Hirdetés
- Szevam: Mennyire tipik Z-gen viselkedés? Tipizálható-e egyáltalán?
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- sziku69: Szólánc.
- Sundesz: 20 éve a PH!-n
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eldiablo: Mennyire strapabíró egy GShock?
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Motion_Blur #22975 üzenetére
Ahogy olvasgattam a véleményeiteket. Úgy érzem nem rossz döntést hoztam hogy lecseréltem a volt HD5850 * esem.
Bár nagyon messzire nem került mert csak a bátyámnak oda adtam.
De itt már nagyon megmutatkozik az 580 illetve az 5850 es közötti különbség.
Ami azért érthető is hogy ha az árakat nézzük.
Másfelől tök hülyeség egy olyan programmal foglalkozni ami DX11 -ben mesterségesen van generálva a gépigény... Azért erre nem lennék büszke a tervezők, program írók helyébe, hogy máshogy nem lehet pénzt csinálni a hardver cégeknek?!... Szánalmas... -
Dj Dekko!
őstag
Búcsúzom kedved ph társaim, egy topical arrébb költözöm...
Sikerült az 5850 est leváltanom egy ASUS GeForce GTX 580 Direct CU II kártyára...
Majd csak holnap tesztelem, mit bír a vas...
5850 es se repült azért messze, neki adtam a bratyomnak... úgy is nem igazán tudja fejleszteni a gépét anyagiak miatt.... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
ZozzHUN #18666 üzenetére
Így van, de egy bizonyos szintet el kell már érnie a processzorok órajelének ahhoz hogy a kártyával szinkronban dolgozhasson...hiába rakod full hd felbontásra a géped...ha egy 2ghz órajelű processzorod van, az lesz egyből a szűk kereszt metszett, hiszen bejön bármelyik játékban egy nagyon fizikális, mozgó rész... crysis warhead, erősen akadályozni fogja a proci órajele a kártya erejét...
Full Hd Felbontáshoz egy hd 5850/5870/5830 típusú kártyához már illik 3Ghz alárakni... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
papptibor76 #18623 üzenetére
Hát igen, egy GTX 580 kijelenthető hogy néhol simán 100% al többet hozz egy hd 5870 nél...
De kétszer is olyan drága! -
Dj Dekko!
őstag
Nagyon filozok most én is.... gépfejlesztés előtt állok. Párszor írtam hogy GTX 580 ast vásárolnék... boltból hamarosan...
Viszont full hd hoz szerintetek 1560Mega Memóriája nem lenne elég?!
HD 6970 esen 2 gigával adják... ugye 3 gigás gtx 580ra mert nincs kes... (220 ezer)
2 évre szeretnék most legalább vga venni... és valahogy a GTX 580 jobban bejön mint a hd 6970 es... teljesítményben is.
Egy tuti... 5850es fölött kezd eljárni az idő sajnos...
Kipróbáltam rajta a CrYsis2... (Beta) ... de úgy akadt mint atom, nem tudom pontosan hogy mitől hogy csak 1 gigás a hd 5850 esem, vagy a proci miatt...
De nagyon gáz volt... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder #18571 üzenetére
Mint két gpu-hoz csatolt memória az adott gpu-t szolgálja ki.
Ettől áll fel a hátamon szőr mikor látom a két magos gpu dobozokra ráírva 512 bit... 1024Mega, meg 2048 mega....
Miközben 2x256 Bit 2x1024 avagy 2x512!
Ha egyik gpuhoz csatolt memória megtelik, az 512 avagy az 1024Mega, nem tud belemásolni a másik gpu memóriájába hogy folytassa a tárolást.... akkor a másik gpuhoz csatolt memória is ugyan úgy megtelik...
Inkább a Többkártyás rendszereknél a másik gpu jelenléte számít, nem a memória mérete...
Persze... Szerintem 1GB még mindig elég full hd hoz is, szép beállítások, magas beállítások mellett... én szemszögemből nézve tök fölöslegesnek tartom még a 2 gigát...
Jó lehet mondani, majd jövőre, meg majd a crysis 2 kihasználja, ...
Mit érek a +1Gb memóriával, mikor majd kihasználja a játék addigra a gpu ereje lesz kevés.. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
sakal83 #18547 üzenetére
Miért soványka?!
Milyen felbontáson használod?
Tudod mi a vicc, nekem az e8400 előtt. Q6600 osom volt, volt AMD 4 magosom is...
Q6600 osom 3.2 Ghz tudott (1.32V)
e8400 esem 4.25 Ghz megy (1.23V)
Full hd ban használom a gépet, crysist teszteltem ugye ami inkább a 2 magost szereti, és 1 fps változott az átlag fps em... míg a minimum fps 2-3 fps el lett több (+1Ghz től)
Vagyis arra szeretnék utalni hogy a felbontás nagyon dominál... Full HD ban a 3.2 Ghz elég volt a HD 5850 esemnek, és tényleg nem vicc, nem kamu... de elég volt.
Szinte semmit nem gyorsult a 4.25 Ghz ...
Viszont Unreal 3 meg ezek, hát ... kicsit felemás a mosolyom,... tölt mint az atom,
hiába a 4.25 ghz 2 magnál, úgy zabálja a rendszert hogy öröm nézni...
A q6600 os olyan szépen ment 3.2 ghz en, meg se érezte az Unreal 3 at... ez meg 100% /core terhelések...
Több magosoké a jövő! -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Valaki találkozott már hasonló jellegű problémával mint amivel én küszködök...
Éjjelente, nap mint nap így hagyom a számítógépem, vagyis csak töltés megy rajta...
Viszont... olyat csinál hogy a Gpu-z, minden vga vezérlő, ellenőrző program azt írja hogy a Gpu Load 100% (50 Fokos valószínűleg nem kamuzik a program...)
850/1200 órajelen megy... és nem megy semmilyen program, csak az asztal.
Ötlet hogy miért csinál ilyen hülyeséget?! -
Dj Dekko!
őstag
Én Szerintem ... Teljesen mind egy hogy 5850 vagy 6850 tesszalál... (Tesszelátor)
Hiszen mind két kártyán ez elég lassúcskás még mindig...
Ha egyik kártyán 12 fps másikon 16... nem sokkal lettünk előrébb... Szerintem.
Ahol már érdemes a Tesszelátorrol beszélni az a 6950...
Jelenleg kb OC 5870 es tempot biztosít a 6950, mert sajnos nem gyorsabb...
De a Tesszelátorokban már valahol 60-80% ver a 5870 re...
Hála ég ilyen játék még nincs, nekem annyira nem is hiányzik ezek a *fel áras játékok...
Kitalálnak valami hülyeséget azt milliokat költs a gépre.... -
Dj Dekko!
őstag
Valaki kiprobálta a CrySis 2 Beta* (warez) hogy megy dx9 ben egy hd 5850/5870 essel?!
Kíváncsi lennék rá. Én nem tudtam elindítani olyan bugos sz@r hogy.... videó után mindig leáll...
Valakinek sikerült?! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
papptibor76 #18488 üzenetére
Kell hozzá egy módosító, és egy ATI Win Flash (lehetőleg mindig a legújabb)
Bios Módosító.: ATI RBE Editor (Lehetőleg ebből is mindig a legújabb)
GPu-z letudja menteni a Biost...
Következő... Csinálhatod windows alól is avagy biosból... dosból.
Winflashet kétlem hogy magyarázni kellene...
Csinálsz egy indító lemezt. Szerintem biztos megy. (pendrivera)
Rámásolod az atiflash DOS fáljait... és a biosodat (karakterre stimmeljen, 5850.rom! AZ 5850.ROM nem egyenlő az 5850.rom-al! Erre figyelni)
//atifalsh_-s (lementi a biost)
//atiflash_-i (lekéri a kártya adatait)
//atiflash_-p_5850.rom (beégeti a biost)
Több kártya esetén indexelni kell hogy melyik vga ra hivatkozol.
//atiflash_-p_-1_5850.rom
(hogy honnan tudod melyik index alá tartozik az adott kártyát?! Egyszerű... kérsz elsőnek egy //atiflash -i (információt) és ott szépen felesz tüntetve)Csak saját felelősségre...
Valaki tesztelte az új drivert?! Olvastam róla hogy állítólag gyorsult valamennyit egy két program és hivatalosan elérhető a HD5xxx sorozatnak az *új élsimítás... én még ki se próbáltam ...
-
Dj Dekko!
őstag
Most, nem értem ezt a driver számozást...
Vissza felé fejlesztenek?!
Nekem a 12 es driver van fent...erre valami 11.2 jelent meg most (a napokban).
Vagy én nézek el valamit?! -
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
barack1997 #18438 üzenetére
Nincs is azzal semmi baj, de sajnos a mai világ kicsit fura...ismerek olyan illetőt...akinek tehetős szülei vannak.... belenyulnak a zsebbe és hogy a gyereknek mindenből jó legyen megveszik a 150 ezres alkatrészeket a gépbe... és az vagizik mindenkinek hogy neki milyen rendszere van... az már azért szánalmas...
Sokkal jobban becsüli az ember szerintem azokat az embereket mint akinek csak egy 8800 GTx e van...de saját erejéből... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Dark KillerX #18436 üzenetére
Ez vicc... nagyon durva az 5870 Oc hozza nevetve a 6950 sőt egy fokkal erősebb tempot?!
Nagyot csalódtam most a 6950-6970 ben.... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
keIdor #18412 üzenetére
Értem. Köszönöm a tanácsokat, infokat....
2 Mag sajnos már nem elég játékra. Ezt több prohardver teszt is alátámasztotta... egy 920i átlagban 33-40% al gyorsabb mint egy e8400 játék alatt is...
Valahogy jobban húz a szívem a 6970 eshez, 90 körül kapok már boltból.
GTx 580 assal nincs semmi bajom, max 2 hétig nem eszek
Félre téve a viccet 125 ezer forint már húzós számomra...
5850 CrossfireX el az az egy bajom, hogy néha becsúszik valami driver hiba... az elég kellemetlen tud lenni 2 GPu nál...
1 elég, ami stabil és biztos...
Ami tuti hogy a 6970es se lesz szégyenlős fogyasztás tekintetében...
A procira is kíváncsi vagyok mennyivel lehet erősebb egy 950es i7 mint a mostanim core2. -
Dj Dekko!
őstag
Lassacskán meglesz az új rendszerem.... (i7 HD6970)
Szerintetek videó kártya téren hozz valami fejlődést a hd 6970 es sorozat egy 950es i7 mellett?!
SB rendszert néztem elsőnek ki...de nem várok vele áprilisig normális alaplapra...
Már megvettem a CrySis2 is...gyorsba EA Letöltéskezelőben... 39,99 euroért... (10850ft)
Lényegében az a kérdésem... hogy 5850 CF helyett veszem a hd 6970 est...
Mennyivel lehet gyorsabb az 5850 estől a 6970es?!(mert most 250 ezerbe jön ki a gépfejlesztés... 1-2 fpsnél több gyorsulást szeretnék azért elérni)
Remélem elég lesz a crysis 2-játékhoz. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #18294 üzenetére
580 kivitelezhetetlen dual gpu-ban.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #18292 üzenetére
Nekem rengeteg több kártyás gépen volt, különösebben nem volt semmi problémám vele... 6990 es meg apszolut csúcs lesz... most kb annyiba kerül mint egy gtx 580 és vagy 50-60% erősebb lesz... akkor még is inkább 6990!
De ez a jövő titka... lehet én is gtx 580 mellett fogok voksolni ha annyira tré lesz az új... atomerőművek. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
pottyantós #18286 üzenetére
Így van. Ha két termetes GTX 580 Gpu van rajta... az nem lesz piskóta.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
cyberkind #18284 üzenetére
Igen, amit küldtél linket, külföldi oldalon meglehet találni... hogy mutatják a hátlapját is a kártyának és ott bezony 2x1 Giga byte memória helyezkedik el...
Valószínű hogy gtx 560 belső sli kártya, bár így se gyenge... de messze van a gtx 580 belső slihez képest. Másrészt tuti hogy csökkentik az órajelét is...így az 560 sli erősebb lesz. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
pottyantós #18282 üzenetére
Hát azért 150 a végső határ... mert mellé szeretnék még egy gtx 460 ast fizikára... de valahogy a 6990 es jobban elképzelhető mint két darab gtx 580 gpu 590 es nicken...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #18277 üzenetére
Én is most gondolkoztam rajta... már félre raktam 150 et... de szerintem... 6990 est most már megvárom!
Grat a kártyához... jöhetne már a 6990 es is... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #18238 üzenetére
2 Magot használ a CrySis, nem egyet!
Miben lenne más a q9550 q9650 essel?!
Ugyan így menne a crysis, hogy ha feltudod húzni eddig... ugye-.. (4500MHz)
Akkor még mindig ugyan ott vagyok, teszteltem jó pár játékot...és nem hiányzik a +2 mag... egy kicsit sem.
De egy i7 et beválalnék... De akkor inkább megvárom a nyár elején lévő LGA 2011 es Rendszereket... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #18235 üzenetére
Engem az érdekel hogy a crysis leugrott 18-17 FPs re a q6600 ossal 3.2 Ghz...
Ezzel e8400 pedig 25-28 Fps ugyan ott... engem ez érdekel...
A rendszert nevetve kiszolgálja még 2 mag is....
Hiába van 4 mag a gépbe... ha nem érek el vele semmit... nekem ne csak díszelegjen meg 3dmarkozzak vele... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #18195 üzenetére
Én pont fordítva látom értelmét a dolognak...
Minek vegyek 4 magot, ha nem hajlandó 100% on tekerni? !
Inkább 2Mag... de az tutira kivan használva...ennyi szerintem. -
Dj Dekko!
őstag
Egyáltalán nem kevés!
Sokan hiszik ezt, ez TÉFHiT!
Nekem az e8400 elött egy Q6600 osom volt ami 3.2 - 3250 Mhz-en.
e8400 esem 4250 Mhz megy 1Nap prime stabilan 1.22V, 5850esem kíséretében...
CrySis, nem akarok túlozni de kegyetlen sokat gyorsult.
Metro 2033 se vette észre a processzor cserét.
Unreal 3 már érdekes dilemma.... Nincs vele gond, viszont mind két processzor mag 100% on terhelődik.... GTA 4 is ebbe a sorba tartozik... de annak lényegtelen hogy 2-4-6 magos gépet raksz alá mert akkor is megöli...
Én véleményem szerint Még mindig bőven elég a 4Ghz az 5850-eshez főleg FULL HD felbontás mellett?! Viccelsz?!Ha hosszú távon akarod járatni a processzorodat... Sok sok tömörítés, videó grabbelést akarsz csinálni... akkor Quad Magos procit válassz...
Ha Főleg játék a domináns akkor én inkább a Core2Duo e8400 iránt mennék...
Persze ez pénz kérdése.... i7 ben is rengeteg bírja a 4000Mhz. A kérdés az hogy meg e tudod fizetni, avagy meg - e akarod azt fizetni?! -
Dj Dekko!
őstag
Elég szimpatikus lett a GTX 560 Ti videó kártya. (alapórajele 5850nél) 10% al erősebb.
Fej fej mellett van a HD 5870 essel....
Viszont 60 ezres ára szerintem picit sok érte.
Egy biztos, még nem váltom le az 5850 est... gtx 560 ti videó kártyára...
Viszont egyre erősebb bennem a CrossFireX érzés. -
Dj Dekko!
őstag
UHHH! Az nvidia nem viccel!
Wáááá!
2Kilo? ? ? -» Meglehet! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Jani18 #18152 üzenetére
Akkora felbontáshoz bőven elég még a 3Ghz is... aki más hogy hiszi az hazudik...
Az más téma hogy ha húzod a procid gyorsulna még a program proci limites dolgoknál...
De ilyenről nem sokat tudok...
Elég lesz a kártyához Full Hd felbontáshoz...
Még két kártyához is...mert azért a full hd nem arról híres hogy proci limitekkel szaladgálnának a játékosok!Jól olvastam hogy van valami új driver az AMD kártyáihoz?!
Kérdésem a következő!
Ezek nem csak HD 68xx / HD 69xx sorozathoz valók?! -
Dj Dekko!
őstag
Ez sajnos így van.
De az érzés teljesen más...hogy egy gtx 580 3Sli rendszered van ami fél év alatt 200 ezret buksz, igaz...
Vagy egy szerény 5770 es....
Ki mit engedhet meg magának... szerintem amióta fejlesztem a gépem... egy jobb autót kaptam volna már bármelyik márka kereskedésben!Az egész piac a felhasználókért van, legjobban a középkategóriát akarják megcélozni azt a bűvös 35-40 ezer forint környéki árakat... mert ez teszi ki a felhasználok 60% át...
Az ilyen GTX 580 meg hasonló konfigurációs rendszerekkel egyik cégse keres túl sok mindent... Hiszen valljuk be... 100 avagy 1000 emberből 1 nek tellik zsebből 150k csak egy videó kártyára...
De amíg megveszik addig el is fog értéktelenedni az összes, mert fejlesztenek...pont ez miatt, hogy ha a csávó megvette 150 ezeré a jó kis nvidia kártyát... megveszi a 680 ast is majd 150 é... és így tovább! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder #18133 üzenetére
Én erről tudok mutatni teszteket, guru3d oldalán is...
Ha jó lapod van a Crossfire X kiépítéshez akkor 2 darab 5850-es (725-4000), 5970 teljesítményt hoz, (850/4800on már elveri a 2db 5850 es a hd 5970est)
2Db 5870 es már azért erőteljesebb kombo mint egy 5970 es.
Másrészt, jobban húzhatod mert nem fűtik fel egymást. Alaplapod 2x16-on tud vele dumálni.
Jobban eltudod adni *piacon mint egy hd 5970 est...
Persze ez két kártya, hátránya a két slot, és driver függő hol megy szépen.
Egyszer élsz, kezedbe a döntés...(#18132) HSM Nézegettem ezt a GTX 560 Ti videó kártyát is... de hát azt hittem rosszul látok... 280 EURO.
Nem vagyok ész matekból de ha csak 270 forintal számolom az eurot akkor 75-76 ezer ft.
Az mióta számít középkategóriás kártyának?!
Annyiért dobálják a HD 6950 est már... érdekes. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder #18129 üzenetére
Azért ne írd le a Crossfire x et...mert ahol van támogatás... nevetve elveri a gtx 570 est...
Kicsit megráncigálod a 2 Gpu, még GTX 580 as kullogni fog a rendszer után...
1 Probát megér...
Másrészt azok is csak 12xx/15xx megássak...
Ha jövőt veszed alapul 2gigás hd 6970 minimum...
De én is beérem egy CrossfireX el... de nem tudok dönteni...sokkalom picit a +45 k a kártyámra egy gtx 570 é... -
Dj Dekko!
őstag
Úgy néz ki búcsúzom kedves hd 5850 es kolegáktól... következő hónap elején.
GTX 570 vagy HD 6950 lesz...
Jobban húz a szívem a 6950 hez...
Bár tesztekben valahol eléggé elpofázza a gtx 570, bár hozzá tették azt is.. driver problémák vannak még vele. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Cybertrone #18111 üzenetére
Már nem váltok i7 re... mikor nyáron jön az LGA 2011 es új i7 es rendszer...
Remélhetőleg elérhető áron lesz majd...
Számomra is...
Azért a 21 ezer pont meg van ezzel a procival is ... 06ban! -
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek 5850 OC mire éri meg legalább leváltani úgy értem minimum...
75 ezerekét dobálják a 2 gigás 6950 est.
Szerintetek, egy e8400 (4.4 ghz) lenne értelme cserélni?
Full hd felbontásban használom a gépet természetesen. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder #18073 üzenetére
Nem lehetséges.
Nekem is olyan kártyám van.
Nem lehetséges rajta szoftveresen feszültséget emelni...
Se bios, se ATT, semmi ilyesmi.
Hardveresen tiltva van. -
Dj Dekko!
őstag
Tévedsz, mert az AMD nem kötötte ki hogy két darab 6970 est fog összerakni...
egy szóval sem írta
Másrészt a 6990 est írta csak így táblázatban 3840 stream processzorral...
Nem is adott ki a 6970 ről ilyen informáciokat...hogy hány stream lesz.... volt egy pletyi mi szerint 1920 aztán hogy gyorsabban előtudja állítani lett 1536 ha jól tudom...
6990-es megint teljesen más lesz... nem 6970 CrossfireX -
Dj Dekko!
őstag
Miután az AMD decemberben bemutatta a Cayman GPU köré épülő Radeon 6900-as sorozatot, már csak idő kérdése, hogy a gyártó mikor készül el a legerősebb, Dual-GPU felépítésű szörnyetegével, a Radeon 6990-nel. A legújabb értesülések szerint a hivatalos premier február második felében várható, ami azt jelenti, hogy márciusban már kapható lesz. A technikai paraméterek igencsak tekintélyt parancsolóak, hiszen a Radeon 6990 nem kevesebb, mint 3840 stream processzort fog tartalmazni, a számítási teljesítménye kereken 6 TFLOP lesz, míg dupla pontosság mellett ez az érték 1,5 TFLOP-ra módosul. A 4 GB GDDR5 memória sávszélessége 307,2 GB/s.
Egy elférne majd itthon is!
Ez már csak azért is érdekes ugye, mert 1 gpu erősebb rajta mint egy 6970 es...
-
Dj Dekko!
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
ricshard444 #18048 üzenetére
Attól függ mivel játszol, és milyen beállításon...
Azért mert CrossfireX csodát ne várjunk (16x/8xélek orbaszájba)
Ahogy olvashattuk, hiába van két darab 5870 es CrossfireX rendszerünk, ha az egyik gpu megtelik a memória akkor a másikon is...
Mit tapasztalunk?! Akad orrba szájba a játék...
De tegyük fel hogy hasonló CrossfireX kiépítésed van...az picit gyanus hogy egy elavult gtx 295 ösön nem volt probléma, akkor nem feltétlen a crossfire x a gond. Hanem akár hogy valami zabálja a géped erőforrását, kodec, akármi...
De ebbe ne menjünk bele..
Nézz utána. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
MontyCrew #18010 üzenetére
Jó eredmény.
Nekem is ennyit fut a HD 5850 esem, egy core2duo e8400 (4.35 Ghz)-el.
Vantagéban szerintem már azért érezhetően lemaradna a *kis 5830 as, bár azokon az órajeleken nem biztos. Kíváncsian várjuk!#17952) Cybertrone Törj a csúcsra, ne aprozd el gtx 580 assal...
6990 est a gépbe, 1 hónapot vársz rá..sporolsz!
Nvidiások majd csak csorgatni fogják a nyálukat utána! -
Dj Dekko!
őstag
Nektek az új Catalyst driver, 12,12 es (az az új skines) nem csinál érdekességeket?!
Ha én felrakom egy rakás játékban még a kártyát se látja, crysisban és a warheadban még a full hd felbontásra se lehet felrakni... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
TTomax #17964 üzenetére
Akkor lehet én nézek el valamit...
De egy i7 920 as gépen ami 4 ghz üzemel... 6g Geil memó, rampage extreme alaplap + gtx 480... OC..persze agyon húzva... 8x éllel SZAGGATOTT A CRYSIS! (1920x1080)
Nem lassult...hanem egy - két résznél játszhatatlan volt ...
Én kakilok ezekre a benchmarkokra hogy csinál átlagban 100 fps, mekkora király, csak van egy két pálya ahol azt se tudja hogy érje el a 20 fps... a gép...
Simán leültettem a gtx 480 oc is... és hány éves a crysis?!
Mi lesz a crysis 2 vel?!ÁLLÓ KÉP!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
TTomax #17960 üzenetére
De ha annyi videó memória szükséges egy programhoz ott már, a gpu ereje is csökkenő skálát mutat...
Vagyis szerintem mire jön a crysis 2, ilyenek híres játék nevek... 8x él minden... nem azért fog meghalni a gtx 580/ hd 6970 es mert kevés a videó memóriája...hanem már bezony elfárad a gpu...
Crysis 2 jó lesz... gtx 580 ... szépen viszi majd fullon... csak ha élsimítás van szó... nincs olyan 1 gpu-s rendszer ami elfogja viselni alatta... az tuti.
Dobálhatjuk a 10 fps eket egymásnak majd! -
Dj Dekko!
őstag
Jönnek az 1Gigabyte verziós HD 6950 / HD 6970 es videó kártyák.
Remélem csábító áron... mondjuk 60-70!
Olyan kevés lenne már az 1Gigabyte videó memória hogy nem érdemes már olyan videó kártyát venni?!
Nekem is 1Gb van, és mindent full hd ban játszok...
Bocsi, az elmélet levezetésért!
De azért kíváncsi vagyok, hogy hova nem elég 1GB videó memória... és mi a jelenség mikor elfogy?!...
1920x1080 CrySis 8xél 16AF. Szerintem ilyen beállításon nem a videó memória fogy el a kártyákból, hanem a gpu ereje...
Szerintetek?! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder #17953 üzenetére
Viszi úgy az ati is a crysist ahogy az nvidia már. Szerintem.
-
Dj Dekko!
őstag
Mikor várható az árak alakulása?!
Vagyis szerintetek mikor fog csökkenni a 6970/6950 ára?!
Gondoltam meglepem magam egy 6950 - 6970 essel...
Bár kicsit*nagyon sokallom az árát....
5850 est már nagyon olcsón kapni... és akkor 5850 CF...
5850 CF vagy 6950 @ 6970?!
Elég nehéz döntés... főleg hogy +50 ropi a 6970... -
Dj Dekko!
őstag
válasz
MZsoltee #17765 üzenetére
Nah, pont ilyenem van. Annyira csábító már hogy 46ezreké újonnan kapni 5850 est, másrészt kicsit elszomorító mikor nyárvégén 80 é vettem...
Már el se adom, annál többet ér nekem.5850 CrossfireX nagyon csábító, de sokan mesélik hogy jobb lenne váltani 6950 - 6970re inkább...
Bár szerintem egyik kártya se dolgozna úgy mint két darab 5850 es, csak igaz, ott az 1 gpu 100% ban teljesít.
CrossFireX-ben meg egyszer van CF, egyszer nincs CF.
Valahogy kicsit megrázott ez a Heaven Benchmark hogy ennyire elvérzik a kártyám...
Haverral kipróbáltuk azt is, GTX 480 vs 5850 OC (850/4800), de inkább nem mondok eredményeket! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
KicsiPit #17695 üzenetére
100% hogy a kártya csinálja?!
Ilyenkor állítsd az egész gépet, rendszered alapórajelre, processzort, alaplapot, memóriákat, videó kártyát...
Aztán FURMARKOT neki!
Hibázik, vagy fagy. Ott gyorsan kiadja magát... általában a driver a furmarkra nem érzékeny, vagyis ha a furmark káot nyel akkor a kártya hibás... és go garancia! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
zsole84 #17691 üzenetére
Akinek már 5850/5870 / 5970! eset birtokol, azokat nem nevezném átlagfelhasználóknak!
Prohardveren igen!
De való életben, kétlem !GTX 580 Inkább megszállottaknak való, akiknek a név, és a teljesítmény a minden... és hogy a leggyorsabb 1 magos gpu dóromból a gépében...
Ez mind szép és jó, de mikor jön egy új sorozat, pár hónapra rá... ők fognak leghangosabban sírni hogy 50-60 ropival kevesebbet ér a kártyájuk kevesebb mint fél év alatt! -
Dj Dekko!
őstag
Rekord áron van 5830 as az iponba....
41 ezer ft zsír újonnan...
Jól néz ki! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #17594 üzenetére
Az még szerintem teljesen jó adat.
Bár nekem 750W tápom van, múltkor anno mikor még 4870 CF em volt... 580W rángatott ki a gépem a konnektorból.
3éve már ez a tápom van. (Corsair TX750W)
De még a 9800 GX2 Quad Sliben sem hagyott szégyenbe....
Én szerintem tápot érdemes egyszer venni, egy viszonylag *közepes normál, teljesítményűt...
Inkább legyen 10W több mint 1 el kevesebb! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
zsole84 #17589 üzenetére
Gondolom úgy gondolta hogy ha esetleg a 450W teljesítmény kevés lenne, hiszen ha mindig 100% - on terheljük a tápot haza vágjuk!
De nem szabad elfelejteni hogy az csak egy szám, a 450W.
Egy minőségi tápnak lelke is van, és nem adja csak úgy be a derekát, így hosszú távon is elbírná a gép.
De én azért bővítés céljából nem centizném ki ennyire a tápot!
Kitudja lehet gtx 480 as lesz benne, akkor meg kevés lesz már!
Napjaink gépe alá (1gpu) 500-700 között gondolkoznék. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Great_Muta #17584 üzenetére
Nem ide tartozik, de én szerintem gyenge az alaplap, már csak a hűtés kialakítását is elnézve nem túl sok tuning szorulhat belé.
Persze ha anti tuningos vagy bőven jó. De én hozzá csapnék inkább pár ezret és időt állóbb lapot néznék.
Kitudja lehet 5850 Cf et akarsz majd...
Tápot nem centizném ki ennyire, elbírja természetesen. -
Dj Dekko!
őstag
Vigyázni kell a CFX -el, mert valahol lomhák együtt működni a kártyák.
Viszont ahol össze dolgoznak brutális teljesítményt kapsz, ahol meg sajnos nem megy a két mag, ott csak többlet fogyasztást és hőtermelést adnak a + FPS helyett.
Neked kell dönteni.
Én beválalnám!
Te Beválalod?! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
Zoo123 #17553 üzenetére
Értem, Köszönöm. Akkor úgy néz ki minden rendben.
Haverral kicsit belemerültünk, de nagyon elpicsázott egy 3.9 ghz i7 és egy gtx 480 OC jelenlétével... ilyen 40 %-ra szégyenített meg.
De úgy néz ki már annyival erősebb ott az i7 meg az OC gtx 480.
Bár akkor, ha a te eredményedet nézem, nálad 29 fps volt a min. nálam 21!
Haver gtx 480 / i7 kombójával 31 fps... akkor még mindig jók vagyunk -
Dj Dekko!
őstag
Valaki egy CrySis Warhead HOC Benchmark v1.2.0.0 full hd (1920x1080) veryhigh tesztel megajándékozna?
Nekem 22/21 Fps minimum, 29-31 Átlag, 39-40 Maximum.
Nem kevés ez picit?!
(3.2 GHz Q6600 / 5850 850/4800 / 4G DDr2 800 MHz 4-4-4 12 Ram) -
Dj Dekko!
őstag
Ti milyen drivert használtok az 5850 esekhez?!
Mert nekem valami bitang szarul megy a 12es...
Benchmarkok alatt elég feltűnő. -
Dj Dekko!
őstag
Hát nem igazán tudok dönteni...
6950 drága nékem, 6970 még drágább.
HD 5870 ROG 2g, + majd 40 K ... szintén drága...
nincs mese ... 50 ezer még egy 5850 es lesz... és had szóljon a CF!
Most ahogy filózok ez a legésszerűbb. Vagy ülni a Kp, és várni a 80 ezer ft gtx 580 asra!
Annyiért még azt is elnézném hogy *nvidia! -
Dj Dekko!
őstag
válasz
csucsbicep #17470 üzenetére
Már csak azért is csábító, mert egy flasheléssel, hd 6970 es érhet el vele az ember...minden téren, stream proci téren is!
Így veszek 80-70 ezeré egy 6970 est!
#17472) CptMisi Bátorság nélkül nincs győzelem! -
Dj Dekko!
őstag
5850 OC érdemes 6950 re leváltani?!
Észrevehető vajon a teljesítmény különbség full hd ban?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudományos Pandémia Klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Hobby elektronika
- PlayStation 5
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Energiaital topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest