Hirdetés
- Digitális Állampolgárság Program
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mindent a StreamSharkról!
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Milyen mosógépet vegyek?
- Android másképp: Lineage OS és társai
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Vásároltam tegnap egy Sapphire Radeon HD 5850 es (gtx295 öst teszteltem de nem voltam vele megelégedve így maradt az 5850es )
Az a kérdésem hogy ezek a kártyák nagyjából mennyit bírnak tuninban elviselni, ami még kellemesnek mondható.
Nézegettem a sapphire oldalát... Találtam olyat hogy VaporXes 765Mhz/4500 mhz üzemel... ezt a tempót bírja általában egy 5850 es?!
Igaz, az én kártyámon nem vaporXes hűtés van hanem.:
Ez mennyivel rosszabb mint a VaporX-es Cooler?! -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Találkoztatok olyan problémával, hogy ha a Sapphire Radeon HD 5850 es videó kártyámon V*Módót használok.
Vagyis átírom az ATI RBE. Programmal a BIOS-t 1.088V ről 1.100 Vre +0.012 adok a *cardnak, hogy bírja a 900/1200 mhz fölötti órajelet olyan jelenséget kapok hogy lassabb lesz 925/1225 Mhz mint alap feszültségen HD5870 es órajellel... Viszont a kártya nem hibásik semmi... csak lassabb lesz mint 5870 es órajelen... Ötlet?!
Fúrmarkal teszteltem meg 3dMark Vanatagéval...
Milyen programot tudtok ajánlani feszültség emelésre?!
ATI TT nem igazán akar működni.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Ez nem mindenhol igaz...hihetetlenül alacsony FPS eket is tudnak produkálni, ezek a csúcs kártyák 5850/5870... Nem megfelelően megválasztott Processzorral... Mert nem csak a MHZ számít... azért nem lehet eleve így ezeket ősze hasonlítani....
De utálom az ilyet mikor egy Core2Dou ill Quadot... felhúz az emberke 3.5-4.0 ghz tempóra és belöki *GYORSABBAN számol mint egy i7.... -
Dj Dekko!
őstag
válasz SzlobiG #14919 üzenetére
Milyen nvidia kártyát érdemes venni egy HD5850 mellé fizikának?!
Olvastam róla hogy az nvidia tiltotta azt a funkciót hogy Ati mellett tud fizikát számolni egy geforce kártya, ez igaz hír?!
Nem akarok túl sokat rá költeni egy fizikai kártyára...de max 15-20 körül gondolkozok... -
Dj Dekko!
őstag
válasz Robi BALBOA #14949 üzenetére
Én úgy tudtam hogy az egész 6xxx sorozat 40nm-es, és nem igazán hoz jelentős sebességkülönbségeket csak a gpu jobban áttervezték... több tranzisztor... kevesebb feszültség magasabb órajel...de nem igazán lesz 40% gyorsabb a mostani 5870 nél szerintem.
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok!
Valakinek nincs ötlete hogy a kártyámhoz (Sapphire Radeon HD 5850) milyen programmal tudnám állítani a feszültségeit? Gpu illetve Ram. De inkább a gpu...
Gondolkoztam olyanról hogy ha feltelepíteném az msinek, vagy az asus hasonló módoló programját, nem járnál sikerrel?!
Valószínűleg nem működne Sapphire kártyán?!
Valakinek valamit ötlet?!#15304) ricsi99... hát annyi pénzért amennyiért azt a vga karit kínálják nem csoda... nem is ez a gond hanem a teljesítménye nem igazán méltó az 5850/70 kategóriába...
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Megpróbáltam, sajnos nem sikerült. Hiába oldom fel a voltage állításokat nem jelenik meg a csúszka, még értékeket se ír.
Így marad a Bios mód.
Ott milyen feszültséggel kb mekkora órajelen próbáljam ami azért nem káros, és hosszútávon is alkalmazható?!
Köszönöm.
Ilyen kártyáról lenne szó.: 5850
875/4850 et még viszi stabilan alap feszültséggel.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Cybertrone #15399 üzenetére
Ahol kevés az 5850 ott az 5870 es elvérez.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Cybertrone #15401 üzenetére
Én elismerem hogy az 5870 a csúcs.
Nagyon szépen lehet tuningolni. Volt mód minden egyéb.
De az 5850 es *sincs annyira lemaradva hogy szégyenkeznie keljen főleg ha az ember tuningolja is egy picit.
Itt mondanék egy nevet, pl. a Metró 2033-at.
5870 es ugyan úgy *fekszik mint az 5850 es hiszen egy család csúcs kategoriás kártyái...
a tuning ott már annyit ér mint a szarnak egy pofon, hogy ha eleve a gpu nem bírja azt az igénybe vételt...
persze lehet szidni hogy nvidiás meg physx meg hülyeségek... dx11 full és fekszik mind a két kártya...
Ott mit ér az 5870?! +3+4 fps? mind kettőn játszhatatlan...
Majd az 6870
Egyszóval... szerintem egy mai felhasználó többsége nevetve megelégszik egy 5850es karival. Hiszen ahol az 5850 nem elég ott az 5870 is sz@rban van.
De persze ez Pénztárca kérdése, ki mennyire tehetős...[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Ez már azért is érdekes lesz mert igazából nem hiszem hogy a 6870-es két 5870/50 es szintet meg fog ütni... és lehet az árán nevetve kitudsz építeni egy 5870/50 Cf rendszert.
Persze Skálázódás esetleg fogyasztás lesz a mérvadó nem a teljesítmény akkor szerintem az új sorozat nyerő lesz megint... +30-40% al lehet gyorsabb mint az 5870 es ami nem túl sok. -
Dj Dekko!
őstag
válasz Cybertrone #15455 üzenetére
Tévedsz... az 5970 es gyengébb mint az 5870 CrossFireX Nem véletlen nem 5870 X2 a Neve!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz cyberkind #15461 üzenetére
Én sok ok miatt választanám inkább az 5870 CrossfireX et, mint az 5970 est...
2 külön nyákot sokkal könnyebben letudsz hűteni...eltudod passzolni a másikat a rendszerből és még mindig van vga-ád....
külön külön tuningban is jobban mennek.
Én úgy olvastam az AMDről hogy azért nem 5870X2 nek nevezte el az 5970 est...mert teljesítményben nem úgy dolgozik mint két darab gyári 5870 es videó kártya.
Azért aki már szerintem 5870 es videó kártyát akar venni... .csak tudja hogy X2 vagy sima ... gondolom én -
Dj Dekko!
őstag
válasz TeeBee73 #15510 üzenetére
Tápegységet nem is jó kicentizve venni... Bár azt mondják ahogy fejlődik a számítástechnikai ipar annál komolyabb és alacsonyabb fogyasztású termékek jönnek a piacra... de hát hol?!
Gondoljunk csak a gtx 480 ra.
Nekem már 3 éves a tápom, kifogástalan állapotban van, és a két darab 9800 GX2-től kezdve volt benne 4870 Cf is....
Én azért egy 5870 es alá 600W Néznék... Inkább legyen 10W Több mint 1 el kevesebb. -
Dj Dekko!
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
Hm... Merevlemezt ellenőrizted?!
Ha alaplap órajelen is előfordul ez a hiba akkor vagy inkompatibilitás jött elő neked a memóriák iránt. Az alaplapod nem kedveli, vagy a Vinyo illetve RAM haldoklik...
Akkor is szokott ilyet csinálni mint amikor nem bírja az adott Memória időzést a ddr.
Én valószínű alaplap órajelre beállítanám, everest rendszer stabilitás... és sasólnék.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Össze-vissza 15-20% különbség van a két kártya között.
Gondolt át... Pénz tárca kérdése melyiket tervezed megvásárolni, ha tehetősebb vagy ne sajnáld az 5870 esre a pénzt...ha szűkebb keretből kell gazdálkodni akkor minden képen 5850! majd 850 / 4800 Órajel! ( és már van egy *lájt 5870 esed)(#15593) sysrq .: igazad van, de ez kevés vigasz az embereknek mikor mind a két kártyán játszhatatlan a játék!
Elnézést, rosszul fejeztem ki magam. NEM ÉLVEZHETŐ![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz CptMisi #15595 üzenetére
Arra én is kíváncsi vagyok, mennyi pénzért, milyen teljesítményt fog nyújtani a HD6XXX széria... úgy érzem most nem lesz olyan ütés hogy már most fogjam a fejem... *váltani kellene... sőt lehet most a 6XXX szériát ki is hagyom. Inkább megveszem idén még az 5850 párját.
De így látatlanban elég nehéz bármit is mondani az új kártyák teljesítményéről. 1 Biztos. A kezdő csúcs kártya ismét 100 fölött fog indulni ahogy az lenni szokott (120-140 ropi)
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Cybertrone #15733 üzenetére
Ez komoly... félő hogy a 6870 pofán fogja verni a fermi családot ahogy van!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Cybertrone #15735 üzenetére
Hát azért a GTx 480 ast ne becsüljük le... Sikerült kiprobálnom ... röpke 100% ra alázott meg a Lost Planet új részében minimum fpsben!
A GTX 480 magas felbontásban szűrőkkel, hihetetlen erős... barátom full hd tévéjén próbálgatjuk... de félelmetes!
Úgy hogy.. valószínű hogy a 6770 es még kevés lesz ellene -
Dj Dekko!
őstag
válasz jonner #15766 üzenetére
Attól függ milyen gépházad van. Egy jól megtermett CoolerMaster HAF932-es avagy 942-es gépháznak teljesen mind egy hogy a kártya hova tekeri a levegőt... mert a 3 darab 23Cm Venti elintézi, és persze hatalmas a ház...
Másrészt aki tud venni egy 5870 est...az szerintem gépházra tud már álldózni.
De minden esetre szerintem az a jó megoldás ha a kártya ki fele fújja a meleg levegőt a gépház végébe. Ezt az első és az oldalsó ventilátorok elintézik.(#15770) viktor82 Nah ez engem is érdekelne. Másrészt hogy egy 9600 GT Elég lenne fizikára egy 5850 mellé?!
[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Szeretném egyedi beállításokon futtatni néhány játékomat.
Úgy értem hogy pl. az Ut2004 ben ahol nem lehet látvány javítókat bekapcsolni ott manuálisan CCC-ben vagy ATT-ban be-e tudnám kapcsolni az élsimítást, szűréseket, úgy hogy csak az adott alkalmazáson indítsa csak el?
Vagyis ne az összes programon működjön a 8x él (mert lehet néha meglepődnék) hanem csak azokon az alkalmazásokon amelyiken én szeretném.
Kipróbálom ATT-vel. Valakinek van ötlete hogy ezt hogyan lehetne megvalósítani?![ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Motion_Blur #15813 üzenetére
Nem veszélyes szerintem.
-
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek egy GTS 450 jó választás fizikára?!
-
Dj Dekko!
őstag
válasz Levin01 #15929 üzenetére
Még az 5770 es is nagy ugrás lenne a HD 3870 hez képest...
Az biztos hogy nem annyira időt álló. Az 5830 ast úgy tudom jól lehet még tuningolni is, ami sosem hátrány.
Igazi kérdés, mennyiért tudod beszerezni mert a konkurencia GTX 460 ást sokkal jobban ajánlanánk annyi pénzért, bocsánat, magam nevében beszélek csak.(#15937) Giot Már egyre cselesebbek is a gyártók... tiltják a feszültséget, nem lehet szoftveresen módolni. Maximum bios átírással, de ahhoz kell egy kis szaktudás.
(már mint dosból)
Még az intel valamelyik nyári cikkében említette meg hogy a következő generációs CPU-i nem fogják támogatni a tuningot... mert komoly bevételtől elesik így a cég... hogy ebből mi lesz igaz.[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Szerintetek egy 5850 alá full hd monitort venni kockázatos?
Igaz 5870 es órajelen megy... minden... csak most 1280x1024 be játszok mindennel...
Nagyon elvérezne az 5850(70) es ha full hd ban használnám?!
Gondolok itt a crysis, metro (dx11 high 16xAF). -
Dj Dekko!
őstag
Én szerintem, nem teljesen. Mert igaz hogy az csak 2 pci helyet foglal ellentétben a crossfireX 4 pci helyével szemben. Viszont két darab 5870 est könnyebben letudsz hűteni ugye, mert nem termelik egymásra a hőt... (mint ahogy az AREs nagy problémája hogy újraindulgat és kazán hőmérsékleten üzemel)
Másrészt a 2 darab 5870 es 100% -ban PCI-e 2.0 x16 kapcsolódik az alaplaphoz ellenben az Ares 1 Pci-e 2.0 x16 ával szemben.
Hiba van rajta cf vezérlő, pci vezérlő chip... az akkor is csak 1 pci-e 2.0 marad.
Talán az ares előnye annyi hogy csak 2 helyet foglal.... és kifújt. -
Dj Dekko!
őstag
Szegény 5870-est nem kíméled. Ez csak ilyen Score vantage tesztre használod, vagy mindennapi gámázások alá is?!
Valaki tudna segíteni?! Megpróbáltam megnyitni a BIOS szerkesztőt... ATI RBE v1.25 (verzió számot)
Következő hiba kódot kapom mindig.:
*** Run-Time Error 339
Component 'COMCTL32.OCX' or one of its dependencies not correctly registered: a file missing or invalid ***
(Win7 x64 ultimate 10.9 Driver)[ Szerkesztve ]
-
Dj Dekko!
őstag
Fura hogy mennyire kivannak centizve a memóriák mert nálam is 4950-4970 körül még stabil de 5000 nél (20 perc furmárknál befagyasztja a gépet).
Valószínű hogy kevés a feszültség azon a MHz-en a RAMOK-nak.
Nem tud senki olyan bios át állítást, vagy bármit, amivel a kártyámat Sapphire HD 5850 est, windows alól át tudjam állítani a gpu feszültségét.
Le van tiltva, próbáltam több programmal is... de kizárólag akkor engedi ha átflashelem a bios-t. Az elég macerás mindig... -
Dj Dekko!
őstag
válasz Cybertrone #16007 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen rev.
De megtudom mutatni hogy néz ki.: 2 hónapja vettem újonnan. De tanácstalan vagyok mert nem engedi szabályozni, vagy búcsúzzak el mindenféle windows alóli feszültség tuningtól?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
- PNY RTX 4080 16GB GDDR6X TF VERTO Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- GeForce RTX 3060 Ti GAMING Z TRIO 8GB (ingyen posta)
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest