Hirdetés
- bambano: Bambanő háza tája
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- GoodSpeed: Aquaphor Modern víztisztító
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
Új hozzászólás Aktív témák
-
mambo71
csendes tag
Megvan az új kártya(5850)
De valamiért 400/900 on megy furmark alatt...
11.4 es cata van fent, az istenér se akar feljebb menni az órajel, megoldás?
-
EneMy84
tag
Sziasztok. Olyan kérdésem volna hogy menyivel butáb a 5830 mint a 5850?
és az 5830 medig lehet huzzni? -
Neo85
tag
Szereztem egy VTX 5870-es kártyát, melyik drivert érdemes hozzá felrakni?
-
HSM
félisten
Gyári hűtővel amiket próbáltam 2-3 játékot bírta manuál ventivel, de nagyon meleg és hangos volt úgy is. Gyári hűtővel alapfesz 850/1200 full stabil, furmark-ban is....
Ha jól emlékszem, 1,14-en 940/1200-nál már nem tetszettek a furmark értékek, kikapcsoltam picivel 100 fok feletti VRM-nél, de melegedett volna még valameddig...
-
Giot
addikt
LOL a gyári hűtőt használod 940/1200-ra??
ÉS mindezt ingame is?
(#18982) Gerisz: Már kérdeztem Merlinnél hogy kb mire lehet számítani mennyi lesz az ára? De még kb-i értéket sem tudott mondani!
Akkor, de most itt van egy kis infó Peterről: [link]
Khm 54Eur. Át sem merem számolni! Mindez venti nélkül. -
HSM
félisten
De nagyon fontos a jó hűtés, mert az 5850 VRM-jét a gyári 1,08V-hoz tervezték, és az 1,125V-os csipek valószínüleg kisebb áramfelvételűek lehetnek. Nálam 1,14V-on már eléggé meleg a kari VRM-je, ha 940/1200-on nyúzom. A gyári kopter/hűtő bár brutál hangos ilyenkor, de bőven elbír a csip hőjével, a VRM az, ami necces.
-
mambo71
csendes tag
4890-től Jövök hozzátok skacok
még ma
-
Djuree
félisten
válasz
Motion_Blur #18977 üzenetére
hát igen, pedig jó cuccok, majd lehet én is beruházok valamire...
-
Djuree
félisten
válasz
Motion_Blur #18974 üzenetére
a péter nem a legjobb, a tamás jobb, de a béla az igazi
-
Gerisz
addikt
válasz
Motion_Blur #18971 üzenetére
Ezét vegyél Thermalright Shamant
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18971 üzenetére
Igen erről én is tudok ffodi kollégával beszélgettünk a Zalmi-ról, és ő is említette hogy feltette a 6950-re. Egyébként ő (is) elégedett hangnemben beszélt róla akkor is amikor még az 5870-et hűtötte a VF3000A, és most is dicsérte a 6950 esetében.
-
Giot
addikt
válasz
Motion_Blur #18967 üzenetére
Nem még nem! Ráadásul az erre szánt keret is megcsappant kicsit, így szoktam járni ha nem cselekszem még melegében.
Gondolom neked már rendelés alatt. Esetleg felszerelve?(#18968) Pepomen: Gondolom ez a GPU score. Jó lenne ha lőnél egy képet, esetleg a beállításokkal is tisztában lennénk.
(#18969) Nagynozi: Igen valszeg driver hiba, a 2011-es driverektől én sem vagyok elájulva, érdekes anomáliákat hozott!
Pld Dirt2-ben szaggatást. -
Nagynozi
aktív tag
Sziasztok! HD5850es videókártyám van, még csak most frissítettem a 11.2-es driverre. A gondom az volna, ha videot nézek, mondjuk KMplayerrel, vagy pl: HD-ban youtubozom, akkor a kártya kihasználtsága 100%-on marad, miután abba hagytam a filmezést és elkezd pörögni a venti emiatt hangosan ráadásul a hőmérséklet is megemelkedik 10 fokot. Ha rebootolom a gépet akkor ez a probléma rendeződik. Másnál is előfordult? A driver okozza? Válaszotokat előre köszönöm.
-
Pepomen
csendes tag
msi hd5850 3dmark eredményem egyenlőre 19535 amd phenom II x4 955 3636mhz vga 860\1205mhz
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Motion_Blur #18963 üzenetére
No persze a megfelelő hűtés természetesen alap
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Motion_Blur #18961 üzenetére
Akkor ezek szerint változó a gyári feszültség.
Minden esetre az 1.15V eddig a legmagasabb, amit olvastam gyári feszként 58x0 kariknál.
Ha a gyártó be mer ennyit állítani, akkor hosszútávon is csak lehet használni.Egy esetleges tuningnál még jól jöhet ezen infó
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Motion_Blur #18952 üzenetére
A Zalman-t nem tudom hány slotos, de egy 5850 + Gelid biztosan 2,5 slotot eltakar
-
Pepomen
csendes tag
De ne legyen magasab mint a gyári hütő mert két vga nem fér be akkor nekem az alaplapba. Mert igy épen befér gyári hütővel a másik vga is!
-
Pepomen
csendes tag
hello
cf-hez melyik hütőt javasolnátok 5850-hezZalman vf3000a
GELID ICY Vision VGA CoolerVagy van valami jobb szoljatok!
-
master90
aktív tag
válasz
Motion_Blur #18947 üzenetére
köszi a válaszért
-
Jocy
aktív tag
válasz
Pepomen #18944 üzenetére
Szia.
Azért nem tudod feljebb húzni,mert a kártya Biosában 775MHz-re vagy korlátozva.
Ezzel a progival [link] ki tudod kerülni ezt,ha referencia a karid.Első körben ne húzd
800 fölé,teszteld le,hogy bírja e ezt az órajelet.Utána fokozatosan,20-30 Mhz-es lépésben
emelj,hisz a tuning kártyafüggő,a többség stabil 850-en is,de ezt neked kell kitapasztalnod. -
master90
aktív tag
i3 540 4.2GHz kihajt egy 5830 ?
vagy kevés hozzá ez a processzor és 4 mag kel hozzá? -
Pepomen
csendes tag
hello
Msi R5850-PM2D1G tipusu videókártyát nem tudom feljeb huzzni 775mhz-től nem engedi vagy mi lehet a próbléma?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
bodo753 #18935 üzenetére
Kicsi lesz az hozzá
5850-el tesztek komolyabb hűtőkkel
Csak hasonlítsd össze a hőfokokat a két tesztben
Egyébként ez a technikai adat elég beszédes:
Az HD5850 150W-os TDP-be van besorolva
-
bodo753
tag
Biztos már volt róla szó,de nem szeretnék 10 ezer oldalt visszaolvasni.
Szóval a HD 5850+AC L2 pro pároshoz mit szóltok? -
AtHoS
nagyúr
válasz
KlezOne #18924 üzenetére
Szóval akkor menet közben el-el megyeget a kép és akkor fekete képernyőzik. Legalábbis a vidiből amit linkeltél nekem ez jött le.
Én másmilyen fekete képernyőzésre gondoltam.
Nálam egy 5850, melyre egyetlen kijelző van csak csatlakoztatva, de az a Display Port-ra mindenféle aktív vagy passzív átalakító nélkül szokta a következőt produkálni:
a gép hosszabb idejű áramtalanítása után azt bekapcsolva, mikor a W7 betöltő képe eltűnik és átvált az ún. üdvözöljük képernyőre a kijelző jelzi, hogy nincs jel és lemegy alvó módba.
A W7 természetesen tökéletesen működik, betöltődik rendesen. Ha a kijelzőt ilyenkor az 5850 más kimenetére kötöm, akkor kép is van, tehát tökéletesen használható. Viszont a Diplay Port-on mindaddig nincs kép, míg újra nem indítom a gépet. Onnantól viszont semmi gond nincs, akárhányszor is indítom újra a gépet.Azt is megfigyeltem, ha a gép áram alá helyezését követően várok pár percet, akkor rendben indul a gépezet.
Egyelőre nem tudtam kideríteni mitől lehet a probléma és miért csak Display Portnál jelentkezik
-
Giot
addikt
válasz
bodo753 #18929 üzenetére
Van de nem lehet! A PCB felépítése nem teszi lehetővé ha referencia 5850-ed van.
Másrészt nem is annyira a memók hűtéséról kellene gondoskodnod hanem a VRM-ről.
DE ha rev.2-es Sapphire 5850-ed van [link] arra rá lehet tenni.
Érdekes hogy te már a második vagy aki ezzel az ötlettel állsz elő. -
bodo753
tag
Heló mindenlinek!
Van egy Ati HD5850-em és szeretnék rá másik hűtést(nem ac-t és hasonlót),ha lehet,és van valakinek akkor pl egy vapor-x-et.
Ezzel kapcsolatba lenne két kérdésem:
-Rá lehetne-e teljesen rakni,esetleg kell-e mellé ramsüniket venni?
-És ha van valakinek eladná-e? -
HANDO88
senior tag
Meg tudná valaki mondani hogy a Arctic Cooling Accelero S1 rev2 kompatibilis-e az 5850-el?
A listán nem szerepel de azok sokszor hiányosak. -
00roli00
aktív tag
válasz
h.adam.92 #18913 üzenetére
Kompresszorral ha kifúvatod időnként,az elég lesz valszeg. Illetve van sűrített levegő spray is, meg néha a porszívó is elég. Én valamikor hűtőt cserélek, kíváncsi vagyok milyen lesz a cucc a burok alatt. Majd csinálok fotót.
(#18921) Motion_Blur : ha olvaslak,nem írok.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
KlezOne #18897 üzenetére
Helló!
"Az egyik monitor az Eyefinity miatt aktív sapphire átalakítóval üzemel, de néha fekete képernyőzik az a monitor. (Tudtommal az átalakító hibája.)"
Milyen csatlakozásokkal van a két monitor az 5850-esre kötve, illetve a "fekete képernyőzik" hogyan jelenik meg nálad?
-
h.adam.92
őstag
köszi szépen a segítséget, még van rá 2 év, szval inkább nem játszadozom, marad a kompi...
-
Motion_Blur
félisten
-
Gerisz
addikt
válasz
h.adam.92 #18919 üzenetére
Nem így kell hozzáállni.
Nem lesz hiba, mert határozottam fogod a kártyát is és a csavarhúzót is. Biztosan illeszkedik akkor nincs gond. Ha kicsit is lötyög, vagy nem fekszik rendesen a csavarhúzó hegye akkor lehet.De!
Csak akkor fogj neki ha elhatároztad, mert ha elrontod nincs visszaút! (vagy veszel másik csavart) Csak saját felelősségre! Senki rábeszélésére ne! -
Gerisz
addikt
válasz
h.adam.92 #18917 üzenetére
Megfelelő csavarhúzókkal szereled fel magad amik pontosak a csavarokhoz, hogy ne sérüljön a csavar, mert sajnos ezek ilyen papír csavarok, könnyen szétmegy a feje. (ráadásul nekem az egyik ferdén is volt a menetbe húzva így szét is nyalta a fejét a csavarhúzó).
A matricát szépen hajszárítóval megmelegíted és sérülés nélkül lejön, majd szépen visszateszed.
Nincs ezzel gond, az első mindig izgalmas, aztán már a többit csak azért is szét kell szedni -
h.adam.92
őstag
válasz
Motion_Blur #18916 üzenetére
akkor nem szedem szét, az én karim is olyan, mint a tiéd... link
az egész be van csomagolva műanyag burkolattal, mint egy szendvics...
-
Motion_Blur
félisten
válasz
h.adam.92 #18913 üzenetére
Ezt látod kívülről. Az én kártyám hátoldala nem nyitott hanem vagy egy fekete hátlap, ami hozzá van csavarozva a kártya GPU oldal felöli burkolatához. Nálam az egyik csavar le volt gyárilag ragasztva, + egy olyan csavar is, ami a GPU-ra fogatja rá a hűtést. Felirat is volt rajta, miszerint a csavarok eltávolítása esetén megszűnik a garancia. Egyéb okosságot nem találtam. Ha nincs ilyen címkézés + nincsenek festve a csavarok akkor nyugodtan szétszedheted.
-
h.adam.92
őstag
Üdv!
Ha szétszedem a karit kiporolás miatt, akkor repül a gari?
-
KlezOne
tag
Senki nem tud választ adni a kérdésemre?
( 18897 Hsz )
-
Djuree
félisten
válasz
hülyegyerek #18909 üzenetére
hát sztem egy full driverleszedés nem árt, aztán tegyél fel egy legújabbat, hátha.
-
hülyegyerek
addikt
Sziasztok. Vettem használtan egy Giga 5870-et, viszont 2D-ben szemetel, meg hülyeségeket csinál a kártya....nem pöttyöződik, vagy csíkozódik, hanem a képernyő alsó felét scrollozásnál bevibráltatja. Ugyanez a helyzet mikor facebookon képnézegetéskor scrollozok.
Lehet ez attól, hogy problémás neki a profilváltás (2D-3D), vagy esetleg driver - oprendszer hiba lehet ? -
Gyilkológép
csendes tag
Lhehet hogy már rájöttem, alaplap BIOS frissités után minden alapon birta a rendszer kb egy oráig probáltam játékban. Érdekes módon régebben csak játékbe jött elö se a prime ban se fur-mark ban. Megprobalom visszanyomni a rendszert ugy ahogy szokott lenni kiváncsi vagyok hogy a BIOS frissites segitett-e
-
AtHoS
nagyúr
A Gelid hűtőt én innen venném (olcsóbb): Gelid ICY Revision Rev.2 10 875 Ft
-
Giot
addikt
válasz
00roli00 #18902 üzenetére
Jah hát igen de ebben a kariban lapulna még kb 100"Möhözö"
Amúgy meg szerintem is szép, ez a Vapor hűtés ami rajta van. Egyébként a Zalman is szemrevaló teremtés: [link]. De ezt csak halkan jegyzem meg mert mint tudjuk a szépség beza" relatív.
+Motion_Blur:
A Zalman meg az AC közt megy a dilemma egy jó ideje. Biztos van aki aszondja" hogy ez még mindig itt tart? Úgyhogy hagyjuk. tudom hogy mindkét hűtő jó. Kb egy árban vannak.
Erre csak rá kell szánnom magam. Aztán jönnek a tesztek.
Egyébkén meg én csalódtam már AC hűtésben, mint ahogy azt már többször leírtam. Volt 4870-emen AC TwinTurbo és sajnos a VRM ek hűtése nem volt elégséges. Többször lekapcsolt a VGA tesztek közben. Így hát mennie kellett. -
HSM
félisten
válasz
Gyilkológép #18903 üzenetére
Ramok, processzor milyen sebességen futnak?
-
Gyilkológép
csendes tag
Heló
Lenne egy olyan kérdésem hogy mit lehet tenni ha játék alatt amik 99-100% használják a VGA-t azok alatt meghal pár másodpercre kodob a win-be és kiirja hogy:
Catalyst Recovery
aztán megy ujra, és egy idö után megint ugyan az. Most föleg a TDU2 vel futok bele de a 4890 el a NFS Siftbe is csinálta meg a BFBC2 be is
Azt hittem maga a graf. kártya a gond de távább csinálja az ujabbikkal is HD5850
Drivereket cseréltem már többször is, és ugyan ez.Config:
CM Silent pro M500W
Phenom II X2 550BE
MSI GD70 790FX
MSI HD4890
Saphire HD5850
A-Data 4GB 1600plus+
Leadtec winfast DTV2300
2x WD Black 640gb
1x Samsung 1,5 ecogreen
1x samsung DVDR
1x140 venti
5x120mm venti ?
köszi -
00roli00
aktív tag
-
Giot
addikt
válasz
00roli00 #18900 üzenetére
A 850/1200-al nincs gond! Azt kordában tudja tartania hűtés, viszonylag csendesen. Viszont menne többet is de ahhoz már kevés a Vapor hűtés, így ahogy van ingame max 900Mhz-en használnám. De nem teszem, marad a 850/1200, amíg nem kap másik, még jobb hatékonyságú hűtőt.
Most éppen döntésképtelen vagyok ez ügyben, úgyhogy ne is faggass meiket venném.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3172
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 15ACH6 - 15.6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 5-5600H - 16GB -512GB - RTX 3050 - Win11
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 64GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2036
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3365, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest