- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- bambano: Bambanő háza tája
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krisztianby: Íróasztal STAUNING 80x160 jobb mint gondoltam.
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Roland06
aktív tag
válasz
Motion_Blur #19196 üzenetére
Azt olvastam vmi külföldi fórumon, hogy le kell szedni az AVIVO-t mert bezavar. most leszedtem de idő mire megtudom, hogy használt-e mert tényleg újraindítás után megjavul -valameddig-
-
Roland06
aktív tag
válasz
_Volkovy_ #19194 üzenetére
Tök mind1, az everest is és a ccc is ugyan azt mutatja és a hőfok viszont nem nő.
De azért érezhető lassulás mert pl.:képernyőkímélőből is nehezen áll fel stb..
És működött szépen kb.: 2-3 hete már meg van a kari de ezt egy pár napja csinálja.
Nem rég a Trixx progit próbálgattam de nem jött be. (lehet azóta de már azt leszedtem) -
Roland06
aktív tag
Üdv all!
Szeretnék segítséget kérni!! SOS!!
Egy-két napja kezdte el a gigabyte 5870-es kártyám, hogy alapból a GPU kihasználtság 99%-on megy! Semmi nem fut csak az oprendszer (win7) és kész.
Előre is köszönöm! -
HANDO88
senior tag
válasz
zsole84 #19188 üzenetére
Most azon gondolkodtam talán az lehetséges hogy rossz hőfokokat mutat?
Mivel az órajel sem stimmel és gondolom én hogy a hőfokokat is a bios-ból olvassa ki az AIDA64 /ha baromságot írtam akkor javítsatok ki/ nem fordulhat elő hogy nem valódi hőfokokat ír ki?
Azért ütött ez szöget a fejembe mivel volt 4850 és 4890-es karim is és mikor azok 70 fok körül voltak ott már bizony érezni lehetett kézzel a meleg levegőt a kari környezetében.Ennél viszont semmi,a ram sünikhez be tudok nyúlni és terhelés alatt azok is csak kéz melegek. -
HANDO88
senior tag
HELP
Mint fentebb már írtam felraktam egy AC S1 rev2 hűtőt a karimra,a vrm bordát rajta hagytam a gyárit mert az nagyobb is mint a hűtőhöz járó borda.A ram sünik is fent vannak.Az AIDA64 -el nézem a hőfokokat,az első 2 vagyis a GPU dióda /DispIO/ és a GPU dióda /MemIO/ nagyjából rendben vannak. Furmark alatt érik el az 55-60 fokot. De a GPU dióda /Árnyaló/ sokkal jobban melegszik a másik kettőnél és sokkal gyorsabban is.Hamar felszalad 70 fokig illetve még tovább.Ez normális??
A kari gyárilag húzott verzió ,735 mhz-n kellene neki menni de csak 725-ön megy a ramok pedig a húzott verzióhoz igazított 1050 mhz-en.A volt tulaj szerint a bios nem volt piszkálva én meg nem szoktam piszkálni.Esetleg ez a dolog nem játszhat közre a melegedésnél?
Ha valakinek van valami ötlete az légyszi írja le.Köszönöm előre is.Alapon jók a hőmérsékletek,most például 32-28-32 fok
-
Gerisz
addikt
Nem tudom. 850/1200-ra állítottam mindkettőt. De hamar meguntam, mert sehogy nem tudtam rendesen beállítani a ventijét. Volt olyan, hogy boot után fullon pörgött hiába volt szabályozva, beléptem játékba és lecsökkent a fordulat. Volt, hogy túlmelegedett és megállt az egész. Mikor jó kedve volt akkor ment rendesen. Windows-ban halk, játékban hűtött.
Mindjárt Öcsém gépében fog dolgozni. -
Gerisz
addikt
A hűtőjét szabályozni kell, gyárilag hangos (nekem) OC jól megy a Trixx-el.
A ramokon és a VRM-en nincs borda. Szerintem ajánlott lesz cserélni a hűtést.
KB 3 órája használom egy Asus 5850 ref melett (ami annyira más nem ref. csak a nyák az)Cicereg terhelve. Előszört azt gondoltam beleér valamia ventibe de nem. Szerintem ne ezt vedd.
-
troland26
őstag
-
Frigo
őstag
Valaki használ MSI 5850 TwinFrozr-t ,mennyire megbízható és milyen hangos a hűtője ?Jelenleg ez és az ASUS 6850 között filózok.
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Felhegesztettem egy AC S1 rev2-őt az 5850-esemre úgy néz ki a 2 első hőfok rendben de a GPU dióda /Árnyaló/ az szeret melegedni.Valaki megmondaná hogy pontosan minek a hőmérséklete ez?Köszi.
-
troland26
őstag
válasz
Gerisz #19168 üzenetére
szia
Milyen tápod van ? Nekem cicereg és az a baj akkor is , ha nincs terhelés alatt..nem hangos , de szinte semminek nincs hangja csak ennek az időszakos magas cicergésnek lassan az őrületbe kerget . ...a hűtés nem problémás neked ? mármint a venti hangjaBasszus..nem is a kártya hanem a táp adja ezt a buzi hangot......
-
troland26
őstag
ill egy problémám van , de ez nem olyan lényeges..valamiért cicereg a kártya nem hangosan , de hallható..ez miért lehet ?
-
troland26
őstag
Nos nekem is egy msi 5850 twin frozr ll kártyám van . 1 hete jutottam hozzá w.daywalker fórumtárs jóvoltából .A kártya úgy néz ki gond nélkűl teszi a dolgát a hűtéssel volt egy kis problémám amit már néhány fórumtárs szintén említett . A megoldás az lett az én esetemben , hogy afretburn-ben beálítottam a ventit 30%-ra ezen a fordulaton hangtalan és kijelőltem , hogy win inításakor induljon az aftreburn is . Tehát a gép bekapcsolásakor a venti hangtalan ahogy belép a winbe felpörög (zavaró szintre ) majd , ha betőltött az afterburn a venti beáll 30%-ra ..kb 30 másodperc amit a kártya zavaró venti fordulaton tesz meg . Játék alatt emeli a fordulatot , de nem arr a figyel az ember úgysem ..
-
Gerisz
addikt
válasz
troland26 #19157 üzenetére
Mindenen lecserélem a hűtést. Ezen már azért is mert szerintem sem a ramon, sem a VRM-en nincs borda. Tuti hangos vagy meleg, de olcsó volt
. Majd megy Öcsém gépébe ha meguntam a CF-et és neki még a procihűtő is passzív (azt is én építgetem) csend legyen nekem én azt szeretem.
Még nem tudom mire, azért kérdezem, hogy milyen a nyákon a VRM, hogy tudom majd lehűteni. Tervben van magamnak egy Shaman beszerzése akkor az megkapná a T-rad-ot. Mondjuk már holnap meglesz a válasz. Ha megérkezik rögtön szétkapom -
Gerisz
addikt
Tudna nekem valaki mutatni ge csupasz 5850 Twin Frozr II kártyát?
Kíváncsi vagyok a nyák miben különbözik a ref-től. Nekem csak pénteken érkezik, de gondolkozom a hűtés cseréjén. -
Kange
csendes tag
Fog kapni, az biztos. De az egészet nem értem. Ha kompatibilitási gond volna, akkor miért megy csökkentett órajelen? Ha kompatibilitási gond van, akkor mi az oka? Mert az tuti, hogy nem a VGA-t fogom cserélni, hanem az alaplapot dobom ki...
Ah, én még ennyit számgéppel nem szívtam... Először a ramok, most meg ez...
-
Kange
csendes tag
Igen, sok külföldi oldalon olvastam, hogy a ram sebességének a levétele sok emberen segített. Úgyhogy feltétlen ez lesz a következő, csak azért nem egyszerű tesztelni, van, amikor 1 óra után jön csak elő...
Nálam különben az esetek 90%-ban függőleges csíkozódás jelenik meg fagyáskor. Nagyon bízom benne, hogy annyi lesz a ludas. Mondjuk alap órajeleken sem érzek nagy "lassulást", csak félek, hogy tovább romlik a helyzet...
-
Giot
addikt
Próbáld meg hogy csak a ramokat veszed vissza 1200Mhz-re, ha ez nem segít akkor utána a GPU-t. Ha utóbbi igen akkor megvan melyik a ludas.
Úgy emlékszem a ramok túlhúzása csíkozódással jár míg, a GPU túlhajtásra kikockásodik, a kép. Kis apró négyzetek jelennek meg.
Az meg hogy miután szétesett a kép kis frekin is hibázik a VGA nem újdonság. Nálam az 5850 Toxic os ilyet játszott. De egy restart segít.
Elsőre én is azt hittem vége a cuccnak. -
Wukiwo
senior tag
válasz
Motion_Blur #19135 üzenetére
amint megtalálom leszedem én is
-
Motion_Blur
félisten
Alapfeszen általában 900, jobb esetben 930 MHz körül. Ram meg teljesen lutri, elmehet 1400-ig is, de megakadhat 1300 alatt is..
Feszt ha jó a hűtésed 24/-re 1.25-öt lehet neki adni, tesztre meg amit az Afterburner tud (1.35V, bár nekem 1.33V fölött már nem sokat hozott)Wukiwo: [link]
-
Motion_Blur
félisten
Csak ajánlani tudom a 11.4 Preview drivert, nekem elég sokat hozott 3DMark11-ben is és gondolom játékokban se lesz rosszabb mint az elődei
-
Neo85
tag
5870-es vgak mennyit mennek tuningba? Mennyi voltot lehet nekik adni max 24/7-be. Nekem egy VTX 5870-es van, igy alapon 30 fokos most.
-
Kange
csendes tag
Szóval, nehéz pontosan behatárolni, mióta is van gondom, ugyanis gépcsere alkalmával hibás ramokat kaptam.
Azért gyanakodok erőteljesen a VGA-ra, mert mindig a VGA száll el (a gép nem fagy le) és miután helyre áll, hibádzik a kép a Win alatt is. (Kockásodik) De ha visszaveszem a VGA órajeleit 925/1225 -ről 850/1200-ra, akkor semmi fagyás sincs.Teljes win reinstall volt az új gép megvételekor is, valamint az új ramok megérkezése után is.
Minden új driver érkezésekor előtte Driver Sweeper-vel szedem le a maradék dolgokat.Bocsi, hogy nem válaszoltam, nem vettem észre, hogy írtál... (Telefonon néztem a fórumot...
)
-
Giot
addikt
Kange nem értelek!! Írtad hogy a Toxic hibátlanul ment előtte egy fél évig. Majd mikor megvolt a csere utána jöttek elő a gondok!
Nem gondolod hogy esetleg a konfiguráció más részével is gond lehet??
Másrészt már kérdeztem hogy lett e teljes oprendszer csere az újítások után, vagy legalább teljes driver clean, esetleg beragadt valami a registry-ben.
Vagy a legegyszerűbb ki kellene próbálni egy másik gépben, esetleg ismerősnél minden ok vele? Pár napig tesztelje. -
gabesy
tag
Előtte, amikor 50%-on pörgött a venti 33-34 fok volt alapon a kártya.
-
gabesy
tag
Sziasztok!
Úgy gondoltam írok egy pár sort, és megosztom Veletek tapasztalatomat. A minap beszereztem egy XFX 5870-es VGA-t, és első tapasztalatom az volt, hogy nagyon hangos. Az alapjárati fordulatszám 50%-on pörgöt. Erre gyógyír kell gondoltam, és rövid google-zás után megtaláltam a megoldást. XFX support oldal, és le kell szedni az új VGA BIOS-t. Egyszerű és érthető a leírás, de akinek segítség kell, írjon nyugodtan. Új BIOS-al a VGA csendes lett mint az elődje a 4870-es,
További szép napot!
Üdv:!
-
Kange
csendes tag
Így van, 10k-ért sem adom!
Még talán akkor sem, ha nem sikerül gariztatnom, ugyanis tegnap 850/1200-on ment, fagyás nélkül (összesen 2,5h + 0,5h játékkal). Ma gondoltam visszaállítom a frekiket a gyári értékekre (925/1225), 41 perc játék után jöttek a függőleges csíkok.
Szal egyelőre úgy tűnik, "csökkentett" órajelen stabil a "drága"... :/Amúgy itt vettem, Atidealers nevű felhasználótól.
-
Kange
csendes tag
Köszönöm a linket, nagyon hasznos!
Most reggel számolgattam, még benne vok a 6 hónapban, úgyhogy most kiderül, mennyire korrekt az eladó.
A fő bajom ezzel a gariztatással, hogy vennem kell addig vmi kártyát, mert a gép kell a munkámhoz!5k-ért oda nem adom, inkább felteszem Youtube-ra a megsemmisítést...
-
szasanyi
félisten
Én most pont hasonló okból nem vettem ott új, OEM VGA-t még a jó ára ellenére sem (bár még kevesebb, 3 hónapos garancia lett volna). Mielőtt azonban nekiesnél a nagy kalapáccsal esetleg ide nézz be, még akár hasznos is lehet.
-
Kange
csendes tag
-
troland26
őstag
válasz
szasanyi #19066 üzenetére
Nos az egyiket én kaparintottam meg . Azt kell mondjam , hogy a venti probléma itt is meg van . A gép bekapcsolásakor halk a rendszer aztán ahogy a win tölteni kezd felpörög majd úgy is marad..pedig nincs terhelés alatt . Egyébként a kártya nem rossz , 35 C környékén van a gpu és terhelve sem kúszik 55 C fölé . Viszont ez a venti probléma zavaró ...( sokat gondolkodtam , hogy passzív vga-t veszek mert zavar a hangos venti erre tessék )
-
Kange
csendes tag
válasz
-volkovy- #19107 üzenetére
Ahogy néztem nagyon ritkán... Sok nyitott ablak esetén, néha film alatt megemeli picit, de nem sokáig. Játék alatt is néha leveszi mediumra, de összességében nagyon keveset használja.
Igazából az Amd fórumán ezt szörnyen szidják, hogy miért nem úgy működik, hogy terhelés alatt high, ha mondjuk 5s-ig pihizik akkor low és az összes többi időben medium...De most jelenleg nemtom mi a szitu. Felraktam újból a sima drivert, utólag a CCC-t (APP nélkül) + saját Bios és 2,5 órát ment a játék. Persze volt már ilyen korábban is(random fagy), de a logból úgy tűnik, most egyszer sem vette le low-ra a frekit... :/
-
Kange
csendes tag
válasz
-volkovy- #19103 üzenetére
Kifejtenéd picit bővebben ezt freki belövést, ha megkérlek?
Esetleg valami külön progival vagy arra gondolsz, hogy elégedjek meg a 400/1225-ös idle-vel?
Mert ugye Bios-ban nem egyszerű a dolog, ugyanis van 2 profil(1 es tobb kepernyo), mind2ben 3-3 freki(low, medium, high). És az itt levő low frekit hajlamos ez a **** jaték közben is beállítani, ami hülyeség, de 2D-hez is ezt használja, amihez viszont elég. (többségében low, néha medium) Szal úgy néz ki, Bios-ból nem fog menni.Nos igen, egyszerűbb szarozni a registry-vel, csak picit aggódtam, hogy magától nem törli...
-
Wukiwo
senior tag
nos nálam cod4 alatt továbbra is megfagy a gép és maxon forog a venti de sem kép sem hang és a reset gomb sem segít ilyenkor
-
-volkovy-
tag
Lőj be egy jó üresjárati órajelet, meg egy 3d-s órajelet, ennyivel meg is oldódik valószínűleg. De ha nem, akkor is lehet még tovább gondolkodni. Szvsz a drivergond se kizárt..
A registryben bennmarad a bejegyzés az override nyitásáról, de mindenféle drivercleaner és újrarakás helyett nem lenne egyszerűbb kiszedni onnan azt a bejegyzést?
-
Giot
addikt
Mert nem elég csak újratenni hiszen a registryben megmarad a bejegyzés. Ezért teljes leirtás esetleg your uninstallerrel majd driver sweeper.
De a fentebb leírtak csak saját felelősségre!! Volt akinél bekavart a YU.
Amúgy gondolom volt win csere mikor a gép átépítés megtörtént? -
Kange
csendes tag
válasz
-volkovy- #19100 üzenetére
Azt hiszem ez marad. Csak azért lenne jó megtartani a "normális" módszert (azaz ha engedélyezem a tuningot, akkor átvált profil 2-re, megemeli az alapot), mert a 157/300-on 14 fokkal hűvösebb a kártya és az esetek 90%-ban bőven elég az a teljesítmény.
Aztán ha játszanék, akkor pipa be, átvált a másik profilra és mindenki örül. De valszeg erről le kell mondanom...Apropó: Hogyan lehet ismét lockolni az override-t a CCC-ben? Sok helyen azt írják, hogy elég újrarakni a drivert. Én akárhogy rakom újra, folyamatosan fel van oldva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte AORUS Radeon RX 6800 XT MASTER 16G
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire PULSE RX 7900XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Gigabyte Master Rtx 5080 videókártya
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- GARIS - GIGABYTE Radeon RX 6800 GAMING OC 16GB
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Eladó karcmentes Moto G31 4/64GB / 12 hó jótállással
- Dell latitude, precision, xps, magyar világítós billentyűzetek eladóak
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest