- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18598 üzenetére
Engedd meg hogy lereagáljam.
Kicsit távolabbról szemlélve a dolgokat. Kicsit bővebben kifejtve, amit gondolok erről a témáról.
Tudjuk azt hogy architekturális váltás volt most az AMD-nél. Hasonló volumenű mint az nVidiánál a tavalyi év első felében. Kicsit le is mattult őle az nV. Nem úgy jött össze az új felépítés ahogy azt tervezték. Emiatt mindenfélét mondtak hogy háát már a PC-és piac nem is olyan fontos meg ilyenek. Amin azért csodálkoztam. De a lényeg kibekkeltek több mint fél évet egy olyan GPU-val ami nem is igazán a Gamer piacra készült. Emellett időt szereztek, és tovább fejlesztették az új architektúrát. És valóban összehoztak második nekifutásra olyat ami előtt le a kalappal.
Ezen most az AMD is átesik. Új archiektúra (69XX), amit ráadásul 32nm-e terveztek, átgyúrták 40nm-e. Mondhatjuk azt hogy nem is sikerült rosszul, pontosabban az nV-hez képest jobban sikerült a váltás. Igaz az 58XX sorozat után többet vártunk a Radeon-tól. Legalábbis én igen. De lássuk be most cseréltek le egy több éves, nagyon jól bevált. architektúrát. Most itt az ideje optimalizálni az új GPU-t, ahogy azt a zöldek is megtették, a tavalyi évben a Fermi-vel. Ha hozzák a kötelezőt a Pirosak, nem lesz gond.
És megint nem csak az nV után szaladnak teljesítményben. Ahogy azt most teszik a felsőházban. Igaz a középkategóriában tudják tartania jobb ár/érték mutatót. De ne feledjük a Barts GPU még az előző architektúra utolsó szülötte.
A következő évek a Cayman GPU-ra illetve az újabb verzióira várnak
Remélem lesz ez is olyan sikeres mint az előző volt. -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #18598 üzenetére
Nekem soha egyetlen játék se adott annyi élvezetes játékkal töltött időt, mint a GTA4 és kiegészítői, gépigény ide vagy oda. CSak emiatt vettem anno 4890-et, de nem bántam meg.
A Crysis2 gépigényes hír tényleg lehet, hogy kacsa, most hogy jobban megnéztem... Ennyire pletyka híreket minek adnak be nagybetűs főoldalas hírnek? Elég gáz....
Ha az ember csak átfut rajta, teljesen félreinformálódik...
-
Cybertrone
veterán
Arról a belinkelt 1.8gb igényről beszélsz? Ott volt ha jól emlékszem még 4870x2-ről is szó... Nah arról csak annyit hogy a game hivatalos oldalán sincs még fent semmilyen ilyen infó, ergó kacsa
Mellesleg a 6970-es a 480 ellen készült amivel egy szinten is van, bő 20% előnye van az 580-nak...És itt nem markokról beszélek! De be lehet nézni 580 topikba, és be lehet nézni 6970 topikba, mindenhol vannak közel azonos rendszerrel rendelkező emberkék, és mindenhol vannak linkelve eredmények is! És mostmár azt sem lehet mondani hogy gyorsulni fog számodtevően a 69xx széria, hisz az eddigi driverek alatt is minimálisan gyorsult...
A GTA 4 meg egy szarul programozott nyomorult konzolport... Nálam nem üti meg azt a szintet amit játszhatóságnak hívnak, és nem amiatt amilyen a sztori hanem amiatt mert szarul van megírva, és ugyan erről nem a game tehet, de azon csattan az ostor!Giot:
Tudom hogy nem az, csak letesztelem a technikámat, a másik technika ellen! -
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #18595 üzenetére
"Én bátran odaállok az 1.5GB-os 580-al bármelyk 6970 elé!"
Nem autóverseny ez kolléga!! -
HSM
félisten
válasz
Cybertrone #18595 üzenetére
Hát nem ezt írtam? Hogy a jövőben megjelenő játékok fogják eldönteni a GTX580 vs 6970 csatát? Ha szükség lesz a 2GB VRAM-ra, akkor a 6970 fog jobban menni, ha elég lesz a 1,5GB, akkor meg az 580-nak fekszik jobban a szitu előreláthatólag.
Az a 10% diffi, amit pl a PH-tesztben mértek a 6970 és GTX580 között hát, nem valami sok... Pláne, hogy a 6970 merőben új konstrukció az új shaderek miatt.
A 256 bit se komoly korlát, ha 1375Mhz-en repesztenek a ramok, majdnem olyan gyors, mint a GTX580 384biten...
Amiben a GTX580 elvileg sokkal jobb, az a hűtés, mert halkabb.Én amúgy a Crysis-ben (WH) simán láttam bő 1300MB körüli VRAM használatot is a beépített stats-ban, nem tudom, mennyire megbízható... Mindenestre szépen ment, nem laggolt. (Azért írom, hogy nem tudom, mennyire megbízható, ert a GTA4-nek már minden baja volt, ha 1200MB-ot igénylő beállításra raktam...)
A másik, meg hogy ezek a karik nem a múlt játékaihoz készültek, hanem a jövőéhez.
VRAM-zabálós játék meg ott a GTA4, az biza megtölti a 1,5GB-ot is.
És a Crysis2-nek is 1,8GB-ot írnak!
Szerintem várjuk ki a végét a dolgoknak....
-
Cybertrone
veterán
Én bátran odaállok az 1.5GB-os 580-al bármelyk 6970 elé! Megnézhetjük mejk az erősebb, és talán segíthetünk a kollégának is választani!
Ne feledjük el hogy ezt a karit nem fogja vissza a 256bit, az ati kártyáknak ez a rákfenéje sajnos... 5870-nek is ez volt az egyik hibája! A 1.5gb egyálltalán nem kevés, nálam eddig a legjobban a crysisWH evett a vramből egészen pontosan 1.2gb-ot is bekajált, de tegyük hozzá hogy ultra magas grafikán, és 16*Q-ban! A többi nívósabb game még 1gb-ot se kajált be, Pl a BC2 800-900MB körül evett 32*Q-ban, és 16*AF-el+! Ezek után lehet osztani szorozni, és várom a versenyzőket!
Azt se felejtsük el hogy eddig a mérleg az 580 felé dől több oldal, és a PH szerint is erősségben!
Hozzáteszem atinál nemtudod kimonitorozni a vram használatot! És látványosat gyorsultak a gamek 5870 után! Van ahol +50%... BC2 a már leírt beállításokkal 80 fps alá nem megy... ami nem kis szó, hisz 32*-es szűrés van rajta! -
HSM
félisten
válasz
Obliterátor #18593 üzenetére
Nem hinném, hogy túl sok olyan játék fog megjelenni a közeljövőben, ami egy 6970-en kifogna...
Én még az 5850-emmel se félek, egyedül icicpicit az 1GB ramtól...
-
Obliterátor
tag
válasz
DeathAdder #18590 üzenetére
5870 ről mindenképp 6970 re válts vagy várd meg az X2 őt.
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18591 üzenetére
Legjobb tudomásom szerint nincs olyan, ami megbízhatóan mutatná.
A rivatuner elvileg tud valamit mutatni, de nem vagyok róla meggyőződve, hogy helyes értéket mutat...
Nekem az volt nagy tapasztalat, hogy a 4850OC-ból volt 512-esem és 1024-esem is, és volt lehetőségem elsőkézből tapasztalni a különbséget... Főleg Crysis-ben és GTA4-ben.
Nehéz ügy amúgy ez a GTX580 vs 6970 kérdés... Szerintem a megjelenő játékok és igényeik fogják eldönteni, melyik lesz a nyerő. A GTX580 1,5GB-ja se kevés amúgy, igencsak potens versenyző az is. -
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18588 üzenetére
Így van.
Bizonyos mértékig ez a LOD (level of detail) megvalósítás része (amíg messze vagy, úgyse látod, nem rajzolja ki, amikor meg közel mész, kiteszi) de bizonyos játékok azzal trükköznek (GTA4 nagyon látványosan) hogy amíg nincs meg az adat a videómemóriában, addig nem teszi ki a képre, így nem kezd el laggolni, mint állat. Ellenben szar érzés, mikor pl. mész a hídon, és hirtelen a semmiből előtted van egy betontömb, és már csak azt látod, hogy repülsz ki a kocsiból. A hajam téptem emiatt anno az 512-es 4850-emmel nemegyszer....
Vagy, az 1GB-osal volt olyan, hogy olyan 1200MB igénynél már nem jelentek meg az árnyékok, csak mikor megálltam az autóval, és kiszálltam, olyan illúzióromboló volt, hogy hihetetlen, vissza is vettem 1024MB alá...
Itt olvasd el, amit lsc-nek írtam, ha érdekel a téma. [link] Olvasás után a videót mindenképp nézd meg a végén, így össze fog állni a kép a fejedben.
-
-
HSM
félisten
válasz
DeathAdder #18585 üzenetére
Ha valóban 1,8GB lesz az igény, akkor szvsz nem lesz jelentős eltérés a két kártya között, az a szűk 250MB még viszonlyag hatásosan "pótolható" a PCI-e-en keresztül. De ha 2GB adatról lenne szó, ott már igen komoly előnyben lenne a 6970, a GTX meg mikrolagg-olna mint állat. (Vagy késve rajzolgatna...)
(#18586) AtHoS: Biztos találnék, ha érdekelne, és rászánnám az időt, de majd megkeresi, akit érdekel.
Asszem az Ati honlapján van fenn erről részletes leírás az Eyefinity-nél.
Én amit tudok, hogy két passzív eszközt tud meghajtani, passzív eszköz minden HDMI, DVI, analóg és nem natív DP is, ezt nevezem "normál" azaz hagyományos eszköznek. Ezenkívül 3. megjelenítőt csak akkor tudsz használni, ha az aktív eszköz, ami tudomásom szerint csak Display portos lehet. (De nem minden aktív eszköz, ami displayport!) -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18574 üzenetére
Fordítva is ugyanúgy szart se ér, hiába van 2db bivalyerős 5870-ed, ha a Crysis2-t csak mediumon tudod küldeni, de azt 90FPS-el, mert maximumon az 1,8GB videóram-igénytől megfingik mindkét VGA memóriahiányban, és lesz 3FPS-ed?
Én 5870CF helyett inkább váltanék 6950 2GB-ra, ha mindenképp erősebbet akarnék...Vagy amit csinálok, skippelem a jelenlegi generációt az 5850-el, majd váltok jövőre 28nm-re. (Vagy ha elég, marad akkor is az 5850...
)
(#18575) fenergie84: NEM LEHET, VIGYÁZZ!!!!! 2db normál kijelzőt tudsz meghajtani, a 3.-nak aktív DP-DVI átalakítósnak vagy natív, aktív Display-portosnak kell lennie! Érdemes alaposabban utánanézni, nehogy hoppon maradj!
-
fenergie84
addikt
válasz
benjemin1994 #18581 üzenetére
Azért is akarom kipróbálni
-
benjemin1994
tag
válasz
fenergie84 #18580 üzenetére
Arra viszont nagyon hasznos!
-
fenergie84
addikt
válasz
benjemin1994 #18579 üzenetére
Nem játékra kellene, csak kiterjesztett asztalnak, tehát office-ra és egyéb alkalmazásra...
-
benjemin1994
tag
válasz
fenergie84 #18575 üzenetére
DE szerintem ha nem 3 egyforma monitorod van nem lesz nagy élmény!
Én próbáltam 17"-22"-19" arányban mert csak ilyenek voltak kéznél és így nem jó!
Illetve JÁTÉKRA nem jó! -
fenergie84
addikt
válasz
benjemin1994 #18577 üzenetére
Köszönöm a megerősítést
-
benjemin1994
tag
válasz
-
benjemin1994
tag
válasz
Lehet
-
fenergie84
addikt
Hali!
Van egy 5850-em, kérdésem az lenne, hogy hány kijelzőt lehet ráaggatni egyszerűen?
Értem ez alatt, hogy azt a mini izé kivezetést nem venném igénybe
Most egy 17" monitor DVI-on és egy LCD tv HDMI-n keresztül van rákötve.
Lehet a második DVI-ra monitort köti, h működjön is? -
Dj Dekko!
őstag
válasz
DeathAdder #18571 üzenetére
Mint két gpu-hoz csatolt memória az adott gpu-t szolgálja ki.
Ettől áll fel a hátamon szőr mikor látom a két magos gpu dobozokra ráírva 512 bit... 1024Mega, meg 2048 mega....
Miközben 2x256 Bit 2x1024 avagy 2x512!
Ha egyik gpuhoz csatolt memória megtelik, az 512 avagy az 1024Mega, nem tud belemásolni a másik gpu memóriájába hogy folytassa a tárolást.... akkor a másik gpuhoz csatolt memória is ugyan úgy megtelik...
Inkább a Többkártyás rendszereknél a másik gpu jelenléte számít, nem a memória mérete...
Persze... Szerintem 1GB még mindig elég full hd hoz is, szép beállítások, magas beállítások mellett... én szemszögemből nézve tök fölöslegesnek tartom még a 2 gigát...
Jó lehet mondani, majd jövőre, meg majd a crysis 2 kihasználja, ...
Mit érek a +1Gb memóriával, mikor majd kihasználja a játék addigra a gpu ereje lesz kevés.. -
Gerisz
addikt
válasz
papptibor76 #18570 üzenetére
Nekem amíg bírja feszemelés nélkül addig visszaveszi. 850/1200-ról 157/300-ra. 11.1-es Cata.
DeathAdder: Igaz. Nem duplázódik.
-
DeathAdder
veterán
Ugynezki figyelmen kivul maradt amit par napja irtam
Megis fontos lenne szamomra tudni,hogy mit gondoltok az 5870 vapor-x OC -m melle rakhatok-e megegy ugyanilyet, vagy ne tervezzek 1GB-ossal hosszu tavra?
Nem szeretnem kiforgatni a gepemet ,ha nem muszaly, legkenyelmesebb lenne venni bele meg1 ilyen VGA-t, es gol
Csak ugye HA JOL TUDOM, a memoria mennyisege 2 kartya eseteben nem fog megduplazodni, tehat nem lesz 2Gb, igaz?
-
ZozzHUN
addikt
Sziasztok
A következő kártyák melyikének van referencia feszültség szabályzója? Mert olyat szeretnék, aminek lehet állítani a feszt szoftveresen.
GIGABYTE GV-R587UD-1GD
VX5870 1GBD5-MDHKöszi előre is!
-
TeeBee73
veterán
Nem. Monitoroztam az órajeleket/terhelést/ventit, eddig minden ugyanúgy ment mint előtte, de a pontszámok/FPS-es lecsökkentek 3/4-ére.
MOD: Ráadásul az előző deszkám PCI-x 1.0-ás volt, az új meg 2.0-ás. 100MHz-re fixálva.
MOD2:
(Lehet, deszkacsere lesz, a külső USB2.0- ás rack-emre is csak 1MB/sec-el volt hajlandó írni.) -
sakal83
addikt
válasz
Gerisz #18557 üzenetére
Megjelenés első 2-3 hetében 50-55k-ért lehetett venni a Ph-n (boltban drágább volt egy 10-sel, ha jól emlékszem), majd 60-65-70k lett
.
Tudom, mert 52k-ért vehettem volna át Újpesten egy kollegától, de inkább vettem egy 4870x2-őt
, ezt követően szabadult el az ára.
Németországban 220 euró volt a kezdő ára.
-
TeeBee73
veterán
válasz
TeeBee73 #18556 üzenetére
Más lesz a gond. Visszaraktam a 10.10a-t, ugyanúgy 3/4-ét kapom Vantage és Heaven alatt is. Most "frissítettem" 3.2-n hajtott Q8300-ról 955BE-re. A CPU score majdnem megegyezik, de a VGA jelentősen lassult.
Valakinek van tippje? (A Win-t újraraktam már 3x, de mindig ez a vége.) -
TeeBee73
veterán
Egy kérdés: Afterburner alatt, hol tudom a GPU-t 900MHz fölé húzni?
(Eddig ATT-t használtam, de az meg elfelejtette a venti profilokat.)MOD:
Még egy: 10.10a driverrel ~16k körül kaptam Vantage-ban, 11.2-vel meg ~12k-t.
Más is tapasztalt ilyet? -
sakal83
addikt
Igen az is lehet.
Nekem így is tökéletes, mert mindent visz fullhd-ban, szerintem a crysis 2 is jó lesz vele.
Nem hittem volna, hogy a húzott gtx460-nál jobb gyorsabb lesz, de bizony az.
Most bánom, hogy megjelenésekor nem vettem meg másfél éve 50k-ért
, mert még most is 40k-t ér, és mindenre jó.
Hát igen én is néztem a kihasználtságot
-
HSM
félisten
válasz
sakal83 #18550 üzenetére
Azt se feledd, hogy az 5850 is lehet pl. memóriasávszélesség-limites, tehát ha a a 900-950 közötti 5,5%-os sebességnövekedést tapasztald, ahhoz könnyen lehet, hogy a memóriát is tovább kéne húzni, jelen esetben 1320 környékére. Ha ekkor se gyorsul, akkor vehetjük csak biztosra, hogy a rendszer fogyott ki alóla.
Mondjuk a 65-80% közötti kihasználtság téyleg nem túl fényes mutató...
Szerk: Remélem, nem Vsyc-on-ban nézted....
Nálam alapórajelen hajtott I7-nél végig 99% alap 5850-el, 1680*1050, maxon, 4XMSAA Vsync OFF... (Megnéztem gyorsba.)
Egy friss OS-től baja biztos nem lehet.
-
sakal83
addikt
válasz
Dj Dekko! #18549 üzenetére
Crysis Warheadet néztem fullhd-ban, hiába húztam a vga-t, 900 és 950 között már nem volt sebességnövekedés.
Ebből következtettem, hogy a proci kevés neki.
1680-ban pedig 65-80%-os gpu kihasználtság volt.
Lehet, hogy újra kellene húznom a rendszert? 5770-gtx460-5850 sorrend volt egy rendszerrel
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
sakal83 #18547 üzenetére
Miért soványka?!
Milyen felbontáson használod?
Tudod mi a vicc, nekem az e8400 előtt. Q6600 osom volt, volt AMD 4 magosom is...
Q6600 osom 3.2 Ghz tudott (1.32V)
e8400 esem 4.25 Ghz megy (1.23V)
Full hd ban használom a gépet, crysist teszteltem ugye ami inkább a 2 magost szereti, és 1 fps változott az átlag fps em... míg a minimum fps 2-3 fps el lett több (+1Ghz től)
Vagyis arra szeretnék utalni hogy a felbontás nagyon dominál... Full HD ban a 3.2 Ghz elég volt a HD 5850 esemnek, és tényleg nem vicc, nem kamu... de elég volt.
Szinte semmit nem gyorsult a 4.25 Ghz ...
Viszont Unreal 3 meg ezek, hát ... kicsit felemás a mosolyom,... tölt mint az atom,
hiába a 4.25 ghz 2 magnál, úgy zabálja a rendszert hogy öröm nézni...
A q6600 os olyan szépen ment 3.2 ghz en, meg se érezte az Unreal 3 at... ez meg 100% /core terhelések...
Több magosoké a jövő! -
sakal83
addikt
Sajnos rá kell döbbennem, hogy a AMD Phemon II X4 955 procim nagyon soványka 3,5 Ghz-en még egy 5850-hez is, ami meg van tuningolva 900/1250-re.
Gyakorlatilag 1 fps-t sem nő, ha tovább húzom (950-re) a vga-t
Most van először 5850-m, de minden tiszteletem ennek a vga-nak. Gyakorlatilag ha jól meghúzom, eléri a 6950-et, gtx560-at és társait sebességben. (persze ha azok alapon vannak.)
Plusz elég halk kis vga idle-ben (nem refhűtős változat
)
Hány mhz-en szaladó proci kellene egy ilyen vga-nak?
-
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok. Valaki találkozott már hasonló jellegű problémával mint amivel én küszködök...
Éjjelente, nap mint nap így hagyom a számítógépem, vagyis csak töltés megy rajta...
Viszont... olyat csinál hogy a Gpu-z, minden vga vezérlő, ellenőrző program azt írja hogy a Gpu Load 100% (50 Fokos valószínűleg nem kamuzik a program...)
850/1200 órajelen megy... és nem megy semmilyen program, csak az asztal.
Ötlet hogy miért csinál ilyen hülyeséget?! -
HSM
félisten
válasz
Dj Dekko! #18542 üzenetére
Na ja, ezzel egyetértek. Mondjuk azért az 5850-et se kell annyira félteni a tesszelációtól, AvP, Metro2033, Dirt2 is használja, és teljesen jól megy. Jól bírja a Stone Giant-et is, medium tesszeláción, ami bár sak közepest jelent, de már úgy is szanaszét van tesszelálva az a kőcucc. A heaven is megy, ha moderate-re rakod, dehát az a progi a mai napig az egyetelen, amivel gázos, szóval az még semmit se jelent...
-
Dj Dekko!
őstag
Én Szerintem ... Teljesen mind egy hogy 5850 vagy 6850 tesszalál... (Tesszelátor)
Hiszen mind két kártyán ez elég lassúcskás még mindig...
Ha egyik kártyán 12 fps másikon 16... nem sokkal lettünk előrébb... Szerintem.
Ahol már érdemes a Tesszelátorrol beszélni az a 6950...
Jelenleg kb OC 5870 es tempot biztosít a 6950, mert sajnos nem gyorsabb...
De a Tesszelátorokban már valahol 60-80% ver a 5870 re...
Hála ég ilyen játék még nincs, nekem annyira nem is hiányzik ezek a *fel áras játékok...
Kitalálnak valami hülyeséget azt milliokat költs a gépre.... -
HSM
félisten
Az 5850 alapból gyorsabb, és jóval tuningosabb, mint bármelyik 6850...
Az enyém szó nélkül megy 850/1150-en, de ha adok neki a gyári 1,08V-hoz képest kis kakót, mondjuk 1,14V-ot, lazán elfut 940/1200-on is.... Utóbbi %-ban 30% GPU és 20% memória-tuning.... Ugyanez a tuning egy 6850-en már 1Ghz-es magórajel és 1200-as ram, amit azért igen kevés bír....
Ha meg számolósabb feladatról van szó, a 6850 magaláhugyozik az 5850-hez képest, mert azért 960 shader nagyon nem 1440, és ezt pár % órajeltöbblet nem fogja ellensúlyozni....
Az 5850 egyetlen hátránya a bizonyos körülmények között jelentősen lassabb tesszelátor egység, de a jelenlegi játék-tendenciákat nyomon követve ez jóideig nem fog hátrányt jelenteni sehol.... -
-
kop8
őstag
válasz
Motion_Blur #18537 üzenetére
Tudom mejik az erősebb, nem véletlen kérdezősködök erről a kártyáról:
[link]Nagyon keménynek látszik lehet veszek majd ha eladtam a 6850-et
-
kop8
őstag
Valakinek van ilyen kártyája:
[link]??Ez mennyire bírja a tuningot?
-
Sutty66
tag
Köszi.
Holnap lessz már csak válasz mert időközben a drága gyermekem lenyúlta.
. Holnap feldobom mit mondott a GPU-z. Az "1" kártya pcb-je valszeg egyedi ahogy említetted mivel a linkelt képeken nem láttam. Közben elolvastam a tuningos írásodat. Gratula van türelmed, és időd molyolni ilyesmikkel.
-
Sutty66
tag
Ezt a lehetőséget kihagynám
Idézet magamtól "A fejtegetésem csak elméleti szintű , nem áll szándékomban sem unlockolni sem húzni mivel mindenre elég" a bios moddot elfelejtettem ideírni. Szétszedni sem fogom, úgyhogy marad így amíg el nem halálozik, vagy el nem adom. Ezért kerestem valami szoftvert esetleg.
-
Giot
addikt
válasz
Sutty66 #18527 üzenetére
Sapphire rev2 5850 vs referencia 5850. [link]
Sapphire rev2 PCB
5830 [link]
5850 (Toxic) [link]
5870 (Toxic) [link]És az összes rev2.-es 58XX VGA-hoz ezt a PCB-t használja a Sapphire. Mint ahogy már említettem az alkatrészek a változók. Gondolom az első 5850 amid van még a referencia felépítést követi csak piros a PCB. De a következő hasonló már a VTX3D saját tervezésű PCB-je. Egyébként meg nem a méret számít hanem a felhasznált alkatrészek.
Amúgy legyen belátásod szerint pakolj fel egy 5870-es BIOS-t és nézd meg mi történik. -
Sutty66
tag
Ezek szerint valószínűbb hogy a 5870-es pcb-re pakolják a kissebb gpu-t, mint hogy 5870 gpu figyel butított biossal. További szép estét mindenkinek.
-
Felliic
tag
Sziasztok,
Ha egy árban lehet kapni, az 5850-et és a 6850-et, miért mindenki a 6850-et veszi?
Az 5850 minden tesztben ( játék ) veri a 6850-et.
Melyiket vegyem? -
Giot
addikt
válasz
Sutty66 #18522 üzenetére
Bevett szokás hogy egy gyártó ugyanazt a PCB-t használja az 50/70 VGA-nál. Költséghatékonyság. A PCB-re pakolt alkatrészek szoktak videokártyánként eltérőek lenni.
A ""szemre" nem sokat jelent amíg le nem vetted a hűtőt és alá nem kukkantottál. A lényeges részek a hűtés alatt rejtőznek.(#18520) huby80: Takaríts, beragadt valami az előző driverből és kiakasztja a cuccot.
-
Sutty66
tag
Arra szeretnék választ kapni hogy van-e valami olyan szoftver ami pontosan megtudja mondani milyen vga csip van egy kártyán. Tehát nem az amit a biosból kiolvas. AZ a történet hogy vettem mégegy vtx3d 5850 VGA-t de nem olyan mint az első. Szemre a nyák az egy 5870 és nem is hiányzik róla semmi. Létezhet hogy a kereslet hiánya miatt visszabutítanak kártyát csak hogy eladható legyen? A fejtegetésem csak elméleti szintű , nem áll szándékomban sem unlockolni sem húzni mivel mindenre elég. Kösz ha valaki reagál. Üdv.
-
huby80
senior tag
Sziasztok!
Felraktam a catalyst 11.2 és azota 10 böl 9x a windows logonál lefagy a gép!
Ez normális jelenség mármint másnál is elö fordul ez? (gigabyte 5870 1gb ddr5 -windows7 x64) melyik drivert ajánlanátok hozzá? rakjak fel régebbit? -
HSM
félisten
válasz
OceanStorm #18518 üzenetére
A GDDR5 miatt az 1000Mhz valós órajel 4000-nek számít, 4X-es szorzó van.
Az 5850 érezhetően gyorsabb azokban az alkalmazásokban, amik nem vagy alig tesszelálnak. (Jelenlegi progik 90%-a). Ahol jelentősebb tesszeláció van, ott a 6850 valmennyivel gyorsabb lehet.
-
OceanStorm
tag
Üdv !
Először is elnézést a buta kérdésért!
Itt azt írja hogy a memória sebessége 1000 Mhz. Ez nem több gyakorlatilag ? Vagy 4 ezerig lehet meghúzni ?
Amúgy meg mi a vleményetek erről a vga -ról ? Ez, és a 6850 Toxic között vacilálok, melyik a jobb ? Már jópár tesztet átnéztem, alaposan megkavarodtam.
-
DeathAdder
veterán
Sziasztok.
Szerintetek erdemes lenne meg1 olyan VGA-t beletennem a gepembe amilyen most van?
(5870 vapor-X OC ,875/1250)Annyira nem szeretnek belepiszkitani a gepbe,hogy teljes veratomlesztesben reszesitsem, ATI kartyat meg mennyivel talalni jobbat nala?
Csak azert mert mar a tel folyaman egy PhysX kartyat is beszereztem, remelve hosszabb tavu szerzodesemet az ATI-val.Engem az az 1GB memoria zavar kicsit, de nemtom...
Mi a velemenyetek?
vagy eza kartya mar nemis tudhato csucskategoriasnak? -
papptibor76
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Köszönöm mindenkinek a segítséget ami érkezett, sikerült megoldni a problémát.
Csöndes lett a gépem, és a hűtés is elegendő. -
daveoff
veterán
válasz
papptibor76 #18510 üzenetére
Nekem is ilyen kártyám van, én rátoltam a vapor-x biosát, és sokkal hűvösebb lett a kártya, az órajelek pedig 875/1250-re változtak!
-
Dj Dekko!
őstag
Valaki kiprobálta a CrySis 2 Beta* (warez) hogy megy dx9 ben egy hd 5850/5870 essel?!
Kíváncsi lennék rá. Én nem tudtam elindítani olyan bugos sz@r hogy.... videó után mindig leáll...
Valakinek sikerült?! -
klac
aktív tag
válasz
papptibor76 #18488 üzenetére
Hello.
MSI Afterburnert használd.
A Te kártyádhoz az a progi a legjobb.
A Setting - Fan alatt beállítható a venti sebessége a terhelés függvényében. -
papptibor76
csendes tag
-
papptibor76
csendes tag
Elsőre nagyon korrektnek tűnik, de csak 6xxx -es szériához találtam...
Még nézelődök. -
HSM
félisten
válasz
papptibor76 #18504 üzenetére
Nekem az MSI afterburner-e van fenn, és tökéletesen kezel ventit meg runingot is.
-
shteer
titán
válasz
papptibor76 #18501 üzenetére
game edition?
használd hozzá a trixx-et - azzal úgy szabályzod a ventit a hőmérséklet függvényében, ahogy akarod
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Bomba ár! HP 250 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest