- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
gera021
aktív tag
sziasztok,
asus 5850-es videokártyámat smatdoctorral huztam elég jól, gondoltam megosztom veletek talán segitek ezzel vkinek..., 1.168 fesz alatt 870/1227, teljesen stabil.
-
zsole84
senior tag
válasz
csucsbicep #17392 üzenetére
-
zsole84
senior tag
-
laca000
őstag
Azon dühöngtem minap-csak szeretném megosztani a véleményemet-,hogy a Crysis Warhead-el játszva ilyen-olyan kis-de felettébb idegesítő-beakadások "jöttek elő" ami egyes helyeken gyakran élvezhetetlenné tette a játékot...
Egész egyszerűen nem értem és nem is tudom megérteni,hogy hogy a jó fenébe lehet egy gámát ilyen hihetetlenül szarul vagy szándékosan bénán megírni,hogy még 3 évvel később sem fut el mindent maxra állítva rendesen!
Úgy kivágom az ablakon mind a három lemezt,a simát meg a Wars-t is,hogy csak úgy csattan!
Katasztrófa!
Hát mit képzelnek ezek?
Hiszen még Full-HD-ban sem esek hasra a látványtól,oké,hogy tág terek vannak stb...
Egyszerűen botrány!
Akkor most a következő rész meg úgy lesz megírva,hogy majd csak két ARES viszi el vagy mi?
Hányinger!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
Giot
addikt
Neked nem Vapor-X Sapphire 5870-ed volt? Valamiért úgy rémlik.
(#17369) Isi345:
A Gigabyte egy OC kártya, ahogy azt az ára is mutatja. Amin valszeg kell majd Bios-t frissítened, de az itteni tapasztalatok azt mutatják bevált VGA.
A Sapphire rev2-es saját PCB-vel rendelkezik. A PCB-ről annyit tudtam kideríteni hogy ezt alkalmazzák az összes saját tervezésű 58XX kártyájuknál. Ideértve a Toxic kártyákat is. Természetesen VGA-nként eltérő alkatrészekkel. Ez amit linkeltél nem OC. A hűtés rajta bár hasonló mint a Vapor-X nem az mivel a hűtő talpa csak a GPU-val érintkezik a memóriákkal nem. Másrészt viszont a Vapor-ban 3 hőcső van míg ebben 4 ha jól emlékszem. Bár úgy tudom jól hűt és nem hangos.
Nem biztos hogy annyival többet ér a Giga de ez már a te döntésed. -
Isi345
csendes tag
válasz
CptMisi #17377 üzenetére
Köszi , én is nézegettem. Valahol a német oldalakon is olvastam róla tesztet és a cseheknél is. A gigátol az tart vissza hogy magas a fesz alapból. Jah meg a powerplay eshetőség, habár most nem tudom milyen biossall van a kártya az akkori teszteknél irták ezt, azóta már lehet hogy ki lett köszübölve. A sapphire az pedig még revision 1 , ott nem tudom min változtattak a rev.2-en. de lehet hogy tényleg a fesz. szabályzás ahogy ffodi is irta.
nekem egy 955 be procihoz lenne és fontos hogy csendes legyen, most is egy 4830 a leghangosabb a dobozban
És 1680-1050 felbontásban menne, oda talán nem kell majd tuningolni.
Néyegettem a 6850 eket is és a másik oldalt is gtx 460 . Nagyon nehezen tudom most eldönteni.A sapphire 5850 rev.1 /11162-00-40R/ most csak 167 euro. a giga oc-s pedig 189 euro. -
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #17379 üzenetére
Megcsapott a gondolat a hír hallatán, az tény.
Lehetséges, hogy a korai darabok egyikét kellene megvenni, mert később meggondolhatják magukat az AMD mérnökei. Csábító ajánlat nem mondom, faszán megy a 6970(a 6950 full shaderrel is), viszont mivel az 5870-em megy mint a vadállat, és jó rajt a hűtés is, ezért szerintem maradok ennél, mert így húzva(1016/1225) tud annyit kb mint egy 6970 alapórajelen, és pár driver óta megy a powerplay rendesen.
Ha nem kellene ráfizetnem a 6950-re akkor cserélném.
-
Isi345
csendes tag
válasz
csucsbicep #17373 üzenetére
az árakat nézve nem sok köztük a különbség 23 euro. Nektek direkt a magyar oldalról linkeltem be ott nagyobb a kölünbség mint euroban, egyébként nemtudom miért.
CptMisi - apróról nem nagyon szeretnék ott már nincs gari /általában/ , és nemtudható hogy mennyire volt széthuzva - de az is egy alternativa.Szerintem inkább a giga, én azt gondolom csendesebbnek.
-
CptMisi
őstag
válasz
csucsbicep #17373 üzenetére
pont hogy a második a drágább
-
Gerisz
addikt
Megy a powerplay a 10.12-vel is. Tök jó. Vissza is tettem a gyári Bios-t
-
válasz
cyberkind #17355 üzenetére
Fura. Ilyen nagy különbség lenne az 5850 és az 5870 között? (Abszolút laikus vagyok.) Ezek az én eredményeim: [ASUS-féle Catalyst 10.10][Catalyst 10.12]
Azért az is elég érdekes, hogy nálam az újabb Catalyst gyengébb számokat hoz
, meg stabilitási gondjaim is vannak vele. Nálatok valami kapcsolódó tapasztalat van?
-
Cybertrone
veterán
válasz
cyberkind #17353 üzenetére
Igen ha első szériás 465-öt sikerült kifogni... A második szériánál már sajnos lespórolták azokat az ic-ket amik a 470-en ottvannak, így nemtudott belőle az user 470-et csinálni!!!
Namost hogy erre felhívták az AMD figyelmét is hidd el nemsokáig lehet feoldogatni a 6950-eket... De ha mégis sikerül valakinek feoldani, azon mégiscsak egy gyengébb képességű chipp van, ami nagyobb terhelés hatására hamar megdögölhet, akkor aztán gar minden ugrott, szerintem nem éri meg!!!! -
CptMisi
őstag
Na meghirdettem a vgát, kíváncsi vagyok, mennyiért vennék meg
A végén még 6950re váltok
-
Giot
addikt
válasz
csucsbicep #17346 üzenetére
A 10.3-as Catalyst óta nem igazán van gond. Stabilitási gondokról sem tudok.
-
gera021
aktív tag
válasz
csucsbicep #17346 üzenetére
én a gyári oldalárol a legujabb asus driver-t használom, sose az ati oldalárol...
-
CptMisi
őstag
6950- feloldható az összes shader ez is mekkora már
Jók ezek az AMD féle húzások
-
Giot
addikt
válasz
csucsbicep #17340 üzenetére
A referenciák általában alapfeszen (1.088V) hozzák a 850/1200-at ez ugye az 5870 órajele. Ezzel a témával kapcsolatban ezt a cikket ajánlom figyelmedbe: [link] Egyébként, semmi gond a referencia hűtéssel, nem zajos és jól hűt. Persze vannak ennél hatékonyabb megoldások, pld Sapphire-tól a Vapor-X, vagy a Gigabyte duplaventis megoldása de említheném az MSi nonref kártyáit is.
Az 5850 felsőházában pedig általában olyan kártyák trónolnak amelyeken válogatott GPU-k teljesítenek szolgálatot. Az más kérdés hogy általában ezeknek már az árát is elég keményem megkérik. -
gera021
aktív tag
válasz
csucsbicep #17340 üzenetére
szia,
én most huztam egy asus 5850-et directcu hütésüt..., 1.168v kellett 850/1227 h stabil legyen..., sztem elég jól birja a tuningot, és max 75fok volt a teszt alatt (furmark)
-
AtHoS
nagyúr
válasz
CptMisi #17157 üzenetére
No időközben megjött a Gelid Icy rev2, amit be is üzemeltem.
A beüzemelési útmutató sajnálatos módon olyan szinten van elírva, hogy jó fél órát keresgettem a kártyán az útmutató által emlegetett VRM chipeket, amikre rá kellett volna applikálni pár hűtőbordát.
Miután nem találtam, akárhogy is kerestem jöttem rá, hogy ezek hülyék és az nvidia hasonló részéből copypaste módon került át a szöveg
Szóval a VRM-re rákerült a hosszú (C jelű) hűtőborda, meg a kártya elején lévő egyetlen kis elemre 1db a legkisebből. A memó chipek is megkapták a maguk bordáit.
Lényeg, hogy az elírás miatt nem kevés időmbe került a felszerelése
Hőfokokban jóval a gyári hűtés alatt van (Scythe Kama Panel legkisebb venti fordulatán), igaz a VRM hasonló hőfokkal bír mint előtte, tehát ide valóban "kicsi" a mellékelt borda.
A ventiket hallani sem lehet, de ha picit emelem a fordulatot, akkor megjön a hangjuk
-
csucsbicep
nagyúr
Hali!
Tuningban átlagosan mit tudnak az 5850-ek? Illetve, milyen hűtésű karit érdemes venni, ami csendes és jól hűt, esetleg van olyan is, amit érdemes messziről elkerülni?
Thx
-
rétisün
veterán
-
HSM
félisten
válasz
rétisün #17331 üzenetére
Nincs moddolva a BIOS-a? Bootoláskor elvileg más profil aktív, míg be nem bootol az OS. Valamint a ventiprofil nincs szintén BIOS-ból módosítva? Telepítéskor hangosabbnak/melegebbnek kell lennie a VGA-nak, mint normál 2D használatkor. Persze, nem olyan melegnek, mint játékkor, de emlegebbnek.
-
TeeBee73
veterán
válasz
killer1203 #17329 üzenetére
Q8400-em nincs, de hátha ez segít a döntésben.
(Saját.)
Egyébként, 3.2-n járatva is elég mindenhez, FullHD-ban, 16xAF és 8xAA mellett. Fallout 3, Fallout 3 New Vegas, NFS:HP, MoH. Crysis-nél levettem az AA-t, nálam csúnyább lett, de lehet, ez csak nálam anomália. (Mondjuk abból csak wirágbolti warezió van.)
-
gera021
aktív tag
lefuttattam a furmark-ot fél orá-ra, tökéletes, nem csinált semmi kép összeesést, (ahogy mondtátok), ez azt jelenti jo a tuning és stabil a cucc? na meg minden játéknál tökéletesen müködik elméletileg?
-
-
rétisün
veterán
a következő furaságot csinálja a gigabyte 5850-em: windows alatt elmegy órákig hibátlanul, 3dmark, játék, minden jó, viszont ha y mondjuk elindítok egy memtestet cd-ről, vagy akár windows-t akarok telepíteni dvd-ről, akkor pár perc után lekapcsolja a monitort, vagy nem küld jelet, szóval elsötétül a monitor.
találkozott már más is ilyennel? -
CptMisi
őstag
válasz
killer1203 #17329 üzenetére
Személyes tapasztalatom nincs, okoskodni meg nem akarok... Ha játékra kell, vedd meg nyugodtan, mindent maximumra állítasz, és jó lesz, aztán majd egyszer, ha úgy állsz, cserélsz procit...megveszed, kipróbálod, összehasonlítod valakinek a Qxxxx-es eredményével, és eldöntöd, hogy kell -e cserélni
-
TeeBee73
veterán
válasz
kris75 #17316 üzenetére
Szerintem, nem.
Nekem legalább is tökmindegy, hogy 16xAF, 8xAA mellett 60, vagy 62 FPS-em van.
A tesszeláció (jól írtam?), meg nem oszt, nem szoroz. Állóképeknél biztosan szép, de egy pörgős játék közben marhára nem arra fogok figyelni, mennyire szögletes az ellenfél feje, mindamellett mocskosul lefogja a kártyát.
Ez csak egyéni vélemény. Másoknak más igényei vannak.MOD: gera021: Min. fél óra, de ha stabilitásra mész, indíts közben egy Prime-ot is. (És menekülj ki a szobából)
-
jozsef m.
tag
Én is az esetleges váltáson gondolkodom, egy 6970 személyében, a 2GB-os memóriája jól jönne a nagyobb felbontásban az eyefinityhez , mi előrelépés várható a januárban megjelenő 6990-el a driverek terén?
-
HSM
félisten
válasz
ADAM1337 #17275 üzenetére
A refi 5850 nem szereti túlzottan a feszelést... Nagyon elkezd melegedni... Alapfesz/alapórajel=halk, hűvös működés
Alpafesz, 850/1150=viszonylag halk, nem túl meleg működés
1,14V 940/1200=Hangos, forró üzem
Legalábbis nálam ezek az opciók. Ja, és mindegyik full stabil, és a lentit leszámítva a furmarkban sem melegszik túl.A lentinél is csak a VRM izzad jobban a kelleténél.
-
CptMisi
őstag
válasz
killer1203 #17309 üzenetére
Minél nagyobb a felbontás, annál fontosabb tényező a VGA, de szerintem mindent maximumra állítva, szűrőkkel ilyen felbontáson sem lesz túl kevés a proci
Giot: hát valószínűleg most még nem lesz olyan nagy változás, de most tudom még kis ráfizetéssel lecserélni a procit szerintem, és azért lassacskán biztos jól fog jönni.... Az biztos, hogy huszárkodhatok majd Vantage eredményekkel
-
killer1203
senior tag
Sziasztok!
Rákerestem, de nem igazán tudtam eldönteni hogy egy 3.8 GHz-en járatott E8400 mennyire lenne elég egy 5870 hez? Igaz most még csak 1440*900 ba használnám de később le fogom cserélni egy nagyobbra.
-
CptMisi
őstag
-
gera021
aktív tag
válasz
Cybertrone #17305 üzenetére
értem, vkinél jo vkinél nem...
-
gera021
aktív tag
válasz
Cybertrone #17301 üzenetére
még egy kérdés, mivel asus a vga, ezért nem tudok feszt állitani igaz?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Hobby elektronika
- Megjött Magyarországra a legnagyobb akkuval szerelt Redmi
- Mit tud egy retró kézikonzol?
- A hírek szerint 10%-ot vásárolna az Intelből az USA
- Tesla topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Metal topik
- További aktív témák...
- GeForce RTX 2060 (OEM HP) Garanciával
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest