- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bambano: Bambanő háza tája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zick07
csendes tag
Nem semmi baj videókarin 2 csatlakozás van 1 ikbe rávan rakva Direktbe a tápból van rá külön vezeték tápon is felvan tüntetve a Pci -os csak Külön videokarira 1-et csatlakoztattam rá öszerakós rajzon is 1 szerepelt Hütőventilátor megy szépen
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18395 üzenetére
ffodi kolléga lépett rev1-es referencia 6950-re moddolta 70-re és azt mondja tökéletesen műxik. Nekem szimpatikus ez a lehetőség.
A GTX-ek is nagyon jók most.(#18396) Zick07: Nem hülyének nézlek, de a kiegészítős tápcsatik igaz rá vannak dugva?
-
Zick07
csendes tag
Elfelejtettem hozzátenni Videókártya Ventillátor is szépen megy de mintha semmi nemlenne a gépemben előre is Köszi a Segítséget
-
Zick07
csendes tag
Sziasztok Segítségre lenne Szükségem megvettem körülbelül 3 hete ezt a Configurációt Asus P5P43TD Intel Core2 Quad Q8400 2.66 GHZ Chieftec cft 650 14cs 650 W Geil Value Plus 4096Mb DDR3 1600 Mhz és Most vettem meg a Sapphire Vapor-x Radeon HD 5850-es 1Gb Videókártyát Eddig is ment a Gépem Más Videókártyával De Ezzel nincs képem Monitor nem Mozdul rá Se Bios-t nemhoz be semmi Pixmaniáról rendeltem elöször és Vissza is küldtem mert azthittem H rossz de most iponról de ugyanaz a probléma és tanácstalan vagyok H mi lehet a probléma Pci express 2.1 a Videókártya alaplapon 2.0 van v talán Biosz Frissítés kellene ? v egyáltalána Videókártya lehet H nemszereti az Asus lapot és az intel procit ? ha vkinek van ötlete v tudja h mi lehet a gond legyen szíves írjon vmit itt v akár az Email badtheory@gmail.com v msn badtheory@hotmail.com Előre is Köszönöm
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18392 üzenetére
Akkor marad az egy VGA?
-
Motion_Blur
félisten
Eladóvá vált a kártyám ha valaki tervezne mostanában 5870-et
-
LW
őstag
Ugyan ez volt és még most is az a bajom. Egy FullHd és egy 1280x1024 kijelző van 5850 Vapor-xen.
Nálam az alapórajel 400/1050 (2 monitornál), egy monitornál leviszi asszem 157ig is.
Újabb driverekkel folyamatosan változott. Hol előnyére, hol hátrányára. Viszont itt csak akkor van gond, ha flash videó hardveres gyorsítást használ, amúgy ritkán okoz gondot. -
barack1997
senior tag
Megjött a powercolor 5870 esem
Nagyon állat
-
Televan74
nagyúr
Ventihibás Gigabyte 5850 OC -re ilyen másik hűtőt lehet rátenni?
-
HSM
félisten
válasz
Motion_Blur #18374 üzenetére
A "nálad" az most 1db vagy 2db 5870-et jelent? nem egészen mindegy...
-
Speed
addikt
Sziasztok!
Van nekem egy kis problémám téma szerint ide is vág meg nem is.Van nekem 2db 5850-es vga a gépemben és 2db monitort használok elvileg, de amit másodlagos monitornka kötök be (ugyan azon a karion van mindkét monitor) azon remeg a kép , de inkább csak akkor ha a másikon mozgatom az egeret.
Próbáltam mán kötözgetni meg drivert,windowst cserélni de nem segített.Szerintetek ez mitől van?
-
sakal83
addikt
Mivel lehet húzni az 5850-est, mert nekem az afterburner és a CCC is csak 775/1175ig enged.
-
Zoo123
senior tag
válasz
sakal83 #18378 üzenetére
Nekem is referencia Sapphire kártyám van és egyáltalán nem hangos!
2d-ben 30-40C fok, 20%-on pörög a venti, nincs hangja.
3d-ben 65-75C fok, 30%-nál kezdem el meghallani a ventillátor hangját, de annál gyorsabban automata szabályozással még sosem pörgött.
40%-nál már kezd zavaró hangja lenni, 50-60%-on hajszárító, 100%-on pedig porszívót megszégyenítő szélzaja van!De nem vagyunk egyformák, lehet hogy te érzékenyebb vagy a zajra.
Alternatív hűtésnél a Heidi-t emlegették sokan, meg a Zalman vf3000-et, de a VRM-ek -feszültségszabályozó egység, kis kocka alkatrészek a kártya tápcsati részénél a ventillátor alattt-hűtéséről külön gondoskodni kell!
-
sakal83
addikt
Megvettem a referencia sapphire 5850-et. Érdeklődnék, hogy ez a vga ilyen hangos?
25%-nál lejjebb lehet venni a fordulatot? Alternatív olcsó hűtés?
-
ricshard444
veterán
válasz
Nálam 30-50fps 5970el...10.10es Cata miatt gondolom, de az újjakkal kékhalál folyton meg fagyás ,mert túlságosan visszaveszi a 2d-s órajeleket
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Már megjelent a játék? LOL steamen még csak elővásárlást ír
-
Motion_Blur
félisten
TDU2 hogy megy nektek?
Nálam 1680-on, minden full 50-60 fps kicsit meghúzva gyöngyűen viszi -
gergo0328
senior tag
Sziasztok. HD 5850-hez melyik a legmegfelelőbb Driver? Linkelni tudnátok? Előre is köszi a segítséget
-
Zoo123
senior tag
válasz
sakal83 #18365 üzenetére
Sapphire 5850 Gamer editiont speciel nem ismerem, az referencianyákos?
Tudtommal csak a referencianyákos 58xx-ek feszültségét lehet Afterbournerrel állítgatni.Alapfeszen 850/1200-at illik mennie mindegyiknek 725/1000 a gyári órajel
Kis feszemeléssel elmegy 900-1000-ig is ha szerencséd van.Ha tudsz feszt emelni neki akkor referencia hűtővel 1.2V főlé nem kéne menni, spéci minőségi hűtővel meg -bátor embereknél- olyan 1.25-1.3V a vége.
Én személy szerint 1.2V-nál többet nem adnék neki, azért a plusz 10-20MHz-ért nem éri meg kínozni a kártyát! -
sakal83
addikt
Veszek ma egy sapphire 5850 gamer editiont.
Ezen a vga-n lehet feszt emelni, ha igen meddig mehetek el biztonságosan?
Átlagosan mennyit lehet rajtuk húzni feszemelve és anélkül?
-
lujo10
aktív tag
Nos, az új kártyám mégsem 5850-es lett, mert itt a Ph-n találtam egy 6870-est "best buy" 42K
-
LW
őstag
Arra van valakinek ötlete, miért gerjed a 5850 vapor ha akár 1 mhzval fel vagy le viszem a memória órajelét?
-
Giot
addikt
válasz
Wukiwo #18345 üzenetére
5850, általában simán hozzák az 5870 órajeleit, illetve többet is. Ez ezért lényeges:[link]
Kisebb fogyasztás, kevesebb hőtermelés, használható DX11, egyértelmű a választás. Míg a 4870X2-nél kérdéses lehet hogy minden játék kihasználja e a 2 magot.(#18344) tomcat33: Hm próbáld meg egy komolyabb táppal. Nem a Watt számít a minőség. A Vapor-X PCB-jének tápfelépítése a referenciához képest kevésbé hatékony. Mást sajna nem tudok mondani SRY.
-
Boxi88
őstag
-
kyle23
tag
Sziasztok! Unalmamba elkezdtem nézegetni a neten a vid.karikat és találtam egy érdekes db-ot. Egy Sapphire Radeon HD 5850 Toxic 2GB 512bit ~58000FT-ért. Most lehet hogy én vagyok lemaradva de az 5800-as szériába is volt már 2 gigás memória? Szerintetek megéri még ezen generációból vásárolni vagy inkább már az 69XX szériát válassza az ember???
-
lujo10
aktív tag
válasz
Motion_Blur #18348 üzenetére
Köszönöm
-
lujo10
aktív tag
Uraim!
Nagy hezitálásban vagyok, és úgy gondoltam, hogy ezt a hétvégét még nézelődéssel (érdeklődéssel) töltöm, talán hétfőre okosabb leszek valamivel. Szóval a "régi" kártyámat eladtam, és most nem tudok választani, melyiket is vegyem, adott egy ilyen 6870-es 43-45K környékén (garral), ez ugye most kifejezetten best buy, vagy egy 5850-est vegyek, ugye árban és teljesítményben kb. ugyanott vannak, illetve ahogy a teszteket elnézegetem egy OC-s 5850-esnek símán kellene vernie a 6870-est, de ezzel szemben az utóbbi talán kiforrottab.
Arra lennék kíváncsi, hogy ti hogyan választanátok hasonló esetben, persze döntenem nekem kell, és természetesen ez így is lessz, de azért érdekelnének a vélemények ezzel kapcsolatban. -
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur #18342 üzenetére
Nekem jó lesz egy 5850-is, de számlával.
Kinéztem az Asus Direkt CU-t és arra ráteszek egy nagyobb bordát, hogy jobban mutasson. Annak akkor jobbnak kell lenni a VRM hűtésének, ha gyárilag sincs rajta komoly borda. -
Wukiwo
senior tag
sziasztok.
szeretnék objektív tanácsot kérni ...
Phenom2 X4 965 mellé 5850 -et vagy 4870x2-t vegyek ?Örülnék ha valaki komolyabban értene hozzá és meg tudná indokolni "miért ......-t
-
tomcat33
tag
Igen , akitől vettem az kipróbálta és nála működik. Sőt a gariztatott kártya sem produkált semmi hibát a szervízben. Egyszerűen nem értem , hogy a ref. hűtéses működik nálam rendesen , a Vapor-os meg nem.
Mondjuk nem vagyok ettől az Asus laptól elájulva. Gondoltam arra is , hogy mivel ennél lejebb van a PCI-e sin nem kap annyi levegőt a kari mint a régi lapban , de akkor a ref. hűtős sem menne szerintem.
-
Gerisz
addikt
válasz
barack1997 #18335 üzenetére
Szerintem jól.
A VTX 3D kártyák milyenek?
Nagyon selejtes, vagy referencia? -
danilla
őstag
-
barack1997
senior tag
Sziasztok! Eddig HD6870 -et akartam de most olcsóbb a hd 5870 ezért azt veszek
Szerintem jó döntés volt. Szerintetek ?
-
tomcat33
tag
Sziasztok!
Egy számomra érthetelen hibajelenség okaira szeretnék fényt deríteni , hátha Ti tudtok segíteni. Adva van az aláírásom szereplő konfig ami egy furcsa hibát produkál.
Bizonyos játékok ( NFS Hotpursuit , Sims3!! ) alatt egyszerűen kilép és újra indul a rendszer. Ha a Vapor-X helyett ref. hűtős kari van benne akkor viszont működik rendesen. Mi lehet ez? A ház elég jól szellőzik. Már volt a Vapor gariban cserélve is és az új is ugyan azt a hibát produkálja mint a régi. A ref. hűtős változat viszont vígan dolgozik. Tegnap este már odáig jutottam , hogy a ref. órajeleken is kifagyott az OC.-s Vapot. Sőt már a 3DM Vantage sem futott végig rajta. Mi lehet ez?Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv:
Tom -
-
LW
őstag
Rendicsek. Visszavettem állandó 850/1050-re, sztem nem lesz vele gond.
Csak a két monitorral küzdök amióta megvan, mert frekvenciaváltáskor (pl flash videó hw támogatás) megugrik a kép. Ki tudom küszöbölni, de mégis bosszantja az embert.Meg a 11.1 Catalyst 10.10-et ír, szal meg vagyok áldva.
-
Giot
addikt
Amint írtam is az előző hsz-ben, volt olyan hogy 20.perc után hasalt meg a VGA. Valszeg túlmelegedtek a VRM-ek. Emiatt is oda kell figyelni a hűtésre, ha komolyabb tesztre, kínzásra, fogja az ember akkor inkább manuálisan kell odatolni neki a ventifordulatot.
Ingame meg csak 850/1200-on használom. Ezzel simán meg tud birkózni automatán is a venti.
Tervben van rá egy másik hűtés azzal majd kap többet is. Amúgy feszt nem szoktam emelni. -
Giot
addikt
Egy kis Crysis meg tudja hozni a jókedvét. Vagy Furmark, extreme, stability teszt, ez leginkább a hőmérséklet szempontból jó. Esetleg egy két tech demó. Pld [link] , [link] , [link]. De még ezek is jók lehetnek: [link] , [link]. Én a felsoroltak közül többel is teszteltem.
Szerk: A Furmark tesztben volt olyan hogy többször is a 20. perc után bukott meg a VGA. Nagyon oda kell figyelni a hőmérsékletre. Nálam itt még stabil a kicsike. [link] De ehhez már kevés a Vapor hűtés nagyon kell tekernie hogy kordában tudja tartani. Tesztelgettem sokat és kb 960-965 körül lehet a vége. De az már nagyon THE END.
-
LW
őstag
Újra itt.
Megy frankón. Szőrösfánk alatt (1.089V - 875/1050 - 75°C) Feljebb nem húztam, 886körüli ferkit eresztettem (1.089V) rá, amikor kicsináltam, szal valahol a 2 között van a vége, 875ön kerek.
Egy hosszabb szőrösfánkot még nyomok majd, Black Ops is remekül megy. -
LW
őstag
Óvatos voltam, idáig. E pillanatban dobtam egy Fatal über sysCrashet.
Igen bírta, levettem a feszültséget, csodálkoztam, hogy ilyen jól bírja. Gondoltam na most jól kiakasztalak. Hát sikerült Alapfesz-883nál megadta magát.
Finoman tesztelem, 860 is ment, grideztem vele, mivel próbálgassam, ami esetleg megáll, ha nem bírja a VGA? Furmark izzasztós fánk?
-
Giot
addikt
Igen az azt jelenti.
A kérdés az az hogy alapfeszen meddig ment el. A 850-et alapon is kellene hoznia. 850Mhz felett szokott elfogyni a szusz az 5850-eseknél, onnantól válnak instabillá, általában 850-900Mhz között szokott lenni valahol a The End. Természetesen ez esetenként eltérő lehet . Valakinek tovább bírja valakinek meg kevesebb.
Szerk: Nálam 1200Mhz-en ketyeg a memó, 1250 körül van a vége. -
LW
őstag
Köszi, úgy néz ki működik a dolog.
Memória nem bírja az 1050 feletti órajelet (2 monitor).GPU voltagenél 1120 az 1.120 volt?
Játszottam vele, kicsit emeltem a feszültségen(1089->1120), most 850/1050-re állítottam és úgy néz ki megy. Bár VGAtuningban nem vagyok otthon.
De az is lehet, nem állít semmit, csak nyomkodom.
GPU-z szerint működik.
-
Giot
addikt
Mit értesz "kényelmes" alatt? Szoftveresen lehet emelni a legutóbbi Sapphire TriXX-el a nonref Sapphire 58XX kártyáknál is állítólag.
-
LW
őstag
Sapphire 5850 Vapor-X 1GB (2010. március) -ra létezik kényelmes voltage tweak módszer?
-
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur #18318 üzenetére
Az akkor nagyon jó!
Ebben az esetben érdemes számolni vele. -
Motion_Blur
félisten
Van valakinek 5850 vagy 5870 CF-ben?
Mivel és hogyan tudjátok húzni a kártyákat?Egyébként nagyon komoly, F1 2010 eddig ahol ment 70-75 fps-el egy kártyával, most megy 130-140 fps-el CF-ben, tehát elég jól skálázódik, nem gondoltam volna
és még jól is néz ki
-
Myth
aktív tag
Sziasztok! Ennél a tipusú sapphire 5850-nél lehet afterburnerrel feszt állítani? Előre is köszi! Üdv
-
ttt1
őstag
Olvastam a ph-es cikket. Egy 5850 mellé "dukálna" egy 4 magos cpu?Akkor is ha ök 3,2es amdvel tesztelték (ami sztük egyenértékü c2d-val) az enyim meg 4 ghz-en megy ?
-
-
Jocy
aktív tag
válasz
///Krisz\\\ #18308 üzenetére
Nem igazán értem,hogy miért kellett megemelni a 6xxx sorozatnál,hál istennek az 5850-emet nem buzerálja.
-
Kelvin
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18308 üzenetére
Nálam sem emelte meg, talán valamelyik előző igen de ez hál istennek nem bántotta a 2d-s órajeleket.
-
///Krisz\\\
senior tag
értem, köszönöm mindenkinek a válaszokat.
igen a 6800-asoknál megemelte és azért voltam rá kíváncsi, hogy nálatok mi a helyzet, mert nem voltam benne biztos, hogy ez egy hiba vagy csak valami újítás.
-
danilla
őstag
válasz
IRON STORM #18306 üzenetére
Ha jól tudom a 6800 szériánál megemelte.
-
IRON STORM
őstag
válasz
///Krisz\\\ #18303 üzenetére
Miért emelné meg?
-
válasz
Nálam sem.
-
danilla
őstag
válasz
Nálam nem.
-
///Krisz\\\
senior tag
Sziasztok!
Nálatok az új driver (11.1) megemelte az idle órajelet?
-
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18300 üzenetére
Nem inkább a Crysis 2 után kéne VGA-t venni, mikor már vannak tesztek, melyik kártya hogy fut benne, ha valaki ahhoz a gémhez vesz kártyát? Én biztos nem veszek addig új VGA-t, míg meg nem jelenik egy játék, amivel nagyon akarok játszani nagyon magas minőségen, és nagyon nem megy jól.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Motoros topic
- Macska topik
- Wise (ex-TransferWise)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Fogyjunk le!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- ZOTAC RTX 3070 8GB GDDR6 Twin Edge OC Eladó!
- Gigabyte RTX 2070 SUPER WINDFORCE 3X OC 8GB GDDR6
- Eladó eVGA RTX3080 XC3 Ultra 10GB szuper videókártya dobozában!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Felturbóznád a gèped? Ezt Neked ajánljuk!
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest