- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
Robi BALBOA #16199 üzenetére
Maximálisan egyetértek veled. Bár ha lenne egy erőltetett mód, ami tényleg ki tudná elemezni az éleket, és csak azt kisimogatni, amit kell, az tetszene.
A dián nem néztem olyan nagyon meg a képet, csak a technikai leírást... -
Robi BALBOA
őstag
-
barks
csendes tag
Szerintetek jó ez a 10.10-es catalyst?Feltegyem,ne tegyem?
-
HSM
félisten
válasz
front3r #16188 üzenetére
Hát hallod, amekkora hévvel be lett ez reklámozva ez a MLAA, mint iszonyat HD6800 feature, ez egy akkora kalap sz*r... Egy nagy homályos szürkésebb árnyalatú maszatot gyárt a képből, így nem nehéz az éleket kis teljesítményigénnyel bárhonnan eltüntetni....
Itt csak az a bosszantó, ha valaki véletlen ezért vesz HD6800-at, hogy fú, dejó, mindenhol lesz AA-m, és meglátja az eredményt... Én tuti gondolkozás nélkül vágnám az apróba a karit egy ilyen poén után.... -
CptMisi
őstag
Valakinek vannak tapasztalatai a Gelid ICY Rev.2-vel?
Van valami jó hűtő? Vf-3000-A-n kívül mik vannak még? -
front3r
őstag
Ha valakit érdekel a 6800-as sorozatban elérhető új morfológiai szűrés alkalmazása az 5000-es sorozatra, az olvassa el a kommentemet.
-
Daffni2
addikt
válasz
LordDarkness #16186 üzenetére
-
Daffni2
addikt
válasz
LordDarkness #16184 üzenetére
A CCC-vel tök egyszerűen lehet profilt létrehozni, egy kattintással a tuningolt órajelekkel játszhatsz.
Ha meg nincs szükség tuningra egy katt és normál órajellel megy.
2D ben, netezéskor 157/300 MHz. -
LordDarkness
aktív tag
válasz
Daffni2 #16183 üzenetére
Volt egy ilyen sejtésem a halkság terén de a cod6 kupon ..........
a tuning nálamnem szempont mert ha jól tom akkor a CCC tuningnál nem veszi vissza az órajeleket és van úgy hogy több órán keresztül csak netezni használom a gépet. Esetleg nemtudsz olyan linket ahol látcik a műanyag hűtőtakaró alatti rész? Én sehol nem találtam ilyet.
-
Daffni2
addikt
válasz
LordDarkness #16180 üzenetére
Szerintem a Gigabyte a leghalkabb,/ gyakorlatilag nem hallani a ventiket/ és ráadásul brutálisan tuningolható.
-
Dj Dekko!
őstag
Nem éretted félre... egy mind technológia tényezője...
a két új típusú mag jobban megérti magát, jobban tovább lett fejlesztve CrossFireX képességekben... nincs mese... érdemes megnézni hogy tesztek többségében a hd 6850 cf a gtx 470 sli is alázza.
CrossFireXben verhetetlenek az új kártyák...
Gyorsabbak mint az elődjei...
Parancsolj -
Dj Dekko!
őstag
Új sorozat, új típusok.
Az árukat nézd meg... és mindjárt rá jössz. Hoppá 65 ezeré / 6870?
Akkor kinek kell 95 é 5870?!...
Ez a fő ok... az árverseny az nvidia ellen...
GTX 460-465 ellen készültek ezek... és baromi jól teljesítenek mert CrossfireX ben 2 darab 6870 / 6850 szarrá veri az 5870 / 5850 CrossFireX amit én is csak ámultam... és ezek közép kategóriás kártyák....(már mint az árfekvésben, tudásban már igazán ütik a felső kategóriát)
69xx pusztítani fog...
Érdemes megnézni teszteken...(Guru3d)
2 darab 6870-es kombo = 130 Ropi... és tudásban az 5870 Cf fölött és a gtx 480 Sli alatt helyezkedik el amik árai bőven 200 ropit megütik ... Ez a lényeg... -
törölt tag
válasz
LordDarkness #16175 üzenetére
Ne kapkodd el. [link]
-
VGYke
addikt
Nem nagyon vágom, hogy ezek a 68xx kártyák minek kellettek?
-
Kelvin
őstag
válasz
LordDarkness #16175 üzenetére
Mindegyik, jó. Az olcsóbbat válaszd.
-
LordDarkness
aktív tag
Üdv mindenkinek! A GTX 460 akarom lecserélni egy 5850re csak nemtok választani 2 kártya között esetleg valaki tudna segiteine a választásban. Powercolor vagy a Gigabyte? Ja az is szempont hogy minél halkabb legyen.
Kelvin Akor a powercolor mert ahoz van cod6 -
lsc
nagyúr
válasz
GreatGodzi #16173 üzenetére
Ha nagyon akarod 4200-as igp-vel lemérem
. Egyébként az 58xx szériára ír gyorsulást.
-
lsc
nagyúr
válasz
GreatGodzi #16169 üzenetére
Itt [link] a megoldás.
-
viktor82
őstag
válasz
Cybertrone #16168 üzenetére
Igen 10.10-el mértem!
-
Cybertrone
veterán
válasz
GreatGodzi #16169 üzenetére
Én magamnak belőttem a színeket, nem tapasztalok semmi ilyesmit
-
GreatGodzi
tag
Tapasztalt valaki olyat még rajtam kívül, hogy felrakta a 10.10-es drivert, és minden pirosas (vagy inkább rózsaszínes) árnyalatú lett? Mintha valami csúszkán valaki feljebb húzta volna a piros színt... eléggé zavaró.
-
viktor82
őstag
Futtattam egy H.A.W.K bechmarkot 97max avg 72 hát nem rossz szerintem!
-
Dj Dekko!
őstag
Most már megkaptad a választ a prohardver tesztöl.
Kérdés az hogy ezek a kártyák hány ezeré jönnek... 6850-es én véleményem szerint kevés lesz 2560x1440, még a 6870 es se kockáztatnám meg vele....
Neked ennél erősebb kártyára lesz szükséged olyan felbontáson, azokhoz a játékokhoz.#16163) Jocy.: Értem. Köszönöm. Akkor én is kipróbálom.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
Motion_Blur #16161 üzenetére
Köszönjük!
Valaki kipróbálta már? 5850/5870 Single kariján?! -
Motion_Blur
félisten
-
pincehely
addikt
Holnap, vagy holnapután rádobom az Accelero S1-et a Sapphire Hd5850-re.
Ha van rá érdeklődés akkor teszek fel ide a topicba képeket, hőfokban elért eredményeket.Ha kifejezetten sokan érdeklődnek, akkor még egy Logout-os cikk is kerekedhet belőle.
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #16157 üzenetére
Kap egy Zalman VF3000-et a Toxic belövöm 900Mhz-re ha kevés lenne, és kihúzom vele még egy darabig.
-
Cybertrone
veterán
Megjöttek a kicsi atik
, várjuk a nagyágyúkat, eddig véleményem szerint papírforma!
-
shteer
titán
válasz
cowboy_bebop #16154 üzenetére
nincs rá megoldás sajna
és ugyanez a helyzet 72 ill 75Hz-es működésnél és több monitor használata esetén is
-
Dj Dekko!
őstag
Nem lett olyan rossz a 6870 es... hiszen már most alázza az 5850 est, persze alapórajelről beszélünk...
Mire lesz képes a 69xx?? ... Vicc már... -
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Valaki talált már megoldást a 10.5-ös Catalystek óta meglévő problémára, h. tuningolás esetén csak 400/900-ra esik vissza idle-ben a kártya órajele?
Nálam konkrétan úgy jelentkezik a gond, hogy bios tuningnál ha csak az órajeleket írom át, marad a 157/300, de ha a feszültségeket is, akkor már csak 400/1100-ra.
Rivatunerezni nem szeretnék.
-
tom_tol
addikt
válasz
pincehely #16140 üzenetére
igen, rövid
így nézett ki -
tthomasso
tag
válasz
mzoleeex #16150 üzenetére
Nekem egy ilyen van., de még nem hallottam hangját. Merem ajánlani. Üdv
-
mzoleeex
csendes tag
Mennyire hangos a GIGABYTE vagy a Sapphire 5870-es hűtője?
-
Dj Dekko!
őstag
Szerintetek egy full HD felbontáshoz egy 2.66Ghz Q6600-os kiszolgálja az 5850-est?!
Érdekes dolgokat mértem, mert 2.4 Ghz / 3.2 Ghz Q6600-os között Crysis-ban FullHD 4x él.
2Fps számított össze-vissza átlag fpsben a +800Mhz Q órajel. Érdekes...
Így semmi értelme kínozni a processzort. -
pincehely
addikt
válasz
Cybertrone #16144 üzenetére
Pontosan.
Csak azt is be kell állítani, hogy ne clone módban legyenek a kijelzők.
De hidd el nekem ez egyértelmű lesz, ha már rá lesz kötve minden. -
pincehely
addikt
válasz
Cybertrone #16142 üzenetére
Meg tudja csinálni, csak nem clónozni kell, hanem mindegyiket egyedi felbontásra kell állítani.
-
Cybertrone
veterán
Gyerekek, láma kérdés következik, de számomra fontos!
Tehát LCD tv vásárlás előtt vagyok, hát persze igen full HD-s lesz, és szeretném összekötni a géppel, HDMI-n... Namost a mostni monitorom egy 26"-os samu felbontásilag 1920*1200, a TV pedig csak 1920*1080-at bír, megtudja a kártya csinálni azt hogy marad a monitoron az 1920*1200, és a tv-n pedig az 1920*1080? Vagy mindkét megjelenítót 1920*1080-ra kell állítanom? Mondjuk azt nem szeretném mert a monitornak az 1920*1200 az ajánlott felbontása, fontos lenne a válasz köszi mindenkinek!
-
-
JCSABI
csendes tag
4 giga volt a gépbe, csak a 2 gigás behalt valamiért. megpróbálom, remélem ennyi baja van csak
-
JCSABI
csendes tag
válasz
Cybertrone #16131 üzenetére
tettem uj win-t, 10.9 es driver van fent. A röhej az hogy az AVP DX11-be nem akad!!! Szeretném fejleszteni, ez nem kérdés csak nincs rá most kellő anyagi feltétel
ablakcsere fontosabb!
-
JCSABI
csendes tag
Sziasztok! Lenne egy kérdésem Sapphire 5850 Vapor-x el. Multhéten vásároltam egy evga 9600GT SSC-t váltott ki.Hozzáfűzött reményeimet nem váltotta be a kártya, mert BC2 alatt ugyanugy akad mint 9600-al, a másik hogy CoD4 alatt spawnon 87 fps-em volt, és max 170-re ment fel. nvidiával ez 200 körül mozgott.
Alaplap: Asus p5k
Proci: e6600 3.0ghz
Ram: 2x1 giga 800mhz
táp: Chieftech gps 550 abnem értem hogy egy ilyen kártya, miért nem tud többet. Van ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
tom_tol
addikt
válasz
pincehely #16123 üzenetére
nem okozhat problémát
az egyik csatinál én kicsit elhajlítottam az S1 lemezeitami viszont nem tetszett hogy a vrm hűtésére nem találtam igazán jó megoldást
egyik lehetőség hogy rajta hagyod a gyári lemezt
rá akartam applikálni egy zalman bordát de akkor még nem volt 5850-re megfelelő így aztán le is gyalultam az egyik chip sarkát (kár volt érte azóta sem láttam sokkal jobb 5850-t)
igaz nekem markolni volt kedvem azért csináltam az egészet -
Giot
addikt
LcPower táppal már volt negatív tapasztalatom az AsRock lapokkal úgyszintén. De első körben ha van rá lehetőséged kellene egy próbát tenni egy komoly táppal, mivel a Phenom prockó is szereti a hasát.
(#16119) Cybertrone: Na azért minden esetre fura hogy egy százassal fentebb tolták a számozást. Remélem nem csak hülyíteni akarja az AMD a jó népet. Nekem nagyon "parasztvakítás" gyanús a dolog.
(#16123) pincehely: Én nem tudok olyanról, itt a fórumban, aki ilyen hűtést "hegesztett" volna fel 5850-re.
-
gyk24
csendes tag
Én is arra szavaznék hogy nem lehet szoftveresen feszültséget módosítani ezzel a karival, de nem tudom.
Gépem:
Alaplap: ASRock ALive NF6G-VSTA
Proci: AMD Phenom x4 9850BE 2,8 GHz
RAM: 3 GB 800 MHz
Táp: LC Power LC7560 560W -
pincehely
addikt
Valakinek van tapasztalata az Accelero S1 felhelyezésről Hd5850-re?
Szeretnék hozzálátni a dolognak, de a külföldi fórumokban sok mindent láttam/olvastam, kéne egy kis hazai tapasztalat is. -
-
gyk24
csendes tag
Üdv!
Egy olyan kérdésem lenne, ami már biztos sokszor elhangzott eddig is, de én nem találtam mégsem megoldást rá az eddigi hozzászólások közt. Nekem egy gigabyte HD5850 oc kártyám van pontosan, és közel sem tudok elérni olyan órajeleket, amiket mások elérnek. 820/1200 Mhz kb. az a szint amit kitudok hozni belőle 100%-ra húzott hűtés mellett, és nem is megy a kari 80 fok fölé... de fagy. Fesz emelésre gondoltam, ez is lenne a kérdésem hogy milyen programmal tudnám ezt megtenni ezzel a kártyával, mert semmivel nem működött eddig nekem (pl. msi afterburner amivel működnie kéne talán). Előre is köszönöm az ötleteket. -
-
Dj Dekko!
őstag
Fiuk, lányok. Ez valami vicc?!
Olvasom lázas fejjel az információkat az ipon.hu oldalon a 6850/6870-ről.
920 / 1160 Stream?! Órajelek tekintetében is egészen másra számítottam. 4000-4200 MHz Ram órajel?! 256Bit?!
Vagy valami brutálisan át lett építve a stream processzor egység... vagy szimplán már most kijelenthetők hogy ezek az új kártyák az 5870/5850 alá fognak beékelődni... -
Zoo123
senior tag
válasz
Cybertrone #16115 üzenetére
Isual egy 5970-el bővítené a konfigját, ahhoz keres erősebb tápot, nem én a saját konfigomhoz!
De persze nagyon jó kis tápod van, elfogadnám! -
Cybertrone
veterán
Felrobbani sosem fog max elfüstöl benne pár kondi és kikapcsol! De én nem bíznám a drága rendszeremet, egy kihegyezett tápra!
Más:
Láttátok az uj kis ati üdvöskéket? Nagyon komolyak, és mostmár biztosan tudjuk legalább hogy az 5850-5870-es darabokat majd a hd 69xx-es karik váltják fel ezek az alsó középkategóriát váltják, nagyon tuti! -
Zoo123
senior tag
A tesztek némileg ellentmondóak: link Link link
de a kártya hivatalosan max 300W-ot fogyaszt és ezt mind a 12V-os ágról, valamint a CPU is a 12V-ot terheli, szóval ha a tápegységed 12V-on kevesebb mint 400W-ot ad le, akkor a válasz egyértelműen nem!De nem érdemes ennyire kicentizni, úgyhogy javasolt egy olyan minőségi tápegység beszerzése ami a 12V-os ágon lead legalább 500W-ot és akkor hosszútávon sem lesz gond.
"De azért nem olyan nagy arra az esély, hogy játék közben felrobbanjon?"
Nem fog felrobbanni, egész egyszerűen lekapcsol, de ha valamilyen csoda folytán még sem kapcsolna le akkor is iszonyatosan melegedni és zúgni fog, annak a tápnak szerintem túl nagy terhelést jelent egy 5970.
Én -egy teszt erejéig- próbáltam egy 550W-os Chieftech táppal 4890-4850 CF-et, 10 percig ment, aztán kikapcsoltam mert nagyon melegedett a táp. -
Isual
veterán
válasz
Cybertrone #16109 üzenetére
hmm... nem győztél meg
De azért nem olyan nagy arra az esély, hogy játék közben felrobbanjon?
-
Dj Dekko!
őstag
A 6770 5-10 % erősebb egy két számítási funkcióban de nem szabad elfelejteni hogy másban meg gyengébb ahogy olvasgattam...
Erre az jut eszembe hogy hiába van az 5830 ban 1200 steam proci körüli érték... még is elveri egy jól megtermett 4890 es amiben ugyan csak 800 steam van...
5770 se erősebb a 4870nél.... igaz itt 5850ről van szó... de 850/4800 órajel csodákra képes.
Szerintem nem lesz erősebb a 6770-es az 5850 nél...
Barátkoznod kell akkor egy gépház vásárlással ha nagyobb típusú kártyát akarsz vásárolni.
Avagy 5850 Cf Combo!
Szerintem fizika nélkül még napjaink csúcs kártyái is elviszi nevetve a maffia 2...
én teszteltem, igaz csak 1280x1024 felbontásban ... 50-60 fps körüli rémlik... csak maga a játék nem tetszett... -
Isual
veterán
válasz
Dj Dekko! #16105 üzenetére
A Mafia 2 kapcsán a butítások nélkült az a PhysXen kívül gondoltam. Ahhoz nyilván kell egy plusz nVidia kártya, ami azért már luxus. (A Mafia 2-nél most Full HD-ban Phenom 9300 BE, HD 4870 és 2 GB RAM mellett Physx nélkül, de fullon 24-25 FPS-t mér a benchmark. FSAA nélkül 30 feletti FPS)
Sajnos az 5970 az nem nyerő mert házat és alaplapot nem cserélek és a 9.5"-es 4870 épp befér a házba, max 10"-es VGA megy bele. A mostani referencia 5850 szintén 9,5", a 5870 már 11". Ezért írtam, hogy remélem, hogy a 6850 10" alatt marad. Szóval engem annyira nem is érdekelnek a specifikációk, nyilván megvárom, amíg kijönnek, olvasgatok róluk stb , de akármi van nekem szinte biztos, hogy max egy 6850-es fér majd bele a házba, és ez árban is az amire még vállalkozok.Szóval nyilván én is megvárom, hogy kijöjjenek, de ha lehet úgy számolni, hogy a 6770 az 5-10%-kal erősebb a jelenlegi 5850-nél (kiszivárgott adatok alapján), akkor sztem a 6850 teljesítményben valahol a 5870 és 5970 között lesz. Nyilván a 2 mag előnyeit nem fogja tudni legyőzni, de az 5870-nél azért én úgy gondolom, hogy jobban teljesít majd.
De nyilván én sem tudok részleteket, csak logikusan próbálom prevízionálni a dolgokat.Szóval akkor sztetek esélytelen a 2560x1440 kihajtása (PhysX nélkül) butítások nélkül egy ilyen konfiggal?
-
Dj Dekko!
őstag
Necces ilyet előre közölni hiszen, konkrétan nem közölte az AMD mire számíthatunk 68xx - 69xx sorozattól...
Másrészt azon a felbontáson, hát félő hogy 2Gpu kelleni fog... amiket írtál játékok még nem vészes... Maffia 2? Butítások nélkül?! - Esélytelen.
Már csak azért is mert fizikai gyorsítást az új sorozat se fog támogatni...és kell mellé még egy nvidia kártya is a fizikának.
Ha 100 ezer forint magasságában gondolkozol... akkor szerintem már most kijelenthető hogy mikor kijön az új sorozat az 5970 essel fogsz a legjobban járni...
De várjuk ki a végét. -
Isual
veterán
Üdv!
Egy "kihajtásbeli" kérdéssel fordulok hozzátok.
Az év végén kicsit fejlesztem a gépem és vennék hozzá egy 2560x1440-es monitort, csak még mielőtt ezt megtenném kikérném a véleményeteket, hogy a gép képes lenne-e játékoknál meghajtani ezt a felbontást (butítások nélkül). A játékok közül jelenleg talán a COD4, Mafia 2 és az F1 2010 a legnagyobb gépigényű, szóval ezeket figyelembe véve elég lenne -e ez a gép ehhez a felbontáshoz: (vagy inkább maradjak egy Full HD-s megjelenítő vásárlása mellett)AMD Phenom II X4 970 BE
AMD Radeon HD 6850 (nyilván erre még várok és remélem nem lesz 10"-nél nagyobb a kártya)
6 GB DDR2 memóriaElőre is köszönöm a válaszokat, tanácsokat!
Isual
-
Cybertrone
veterán
válasz
Fejlesztő13 #16100 üzenetére
Ez esetben szerintem heteken belül megejtheted mivel az uj széria miatt puculják majd a boltok a polcokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Linux Mint
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen egeret válasszak?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged