- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Geri Bátyó: Megint tahó voltam – SZEMÉLYISÉGFEJLŐDÉS
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- MasterDeeJay: Alacsony fogyasztású házi szerver a korábbi projektekből összeépítve
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
ffodi
veterán
válasz
Kelvin #16291 üzenetére
Kipróbáltam a progit, amit linkeltél, hát nem is tudom......maradok az utánégetőnél. Max 1,3V a gpunak az valami vicc? Nem kezeli egyszerre(legalább is nálam) az 5870+gt240-et, illetve nem tudom állítani a vddci feszt........egy szó mint száz, nekem nem vált be.
Insolent:
Csinálsz egy unlockolt biost, az a legegyszerűbb, vagy afterburner cfg-ben az UnofficialOvercloking-ot átrakod 0-ról 1-re.
-
Insolent
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene. Még kezdő tuningos vagyok, és azt szeretném megtudni, hogy hogyan tudnám feljebb húzni az 5850 órajeleit a cc-ben vagy msi afterburnerben 775/1125-nél
Régebbi afterburnerben engedte a csúszka mozgatását 775fölé de amikor menteni akartam akkor visszaugrott az érték az utoljára beállítottra.Köszi előre is.
-
cyberkind
félisten
Mennyire lehet ezt a kártyát tuningolni ?
Köszönöm a válaszokat ! -
csucsu21
aktív tag
Sziasztok lenne egy Kérdésem van egy MSI Radeon Hd5850-em Twin Frozr
Most Próbáltam picit tuningolni csak kíváncsiságból Msi Afterburnerel de az 775Mhz-től nem engedte tovább a Gput a meóriát pedig 1125-től vagy már nem is érdemes főlé vinni ???
Vagy miért nem engedi Láttam már tesztet ahol 900Mhzig volt felhúzva és ha jól láátam az is HD 5850-es volt
A Válaszokat előre is köszi -
cyberkind
félisten
válasz
Cybertrone #16287 üzenetére
Mitől is fogja vissza ?
-
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #16283 üzenetére
Nekem alapjáraton vf3000a-val 27-28 fok kb, terhelve 1000/1225-ön 1,21V-al, ~60-62 fok teljesen alapon járatott ventikkel. 100%-on 45-47fok, természetesen a GPU-ról van szó.
A VRM-ek alap ventikkel 75-78 fokosak kb, ha jól megizzasztom őket, full ventivel 60 fok körül vannak.
tom_tol:
Köszi.
A ramok elég szarul mennek, azért egy 1300MHz-es órajelet elvárnék tőlük, mert így 1250-en is eléggé szendved a vga, nem mindig fut le a teszt sajna.
-
CptMisi
őstag
mostanában eléggé melegszik, ezért döntöttem a csere mellett...
Kicsit érdekes, hogy az általam beállított vezérlést használva, egy youtube videó (nem teljes képernyőn) alatt is 40%-ra felmegy....egyszer megpróbáltam kitakarítani, de nem sokat segített, lehet, hogy újra kéne pasztázni, és az segíteneStability.
-
ffodi
veterán
válasz
CptMisi #16281 üzenetére
Elég soknak tűnnek nekem ezek az értékek.
Idleben milyen meleg a cucc? Illetve alapórajelen terhelve 86 ill 71 fok(furmark bench egyébként, vagy stability)?
Rá lehet kötni a vga gyári csatijára, de szerintem mivel a venti nem PWM-es(amiben nem vagyok biztos), így működni fog, de nem tudod majd szoftveresen vezérelni.
-
CptMisi
őstag
Lehet, hogy írok majd egy kis cikket az ICY Visionről Logouton.
Mindenesetre nyomtam 2 furmarkot, egyet Default ventivezérléssel, másikat 100%on...hát előbbinél 87°C volt a GPU és a VRM, utóbbinál 71°C.
Ha jól látom, rá lehet kötni a vga venticsatijára a hűtőt. Akkor lehet majd szoftveresen vezérelni?
-
Kelvin
őstag
válasz
Motion_Blur #16278 üzenetére
Egyenlőre nem lehet, de a végleges verzióban elég sok dolog benne lesz ha jól olvastam.
Ez csak egy béta, hogy kipróbáld. Az is nagy szó, hogy tuning mellett visszaveszi az órajeleket, és a feszültséget is ténylegesen változtatja. Ezenkívül még a venti is jól szabályozható. -
Kelvin
őstag
válasz
CptMisi #16274 üzenetére
Én hd5850-el használom megelégedve.
Nem véletlenül linkeltem.
Letöltés:TriXX OC Utility V3.0 béta -
Kelvin
őstag
Sziasztok!
Végre amd fronton is kijött egy MSI Afterburner -höz hasonló tuning progi.
Emelt órajelek mellett is vált 2D-re és alig pár MB. -
CptMisi
őstag
Megrendeltem a Gelid ICY Vision Rev.2-t. Elvileg a VF3000A szintjét hozza, és biztosan felmegy VRM-R4el. Kíváncsi vagyok, hogy fog teljesíteni
-
Dj Dekko!
őstag
Valaki tudna tanácsot adni?!
Azt hittem a szemét ATi Tray Tools húzza a grafikus kártyám teljesítményét... de be kell látnom, nem így van.
Már letöröltem azt is.
Olyan jelenséget csinál a gépem, hogy anno lefuttattam a 3DMark Vantage teszt programot és a 17-17500 gpu score helyett már csak 15500 pontot kap a kártya... (850/4800 órajel)
Valakinek nincs ötlete mi okozhatja ezt a jelenséget?
Nem fut pedig semmilyen látvány javító elem... de még is 15-20% eltűnik a kártya erejéből...
azt hittem csak vantage szívat...
Erre egy két játékban érezhető lassulásokat tapasztaltam (Metro 2033, CrySis )
Valaki ötlet?!
10.10 Ati driver van fent...
Töröljem le, pucoljam ki driver cleanerrel az egészet?! -
AtHoS
nagyúr
válasz
shteer #16253 üzenetére
Valahogy így okoskodtam én is a jelenlegi mérések alapján. Tavaly júniusban került beszerzésre
Cybertrone
Természetesen ha a biztonság úgy hozná, cserélném is a tápot, de egyelőre úgy fest, hogy jövőre lesz esedékes a tápcsere, addig a 400-as Everest-nek kellene kiszolgálni a konfigot. -
ΞΔGLΞ
nagyúr
Majd 1 éve sokat szidtam az ati-t, a xarabbnál xarabb driverjeikkel, de a 10.5 óta nálam soha semmi gond nincs, sőt egyre jobb.
-
monguz82
tag
válasz
tom_77 #16212 üzenetére
Teljesen korrekt márka a VTX3D, a TUL Corp. (PowerColor) egyik márkája.
Tegnap sikerült hozzájutnom egy VTX3D VX5850 1GDHV2 kártyához.
Úgy gondolom, talán még érdekelhet pár embert a tapasztalatom, mivel újban ez most a legolcsóbb 5850, szóval:-a körítés minimalista: 1 db DVI-VGA átalakító, CD, manual (de ugyse ez a lényeg
)
-a kártya olyan mint a linkelt oldalon, csak a műanyag borítás fekete
-a hűtése: 2db 8mm-es hőcsővel támogatott borda + 9cm-es venti
-teljes terhelés mellett is abszolút csendes, gyakorlatilag nem hallani (40-42%-os ventifordulat mellett)
-22 fokos szobában alapjáraton 27-28, míg Furmark alatt 57-58 fokos a kártya, szóval elég korrekt
-alapfeszes (gyors) tuning után lazán szalad 850/1250MHz-en (Hynix ramos!)
-a kártya teljes hossza csak 26cm, kisebb házakban is elfér (a GPU 4 fázisú tápját átköltöztették ala 6870)Remélem segítettem, hátha van még valaki, aki nem HD6xxx-t akar!
Ha esetleg lesz rá igény, egy képekkel tarkított kis rivjút összedobhatok...
monguz82
-
AtHoS
nagyúr
Ahhhh... jut is eszembe. Egy FSP Everest 400W táp elegendő lesz hozzá?
Jelenleg egy Q9550@3700MHz + 4830@alapórajelen van és egy sima konnektorba dugható fogyimérővel mértem prime64 inplace 3thread + Furmark futása alatt 290W-os konnektorból felvett fogyasztást.
Csak a prime64-el tesztelve 4thread inplace alatt 230W-ot mutatott a műszer.Én ebből arra következtetek, hogy nem lesz gond az 5850-el sem. A 12V-os ágon 375W-ot tud elvileg a táp:
-
-
katt777
félisten
válasz
picirizs #16236 üzenetére
Vedd vissza a játék grafikáját. C topicban volt szó róla, hogy sok régebbi játéknál ezt csinálják az újabb kártyák. Republic Commando-t és XIII-at is csak butított grafikával lehet újrajátszani.
Különösen sok a hiba az OGL eljárásokkal, erről amott Abu85 írt részletesen.Dj Dekko!: Ott van a vatsznyúban, hogy az új verzióval a beleírt támogatások miatt újra kell csinálni a 3D profilokat!
Lusták vagyunk olvasni?
Vki ATT topicban írta, hogy neki is az kellett.
DIMITRIUS: Alig 1 hete linkeltem.
-
AtHoS
nagyúr
Asus P5K Premium vagy Deluxe lapban használ valaki HD58xx karit?
Ahogy méregettem eléggé határeset már az 5850 is a maga 23cm-ével.
Sajna a x16 slot mögött sata csatik vannak a lapon. -
shteer
titán
válasz
Motion_Blur #16234 üzenetére
visszavinni gariba
-
Dj Dekko!
őstag
Nálam valamiért szarakodik az ATT új verziója... bár nem csak az új csinálja ezt a hiba jelenséget...
Ha feltelepítem a programot...a kártyám 60% teljesítményét elveszítem... és se szűrő semmit nem kapcsol be.
FurMark Full HD hirtelen a 80-120 fps helyett 25-29 fps lesz...
Ha letörlöm az ATT akkor szintén 80-120 fps...
Érdekes.
Valaki tapasztalt hasonlót 5850/5870 el? -
picirizs
csendes tag
Üdv!
Pár napja lettem egy Sapphire HD5850 "boldog" tulajdonosa. Azért "boldog" , mert kedvenc és egyetlen rommá nyüstölt játékomat (Star Wars Jedi Knight - Jedi Academy) sehogy se tudom elindítani. Próbáltam már mindenféle drivert telepíteni, eddig még nem fogtam ki az igazit. OpenGL-es problémára gyanakszom. A játék elindul, bejön a főképernyő, majd mindenféle hibaüzenet nélkül bezáródik.
Catalyst 7.4-es drivernél (idáig mentem vissza, hátha alapon) a következő hibaüzenetet adja ki a konzol:
GLW_Start OpenGL() - could not load OpenGL subsystem
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (4)
...setting mode 3: 640 480 FS
...using colorsbits of 16
...calling CDS: ok
...created window@0,0 (640x480)
Initializing OpenGL driver
...getting DC: succeeded
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...GLW_ChoosePFD( 16, 16, 0 )
...35 PFDs found
...GLW_ChoosePFD failed
...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
...restoring display settings
...WARNING: could not set the given mode (3)
GLW_StartOpenGL() - could not load OpenGL subsystemÜjabb drivereknél ellenben semmilyen hibaüzenet nem jelenik meg, a fent leírt módon bezáródik a program, mintha csak leállították volna.
Remélem van megoldás... -
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok , nekem 1 olyan problémám lenne , hogy a Battlefield Bad Company 2 jatek atimag.sys , vagy atiumag.sys hibaval kek halálozik a win7(64bit) alatt.
10.10 es driver van fenn 10.10 es applicationnal.
Valakinek ötlete a hiba jelenségére?
A kártya 1 Gigabyte hd5850 OC. -
Motion_Blur
félisten
Hali!
rev1-es Sapphire 5870-em van, és 2D-ben a 157/300MHz-en durván 'szemetel'. Nem nagy gond, mert amint betöltődik a Catalyst, felmegy 400/1300-ra a 2D órajel, Illetve azért mégis probléma, mert így sokkal többet zabál a kártya, feleslegesen... milyen megoldást tudtok ajánlani? Át kéne flash-elni a bios-át, és belőni pl. 200/400Mhz-et? Van erről az eljárásról valami részletes leírás?
-
Giot
addikt
válasz
Cybertrone #16226 üzenetére
Szerk: a Sapphire az 5830-on Samsung chip-et használ míg az 5850/70 Toxic-on Hynix -et
-
VGYke
addikt
Nekem speciel samsung chipek vannak rajta:
Valahol azt olvastam, hogy az 58xx sorozatokon gyártótól függetlenül 1/2 éve kizárólag Samsung ramokat használtak. A 68xx-nél (ezek szerint visszatértek) a Hynixre-re, de az milyen kár, mert emiatt nem lesz olyan jól tuningolható mint a Samsung. Hmm -
GreatGodzi
tag
Sziasztok!
5870-re tennék fel Arctic Cooling Accelero S1 rev 2-t + 12cm venti-t. Van valakinek tapasztalata erről a felállásról? Le tudja rendesen hűteni a kártyát (gpu, vrm, stb)? -
tzsolesz
nagyúr
Nekem speciel samsung chipek vannak rajta, tuningban max 1250MHz, ami elég szar, mert a régi sapphire-omon ha jól emlékszem hynix volt, az pedig ment közel 1400-on.
BALBOA kolléga szerint ez pont fordítva van. Tehát erre nem lehet adni. Vannak tuningos darabok, és kevésbé tuningosak.
-
CptMisi
őstag
válasz
LucifeI2 #16216 üzenetére
Gelid Icy Rev.2, Prolimatech MK-13, T-Rad2 GTX
Most találtam: AC Xtreme Plus -
ffodi
veterán
válasz
Laraxior #16214 üzenetére
Azok a verziók, amik eltérnek a ref.-től, azoknál nem mindig megy a szoftveres fesz állítgatás, csupán csak azért, mert pénzspórolás céljából másfajta fesszabályzó van rajtuk.
Ami a képen van(nekem is ilyen van jelenleg
), az egy rev1-as asus, ami full ref, szóval megy rajt minden szépen. Nekem speciel samsung chipek vannak rajta, tuningban max 1250MHz, ami elég szar, mert a régi sapphire-omon ha jól emlékszem hynix volt, az pedig ment közel 1400-on. Cserébe viszont a jelenlegi kártyámon az 1GHz-es GPU-hoz mindössze 1,2V kell.
-
CptMisi
őstag
Na végre rászántam magam a hűtőcserére
Már meg is van a VRM-R4 -
LucifeI2
őstag
válasz
Robi BALBOA #16211 üzenetére
Van még rá gari, de inkább lecserélem a hűtőt, nincs most kedvem vesződni azzal, hogy felvigyem Pestre. Ez a Zalman hűtő miért ilyen ritka? Egyetlen egy boltot találtam, ahol lehet kapni. Nincs esetleg más jó alternatíva, amit könnyebb beszerezni?
-
Laraxior
titán
tudni lehet hogy ezen a VGAn milyen ramok csücsülnek? illetőleg a nagyjábóli tuningpotenciált. Olvastam itt hogy az újabb 5870ek elég gyérek tuningban és a feszt sem lehet piszkálni rajtuk.
5970 mellé megy ilyen VGA cfben ha jól tudom. 6990hez viszont már nem fog passzolni ugye? oda a 6970 lenne a nyerő?
-
tom_77
tag
Sziasztok,
A VTX3D mennyire jo marka? Mert arban nagyon kedvezo.
Koszi.
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
LucifeI2 #16210 üzenetére
Ez a hiba még a legelső daraboknál volt, de ott is inkább a Gigabyte kariknál.
Annyi a hiba, hogy beleér a venti a műanyag burkolatba, ezt csak kókányolással lehet megoldani vagy még úgy sem ha a venti tengelye kopott meg, de az othoni buher ügye gari vesztéssel jár.
Vagy vidd vissza ha van még rá gari vagy ha már nincsen gari akkor egy új hűtőt kell ra pakolni, én tudok is egyet Zalman VF3000 ez nem olcsó, de rendkívül jó hatásfokú és szép hűtő. -
LucifeI2
őstag
Találkozott már valaki ezzel a problémával? Pont ezt csinálja most az 5870-em. Szétszedtem, kiporoltam, de nem javult semmit. Egy idő után magától abba marad a zaj, de később megint rákezd magától. Gőzöm sincs, hogy mitől lehet.
-
CptMisi
őstag
Zalman VF3000A és VRM-R4 passzolnak? Úgy értem, gond nélkül felszerelhető -e akettő együtt egy 5850re?
-
katt777
félisten
Hogy szuperál a friss ATT a HD58xx karikkal? A vatsznyú szerint javították a HD5 támogatást. Valakinek tapasztalata?
-
barks
csendes tag
Kicsit leült a topik,biztos mindenki hatezrest vesz.Én nem fogok.
-
Robi BALBOA
őstag
Ha lenne egy olyan mód ami tényleg működne és nem lenne erőforrás igényes akkor azt azért el tudnám viselni én is.
Eddig is voltak olyan élsimítási módok amiket rálehetett erőltetni különböző gamékra, ennek az új féle MLAA-nak csak annyi lehet az előnye, hogy nem annyira erőforrás igényes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ASUS routerek
- iOS alkalmazások
- Óvodások homokozója
- Házimozi haladó szinten
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550 R5 3600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD RX 5700 XT 8GB CM MasterBox MB500 700W
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest