- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
shteer #16599 üzenetére
Igen.
Ahogy olvastam a hivatalos információkat amit az AMD közölt, nem szarozott hogy még egy tesszalácios rész egységet hozzácsapott a gpuhoz. Így a HD 69xx Teljesen egyedi lesz, nem hasonlítható a 6870-6850 esekhez...
4-3szor gyorsabb tesszalácios számítási sebességet ígér az AMD az új gpu-val...
Nem viccel annyi szent.
Igazából kétlem hogy eléri a gtx 580 as fogyasztását ez a kártya.
Csúcskategóriában mindent szabad.
Vagyis szerintem aki beletud nyúlni a zsebbe és 130-140 darab Mátyás királyt letud rakni az asztalra ott már a fogyasztás nem kérdés, inkább hogy mennyire hangos a hűtő megoldása.
Nagyon ígéretesnek néz ki a hd 6970 - 6990 es... -
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek Q6600 os alá érdemes 5850 es CrossFire-t kiépíteni?!
Úgy értem hogy nem fojtaná nagyon vissza a két kártyát a q6600-os?!
3.200 Mhz járatom... Full HD felbontásban, van egy két játék ahol szeretném kicsit növelni a minimum fps, főleg az a cél!
1920x1080as felbontásban és ez megérne még 55-60 ezer ft...
Csak hát akkor venném meg igazából ha lenne valami látszata is, sokan ijesztgetnek azzal hogy ez a proci mellett, nem igazán érvényesülne a 2 kártya... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16594 üzenetére
Igen, biztosan nem lehet tudni. De van azért háttér valóság alapja, hiszen pár hét és már láthatjuk őket HARC KÖZBEN hogy mit mutat fel az AMD.
Ne felejtsük el hogy a zöldek is nagy háborúra készülnek, hiszen beakarják vetni a GTX 570*580*595 öst!Egy kis információ.
-
Dj Dekko!
őstag
Wáááá
A 6990-es nem fog viccelni ahogy olvasgatom az információ morzsákat... 3840 Stream Procija, 4G GDDR5 96Texturázó/szürő.... 307Gb/s memória írás...
A 6970-es értelem szerűen, 1920Stream processzort fog tartalmazni, 2G GDDR5 96Texturázó... 256 biten....
Hát szerintem simán 40-50 % rá fog verni az 5870/5850re... -
barks
csendes tag
Sziasztok!
Most raktam fel a 10.11-es catalystot,de a menüjéből hiányzik az overdrive!A VPU recover menüpont alatt nincs semmi.Mi lehet a gond? -
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #16577 üzenetére
Könnyen előfordulhat, hogy nem tudja az 1GHz-et 1,3V-on. Nálam eddig 2db 5870 járt(az egyik meg is van még), és mindegyik teljesen másképp viselkedett. Az egyiknek 1,3V kellett az 1Ghz-es GPU-hoz, és ment 1350 felett a ram, a mostanin pedig 1,21V is elég az 1GHz-hez, viszont a ram nagynehezen megy 1250-et. Szerencsére a ram órajele nem számít sokat összességében.
Azt még próbáld meg, hogy variálsz az AUX fesszel. Először emeld meg mondjuk 1,162V-ra, ha nem jó, akkor próbáld meg mondjuk 1,1V-on vagy alatta. Néha ez segít. Ha minden igaz ez ugye a VDDCI feszt állítja, ami az I/O bus feszültséget jelenti ebben az esetben(GPU és a ram közöt).
-
HSM
félisten
Nálam az alapórajeles 5850 1680*1050-ben abszolút full maxon hibátlanul, reccenésmentesen ment az adatlapon látható konfigommal (proci volt csak húzva 3675-re, ram 1400@CL7). Egyedül az utolsó pályán esett le 15 FPS környékére, mikor már nem fért ki a képernyőre, akkora zerg rusht kaptam.....
Viszont én driverből nem kényszerítettem rá semmilyen élsimítást, az tud még meglepiket okozni sebességben... -
Karex
senior tag
Én hetek óta szívok egy 5870 vapor-x -el, ami hasonlóképp hibázik, fagy, de csak néha. Ez a legrosszabb fajta hibajelenség, és így a gariztatás sem egyértelmű, ezért szintén az azonnali cserét javaslom. Megspórolsz az életedből néhány kitépett ősz hajszálat.
Kérdés: rev1 vagy rev2 kiadás?
-
Colos1
őstag
Ha 3 napon belül vagy, akkor ne foglalkozz a hiba forrásával, vidd vissza azonnali cserére.
Utána már csak akkor kötelessége a boltosnak visszavenni, ha reprodukálni tudja a hibát, és nem azonnali cserét kell biztosítania, hanem szervizbe küldi. Ami hetekig is eltarthat... -
teq
csendes tag
hali srácok!
úgy ajánlottak ide hátha tudnátok nekem segíteni...
van egy olyan problémám , hogy vettem egy sapphire 5870 vapor-x es vidkarit, de szerintem nem működik megfelelően, pl: devilmay cry benchmarkal 1280*720 as felbontáson ilyen 390-490 es fps-t produkál és kifagy, ami úgy néz ki hogy elsötétül a kép mintha kikapcsolna a monitor de a hang megyeget és csak reset gombra reagál... afterburnerrel nézegettem ezalatt a benchmark alatt 97-99 % hajtja a gpu-t és 70 fok fölé megy a hőmérséklet starcraft 2 höz használnám (ebből adódóan az is kérdésem lenne milyen szinten kéne vinnie az sc 2 -t mert most mediumon is beszaggat, 1920*1080 as felbontáson) de mindíg kifagy a fent említett módon, mi lehet a probléma, még bőven garanciás 2 napos a kártya tehát, várnám a javaslatokat amit előre is köszönök... -
Laraxior
titán
Lehetséges hogy nem tudja az 1GHz-es GPU órajelet a VGAm 1.3Von?
-
Karex
senior tag
-
Etzel
aktív tag
Hali
Egy Hipro 700W-os táp elég egy 5870-es kártya meghajtására?
4db 12V-os ága van, egyenként 16, max 18A tud leadni, elég ez a vidkarinak
ill ha nem akkor milyen más kártyát ajánlanátok közel hasonló teljesítményben?Köszi előre is
-
Giot
addikt
Ismerőseim gépeiben vagy 8 Sapphire VGA dolgozik hibátlanul. Nekem ez az 5. Zafír, szó nélkül teszi a dolgát, és a tuningtartalék is korrekt. Beletenyereltél ennyi. A Sapphire-ok előtt volt 2 HIS kártyám az első hibátlan aztán upgrade-eltem egy HIS x1650pro-ra annyit én még nem szívtam kártyával. Folyamatosan fagyott többször visszavittem gar-ba, persze náluk sosem produkálta a hibát nálam is teljesen random. Kellett neki vagy fél mire rájöttünk haverokkal hogy mivel AGP-és kártya volt ezért volt a kártyán egy PciE-AGP "fordító" chip. Az melegedett túl feleszkábáltam rá egy SÜN-t és máris javult a cucc. Igaz aztán túladtam rajta, persze szinte féláron a hiba miatt. Nah szóval meg lehet szívni bármelyik gyártóval. De ha be tudnám szerezni megint vennék HIS kártyát, mivel úgy gondolom az 1ik legjobb only Radeon gyártó.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #16565 üzenetére
Nem hiszem mert a GTX 580 30-40% erősebb mint az 5870
durván.
#16566) Laraxior Annyiért Ingyen van, egy raklapnyi kellene! -
front3r
őstag
Szerintetek ebben az évben még el lehet adni az 5870 vapor-x-et egy 80-ért? Jó lenne...
-
Dj Dekko!
őstag
Szerintem is, a mostani 5870/5850 eseket, GTX 570 / GTX 580 ra érné meg lecserélni, vagy majd ha kijönnek a nagy tesók akkor 6950/6970 ezek szerintem simán megérné teljesítményük már most saccolható (+40+50% HD 5870/5850 re)
Az áruk nem mind egy, hogy mennyiért akarják oda adni...
GTX 580 már most kilőve 140-150 ezeré!Akkor inkább 2 darab 6870!
-
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #16561 üzenetére
Áhh, az 560 nekem felejtős... Az a 460 feljavított verziója, az nekem nem alternatíva az 5850-re.
Erről a vonatról már lecsúsztam, úgyhogy marad az 5850. Na nem mintha bánnám a dolgot...
Jóárasított 570-580 még alternatíva lenne.
-
Cybertrone
veterán
Lessz, elvileg még 560-is!!!! Nézegettem teszteket, és valóban barom erős a cucc, de sajnos még mindíg sokat fogyaszt, bár ez szubjektív, ha lemegy az ára benevezős dolog is lehet belőle... 120-130k környékén kezdett a cucc mely a kezdeti fellángolás után január környékén már bő 100k-ért elvihető, élvezhető!
-
HSM
félisten
válasz
TeeBee73 #16558 üzenetére
Biztos van ilyen játék... A metro2033 max beállításhoz full-hd-n pl. tuti nem elég, ha végig 30+FPS-t szeretnél....
Amúgy az 5850-re is igaz, hogy mindent elvisz a hátán. Az Nv-s mikrolagg egy nagy mese.... Többször is cáfolatra került a dolog. Volt/van pár játék, ami folyamatosabbnak hat Nv-n de ezek szoftveres jellegű dolgok. Pl. a Dirt1 (a játék motorja), vagy a GTA4, amíg a driver CPU-limiteit nem javították ki.
Én megmondom a frankót, többször is elgondolkoztam anno, hogy mit vegyek, 5850, 470 vagy 480... Ha nem lett volna az NV részéről hatalmas energiafogyasztás és zaj, némi driver unszimpátiával fűszerezve, akkor tuti 470-et vettem volna.... Mert több bennük a tartalék. Most ezen legnagyobb gondok kerültek jelentős mértékben javításra, ha nem is maradéktalanul. Úgyhogy az 580 igenis vitális alternatíva, és nem is adják rossz áron... (5870+20%)
És kíváncsian várom, lesz-e GTX570 az új GF110-ből.... -
HSM
félisten
Hát nem tudom... Én eddig a túl gyakori cserélgetéssel csak szívtam... (Mármint főleg anyagilag, nem keveset) Mikor a 3870 helyett kis ráfizetéssel vettem egy refi 4850-et. Olyan 10K ráfizetés volt,+6K volt a hűtés rá muszájból, aztán úgy se lett az igazi, eladtam, vettem egy GW GS-t, az jó volt, de kevés volt az 512 ram, elcseréltem gigásra, de azt meg visszafogta a DDR3 memória, abból lett egy GTX260, az se vált be (fos bughalmaz driver) majd egy 4890. Gondolom, nem kell ecsetelni, hogy így bő 2 havonta váltogatva mennyibe fájt ez a kis móka...
Kedves barátom, akinek én raktam össze gépét (C2D, P35, 2GB ram, 3870) épp a napokban keresett meg, hogy lehet venne már valami erősebbet.... És ha jobban belegondolok, én is simán ellettem volna azzal a karival legalább a GTX260-4890-emig, de még talán az 5850-ig is.... Anyagilag rengeteg maradt volna a zsebemben, minimális lemondás mellett. A 4890 nagyon megérte, 60K-ért vettem, egy év múlva is 40K-t kaptam érte. Az 5850-em 57K volt, bő fél éve, 1 hónaposan, a jelenlegi felhozatalt és árakat elnézve nem hiszem, hogy fél éven belül 50K alá esne az ára....
Arról nem beszélve, hogy cserénél nagyon résen kell lenni, mert nagyon könnyen megszívhatja az ember, ha kifog egy betegesebb vagy zajos vagy melegedős konstrukciót.... Sajnos a neten olvasható tesztek sem garanciák semmire. Nekem az rengeteget ér az 5850-emben, hogy teljesen kifogástalanul működik, és semmilyen kompromisszumra nem kényszerít rá. (Hang, hűtés, energiatakarékosság, melegedés terén) Jelenleg a teljesítménye is bőven elegendő az igényeimhez... (1680*1050 max grafika, minimális AA-val)
De szerintem ez nem fog jelentősen változni, a játékkiadóknak sem érdekük olyan játékot kiadni, ami felső középkategóriás karikon ne futna frankón közel maxon.... Majd ha eljön a 28nm-es karik ideje, akkor lesz értelme elgondolkozni a váltáson.U.I: Az nekem nem működés, ha a kari dönti el, milyen játékban, meddig hajlandó működni....
Engem ez a fajta hiba tud a legjobban felidegesíteni....
-
TeeBee73
veterán
Más: "az 580-as az egyetlen igazi alternatíva, ha az 5870 már nem elég." HOVA nem elég egy 5870?
Nálam driverből megy kényszerítve a 16xAF, és az SSAA. (1920*1200-ban).
Eddig még minden játék "lagmentesen" futott. (Igaz, az újabb címekből nem sokat vettem meg.)
Mondjuk, multiban nem játszom, csak a Crisys Wars-szal, de oda is elég a kártya.MOD: Lehet, én nem veszem észre a "microlag"-ot, amit az nVidiások oly szeretettel felhoznak?
-
Karex
senior tag
-
HSM
félisten
válasz
TeeBee73 #16554 üzenetére
Áh, tök felesleges lenne mellé mégegy... Pláne, hogy hányok a multi-GPU gondolatától is....
(#16555) Dj Dekko!: A GTX580 egy igen jól sikerült kártya. Jó hűtés, jó architektúra, szerintem igen jól megcsinálták. Ok, nem veri az 5970-t, de sokak szemében nem opció a több GPU, azok szemében pedig az 580-as az egyetlen igazi alternatíva, ha az 5870 már nem elég.
Nem tudom, mi bajod amúgy az NV-vel, az 580-as GTX, a 470-es GTX meg a 460-as is igen jól sikerült, versenyképes termék. Asszem ennyit nem tilos leírni Ati-s topicban, remélem nemcsak fanboy-ok vannak itt....
-
HSM
félisten
Miért, szerintem minőségi előrelépés lenne egy működő kártya, még ha csak egy 6850 is...
Az 580 jóárasításához kéne egy pofátlan olcsó és gyors 6970...Meglássuk majd. Piszok jó lett az 580 is, kíváncsi leszek, az Ati mit tud felmutatni a Cayman-el vele szemben.... Mondjuk kétlem, hogy bármelyik gyártó fel tudjon mutatni olyan VGA-t a közeljövőben, amire lecseréljem a jó kis refi 5850-em... Halk, hűvös, gyors, tuningolható is pofa nélkül ha kell, barátságos 150W-os TDP-jű, alig eszik üresben, mi kell még?
-
Dreamie
őstag
gratula hozzá! Lehet nekem is úgy kellett volna feltennem, hogy előtte leszedem a régit....
mindegy, most jó, szal nem variálok!
-
borat26
aktív tag
Szerintem nincs semmi gond az nVidiaval, csupán másfél év lemaradását próbálják behozni kisebb trükkökkel. A végeredményt mindenki láthatja.
-
-
Karex
senior tag
Várok a 69xx-re, vagy valami jóárasított 580-as nvidiára. Lefelé már csak nem építkezem.
Ezt a spórolós módszert nem ismertem a gyártótól, de akkor a jövőben inkább elkerülöm. Legközelebb inkább 5k-val többet adok normális vga márkáért, de ez a szopás még egyszer nem kell...
-
Dreamie
őstag
Hali!
Felraktam az új 10.11-es csodát... Érdekes dolgok történtek... Valakinek csinált olyat, hogy újraindította a gépet, felállt a rendszer és 5 sec után elsötétült a képernyő? Ez most az új driver csinálja, vagy mi lehet az oka? Tegyek fel régebbit?
-
HSM
félisten
Akkor miért nem váltasz vissza valami 5850-félére? Megmondom a frankót, nekem elég sok rossz tapasztalatom van a nem refi karikkal, vagy jó, vagy nem, és sajnos több a nem....
A sapphire saját cuccai közt is akadnak igen jók, meg nem annyira jól sikerültek is, hogy úgy mondjam. A Sapphire nagy rákfenéje, hogy olcsóbb alkatrészekből építkezik, ami könnyen a minőség rovására megy.
Vagy itt vannak a friss 6850/6870-ek, elég sok refi is, talán azok is megérnének egy próbát, és még pénzed is maradna.Vagy vmi használt refi 5850, talán mind közül az a legjobb mindent összevetve....
(#16542) tom_tol: Nekem 10.10 van fenn megjelenése óta, nem volt vele bajom, a 10.11 is szimpi nekem....
(#16543) yodamastah: Amíg nincs stabilitás, addig nincs honnan elindulni tuningolni...
(#16544) Dj Dekko!:Semmi értelmét nem látom ennek az új PCI-nak. Elég memória kell a VGA-ra, és olyan beállítást kell belőni a játékban, ami nem tölti ezt a memóriát túl. Ilyenkor még az 1.0-s 16-os slot is bőven túl sok.... Ha meg kevés a VRAM, akkor a 32 sávos PCI 5.0-d is fújhatod, mert be fog szaggatni, mint a huzat.....
-
yodamastah
őstag
Tuningolatlan cpu/ram mar megvolt... a vga orajelek tesztelgetesen meg probalkozom, gyanus hogy a vga ram iranybol jon a gond. Neze majd egy kis unredclockot stb... Az energiagazdalkodas tippet koszonom, ezt meg nem probaltam. Igazabol egyebkent vga tuning annyira nem kell, mert cpu limites az alkalmazas amit futtat a gep. De amugy nem artana ha menne egy kis tuning, mert jobban tetszik a 8xfsaa mint a 4x
-
Karex
senior tag
Semmi gond nem volt... Kezdtem egy Powercolor 5850-el. Ott kellett volna megállnom. Persze hülye voltam, gondoltam én mennyivel jobb lesz egy sapphire 5870. Aztán láttam, hogy ez, a gyári hűtéssel már nem egészséges hőmérsékleteket produkál. Jó, akkor vegyünk sapphire Vapor-x 5870-et.
1 hónap használat után tűnt fel, hogy pixelhibákat dobál függőlegesen a monitorra. 2-3D-ben is. Gariban cserélték a mostanira, ami meg néha hanyattvágja magát.Amennyire ajánlják itt egyesek a sapphire-t, én annyira nem.
Story of my life.
-
HSM
félisten
Ok, semmi gáz.
Sajnálom amúgy, hogy nálad ilyen gondok vannak.
Amúgy írtad, hogy volt sima 5870 és 5850 is... Azokkal semmi gond nem volt?
(#16536) tom_tol: Szerintem az AMD oldalán elérhető drivert használd, az Asus oldala 2-3 hónappal is le szokott maradni. (Legalábbis a 4890-emnél ez volt)
Amúgy bizononyos módokban a kiterjesztett asztalok közötti videóablak áthúzás nem működik, még anno egy 3650-el ökörködtem ezzel, és ott ha áthúztad, csak egy üres keret ment át, ha visszahúztad, visszamászott bele a kép is. Vicces volt.(#16537) Dj Dekko!: Szerintem senkinek sem lenne érdeke, hogy a PCI-E 3.0 ne legyen kompatibilis a 2-vel... Azért nem sűrűn játszanak be ilyesmiket... Meg akkor szvsz nem PCIe-nek hívnák az új foglalatot.
Mondjuk PCIe 3.0-as gépet még nem láttam, a SATA3-nak az értelme közelíti a 0-t jelenleg, az USB 3 pedig hasznos, de nem nélkülözhetetlen, és kevés hozzá még a motyó is.(#16539) Baryka007: Nemsoká jönnek a Sandy Bridge 1155-ös procik, azokat mindenképp érdemes lenne megvárnod...
Meg a karácsonyi szezont elkerülni....
-
Baryka007
addikt
válasz
Dj Dekko! #16537 üzenetére
Ezt így meghallva lehet hogy lemondok a gépcseréről most akartam Corei7 et venni egy HD5830 1Gb al mert a 2 éves jószágomban egy E2200 as 2.20ghz-s dual core lakozik 3gb rammal és egy HD4850 1GB os karival, ahogy így olvasom ezt a hsz-t gondolom majd lejebb fog menni minden mostani cuccnak az ára lehet hogy elhalasztom akkor a számítógép vásárlást
-
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek a jövőre megjelenő PCI-e 3.0 Inkompatibilis lesz a 2.1 es verziókkal?!
Erősen aggaszt hiszen jövőre az öreg Quad Core rendszeremet leszeretném váltani egy korszerűbb i7es rendszerre ami már 3.0 csatikkal lesz felszerelve....
(USB 3.0, SATA 3.0, PCI-e 3.0)
Viszont az 5850-esemmel teljes mértékig elégedett vagyok. Így fölöslegesnek tartom cserélni.
Viszont mekkora szívás már, kijön a 6990 es... jövőre egy új foglalat...azt nem lenne hozzá kártya?! 150 ropis kártyát nem tudod belerakni egy korszerű alaplapba?!
Csak nem!
Úgy hogy bízom benne hogy a 3.0 Kompatibilis lesz a 2.1 el is -
tom_tol
addikt
na jövök én is
adott egy 5870 dvi csatin egy 22" monitor, hdmi-n egy plazma tv
kiterjesztett asztalt használok
a mai esemény: bsod bccode a, újraindulás majd képernyő vibrálás stb.
kiterjesztett asztal ki minden rendben, kiterjesztett asztal vissza kis furmark szintúgy minden rendben, azóta hiba nincs
gondolom driver lehet de azért jöhetnek a meglátások a dologról
még annyit hogy ha mkv-t lejátszás közben húzom át a tv-re akkor a teljes képernyőre váltás után 10-ből 9x nem lesz jó csak ha újraindítom az MPC-HC-t (mintha kevés lenne a vas)
driver az asus oldalán fellelhető legújabb 8.782 -
Karex
senior tag
Sorry, egyáltalán nem offenzívnak szántam, de amikor már sokadik próbálkozás után, és több fórumon is a triviális dolgokkal nyaggatnak, akkor valahol kiakadok. Igazad van, ez amúgy sem az én problémám, csak valamiért magamra vettem, mert már hetek óta szenvedek én is hasonló jelenséggel. Úgyhogy még egyszer elnézést, és köszi hogy segíteni próbáltál.
-
HSM
félisten
Ezt mér nekem írod? Láttam a Te problémád is, nem volt rá ötletem, kussban is maradtam, ahogy kell.
Ellenben yodamastah problémája esetén lenne értelme a dolognak, ezt a szürkehalált elvileg a PCI-e vezérlő nem megfelelő működése illetve energiatakarékossága okozza. Ezért írtam, amit írtam. Ha akrja, kipróbálja, ha meg annyira pro user vagy már nézte, akkor meg úgyse. A hozzászólások közt elfér, nem tudom, mi a probléma.
-
Karex
senior tag
Ó jön már a szokásos... Nem azért írunk egymásnak, illetve nektek kisregényeket, hogy továbbra is egységsugarú usernek nézzetek.
A probléma több konfig alatt, alapbeállításokkal (még cmos reset is volt), gyártó által küldött friss vga biossal is fennáll. Egyszerűen van néhány kártya az 5xxx szériában, ami nem hajlandó a fizika, illetve elektronika elfogadott törvényei szerint működni, mi pedig próbálunk rájönni, miért. Mert amint látható, a gyártó széttárja a karját, és gariztatni sem lehet ilyen random hibát.yodamastah: én is úgy vagyok vele, hogy cserélem majd hamarosan valami jobb sorsú kártyára... a mostani pedig talál egy boldogabb tulajt, akinél sosem fog előjönni ez a hiba.
-
daneeeeee
aktív tag
Válasz Malacka87 fórumtársnak !
Hát az za igazság, hogy nem csak a proci kevés hanem úgy az egész gép ami a vidkártya körül van.
Bár nem tudom mivel játszik és milyen felbontáson / az 5830 se bír mindent/ de a legtöbb játékkal el kell hogy bírkozzon 1080p-ben.
Mindenképpen próbáljátok ki egy másik gépben, ha esetleg a vidkari lenne a hibás.
Ha ott jól muzsikál akkor sajnos a többi komponensben lessz a hiba (egy gép frissítés lehet hogy nem ártana) -
HSM
félisten
válasz
yodamastah #16527 üzenetére
Én azért próbálkoznék tuningolatlan procival/rammal/VGA-val is.... Illetve az energiatakarékos funkciók (alaplapiak) kikapcsolásával....
-
yodamastah
őstag
Nos valoban nem mindig grey, van amikor szines. Nalam az a fura, hogy a jelenlegi beallitason elso inditas utan szinte tuti hogy lefagy, aztan restart es utana 10 oran keresztul nem fagy le... vicces de ez van. Gyak most csereltem a vga alatt komplett gepet, minden egyes eleme uj lett, es ugyanugy folytatta ezt a mokat
Mindegy egyelore hagyom mert mashogy nem tudok 3 monitoros konfigot epiteni, esetleg lehet beprobalok a 6os sorozatbol egy rovid teszt erejeig hatha csak az en kartyam a szar.
(ja gariztatni probaltam, visszaadtak hogy semmi baja hehe) -
mandju
senior tag
Na, a 10.11 drivernek köszönhetően sikerült végre elérni, hogy a kártyám alapjáraton 157/300 on menjen...
pár hónapja írtam, hogy nem veszi vissza az órajeleket (nem volt tuning) és azóta sem sikerült rájönni, hogy mi volt a hiba...
viszont az új driverrel működik és ez a lényeg! asus HD5850 akkor volt róla szó, hogy másnál is jelentkezett ez a hiba, úgyhogy hajra driverre fel!
-
Karex
senior tag
válasz
yodamastah #16527 üzenetére
Hmm...
Szóval nálad csak grey hiba? Én úgy vettem észre, hogy mindig az utolsó képkocka színvilágában fagy meg a kép.
Ezért a vramra gyanakodtam egy ideig, de ez a szemétláda szintetikus tesztekben sosem hibázik... Furmark, vga memory stress test bármeddig bírja.
Annyi, hogy az eyefinityt nem használom, viszont én is próbáltam más komponensekkel, sőt más gépben is, már vga bios csere is volt, de a hiba maradt.
Sapphire már hülyének néz (általuk ajánlott bios update után...) és azt mondja biztos nagyobb táp kell...Neked azért az eyefinity és a tuning elég gyanús, de nekem azok nélkül is csinálja. Na meg a restart után is hanyattesik ugyanúgy.
-
yodamastah
őstag
Enis GSOD-al szivok mostanaban. Eyefinityt hasznalok (Asus 5850), es nalam raadasul rejtelyes a hiba. Azt csinalja ugyanis, hogy ha bekapcslom a gepet, elinditom a jatekot (iRacing), utana 10 percen belul szinte biztos a szurke kepernyo... nyomok 1 resetet, majd utana soha tobbet nem fagy le a gep, akar 10-12 orat is ment mar gond nelkul az elso GSOD utan. Mar komplett gepet csereltem a VGA alatt, de nincs valtozas. Tuning van boven (i5 750, 4ghz), de alap CPU orajeleken is ugyanazt csinalja. A VGA gyari orajelen hajtva a jelenseg nagyon ritka, de egy kis tuning es jon a GSOD. A vicces hogy amugy ilyen 850/1150-en utana megy tovabb stabilan, csak az elso fagyast kell kibojtolni
PRobaltam mar mindenfele fesz/orajel/driver kombot nem sokat segitett... az erdekesseg hogy ez csak azota jott elo amiota elkezdtem eyefinity-vel tolni elotte soha nem is lattam szurke csikos fagyast... ja es persze az olyan teszteket mint a furmark siman birja magas orajaleken is....
-
malacka87
őstag
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy mi lehet a baj az alábbi konfiggal ismerősöm nem nagyon ért hozzá azt mondta kérdezzem meg itt! Most vette az 5830-at.
Asrock n68-s
Amd Athlon 6400+x2
ddr2 2giga ram
msi 5830 Twin FrozenHd felbontásban játszik és azt mondja kevés az fps-e low beállítások mellett is. Proci kevés neki ha jól sejtem igaz? Köszi előre is!
-
Laraxior
titán
aux voltage az minek ad feszt? alapon:1.149V
-
Jocy
aktív tag
Tölthető a 10.11! [link]
Ami érdekes,úgy tűnik,hogy ismét van powerplay tuning mellett is.Legalábbis nálam megy -
jonner
tag
válasz
Daniel #16504 üzenetére
Nekem olyan gigám van és teljesen meg vagyok vele elégedve. Hangja szinte semmi, az eddigi legmagasabb hőmérséklete pedig hatvan egynéhány fok volt. Jól lehet húzni, én alapból a Sapphire Toxic órajelén használom játékoknál, de jóval följebb is tudtam húzni gond nélkül, csak nem volt értelme, mert full hd-ban, minden maxon fut tökéletesen minden rajta.
-
lamantin
tag
válasz
CptMisi #16459 üzenetére
szia, próbáld meg szerintem speedfan- nal, ha még nem próbáltad volna. Nálam is ez jelentett megoldást (egy GTX470-en, 3-pinnel, alaplapi csatlakozón). Idle 30%, max 70%, így a hőmérséklet 32°C és 65°C között van a terheltségtől függően. Ha 50°C fölé megy akkor rögtön felugrik 100%-ra a fordulatszám, de be lehet állítani, hogy alámérje a hőmérsékletet. Szerintem -20°C ideális. Így maximum 70°C-nál kapcsol fel teljes fordulatra.
Ventiszabályzóval is próbáltam, úgy idegesítő "motorhangja" lesz, nem ajánlom
.
-
ThodEE
őstag
XFX 5870 hez is jó az MSI aftebörner, vagy inkább ezzel probálkozzak: AMDGPUClockTool_v0.9.26.0
-
Rajjmen
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem hozzátok:
Van egy Sapphire 5870-em és bármit kötök rá HDMI-n keresztül, akkor a kép kisebb lesz mint amekkorát a kijelző megengedni. Azt jelenti hogy minden oldalon van pár cm-nyi fekete csík. Ezt eljátszotta a monitorommal és a TV-mel is. Mindkettő FullHD-s LED-es. A monitort próbáltam DVI-HDMI és HDMI-HDMI kábellal is és egyikkel se tudtam "a képernyő méretéhez nyújtani". A TV-t csak HDMI-HDMI kábellal próbáltam.
Most épp a Catalist 10.10 van a gépemen.
Print screen esetén a képen úgy látszik, mintha nem lenne semmi gond.A VGA BIOS-s még a gyári.
Valakinek volna valami ötlete, hogy mit kéne megpróbálnom vagy tennem?
Segítségeteket előre is köszönöm.Üdv.
Rajjmen -
Karex
senior tag
Időközben beszéltem Abuval, innen is köszönöm neki a választ.
Tanácsára írtam egy support ticketet a sapphire helpdesknek, amiben elsírtam világfájdalmamat.Három órán belül reagáltak rá, és egy taiwani emberke tört angolsággal elmagyarázta hogyan frissítsek biost a vga-n, és adott is ehhez egy megfelelő verziót.
Ezt sikeresen fel is raktam a kártyára, azóta annyi változás volt, hogy a Dirt2 és a Stalker bench már nem fagy, a Black Opsról pedig inkább lemondok.
(az még mindig kivágja a gépet)
Még egy kérdés: egyszer azért a stalker teszt is megijesztett, bekapcsolt "MSAA for A-tested objects" mellett egyszer produkálta a hibát. Másodjára már nem... Azt hittem, végre fogtam valami konkrét kiváltó okot is.
Egyébként másnak nem hibázott azzal az opcióval?
-
Giot
addikt
válasz
Dj Dekko! #16507 üzenetére
Így van lehet nekem is kimarad ez a széria! Jelenleg mindenre elég FullHD felbontáson is.
Viszont aki most vált 4850/70-ről azoknak jó vétel a 6850/70. Az 1ik komám is most vált 4850-6850-re. Simán jól jár vele hisz "közel" 5850 teljesítményt kap. Lényegesen korrektebb áron! -
Dj Dekko!
őstag
Nekem valahogy ez az egész új sorozat nem igazán jön be.
Lehet csak azért gondolom így mert még nincs kint az igazán csúcs 6950/6970/6990-es kártyák.
Ha megérkeznek a piacra ezek a kártyák, szerintem megveszem a párját a mostani 5850 esemnek, és kihagyom a 6xxx ATi sorozatot...
Főleg tesztelgettem, nem mai kártyák azért az 5850/5870-esek.
Új cod, új lost planet, kifogástalanul muzsikál még rajta. Full HD ban különösebb kompromisszumok nélkül.
Itt felmerülhet a kérdés, minek több?! -
Giot
addikt
[link] Az új 6850 Toxic! (Link from Isc) Hm érdekes hűtés van rajta kiváncsi vagyok a hatékonyságára.
-
Daniel
tag
válasz
Dj Dekko! #16501 üzenetére
Tenyleg szep darab ez a Sapphire
Anno volt Toxic HD 4870-esem a Sapphire-tol - tenyleg nagyon megbizhato es jo kartya volt.A VAPOR-X jobb hutest produkal mint a Gigabyte 2 ventis megoldasa?
Kulonben ar szempontjabol a HD 5870 Vapor-X OC 1GB GDDR5 nalunk 1920 NIS (azaz 106e FT) a Gigabyte 1750 NIS (azaz 97e FT) araval szemben.Nalunk most megkezdodott a keszletek uritese (pl. az ASUS kartyak kulon rendelese abbol allt volna hogy az egyik eszakon talalhato boltbol lett volna athozatva - ott is csak 2db maradt es nem lesz uj rendeles).
-
Dasfaf
tag
Hello, az lenne a problémám, hogy az XFX Radeon hd 5850 Black edition típusú videókártyámmal valahogy néha becsíkozódik a kép, játék közben, vagyis így végigmegy a képernyőn egy kis csík, általában ha kis videó van a játékban és mondjuk oldalra fordul a kamera, ha simán előre nézek vagy fel-le akkor sose csinál ilyet. Mi lehet a gond?
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Daniel #16500 üzenetére
Én a Sapphire híve vagyok.... volt pár féle ati kártyám, de a sapphire még nem hagyott soha cserben.
Én minden képen ezt ajánlom hogy ha nem sokallod az árát.
SAPPHIRE VAPOR-X HD5870 1GB GDDR5 PCIE
Másrészt biztos most akarsz videó kártyát venni mikor a nyakunkon az új sorozat?
1-2 Hónap és beköszöntenek az újak, ráadásul jön a GTX 560 is és árverseny alakul ki megint, így az AMD is csökkenti a kártyái árát...
Lehet hogy 2 hónap alatt 20 ezer ft simán buksz... elképzelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG OLED & OLED evo Televíziók -30%
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Felújított laptopok számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest