Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gerner1
- antikomcsi: Ázsia Expressz 5
- sziku69: Szólánc.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziasztok
én is vettem egy 5850 Xtreme VGA-t, de fel is húztam rá a 11.3-as catalyst-ot, de GPU-Z szerint X1-es módben fut x16 helyett. ez miért lehet? nincs semmilyen más bővítőkártyám, ami elvenné előle a sávszélt. a konfig az alábbi:Phenom X4 840
Gigabyte MA770-UD3
2x2Giga DDR2-1066
sapphire xtreme 5850valakinek ötlete?
-
Mika1227
őstag
Azért ez a kártya ennyiért jó vétel szerintem!? Nem jól gondolom? Akármennyire is "szapulni" szokták az 5830-at!
-
kisza25
félisten
válasz
dangerzone #19487 üzenetére
azonos áron HD5830 itt a ph teszt
amúgy 25eFt most ipon-on -
GAbre
veterán
válasz
dangerzone #19487 üzenetére
Hát 1eltalán nem vagyok benne biztos,h a 4890 erősebb lenne,mint az 5830...
Újabb technológiával csinálják,ergo kevesebb energiát eszik,és jobban tuningolható is "elvileg"!
Dx 11es játékot meg a 2 kezemen is bőven meg tudom számolni,h mennyi van!
Sajna annyira nem elterjedt még,de lassan-lassan... -
Mika1227
őstag
Ez referencia hűtésű 5850 igaz? Milyen ez a fajta hűtés?
-
dangerzone
addikt
Azonos áron melyiket választanátok?
5830 (extreme verzió) vagy 4890 (vapor-x)?Ugye a 4890 kb 6-7%-kal gyorsabb, viszont nem tud dx 11-et.
Fogyasztásról nem tudok adatokat.Húzni meg mennyire lehet egy 5830-at? Azt tudom, hogy nem a legjobb cuccokat teszik rá, mert azok az 5850, 5870-esekre mennek.
-
F e Z o
veterán
-
Giot
addikt
Visszaolvastam kicsit a topikban. Látom mindenki rákattant, az 5850 Xtreme-re.
DE minek akarjátok megfeszelni?? Elég jól mennek alapon is az 5850-ek, (850/1200-at általában szokták tudni) legnagyobb részt úgyis a GPU-tól függ mennyi a tartalék, nagy fesszel meg szinte bármelyik meglépi az 1Ghz-et.
Nekem az a véleményem, hogy toljátok ki alapfesszel, meddig megy el, onnan visszaveszitek 10Mhz-el és mehet ingame is.
Nem kell azért szétfeszelni szerencsétlen kártyát. -
hülyegyerek
addikt
Arra keresek megoldást, hogy milyen módon lehetne mondjuk tv-n játszani kontrollerrel, míg a monitoron az asszony szerkesztgetné a dokumentumait...
Próbáltam ma megvalósítani, de sajna ha a játék ikonjára kattintok a tálcán, akkor az lesz az aktív alkalmazás, és a monitoron nem látszik az egér, és fordítva is...Az a gáz, hogy nekem a játékban abszolút nincs szükségem az egérre, szóval akár nyugodtan lehetne a monitoron is. -
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #19477 üzenetére
GTXhez nem töltöm le..de remélem mire lesz 5850em, működik majd a Trixx is..hiányozna a szabadon mahinálhatóság. Állítólag henkelik..szóval már csak meg kell várni.
A GTXben azt csípem, hogy bár alapból zabálós, magas alapfesszel, szépen meg lehet szelidíteni. Remélem nem csalódok az 5850ben..alapon ugyanazt hozza, mint a GTX most húzva, úgyhogy legalább 20% OCt várok..az meg már nem megy a többségnek alapfeszen..szóval kérem a működő Trixxet! ;p
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #19467 üzenetére
Jó lesz ez
-
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #19471 üzenetére
Próbáltad már az új 4.0 Trixxel? Elvileg ezzel mennie kell már
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #19471 üzenetére
Ahhoz a szabályzóhoz kötelező alapon lesz szoftver..nekem meg kell egy Xtreme 5850, ennyi ;p Nem rossz a 768as GTX sem (19"@1440x900, minden megy 4xAA/8xAF mellett), de ha meglépem az FHDt, szükség lesz a +20-25% kakaóra. És kifejezetten tetszik ez a nonref cucc, emlékeztet a kis 4830ra, az is Sapphire volt és ment mint állat, kultúrált fogyival/hangerővel.
akb48b
Nyugodtan összerakhatod őket..erős az i3-2100, jó páros -
akb48b
csendes tag
Helló!
Egy HD5850 -es elmegy a Sandy Bridge Core i3-2100 (3,1Ghz / 3Mb / LGA1155) mellé, vagy gyenge lenne hozzá a proci?
Thanks.
-
kisza25
félisten
válasz
DroiDMester #19469 üzenetére
igen, mert délelőtt még csak HD5830 volt akciós 25eFt, de délután már HD5850 is megjelent 32eFt-ért és megváltoztattam a rendelésem
köszi az infókat
akkor lehet duplán lesz csatlakozóm, mert HD5830-hoz nem volt írva és rendeltem egy másik oldalról 2db-ot kemény 440Ft-értbiztos ami biztos
-
válasz
Speed® #19470 üzenetére
Igen VRM mindég elírom a 2.berűt
nagy valószínűséggel lesz hozzá szoftver is majd (Frissebb TriXX vagy Afterburner) Mert i2c buszos a fesz szabályzója! a legfrissebb AIDA64.már tudja monitorozni is GPU-Feszültség, Áramerősség, és a Bemenő 12.v os feszt is
sajnos még a GPU-Z sem ismeri rendesen a kártyát! Mivel BIOS-ba vissza vettem a 2D-s feszt 0,95.ről 0,875.re de továbbra is 0,95.öt mutat AIDA64.már a valós értéket mutatja!
-
Speed®
titán
válasz
DroiDMester #19467 üzenetére
VMR
Nem VRM? Az viszont pozitív, hogy állítható, lesz szoftver is hozzá?
-
-
válasz
F e Z o #19466 üzenetére
Én csak annyit várok ami a Sapphire tól megszokott!
Egyébként meg nem én találtam ki ha már egyszer ott van a támogatott kártyák között és beis van jelölve hogy megy a GPU feszültség emelés a TriXX progival akkor tudnia kéne! nem? Sapphire től ez nem megszokott dolog hogy levegőbe beszélnek!
Egyébként már megoldottam (a fesz emelés kérdést) BIOS-ba át lehet írni gyárilag 1.09375.v van adva a GPU nak 1,175.re átírva megy nálam 1000.MHz et a GPU a ramokkal nincs gond mennek 1250.en!
Nem bántam meg a cserét egy MSI HD 5850 Twin Frozr II. karit cseréltem erre a kis Xtreme karira és mérföldekkel jobb mit az a agyon dicsért MSi volt! (annak minden baja volt cicergett-nyekergett terhelés alatt, tuning se ment vele 800.felett már szemetelt a GPU (maximális 1,30.voltra feszelve is) ramokat még 1100.ig se lehetett húzni mert megint csak szemetelt, a hűtése jólett volna, ha nemb@sszák el a venti szabályozást hogy idle be 55.% on visít a 2.venti rajta)
Egyébként a nagyon jó kis kártya ha nem ismernéd megerősített(VMR) HD6850.es nyákra (6850.nél 3+2.fázis itt 5850.nél 4+2.van) lett össze rakva, digitális-programozható VMR résszel! amit 6970.es referencia kártyáknál alkalmaztak tehát a táp része komolyabb mint egy hagyományos 5850.nek!
-
F e Z o
veterán
válasz
DroiDMester #19462 üzenetére
Mit vártatok, hogy 5-10k-val olcsóbban megvesztek egy ilyen karit, s 1GHz-re lehet majd húzni a GPU-t rajta. Bizakodjatok, hogy esetleg kaptok hozzá majd egy új bios-t, amiben lehet feszültséget emelni.
-
GAbre
veterán
válasz
DroiDMester #19462 üzenetére
Már 1x lebasztak,h jah!
Amúgy nekem se engedi a voltage-t állítani...5770ről váltottam,(aláírásom)!
Mert most "olcsóbb" volt! -
Nálad megy a fesz állítás TriXX progival! gyártó szerint kellene, de nálam mégsem engedi!
csak gpu és memót!
FOGYASZTÁSRÓL: itt érdemes sasolni a ide és load grafikonokat!
5850 Xtreme idle: 175.W load: 314.W
XFX 6850 : idle: 193.W load: 338.W
Tehát nem tudom honnét vetted hogy többet fogyaszt épp ellenkezőleg mind 2D mind 3D ben JÓVAL kevesebbet fogyaszt az új kis 5850 Xtreme mint egy 6850.es!
-
Mika1227
őstag
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19456 üzenetére
Ja,értem.Szívó mind a 3 venti egymás fölött.A kis venti zaj meg nem annyira idegesít, a magas hőfok annál jobban
.Valamit-valamiért.Épp most sikerült 4 db 6 cm hosszú hűtőbordát vennem ,ha megjön akkor még a ramokon kicserélem a kis kockákat.Majd meglátom hogy férek,úgy szeretném hogy 2 ramot fedjen le egy 6 cm-es borda.
-
Jocy
aktív tag
válasz
kranazoli #19455 üzenetére
Szia.
Nálam már a március 23-i verziónál is voltak ilyen bejegyzések.
Szerintem a hivatalos driver nem lesz újabb mint az április 5-i,mert legalább 2 hét mire átmegy a whql teszteken.De ez nem biztos,talán a végleges mégis újabb lesz,és mentes ettől a bugtól.....
Én amúgy Win7 Professional x64-et használok.Az nem lehet,hogy azért vannak ezek a bejegyzések,mert nincs digitálisan aláírva a meghajtó? -
Speed®
titán
válasz
HANDO88 #19450 üzenetére
Rosszul értelmezted amit írtam. A procihűtőn lévő ventit tartom feleslegesnek, a HR03mon lévő felettit, főleg, ha szívó állásban dolgozik a 9es..még ront is rajta a 12es így. Ha meg fújóban van, ellendolgoznak..az se jó. Tehát azt állítottam, hogy ha kiszeded azt a ventit, a procid alig lesz melegebb, cserébe -1 venti.
Az kifejezetten érdekes, hogy lesz nálad melegebb, hacsak nem a gépház alól szív így friss levegőt, úgy meg a már felmelegedett bentit kavarja.
-
kranazoli
senior tag
Szia Jocy!
Ettől mondjuk nem lettem vidámabb.
Fenébe! SG-n most írta vki, hogy Neki nincsenek ilyen eventlog bejegyzések, azonban Neki 6950-es kártyája van.Látom Neked is 5850-es.
Talán e miatt lehet. Passz, nem tudom, de most újrahúztam a rendszert, feltettem a hivatalos 11.3-at és semmi ilyen hibabejegyzés nincs.
Szóval Nekem 90%, hogy a 11.4-es Cata miatt van, legalábbis az áprilisi 5-i szivárgásúban biztos, ami korrigálta a Fox4 GPU gyorsítás bug-ot, de ez az eventlog bejegyzés meg nagyon nem tetszik.
OS-ed; szoftver komponensek a gépeden?!
Jövő 7en érkeznie kell a hivatalos 11.4-nek. Ha ez valóban a 11.4 hiba, akkor remélem a véglegesben korrigálni fogják ezt a bug-ot, mert az elkeserítő lesz, ha benne marad.
-
Hooper
őstag
válasz
joshua7 #19447 üzenetére
Én is nézegettem hogy kicsit gyorsabb, de bizonyos tekintetben "elavultabb".
Mennyire számíthat hogy feature-ökben többet ad a 6850?
pl: OpenGL, UDV3.. stbJa egyébként az "új" 5850röl van szó.
Azt hallottam hogy ezen bár jobb a hűtő, a mag ugyanaz, de a nyák valami olcsóbb megoldás -
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19436 üzenetére
Észrevételed 2 pontban hibás.
1.A HR-03 sokkal sűrűbb lamellázatú mint az S1,ennélfogva minél intenzívebben távolítod el a lamellák közül a hőt annál hatékonyabb a hűtő.Szóval nem 3-4 fokról van szó.
2.A 2 db alsó 12 cm-es ventit próbaképpen már a múltkor feljebb raktam a hangkari fölé.
Tehát közelebb voltak a kártya aljához és érdekes módon a hőmérséklet mégis nőtt, ne kérdezd miért mert én sem tudom.De az biztos hogy jelenlegi helyzetükben hatékonyabbak. -
kisza25
félisten
úgy néz ki benevezek egy Sapphire HD5830-ra, remélem legalább is, hogy ez már összejön
-
kranazoli
senior tag
-
joshua7
veterán
Többet fogyaszt...
Végül is van köztük kb 4%-nyi eltérés teljes terhelésnél (arról nem is beszélve, h idle még a HD5850-es rendszer eszik kevesebbet), ez igaz, de ha azt nézzük, h olyan 8-10%-kal gyorsabb a HD5850... Szvsz a fogyasztás semmilyen téren nem pozitív szempont a HD6850 mellett. -
Hooper
őstag
Hello!
Lenne egy SOS kérdésem!
Egy halott powercolor 6850es kártya került hozzám, szervízben cserénél felajánlották h ua áron kapok egy sapphire extreme 5850.et.
Megéri belemennem?
Még ma válaszolnom kéneNagyon köszönöm!
-
Mika1227
őstag
Valakinek van a Sapphire Extreme féle 5850? Tapasztalatok, hűtése? Mennyivel másabb mint a "normál" 5850?
-
-
mambo71
csendes tag
kellene egy kis segítség
GPU furat távolság kellene nekem.. átló.. stb.
illetve a VRM-nél a 2 furat távolsága
természetesen furat középpontból való méretek.
hálásan köszönöm, ha valaki rendelkezik pontos méretekkel, illetve azt is ha valaki leméri nekem
-
kisza25
félisten
sziasztok, lenne pár kérdésem:
Sapphire HD5830 hány cm hosszú?
egy 400W-os FSP APN-em van gondolom elég lesz, szerintetek is?
A tápcsatlakozók a kártya hátulján, vagy oldalán vannak? -
Giot
addikt
-
Speed®
titán
válasz
HANDO88 #19435 üzenetére
Az alsó ventik nem sokban befolyásolják a VRM/MEM hőfokot szvsz..persze friss levegőt kap, de a direkt légáram messze van..
A HRen lévő venti szívó állásban van? Ha igen, kihagyhatnád a mellé rakott ventit..a másik leszívja a prociról amit kell szerintem, alig 3-4°C lehet a bukó, cserébe -1 venti zaja.
Gondolom nem hiába cserélgeted a hűtést és a csend a cél..emiatt mérgelődök egyébként HR03GT vs. Scythe Setsugen témában a saját esetemben..utóbbi jól hűt, de az 5850el már nem férne be és picit csúnyácska is szegény..a HR03GT jól hűti a GPUt hátracsapva, de igényli a ventit a GPU oldal is..tehát +1 venti.
-
azoli09
tag
Jó napot az uraknak!
Lenne egy kérdésem ,mégpedig az lenne hogy, az adatlapomon szereplő vga el tudnám most cserélni egy 5850-re, 2000ft kéne rá dobnom ,megér annyit ez a biznisz ? lesz akkora sebesség növekedés ,persze tudom hogy a procim már nem túl acélos ,de azt is cserélném ,
szívesen fogadok minden építő jellegű hozzászólást -
Speed®
titán
Én meg a tuning..hát, nézd meg az adatlapom, asszem elárul mindent ;p
Nem mondtam, hogy nem hűtöm, csak azt, hogy nem szélsőségeskedek.
A gyári borda teljesen megfelel, ha kap direkt légáramot valami kis ventitől.
Nálam a helyszűke miatt egy 12cm/1200rpm Scythe Slim lesz felettükEgyébként első körben monitorcsere lészen, aztán kiderül, lesz-e 5850es.
Ha közel nullszaldóval tudok lépni, meglépem, ha nem, marad a kis GTX..
Meglepően jól teljesít és alulfeszelve tuningolom, 150W körül a fogyija
Csak a fullhd miatt gondolkodtam el a cserén, mert kell egy Dell U2311H. -
Speed®
titán
válasz
F e Z o #19430 üzenetére
Még nem tudok értékekkel szolgálni, nem vagyok 5850 tulaj..de leszek ;p
A 4830amat anno nem zavarta a dolog gyári bordával, elég volt kis huzat.
Persze ez más kategória, szóval ezért is lesz egy Slim venti gpu oldalon..
Egyébként a 460at teszteltem így, arra egy nagyobb bordát raktam, bírta.. -
Speed®
titán
válasz
HANDO88 #19427 üzenetére
Nálam is hasonló lesz az elv, hátracsapott HR03GT, felette HR05SLI a chipseten és HR01Plus a procim..ezekre meg minél halkabb ventik, a ház tetején meg ott figyel a 20as lapát, az kiviszi a meleget..
sephi, ilyesmit képzelj el.
-
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19426 üzenetére
Igen úgy raktam fel hogy a kari tetején van a hűtő borda.A procimat egy Xigmatek Balder hűti és mivel 2 ventivel használom azt is így épp hogy befért a 9 cm-es venti a proci hűtő alá.Viszont így majdcsak egy hűtő blokkot képez az egész cucc és elég hatékonyan működik.A procim X4B55 és alapban 26-28 fokos a video kari pedig 31-29-31 fokos.
-
Speed®
titán
válasz
HANDO88 #19425 üzenetére
Fura..valami árulás volt azzal az S1el..nálam a 4850X2n leverte a HR03GTt. Mondjuk 2 GPU, külön szenzorok..lehet ott is volt turpisság.
Jól értem, nem a GPU oldalán van a borda, tehát hátracsapva? Én úgy tervezem használni, elvileg a heatpipeoknak is kedvezőbb így. A VRMeket kicsit féltem a Slim Scythe ventivel, de a hangkarit nem adom..az kell. -
HANDO88
senior tag
válasz
Speed® #19424 üzenetére
Na jó kicsit tuningolt a Thermalrightom mivel csak HR-03 plust tudtam szerezni .
Kivágtam egy rozsdamentes négyzetet abba kifúrtam az 53*53-as lyuktávolságot és ráragasztottam hővezető ragasztóval egy 4*4 cm-es magas bordás aluminium chipszet hűtőt és ez lett a hűtő felfogatása.
Így a hűtőborda maga a kari fölött van egy 9 cm-es ventivel, a vrm-en maradt a gyári borda,a ramok sünit kaptak és ezek hőmérsékletére 2 db 12 cm-es venti vigyáz amik a házam alján vannak.
Az AC S1-et leszedtem vagy háromszor ,megnéztem nem tartja e fel valami,újra pasztáztam,de bizony a hőmérséklet mindíg ugyanannyi volt. -
Speed®
titán
válasz
HANDO88 #19422 üzenetére
Valami nem smakkolt ott..nekem a HR03GTvel melegebb volt a 4850 anno, mint S1el. Kisebb a borda, hiába a csicsaheatpipe. Egyébként az S1re nem tanácsos 2db 12est feltenni, egymás ellen is dolgoznak akkor.
Jól pozícionálva (VRMek felett legyen mindenképp a lapátok széle) nem lehet gond..igaz, ez a nonref. 5850 már nem használható úgy, mint a ref., szétszedett hűtéssel frankón megoldható volt a VRM/RAM.Hovatovább, ha összejön a csere, én is egy ilyen nyú edísön 5850et fogok hajtani és a HR03GTt tervezem rárakni, mert a GTX460on használt Setsugen ezzel már belelógna a vinyókba (P180Mini)..
-
Amarth
aktív tag
Üdv!
Szerintetek egy Sapphire 5850 hőmérséklete mitől ugorhat meg hirtelen kb 10 fokkal?
Úgy,hogy csak az asztal van,nem fut semmi más!? -
F e Z o
veterán
válasz
KaraDani #19416 üzenetére
Azért nem szerepel az s1 az 58**-as hűtőknél, mert alapból az s1 borda nem fér el a dupla DVI-t takaró fémborítástól illetve a memóriákat és a vrm-emeket hűtő alumínium laptól. [link]
Az xtrem 5850-es nyáklapja jóval rövidebb, mint a referenciadaraboké. A GPU viszont ennek ellenére kb 1cm-mel hátrébb került, s gondolom, hogy nem változott a felfogatás mérete sem, maradt 53mm a furatközéppont, tehát felrakható az s1 erre a kártyára, azonban 2db 12-es venti erősen ajánlott hozzá. -
KaraDani
addikt
válasz
h.adam.92 #19384 üzenetére
Köszi, akkor próba szerencse lesz, remélem zökkenőmentesen vinni fogja.
Ennek a karinak a hűtéséről tudtok valamit? Most egy 4850-em van AC S1 Rev2 vel hűtve, van valami esély rá, hogy esetleg rámenjen ez a hűtő? Ha jól tudom ez a kari nem az eredeti ref nyákkal van ellátva, azért gondolom hátha... A támogatott vgaknál, csak az 58xx, 59xx nem szerepel a hűtőnél
-
kranazoli
senior tag
válasz
DroiDMester #19413 üzenetére
-
mambo71
csendes tag
válasz
DroiDMester #19413 üzenetére
Nem értem egyébként, hogy miért nem lett közzétéve ez a "hotfix"..
Amennyiben szólhatok a többiek nevében, köszönjük! -
-
Sandrew
őstag
válasz
DroiDMester #19396 üzenetére
Benq G922HDL
Számomra teljesen jó.
Képek pár perc múlva. -
Speed®
titán
válasz
Ger_man #19397 üzenetére
Kihajcsa-e,..ez a kérdés újra és újra előjön, nincs rá egyértelmű válasz.
1440ben 4xAAval egyes játékok repülni fognak, de lesz így is, ami határ.
Kijött jópár név mostanság, ami izzasztja kis felbontásban is a VGAkat..
Szerintem nyugodtan lépd meg a cserét, nem árt egy friss garis vidkari.
A 4870et eladva nem sokat kell rápótolni és jól fog jönni a plusz kakaó. -
Ger_man
senior tag
válasz
Motion_Blur #19403 üzenetére
Köszönöm neked is
-
Giot
addikt
válasz
Ger_man #19401 üzenetére
Ezt úgy írod mintha ez lenne a világon a legelterjedtebb felbontása.
Nálam, is egy 3.4 Ghz-en ketyegő PhenomII szolgálja ki az 5850-ent. Viszont FullHD felbontáson dolgozik a VGA. Így nincs vele gondom.
Nálad már lehet, használj magas részletességet a játékoknál, így kevesebb teher a CPU-n.
Szerk: Így kisebb lehetősége van a procclimitnek.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- DOOM - The Dark Ages
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Kezdő Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 7500 / GTX 1050Ti / 16GB DDR4 / 128SSD+1TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- PlayStation Network (PSN) ajándékkártyák, feltöltőkártyák áron alul!
- Bomba ár! HP Pavilion 15 - i7-1065G7 I 16GB I 512SSD I Nvidia GTX1050 I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest