- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
ADAM1337
nagyúr
-
Heffi
őstag
válasz
Dj Dekko! #17595 üzenetére
Szerintem egy kicsit elkalandoztunk az eredeti kérdéstől:
Szerintetek a Corsair VX450 tápom elbírna rendesen egy HD5850-et? Erre pedig a válasz: Igen. Nem kell most a VGA mellett tápra is költeni.Van ez a jó kis cikk a corsair CX400-s tápról, érdemes elolvasni mire is elég a 400W.
-
ADAM1337
nagyúr
Az mitől lehet hogy asztalon 100%-os gpu használatom van ?
Úgy hogy semmit nem futtatok 10.12 catalyst, általában resi segít a játékok normálisan indulnak, de ahogy kilépek a powerplay nem megy. -
Dj Dekko!
őstag
válasz
CptMisi #17594 üzenetére
Az még szerintem teljesen jó adat.
Bár nekem 750W tápom van, múltkor anno mikor még 4870 CF em volt... 580W rángatott ki a gépem a konnektorból.
3éve már ez a tápom van. (Corsair TX750W)
De még a 9800 GX2 Quad Sliben sem hagyott szégyenbe....
Én szerintem tápot érdemes egyszer venni, egy viszonylag *közepes normál, teljesítményűt...
Inkább legyen 10W több mint 1 el kevesebb! -
CptMisi
őstag
-
Diablo18
senior tag
én nem tudom nekem 1 radeon hd5670 van az pedig teszteken az egész gépet szarnak minősíti de játékok nem szaggatnak bár nekem az fps nem is fontos nem neten játszom az a 20 fps ami kell hogy ne legyen észrevehető szaggatás meg van és szépen játszom
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
zsole84 #17589 üzenetére
Gondolom úgy gondolta hogy ha esetleg a 450W teljesítmény kevés lenne, hiszen ha mindig 100% - on terheljük a tápot haza vágjuk!
De nem szabad elfelejteni hogy az csak egy szám, a 450W.
Egy minőségi tápnak lelke is van, és nem adja csak úgy be a derekát, így hosszú távon is elbírná a gép.
De én azért bővítés céljából nem centizném ki ennyire a tápot!
Kitudja lehet gtx 480 as lesz benne, akkor meg kevés lesz már!
Napjaink gépe alá (1gpu) 500-700 között gondolkoznék. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Great_Muta #17584 üzenetére
Szerintem hosszútávon nem járnál rosszul tápcserével. Nem melegedne annyira, emiatt tovább maradna életben.
-
TTomax
félisten
válasz
Great_Muta #17581 üzenetére
Simán!
-
CptMisi
őstag
válasz
Szerintem délután le tudom majd mérni a fogyasztását a gépemnek, szintén x4 955, 5850...
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Nem ide tartozik, de én szerintem gyenge az alaplap, már csak a hűtés kialakítását is elnézve nem túl sok tuning szorulhat belé.
Persze ha anti tuningos vagy bőven jó. De én hozzá csapnék inkább pár ezret és időt állóbb lapot néznék.
Kitudja lehet 5850 Cf et akarsz majd...
Tápot nem centizném ki ennyire, elbírja természetesen. -
Great_Muta
tag
válasz
CptMisi #17582 üzenetére
Tavasszal teljes gépfelújítást lesz, leírom miket szeretnék...
Nem nagyon akarnék tápot cserélni..Asus M4A87TD EVO
AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3,20 Ghz)
G.Skill DDR3 1600MHz 4GB RipJaws Kit CL7
ASUS HD5850+ maradna a két vinyó... 320 Gb WD caviar meg egy 1,5 TB WD caviar green.
Na, elbírná?
-
Giot
addikt
válasz
Elbírja a Corsair-ek megbízható jó terhelhetőségű tápok. Nem véletlen hogy a 450-es Corsair annyiba kerül mint egy 550-es Chieftec, ami azért ugyancsak nem rossz táp.
-
CptMisi
őstag
válasz
Kitölthetnéd az adatlapod, és könnyebb lenne válaszolni a kérdésedre...elvileg bírnia kell...[link]
OC-val mondjuk ésszel kell bánni -
Great_Muta
tag
Szerintetek a Corsair VX450 tápom elbírna rendesen egy HD5850-et?
-
CptMisi
őstag
Aprón megveszed, kipróbálod 1 hétig, ha nem jön be, akkor eladod. Nem buksz rajta szinte semmit (max pár ezret/kis időt, amíg el tudod passzolni)
Ha újonnan vennéd, akkor sokat bukhatnál rajta, ha nem jön be, de ha apróról veszed, akkor szerintem nyugodtan ki lehet próbálni
-
p87
senior tag
válasz
Cybertrone #17571 üzenetére
Köszi!
Ezt még mérlegelnem kell, hogy megéri-e.Dj Dekko!: Köszi neked is.
Nem tudom be merjem-e vállalni. -
Dj Dekko!
őstag
Vigyázni kell a CFX -el, mert valahol lomhák együtt működni a kártyák.
Viszont ahol össze dolgoznak brutális teljesítményt kapsz, ahol meg sajnos nem megy a két mag, ott csak többlet fogyasztást és hőtermelést adnak a + FPS helyett.
Neked kell dönteni.
Én beválalnám!
Te Beválalod?! -
HSM
félisten
válasz
Laraxior #17575 üzenetére
Két esetben utoléri... Az egyik, mikor az 5970-ről alaposabban elfogy a VRAM, ekkor alázás fog történni. (Ez az 5970 egyetlen komolyabb gyengéje) Második eset, mikor tesszelálás-intenzív szitu van, ekkor pariban lesz elvileg a kettő. Összes többi esetben egyértelmű 5970 fölény....
-
Cybertrone
veterán
Cfx-nél, és 2 magos vga-k nál mindíg megvannak az előnyök, és a hátrányok...
Előnyök:
-Hatalmas teljesítmény
Hátrányok:
-Nagyon erős driverföggőség... ( nnembiztos korán sem hogy mind a 2 gpu nyujtja azt amit kéne neki, és akkor ugy érezheted hogy kidobott pénz volt
-Fogyasztás
-Melegedés, nemcsak a vgak, hanem a környező alkatrészek is
-egy kártyán kevesebbet bukik idővel az ember mint kettőn...
Remélem segítettem! -
p87
senior tag
Sziasztok!
Elősször is Boldog Új Évet mindenkinek!Most, hogy elég olcsón lehet az aprón találni 5870 karikat erősen elgondolkoztam, hogy veszek még egyet CF-be. Amivel ugye elég bika teljesítményt kapnék, bőven GTX580 fölött és sokkal olcsóbban.
Használ itt valaki 5870Cf-et, hogy vannak vele gondok?
Szerintetek, bele merjek vágni?
-
Zoo123
senior tag
Egy -elsősorban- játékra használt PC esetén a memória másodlagos kérdés..., nehogymár a 4GB kevés legyen, a sebessége is kielégítő (1066MHz, időzítés: 5-5-5-18).
A tápegységem Chieftec 550AB-A (12V-on 360W) az már kérdéses, de az alaplapom biztosan nem jó CF-re!
A cfx-et csak 16x-4x felállásban támogatja ami cfx-re teljességgel alkalmatlan! Próbáltam.Ha cfx-et akarnék akkor először is új alaplap kéne, és erősebb proci.
Véleményem szerint ha már alaplapcsere, akkor x58, és egy erős i7 (i7 920@3.6 - 4GHz-en), amihez új memória DDR3 kell, meg egy erőseb táp sem ártana (pl: Corsair TX750), szóval nem biztos hogy akarok én cfx-et, túl sokba kerül...
Viszont egy 5970-el és ha kell egy tápegységcserével kihúzhatnám egy darabig. -
CptMisi
őstag
-
Zoo123
senior tag
válasz
CptMisi #17562 üzenetére
Pedig a 6990-nek 150-180 ezer HUF körüli nyitóára lesz, ezt elhiheted.
Az 5970 is ezen az áron nyitott, meg aztán 2 db 6950-es kártya is ennyibe kerül szóval, nem fogják olcsón adni!Ezért én a mondó vagyok hogy FullHD-ra jó lesz nekem egy 5970 (használtan 90-110 k), azzal járok a legjobban.
Ha nem elég a teljesítménye, akkor még 20%-ot lehet rajta tuningolni, az meg 6990 szint lesz (már ahol a tesszalálást nem túlozzák el).
Szerintem! -
ffodi
veterán
válasz
Zoo123 #17557 üzenetére
Lefuttattam a másik tesztprogit.
1920*1080, 4xAA, Enthusiast. CPU, VGA ugyan azon a beállításon mint az előbb.
min 32,30 max 46,89 avg 37,67
Mindjárt más a helyzet. Még a ph-s tesztben leírtak alapján is lefuttatok egy tesztet, megnézem, hogy mit produkál. Azzal a másik benchprogival valami nem kóser.
CptMisi:
Szerintem a GTX580 egy nagyon jól eltalált vga, a HD6950/6970-es sorozattal ellentétben. Tud Physx-et is szóval a társkártyára sem lenne szükségem. A HD6990 biztosan jobb lesz mint a jelenlegi csúcs nv, viszont az nem 120-130k körül lesz, hanem alulról fogja súrolni a 200k-t(ha nem is szűkösen, lásd 5970 vs gtx480). Persze ez csak az én véleményem.
Nem vagyok sem ati sem nv fan, viszont szeretem reálisan látni a dolgokat, és ha tetszik ha nem, jól eltalálták.(nem a szín érdekel, hanem a szolgáltatás és teljesítmény.)
Szerk.: Ha viszont nagyon lemegy az 5850/5870 ára, akkor elgondolkodok egy cfx-en.........
-
Zoo123
senior tag
válasz
Dj Dekko! #17556 üzenetére
"Létezik az hogy a CrySis Warhead szarabbul megy az amd kártyáin mint az nvidián ennyivel?!
"
A ph! teszt szerint nem!
A GTX 480 pariban van egy 5870-el legalábbis Crysisben..#17555: ffodi:
"A két tesztprogi nálam nem ugyan azt az eredményt hozza. A HOC v1.2 kevesebb fps-t produkál, mint a másik."
Valahogy sejtettem hogy így van...
"Más itt a probléma szerintem....ideje GTX580-ra váltani.
"
Majd ha fagy!
akkor már inkább egy 5970, FullHD-ban jobb bármelyik GTX-nél, persze 2560x1600-ban már kifut az 1GB ramból, de aztat az én "monitorom" nem támogassa. -
ffodi
veterán
válasz
Dj Dekko! #17554 üzenetére
A két tesztprogi nálam nem ugyan azt az eredményt hozza. A HOC v1.2 kevesebb fps-t produkál, mint a másik.
A kért beállításokon teszteltem neked egyet. Az eredmény elszomorító:
min 23 avg 33 max 42
1920*1080 very high, airfield. i7@4300, 8gb ddr3, 5870@1015/1225.............
Más itt a probléma szerintem....ideje GTX580-ra váltani.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Zoo123 #17553 üzenetére
Értem, Köszönöm. Akkor úgy néz ki minden rendben.
Haverral kicsit belemerültünk, de nagyon elpicsázott egy 3.9 ghz i7 és egy gtx 480 OC jelenlétével... ilyen 40 %-ra szégyenített meg.
De úgy néz ki már annyival erősebb ott az i7 meg az OC gtx 480.
Bár akkor, ha a te eredményedet nézem, nálad 29 fps volt a min. nálam 21!
Haver gtx 480 / i7 kombójával 31 fps... akkor még mindig jók vagyunk -
Zoo123
senior tag
válasz
Dj Dekko! #17551 üzenetére
Na az a 1.2-es warhead benchmark nem fut le mert mindenképen netre szeretne mászni patchelni, de nem fog tudni, mert a játékgépem Off-Line, és egyenlőre az is marad...
De futtattam helyette, ezt:
És 4x élsimitással, mert elbírja a gép:
A konfig az adatlapomon, a proci 3400 MHz-en ment, az 5850 meg 850/1200 illetve 950/1200-on.
A min fps az első képen azért olyan alacsony mert akkor futott először, láthatod hogy a 2. illetve 3. futásra jelentősen javult.Ha te is hasonló értékeket mérsz akkor minden rendben a géppel!
-
Dj Dekko!
őstag
Valaki egy CrySis Warhead HOC Benchmark v1.2.0.0 full hd (1920x1080) veryhigh tesztel megajándékozna?
Nekem 22/21 Fps minimum, 29-31 Átlag, 39-40 Maximum.
Nem kevés ez picit?!
(3.2 GHz Q6600 / 5850 850/4800 / 4G DDr2 800 MHz 4-4-4 12 Ram) -
sikerb
csendes tag
Sziasztok!
Remélem tudtok segíteni, nekem egy olyan problémám volna, hogy adott egy ati radeon hd 5850 es kártya win 7 32 bites rendszer, és hiába töltöm le az ati hivatalos oldaláról a hozzá való legfrissebb drivert, mindíg 3 látható problémát észlelek, hogy ki- és be kapcsolásnál rezeg a képernyő, a media player elmosódott festék képi hatását adja ha néznék valamit rajta, valamint ugye a szokásos, képernyő illesztő szétesik, utána helyreáll című fejezet : ))) Nincs valami ötletetek, hogy miért van ez ha pontosan a hozzá való drivert töltöm le?
Előre is köszönettel
-
keIdor
titán
Nem semmi, hogy már lassan másfél évesek lesznek ezek a kártyák.. hogy röpül az idő...
-
CptMisi
őstag
Valamiért úgy éreztem, hogy ezt meg kell osztanom veletek
Én jót derültem rajta, pedig már nagyon álmos vagyok de nem tudok aludni
Utolsó pár hsz leginkább -
CptMisi
őstag
válasz
Laraxior #17539 üzenetére
Persze, játékhoz elég, ott nincs gond, csak ilyeneknél "gond", mint a Vantage.
Hát már több, mint egy éve van meg a proci, de nincs semmi értelmes, amire cserélhetném, i5/i7 drága lenne a váltás, x6 játékban gyengébb/azonos, tesztekben jobb, de 20ezret nem ér meg...x4 970@x6 jó lenne, de boltban drágább, mint az x6 1055T, aprón meg nincs
Amúgy az a baj az ünnepekkel, mert ilyenkor ugye szünetem van, sok az időm, elindulnak a fogaskerekek, és kitalálok valami ilyesmitPedig már fél éve nem is gondoltam a vantagere kb.
kasa85: nem csak a gyulladástól, a füledtől is megszabadít, ha ügyes vagy
-
kasa85
őstag
válasz
CptMisi #17535 üzenetére
Kívánom,hogy gyógyulj meg
Igyál sok forralt bórt meg egy kis erős szeszt az tuti fertőtlenít.Sajnos én is szarul vagyok lázas,és a torkom is be krepált.A lázt nem hideg zuhannyal viszem le hanem feltoltam a karimra a régi ref hűtésemet felcsavartam 100%ra a ventit a fejemet a kari kimenetéhez tettem,és máris levitte a lázamat,és tegyem hozzá a fülemet is ki dugította mert a középfül gyulladástól alig hallottam valamit
B.U.É.K
-
Laraxior
titán
válasz
CptMisi #17538 üzenetére
sose használtam...anno volt az nVnél is...még régebben.
miért kevés az a proci? Elég az játékokhoz..nem vantage-re termett az tény,de az bolond aki arra vesz gépet
nem lehetne bírni fizetéssel,olyan sűrűn jönnek ki az új hardverek.
Én se fejlesztek már...túl sok ment rá..elég volt -
CptMisi
őstag
válasz
Laraxior #17537 üzenetére
Én most az új CCC-vel ismerkedem.
Erről a beépített órajel tesztelőről mit gondoltok? jól teszi a dolgát?Már kéne valami új alkatrész a gépembe, hogy legyen mit vantagelnem újra
Csak az a baj, hogy VGA csere önmagában nem elég, mert még az 5850et is visszafogja az x4 955 -
Laraxior
titán
válasz
cyberkind #17529 üzenetére
jó lenne,ha nem lenne kompatibilitási gond
MSi 4890 Cyclone és egy sima ref GTX470el el szívtam...szóval soha többet MSi... Bár az 5850em is msi volt az egyik,azzal nem volt gond,de biztosra megyek.
Utána beszereztem az egy msi cyclone helyett két sapphire-t és tökéletes volt a rendszer...470 helyett inkább egy 460 OC-t -
Jocy
aktív tag
Békés,Boldog,Hardverekben gazdag Új Évet kívánok minden PH!-s kollégának!
-
cyberkind
félisten
Ehhez mit szóltok ?
-
CptMisi
őstag
Boldog új évet mindenkinek!
Sok sikert, örömöt, és sok-sok 5850/70 szintű vagy inkább minőségű kártyát kívánok nektek.
Legközelebb csak jövőre fogunk beszélni. -
HSM
félisten
-
Dj Dekko!
őstag
Ti milyen drivert használtok az 5850 esekhez?!
Mert nekem valami bitang szarul megy a 12es...
Benchmarkok alatt elég feltűnő. -
Zoo123
senior tag
válasz
radi8tor #17511 üzenetére
"Ezek szerint jobban járok vele?"
Hát ha 2560x1600-as felbontásban játszol, mindenfullmaxon akkor határozottan igen...
De ha "beéred" FullHD-vel (1920x1080) és néha 4x AA-val 8x helyett, akkor egy használt 5970 (90-110 ezerért) ár/érték arányban verhetetlen!
Vagy ha már van 1db 5850-ed akkor abból crossfire-t és had szóljon!Szerintem!
-
radi8tor
MODERÁTOR
A CrossfireX topicban lebeszéltek az 5970-ről. Azt javasolták vegyek 6950-et 2db-ot jobban járok a 4GB RAM-al.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MacBook Air 15 M3 8 / 256GB dobozos 12 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest