Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- GoodSpeed: Miért úszta meg Albert Speer? (Reagálás a Telex cikkére)
- biistvan: Notebook billentyűzet mellett ragados a burkolat
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
00roli00
aktív tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ezer köszönet, Giot neked is.

Azt hiszem az AC lesz a nyerő, és cibálhatom is a karit rendesen.
-
Gerisz
addikt
Hol kapcsolom ki az UVD-t?
-
KlezOne
tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget. Jelenleg 2db monitort hajtok meg egy HD 5850-sel.
Az egyik monitor az Eyefinity miatt aktív sapphire átalakítóval üzemel, de néha fekete képernyőzik az a monitor. (Tudtommal az átalakító hibája.)
Az lenne a kérdésem, ha veszek még egy HD 5850-est CF-be, akkor mehetne róla Eyefinity-be 2-3db DVI monitor, vagy akkor is kellene neki egy Displayport-on hajtott?Köszönöm előre is!
-
Roba
tag
válasz
Interceptor
üzenetére
Üdv!
Kollégám külföldi garral rendelkező Giga 5870 Oc-jét vittem be a számtech. boltba, mert a vga egy pontban találkozó és kiszélesedő fekete és színes csíkokat, villódzó foltokat rajzol ki autós- és más gaméknál (nem mindnél). Op. rendszert, drivert cserélt, a tünet nem változott.
Pontosabban fogalmazva a számtech-es mondta és érdekelt volna az, hogy van-e valóságalapja. Zozzhunt is kérdeztem erről, de ő ilyet nem tapasztalt.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jófajta.

...és még nincs meg a vége.
-
00roli00
aktív tag
Hali.
Milyen hűtőt érdemes az 5850-re rakni ami jó, és gányolás nélkül rámegy? A gyári ventim elkezdett morogni.
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Jelentem nekem is az bökte a csőröm!! A hét elején majdnem be is rendeltem a Zalmant. Még jó hogy nem mindegy nem hajt a tatár ráérek eldönteni, ha már lebetegedtem.

-
TeeBee73
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
24/7-re? Az még betenné az ajtót.

Előtte csináltam a tuningos topicba egy Prime tesztet, és elfelejtettem visszavenni alapra. (3.2GHz@1.175V)
MOD: mondjuk, addig a fél óráig nem sajnáltam.

-
ZolikaE46
senior tag
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Korrekt mindenképp! Én majd szerintem ezt fogom rakni a 6950-re
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
De bakker mióta dilemmázok A Zalman VF3000A hűtő és e között a hűtő között!!

-
TeeBee73
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem ennyin használom, csak tesztelgettem a Mugent, és úgy maradt véletlenül.

-
Motion_Blur
félisten
Nem az, nálam 28%-on jön meg a hangja, de játékok alatt nem is igazán megy feljebb. A ref. hűtésnek szerintem inkább a teljesítménye a gond. Zárt házban, 25 fokos szobában MX2-es pasztával, kitakarított hűtéssel is 76 fokok vannak egy F1 2010 alatt, ami nem is eszi annyira a GPU-t. Mindez alapon.
Nagyon meggyőzőek a kolléga által linkelt Furmark teszt alatti hőmérsékletek, be kell ruháznunk egy ilyen hűtőre

-
TeeBee73
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ott valamit elszúrtak. Nálam 57°C a VRM, az XTreme-hez adott bordával.

-
AtHoS
nagyúr
"Az egyetlen érdekes dolog a számomra, hogy írtad, hogy aktív videógyorsítással nem fixálta az órajelet fullscreen... Ez viszont csak úgy lehetett, ha valamiért nem ment az UVD mód.... De gondolom, emiatt ezt nem is UVD-s módnak vetted"
Természetesen az esetet csak megemlítettem, de figyelmen kívül hagytam az ottani fogyasztást azon egyszerű oknál fogva, hogy nem is figyeltem akkor a fogyasztásmérőt.
Ha véget ért a lejátszás mindaddig 400/900 volt az órajel UVD mellett, míg az aktuális fület be nem zártam. Ha megállítottam menet közben a lejátszást, szintén nem befolyásolta a fogyasztást, tehát maradt 140W magasságában.
VGA gyorsítás nélküli lejátszást követően visszaállt az írt IDLE fogyasztási érték anélkül, hogy be kellett volna zárni hozzá az aktuális fület.
Mod
Más:
N-vidi-A
Nálam egy FSP Everest 400W viszi a húzott Q9550@3400MHz + MSI 5850OC rendszert. Konnektorból Furmark alatt kér olyan 370..380W-ot, tehát kb. 300..320W magassága a valós fogyasztás -
Djuree
félisten
-
-
Dj Dekko!
őstag
Búcsúzom kedved ph társaim, egy topical arrébb költözöm...
Sikerült az 5850 est leváltanom egy ASUS GeForce GTX 580 Direct CU II kártyára...
Majd csak holnap tesztelem, mit bír a vas...
5850 es se repült azért messze, neki adtam a bratyomnak... úgy is nem igazán tudja fejleszteni a gépét anyagiak miatt....
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Egy Corsair CX400W táp elég egy normál Core2 rendszerhez? Minimális alapfeszes tuningal gondoltam...
E8400
2x2gb
HD5870
500gbEnnyi lenne a főbb all cut race fölsorolás!

-
HSM
félisten
Hű, szuper alapos teszt, köszönöm szépen!
Tökéletesen az jött ki, amire számítottam, ha nem is olyan nagy mértékben, mint először gondoltam.
(Én +~40W-ra tippeltem az 5850 UVD módját és +~20W-ra a prociét, mint a lejátszás plussz energiaigényét.)
Ebben a legszebb, hogy a procid még tuningolva is volt, és még így is kevesebb aftát kért!

Az egyetlen érdekes dolog a számomra, hogy írtad, hogy aktív videógyorsítással nem fixálta az órajelet fullscreen... Ez viszont csak úgy lehetett, ha valamiért nem ment az UVD mód.... De gondolom, emiatt ezt nem is UVD-s módnak vetted.

-
AtHoS
nagyúr
Na méregettem egy keveset.
Gépem:
CPU: Q9550@8.5x400, ami IDLE 2403MHz-en üzemel BIOS 1.25V@1.22V mellett
GPU: MSI 5850OC 765/1125, IDLE 157/300A gépezet IDLE 116..118W magasságában fogyaszt
Amit általánosságban el tudok mondani, hogy videó tesztek alatt UVD-vel 400/900@1.000V mellett 138..140W a gép fogyasztása, de lejátszás közben néha (mikor procira érkezik egy kis terhelés) megugrik változóan, de max. 150W magasságáig. Lehet mondani, hogy 90..95%-ban 138..140W az UVD fogyasztás. Ez mindkét videóra jellemző volt felbontástól függetlenül.
Az UVD nélküli lejátszás tapasztalatai:
Video 1-el
1080p - a videólejátszás 2/3 részében 120..140W között mozog a fogyasztás, de többet van 130W vagy alatta, míg 1/3 részben 140..170W között. mpc-hc-val lejátszva a videókat az arányok 3/4 - 1/4 -re változnak, és a 170W lecsökken 150W-ra720p - igazából itt már böngészőben is 3/4 -> 120..140W és 1/4 -> 130..140W tapasztalható 1-2 sec erejéig 150..155W 2-3 alkalommal befigyel. mpc-hc-ban az 1080p-hez hasonlóan tovább mérséklődik a fogyasztás
Video 2-vel
720p - 2/3 120..130W, 1/3 140W magassága és 1-2 sec erejéig 160W 1-2 alkalommal befigyel. mpc-hc-val az előzőekhez hasonlóan kisebb fogyasztás mérhető 3/4 - 1/4 arányban, aminek köszönhetően 140W-ot már nem kért a rendszer. 135..136W magassága volt a csúcs. GPU-Z log alapján kétszer felkapcsol a VGA 550/900-ra, de szinte azonnal vált is vissza 157/300-ra. Ez a felváltás 35%-os GPU terhelésnél jött létre.A GPU felváltása az avatar vidiknél nem volt jelen
Remélem elég részletesen írtam a történetről és tudod hasznosítani
Annyit még megjegyeznék, hogy aktív videógyorsítással böngészőben a videó elindítását követően teljes képernyőre váltva megszakadt az VGA órajelkapu fixálása és 157/300 ... 550/900 ... 765/1125 között változgatott az órajel. Mikor véget ért a videó és újrajátszattam, akkor már rendben 400/900-ban fixálódtak az órajelek.
Mod.
Kis elgépelés javítása
-
HSM
félisten
(#18855) AtHoS, (#18856) Gerisz: Köszönöm szépen a felajánlásokat, szerintem ez a videó megfelelő lenne tesztelni 1080P-ben, és 720P-ben: [link] valamint ezzel egyet 720P-ben: [link] (Utóbbiba csak akkor szabad beletekerni, ha már addig betöltötte, vagy elkezd szaggatni, nem tudom miért.)
És ugyanezeket megnézni, ha kikapcsoljuk a flash UVD-gyorsítását.
(A tesztek közben azért nézzétek GPU-Z-vel vagy Afterbrnerrel, hogy valóban UVD módban megy-e a kari, illetve, hogy ha kikapcsoltátok a flash-gyorsítást, akkor ténylegesen lekapcsolta-e! Egy böngésző újraindítás mindenféleképpen kelleni fog.
) -
HSM
félisten
Kedves topiclakók! Valakinek, akinek van konnektoros fogyasztásmérője, 5850-e és valami 45nm-es (~3 évnél nem régebbi) procija, nem lenne kedve kimérni, hogy ugyanaz a Full-HD (célszerűen H264) videó processzorból vagy a VGA UVD-ből lejátszva mennyi energiát kér? A Catalyst topicban hosszas viták után arra jutottunk, hogy csak méréssel lehetne ennek a kérdésnek a végére járni.
A kérdés abból indult ki, hogy a Youtube-os vidók UVD-ből lejátszva, vagy prociból jászva (hardvergyorsítás off) fogyasztanak kevesebb áramot, és körübelül mennyivel. -
Blizz
őstag
Sziasztok,a vízhűtéses megoldáson kívül van e más,hogy ne legyen hangos ez a kártya? Mert játék közben alig hallok valamit...
-
Djuree
félisten
válasz
Kelvin
üzenetére
800/1100

igaz a vantage itt is kiakad
de játékokban nincs gond...850/1200-on is megy, de itt már a furmark is megfagy, úgyhogy nem merem így járatni. de még 800/1100-on is felmegy a hő furmark alatt 90 fokra
majd egyszer veszek rá egy hűtőt, meg lehet újrapasztázom, nem bízok a gyári pasztázásokban 
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Egy ideje forog ez a téma a topikban. Kevés a légszállítása az AC ventijének.

Pedig én is szemezgetek vele!
Igaz mindenre van megoldás: [link]
Kérdés megéri egy 10+ezer forintos hűtés mellé egy 5e forintos kieg borda. Vagy 100%-on kell járatni a ventiket.
Azt akarom még kinyomozni hogy a Zalman VF3000A hogy áll VRM kérdésben?? Szerintem azon nagyobb légszállításúak a ventilátorok. -
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Sajnos ezekhez kevés a süni. Azt kellene megtudni, hogy gyári fekete "borda" elfér-e alatta vágás nélkül.
-
Motion_Blur
félisten
válasz
Djuree
üzenetére
Eddig meg voltam győződve, hogy AC 5870 Xtreme lesz de most néztem egy tesztet ahol a VRM alapon terhelve 100 fok környékén van, miközben a gyári tégla hűtéssel kb. 80 fok. Most nem vágom hogy ehhez a hűtéshez akkor külön kell venni kis süniket külön hogy jó legyen a VRM hűtése, mert amit gyárilag adnak hozzá az ezek szerint nem sokat ér
VGA hűtésen ennyit még nem görcsöltem.. -
shteer
titán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ha a hangerőt nem találod magasnak akkor ezek hosszútávon is tarthatók
-
Gaboman
nagyúr
Sziasztok, 5850 alapfeszen kb milyen tuningot bírnak általánosságba a ref órajelekhez képest?
-
Djuree
félisten
válasz
Motion_Blur
üzenetére
ezek semmi hőfokok. simán jók terhelve

-
Motion_Blur
félisten
Megnéztem két játékot hogy mennyire fűtik fel a GPU-t 15-20 perc aktív használat alatt:
- F1 2010 DX11 minden full: 72 fok
- Crysis 2 BETA minden full: 69 fok1680x1050, 8xMSAA.
Hiába, az MX-2 se tud csodát tenni a gyári hűtéssel, egyre jobban érik az 5870 Xtreme..
mod: alapon, 21 fokos szobában..
-
válasz
Cybertrone
üzenetére

-
Cybertrone
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Minden enthusiust vagy mi a tököm, és 16*Q... 30fps alá nem ment nálam míg végigvittem! Zárt helyeken pl 60-ig is feltépett, de olyan 30-35 volt nagy átlagban mindenhol!

-
Motion_Blur
félisten
Újrapasztáztam a GPU-t MX-2-vel és 6 fokkal jobb lettem idle-ben

-
robi0604
őstag
Sziasztok!
Vásároltam egy MSI 5850 TwinFrozr-t és amikor feldrivereztem nem vezérelte normálisan a vetiket, folyamatosan 55%-on tartotta, ami játéknál nem zavar, de netezés közben idegesítő.
Az afterburnerrel beszabályoztam ideiglenesen...
Nem tudjátok, hogy mi lehet a probléma?
Előre is köszönöm!
Üdv,
Robi -
ΞΔGLΞ
nagyúr
válasz
Motion_Blur
üzenetére

-
Roba
tag
Leváltom a jól működő Sapphire Radeon 4850-em, ami lassan 2.5 éves lesz. A kinézett kártya az egy GIGABYTE GV-R587UD-1GD 1024MB PCIe vga. Hallottam róla olyat, hogy a tekintélyes súlyú hűtő miatt a kártya két szélét ki kell "kötni", mert a nyák elhajlását, ezáltal a meghibásodását okozhatja. 53.300 Ft. + 2500 Ft. kiszállításért tudnám megrendelni legolcsóbban. Pár száz Ft-tal drágábban kapható VTX 5870-et egyszerűbbnek tűnő hűtése miatt nem választottam.
Véleményeket várok a termékkel kapcsolatban.Köszi.
-
Roba
tag
válasz
torma1981
üzenetére
Üdv!
19-20%-kal lenne gyorsabb a GTX 570 az alap 5870-nél. Ebből 5-10 %-ot tuninggal biztosan le tudnál faragni. A cserénél a kérdés az, hogy mennyi a 2 kártya közötti különbözet, ami általában nem éri meg.
Ha mégis csere mellett döntesz akkor a Giga GTX 560 Ti Soc-ot javaslom kicsivel olcsóbb, valamivel kevesebbet fogyaszt, teljesítménye majdnem ua, mint a GTX 570-nek. -
válasz
Cybertrone
üzenetére
És a 16xQ-n mennyivel hasít?
Nekem a vapor 4x-en 35 és 40 között mozog
8x már kinyírja, nyilván a sávszélesség mérete miatt
(megy egy 30-al,de idővel csak diavetítés lesz a dologból
)Mod: sry kimaradt, a Crysisról próbáltam beszélni

-
Cybertrone
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Akkor csak nem full komolyságból lett az imént elmondva hogy hamarabb lenne gyenge mint az ati... azt azért nem hiszem! Bár ki tudja... ha másra nem levélnehezéknek 1 év mulva is pont olyan jó lesz mint most 
-
válasz
Cybertrone
üzenetére
lehetséges.
Full lehetséges
Ha most az anyagi keretem nem szabna határt,akkor énis GTX580-at vennék
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
De sajna volt/van per pill. más is ami fontos

-
Cybertrone
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
Én nem tervezem leváltani az 580-at, és allok egy fél év mulva is egy 2gb-os kari elé teljes mellszéleséggel!

Mellesleg én is 5870-ről váltottam 580-ra... brutálisat gyorsultak a játékok, csak lestem...
BFBC2 legalább 50%-ot, jah és 32*-es szűréssel sem megy 80 fps alá![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Mellesleg mire elérjük azt hogy elavuljon a 1.5gb vram is addigra mind2 kari kb sztornózható, mert lesz erősebb
Amúgy van 3gb-os 580-is és tesztek bizonyítják hogy még 2560-ban sincs 1 fps a 2 kárty közt... inkább nevezném a dolgot parasztvakításnak!
És ezt most egy pártatlan ember mondja!
-
válasz
TeeBee73
üzenetére
Én azthiszem,hogy igen.
Báris nemtudom,hogy a legújabb-e..De akkoris,az nagyon durva volt

Én még mindig egy reszelt moddolható 2GB-os 6950-re pályázok.
Tisztába vagyok vele,hogy idő után kevés lesz, de akkor majd belepakolok mégegyet oszt gól
A 2GB meg elég lesz nagyon sokáig.
Lehet Pont ez az ok miatt lesz,hogy egy GTX580 előbb lesz rosszabb az 1536Mb-jával (és ezt egy inkább nV-t kedvelő User gondolja) -
Winne
nagyúr
válasz
barack1997
üzenetére
Na én is hasonló cipőben járok, csak fordított a helyzet...

-
barack1997
senior tag
Crysis 2 demo tökéletes a pentium e6500-zal is.Hamarosan i5 2500k.Majd küldök képet.Rohadt jó ez az 5870

-
Giot
addikt
Simán papír zsebkendővel szoktam a GPU-t letisztítani. (De ki hogy) Aminél jobban oda kell figyelni az a memóriák hogy a memória bordák biztosan fent maradjanak. Arra meg valaki radírt használ, valaki alkoholt.
DE a Zalman-nal nem szokott gond lenni, ezen a téren azok a sünök ragadnak mindenféle trükk nélkül is. Az AC szokott bajos lenni szeretnek lepotyogni az AC bordái. -
TeeBee73
veterán
válasz
DeathAdder
üzenetére
A legfrissebb patch-ek fent vannak a GTA-hoz? Lehet, azok hiányoznak. (Lásd: Crysis 1.0 vs. 1.2).
-
válasz
TeeBee73
üzenetére

Nekem az 5870 vapor EGYÁLTALÁN nem bírja a GTA IV-et
Felesre rakom akkor is egy idő után diavetítés lesz a dologból..Azért akarom én 69xx-re cserélni ,mert az 2GB-os.
Maga a kártya teljesítményével maximálisan kivagyok békülve, csak az 1GB-al nem..
És mondjuk ha kevés lesz egy 6950 ,akkor majd teszek be mellé mégegyet

A GTX580 túl drága még

-
TeeBee73
veterán
-
kNG
senior tag
Köszi a segítséget!
Zalman VF3000a lesz ebből, mert én szeretnék tuningolni, jó lenne olyan 1 GHz körüli mag órajelig eljutni, ram terén meg olyan 1200-1250-re...ehhez meg persze kell majd fesznövelés

Kérdés: A hűtő feltétele előtt majd a régi pasztát gondolom le kell tisztítani a magról...erre jó körömlakklemosó is? Vagy mivel lehetne letisztítani? Ilyesmit adnak a VF3000A-hoz? Pasztát adnak azt tudom...
Még 1 kérdés...vajon proci limites lehetek FULL HD-ban vagy 1680*1050-ben az alant olvasható konfiggal? Tovább húzni a procit nem tudom, mert P35ös lapom van (gyárilag 333-as fsb, és így is 419Mhz-n megy az FSB most).
-
TeeBee73
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Nem. Azt írta, 1001/1010. 960MB körül ment át sárgába.
-
TeeBee73
veterán
válasz
Motion_Blur
üzenetére
Ma kaptam kölcsön egyik cimbitől a GTA4-et.
Ki lehet azt "maxolni" 1GB-os kártyával is:"Statistics
Average FPS: 49.61
Duration: 37.53 sec
CPU Usage: 73%
System memory usage: 67%
Video memory usage: 81%Graphics Settings
Video Mode: 1920 x 1200 (60 Hz)
Texture Quality: High
Shadow Quality: High
Reflection Resolution: High
Water Quality: High
Texture Filter Quality: Anisotropic x16
Night Shadows: High
View Distance: 100
Detail Distance: 100Hardware
Microsoft Windows 7 ProfessionalVideo Adapter: ATI Radeon HD 5800 Series
Video Driver version: 8.17.10.1065
Audio Adapter: Hangszórók (Realtek High Definition Audio)
AMD Phenom(tm) II X4 955 Processor"Egy dekát sem akad, játék közben sem.

-
HANDO88
senior tag
Ha valakinek van tapasztalata az AC Twin Turbo Pro-val az engem is érdekelne.
Bár lehet jó lenne az mivel van egy saját találmányom amivel 2 db 12 cm-es ventit atom biztosan lehet alatta rögzíteni így valószínűleg nem is a saját ventijét használnám.
No és az én megoldásommal a ventik súlya sem a kártyát terheli. -
Giot
addikt
válasz
Djuree
üzenetére
A VRM hűtésévétől jön zavarba. Kicsi a légszállítása a ventiknek állítólag. Nekem volt a sima TT a 4870-en, az is a VRM-eken bukott meg.
De ha neked van saját tapasztalat szívesen fogadnám.
Másrészt ha nem fog komoly tuningba nem lehet baj. Alap órajelen elégnek kell lennie. -
Motion_Blur
félisten
válasz
torma1981
üzenetére
Szerintem 5870-et csak GTX 580-ra érdemes váltani, 6950/6970-re se igazán.
Én is gondolkoztam egy ilyen cserén, de igazából csak F1 2010-el játszok amire még sok is a kártya. Úgyhogy veszek rá egy fasza hűtést és szerintem ebben az évben nem fogom lecserélni a kártyát.
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Srácok, a legújabb driver visszaállítja 2D-ben az 5870 órajelét 157/300-ra?
-
HANDO88
senior tag
Sziasztok.Elkezdett az én 5850-esem hűtője is morzézni,kerregni.Csak a hűtő csere oldja meg a dolgot?Nem sikerült valakinek megjavítani?Rohadt idegesítő.

Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB White-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3123
- HIBÁTLAN APPLE WATCH ULTRA 2 NATURAL TITANIUM 49MM -1 ÉV GARANCIA - MS3713, 100% AKKUMULÁTOR
- REFURBISHED - DELL Universal Dock D6000 (452-BCYH) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3496, 90% Akkumulátor
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

milyen proci ez?

majd kipróbálom a nagyobb táppal...