- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: AI Kérdés érkezett - 3600 soros Spagetti kód refaktorálása és budget
- BMWFan: Akasztófa
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 1 – rizseshús másképp
- Gergosz2: Emlékezzünk!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mika1227 #19596 üzenetére
igen én azt mondom hogy jobbak ezek az új Xtreme verziók mint a hagyományos 5850 és 5830.as!
Fejlettebb táp áramköre (VRM) van (részben ezért is fogyaszt kevesebbet mint a régebbi 5830 és 5850) Tuning annyira nem megy(MÉG), mert nem lehet feszt emelni amíg nem adnak ki egy frissebb TriXX progit amivel majd lehet feszt emelni! Hűtése sz.tem hibátlan játék alatt nálam 52-53.fokig megy fel max a hőfok (úgy hogy 800/1050.en járatom és a BIOS-ában is kicsit megvan emelve a GPU fesz 1.09375.v helyett 1,1250.v) és még így is csak 45.% körül megy a venti rajta szinte hangtalanul!
-
dangerzone
addikt
válasz
Mika1227 #19598 üzenetére
Halkabb, mint a vapor-x emé volt. Meg nagyobb is a venti átmérője. Viszont a ramokat semmi nem hűti.
De a hőfokok rendben vannak. Átlagosak.E6750 -esem nekem is volt. Jól mennek azok. 3600 mhz-t lazán vitte normális fesszel. 1,45V-tal 3800-at is ment.
HD-ban szerintem a 3600mhz azért már elég lesz neki.Most nézem a régi eredményeimet. A q9550 @ 4,4 ghz és az e6750@3650 mhz mellett volt nekem egy 4870-em. És számottevő különbségek nem voltak a 3dmark 06-os teszt vga-ra vonatkozó pontszámok közt. Szóval nem olyan gáz a helyzet.
-
Mika1227
őstag
válasz
dangerzone #19597 üzenetére
Az jó mert úgy néz ki én is beruházok egy ilyen Extreme verzióba!
Hűtése milyen halk, hatékony?
Csak sajna nekem nincs olyan jó procim mint Neked így a kihajtása nem lesz túl jó de ez van! -
Mika1227
őstag
válasz
DroiDMester #19593 üzenetére
Akkor ez az Extreme verzió elég jól sikerül kari!?
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #19593 üzenetére
pont ezért kérdeztem meg itt, tudtam, hogy akad majd egy hozzáértő
-
azoli09
tag
Helló
Azt szeretném kérdezni ezt a vga meddig lehet általába húzni ? és mi a max fesz ami adható neki?
ASUS EAH5870 Voltage Tweak Video kártyaés mit jelent ez Voltage Tweak jobb tuningott?
-
válasz
kisza25 #19587 üzenetére
Kicsi tévedés!
a 5850 Xtreme az a Sapphire 6850.es nyákra készül! a 6870.nek más a nyákja (PCB) de a 6850.es az 1:1.ben ugyan az jobban mondva a 6850.ről levan hagyva pár alkatrész! (PL: a GPU nak csak 3.fázisú tápja van, a 5850.nél be van kötve a 4.ik fázis, meg ugye a 2.ik 6.pines tápcsati is)
a 5830 Xtreme pedig ha minden igaz akkor a 6850 Toxic nyákjából készül!
A memória vezérlő meg nem a nyáktól függ mert az a GPU-ban van!
Viszont az Elpida Ram CHIP-ek azok szintén a 6850.ről származnak!
-
devast
addikt
válasz
kisza25 #19587 üzenetére
Mindenki lusta itt guglizni...
6870 5850 xtreme 5830 xtreme
Képek alapján az 5830-nak totálisan megegyező nyákja van a 6870-el. 5850 is nagyon hasonló. -
Speed®
titán
válasz
dangerzone #19585 üzenetére
Ejha..azért korrekt..érdekes lesz kis +fesszel majd, ha lehetővé válik.
Adjál a procinak is, szerintem lazán 20k fölé mész..nekem is ment ;p -
kisza25
félisten
válasz
kungzi #19569 üzenetére
25ért nagyon jó áron van az 5830, de van kis plusz pénz az 5850 20%-al gyorsabb és kevesebbet fogyaszt, ha nincs a HD5830-al is nagyon jól jársz
HD5850 az pl. el is fogyott ipon-on, HD5830 meg még van 2fajta is 25eFt-ért
más ez igaz?
Az Xtreme modellek, ugy az 5850 mint az 5830, a 6800-as VGA-k PCB-jén és azok feszültségszabályzó, memóriavezérlő egységeivel vannak szerelve,ezért jobbak mint az eredeti 5800-as szériában kiadott kártyák. -
Alpachino
veterán
válasz
dangerzone #19581 üzenetére
Szép eredmény, szerintem a vram megy feljebb is
Neked ezt küldték ? [link]
Közben látom, 5000-nél van vége a mem-nek.....
-
jilian
addikt
"Giot" + "Lord Vader"
Köszönöm az előző infót.
-.-
Annyit irkáljátok ezt a VGA tuningot,
...én is meg akarom küddeni- melyik proginak kell normálisan lefutnia, hogy játéknál se szarjon be?
- mi az a hőfok amit nem kéne átlépnie?
(feszt emelni nem áll szándékomban) -
Speed®
titán
válasz
Nem rossz..a 4890et elkalapálja mindenképpen. Az 5870 kap 1.2Vot..odáig nincs gond végülis..vagyis lehet, nyilván a VRM méretezése/hűtése beleszól..ha a GPU nem fő meg így, már nyertél a cserével. 1/5GHz?
-
MZsoltee
veterán
válasz
Szép szép
, az enyém is menjen ennyit és akkor boldogság lesz!
-
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #19578 üzenetére
Sztem 1,2Vig tuti nincs gond, de teszt erejéig meg lehet próbálni az 1,225-őt is, talán az 1,25-öt is, csak figyelni kell a hőmérsékleteket...
-
dangerzone
addikt
válasz
Speed® #19576 üzenetére
Persze, hogy költséghatékony, na de hát, azért na.
Most nézegetem a tuningot. Kiváncsi leszek.
Ha csalódom, megy vissza a 4890MZsoltee: 0 forint ráfizetéssel , na meg erre +1 év gari van.
Ennyit nekem megér, ha nem lesz puhány a kicsike
Egyébként ezeknek a kártyáknak a feszültségét meddig lehet növelni? Persze ésszeszű keretek között, hogy azért még a biztonságos kategóriába tartozzon
-
MZsoltee
veterán
válasz
dangerzone #19575 üzenetére
Kíváncsi vagyok mire jutsz az 5830-al! Így látatlanban azt mondanám nem volt semmi értelme a váltásnak...
Az alapfesz itt is akkor jó ha alacsonyabb, mint a prociknál? Kíváncsian várom már az 5850-et, de csak holnap- holnap után fog ideérni.
-
Speed®
titán
válasz
dangerzone #19575 üzenetére
Trixxxel húzd..amit kell/lehet, azt tudja állítani. Feszt még(?) nem.
Persze, hogy igénytelenebbnek hat..költséghatékony edísön
Hovatovább kíváncsi leszek, mire jutsz vele..magas az alapfesz.. -
dangerzone
addikt
Milyen progival szoktátok húzni a kártyát?
Ennél a szériánál is beválik még az Ati Tray Tools? -
dangerzone
addikt
Na megvan az 5830 xtreme. Hát első ránézésre azért jóval igénytelenebb mint a 4890 Vapor-x -em. Már csak azért is mert a memóriákon semmi hűtés nincs.
Na de most megnézzük, mit tud a gyakorlatban
-
echterion
nagyúr
Szia!
Táp elég mindkettőnek, ha a hangerő számít és a teljesítmény, akkor 5850, abból is az Xtreme verzió. A többit nem ismerem, nekem ilyen van, nagyon halk, idle nulla a hangja, terhelve is csak azért hallom egy picit, mert még nincs házventi berakva, hogy legyen egy kis szellőzés, így gyorsabban kel pörögnie. De ez sem zavaró egyáltalán.
Üdv. -
KAPÁL
tag
Üdv Meseterek!
Segítség kéne hogy melyik Radeont vegyem vagy Sapphire 5850 vagy MSI 6850 Twin-t? A konfigom az adatlapomba megtalálható,szerintetek meik lenne a legjobb? Csifi 500-as elég-e a kártyáknak?
Köszönettel András!
-
GAbre
veterán
Üdv!
Nem tudja vki,h megoldódott-e már az a probléma,h ha kilép a játékból az ember,még mindíg 100%on használja a gput?
És ez csak 5850 Xtreme-el fordult elő?
És a trixes feszemelés is változatlan maradt!?Sztetetek jön ki olyan verzió,amiben lehet,már feszt emelni neki,vagy az karitól függ,neki kéne bioszt vagy mást frissíteni?Köszi:
G. -
Alpachino
veterán
-
Speed®
titán
válasz
DNS_65 #19563 üzenetére
Nyilván a min. fps is növekszik. CFX vs. 1 VGA..ha olyan cuccal játszol, amihez van értelmes támogatás, jó áron brutál teljesítményt kaphatsz..egyéb esetben csak a szívás van vele..2db 5850 CFXben harapós, 70ből megvan és lever minden 1GPUst..ismétlem, ha minden oké a CFXel.
-
DNS_65
senior tag
Köszi a válaszokat.
Ha CFX-ben van 2db 5850, akkor a min, fps-ek is növekednek ez által, vagy az marad ugyanannyi és az átlagfps emelkedik kb 70%-al? (nemtudom csak tipp a 70)
Még mindig gondolkodom hogyan jár jobban az ember, cfx v. egy db, de gyorsabb vga(pl:gtx570 v. 6950 v. 6970).Mi a véleményetek?
-
kungzi
veterán
sziasztok
mi a véleményetek a HD5830 Extreme-ről? Most 25-ért van IPON-on!
-
Alister71
nagyúr
válasz
jilian #19556 üzenetére
A Metro2033-ban pl. a játék menüjében lehet DX11-re váltani, talán a Stalker COP-ban is, Lost Planet 2 a játék indításakor választható a DX9 vagy 11, AvP 11-ben indul, BC2 szintén. Dirt2 és F1 2010 szintén 11-ben indul. De mondom rakd fel az MSI Afterburnert és pipáld ki a beállításaiban a monitorozást. Akkor megtudod minden játékról, hogy miben fut.
-
jilian
addikt
válasz
Alister71 #19555 üzenetére
Igen ott kerestem a játékban , mert még nem volt lehetőségem dx11 -es kártyával játszani....
Ez a CCC is új még nekem, eddig csak DD+ ati tray tools volt fent a 4870-eshez.Érdemes itt a CCC -ben beállítani a kép minőségét vagy maradjak a játékok lehetőségeinél?
Esetleg létezik ilyen "CCC gyorstalpaló" ?Elvileg nem is volt szándékomban vga-t cserélni, de ezt a 30.000.- Xtreme -t jó vételnek véltem...
végül is nem vagyok 100 fps-ekre vágyó, elég nekem a 60 is, de hogy ezt dx11 ben full hdben maxon viszi, hát ennek örülök. -
Alister71
nagyúr
válasz
Taifa Díaz #19554 üzenetére
Az F1 2010-et a patch előtt is "false"-ra írtuk, hogy 11-ben fusson, még a bugok ellenére is.
Egyébként én úgy vettem ki a szavaiból, hogy Ő a játék menüjében kereste a DX11 kapcsolót, és nem különböző konfig fájlokban.
-
Alister71
nagyúr
válasz
F e Z o #19549 üzenetére
De nem ez volt a kérdés. Ha most vett DX11-es hardvert nyilván nem fogja DX9-re kényszeríteni a játékot.
jilian: ha DX9-ben fut a Dirt2 a Post Processt nem lehet high-ra kapcsolni, csak normal-ra. De ha felrakod az Afterburnert és bekapcsolod a monitorozást, minden játéknál kiírja, hogy milyen DX verzióban fut.
-
echterion
nagyúr
válasz
DroiDMester #19551 üzenetére
Így van, én most egy FSP Zennel használom, gond nélkül az enyémet, szóval a kettőhöz is simán elég az a 650-es.
-
-
DNS_65
senior tag
Hi,
Sejtem a választ,de azért inkább megkérdezem.
Egy sima sapphire 5850 simán menne CFX-ben egy extrem-el?
És egy Corsair TX650V2-es táp már ugye elviszi a 2db 5850-et egy 4magos Sandy-vel? -
Wukiwo
senior tag
válasz
horvathkrisz #19546 üzenetére
nem,nekem ez van
-
Scholes9
nagyúr
válasz
jilian #19533 üzenetére
Dirt 2-t nem néztem, amióta megvan a GTX, szal azt nem tudom, de pl a Call of Prypjatot tudom, de ez játékfüggő, de nem lehet a beállításokat nem megtalálni/elrontani
De lehet lehúzom Steamen és megírom, bár olyan gyorsan nem jön és csak holnapra tudnám a választ ott hol lehet beállítani a dx-et, ha lehet egyáltalán, de az is lehet, h ,ha dx 11-es vga-d van, alapból úgy indul, holnapra kiderül
-
Wukiwo
senior tag
válasz
horvathkrisz #19543 üzenetére
Gigabyte
Nekem is az van -
horvathkrisz
addikt
Sziasztok Srácok,
tudna nekem valaki mondani egy márkát, amiből nagy eséllyel referencia 5870-et kapok?
-
mambo71
csendes tag
válasz
Nagynozi #19537 üzenetére
rakd fel a 11.4 apr 5-ös drivert
-
kungzi
veterán
ha jól tudom a játék ami támogatja alapból úgy indítja, kivéve a f1 2010, mert ahhoz patch formájában jött ki a directx11 támogatás
-
jilian
addikt
válasz
Nagynozi #19530 üzenetére
Elvileg a te problémád (IS!)
a Firefox lesz, kapcsold ki a hardver gyorsítást.-más-
Mivel én is lecseréltem a 4870 -emet erre az 'extrem 5850' -esre...
kicsit hülyének érzem magam, hol is kell azt a bizonyos DX11 -et kapcsolgatni??
Mondjuk kezdésnek a DIRT 2 érdekelne.... -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! A problémám ami van, már egy ideje idegesít, de nem tudok vele mit kezdeni. a 11.1-es drivernél tapasztaltam legelőször, hogy ha egy megterhelőbb játékkal játszok, majd kilépek belőle a GPU terheltségi szintje 100%-on marad. Most a 11.3-as driver van feltelepítve, de egy fél óra Crysis 2 után kilépve már ezzel a problémával találom szemben magamat, és csak a gép újraindítása segít ezután. Ha másnál is előfordult, illetve tudtok rá egy jó megoldást, akkor azt nagyon megköszönném. Amúgy a kártya egy Sapphire HD5850-es még 2009. októberéből.......
-
kungzi
veterán
Sziasztok
kinéztem ezt a kártyát: íme
az lenne a kérdésem, hogy itt a pixmanian hogy lehet részletfizetést kérni? ki kérhet részletfizetést? és mi kell hozzá? csekken lehet fizetni?
12 hónapra venném meg a karit, havi 3000Ft törlesztő részletre
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #19523 üzenetére
A Toxic tesztje: [link]
A 950/1200 eddig minden benchmark-ban játékban stabilnak bizonyult. A hűtés viszont kevés hozzá. Illetve elég, ha 80%-on használom kordában tudja tartani. Csakhogy ezen a fordulaton már nem nevezném halknak.
A Toxic és Vapor-X közötti különbség csak a gyári órajelekben van. Megegyezik a PCB és a hűtés is. Meg annyi hogy a Toxic VGA-kban több a tartalék. Amit én a válogatott GPU-ra vezetek vissza, de mint jeleztem is ez csak az én teóriám.
Egyébként a Vapor-X a hűtést jelöli, a Toxic meg a Sapphire OC VGA termékcsaládja.
Szépet ment a kis 5770.(#19522) devast: Így van ahogy írod. A "Xtreme" az árában extrém nem pedig különleges OC verzió kiadást jelöl.
(#19524) echterion: Jó tudni hogy mennyit bír egy VGA még ha nem is mindig azon az órajelen használod.
-
Sajnos ez így igaz de nemcsak Toxic, Vapor-X karikra érvényes hanem úgy általában az összes ATi karira! a legelső kártyák egy adott szérián mindég brutálisan jól mennek tuningba! És azis igaz hogy tuningba a Referencia nyákos karik mennek a legjobban lehet akármilyen 60.fázisú 2.kiló rezet tartalmazó PCB, akkor is a referencia kártyák mennek a legjobban!
itt van a 5770.esem! (valószínű PH legjobb 5770.ese)
Legelső szériából vettem 2009.November elején! Valami brutálisan megy alapfeszen 1020.MHz a GPU
itt a tesztnél 1,175.öt kapott!
-
devast
addikt
Érdekes eszmefuttatás.
Szerintem: ez az xtreme verzió egyszerűen raktársöprés... annyi van nekik mint a szemét, és már senki nem vette... Nem szortírozták ezeket a gpu-kat sehogy, csak tolták ki, hogy fogyjon már el... addig lesz kapható a piacon, amíg van nekik. Tudtommal már nem gyártják a gpu-t, szóval ha elfogy akkor elfogyott, és kész. A többi verziót (vapor-x stb) is már csak raktárról szállítják szerintem, a kártya gyártást már abbahagyták.
Mindez persze szigorúan az én véleményem. Ez a logikus magyarázata ennek a lépésnek. -
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #19519 üzenetére
"Ezelőtt egy Twin F II. MSi 5850.em volt hát az valami eszement sz@r volt tuningba is"
Mert a GPU-n van a hangsúly, ha egy jobban sikerült példány van a VGA-n kissebb fesszel is stabilan tud menni.
Vagyis hiába a komoly PCB, magasabb fesz ha a GPU gatya. Úgy jár vele az ember ahogy te is.
A tuning lényege a válogatott GPU lenne. De ezt a legtöbb gyártó nem tudja megtenni.
Érdekes dolog ez pld azt figyeltem meg hogy a Toxic VGA-k a Sapphire-tól, az első példányok mindig nagyon jól mennek. Legalábbis a 4850, és az 5850 esetében ez így volt.
Aztán ahogy telik az idő egyre átlagosabb az ominózus VGA-k tuningtartaléka.
Erre példa az én esetem is. Az elsők között vettem Magyarországon Toxic-ot. Megy is mint a bolond, nem akarták elhinni a fórumon hogy alapfeszen ennyit ketyeg.
Aztán egyre több mindenki vett ilyen kártyát, és jöttek a csalódott hangok hogy neki nem megy "csak" 875 Mhz-ig stabilan.
És hogy tudja ezt az ember megmagyarázni? Csak úgy hogy azt feltételezi az első Toxic-oknál nagyobb odafigyeléssel voltak/vannak a GPU-k szortírozásánál.
Mindez csak teória, de próbáltam valami ésszerű magyarázatot találni.Még annyit hogy szeretek én is mindent a maxra toszigálni. De az 5850 nem gyenge kártya és úgy gondolom nem kell "szétfeszelve" szénné hajtani ahhoz hogy a játékok élvezhetően/ kifogástalan módon fussanak rajta.
Jah és gyárilag nagyobb feszen mennek az 5870 VGA-k, ez lehet egy támpont hogy mennyit viselnek el stabilan 24/7 a GPU-k. De szerintem efelé nem érdemes menni.
No offense egyébként te tudod.(#19520) echterion: Az 5850 VGA-k általában szokták hozni az 5870 órajeleit alapfeszen. 725Mhz vs 850Mhz ennyi mhz azért már elég szép tartalék egy VGA-ban, és látható gyorsulást is hoz.
-
Hát ha az embernek nincs több pénze (ha lenne akkor vennék még egy 5850.et és mennének CFX-be) De azért szeret Full-HD ba minden beállítás kimaxolva játszani és élvezhető sebességen (50+FPS) Akkor eza 1 megoldás marad a tuning! Mivel mindenki tudja hogy a 5850.esek nagyon jól tuningolhatók (főleg amiknek gyárilag 1,175-1,20.v van adva GPU-nak) és most hogy 30.körül megvehető abszolút megéri a pénzt amibe kerül! Ezelőtt egy Twin F II. MSi 5850.em volt hát az valami eszement sz@r volt tuningba is (pedig 1,20.v ot kapott gyárilag a GPU-ja) meg volt még sok egyéb problémája (de korábban már leírtam ha olvastad a fórumot) Az MSi elött 2.db 5770.es volt CFX-be (ugye azok mentek alapjáraton is 5870.szintet ahol meg nagyon jól skálázódott a CF ott még jó 10.% al jobban is mint a 5870.es) Szóval megszoktam hogy minden MAX ra állítva és legalább 50.FPS el játszok (hozzáteszem elég ritkán van hogy 2-3.hétig bese kapcsolom a játékos gépem de ha oda kerül a sor akkor nem akarok kompromisszumokat!)
Node a fesz emelésre vissza térve ha olvastad amiket írtam láthatod egy próba alkalmára átírtam a BIOS ba a feszt 1,175.v ra úgy ment 1000.MHz-et a GPU (igaz csak FurMark al néztem 30.percet! valószínű krájszisz2 alatt egyből kifagyott volna! de ha azt nézem hogy a 5870.eseknek ehez az órajelhez 1,25. felett kell adni akkor sz.tem nagyon jó, mert 1,25.el már menne a Crysis2 is sz.tem stabilan) a GPU meg ugye TARTÓSAN 24/7.be is bírná a 1,20.v ot is hamár az MSi 5850 kártyán annyit adnak neki gyárilag! De mint írtam csak 1,125.v ra állítottam most a feszt BIOS-ba így megy beton stabilan 850.et! Addíg elég még nem jön ki a 4.0 ás TriXX progi amivel már(remélhetőleg) menni fog a fesz emelés!
-
Giot
addikt
válasz
DroiDMester #19505 üzenetére
Ha kevés egy kártya ne a feszemelés oldja meg a gondot. Vegyen a delikvens komolyabb VGA-t.
Ha meg mindenképpen fesz akkor meg kell nézni hogy a gyárilag magasabb fesszel érkező kártyák esetében mennyit kap. És max annyit adni neki ingame.
De igaz ez szubjektív részemről.(#19483) kisza25: Én is szeretek nyakára taposni megnézni mennyi a vége. [link]
De csak okosan!Aki dilemmázik, a 30 és az 50 között.
A 30 általában magasabb fesszel érkezik. Legalábbis a Sapphire eddig megjelent 5830-nál így csinálta. Ennek egyenes következménye hogy jobban mennek tuningban mint az 50.
Viszont magasabb a fogyasztása, és mivel lényegesen kevesebb aktív egység van benne a teljesítménye sem igazán korrekt. Legalábbis az 50-hez képest. [link]
Az 5850-ek is jól mennek tuningban. Viszont kevesebbet esznek, és jobban teljesítenek.
A tuning igazán ezért lehet érdekes: [link]
Részemről az 5850 az ajánlott! -
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #19516 üzenetére
köszi;-) még van valamennyi a prociban is és a vga-ban is.alkalom adtán megpróbállak utolérni
-
válasz
devast #19513 üzenetére
Hát nem akarok veled se vitatkozni de 0,5.nanos ram az akárhogy számolom 1000.MHz és nem 1250.! ha 0,4.es lenne mint a 5770.es kártyákon van akkor lenne 1250.MHz !
Feszültségről meg annyit: ez a szakmám tehát úgymond értek hozzá hol kell mérni a kártyán a fesz értékeket! a Mérő eszközömbe se lehet belekötni 50.gurigás hitelesített kalibrált műszer! és bizony 1,61-1,62,Voltot kapnak a ramok! lehet hogy gyári érték szerint 1,50.et kéne de nem annyit kapnak!
-
kisza25
félisten
válasz
F e Z o #19512 üzenetére
ja, hogy multizol
ok nem szóltam semmit oda kell az fps
hülye vagyok, hiszen tipikus multi játék, csak én vagyok ilyen, hogy nem szeretek multizni, azt a részét ki sem próbáltam
DroiDMester: remélem most már nekem sem kell beérni 35-40fps-el
amúgy 5570GDDR5=HD5670 850/4400Mhz-re húzva=HD4830 tudom az sem egy nagy szám, de eddig elég volt, nem vagyok én akkora játékörült, csak néha rámjön -
devast
addikt
válasz
DroiDMester #19509 üzenetére
Egyrészt 1,5V-ot kapnak, másrészt meg hivatalosan 1250-ig mennek. Nem a memória chipek miatt nem megy a ram tuning néhol, hanem a vezérlő adja be előbb a kulcsot.
-
-
válasz
Overlocker #19510 üzenetére
-
válasz
DroiDMester #19509 üzenetére
Még nem mértem ki, de annyit kéne kapnia, na majd ránézek jövőhét..
-
válasz
Overlocker #19508 üzenetére
akkor mérd meg és meglátod 1,62.V ot kapnak! Nem hinném hogy ennyit Droop-olna felfelé a szabályzója és beton stabilan annyi 100.% terhelés alatt is!
MSI HD 5850 Twin Frozr II. nél is 1,60.at kaptak a Samsung ramok és a 5770.emen is 1,60.at kapnak a Hynix ramok! Mindegyik kártyánál felül lőné a ram feszt a szabályzó???? és pont 0,1.v al!
-
válasz
DroiDMester #19505 üzenetére
1,5v az elpida-nak ennél a kártyánál..
-
-
Hát nem tudom alapfeszen(1.09375.v) az enyém 800.at ment csak! Krájszisz2 vel lehet jól tesztelni a VGA tuningot azon egyből kifekszik! Furmark Xtreme burning elment 1,5.órát is hiba nélkül 875.ön, az említett játék már a menűbe lépve kifagyott 810.MHz-nél!
Egyébként meg eggyátalán nincs halára feszelve még 1,20.v al sem! Ha azt nézem hogy az előző MSI HD 5850 Twin Frozr II. karim gyárilag adott neki ennyi(1,200.at) feszt! (csak sokan ezt nem tudják
) Amúgy most 1,125.V ot égettem a BIOS ba ezzel megy 850.et stabilan! a ramok meg ittis mint szinte az összes DDR5.ös kártyáknál FIX 1,60.V on mennek! de ahoz képest hogy 0,5.nanos Elpida ramok amik ugye gyárilag 1000.MHz re vannak hitelesítve, 1250.en elszaladnak hiba nélkül!
-
echterion
nagyúr
válasz
DroiDMester #19467 üzenetére
Ez nagyon jó hír. tegnap raktam be a gépbe az enyémet, lehet, holnap reggel ki is próbálom ezt a módszert.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP Elitebook 840 G1 - i5-4GEN I 8GB I 180GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÚJ Xiaomi Mi Robot Vacuum Mop Essential robotporszívó feltörlő 2db 1999 Ft
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Samsung Galaxy S21 FE 128GB // Ajándék // Számla // Garancia //
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest