Hirdetés
- eBay-es kütyük kis pénzért
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
Új hozzászólás Aktív témák
-
mad1
veterán
válasz Motion_Blur #1751 üzenetére
De sok, viszont konkurencia hianyaban el van szallva az ati az arakkal.
Ne szemetelj ! = Steam
-
koxminator
senior tag
válasz Motion_Blur #1751 üzenetére
én 78nak látom, de végülis ugyanaz. másik nagykerben listán van, csak raktáron nincs:
asus 79, giga 78, sapphire 76,6Cégünk alapfilozófiája: nem bántjuk a sz**t, amíg nem büdös!
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #15813 üzenetére
Ja, többet eszik, mivel a memók is gyorsabban mennek. +20-50W lehet nagyságrendileg a difi.
Az Afterburner nem egy bonyolult valami, mihez kéne leírás? Vagyis mire lennél kiváncsi? Ha leírd, lehet könnyeben tudnánk segíteni.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #15825 üzenetére
Sajnos nincs 2D órajel állítási lehetőség. Én ezt úgy oldottam meg, hogy van két profilom, egy full alap, ahol visszaveszi az órajeleket 157/300-ra, és van egy "unofficial" módos 850/1150-em, ahol ugye teljesen kikapcsol minden energiatakarékoskodás. Így kettő kattintás váltani, és nincs semmi para. Ha nagyon sokat nyúznám, lehetne hotkey-ezni is, de annyira nem érdekelt a dolog. Amúgy az Ati driver tiltja le a legkisebb órajellépcsőt tuningolva, mert sok karinál instabilitást okozott a tuning és a legkisebb órajel együtt.
Filmezésnél ha be van kapcsolva a VGA-s gyorsítás, vagy képjavítás, akkor felkapcsol valami köztes órajelre, ez normális. Amúgy 157/300 alá nincs sok értelme menni, nem sokat tudsz már nyerni, és instabil is lehet a cucc.... Így is csak 27W Idle 157/300-on, az szinte semmi.... -
Gerisz
addikt
válasz Motion_Blur #15835 üzenetére
Én beírnám Bios-ba nyugodt szívvel a módosított értékeket, az a tuti.
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #15835 üzenetére
Hát ez már keményebb dió... Én anno a 4890-nek ATT-vel tudtam tetszőleges 2D-3D profilt és automata váltogatást csinálni, működött is frankón.
(#15826) Teasüti: De azt írtad, nem jegyzi meg, hol így van hol úgy, arra gondoltam... ár csak tipp volt, a fene tudja hogy van... Nálam nem kellett sufnizni, működött.
OSD-t a monitoring fülön tudod bekapcsolni, mit monitorozzon, majd elindít valami OSD szervert, ott lehetne még finomhangolni, de nekem még nem kellett, jó volt, ahogy ő magának kitalálta.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Motion_Blur #15813 üzenetére
Nem veszélyes szerintem.
-
addikt
válasz Motion_Blur #15839 üzenetére
Csak az Afterburner nem engedi, vagy a CCC-ben sem lehet?
Mert akkor a BIOS-ban van korlátozva.
"Aki ad,az nyer"
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #15839 üzenetére
Ki lehet iktatni a limitet, a konfig file-ban kell átírni valami "unofficial OC" vagy mi a tököm kapcsolót, van leírás itt a topicban is. Viszont utána 1Mhz OC is megszüntet minden más órajelmódot.
-
Seikai
aktív tag
válasz Motion_Blur #15842 üzenetére
Bemész az msi afterburner gyökérkönyvtárába (C program files stb.) és megnyitod a MSIAfterburner.cfg -t majd benne "enable unofficial overclocking" -nál a 0-át átírod 1-re és mented! Ezután minden sima ügy.
Cooler Master HAF XM, Asrock Z87 Extreme4, i7-4790K @ 4.6Ghz, Corsair Vengeance LP 16GB 1600 DDR3, Gigabyte GTX 980Ti G1, Corsair RM 850W, Crucial C4 250GB SSD, 2TB WD Green, Logitech G35, G15, Roccat Kone, Win8 64, ASUS VG278HE
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #15842 üzenetére
Inkább a 3GB ram érdekelne, hogy jött össze...
A fesz adagolásához az egyetlen jó út, ha refi nyákos a karid, hogy GPU-Z-vel nézed a VRM-et, mennyire izzad. Nem refi karinál marad az infra hőmérő meg tapicskolás... A GPU nem tudom mennyit bír, de 1,2V még tuti nem para, ha bírja a tápkör.
Én úgy szoktam belőni a max OC-t 24/7, hogy furmark-ban ne melegedjen 100 fok fölé a VRM, akkor játék alatt olyan max 70-80, de biztonságban érzem magam, hogy sose fog tudni megfőni, aminek nem kéne. Ja, és ez a digit PWM, sima VRM-nél nem szabad hagyni, hogy ennyire átmelegedjen, ott olyan max 80 fok, ami még elfogadható, de inkább max 70 köré kéne belőni szvsz. Nálam ennyit bír így a refi 5850-em: [link][ Szerkesztve ]
-
Cybertrone
veterán
válasz Motion_Blur #15881 üzenetére
Ha sima keretet használsz nem aerot akkor is vannak?
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
Cybertrone
veterán
válasz Motion_Blur #15883 üzenetére
Winhiba még a jobbik eset!
"Pisztolycsővel a szájában az ember magánhangzókban beszél" ~Harcosok klubja! Origin: Cybertrone, Steam:nLali85 * HTC One X white...
-
TomiLi
addikt
válasz Motion_Blur #15888 üzenetére
Gratula! Használd egészséggel!!!
Nem semmi! Itt ph.-n lehet jól vásárolni!
Bogyorisz
-
M. Andris
csendes tag
válasz Motion_Blur #15890 üzenetére
süritett levegövel fujd ki a hütöbordát a portol az dob rajta egy keveset azonfelül ati tray tools nevü progi az hogy az uj kártyákkal megy e passz de azoknak meg elvileg kell tudni állitani a catalyst centeren belül
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #15906 üzenetére
Nagyon köszönöm az infót, de még mindíg csak 1090-ig engedi?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Motion_Blur #15906 üzenetére
hmmm nem is rossz... 900MHz megvan alapfeszen
-
Cybertrone
veterán
válasz Motion_Blur #15999 üzenetére
Köszönöm
-
ffodi
veterán
válasz Motion_Blur #16015 üzenetére
Sajna nem megy 1300-on, sőt 1250-en sem stabil igazán. Az a baj vele, hogy 1250MHz-es ramórajel körül, ugyan lemennek a tesztek, de nagyon durva fps dropok vannak, és akad sok helyen a dolog, ami nem tudom mitől van, de nayon idegesítő. Természetesen alap GPU órajellel is próbáltam a magasabb ram órajeleket, de hiába. Faszán mennek a tesztek, csak néha hirtelen meg-meg akadnak, hosszabb-rövidebb időre. Marha idegesítő........
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Oliverda
félisten
válasz Motion_Blur #16044 üzenetére
Azt 6970-re lesz csak érdemes lecserélni.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Motion_Blur #16046 üzenetére
A gond csak az hogy nem írja ki a VRM et a gpu z....
Imént futtattam FullHD felbontásban 45Percig a furmarkot 900/4900-on. Gpu.: 72 foknál nem volt melegebb, memóriák rajta 69 fok.
De a VRM et nem tudtam megnézni sajnos, ötletem sincs mi írná ki.(#16044) Motion_Blur.: Én is így gondolom, főleg ha egy 5850/5870-es termetesen megvan húzva, szerintem akkora többletet nem fog hozni az 1Gpu-s új csúcs.
De majd kiderül...
GTX480-ast is úgy reklámozták be, hogy háromszor megeszi a HD5870-est... és mi lett belőle igaz!? Hát valljuk be. Nem túl sok.[ Szerkesztve ]
-
Motion_Blur
félisten
válasz Motion_Blur #16050 üzenetére
Ahogyan 3870-ről is megérte váltani 4870-re. of korsz
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Motion_Blur #16161 üzenetére
Köszönjük!
Valaki kipróbálta már? 5850/5870 Single kariján?! -
shteer
titán
-
Kelvin
őstag
válasz Motion_Blur #16278 üzenetére
Egyenlőre nem lehet, de a végleges verzióban elég sok dolog benne lesz ha jól olvastam.
Ez csak egy béta, hogy kipróbáld. Az is nagy szó, hogy tuning mellett visszaveszi az órajeleket, és a feszültséget is ténylegesen változtatja. Ezenkívül még a venti is jól szabályozható."A legvégén nem az fog számítani,hogy mennyi év volt életedben,hanem hogy mennyi élet volt éveidben"
-
shteer
titán
-
AtHoS
nagyúr
válasz Motion_Blur #16883 üzenetére
5870-eknél az új széria véletlenül nem újfajta fesszabályzókörrel van ellátva?
Az 5850-eseknél tapasztalható ez a költségcsökkentési mód, aminek következtében a feszültség szabályzás nem lehetséges szoftveresen.
read-only mode on the forum
-
Tulku
veterán
Köszönöm nagyúr, hogy megtisztelt!!!
Mielőtt parancsait végrehajtanám egy kiegészítés: catalistben vagy afterburnerben bárhogy emelem a core és memory clock-ot, vantage és mark11 eredmények egy jottányit sem változnak. Ez vajh mitől lehet? Sztem áttérek privátra, mert egy észak koreai 5870-es tulaj "ájszíszamszing" felkiáltás után lelő... -
Tulku
veterán
No megtettem, mit leírt, és a következő történt. Most engedi tovább húzni a két előbb említett skálát, de a feszt továbbra sem lehet emelni. Shader clock-ot sem. Ha volna oly szerencsém, hogy megírná, mi lehet a hiba, megköszönném.
-
TeeBee73
veterán
válasz Motion_Blur #16904 üzenetére
Rendesen megizzasztottad a géped."4Z 1N73LL1G3NC14 4 V4L70Z45H0Z V4L0 4LK4LM4ZK0D45 K3P3553G3" -573PH3N H4WK1NG
-
M. Andris
csendes tag
válasz Motion_Blur #16935 üzenetére
azonos gyártási technologia, igy a számitási kapacitását össze lehet hasonlitani namost az amd oldalára felmegy az ember kiválasztja a vga-t és ott a specifikácioknál levan irva, 2tflops a 6870 2.72tflops a 5870
-
M. Andris
csendes tag
válasz Motion_Blur #16941 üzenetére
majd a 5870est váltó szériára leszek kiváncsi csak jelentenék már be a közkategoriás alapján várhaato lesz egy 3tflops környéki teljesitmény
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #16941 üzenetére
Persze, egy 5870-est hülye lesz, aki lecserél egy 6870-re... Én se fogom az 5850-em semmi pénzért akármelyik 6800-ra sem. De aki most vesz VGA-t?
(#16939) M. Andris: Jelenleg semelyik. De nem tudhatjuk, mit hoz a jövő, pláne az NV rendkívül erős tesszeláló képességét látva. Mondjuk ennek ellenére azonos áron talán inkább az 5850.... Amúgy az 5800-asok is középkategória.... Sőt, jelenleg úgy fest, hogyha kijön a 6900-as szzéria, és abból is egy dupla-gpu, akkor már csak alsó-középkategória lesz a 6800/5800....
(#16938) Dj Dekko!: Mi játszhatatlan?
(#16940) M. Andris: Nyilván azonos hardver és szoftver környezetben kell játékokkal tesztelni. Ezek a nyers technikai adatok nem sokat mondanak...
(#16942) M. Andris: Arra én is...
[ Szerkesztve ]
-
ttt1
őstag
válasz Motion_Blur #16935 üzenetére
Ezt olvastam ,de valós eredményekre lettem volna kiváncsi, illetve megér-e 5-6 e pluszt az 5850-es...
-
ttt1
őstag
válasz Motion_Blur #17902 üzenetére
Ilyen esetben (ha 2d-be hibázik v driver szar v a kártya ) 1 -2 driver cserét nézz meg ha nem javul ne az órajelet vedd vissza hanem küld vissza gariba a kártyát , vszinü hibázik a 2d-s orajelen is..ha beállítod alacsonyabbra akkor tünetileg megjavulhat de attól még a kártya hibás marad..
-
Motion_Blur
félisten
válasz Motion_Blur #17906 üzenetére
No, megvan végre 2D-ben 250/500-ra átírtam és így semmi hiba
Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section
-
BeLucZ
addikt
válasz Motion_Blur #18078 üzenetére
lapcsere vagy kártyacsere vagy bios frissités hátha
-
KicsiPit
tag
válasz Motion_Blur #18080 üzenetére
Vissza vittem a boltba...ott ment rendesen...alaplap frissítést megcsinálom este aztán majd kiderül...köszi mindenkinek
Üdv
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #18101 üzenetére
Ez elvileg valami driveres nyűg... Hogy pontosan mi, és mi a megoldás rá, azt sajnos nem tudom.
-
HSM
félisten
válasz Motion_Blur #18103 üzenetére
Igen, 10.12... Én valami Abu-által linkelt drivert használok, azzal meg vagyok elégedve, leszámítva, hogy a youtube-os videók 5-ből 1-szer GPU-recover ablakot csinálnak, ami azért irritáló, mégha gondot nem is okoznak.
A BIOS módosítással vigyázz, jelenleg nem tudok olyan programról, ami az elvárható/szükséges minimum színvonalon el tudná végezni a feladatot.
Más gyártó BIOS-ánál arra kell figyelni, hogy igazából csak refi karinál működik, de ott se 100% a siker. A két újabb Asus BIOS pl. már a saját tervezésű kártyájukhoz való, ez a BIOS infó második sorából derül ki, ami a felhasznált nyák azonosítója, vagy valami hasonló, annak egyeznie kell optimális esetben.
-
Giot
addikt
válasz Motion_Blur #18105 üzenetére
A Sapphire oldalán nem volt hozzá, újabb BIOS? Referencia PCB-s?
Nekem a Toxic-nál adtak ki hozzá újabb BIOS-t és simán felment az ATi Winflash-el. -
ffodi
veterán
válasz Motion_Blur #18105 üzenetére
Parancssorból próbáltad már így? --> atiwinflash -f -p 0 XXX.rom
Természetesen előtte bele kell lépni abba a könyvtárba, ahol van a progi, illetve a biost is oda kell tenni. Az X-ek pedig a bios nevét helyettesítik értelemszerűen.
[ Szerkesztve ]
-
tom_tol
addikt
válasz Motion_Blur #18109 üzenetére
a winflasht nem kéne erőltetni
dos boot és atiflash -
CptMisi
őstag
válasz Motion_Blur #18197 üzenetére
kíváncsi vagyok, mennyit foglalkoztak az 5xxxes kártyákkal
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
CptMisi
őstag
válasz Motion_Blur #18209 üzenetére
Icy elég hangos, inkább zalman vf-3000A, hacsak nincs valami jó ventiszabályzód.
You reap what you sow, Artyom: force answers force, war breeds war, and death only brings death. To break this vicious circle one must do more than act without any thought or doubt.
-
Gerisz
addikt
Te azzal játszol?
Egyébként engem is érdekelne, hogy mivel lehet a VRM-et lehűteni rendesen? A VRM-R* család nem játszik, valami más.
-
ffodi
veterán
válasz Motion_Blur #18212 üzenetére
+1 a VF3000a-ra. Esetleg AC 5870 Xtreme, csak az már kicsit drágább.
-
Giot
addikt
Zalman VF3000A ahogy már előttem is említették.
Más: Vicc hogy még mindig 4órát ír a Catalyst letöltési idejének a Mozilla. Közben a gép már 3 órája megy.
-
Gerisz
addikt
válasz Motion_Blur #18318 üzenetére
Az akkor nagyon jó!
Ebben az esetben érdemes számolni vele. -
Gerisz
addikt
válasz Motion_Blur #18342 üzenetére
Nekem jó lesz egy 5850-is, de számlával.
Kinéztem az Asus Direkt CU-t és arra ráteszek egy nagyobb bordát, hogy jobban mutasson. Annak akkor jobbnak kell lenni a VRM hűtésének, ha gyárilag sincs rajta komoly borda.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest