. Bírja az... Ráadásul egyágas.
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #27863 üzenetére
Nem lesz teljes értékű 6970, mert azokon erősebb a táp, és válogatottabb a GPU.
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #27859 üzenetére
hát durván 100 a felső a határ. eladok pár cuccot meg hozzá dobok
az új szériákból gondoltam, ati 7000 gtx 6xx
Az 1ik 5870-em gariztatás alatt áll. Ha cserélik újra akkor gondolom 6850/6870 azzal sem vagyok előbbre
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #27821 üzenetére
Szerencséd az 1680*1050, így elég lehet.
Én is filóztam de 1080-ban, pont azokban a játékokban ahol kéne a plusz kraft, bf3, shogun 2, ott még ultra beállítások nélkül is kifutok az 1 giga ramból.
Ha meg olyan beállításokat használok ahova elég 1 giga vram, ott akkor 60 helyett lett 100 fps, ahol meg 25 van nem lesz 40...
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #27128 üzenetére
Azért csodálkoztam, mert alkalmazásokban (de még régebbi markban) is, messze menőleg nincs ekkora különbség x6 és i7 8** között.
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #26999 üzenetére
Durva h. majdnem dupla cpu score-t kapsz. 5k+
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #27124 üzenetére
köszönöm
-
odorgg
addikt
válasz
Motion_Blur #27119 üzenetére
Ez jól hangzik
-
odorgg
addikt
válasz
Motion_Blur #27110 üzenetére
Köszi, akkor le is szedem
-
cajn
tag
válasz
Motion_Blur #27030 üzenetére
Már jó
-
Grave_444
nagyúr
válasz
Motion_Blur #27030 üzenetére
Motion_Blur jól írja, viszont én ugyanezt mondtam eddig is...
-
Attix82
addikt
válasz
Motion_Blur #27001 üzenetére
Az nem kevés
-
Attix82
addikt
válasz
Motion_Blur #26999 üzenetére
Mekkora fesz kellett a VGAnak?
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Motion_Blur #26998 üzenetére
-
MPowerPH
félisten
válasz
Motion_Blur #26966 üzenetére
Proci mennyin járt?(én próbáltam 3.3 és 4.6GHz-n is, de semmi változás) Most nézem, hibahatáron vagyunk. Azért elég bugos ez a CoP bench.
Röccen, de a min. FPS-eken nem látszik Nálad sem. -
Attix82
addikt
válasz
Motion_Blur #26878 üzenetére
Szerintem nem fog
....majd figyeld meg, hozni fogja a szintet.
Cole86
Ha lett vevőd akkor minek ezen lovagolni?
...(csak megsúgom, én picit olcsóbban vettem 5870 pár hete, garis minden tartozék)
-
Cole86
senior tag
válasz
Motion_Blur #26809 üzenetére
Hát igen.. Akkor egy 5850 Toxic 1,088v alapfeszen 940mhzes gpuval és 5000mhzes memóriával mennyit érhet kb reálisan?
Egy eléggé jó toxic kb így megy.
-
xigris
őstag
válasz
Motion_Blur #25829 üzenetére
Szia!
Ez a régebbi batman(2009) már egyszer végig játszottam egy 4870-s karival ott ezt nem tapasztaltam -
aleister
veterán
válasz
Motion_Blur #25777 üzenetére
Bááz, tényleg nem volt ilyen? Mert akkor le kéne állnom a kemény drogokkal?
Vagy akkor az 4770->4850 volt...vagy 4830->4850? -
Spin
aktív tag
válasz
Motion_Blur #25758 üzenetére
Szuper,1920x1080-on hajtanam!
Koszi!
-
Gyurma23
aktív tag
válasz
Motion_Blur #25754 üzenetére
köszönöm a választ akkor maradok ennél nem ingyen lenne a csere
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Motion_Blur #25043 üzenetére
52 a Zalmannal
-
válasz
Motion_Blur #24928 üzenetére
Szerintem az a 300 mb vram nem oszt nem szoroz. Csak emiatt én nem választanám az nV-t
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Motion_Blur #24928 üzenetére
Én is így látom a tesztből is ez jön le, 5870SOC egy szinten van benne a 470SOCval, egyik játékban az egyik másikban a másik az erősebb, persze nem nagy különbségekkel.
Inkább a 470SOC mint azonos árban egy 560OC 1GB. -
embe
nagyúr
válasz
Motion_Blur #24597 üzenetére
Itt a hivatalos oldalon is:
11.10 driver . Nekem a Rage sz@rabb - egyszerűen nem működik. Csinálhatok bármit. Csak a 11.6-os driverral hajlandó szóba állni. -
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #24597 üzenetére
majd mindjárt
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Motion_Blur #24584 üzenetére
Na azért erősen játékfüggő is
-
válasz
Motion_Blur #24515 üzenetére
Igen az fura csak a 4 mag előnyére probalok ravilagitani
-
válasz
Motion_Blur #24448 üzenetére
Amúgy könnyű mondani, de nézd meg, alig lehet kapni a kártyánkat apróban. Amik vannak, azok is aranyáron. Ez tényleg a "dehogyadomel" kategóriájú kártya
-
cellpeti
nagyúr
válasz
Motion_Blur #24448 üzenetére
most néztem az aprón 48-52ért mennek az 5870ek, szóval nem mostanában fogom cserélni
amúgy 5870-hez elég lenne egy 460W táp?
-
kop8
őstag
válasz
Motion_Blur #24397 üzenetére
Majd meglátom mit birok összehozni az eladóval, kellene már egy jó kari, mert a 3850 nem mai darab, igaz nem játszok már semmivel!
h1n1_900
Én is jónak gondolom
Az a baj 180Km-re van -
kop8
őstag
válasz
Motion_Blur #24395 üzenetére
35K ez is pont, garit nem tudom, de akkor nem is olyan jó az ár!
Azt hittem olcsó 35k-ért.....
Nekem egy 5870 kellen mert tudásban ott van még a toppon, nem ref hűtős, de itt a ph-n senki sem akarja eladni nagyon
-
Zoo123
senior tag
válasz
Motion_Blur #24360 üzenetére
Igen, olyat nekem is írt már ki az F1 2011, de ennek ellenére, megvan a stabil 55-60 fps akkor ez engem kéne hogy érdekeljen?
Játék közben minek megy az MSN? Voice-chatelsz a versenytársakkal vagy mi?h1n1_900
Milyen játékokban fogy el Full HD-ban az 1GB VRAM
Kérlek mondj pár példát, hajt a kiváncsiság, nem kötözködésképpen kérdem. -
válasz
Motion_Blur #24298 üzenetére
HD5850 nek az alapfesze 1,0875.V nem annyi mint a 5870.nek! tehát nem éppen alapfesz! de 1,20. ig még mehet akár 24/7.be is!
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #24244 üzenetére
uh azt hittem ez már végleges verzió, ezek szerint nem, itt linkelte Dmester és nem is néztem, hogy béta, köszi a választ
h1n1_900: neked is -
Grave_444
nagyúr
válasz
Motion_Blur #24203 üzenetére
Viszont egy 2 magos gép árából lehet egy 4 magos géped is.
Egyetértek Speed(R)-rel
-
belaazallat
addikt
válasz
Motion_Blur #24173 üzenetére
Ugyan úgy az F1 2011-ben nézted? Mert lehet másik játékban másképp viselkedik.Tudtommal ez a szoftver még mindig a BF3-ra és a Rage-re van optimalizálva...Szerk. Látom Neked is meg van a játék, akkor első mondat tárgytalan. Akkor az eltérés a részletekben lesz.
-
Tommee
aktív tag
válasz
Motion_Blur #24127 üzenetére
4X-es AA-val nem csökken a VRAM használat? Én sosem láttam különbséget 4X-es AA felett.
Mellette nőhet az FPS is. -
h1n1_900
senior tag
válasz
Motion_Blur #24127 üzenetére
Nekem mostanában olyat szokott, hogy valami miatt 100%-on pörög a gpu. Viszont ezt semmivel nem tudom monitorozni. Viszont a hűtés süvít és a fogyimérőn is látom, hogy 120Watt helyett 300-at mutat.
-
Ribi
nagyúr
válasz
Motion_Blur #24122 üzenetére
MSN vramot eszik? Nemá
-
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #24122 üzenetére
igen most nagyon fent vannak az árak,
vannak a windowsban mindig meglepetések -
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #24120 üzenetére
most már várd meg a 7xxx szériát több okból:
1 lehet nagyon jó lesz jó áron
2 ha az ár még nem is lesz olyan jó, de biztos lejebb viszi a mostani árakat
3 ma 300Ft környékére ért az euro ami miatt most minden drágább -
válasz
Motion_Blur #24100 üzenetére
Legyen még hidegebb és akkor lezavarok egy OC tesztet is
Baryka007: Jaja, illetve majdnem
Pulcsi fel, és ablak kinyit
-
válasz
Motion_Blur #24083 üzenetére
Így van. Egyszerűen ez a bestbuy + ár/érték bajnok VGA jelenleg szerintem.
Az a baj, nem tudom mi történik akkor, ha elfogy a VRAM, így nem is tudom, hogy velem volt-e már ilyen
-
h1n1_900
senior tag
válasz
Motion_Blur #24092 üzenetére
Hát úgy necces... Bár ebben a helyzetben szerintem simán elmenne 40ért is akár.
-
Gerisz
addikt
válasz
Miért gyengébb?
h1n1_900: Azt is lehet húzni.
-
h1n1_900
senior tag
válasz
30k? milyen karid van neked?
6950 meg ha húzod az 5870-et semmivel sem jobb -
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #23775 üzenetére
Akkor megnyugodtam
Nekem coolink chilramic vagy milyen pasztám van. -
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #23764 üzenetére
Holnap visszaviszem már beszéltem velük. Azt mondták nézünk egy másikat.
Am nekem a vrm borda alján nincs semmi hővezető
-
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #20882 üzenetére
VRM-eket is megfelelően hűti?
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Motion_Blur #23713 üzenetére
Tyűha ez igen!
Szép kis hőmérséklet különbség!
De vajon ez jó lehet az én XFX kártyámra?
Használtban kellene hozzá néznem, újban eléggé drága lehet. -
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #23473 üzenetére
Nekem meg 1.3
Ebben a konfigba mindenből mellé nyúltam.
Sandrew Igen az.
-
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #23479 üzenetére
Kevered
Arctic Cooling Accelero Xtreme 5870-re gondol ő
Más:
Mafia 2 mindem maxon vsync on fix 60Fps. Gpu 70-80%. Ez így ok? -
válasz
Motion_Blur #23467 üzenetére
Gyárilag nem adnak hozzá olyan süniket?
-
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #23473 üzenetére
Huh
Örülök. Víz volt rajta egészen ideáig. Ez közrejátszhat? Csak most megy megint léghűtéssel. De én is vizesíteni fogom rövid időn belül a gépemet.
DroiDMester:
Ilyen van hozzá. De sajnos kevés a levegő
Amit linkeltél viszont eléggé tetszetősittakary:
Hogy a viharba ne adtak volna -
válasz
Motion_Blur #23467 üzenetére
amit linkeltél AC borda szett -et az kb 1.FT ot sem ér! (TT Pro hoz is pont ezeket adják gyárilag!)
az AC Xtreme 5870. hűtőhöz sokkal komolyabb VRM hűtés van!
És a fenti eredmények be bizonyították hogy még ez sem képes kellően lehűteni!(mert túl kevés légáramlat éri a gyári AC ventikről sajnos pont eza gond a TT Pro val is!
)
58xx re Thermalright VRM-R3 ami ér is valamit! (csak nemigen lehet sehol beszerezni)
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #23462 üzenetére
Még jobban?
-
Sandrew
őstag
válasz
Motion_Blur #23440 üzenetére
Adnak ha minddn igaz. Sot tuti.
Gerisz:
Szerintem sehonnan -
kisza25
félisten
válasz
Motion_Blur #23171 üzenetére
igen, mert magasabb az alapfesz 1,086 vs. 1,162
-
Monya78
veterán
válasz
Motion_Blur #23104 üzenetére
Rögzítés kábelkötöző segédanyaggal történt (vékony puha drótszál műanyaggal bevonva). A kártyán minden féle pontokat felhasználtam, heatpipe-től, táp becsatlakozástól, gyári ventilátor felfogatásig mindent felhasználtam mint csatlakozási pont.
Felülnézetben elég jól sikerült elrejteni a drótokat, oldalról már gagyibban néz ki, viszont nem kerül tizenezrekbe...
Kisza25: 2d-ben halk, de 3d-ben 40-50%-os ventilátor fordulat mellett hangos, főleg hogy előtte passzív videokártyám volt, és a rendszer többi tagja is halkabb 10-12dB-nél...
-
rostiron
őstag
válasz
Motion_Blur #23046 üzenetére
A régi tápom jobb volt ?
-
rostiron
őstag
válasz
Motion_Blur #23036 üzenetére
Azt mondod, hogy a chieftec GPS-550AB A nem egy jó táp?
Szerinted nekem is van félnivalóm?
P45-ös lap Q9400 3500Mhz-en és 5830 extreme
Eddig nem volt gondom. -
X Factor
addikt
válasz
Motion_Blur #23038 üzenetére
nálam már a corsair vx550 se szerette az 5870cf-et, pedig az 41A ad ée 12es ágon, bár nálam x6 volt mellette.
-
lanw
aktív tag
válasz
Motion_Blur #23038 üzenetére
Értem ! köszönöm szépen a válaszaid ! Akkor bepróbálkozom !
-
lanw
aktív tag
válasz
Motion_Blur #23036 üzenetére
köszi a gyors választ...de egy próbát megér talán? ...ha befuccsol akkor új táp vagy ilyesmi !
ja és full HD ..persze..
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Motion_Blur #22975 üzenetére
Ahogy olvasgattam a véleményeiteket. Úgy érzem nem rossz döntést hoztam hogy lecseréltem a volt HD5850 * esem.
Bár nagyon messzire nem került mert csak a bátyámnak oda adtam.
De itt már nagyon megmutatkozik az 580 illetve az 5850 es közötti különbség.
Ami azért érthető is hogy ha az árakat nézzük.
Másfelől tök hülyeség egy olyan programmal foglalkozni ami DX11 -ben mesterségesen van generálva a gépigény... Azért erre nem lennék büszke a tervezők, program írók helyébe, hogy máshogy nem lehet pénzt csinálni a hardver cégeknek?!... Szánalmas... -
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #22975 üzenetére
Ahhoz képest milyen gyengén optimalizált, egész szépen elkocog.
-
válasz
Motion_Blur #22960 üzenetére
igen 1,9.es Patch fent van (másképp fel se megy a DX11.pakk)
a fenti tesztek DX11.ben (képernyő jobb felső sarkában látod is MSi progi féle kijelzését D3D11) de nem ULTRA beállításon hanem csak EXTREME de ezen a képen látszanak a beállítások is pont azért tettem be a 2.képet a beállításokról!
ULTRA mód kb 30.% al fogja vissza a kártyát viszont annyival nem szebb sz.tem! Mondjuk még így is megvan a 30-35.FPS em FuLL-HD ba!
de csináltam ULTRA beállítással is megközelítőleg ugyan ott próbáltam lementeni a képeket hogy össze lehessen hasonlítani!
-
Dark KillerX
addikt
válasz
Sztem Dx9,ugyanis a Dx11-es beállítások csak Ultra mellett aktívak!
-
Ribi
nagyúr
válasz
Szerintem DX9, mert a high textura pakk benne van alapbol a dx11ben.
dx11ben pedig nem csoda hogy lassabb -
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22863 üzenetére
Feltettem ezt a gadgetet, kösz a tippet, fasza kis cucc. A kártyám úgy működik, ahogy arra utaltatok is, hogy 400/1000-re osztja magát videogyorsításnál. Na, ez az, amit nem tud megtenni, ha tuningolok. Az az igazság, hogy fogalmam sincs, mi miatt nem lép életbe a többi profil, de bios frissítés előtt még 2d profilja sem volt (F3-as bios). Egyre furcsább a dolog: egy vga, amit képtelen vagyok kerékbe törni, ami gyárilag nem hajlandó használni az energiagazdálkodást, és mellesleg képtelenség rájönni, miért fix a tuning, amit neki beállítok. Príma.
Azért ha van ötlet, szívesen veszem, addig marad a kilépés utáni azonnali alapórajelre váltás. Vagy a Bios berhelése, de ahhoz egyelőre nem érzek sok ingerenciát.
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #22863 üzenetére
Pont ilyet kerestem
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22855 üzenetére
Egyetértek. GTA IV-ben meg max 20-30 fps-t kap, de játszható lesz az is. Utána néztem, és a kártyámon minden esetben blokkolták a feszültség állítás lehetőségét. Köszi, Gigabyte... Viszont legalább kiderült, hogy Samsung memók vannak rajta, kockáztattam ugyanis egy kicsit, és új biost tettem fel...
Van egy érdekes, és mocskosul bosszantó jelenség: stabilnak hitt beállításokkal demózgat a gép fél órát vagy akár egyet, és úgy hagyom. Aztán az első youtube videótól resetel a rendszer. Ez háromszor előfordult már. A bios frissítés előtt ugyanúgy megvolt, szóval nem én csesztem el.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22849 üzenetére
Igen, rendszergazdaként. De csak a nem hivatalos tuningot fogadta el a program. Én mindenhol azt olvasom, hogy a Gigabyte BIOS-ból tiltotta a voltage tweaket. Beolvastattam a biost, és csak egyféle windows profil van: 765/1000. Akkor ezek a cuccok nem is underclock-olják magukat 2d-ben? Vagy csak a Giga ilyen hülye?
Ráadásul azóta van 8-10 új Bios a honlapjukon, de külön biosok vannak a Samsung és a Hynix vrammal szerelt modellekre, és fingom sincs, az enyémben mi van. Megőrülök.
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22845 üzenetére
Felraktam a 2.0.0-t, előtte a 2.1.0 volt fent. Legyalultam, amennyire csak tudtam. Beállítottam a cfg-ben, amit mondtál. Az Unofficial overclocking működik is. A Voltage részhez viszont sehogy sem férek hozzá, hiába állítom be mindhármat, le van tiltva az opció. Vagy a Csiganyál szólt bele, vagy valamiképp ott maradt a 2.1.0 "szelleme". Pedig restartoltam és kitöröltem mindent a könyvtárból.
HSM: Nem eszik olyan forrón a kását. Egyrészt, mikor felraktam először a (warez) GTA IV-et, Athlon x2-esem volt. Azzal jó, ha ment 15-20 fps-sel. Azóta két dolog történt. Először is párszor procit cseréltem. Most olyan példányom van, ami alapfeszen közelíti meg a 3800 Mhz-et, és Phenomhoz mérten igen gazdaságosan lépi túl a 4 Ghz-et.
Másrészt a játékot megvettem eredetiben, és hát a Rockstar is tüsténkedett. A procinak és a Patch-eknek hála most magasabb beállításokkal is kapok 40-50 fps-t, mondjuk 3600-ra alapfeszen tuningolt procival. Amúgy az i7-edet a hajadra is kenheted, mert 4 rendszermagnál többet a GTA IV sem tud kihasználni. Legalábbis fél éve, mikor utána néztem, még nem tudott. Szerintem te sem kapsz szignifikánsan több (60-70) fps-t majdnem mindent maxra tolva (amíg a vram engedi), vagy igen?
-
Silenzio
addikt
válasz
Motion_Blur #22845 üzenetére
Bocs, próbálkoztam én Gigabyte és tuning címszavakra keresni, de a kb. 100. hozzászólásnál, amelyik azt kérdezte, mennyire tuningosak a Gigabyte-ok - mintha csak a márka számítana - feladtam. Tudom, én is márkára kerestem, de azért kíváncsi voltam, más, aki ugyanezt veszi a boltban, hogy jár vele. Kipróbálom. Köszi!
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #22789 üzenetére
Ez lett az eredmény bár azzal a progival nem jó 1szerüen nekem az nem indul el
Config.txt-t írtam át nem sok szerencsével
Ezt írtam át a beállításaid szerint de semmi.
# Video resolution, Width and Height
#
# Defaults to Windows resolution if commented out.
#Width: 1920
#Height: 1080# Texture Quality:
#
# 0 = Low, 1 = Medium, 2 = High 3 = Very High
# Defaults to 2 if commented out.
Texture Quality: 3# Shadow Quality:
#
# 0 = Off, 1 = Low, 2 = Medium, 3 = High
# Defaults to 3 if commented out.
Shadow Quality: 3# Anistropic Filtering
#
# Range of 1 to 16
# Defaults to 16 if commented out.
Anisotropic Filtering: 16# Screen Space Ambient Occlusion
#
# 0 = Off, 1 = On
# Defaults to 1 if commented out.
SSAO: 1# Vertical Sync
#
# 0 = Off, 1 = On
# Defaults to 0 if commented out.
Vertical Sync: 0# DX11 Tessellation
#
# 0 = Off, 1 = On
DX11 Tessellation: 1# DX11 Advanced shadow sampling
#
# 0 = Off, 1 = On
DX11 Advanced Shadows: 1# DX11 Full Screen Anti-Aliasing Sample Count
#
# 1 = Off, 2 = 2xAA, 4 = 4XAA
DX11 MSAA Samples: 4Ezzel pedig ez lett:
=========================
* Report Created: 2011-07-16 @ 11:12:49
* Executable Build: V1.03, Apr 19 2010
***************************************************DX11 Hardware Detected*
Using Default Video Settings:
Resolution: 1920 x 1080
Texture Quality: 2 3 helyett High
Shadow Quality: 3
Anisotropic Filtering: 16
SSAO: ON
Vertical Sync: OFF
DX11 Tessellation: ON
DX11 Advanced Shadows: ON
DX11 MSAA Samples: 1 4 helyettEz nem tudom mennyit vehet le
Benchmark Summary:
Number of frames: 13004
Average Frame Time: 8.1ms
Average FPS: 124.1Ja és proci alap, karik 900/1300 11.6b hotfix
-
bajaki
őstag
válasz
Motion_Blur #22802 üzenetére
4 giga DDR 3 RAM
AMD Athlon II x4 640 3,3ghz-re húzva
500 gigás Samsung winchesterAz alacsony felbontás miatt lehet? Tervezek új monitort venni, az megoldaná szerinted?
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #22789 üzenetére
Nekem nem jön be ez az ablak
van 1 ilyenem Launch AvP D3D11 Benchmark.exe meg AvP D3D11 Benchmark ReadMe.txt
launchra megyek indul a game egyszerre végig megy és végén se ir ki semmit
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #22794 üzenetére
a legújabb trixx-el próbáltátok?
-
psylocybin
csendes tag
válasz
Motion_Blur #22791 üzenetére
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #22796 üzenetére
felhuzom cc-be aztán majd meglátjuk
Még annyi lenne milyen drivert rakjak fel 11.6 van fent az jó. cf profilt felrakom kevesebb fps meg minden, pedig javítani kellene.
Meg ez a Radeon Pro ez micsoda?
De a 92 az furmark meg 3dmark ba van csak, amúgy elég necces lenne
-
intercooler
őstag
válasz
Motion_Blur #22794 üzenetére
Hőmérséklet max 92 volt azon ami ugye szinte nem is kap levegőt, felhúzva cc-vel amennyire engedte. De kb 1 hónap és víz lesz rajt
Ja meg nem találok 2.0.0.0 át
-
Wukiwo
senior tag
válasz
Trixx-et nem próbáltad? Én azzal nyomtam,nyomom
Nem kell semmit sem modolni,simán lehet adni feszt 1.3-ig
-
intercooler
őstag
válasz
Értem és kösz
Ettől nem lehet baja a karinak ugye? Illetve a játékhoz pach-et is szedjek vagy csak így simán?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged